Bokparadiset

Månadssammanfattning Januari

Kategori: Sammanfattning1. Glow - Amy Kathleen Ryan
2. Tiara och Dr.Martens - Meg Cabot
3. Kat incorrigible - Stephanie Burgis
4. Falla sönder - Tahereh Mafi
5. Blodsmagi - Tessa Gratton
6. Airhead - Meg Cabot
7. Tills döden skiljer oss åt - Robert Kirkman & Tony Moore
8. Mrs Zjivago och hennes hemliga liv - Olivia Lichtenstein
9. Hex hall - Rachel Hawkins
10. My soul to take - Rachel Vincent
11. Fyrtornet i Son-Li - Martin Widmark 

OBS! My soul to take fastnade visst inte på bilden. 

Antal Böcker: 11 st
Antal svenska/Engelska: 6/5
Antal sidor: 3077 sidor
Antal kortisar (under 200): 2st
Antal tegelstenar (över 500): 0
Påbörjade böcker: Femtio nyanser av honom ( Men ska nog pausa ett tag med den) 
Författarnas nationaliteter: USA (9) Iran (1) UK (1) Sverige (1) 

Köpta: 5
Rec-ex: 3
Lånade: 2
Fått (Tävlingsvinst,present): 1

Mål: Författarfemman har jag läst två böcker av Meg Cabot så det är bra. Jag ska ju läsa så många fortsättningar i serie som jag bara kan (minst 15) denna månaden läste jag en+bonusbok. En endaste fortsättningen medan jag påbörjade 6 nya seire. Ibland är man ju hopplös. 

Sammanfattning: En bra månad tycker jag. Många böcker jag velat läsa länge som blivit lästa. Har så mycket nya böcker så jag ska försöka att inte beställa så många nya. Dock beställde jag två igår, men nu ska det inte bli fler. Som ni ser ligger jag redan riktigt efter med recensionerna.. Har inte ens gjort färdig alla från 2012 men jag jobbar på det därför blir det lite av ett recensionsregn nu i framtiden. 

Berättade ju igår om att jag har häxtema också. Har läst 3 av tema böckerna. Så jag kanske hinner färdig nästa månad. Men jag stressar inte. Bättre att det tar tid med att jag tycker det är roligt! 

Temainlägg (2) Video!

Kategori: Temainlägg

Så nu har jag ÄNTLIGEN gjort videon! Hoppas ni kommer gillar temat lika mycket som jag. :) Bloggar som nämns: Anna på boktycke.

Är det någon av böckerna ni har läst? 

Jokern

Kategori: Ungdomsböcker

 Utläst November 2012.

Titel:
Jokern eg. The messenger
Författare:
Markus Zusak
Förlag:
B. Wahlströms
Utgivningsår:
2002

Ed Kennedy är en nolla utan framtid. Han kör taxi olagligt, spelar kort utan framgång och är hopplöst förälskad i sin bästa vän, Audrey. Vid sin sida har han Dörrvakten, en illaluktande, kaffedrickande hund.

Eds liv är långtråkigt och medelmåttigt tills han av misstag förhindrar ett bankrån. 

Det är då det första esset dyker upp och hans liv förändras.

På ruter ess står tre adresser och tre klockslag nedskrivna. Ed vacklar mellan rädsla och nyfikenhet och sakta övertygar han sig själv om att hjälpa människorna som bor på de olika adresserna. Människor som precis som han själv behöver hjälp. 

Fler spelkort med uppdrag och kryptiska ledtrådar dyker upp och genom uppdragen förändras Eds liv och han blir något mer, något bättre än han var från början. 

Tills bara en fråga återstår ....

Vem är det som skickar spelkorten?
Efter att ha läst "Boktjuven" av samma författare, som blev en favorit så hade jag höga förhoppningar om denna. Särskilt när det stod på framsidan något i stil med att boktjuven var ett mästerverk så är detta också en superbra bok. Kanske inte riktigt så men det stod något som gjorde att jag fick ännu större förhoppningar. Ibörjan av boken var den riktigt bra. Den var rolig med mycket sarkasm. Men ju längre in i boken man kom då började humorn försvinna och istället blev det lite mörkt och deppigt. Inte typen av bok jag vill läsa. Vill ju att jag ska bli glad av att läsa! 

Nej detta var en bok jag blev riktigt besviken på men så är det väl ibland. Det är absolut ingen dålig bok och budskapet är viktigt men om ni börjar läsa denna tro inte att den är lika bra som boktjuven. 

Antal sidor: 348 sidor
Första meningen: rånaren är värdelös. 
Betyg: Egentligen helt okej men besvikelsen var så stor. 
 som jag trodde. 

Serier jag läser del 3

Kategori: AllmäntDe utvalda. En super bra serie på tre böcker. Sista boken kommer ut nu på svenska till våren. Längtar så!Berörarna. En riktigt spännande serie. Också en triologi. Väntar på sista boken som jag är osäker på när den kommer ut på svenska. En sommar serie med riktigt mysiga omslag tycker jag! Har bara läst första boken. Detta ska väl också vara en triologi(?) än så länge är det bara första och 1.5 boken som kommit ut. Snart kommer bok nummer två ut. Rädda mig inteDetta är också en triologi. Det är dock bara första boken som kommit på svenska. Vet inte om de andra ska komma på svenska. Detta är dock en serie jag kommer fortsätta läsa om jag hittar den på bibblan. 

Tävlingstips!

Kategori: Allmänt

Den fina bloggen Boktycke fyller två år. Detta firas så klart med en tävling från Annas sida. Det är ett riktigt bra upplägg hon har gjort på tävlingen och jag tänkte försöka svara rätt på alla frågor ikväll! Vill du också vara med hittar du tävligen HÄR

Da vinci koden

Kategori: Klassiker och kult

 
 Utläst i Oktober.  

Titel: 
Da vinci koden
Författare: 
Dan Brown
Förlag: 
Bonnier pocket
Utgivingsår: 
2009

(Klicka på bilden för att komma till handlingen.)
Eftersom jag redan kollat på filmen så visste jag ju en hel del. Men det var även länge sen så det var fortfarande riktigt spännande. Hela grejen som Da vinci koden handlar om Graal, och vad det är och så tycker jag är sjukt spännande och intressant. Fast det är en tegelsten så gick det ruskigt fort att läsa boken. Att den hade korta kapitel gjorde ju att man bara läste mer för det alltid var så spännande. 

Det som gör boken spännande är ju att en ledtråd leder till det andra som leder vidare och så. Det är sånt som jag tycker är riktigt spännande. Jag gillade denna boken så mycket så jag har ju redan köpt "Änglar och demoner" och "Den förbjudna symbolen" så får se när jag tar tag i dem. Borde göra det snart kanske. 

Antal sidor:  501 sidor.
Första meningen: Den kända museiintendenten Jacques Saunière stapplade genom den valvkrönta öppningen som ledde till museets Grande Galerie. 
Betyg: ÄLSKAR <3

Mini recension på mini bok.

Kategori: Ungdomsböcker

Utläst 130110

Titel: Falla sönder
författare: Tahereh Mafi
Serie: #1.5 shatter me 
Förlag: B.Whalströms
Utgivningsår: 2012

När jag läste insåg jag att jag hade verkligen glömt bort mycket från rör mig inte. Men ju mer jag läste ju mer kom jag sen ihåg, och ju mer jag läste ju mer kom jag ihåg hur spännande rör mig inte var vilket gjorde att jag vill läsa rädda mig inte NUNUNU! 

Precis som det alltid är när man läser hur någons perspektiv får man alltid mer förstående och man blir liksom på personens "sida". Så var det även med falla sönder. Jag står inte på Warners sida för han var hemsk i rör mig inte. Men jag förstår mer av honom. 

Gillar omslaget. Hela serien kommer vara super fin och så där mörka ihop! 

Tack B-Whalströms för rec-exet. 

Antal sidor:
95 sidor.
Första meningen:
Jag har blivit skjuten.
Betyg: 
Gillar! 
 
 

Bokbyte

Kategori: Bokbyte

Jag har en del böcker jag byter bort. Böckerna finns i Halmstad men kan tas till Göteborg också, skickas naturligtvis också. Vill du veta ISBN, skick eller annat kommentera eller maila, bokparadiset[at]hotmail.com 
 
 
 
 

Blodsmagi

Kategori: Häxor

 
 Utläst den 120113. 

Titel: blodsmagi
Författare: Tessa Gratton
Serie: #1 Blood journals
Förlag: B. Wahlström
utgivningsår: 2013

Från AdlibrisDet börjar oskyldigt: Rita en cirkel på marken ... lägg ett dött löv I mitten ... strö över lite salt ... läs en formel på latin ... tillfoga några droppar färskt blod.

Det där sista är kanske inte så enkelt ändå. Men för Silla känns det ändå rätt. Sedan hennes föräldrars fruktansvärda död har ingenting ens varit i närheten av att kännas rätt. Silla är beredd att göra vad som helst för att avslöja sanningen om sin familj till och med pröva besvärjelserna i boken som hon nyligen fått i sin ägo, och som verkar ha tillhört hennes pappa. Till och med offra sitt eget blod.

Men boken är inte det enda som är nytt i Sillas liv. Nicholas har precis flyttat in i grannhuset. Silla misstänker att han såg när hon utförde blodsmagin på kyrkogården, vid sina föräldrar grav. Men vad han än såg och vad han än anser om det så vill hon vara med honom.
Den här boken hade jag inga direkt förväntningar på men ändå blev jag besviken. Jag kommer inte in i boken. Egentligen hittar jag inget dåligt med boken. Det är inget jag stör mig på mig på. Boken bara fastnade inte hos mig, och det tycker jag är väldigt tråkigt för jag vill gilla den. 

Boken innehåller väldigt mycket blod. Så har man problem med det ska man absolut inte läsa den. Men jag gillar konceptet att när man använder magi så använder man sitt eget blod. Jag gillar att magin får konsikvenser, de blir trötta och kan inte hålla på dag in och dag ut. Det gillar jag för det blir realistiskt. 

Karaktärerna. Det kanske var det som gjorde att jag inte fastnade. För jag känner inte så mycket för karaktärerna. Silla jag förstår att hon är deprimerad men jag känner liksom inte med henne. Men det är inget jag stör mig på henne heller hon är en bra huvudkaraktär men vi matchar väl helt enkelt inte. Nick, det är inget fel på han heller. Jag gillar man mer än Silla dock. Fast jag kan tycka han är lite omogen på vissa plan. De karaktärerna jag gillade mest var Sillas farmor och hennes bror. De hade man gärna fått se mera av. Hennes farmor var ju stentuff! 

De fanns ett par stycken som var ur Josephines perspektiv. Ibörjan trodde jag det var så magin skulle bli förklarad. Det hade liksom ingenting med resten av boken att göra. Men senare så hade det något med boken att göra så de fanns ju inte där i onödan, men de var inte så roliga att läsa om i början men som sagt så blev det intressantare sen. 

Så sammanfattningsvis var detta nog inte en bok för mig. Vet inte om jag ska läsa fortsättningen eller hur jag ska göra. Men alla andra recenisoner jag har sett har gillat den! 

Tack B. Wahlström för rec-exet. 

Antal sidor:
383 sidor. 
Första meningen:
Jag är Josephine Darly, och jag tänker leva för evigt. 
Betyg: 
 

2x Janet Evanovich

Kategori: Chicklit

 Utläst i Oktober. Handling. 

Detta är då bok två om Stephanie Plum. Finns film på första boken, som var helt okej för övrigt. Detta är deckare blandat med chicklit. Man läser dom mer för att dom är roliga inte för att det är bra deckare. Stephanie är en stört skön huvudperson lite dum ibland men det är ju alla. Det ända böckerna tillför är ju att man får veta vad som händer i hennes liv det är därför man läser dom typ. 

Titel:
 Jagat byte Författare: Janet Evanovich Utgivningsår: 1997 Förlag: Richers Antal sidor: 285 Betyg: Helt okej! 

 Utläst i November. Handling. 

Väldigt lik dom två första böckerna. Dock så kommer Lula in mer i denna boken óch det är kul, hon är ju väldigt speciell. Annars är det som de andra böckerna händer inte så mycket i hennes privatliv i denna. 

Titel: Nedlagt byte Författare: Janet Evanovich Utgivningsår: 1998 Förlag: Richers Antal sidor: 302 Betyg: Helt okej! 

Möblerar om!

Kategori: Allmänt

Just nu håller jag på att möblera om här lite på bloggen och än så länge lyckas jag riktigt bra för att vara jag! Har fått till dem där flikarna jag ville ha (mycket stolt över mig själv) dock så funkar inte alla än för jag måste göra länkarna och allt det. sen har jag lyckas lägga in BÅDE reading chanllenge och bloglovin. Sen ska jag fixa till min länk lista! Så just nu kommer det komma lite inlägg huller om buller så jag hoppas ni har överseende med detta! 

 
 

Läst 2011

Kategori: Läst 2011

Oktober: 
 
1. Elsas mode - Sofie Fahrman
2. Vickis vintage butik - Isabel Wolff
3. Niceville - Kathryn Stockett
4. Jaktsäsong - Mats Strandberg
5. Den avklädda bruden - Anonym

November:

6. Sirila gentlemän sökes - Karin Brunk Holmqvist
8. Söta pojkar är bara på låtsas - Moa Eriksson Sandberg
9. Exit Kalahari - Jenny Söderqvist & Helene Åberg
10. Cirkeln - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren

December: 

11. Maisie Dobbs - Jacqueline Winspear
12. 50 sätt att träffa den rätta - Lucy-Anne Holmes
14. Ett hål om dagen - Louise Sachar
 
 
 

Mycket att göra.

Kategori: Allmänt

Det är så typiskt för när man har som mest inspration det är då man inte ha tid att blogga. Jag har äntligen fått böckerna från CDON så dem ska fotas och läggas upp. Jag har ju inte ens visat vad jag har för tema just nu heller. Sen är det så grejer jag vill ändra på bloggen. Jag har så många böcker jag vill läsa. Så många recensioner att göra.

Men just nu kallar jobbet. Men man får se det positvit, det är därifrån jag får mina pengar så jag kan köpa böcker. 

Switched

Kategori: Ungdomsböcker

 Utläst i december. 

Titel: Switched
Författare: Amanda hocking
Serie: #1 The Trylle triologi
Förlag: Tor
Utgivningsår: 2012

Från Adlibris:What if your entire world was built on a lie?

Wendy Everly knew she was different the day her mother tried to kill her and accused her of having been switched at birth. Although certain she’s not the monster her mother claims she is - she does feel that she doesn’t quite fit in...

She’s bored and frustrated by her small town life - and then there’s the secret that she can’t tell anyone. Her mysterious ability - she can influence people’s decisions, without knowing how, or why...

When the intense and darkly handsome newcomer Finn suddenly turns up at her bedroom window one night - her world is turned upside down. He holds the key to her past, the answers to her strange powers and is the doorway to a place she never imagined could exist. Förening, the home of the Trylle.
Det är ett väldigt annorlunda sätt att se på troll, inget som man vanligtvis gör. Gillar även att i boken så tänker dom på troll som man vanligtvis gör och därför kallar dom ju sig själva för Trylle istället. Inte bara troll är det med i boken heller utan det finns en hel del myter också! 

Något som är mindre roligt är ju att kärlekshistorian följer reglerna eligt punkt och pricka. Alltså man måste inte ha med kärlek om man inte vill, man får fokusera på huvudpersonen också! Det är som om alla författare tror att ingen kommer läsa böckerna om det inte är kärlekshistoria med.. Men om dom nu vill ha med kärlek måste det ju inte alltid hända i första boken! 

Världen som trollen lever i kallas Förening SÅ himla roligt att hon har med svenska ord i boken. Eller ja det är då förening som dom bor i men där finns det mänsk vilket är en förkortning på mänskliga. Det är ju jätteroligt, tycker jag. 

Ja i alla fall det ska bli kul att läsa fortsättningen ska köpa den nästa gång hoppas jag, så jag blir färdig med lite serier! 

Antal sidor: 318 sidor
Första meningen: A couple things made that day stand out more than any other: it was me sixth birthday, and my mother was wielding a knife. 
Betyg: 


Femtio nyanser av honom

Kategori: En smakbit på söndag

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten grej där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu läser jag “Själlös” av Gail Carriger och här kommer mitt lilla smakproJag har inte hunnit börja på någon bok så tänkte att jag tar början till boken "Femtio nyanser av honom" av L J James som jag ska börja läsa nu. Man måste ju veta vad hysterin är om! 

Jag ser uppgivet på mig själv i speglen. Fan ta mitt hår - det vill säga bara inte, och fan ta Katherine Kavanagh som blir sjuk och ställer till det för mig. Jag borde plugga inför sluttentorna nästa vecka, men ändå står jag här och försöker få ordning på håret. Sida 7

I min brevlåda 17 - Bookhaul

Kategori: Nya böcker

Döden i dina ögon

Kategori: Ungdomsböcker

 Utläst i Oktober

Titel: Döden i dina ögon eg. Numbers
Författare: Rachel Ward
Serie: #1 Döden i dina ögon
Förlag: B. Wahlströms
Utgivningsår: 2010

Från AdlibrisÖgonen avslöjar allt 

Tänk dig att du ser in i ögonen på de du möter och genast vet när de ska dö. Hur kan du då vara nära andra människor? Hur kan du hålla det hemligt? Och är det alltid rätt att inget avslöja? Borde du säga något? Vad skulle du göra? 

Det är frågor som femtonåriga Jem, huvudpersonen i Döden i dina ögon, ställer sig själv. Ända sedan hon var liten har hon sett siffror i andras ögon. Siffror som motsvarar datumet personen i fråga ska dö Hon lever sitt liv som en outsider, på alla vis, men främst i skolan. Jems familj är död, hon känner sig ensam och missförstådd i världen, ända tills hon träffar den sjuttonårige och småkriminelle Spider. Jem är van att klara sig ensam i den hårda London-miljön och försöker stå emot hans enträgna, men vänliga närmanden. Till sist tränger han ändå igenom hennes hårda skal och de hittar varandra; två tuffa och tilltufsade tonåringar. På en dagsutflykt till stan hamnar de mitt uppe i en terroristattack på London Eye, och Jem blir vittne till något hon inte borde ha sett. Snart befinner sig det omaka paret på flykt undan polisen, som två av landets mest eftersökta brottslingar. De flyr för sina liv, genom hela landet, och under tiden utvecklas deras vänskap till något ännu starkare en passionerad kärlekshistoria som är dömd att gå i kras. Då både Jem och läsaren vet att Spider snart ska dö.

Denna boken var inte direkt som jag trodde. Den var mycket mörkare i handlingen skulle jag säga. Och huvudkaraktären var inte alls som jag trodde. Jem är inte alltid snäll och både hon och Spider är lite utstötta skulle jag säga. Men hur Spider är mot Jem det är gulligt, fast det är det ju alltid i böcker. 

Jag måste säga att början var ganska deprimerande och mörk men sen började det hända lite saker. Dock mitten, den handlade bara om samma sak hela tiden och det var dötrist. Sen när det tråkiga var över så blev det istället lite överdrivet tycker jag. Men slutet vävde hon ihop riktigt snyggt. Egentligen känns det inte som om det hade kunnat sluta på ett annat sätt utan detta var riktigt bra och det driver verkligen serien framåt. Så därför ska det bli riktigt kul att läsa tvåan, den ska absolut få följa med hem från bibblan nästa gång så jag kommer någonstans med mina serier! 

Första meningen: Det finns ställen dit ungdomar som jag går.
Antal sidor: 301 sid
Betyg: 

Toby - En minirecension

Kategori: Biografer&Memoarer

 Utläst i Oktober. 
Titel: Toby . Den lärda grisen memoarer
Författare: Russell Potter
Förlag: Basil
Utgivningsår: 2012

Från adlibris:Om det inte hade varit för de slumpartade omständigheterna och Sams ungdomligt känsliga sinne är det ingen tvekan om att du, istället för att ha denna min bok framför dig på bordet, skulle ha haft en portion bacon och några revbensspjäll - och att dessa skulle ha varit mina enda jordiska kvarlevor."

Så börjar Tobys bedårande memoarer. Hans resa från den blygsamma uppväxten på en bondgård i Salford till ära och berömmelse är en historia så utomordentligt märkvärdig att du aldrig kommer att glömma den. För detta är ingen vanlig memoar - detta är en GRIS memoar. Den mest begåvade, charmiga, distingerade (och tursamma) grisen i världen.

Efter att med hjälp av sin trogna följeslagare Sam ha undkommit slaktarens kniv hamnar Toby snart i sällskap med den impulsive impressarion Silas Bisset och dennes resande menageri av uppträdande apor, hästar, kalkoner och kanariefåglar. Det dröjer inte länge förrän han uppträder för fullsatta teatrar och konserthallar och hänför publiken med sin förmåga att räkna, stava och till och med läsa damers tankar. Men kändisskapet har ett pris, något som Toby snart blir varse ...

På många ställen i boken kan man läsa att detta är en sann historia och är det de, är det ju helt fantastiskt. Men alltså allt detta kan väl inte ha hänt på riktigt? Man kan inte riktigt tro det faktiskt.. 

Men om det har hänt på riktigt skulle man ju läsa med helt andra ögon men just nu så läser man den som om det inte händer så mycket. Toby lär sig saker och det är mycket resande men den påminner mig om filmen Babe. Men det är väl bara för att båda var grisar. 

Antal sidor: 256 sid
Första meningen: Man får ta seden dit man kommer.

Statistik 2012 del 2

Kategori: Sammanfattning

Författarnas hemland:

USA - 52
Sverige - 25
UK -22
Austrailien - 3
Frankrike - 2
Irland -1
Danmark - 1
japan - 1
Brasilien - 1
Kina - 1
Tyskland - 1
Österrikte - 1
Anonym - 1

Stor del var från USA men det visste man ju. Men roligt att även har läst så många svenska författare. OBS! Har jag läst mer än en bok från samma författare så är det med räknat två gånger. 


Lila = serie 49st och Fristående = grå.63st
Mer fristående än serie. Det trodde jag faktisk. Känns inte som om jag har börjat med en miljon serie, fast en del blev det ju. OBS! Kan man läsa en bok utan att ha läst den första tex, deckare så har jag räknat dem som fristående. 

Jag läste bara ut en serie under 2012 och det var serien Mia Adam. 


7 Mest lästa förlagen:
B. Wahlström 12 st
Bonnier Carlsen 6 st
Norstedts: 6 st
Rickters: 6 st 
Semic 5 st
Månpocket 5 st
forum: 5 st 

Sammanlagt hade jag läst böcker från 55 olika förlag. Men den listan blir för lång att skriva ut. 

Trodde inte jag gett några böcker betyget dålig, men i början av året var jag visst hådare. 

Under året läste jag 36 173 sidor. Vilket gör att jag läste 98,8 sidor om dagen. 

Så nu tror jag äntligen jag kan sluta tjata om 2012! 

Nyårslöften

Kategori: Allmänt

Har ju helt glömt bort att skriva mina nyårslöften. Men bättre sent än aldrig!

  • Läsa 100 böcker. Jag är tveksam om jag kommer klara att läsa så många böcker detta året men man kan ju prova. Har även satt detta på goodreads som jag börjar fatta liiite på nu.
  • Läsa fortsättningarna i serie, minst 15 i alla fall. 
  • Avsluta 5 serier. 
  • Göra några omläsningar. 
  • Författarfemman

Temainlägg!

Kategori: Temainlägg

En ny sak som jag kommer börja med i år är Temainlägg. Efter ha sett Miarm på Schitzo-cookie göra det ett tag nu så vill jag prova på. Jag har tänkte att det är inget för mig men jag har ändrat mig. 

Dock kommer jag göra det lite eget. Såklart. Jag kommer inte köra någon tidsram utan jag kör alltid fem böcker och så håller temat på tills jag har läst ut dom. Om ni kommer att få rösta på både böcker och tema vet jag inte riktigt än. Inte första gången kommer ni inte får göra det iallafall. 

Sen kommer jag bedömma böckerna i temat utifrån temat. Tex. Jag har vampyrtema. Läser twilight och drakula. Jag älskar Twilight handelsmässigt tycker det är en favoritbok men jag gillar inte vampyrerna, att de glänser i solen och sover inte i kistor på nätterna. Medan drakula är den värsta boken jag någonsin läst men jag älskar den gamla sortens vampyrer. Det är så jag föreställer dom. (Nu är detta ett extremt exempel men så ni fattar) Då kommer vinnaren i temat bli Drakula för det är så jag vill ha mina vampyrer.

På detta sätter behöver jag inte prata så mycket om boken i sig utan bara utifrån temat och på det sättet har jag inte sagt allt i tema videon så jag skriver samma sak i recensionen på boken. Så blir temainläggen och bokrecensionerna helt olika saker! 

Tänkte visa i ett annat inlägg vad det blir för tema, och jag är riktigt taggad kan jag säga!

Tävlingstips!

Kategori: Allmänt

Just nu har bokmalen en riktigt bra tävling! Man ska svara på lite klurigheter som hon har gjort. Tror det kommer bli riktigt roligt, och det man vinner är 200kr på adlibirs.

HÄR hittar du till tävlingen! 

En smakbit på söndagen

Kategori: En smakbit på söndag

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten grej där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu läser jag “Tiara och Dr. Martens" av Meg CabotEnda problemet är att jag inte kan klappa Tjocke Louie för då skulle jag få orangefärgat katthår på mig. Jag borde skaffat en sådan rulle med tejp på förra gången jag var på Rite Aid, men jag glömde det. Nu sitter han brevid mig på soffan och ser jätteolycklig ut för att jag inte klappar honom. Jag har tagit upp alla strumpor från golvet, ifall han får för sig att sig attstraffa mig genom att äta en eller så." sid 223

Så här såg det ut 2011. Del 1

Kategori: Sammanfattning

Jag läste 120 böcker. (Kan vara felräknat.) Varav 99 var svenska och 21 engelska

(Lila= Svenska Grön=Engelska.) 

78 böcker var skrivna av kvinnor, 46 st av män och 1 var anonym

(Mörkblå - kvninnor, ljusblå - Män, ljus- anonym) 


Den bästa läsmånaden var oktober. och den sämsta var december

Glow

Kategori: Ungdomsböcker

Titel: Glow
Författare: Amy Kathleen Ryan
Serie: #1 Sky chasers
Förlag: Macmillan Children's Book
Utgivningsår: 2011

Från Adlibirs16 years ago, Waverly and Kieran were the first children born in space. Now a perfect couple, they are the pride and joy of the whole spaceship. They represent the future. The ship is their entire world. They have never seen a stranger before. Old Earth is crumbling, and the crew is hoping to reach (and colonise) New Earth within fifty years. Along with their allies on the second spaceship - who set off a year before them and whom they have never met. One day, Kieran proposes to Waverly. That same morning, the 'allies' attack - and Kieran and Waverly are separated in the cruellest way possible. Will they ever see each other again?
Den här boken läste jag ut igår kväll. Tänkte att jag gör en recension redan nu för jag glömmer annars det jag hade tänkt och skriva, och det är så jobbigt att ha massa recensioner liggande, vilket jag har nu, har inte recenerat en enda bok från december. Menmen till boken.

Glow utspelar sig alltså på ett rymdskepp i rymden (döh), jag tycker rymden är väldigt facinerande så det är ju kul att läsa lite böcker som utspelar sig där. Boken ska vara en romance dock så är det inte det så mycket. Eller jo det är ju kärlek men den undanskyms av allt annat som händer så det är bara små skymtar av kärlek i den. 

Precis när jag började läsa den var den spännande direkt. Alltså i andra kapitlet hände det stora grejer så det gillade jag riktigt mycket, slipper man läsa en hel bok så är det först i slutet det händer grejer. Men sen kom julen, jobb och nyår emellan vilket gjorde att jag inte läst i boken på över en vecka och då när jag började läsa den kunde jag känna att den var seg men det är den egentligen aldrig bara det att jag inte hann läsa i den. Så hade man läst den mer sammanhängande så hade man suttit på nålar hela boken. 

Huvudkaraktärerna är Waverly, Kieran och Seth och man får läsa ur både Waverlys och Kierans PoV. Dock är det inte varannat kapitel och det är faktiskt bra. Ibörjan gillade jag allihopa men sen utvecklades dom och då gillar jag inte Seth längre och Kieran växte i mina ögon. Waverly gillade jag genom hela boken tills det kom till en punkt då hon fattade så dåliga val så jag blev så himla förbannad på henne och vill bara ruska om henne! Tjejer alltså.... 

Supersnyggt omslag och kommer klicka hem nästa bok när det kommer i ett omslag som passa mitt. Ska bli riktigt spännande och se vad som händer i nästa bok! 

Första meningen: The other ship hung in the sky like a pendant, silver in the ether light cast by the nebula.
Antal sidor: 385 sid
Betyg: 

HJÄLP!

Kategori: Allmänt

Jag vill ha flikar under headern på bloggen, är det någon som vet hur man gör? Eller som har någon sida som visar hur man gör? Länka gärna isf, för jag hittar inget som funkar! 

Sammanfattning December

Kategori: SammanfattningSwitched - Amanda Hocking 356
Searching for dragons - Patricia C.Wrede 242
I'll be there - Holly Goldberg Sloan 396
Matched - Ally Condle 384
Queen of dead - Stacey Kade 266

Antal Böcker: 5 st
Antal svenska författare: 0
Antal svenska/Engelska: 0/5
Antal sidor: 1644 sid
Antal kortisar (under 200): 0st
Antal tegelstenar (över 500): 0
Påbörjade böcker: Glow.

Summering: Det blev en engelskmånad utan att det var planerat. Dock så var det tråkigt att det blev i december, har jobbat mer än vanligt, sen är det ju allt julstök så allt läste jag i början av månaden sen har jag hållt på att läsa glow jättelänge för det finns ingen lästid. Men hoppas det blir ändring till i januari! 

Författarfemman

Kategori: Utmaningar

I år tänker jag anta lite utmaningar och först ut blir författarfemman. Det är Malin från Malins bokblogg som har startat upp detta. Man ska alltså välja ut ett visst antal författare och sen ska man läsa någon bok från fem författare från listan. Jag har valt ut tio så känns det som om man har lite att välja på. Alla är sådana författare som jag har velat läsa länge men det har inte blivit av. Så egentligen känns det som om jag kommer läsa alla från listan, men sen vet man ju att andra böcker också alltid kommer emellan. 
Dessa är mina tio författare,  

 - Nicholas Sparks
- Sarah Dessen
- Suzanne Collins
- John Green
-Rick Riordan
- Cassandra clare
- Meelina Marchetta
-Meg Cabot 
- Maggie Stiefvater
- Agneta Sjödin