Bokparadiset

Inga inlägg.

Kategori: Allmänt

Eftersom jag åker till Turkiet, blir det inga inlägg. Förutom en månadssamanfattning som kommer upp om två dagar. Egentligen hade jag tänkt att göra tidsinställda inlägg men det har jag inte hunnit med. Så titta in här om två dagar och sen syns vi om en vecka!

Turkiet!

Kategori: Allmänt

Idag (om några timmar) åker jag iväg till Turkiet! Det ska bli jättehärligt, dock kommer ju bloggen i kläm. Men det är bara en vecka så det ska nog bli bra!

Vad jag har tagit med mig att läsa: 

I min brevlåda 5

Kategori: Nya böcker

Japp, igår dök det ner några rec-ex i min brevlåda. Alltid lika trevligt!  • Hello Kitty måste dö - Angela S. Choi
 • Mitt liv som bok - Paul Desalmand
 • Rör mig inte - Tahereh Mafi
 • Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet - Jennifer E. Smith

Pojkarna

Kategori: Ungdomsböcker


Från Månpocket: På dagarna utstår Kim tillsammans med sina tjejkompisar Bella och Momo killarnas kränkningar, men på nätterna dricker de av nektarn från en fantastisk blomma som förvandlar dem till pojkar.

Kim kan inte få nog av friheten i en annan kropp och blir som pojke också kär i Tony. Tillsammans upplever de både spänning och attraktion, men som tjej är inte Kim intressant för Tony.


Jag förstår verkligen varför denna boken vann Augustpriset 2011. Det är en helt fantastisk berättelse och boken är inte så tjock vilket gör att man fullkomligt slukar den! 

Jag gillar Kim, Momo och Bellas vänskap. De är olika både till utseendet och till personligheten. Jag gillar verkligen Bella för hon är en vanlig tjej fast hon är liksom lite gammal i sinnet, hon älskar att hålla på med blommor och köper nya frön för alla hennes pengar. Det är inte så vanligt när man är tonåring. 

Det är inte bara rolig läsning utan det finns väldigt mycket tänkvärt i boken. Om hur det kan vara att inte vilja växa upp, om hur tjejer blir trakasserade.. Det här är en bok jag kommer att minnas, kanske mest för den roliga saken att tjejerna dricker från en blomma och blir till pojkar.

Tack Månpocket för rec-exet! 

Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 188
Första meningen: Jag blir stående, lyssnar förundrad till ekot av det plötsliga ljudet.
Betyg: 

Andra omslag: 

 Tycker detta är en fint omslag också, men mitt är ändå finare!

 

 

Ny idé!

Kategori: Allmänt

Jag har kommit på en jättebra idé! (I alla fall enligt mig) Jag älskar att kolla på alla "I min brevlåda"-videos som gör och vill själv gör det just för att man kan diskutera omslagen och då kan man visa när det glittrar och så vidare. Men saken är det att jag gillar att ha bilder på "I min brevlåda"-inläggen.. Men då kom jag på den geniala idén att jag kan göra videos där jag diskuterar omslag!

Jag tycker det låter som en rolig idé men vad tycker ni? :) 

Snusk

Kategori: ErotikMrs Donaldson är nybliven änka, och inte helt missnöjd med det. Hon drygar ut kassan med att agera inför studenterna på läkarutbildningen. Med påtaglig dramatisk talang spelar hon ibland orolig hustru, men oftast vårdsökande med svårdiagnostiserade sjukdomar. 

Ändå räcker inte pengarna och hon tar emot ett studentpar som hyresgäster. När Andy och Laura får svårt att betala hyran kommer de med ett okonventionellt förslag på hur de ska göra rätt för sig. Och mrs Donaldson, som blivit duktig på att hålla masken, är genast med på noterna.

I den andra berättelsen kommer den fåfänge, dumdryge Graham oupphörligen till korta gentemot sin hustru, den oansenliga men klyftiga och framför allt rika Betty. Men även om han är nygift vore det väl synd att avstå från den där läckre Kevin eller Toby eller hette han Gary? tycker Graham, som snubblar sig in i en utpressningsknipa. Till slut räddas han ur den av sin fru. Förvisso utan att begripa ens det. 

Kan ju säga att titeln gör den mer uppseende väckande än vad den egentligen gör. Bilden gör den inte rätt heller då det är röd och inte rosaaktig som på bilden.

Historierna var aldrigt så där roliga som jag trodde de skulle vara. Utan de var mer seriös med inslag av tantsnusk. Alltså den var inte grov eller något och jag skulle inte på stå att titeln passar in så mycket på historierna då det inte var så mycket sånt. Det som jag blev besviken av var just att jag trodde det skulle va en rolig bok då det händer massa pinsamma saker i sovrummet typ. Men det var de ju inte. Hade jag vetat det hade jag inte blivit besviken. Men tror att boken passar något äldre personer än tonåringar kanske. Men jag tycker ändå boken var helt okej och jag ångrar inte att jag läste den!

Tack Ordfront för rec-exet! Har aldrig läst en bok från det förlaget så de var roligt!

Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 176
Första meningen: Jag har förstått att du är min fru", sa mannen i väntrummet.
Betyg: 

Andra omslag: 

Det svenska är snyggast av dessa tre!

Cirkusen anländer utan förvarning.

Kategori: Fantasy

 

Cirkusen anländer utan förvarning. Den föregås inte av några reklamutrop, inga flygblad på lyktstolpar och anslagstavlor. Plöts­ligt är den bara där, på en plats där den inte fanns i går.

 Inne i dessa svart- och vitrandiga tält döljer sig en helt unik upplevelse, en fest för sinnena. Gå vilse i en labyrint av moln, vandra genom en trädgård gjord av is, häpna inför den tatuerade ormmänniskan som stoppar ner sig själv i en liten låda av glas och förundras över illusionisten som utför omöjliga magiska bedrifter. Välkommen till Le Cirque des Rêves.

Men bakom rökridåerna och speglarna pågår en tävling - en kraftmätning mellan två unga magiker, Celia och Marco, som sedan barndomen tränats i att använda sina illusionskrafter för att överträffa varandra. Vad spelarna inte vet är att detta spel är en duell intill döden och att cirkusen är skådeplatsen för ett slag som utkämpas mellan fantasins och viljans krafter. Oförtröttligt utövar de unga magikerna sin magi med skäl som deras hemlighetsfulla läromästare, Hector och Alexander, är förtegna om.

Det här är en bok som inte är någon annan lik. Den är riktigt bra skriven och det är en sån bok man kan läsa om för man kommer upptäcka något man inte förstod första gången man läste den. Det är helt otroliga miljöbeskrivningar. Karaktärerna kan ibland vara lite många att hålla koll på men alla är speciella vilket gör att man kan hålla en aning koll på dem. 

Jag tycker den är lite svår att placera in i kategorin Fantasy/Övernaturligt, för det känns inte som det är så övernaturligt men ändå är det ju de i boken på sätt och vis men det är lite difust. Fast så är det ju med illusioner man vet inte om det är på riktigt eller inte. 

Det är en bok jag verkligen gillar, men jag kan inte säga att jag älskar den. Jag har nog de små detaljerna kvar att upptäcka, så jag är säker på att om jag gör en omläsning kommer jag älskar den hur mycket som helst!

Måste bara länka till det HÄR inlägget eftersom det är så otroligt vackert!

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 421
Första meningen: Cirkusen anländer utan förvarning.
Betyg: 

Lässtatus

Kategori: Allmänt

Förr gillade jag inte alls att läsa mer än en bok i taget. Inte för att jag inte kan hålla koll på historierna utan för att jag gillade att hålla mig till en bok. Men nu förtiden blir det nästan alltid mer än en bok och jag ser faktiskt fler fördelar med det. Om man tycker att en bok är tråkig då kan man sluta och läsa en annan så länge, och känner man helt enkelt inte för fantasy så läser man någon annan bok. Mycket praktiskt.

 
Just nu läser jag, "Varma kroppar", "Snusk", "Men vi knullar ju ändå inte". Väldigt starka titlar, haha.

Sista chansen...

Kategori: Chicklit


Från Forum: Major Ernest Pettigrew är en gentleman av den gamla stammen. Korrekt uppträdande, plikten och äran samt en omsorgsfullt tillagad kopp te är tillvarons grundpelare. Som änkling lever han ett inrutat pensionärsliv i en liten by på den engelska landsbygden. Dagarna tillbringas med vännerna på golfklubben eller societetsjakt på något närliggande gods.

En morgon ringer det på dörren just när majoren fått veta att hans yngre bror har dött. Han befinner sig i chock och öppnar dörren utan att tänka sig för - iklädd hustruns blommiga städrock. Utanför står mrs Ali, ägaren till den lilla speceriaffären i samhället. Hon döljer sin förvåning över majorens egenartade klädsel och går ut i köket efter ett glas vatten när hon ser att han är nära att svimma. Tyvärr tar hon glaset där han brukar förvara sina löständer …

Det här blir början på en oväntad vänskap. På ytan har majoren och mrs Ali inte mycket gemensamt, men så upptäcker de att de båda älskar böcker och i synnerhet Kiplings romaner. De kan sitta i timmar framför brasan och diskutera litteratur. Trots olika bakgrund dras de till varandra och till slut inser de båda att de är mer än vänner.

När den årliga golfklubbsbalen ska gå av stapeln bjuder majoren in mrs Ali som sin dam. Men nu har deras relation blivit alltför provocerande för omgivningen. Infödda ortsbor, majorens släktingar och mrs Alis pakistanska familj är alla beredda att försvara just sin kultur och sina traditioner.


 

Tyvärr visade det här sig inte vara en bok för mig. Jag trodde det skulle vara en lättsmält chick-lit men med lite djupare mening. Men det visade sig vara en riktig hårdkokt bok. 

Majoren är gammal och han pratar på det gamla sättet, vilket jag tycker är bra då det blir mer trovärdigt, men det var lite för svårt för mig faktiskt. Det var en del ord jag inte kände igen vilket förstörde läsflytet...

Sen var det väldigt mycket runt om, enligt mig hade man kunnat korta ner boken 100 sidor eftersom det var mycket som kanske inte tillförde boken så mycket.

Nej tyvärr det har var ingen bok för mig...

Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 434
Första meningen: Major Pettigrew var fortfarande uppriven efter telefonsamtalet från sin brors fru, och därför tänkte han sig inte för utan öppnade automatiskt dörren när det ringde på.
Betyg:


Tack Forum för rec-ex, även om det inte var en bok för mig!

Vilken nobelpristagare är du?

Kategori: Allmänt

Jag gjorde testet "Viken nobelpristagare är du?" hos nobelprisprojektet. Riktigt roligt. Personen jag blev var Gabriel Garcia Marquez. Jag har inte läst något av honom men nu kanske man ska göra det? Gör testet HÄR.

Vad är en bal på slottet?

Kategori: Chicklit

Från Adlibris: Olympia Crawford Rubinstein har fullt upp med sin stora familj. Tvillingflickorna Veronica och Virginia slutar snart high school, äldste sonen Charlie går på college och lillebror Max är en pigg och livfull femåring.


Med åren har Olympia lärt sig att hantera de flesta situationer med smidighet och humor, men när Veronica och Virginia får en inbjudan till den mest exklusiva debutantbalen i New York utbryter det stora kaoset.

Olympia minns sin egen bal som en mycket speciell kväll. Hennes man Harry vill dock inte ha något att göra med en debutantbal som i hans ögon är ett otidsenligt och fördomsfullt spektakel. Rebellen Veronica håller med sin styvfar medan Virginia redan ser fram emot den perfekta klänningen. Och Olympias snobbige och rike exmake Chauncey hotar att dra in flickornas skolavgifter om de inte går på balen.

Olympia lyckas mäkla fred mellan parterna men inför den stora kvällen råkare ändå hela familjens tillvaro i gungning ...

Det jag gillade mest med denna boken var att det handlar bara om balen. Alltså det är ingen stor grej typ som i andra chick-lit böcker handlar det om att killen har varit otrogen. Men det måste inte vara så svårt, ibland kan det bara handla om en bal på slottet. 

 

Olympia som är huvudkaraktären älskar jag, hon är så fantastisk en riktig superhjälte till mamma. Alla barnen älskar henne och hennes man också. Man kan faktiskt säga att hela boken är som ett avsnitt ut 7th Heaven, fast nu är problemet löst på 184 sidor istället för 40 minuter.

 

Det är en perfekt bok om man vill ha något lättsmält och den passar utmärkt nu på sommaren att läsa!

 

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 184
Första meningen: Olympia Crawford Rubinstein for omkring i sitt kök i brownstonehusetdär hon bodde med sin familj på Jane Street i New York, nära det gamla köttpackningsdistriktet i West Village.
Betyg: 

Just nu....

Kategori: Allmänt

... ska jag mysa ner mig i soffan och läsa den här boken resten av kvällen!

I min brevlåda 4

Kategori: Nya böcker

Egentligen var det ett tag sen jag fick hem dessa böcker men, bättre sent än aldrig! 

 


 1. Fallen ängel av Becca Fitzpatrick
 2. Guldkompassen av Philip Pullman
 3. Hungerspelen av Suzanne Colling
Nu har jag hört mest dåligt ifrån Hush, Hush serien (Fallen ängel) vilket är lite tråkigt, men jag håller tummarna på att jag gillar den! De andra två böckerna är jag SÄKER på att jag kommer gilla i alla fall.

Sommarläsning!

Kategori: Allmänt

Att göra listor är ju toppenkul! Dock har jag alltid svårare att följa dem än att göra dem. Men nu har jag så pass mycket tid i sommar att jag BORDE hinna läsa minst hälften av dem i alla fall. Japp, där har vi alla böcker. Är det någon bok du undrar över lägg en kommentar, orkar inte skriva ut en hel lista..

The ghost and the goth

Kategori: SpökenFrån Adlibris: After a close encounter with a bus, Alona Dare goes from homecoming queen to Queen of the Dead. She's stuck as a ghost in the land of the living with no sign of the big, bright light to take her to a better place. To make matters worse, the only person who might be able to help her is Will Killian, a total loser outcast.
More than anything, Will wishes he didn't have the rare ability to communicate with the dead, especially the former mean girl of Groundsboro High. He's not filling out any volunteer forms to help her cross to the other side, though it "would" bring him some welcome peace and quiet.
För det första, så snyggt omslag! Denna boken hade gärna fått pryda min bokhylla faktiskt.

När man läser så är det både från Alonas och Wills perspektiv. Ibland kan det vara lite förvirrande för man vet inte vems perspektiv man läser ur, men inte i denna boken. Jag vet alltid vem det är jag läser. De är väldigt olika och Kade har gett de väldigt olika röster vilket de måste ha för att boken ska funka.

Jag gillar båda karaktärerna och de utvecklas mer och mer under boken. Men det som ändå är det tråkiga är att jag tycker inte det händer så mycket. Visst det hettar upp i slutet men det gör det i nästan alla böcker men vägen till slutet är lite händelselös. Inte för att jag inte tyckte det var roligt att läsa den ändå för det gjorde jag verkligen just för deras berättar röster. Darför är jag väldigt kluven i mitt betyg.... Men jag kommer absolut att läsa fortsättningen!

Författarens hemland:
Antal sidor:
Rec-ex:
Första meningen:
Betyg:
Författarens hemland: USA
Antal sidor: 281
Första meningen: (Alona): Dying should have been the worst moment in my life.
Betyg:

ResLitteratur

Kategori: Allmänt

Pocketlover har satt igång med en riktigt roligt utmaning, nämligen en litteraturresa.

Man ska välja fem böcker från fem olika författare som kommer från olika land. Man väljer själv böckerna och land. Riktigt roligt. Jag har valt följande länder och böcker:

Kina: Hello Kitty måste dö - Angela S. Choi
Australien: Boktjuven - Markus Zusak
Brasilien: Alkemisten - Paulo Coelho
Mexico: Släktet - Guillermo Del Toro
Spanien: Den glädjelösa ön - Enrique Fernandez

Jag tycker verkligen detta är en jätteroligt grej så hoppas att det blir fler som hänger på! :)

Lässtatus

Kategori: Allmänt

Jag har haft ett riktigt lässug de senaste dagarna men jag har varit väldigt upptagen eftersom jag tagit studenten sen blir det bal osv... Så det har inte riktigt passat sig att läsa men nu när sommarlovet börjar, även om jag ska jobba väldigt mycket så hoppas jag på att kunna läsa en massa! Det här läser jag just nu i alla fall.The million-dollar man

Kategori: Manga

Från AdlibrisShy high school student Riko Izawa aches for a boyfriend but guys just won't look her way. Then one day she signs up for a three-day trial of a mysterious 'lover figurine,' and the next thing she knows, a cute naked guy is delivered to her doorstep - and he wants to be her boyfriend! Has Riko died and gone to heaven? The cute naked guy turns out to be smart, super nice, stylish and a gourmet chef. Plus, he looks like a million dollars. Trouble is, that's about what he's going to cost Riko because she didn't return him in time!

Min första mangabok faktiskt. Det roliga med mangaböcker är ju alla ansiktsuttryck när de visar känslor. Handlingen är ju lite extrem men så är det ju lite, det är ju ingen seriös berättelser och det tycker jag är roligt.

Om själva innehållet så kan jag väl ofta tycka att Riko är ganska dum men det är ju det som får fram själva boken så det är inget dåligt. 

Jag kommer absolut att läsa de andra böckerna i serien för det är ganska skönt att varva vanliga böcker med lite mer lättsmälta saker såsom manga och seriealbum!

Författarens hemland:
Antal sidor:
Rec-ex:
Första meningen:
Betyg:
Författarens hemland: Japan
Antal sidor: 208
Första meningen: ...31 inches...
Betyg:

I min brevlåda 3

Kategori: Nya böckerJapp fyra nya böcker har landat i min bokhylla.
 • Snusk av Allan Bennett. Ett rec-ex verkar väldigt rolig utifrån vad jag läst och hört om den.
 • Pojkarna av Jessica Schiefauer. Ett rec-ex, velat läsa den enda sen den vann augustpriset.
 • Bröllopsfixaren av Marita Conlon-McKenna. Efter man läste "en liten hattaffär på hörnet" blev man ju fast, världens gulligaste historia. Hoppas på samma känsla i denna boken.
 • Nattens begär av Sherrilyn Kenyon. En vampyr bok, har inte hört något om den men får se om den är bra.
Något ni läst? :)

De utvalda.. 2

Kategori: Fantasy


Sjuttonåriga Flamma kan läsa människors sinnen och styra deras vilja. Hela hennes väsen är förföriskt, men folk minns hennes elake döde far och undrar om dottern är likadan. Flamma vill bevisa att hon inte alls är som sin far. Med hjälp av sina krafter försöker hon avstyra ett hotande krig. Hon börjar inse den fulla vidden av sin styrka och den skrämmer henne. Kommer hon att bli ett lika fruktansvärt monster som hennes far var, eller kan hon använda sin förmåga till att göra gott?
Andra boken i serien "De utvalda" är nu färdig. Första kan du läsa HÄR.
 
Boken utspelar sig före den första boken. I början gillade jag inte det alls, att det inte va samma karaktärer. Jag visste att boken skulle hänga ihop med den första eftersom man skulle få lära känna Leck mer i denna men jag tyckte inte riktigt det var tillräcklig, men det var i början. Efter att ha läst slutet på boken så vet jag att den sista boken kommer binda ihop alla böckerna så det ska bli jätteroligt och se hur hon gör det. 

Åter till boken. Cashore:s sätt att skriva är något speciellt. Det är allvarligt men sen så kommer den in så "skrattbitar", om man nu ska försöka förklara hennes sätt att skriva. Precis som i första boken är även denna väldigt genomtänkt, visst att jag kan förutspå några saker, men det finns det ingen bok man inte kan göra i. 

Den här världen Cashore har byggt upp är egentligen inget så speciellt men i denna boken är det lite fler spännande varelser med som jag verkligen gillar, dessa monster. Att de finns i alla möjliga färger och är så fina men ack så farliga. 

Nä, kort sagt är det en bok jag verkligen gillar och jag kan knappt berga mig tills tredje boken! Tack så hemskt mycket Semic som gav mig boken i rec-ex!

Författarens hemland:
Antal sidor:
Rec-ex:
Första meningen:
Betyg:
Författarens hemland: USA
Antal sidor: 508
Första meningen: Larch tänkte ofta att om det inte hade varit för hans nyfödda son, skulle han aldrig ha överlevt sin hustrus Mikras död.
Betyg: