Bokparadiset

Bokskål #12

Kategori: Bokskål

Precis som i januari har jag läst väldigt många böcker och jag har läst böckerna jag planerade och läsa och några till. Därför drog jag en till bok från bokskålen och det blev: 


Jag har bara börjat på den lite men gillar den hittills. Jag hoppas på att jag kommer hinna läsa ut den i februari så jag får med den som en hyllvärmare. 

I min brevlåda 58 - Bokreahaul

Kategori: Video

BOKREA

Kategori:


Väntar bara på mitt adlibris paket också sen är bokrean fulländad! Tror jag...

2 minsar

Kategori: Contemporary

Liten parlör för älskande av David Levithan. Utgiven 2012 av Xpublishing. 213 sidor. Betyg; Okej. 

Jag trodde det här skulle vara en fin kärlekshistoria. Men jag tycker den var ganska sorgsen. Inte den historian jag hade trott iaf. Det boken har blivit så uppmärksamad över är att den är uppbyggd som en ordbok. Dock så var nästan alla orden helt okända och jag läste dem faktiskt inte. Tyckte det bara hindrade historien. 

Det var en snabb läsning men tyvärr blev jag väldigt besviken på boken. Språket och hela historien var väldigt poetisk. Tyvärr var den för poetisk för mig. Jag har läst två böcker av Levithan nu. Två på svenska och två på engelska. De på svenska har jag inte gillat så mycket medan de på engelska har jag älskat. Kanske ska Levithan läsas på engelska för att jag ska gilla hans böcker?

Älskaren av Marguerite Duras. Utgiven 1985 av Albert Bonniers förlag. 117 sidor. Betyg; Gillade inte alls.

Här har vi en klassiker som jag inte alls förstod mig på. Ibland så var det i nutid och ibland i dåtid och ibland i framtid. Jag fattade inte alls vad som hände och jag fick inget grep om historien. Den hade små stycken som jag gillade men sen hoppas det så jag inte fattade någonting. 

Tyvärr var det en sån här klassiker som jag inte gillar. För mig måste det vara en liten mer sammanhängande historia. 

Shadow and bone - Leigh Bardugo

Kategori: Fantasy

 
Titel: Shadow and bone
Författare: Leigh Bardugo
Serie: #1 The Grisha
Förlag: Henry Holt
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 356

Handling: Surrounded by enemies, the once-great nation of Ravka has been torn in two by the Shadow Fold, a swath of near impenetrable darkness crawling with monsters who feast on human flesh. Now its fate may rest on the shoulders of one lonely refugee.

Alina Starkov has never been good at anything. But when her regiment is attacked on the Fold and her best friend is brutally injured, Alina reveals a dormant power that saves his life--a power that could be the key to setting her war-ravaged country free. Wrenched from everything she knows, Alina is whisked away to the royal court to be trained as a member of the Grisha, the magical elite led by the mysterious Darkling.

Yet nothing in this lavish world is what it seems. With darkness looming and an entire kingdom depending on her untamed power, Alina will have to confront the secrets of the Grisha...and the secrets of her heart.


 

Jag hade ingen aning om vad den här boken skulle handla om. Det enda jag visste var att den inte utspelade sig i Ryssland och att det var en fantasy. Det var en bok som jag valde endast på omslaget. Så himla fint. Jag kan säga att jag inte blev besviken. Jag blev oerhört överraskad. 

Till en början fattade jag inte så mycket. Det var många konstiga namn som jag inte visste var saker på personer eller saker. Men ju längre man läste så klarnade det mer. Världen de lever i är så coolt. Hela magi uppbyggnaden gillar jag. Dessutom har Bardugo gjort magisystemet väldigt  politiskt och det får man läsa om en hel del. Jag älskar ju den delen och jag tror det kommet bli mycket mer om det i kommande böcker. 

Jag gillar Alina. Jag tycker hon är trovärdig och hon behåller sin personlighet vad som än händer. Men den jag tycker är mest intressant är The Darkling, han är så mystisk att man aldrig ens får reda på hans namn. Man vet inte vart man har honom och det livar upp stämningen tycker jag. 

Att detta är Bardugos debutroman är helt fantastiskt. Hon har verkligen lyckats med den här boken och jag kan bara hoppas att de två andra i serien håller samma mått. 

#hyllvärmare2015

Kategori: Allmänt

Efter att läst Tell the wolves I'm home blev jag så himla sugen på att påbörja Torka aldrig tårar utan handskar, den var otroligt bra och jag läste ut den imorse. Egentligen skulle jag läsa ungefär hela dagen idag men slutade med att jag möblerade om hela vardagsrummet! I väntan på mello läser jag tredje Percy Jackson boken. 

Tell the wolves I'm home - Carol Rifka Brunt

Kategori: Contemporary

 
Titel: Tell the wolves I'm home
Författare: Carol Rifka Brunt
Serie: -
Förlag: Pan books
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 355

Handling: There's only one person who has ever truly understood fourteen-year-old June Elbus, and that's her uncle, the renowned painter, Finn Weiss. Shy at school and distant from her once inseparable older sister, June can only be herself in Finn's company; he is her godfather, confident, and best friend. So when he dies far too young of a mysterious illness that June's mother can barely bring herself to discuss, June's world is turned upside down. At the funeral, she notices a strange man lingering just beyond the crowd, and a few days later, June receives a package in the mail. Inside is a beautiful teapot she recognizes from Finn's apartment, and a note from Toby, the stranger, asking for an opportunity to meet. A the two begin to spend time together, June realises she's not the only one who misses Finn, and if she can bring herself to trust this unexpected friend, he might just be the one she needs the most. 

Jag vet inte riktigt vart man ska börja med den här boken. Det är något med stämningen i hela boken som jag helt klart fastnar för. 

June är en person som inte har några direkt vänner men det känns inte som om hon vill ha det heller. Hon liksom njuter av det hon har. Hennes viktigaste person är Finn hennes morbror han är inte med så mycket i boken fast ändå så är han med i hela boken. Man lär känna honom genom andras ögon och han verkar vara en så fantastisk människa. Lika så är Toby. Det är något speciellt med karaktärerna. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det men det är så bra. Greta, Junes syster, är hemsk! Hon är så elak mot June och vänder kappan efter vinden hela tiden. Men hon förändras sen och även om hon är hemsk genom nästan hela boken gillar jag henne också. 

Jag fullkomligt älskar den här boken. Jag vet inte om det är karaktärerna eller om det är hela stämningen som vilar över boken. Det kan vara Finn och Tobys relation. Det jag vet är har ni inte läst boken så måste ni göra det. Den är så bra! 

cirkeln

Kategori: Allmänt

I min brevlåda 57 - Bookhaul

Kategori: VideoBloggare som nämns: Elina

Har ni läst någon av böckerna och vilken ska jag börja med? 

LäsOSalot2015 sammanfattning

Kategori: läsOSalot2015


Antal böcker: 4.5 
Antal sidor: 1412

Sammanfattning: Läsaloten var välbehövlig. Läsningen var seg i början av februari men nu har antalet lästa böcker gått upp. Det har varit väldigt blandat kompott på böckerna. En älskade jag en gillade jag inte alls. Men glad att ha blivit av med några hyllvärmare. Just nu läser jag Tell the wolves I'm home som jag gillar! 

Hur har det gått för er? 

Alla hjärtans dag

Kategori: läsOSalot2015

Precis som jag sa i min tbr video så skulle jag börja läsa Liten parlör för älskande och jag har faktiskt redan läst ut den. Läsaloten går väldigt bra för mig, läst många sidor och avslutat två böcker och påbörjat två andra nu. Hur går det för er? 


Läser ni något alla hjärtans dag relaterat? :) 

Half bad, ondskans son - Sally Green

Kategori: Häxor

 
Titel: Ondskans son
Författare: Sally Green
Serie: #1 Half bad
Förlag: Semic
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 352

Handling: Jagad av alla. Önskad av ingen. Sextonårige Nathan är son till en vit häxa och hans far är den mäktigaste och mest ondskefulle svarte magikern någonsin. Nathan är till hälften vit, till hälften svart. Ond, god - eller både och.

Omgivningen fruktar den kraft han bär på. Myndigheterna bevakar honom. Han får inte röra sig fritt. De enda ljuspunkterna i Nathans liv är storebror Arran och förbjudna kärleken Annalise.

Nathan förs bort och hålls inspärrad. Man bävar för hans sjuttonde födelsedag, det livsagörande ögonblick då en häxa får tre gåvor, sina magiska krafter. Men vem ska ge Nathan dessa gåvor? Hans mor är död och hans onde far har varit försvunnen och jagad under hela Nathans liv. Utan krafterna kommer Nathan själv att dö. Men det finns en sista möjlig utväg. 

Nathan satsar allt på att fly. Ensam, utstött och jagad på liv och död tar han sin sista chans för att överleva. 


 

Hört väldigt blandad kritik om boken. Antingen älskar man den eller så hatar man den. När jag började läsa var jag ganska skeptiskt. Tänkte nästan lägga ner den efter bara några sidor. Men eftersom det var ett rec-ex läste jag vidare. Det jag reagerade på var att boken är väldigt rå. Alltså vissa partier tyckte jag var väldigt jobbiga att läsa om. 

Men jag är glad att jag fortsatte läsa för jag blev helt trollbunden. När jag väl hade påbörjat boken kunde jag inte sluta. Jag började läsa på bussen fortsatte när jag kom till min pojkvän och kunde inte sluta läsa fören boken var slut. Jag hade inte ens tid att äta så kvart över elva när jag var färdig med boken var jag vrålhungrig. Jag vet itne vad det var jag fastnade för, det kan ha varit språket eller så var det hela världen. 

Jag gillade verkligen världen. Det handlar om häxor fast inte riktigt så man är van vid. Det handlar om magi men det var inte den som var i fokus istället är det Nathan vår huvudperson som är i ständig fokus. Jag gillar Nathan han känns väldigt verklig. Författaren har verkligen lyckats ge honom ett djup och jag kan verkligen föreställa mig allt. Han bryr sig väldigt mycket om människorna i sin omgivning och vill verkligen göra allt för dem. Han är inte den typsika hjälten man brukar läsa om utan han känns mer verklig på det sättet. 

Jag kan inte riktigt förklara vad som är så bra med boken men det är den. Den förvånade mig otroligt och jag trodde inte jag skulle älska den så mycket som jag gjorde. Jag tycker verkligen ni ska ta och läsa boken! 

Tack Semic för rec-exet! 

#hyllvärmare2015

Kategori: Allmänt

Påbörjar min fjärde hyllvärmare nu. Införskaffades förra årets bokrea så är skönt att jag hinner läsa den innan årets. Dessutom är det även sista delen i triologin! 


Vad läser du just nu? :) 

LäsOSalot2015 TBR

Kategori: läsOSalot2015Jag skrev om Läsaloten HÄR. Den börjar idag vid midnatt och håller på fram tills den 18. Det hade ju varit roligt att vara med i startskottet men har skola tidigt imorgon så vi får väl se om jag är vaken. 

Vad ska ni läsa? Länka till era TBR-högar! :) 

Bokskål #11

Kategori: Bokskål

Det var dags att dra en ny bok och det blev en väldigt passande bok. Det är en bok som är en riktigt hyllvärmare vilket passar perfekt med #hyllvärmare2015 den passar även perfekt med hyllvärmarutmaningen! 


Dock så måste jag läsa ut boken jag håller på med nu sen kanske jag tar en annan emellan för jag har bara läst tjocka böcker så behöver något mer lättläst innan jag kastar mig på den här! 

#hyllvärmare2015

Kategori:


Jag har läst ut februaris första hyllvärmare! Får se vilken som blir nästa :) 

Hur går det för er, ni som deltar?

Du glömde säga hej då - Sarah Dessen

Kategori: Contemporary

 
Titel: Du glömde säga hej då 
Författare: Sarah Dessen
Serie: -
Förlag: Rabén&Sjögren
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 434

Handling: Ännu en ny stad och ännu en ny skola. Inte för att Mclean har något emot det. Tvärtom, hon tycker det ska bli ganska skönt att gå vidare, att börja om, att bli någon ny. På ett nytt ställe kan hon vara vem hon vill: den klämkäcka hejarklacksledaren, den svåra tjejen som klär sig i svart eller hon som känner alla och går på alla fester. Mclean är van att byta roll, för hon och hennes pappa flyttar ofta. Väldigt ofta.
Men när de kommer till Lakeview blir allt annorlunda. Mclean har redan bestämt vem hon ska vara, men det hjälper inte. Plötsligt står hon där utan förklädnad, och den enda hon kan vara är sig själv. Men vem är egentligen den riktiga Mclean? 
Nu har jag läst en till av Dessens bok. Jag tycker dock att Allt och lite till var bättre än den här, men det är fortfarande väldigt bra. 

Jag gillar att Mclean följer med sin pappa. Känns som om det ofta är ensamstående mammor. Jag gillar dessutom att hon och hennes pappa har en så bra relation. Det är ju inte ofta föräldrar är så närvarande i YA böcker men de är både mamman och pappa här. Mclean har inte en så bra relation till hennes mamma och jag tycker det känns troväridgt. 

Jag har hört att Dessen anknyter till Colby i nästan (?) alla hennes böcker och så även i den här. Inte så mycket men lite. Jag älskar de idén att man får läsa om massa karaktärer som har en knytning till en litet samhälle. Boken är bra och väldigt mysigt. Men jag tycker den är lite seg ibland. Det händer verkligen inte mycket i boken och läser man ut den under en dag så kan man känna att det är lite segdraget. 

Månadssammanfattning Januari

Kategori: Sammanfattning

 
1. Last sacrifice - Richelle Mead
2. The sea of monsters - Rick Riordan
3. Vargbröder - Havets fångar - Richelle Paver
4. Ögat över månskäran - Libba Bray
5. The iron knight - Julie Kagawa
6. Vi är inte sådana som i slutet får varandra - Katarina Sandberg
7. Arise - Tara Hudson
8. Udda verklighet - Nene ormes
9. Legenden om Sally Jones - Jakob Wegelius
10. Och så levde de lyckliga - Lucy Dillon
11. Fallen ängel - Becca Fitzpatrick
12. Struck by lightning - Chris Colfer
13. Du glömde säga hej då - Sarah Dessen
14. Shadow and bone - Leigh Bardugo
15. Systrars öde - Jessica Spotswood
16. Half bad, ondskans son - Sally Green

Antal Böcker: 16st
Antal svenska/Engelska: 10/6
Antal sidor:  5586 sidor
Antal kortisar (under 200): 1 st 
Antal tegelstenar (över 500): 2st 
Påbörjade böcker: Clockwork angel av Cassandra Clare
Författarnas nationaliteter: USA (10) Sverige (3) England (2) Israel (1)      Australien (1)  Tyskland (1)
 
Köpta: 14
Rec-ex: 2
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 4

Mellan böcker i en serie: 3

Avslutade serie: 3
Antal omläsningar: 

Sammanfattning: Alltså jag har nästan läst ett helt hyllplan. Väldigt mycket har jag hunnit lästa så jag är så nöjd! Alltså jag har aldrig läst så många sidor under hela min blogg tid, det är bara WOW liksom.  Alla böcker har varit så bra. Den som har varit sämst var Fallen ängel men jag tyckte ändå den var helt okej så det är mycket bra kvalité på böckerna. Påbörjade fyra serier men avslutade så många förra året så nu vill jag faktisk påbörja några i år. Dessutom avslutade jag tre serier! 

Struck by lightning - Chris Colfer

Kategori: Contemporary

 
Titel: Struck by lightning
Författare: Chris Colfer
Serie: -
Förlag: Atom
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 258

Handling: Struck by Lightning: The Carson Phillips Journal follows the story of outcast high school senior Carson Phillips who blackmails the most popular students into contributing to his literary journal to bolster his college application; his goal in life is to get into Northwestern and eventually become the editor of The New Yorker.

Förvånad över att den här inte har fått mer uppmärksamhet inom bloggvärlden. Colfers andra serie har ju fått väldigt mycket mer uppmärksamhet än den här. Vilket är synd för boken är otroligt rolig.

Carson är väldigt sarkastig vilket jag uppskattar, jag tycker det är hur roligt som helst. Hela boken är väldigt ironisk och torr humor. Fick mig att skratta hur många gånger som helst. 

Boken har blivit film (vilken inte heller har fått mycket uppmärksamhet) jag har inte sett den än, men planerar att göra det i helgen. Det finns bilder ifrån filmen med vilket jag tycker var jätteroligt. Ger ett djup till boken. 

Det kanske inte är en solklar favorit men det blir ett älskar i alla fall. Den fick mig att skratta så mycket så den förtjänar det. Dessutom kunde jag inte sluta läsa utan läste ut boken under en dag, vilket alltid är positivt. Dessutom tar boken upp tankvärda saker även om det är med mycket humor.