Bokparadiset

Hundar, hus och hjärtats längtan - Lucy Dillon

Kategori: Chicklit

 
Titel: Hundar, hus och hjärtats längtan
Författare: Lucy Dillon
Serie: -
Förlag: Bonnier Pocket
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 429

Handling: Juliet har nyligen förlorat sin älskade man Ben. Endast trettioett år gammal och änka stannar livet för Juliet. Hon isolerar sig hemma och tillbringar dagarna framför teven. 

Hennes syster Louise lever ett på ytan perfekt liv. Hon är gift med framgångsrika egenföretagaren Peter, de har lilla sonen Toby och lever i ett snyggt, toppstylat hem. Men ändå saknar Louise något i sitt äktenskap. 

När mamma Diane lyckas locka ut sin ena dotter, Juliet, på hundpromenader och utan att Juliet vet hur det gått till, har hon plötsligt ansvar för en mängd hundar, katter och krukväxter som behöver omvårdnad när ägarna är bortresta. Systrarnas vägar korsas under jakten på lycka och en attraktiv man kommer att spela en alltmer avgörande roll i sammanhanget.
Alltså jag älskar Dillons böcker. Så fantastiska chicklit böcker, även fast jag läste den här för snart ett år sen (jag vet sämst att jag inte recenserat denna innan) kommer jag ihåg typ allt. Det tyder ju absolut på bra författande. Jag fastnar verkligen helt i böckerna.
 
Karaktärerna faller jag pladask för och det är så synd om Juliet, när jag läser om hennes döda man börjar jag gråta nästan alla gånger. Dessutom faller jag ännu mer för alla dessa underbara hundar. Vem ville inte starta ett hundpensionat efter att ha läst hennes första bok? 
 
Något som jag som verkligen var helt mitt i prick var det här med hundägare. Under tiden jag läste boken så var jag delägare i en hund kan man säga och varje gång jag var ute med hunden så brydde sig alla bara om hunden. hur gammal är hon osv och sedan väntade alltid alla på att jag skulle fråga om deras hund, som jag dock aldrig gjorde (om det inte var av den rasen jag vill ha). Sen när man träffades igen hälsade dem på hunden som att hunden var jag. När jag läste om det i boken höll jag på att dö av skratt. 

Rekommenderar verkligen boken! 

Saeculum - Ursula Poznanski

Kategori: Läskigt

 
Titel: Saeculum
Författare: Ursula Poznanski
Serie: -
Förlag: Opal
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 442
 
Handling: Bastian, en ambitiös medicinstudent, följer med till ett 1400-tals-rollspel i otillgänglig natur. Det finns en sägen om denna plats, en berättelse om en adelsman och hans oäkta bror, med en mörk profetia. Platsen sägs vara förbannad, ingen sägs kunna komma levande därifrån. Snart händer obehagliga saker, folk försvinner, det blir allt farligare. Frågan är vem som egentligen kontrollerar spelet. 
Alltså jag förstår inte varför jag ger mig på sådana här böcker. Jag är ju himla lättskrämd. Blir ju helt livrädd. Men jag gillar verkligen att man blir rädd. 

Jag gillar verkligen att Poznanski skriver om annorlunda handlingar, Erebos handlar om ett spel och Saeculum handlar om rollspel. Gillar att det kan vara böcker som även killar kan bli bäldigt intresserad av. Förövrig titeln är helt omöjlig att uttala. Har helt missat att det släppts en ny bok av henne på svenska. Måste läsa!

Jag gillar Saeculum för man är aldrig säker på vem man kan lita på. Man tror att någon är på Bastians sida sen är det inte alls så sen verkar det så igen osv, gör allt så mycket mer spännande. Det som är mest spännande att jag inte ens kunde förutspå slutet, alltså jag vet att jag utbrast "vaa?" ett flertal gånger. 

Tack Opal för rec-exet!

2x VA

Kategori: vampyrer

INNEHÅLLER SPOILERS! 

 Klicka på bilderna för att komma till handlingen. 
 
Titel: Blood promise
Författare: Richelle Mead
Serie: #4 Vampire Academy
Förlag: Penguin books
Utgivningsår: 2010
Sidantal: 503

Alltså jag hade helt glömt bort att Dimitri blev en Strigoi så fick en mindre chock precis när jag började läsa. Men så härligt att vara tillbaka i Meads fantastiska värld. 

Jag gillade verkligen när Rose besöker Dimitris familj, de är precis som man föreställt sig, ungefär i alla fall. Det kändes som om man fick lära känna Dimitri mer, han har ju alltid varit lite av ett mysterium. Det var även väldigt intressant att läsa mer om Strigoi, att läsa ifrån deras värld typ. 

Effter att ha lsät boken var det så mycket frågor och jag undrar verkligen hur hela serien kommer att sluta. Måste ändå säga att denna boken var lite segare än föregående böcker, blir faktiskt bara ett gillar i betyg.
 
Titel: Spirit bound
Författare: Richelle Mead
Serie: #5 Vampire Academy
Förlag: Penguin books
Utgivningsår: 2010
Sidantal: 496


Efter förra boken var jag inte riktigt lika sugen på att plocka upp fortsättningen. Men tur att jag gjorde för den här är spännande rakt igenom och det tog inte lång tid innan boken var slut. Längtar efter att läsa sista boken men jag håller på det tills december iallafall. Känns väldigt sorgligt att serien är slut. Klart man kan läsa om men då upptäcker jag ju inte allt för första gången. 

Jag tycker inte Rose och Adrians förhållande känns riktigt. Det där känslan infinner sig inte så jag tror faktiskt inte det kommer hålla mellan dem. Det vill jag inte heller, Rose och Dimitri ska vara tillsammans!!! Men vi måste prata om Abe, alltså han är en ny favorit karaktär. Mystisk men han älskar verkligen Rose och de känns lika vilket gör det ännu roligare. 

Det är så mycket olika händelser som pågår och allt är så himla spännande så det går inte sluta läsa. Det var liksom jobbigt att behöva sticka iväg till skolan, det enda jag ville var ju att komma hem och läsa. Jag älskade denna boken och kan inte berga mig till sista boken! 

Stanna kvar och ge dig av - John Boyne

Kategori: Middle gradeTitel: Stanna kvar och ge dig av
Författare: John Boyne
Serie: -
Förlag: B.Wahlström
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 192

Handling: Alfie är bara fem år när första världskriget bryter ut och hans pappa tar värvning i armén. Fyra år senare har pappan fortfarande inte kommit hem och breven slutade komma för länge sedan. Alfies mamma säger att pappan är på ett hemligt uppdrag, men Alfie tvivlar på den historien. Samtidigt fortsätter livet i London. Alfies mamma tvingas jobba dubbelt för att ha råd med mat och Alfie börjar arbeta som skoputsare för att hjälpa till. En dag när han putsar skor på en tågstation får han syn på sin pappas namn på ett papper som tillhör en arméläkare.
Alltså detta är min favorit bok av Boyne jag har dock inte läst hans första bok Pojken i randig pyjamas som är superhyllad. Men än så länge är detta min favorit. 

Boken är en middlegrade men den behandlar ett väldigt tufft och tungt ämne. Tror ändå man får vara en aning äldre än 9 (rekommendationer från Adlibris) jag tror absolut att man klarar av den läsmässigt men ämnet är tungt. Dessutom kanske man inte riktigt förstår allt. 

Alfie tvingas bli lillgammal på grund av kriget. Det är sorgligt men han tar det väldigt bra. Han väljer själv att börja jobba. Men jag gillar att han håller fast vid sina principer. Han går fortfarande i skolan när det är hans favoritämnen och det gillar jag. 

Jag gillar verkligen slutet och blev förvånad över hur mycket jag gillade boken. Det är kanske inte årets bästa bok jag läst men den förtjänar ändå älska-stämplen! Gillar ni middlegrade tycker jag absolut att ni ska läsa den.

2 minisar

Kategori: Contemporary

 

När jag läser böcker jag faktiskt tänka på alla väsen barnen i Spiderwick möter, känner igen många ifrån dem böckerna. Väldigt välskriven bok och bilderna är helt fantastiska. Absolut bland den bästa faktaboken jag läst! 

Titel: Nordiska Väsen Författare: JohanEgerkrans  Serie: - 
Förlag:
 B.Wahlströms Utgivningsår: 2013 Sidantal: 126 Betyg: Gillar! 

 
Alltså jag blir en aning trött på Mia, hon är så gnällig ibland alltså. Jag tänkte vad skönt att hon och Michael har blivit tillsammans nu kommer hon prata om något annat. Men nej, istället tror hon hela tiden att han ska lämna henne. Lite trött blir jag. Men böckerna är roliga, går snabbt att läsa och de underhåller en verkligen för stunden. Slutet var väldigt bra! 

Titel: Till er tjänst! Författare: Meg Cabot Serie: # 4 En prinsessas dagbok  
Förlag:
 Tiden Utgivningsår: 2007 Sidantal: 220 Betyg: Gillar! 

Recensionsmaraton

Kategori: Allmänt

Har så mycket att göra nu när jag har praktik så jag tänkte köra massa förinställda inlägg fram till helgen. Men det är bra för jag ligger efter med såå många recensioner och jag vill inte ha massa recensioner kvar till nästa år så vi köttar på lite :) 

Bookhaul del 2

Kategori: Video

Jellicoe Road - Melina Marchetta

Kategori: Ungdomsböcker


Titel: Jellicoe Road
Författare: Melina Marchetta
Serie: -
Förlag: Xpublishing
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 350

Handling: Som barn överges Taylor på 7-Eleven av sin mamma. Sex år senare börjar det förflutna komma ikapp henne då ännu en person i Taylors närhet försvinner, och en annan återvänder. Samtidigt pågår gängkriget på Jellicoe internatskola för fullt och ett manuskript visar sig innehålla nyckeln till Taylors förflutna. Vilka var barnen som var med om det fruktansvärda för 22 år sedan? Är deras öden sammanflätade med Taylors?
En superhyllad bok och två år senare läser jag den. Det var verkligen inte den här historien jag hade trott. Jag hade inte en aning om vad boken skulle handla om men hade verkligen inte förväntat mig det här. 

I alla recensioner jag har läst så säger de att första delen är ganska förvirrande och det va skönt att vara beredd på det tycker jag, för det gjorde att jag inte tyckte den var så förvirrande. Visst det är mycket att hålla koll på i början med karaktärer och namn men det gick bra. Det jag inte riktigt förstod var sidoberättelsen men sen när jag började fatta var det så spännande att se hur allt skulle vävas ihop. Vissa saker förstod jag snabbt och vissa fattade jag inte fören när jag läste om dem. 
 
Merchetta är en mästare alltså. Hon vet precis när hon ska avslöja lite mer av händelserna. Men det känns inte som om detta är en påhittad historia det känns verkligen som om det är så verkligt, som om hon bara återberättar en riktigt händelse. Helt otroligt. Trodde inte jag skulle gilla den så här mycket men alltså det är en helt fantastisk historia! 

Jag skulle bara läsa lite innan jag skulle sova för jag var jättetrött men sen när blev jag så inne i boken att jag inte ens märkte att jag var trött. Jag märkte liksom inte ens va klockan var och plötsligt var boken slut. Alltså har ni inte läst boken så MÅSTE ni göra det, annars missar ni en fantastisk bok! 

The Ultimate Book Tag

Kategori: Allmänt

Tack till fina Elina för tagen! 

1. Do you get sick while reading in the car?
Ibland, men aldrig på tåg eller bus. 
 
2. Which author's writing style is completely unique to you and why?
Vilken svår fråga, men Tahereh Mafi tycker jag. Ally Condie har ett väldigt poetiskt språk.

3. Harry Potter series or the Twilight Saga? Give 3 points to defend your answer.
Harry Potter såklart! 
1. Bästa bokserien ever.
2. Julkapitlena.
3. Hela magivärlden! 

4. Do you carry a book bag? If so, what is in it (besides books…)?
 
Jag vet nog inte vad det är, men jag har en tygpåse som det står book bag på och den brukar jag ha till affären. 
 
5. Do you smell your books?
Bara kursböcker, de luktar såå gott! 

6. Books with or without little illustrations?
Vem gillar inte bilder i böcker? Men det är liksom ingen big deal. 

7. What book did you love while reading but discovered later it wasn’t quality writing?
Åh jag kan nog inte komma på någon... 

8. Do you have any funny stories involving books from your childhood? Please share!
Inga jag kommer på nu.. 

9. What is the thinnest book on your shelf?
Jag vill veta var stockrosorna kommer ifrån av Amanda Svensson 
 
10. What is the thickest book on your shelf?
Femte Harry Potter boken.

11. Do you write as well as read? Do you see yourself in the future as being an author?
Nej jag gillar endast att läsa! 

12. When did you get into reading?
När jag var liten med alla mina Gobokén böcker. 

13. What is your favorite classic book?
Utvandrarna älskade inte den men gillade. 

15. If you were given a book as a present that you had read before and hated…what would you do?
Bros på vem det är ifrån, men troligen ge vidare den annars hoppas på att jag kan byta den! 

16. What is a lesser known series that you know of that is similar to Harry Potter or 
the Hunger Games?
 
Det är ingen direkt jag tycker är lik Harry Potter, men Hunger games kan man ju hitta likheter mellan de flesta dystopier på något plan men Divergent och Hunger serien tycker jag är en annan lika! 

17. What is a bad habit you always do (besides rambling) while blogging?
Håller med Elina läser aldrig igenom mina inlägg. 

18. What is your favorite word?
Fantastiskt, genialt, underbart, rimligt/orimligt men framför allt CHILLAXA! 

19. Are you a nerd, dork, or dweeb? Or all of the above?
Inte dem första orden jag skulle beskriva mig med men min pojkvän säger att jag är en bokmal så det får vara närmast nörd! 

20. Vampires or Fairies? Why?
Vampyrer. Jag har inte läst så många älvböcker (men några) men vampyrer är lite mer spännande. 
 
21. Shapeshifters or Angels? Why?
Änglar tror jag. Eller nä. Eller jo. Kanske båda. 

22.  Spirits or Werewolves? Why?
Andar är så läskigt, får bli varulvar.  

23. Zombies or vampires?
Har aldrig funkat med Zombies så vampyrer! 

24. Love triangle or forbidden love?
Bros på vilket sätt kärleken är förbjuden men jag tycker oftast förbjuden kärlek alltid slutar i vanlig kärlek ändå så får nog välja kärlekstrianglar. 

25. Lastly: Full on romance books or action-packed with a few love scenes mixed in?
Actionpackad med lite kärlek eller chicklit med kärlek fast med vändpunkter!

Jag taggar: 
Anna 
Emma
Beate

Bookhaul del 1

Kategori: VideoHar du läst någon av böckerna? 

Julkalender

Kategori: Allmänt

Jag måste tipsa er om Boken är tankens barns julkalender. En enda stor tävling som kommer pågå hela december, jag är väldigt taggad på att ro hem en bok i vinst! 

Imorgon kommer det upp en bookhaul kan jag förvarna er om också! 

Nya böcker!

Kategori: Allmänt

Lite fler böcker att byta igen, kolla in BOKBYTE

100

Kategori: Allmänt

häromdagen läste jag ut min 100:de bok, vilket också gör att jag har klarat mitt goodreads mål! Tyvärr blev jag besviken att den inte var bättre men mer om det i en recension. 

Vargbröder - Michelle Paver

Kategori: Fantasy


Titel: Vargbröder
Författare: Michelle Paver
Serie: #1 Han som föddes att möta mörkret
Förlag: Semic
Utgivningsår: 2009
Sidantal: 303

Handling: Tolvårige Torak är ensam, sårad, skräckslagen och på flykt. Hans far ligger död bredvid honom, attackerad av en demon i skepnad av en björn. Och i Storskogen lurar farorna överallt. Vargbröder utspelar sig 6000 år sedan och är den första delen i en mycket spännande bok.
Jag förstår verkligen varför boken eller ja hela serien har blivit så otroligt populär. Alltså det första kapitlet var bland det mest spännande jag läst. Blev helt fångad av det och sen var jag fast. Läste ut boken på samma dag som jag började med den. Därav kändes det som om det gick väldigt fort att läsa och sådana böcker är bra. 

Jag tycker kanske inte karaktärerna är så spännande förutom Ulv, älskade han men sen är jag ju också svag för djur. Gillade verkligen när man fick läsa utifrån hans perspektiv, han hade så självklara namn på saker dessutom kändes det väldigt trovärdig att han inte vet vad vi människor kallar t.ex. solen osv.

Slutet blev jag så förvånad över, verkligen ingenting jag hade räknat med men jag hoppas på att det kommer styras upp i nästa bok. Men när det blir ett så oväntat slut blir man ju verkligen sugen på att läsa nästa bok.

Teeth - Hannah Moskowitz

Kategori: Sjöjungfru


Titel: Teeth
Författare: Hannah Moskowitz
Serie: -
Förlag: Simon Pulse
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 246

Handling: Rudy's life is flipped upside-down when his family moves to a remote island in a last attempt to save his sick younger brother. With nothing to do but worry, Rudy sinks deeper and deeper into loneliness and lies awake at night listening to the screams of the ocean beneath his family's rickety house. 
Then he meets Diana, who makes him wonder what he even knows about love, and Teeth, who makes him question what he knows about anything. Rudy can't remember the last time he felt so connected to someone, but being friends with Teeth is more than a little bit complicated. He soon learns that Teeth has terrible secrets. Violent secrets. Secrets that will force Rudy to choose between his own happiness and his brother's life.
Okej jag läste den här för ungefär ett år sen och att jag ännu inte gjort en recension är skamligt. Vad som är ännu mer skamligt är att inte fler ha läst boken för den är så fin. 

Moskowitz skriver på ett så fantastisk sätt dessutom är historien så bra. Det går inte förklara hur hon skriver men jag måste läsa fler böcker av henne. Ibörjan tyckte jag allt var lite skumt men sen när man kommer in i boken är det så bra. 

Detta är en sjöjungfrubok men det är ett spännande perspektiv på sjöjungfruar, de är fula. De är så fula så folk blir chockade när de ser en just för att de är så hemska. Man får även veta hur sjöjungfruar blir till och alltså jag skrattade högt, det är så roligt fast egentligen är det självklart. 

Jag gillar referenserna till Gatsby, Looking for Alaska, Harry Potter osv. Visar ju att författaren har koll på hypade böcker. Känns också troligt att huvudpersonen läser denna typen av böcker. På tal om huvudpersonen, Rudy så trodde jag det var en tjej men det var de inte. Känns som Rudy är en tjej eller vad tycker ni? 

Tycker absolut att fler borde läsa denna boken jag gillade den riktigt mycket, det är en bok utöver det vanliga.

Bröllopsfixaren - Marita Conlon-McKenna

Kategori: Chicklit


Titel: Bröllopsfixaren
Författare: Marita Conlon-McKenna
Serie: -
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 383

Handling: Maggie Ryan rår inte för det! Hon kan inte låta bli att para ihop olika personer eller matcha saker. Eftersom hon har tre snygga och smarta döttrar som fortfarande är singlar så bestämmer hon sig för att skrida till verket och försöka sammanföra dem med någon passande partner. Men hennes projekt visar sig mycket svårare än hon först trodde.
Jag har tidigare läst hennes bok En liten hattaffär på hörnet som jag fullkomligt älskade, den var så söt, Bröllopsfixaren är också söt men inte riktigt på samma nivå som En liten hattaffär på hörnet

Jag gillar verkligen alla karaktärer. Maggie är verkligen en match-maker utan dess like och jag älskar det. Den är dessutom så genialt sätt hon gör det på, inte påträngande utan bara att folk paras ihop. Sånt jag gillar med chick-lit. Gillar verkligen alla i familjen också de är så olika men ändå så tighta. Gracie är ändå den dottern jag fastnar för mest, hon är så driven men ändå så jordnära. 

Det är ett så trollbindande språk, visst inte poesi aktigt men jag fastnar ändå i boken när jag läser. Kan dock bero mest på karaktärerna men jag gillar ändå sättet hon skriver på. Hon liksom väver in nya karaktärer i några kapitel så får man läsa från deras vinkel. Genialt. 

Jag ska verkligen ta tag i resterande böcker av henne som jag inte har läst. Förstår inte varför jag inte läser mer chick-lit det är ändå en av mina favorit genre. Conlon-McKennan är en favorit chick-lit författare! 

Guldkompassen - Philip Pullman

Kategori: Fantasy

 
Titel: Guldkompassen
Författare: philip Pullman
Serie: #1 Den mörka materian
Förlag: Natur&Kultur
Utgivningsår: 2008
Sidantal: 383

Handling: Pansarbjörnar, häxklaner och daimoner förkroppsligade "själar" som också utgör högst charmerande talande sällskapsdjur, utgör bara några av underverken i den här berättelsen om krig, politiska intriger, mysterievetenskap och en ung flicka som letar efter sina föräldrar. Allt detta i en märklig värld som i mycket påminner om sent artonhundratal, men är något helt annat. 
Jag har haft denna i bokhyllan väldigt länge men jag tror anledning till att jag inte läst den är för jag såg filmen före (en synd jag vet!). Jag kom inte ihåg jättemycket ifrån filmen men det kom ju mer man läste i boken. Dock så är boken ändå helt fantastiskt och det ska bli så roligt att läsa resten av serien. 

Gillar verkligen Lyra, hon är härlig unge som alla älskar och jag förstår varför. Hon vågar säga vad hon tycker vilket jag alltid uppskattar, hon vill inte göra det hon blir tillsagd och gör oftast motsatsen istället. Men min favorit blir ju ändå Iroek, isbjörnen. Hur han är mot Lyra är så fint och det går inte att inte älska han!!! Även Lyras daimon Pan är en fantastisk karaktär. 

Boken har inte alls fått den uppmärksamhet som den borde få faktiskt tycker jag. Så himla bra bok, även om den har ganska många år på nacken nu så håller den ändå måttet så fantastisk bok. Älskar den. 

Bokskål 7 November

Kategori: BokskålHar ni läst den och vad tyckte ni i så fall? 

Tre på tre

Kategori: Utmaningar

Igår läste jag ut min sista tre på tre bok. känns skönt att ha läst de tre äldsta hyllvärmarna, förstår dock inte hur jag kunnat ha dem så länge utan att läsa gillade verkligen alla mycket! 

The treachery of beautiful things - Ruth Frances Long

Kategori: Älvor


Titel: The treachery of beautiful things
Författare: Ruth Frances Long
Förlag: Dial
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 363

Handling: The trees swallowed her brother whole, and Jenny was there to see it. Now seventeen, she revisits the woods where Tom was taken, resolving to say good-bye at last. Instead, she's lured into the trees, where she finds strange and dangerous creatures who seem to consider "her" the threat. 
Jag visste verkligen ingenting om boken när jag plockade upp den, kan säga att jag blev väldigt förvånad när det handlade om älvor. Mer förvånad blev jag när jag började läsa om Puck, Oberion och Mab som jag är bekant med från Iron fey-serien av Julie Kagawa.

Det som jag blir så imponerad av är hur boken kan vara en stand alone men ändå få med allt. Allt behöver inte bli triologier där mellanboken bara är en transportsträcka. Istället var boken spännande, det kändes inte som överflödig text och slutet var jättebra. Jag tycker det är brist på böcker som handlar om övernaturliga saker som inte är en serie, kan ju bara för att man behöver mer än en bok för att bygga upp världen och så där men i denna funkade det hur bra som helst. 

Jenny som är huvudpersonen är som många andra. Hon är envis vill inte lyda andra men också otroligt godhjärtad som i slutändan avgör allt. Inte något nytt där kanske... Jack däremot var den karaktären jag blev mest fäst vid, han är underlig och man förstår inte riktigt allt. Man vet att han vaktar skogen men det är liksom något lurt med han som också gör han så spännande. 

Jag kan absolut rekommendera boken jag gillade den riktigt mycket. 

Läser just nu....

Kategori: Allmänt

Jag lät min pojkvän välja vilken bok jag skulle läsa och resultatet blev; 


Mycket bra val visar det sig. Blev dock förvånad när jag började lästa om Puck och Mab som jag kopplar ihop med Iron fey serien. 

Det blir ett litet uppehåll på bloggen fram till början av nästa vecka ska hem till mina föräldrar och orkar inte släpa på datorn och hinner inte göra några tidsinställda inlägg... 

2x contemporary

Kategori: Contemporary

 Klicka på omslagen för att komma till handlingen. 
 
Hennes första boken tyckte jag var en aning kort medan denna istället skulle kunnat vara lite kortare. Men det är ju söta historier hon kommer på. Kanske inte riktigt sånt som händer i verkligheten men jag gillar det, är trots allt en hopplös romantiker. 

Tyvärr bryr jag mig inte riktigt om karktärerna, visst vi får veta en hel del om dem men på något sätt känns de ändå lite platta. De känns inte riktigt så levande om man säger så. 

Det är en söt historia och det går fort att läsa, jag kommer absolut att läsa den tredje boken hon har skrivt. De passar helt perfekt till sommaren. 

Titel: This is what happy looks like Författare: Jennifer E. Smith Förlag: Poppy Utgivningsår: 2013 Sidantal: 407 Betyg: Helt okej!
 
Blev väldigt förvånad när det var en killes PoV, dock kanske det inte är så konstigt när den också visade sig att det var en manlig författare. 

Så intressant för det pratas mycket om arrangerade äktenskap vilket gör boken oerhört aktullet men det som är spännande är att vi pratar alltid om hur det är för kvinnan och inte hur det är för mannen. Så att få läsa hur männen eller snarare pojkarna upplever det är sjukt intressant, de kanske faktiskt inte heller vill giftas men att det är föräldrarna som påtvingar äktenskapet. 

Hans pappa är verkligen hemsk som slår och förnedrar sina barn. Inte riktigt en bra förebild. Men tycker även att Manny är så himla dum när han ställer till det för dig. Det är inte som att han är ett "problembarn" men han gör sig till ett fast han egentligen inte vill. Han vill ju plugga vidare så det är bara så himla dumt. 

Boken är lite segdragen ibland men ångrar inte att jag läste den. 

Titel: (o)planerat bröllop Författare: Bali Rai Förlag: Pandang Utgivningsår: 2001 Sidantal: 302 Betyg: Helt okej!

The one - Kiera Cass

Kategori: Dystopier

 

Titel: 
The one
Författare: Kiera Cass
Serie: #3 The selection
Förlag: Harper Collins
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 323

Handling: For the four girls who remain at the palace, the friendships they've formed, rivalries they've struggled with and dangers they've faced have bound them to each other for the rest of their lives. Now, the time has come for one winner to be chosen. America never dreamed she would find herself anywhere close to the crown - or to Prince Maxon's heart. But as the competition approaches its end and the threats outside the palace walls grow more vicious, America realises just how much she stands to lose - and how hard she'll have to fight for the future she wants.
RECENSIONER INNEHÅLLER SPOILERS! 

Detta har verkligen blivit en av mina absoluta favoritserier jag har bara velat läsa fortsättningarna direkt efter varandra men tvingat mig själv att dra ut på det lite. Detta är ju inte längre den avslutande delen och jag vet inte vad jag tycker om det. Jag kan absolut tänka mig att läsa mer om hur det kommer vara när America styr landet tillsammans med Maxon men jag vill inte att det ska hända något mer mellan dem som par, det är perfekt som det är nu. 

Man visste ju hur det skulle sluta men jag var ändå lite orolig när America berättade om Aron för Maxon, att han bara slutade att prata med henne och verkligen inte tänkte gifta sig med henne. Men som tur var blev det ju som det skulle tillslut. Jag gillar ändå hur de tar två steg fram och ett steg bak det känns väldigt trovärdigt. 

Cass har ett sätt att skriva så man blir helt trollbunden tycker jag, Plötsligt har jag läst i två timmar och kan ändå inte sluta, jag liksom måste veta hur det hela kommer att sluta. 

Alltså jag kan sammanfatta denna boken med tre ord, Jag Älskar Den. 

TBR November

Kategori: Allmänt

Det är sista tre på tre månaden så jag ska läsa sista boken. Jag har också tänkt att läsa lite fler böcker till skräck2014. Men största målet är att bara läsa massa böcker, jag har som mål i slutet av året att bara ha ett bestämt antal olästa böcker kvar. Så nu gäller det att läsa så många som möjligt med tanke på hur mycket böcker jag köpt på sista tiden... 

 
Sista boken i tre på tre utmaningen, sen har jag betat av tre hyllvärmare. 

Blod och stjärnstoft - Laini Taylor

Kategori: Fantasy

 
Titel: Blod och Stjärnstoft
Författare: Laini Taylor
Serie: #2 Önskemånglarens dotter
Förlag: Bazar
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 463

Handling: Fylld av skönhet och omöjlig kärlek, hemligheter och svåra val, berättar Blod & stjärnstoft historien om Karou och Akiva. De befinner sig på varsin sida i ett urgammalt krig som nu vaknar till liv igen och Karou måste bygga upp en monsterarmé i ett land som består av blod och stjärnstoft.
Detta är en så bra serie. Alltså världen och alla karaktärer som Taylor har byggt upp är så kompletta, till och med alla bikaraktärer är så fruktansvärt bra. Det känns verkligen som om hon har lagt ner hela sin själv i boken, jag kan inte vänta tills jag får läsa sista boken. 

Det som är så härligt i denna boken är att Akira och Kairo står på egna ben. Kairo hatar Akiva för vad han gjorde och jag förstår henne, det är häftigt att se hur hon lär sig allt mer magi. Även Akiva står upp för det han tror på och det är riktigt spännande alltsammans. 

Det finns verkligen ingen serie som är lik denna. Jag kan knappt berga mig tills sista boken kommer ut, hoppas det inte tar allt för lång tid. Jag har mina aningar om hur serien kommer sluta men det ska bli så spännande att läsa om det. Har ni inte påbörjat denna serien och gillar fantasy så tycker jag det är dags att börja, första boken är grym precis som den andra! 

Skräckläsning

Kategori: Allmänt

Än så länge har jag hunnit läsa två skräckböcker men det är ju halloween helg så nu börjar jag läsa den här; 


Stått oläst alldeles för länge! 

Månadssammanfattning Oktober

Kategori: Sammanfattning

Det roligaste med att göra månadssammanfattningar är att jag får sätta mina böcker på plats i bokhyllan sen, så blir det så fint :)

 
86: Blod och stjärnstoft - Laini Taylor
87. The one - Kiera Cass
88. Den vita frun - Frida Skybäck
89. Det bästa av allt - Rona Jaffe
90. Spirit bound - Richelle Mead
91. Champion - Marie Lu
92. We were liars - E.Lockhart
93. (o)planerat bröllop - Bali Rai
94. A grimm warning - Chris Colfer 
95. Only the good spy young - Ally Carter

Antal Böcker:  10st
Antal svenska/Engelska: 5/5
Antal sidor:  3634 sidor
Antal kortisar (under 200): 0 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st 
Påbörjade böcker: Niceville och vargbröder
Författarnas nationaliteter: USA (8) Storbritannien (1) Sverige (1) 
 
Köpta: 8
Rec-ex: 1
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 1

Påbörjade serie: 0

Uppföljare i serie: 5

Avslutade serie: 1
Antal omläsningar: 0

Sammanfattning: Känns som om jag inte haft mycket vare sig läs- eller bloggtid. Så himla tråkigt... Men det har ju blivit fler böcker än vanligt lästa så det är ju kul. Läst oerhört bra också men så många tjocka böcker, flera stycken har varit nästan tegelstenar. Bästa boken var A grimm warning och sämsta var (o)planerat bröllop.