Bokparadiset

Nya böcker!

Kategori: Nya böcker

En kort video om några nya böcker som har hittat hem till mig! 

Mini recensioner

Kategori: Video

Här kommer mini recensioner av mina senast lästa böcker! 

Det handlar om oss

Kategori: Contemporary

 
En stormande kärlekshistoria mellan en hästtjej och en hockeykille. Trots att de aldrig skulle falla för varandra. 
 
Jag kan verkligen tänka mig att den här boken är SÅ bra för ungdomar som är i samma ålder som huvudkaraktärerna. Man går och velar och tror på skvaller man hört istället för att fråga personen. Kan mycket väl tänka mig att många känner igen sig i situationen. Dock blev jag som vuxen ibland frustrerad på att de bara inte pratade med varandra, haha. 
 
Ibland tycker jag boken var liiite långsam, speciellt när det var för mycket fokus på hästar eller hockey vilket inte är något jag är intresserad av. Karaktärerna kunde också kännas lite steriotypiska. Men som sagt tror jag att den verkligen skulle uppskattas hos en 15-åring.
 
Betyg: 2.5/5

Minirecensioner

Kategori: Allmänt

Här är lite snabbt vad jag tyckte om de senaste böckerna jag läste. 
 

Vad jag läste i Januari.

Kategori: Sammanfattning

 
Förutom de böckerna på bilden lyssnade jag också på Förrädarna av Camilla Lagerqvist, Konsten att vara Caroline, Nyckeln till Caroline, Carolines pris och Det är jag som är Caroline alla av Peter Barlach.
 
Jag älskar januari rent läsmässigt varje år. Man sätter ut nya mål osv, finns inget som för mig mer peppad på att läsa. Dessutom läser jag alltid väldigt varierat i januari av samma anledning. Som denna månade, fantasy, contemporary, fakta, chicklit, deckar, hyllvärmare, novell, klassiker. Massa olika böcker så kul! 
 
För februari hoppas jag på en lika varierad läsning. Dessutom hoppas jag få fler böcker läsa ur min hyllvärmarutmaning! 

Caroline x4

Kategori: Allmänt

 
Här kommer mina tankar om Caroline-serien plus boken Det är jag som är Caroline

Första boken blev jag typ helt såld på. Jag gillar Caroline som karaktär, hon är inte som normen riktigt. Hon säger vad hon tycker, står upp för sig själv. Sen tycker jag om att det skrivs om att hon gillar sex, det är liksom härligt med en karaktär som får göra det. Dessutom definierar hon inte sin sexualitet.

Jag tycker om handlingen, man vill hela tiden veta vad som händer. Ännu bättre är att uppläsaren är helt fantastisk, Frida Hallberg. Hon gör boken helt perfekt, och höjer den nog lite enligt mig. Boken slutade så bra så jag var tvungen att påbörja tvåan direkt.

Betyg: 4/5


 

 Bok två har lite samma handling som ettan. Även om jag hellre hade velat att den skulle fokusera mer på Carolines Tapas på ett positivt sätt. Men det var ändå okej, jag gillade boken lika mycket. Inte riktigt lika mycket som första men ändå så den får en svag fyra.

Betyg: 4/5


 

 Bok tre gillade jag tyvärr inte riktigt lika mycket. Jag tror att det beror på att jag läste Det är jag som är Caroline innan denna och den gillade jag inte riktigt, men mer om det längre ner. Egentligen så är handlingen spännande, men jag tycker det blir lite överdrivet. Hur mycket kan egentligen hända en och samma person. Jag tyckte slutet var typ snabbspolat, det fick liksom inte tillräckligt mycket utrymme och jag hann knappt fatta vad som hände innan det var slut.

Betyg: 3/5


 

Det är jag som är Caroline är en bok som utspelar sig innan alla andra. När hon är sjutton. Det jag gillade är att en stor händelse i den här boken nämns även i Konsten att vara Caroline vilket gör att den känns lite planerad. Vilket är trevligt. Vad jag inte gillar är Caroline i boken, på vissa sätt är hon exakt likadan som hon är i själva serien, fastän att hon är vuxen då. Hon känns liksom inte alls som en sjuttonåring. Och det jag stör mig mest på är allt sex i boken. Sättet sex skrivs om i boken och Carolines syn på det gillar jag helt enkelt inte. Det kan bero på att det är en man som är författaren vilket helt enkelt sätter grillar i huvudet på mig. Jag vet inte hur ni som har läst boken uppfattat allt, men det hade varit så roligt att diskutera!

Betyg: 2/5

Jag kommer absolut att läsa nästa del om Caroline som kommer ut, även om Det är jag som är Caroline var ett bottennapp för mig så tycker jag ändå om själva serien!