Bokparadiset

Hex hall

Kategori: Häxor

 Utläst 130124

Titel:
Hex hall
Författare: Rachel Hawkins
Serie: #1 Hex hall
Förlag: Hyperion Books
Utgivningsår: 2011

GoodreadsThree years ago, Sophie Mercer discovered that she was a witch. It's gotten her into a few scrapes. Her non-gifted mother has been as supportive as possible, consulting Sophie's estranged father--an elusive European warlock--only when necessary. But when Sophie attracts too much human attention for a prom-night spell gone horribly wrong, it's her dad who decides her punishment: exile to Hex Hall, an isolated reform school for wayward Prodigium, a.k.a. witches, faeries, and shapeshifters.

Detta är ju en bok som är riktigt poppis men jag har både sett halvdana och positiva recensioner på den. Dessutom har de flesta tyckt att tvåan är bättre och jag kan tänka mig att den är lite mer spännande med tanke på slutet. Men jag gillade denna riktigt mycket.

Detta kanske inte är den mest unika boken jag har läst. Men ändå så kan man inte låta att älska den. Sophie är en så himla underbar karaktärer. Hon försöker bara vara snäll och det slutar i kaos. Hon är sarkastisk och nyfiken. Bara det gör ju att man älskar boken. Jenna är ju himla rolig hon med. En vampyr som är helt besatt av färgen rosa. Det är ju sådana små detaljer som gör att böcker skiljer sig från varandra. 

Sen de små mysterierna som var med gillade jag, för jag kunde inte klura ut alla själv så jag blev lite förvånad ibland! 

Denna boken slutade så spännande så jag har faktiskt tvungen att beställa bok nummer två på direkten. Ska bli himla roligt att läsa! 

Antal sidor: 323
Första meningen: Felicia Miller was crying in the bathroom.
Betyg: 

Sjuk!

Kategori: Allmänt

Jag har varit sjuk ett tag nu. Bara vanlig förkylning fast det biter sig kvar riktigt länge. Egentligen hade jag velat spela in en bookshelftour, bookhaul och en temavideo men jag hostar och är alldeles för hes. Så det får vänta tills jag blir bättre så jag antar att jag kör på med lite recensioner tills jag blir frisk. Men det är ju bra det med! 

Legend

Kategori: Klassiker och kult

 Utläst 130213

Titel:
Legend
Författare: Richard Matheson
Förlag: Styxx fantasy
Utgivningsår: 2010

Adlibris: Robert Neville är den siste mannen på jorden - men han är inte ensam.

En fasansfull farsot har dragit fram och gjort att resten av mänskligheten - män, kvinnor och barn - har muterat och förvandlats till fruktansvärda, nattlevande varelser som törstar efter Roberts blod.

Hopplösheten i Roberts liv är total, ändå förmår han inte göra slut på det. Han lever sitt liv på det enda sätt han kan: på dagarna åker han runt i det ödelagda Los Angeles och letar efter sina vilande fiender för att ta slut på dem, en efter en, med en påle i hjärtat. På natten barrikaderar han sig i sitt hus och ber om att få se ännu en gryning.

Så en dag händer något som stör hans monotoni. Men är det en välsignelse eller en förbannelse?
Boken är skriven på 50-talet (vilket gör den till en modern klassiker!) dock märker man inte alls detta. Alltså på skrivsättet. Boken är väldigt trovärdig. Liksom Robert gör allt han kan för att överleva, och allt han gör är väldigt troligt. Och han kan inte allt från början utan han lär sig fortfarande och tar reda på saker genom att gå till biblioteket. Allt känns väldigt tro värdigt, hur han blir galen dricker för att döva sin smärta osv. 

Men boken är väldigt hård, vid ett tillfället bara satt jag och gapade för jag fattade inte hur det kunde hända. Det kändes som om något som inte skulle hända, men helt oförutsägbart så hände det. Och det var inte det enda som var oväntat. 

Denna finns ju även som film med Will Smith i huvudrollen. Jag gillade filmen men det var så länge sen jag såg den så jag kom inte ihåg någonting men kan säga att filmen är nog inte så lik filmen. 


Antal sidor: 211
Första meningen: Molniga dagar var Robert Neville aldrig säker på när solen gick ner, och ibland var de ute på gatorna innan han hade hunnit tillbaka.
Betyg: 

Kat #1

Kategori: Häxor

 Utläst 130109

Titel:
Kat, incorrigible
Författare: Stephanie Burgis
Serie: #1 The unladylike Adventures of Kat Stephenson
Förlag: Atheneum Books for Young Readers
Utgivningsår: 2012

AdlibrisTwelve-year-old Katherine Ann Stephenson has just discovered that she's inherited her late mother's magical talents, and despite Stepmama's stern objections, she's determined to learn how to use them. But with her eldest sister Elissa's intended fiance, the sinister Sir Neville, showing a dangerous interest in Kat's magical potential; her other sister, Angeline, wreaking romantic havoc with her own witchcraft; and a highwayman lurking in the forest, Kat's reckless heroism will be tested to the utmost. If she can learn to control her new powers, will Kat be able to rescue her family and win her sisters their true loves?
Så fint omslag alltså. De andra två i serien är lika fina. 

Kat har två systrar. Hon har en nära relation till dom och allt Kat vill är att skydda dem. Tycker det var mysigt att läsa om deras relation då mina syskon är mina bästa vänner ungefär. Men jag gillar även att syskonen är så olika. Elissa är den äldsta så där duktig, Angeline är den typsika mellan syster, lite rebellisk. Kat själv är väldigt snäll och vill bara göra det som är bäst för alla. Deras mamma är tyvärr död (precis som i alla böcker) och pappan har en ny fru. Och hon är en hemsk styvmamma varför blev han tillsammans med henne? 

Boken utspelaar sig 1803 så det är roligt. Dock märkte jag inte av det så mycket. Jag gillar allt det som kretsar kring magin men det vill jag inte avslöja för mycket av tycker istllet ni ska ta och läsa den. Om ni nu gillar Middle grade :) 

Antal sidor: 298
Första meningen: I was twelve years of age when when I chopped off my hair, dressed as a boy, and set off to save my family from inpending ruin. 
Betyg: The walking dead!

Kategori: Zoombier


Titel:
Tills döden skiljer oss åt
Författare: Robert Kirkman
Illustratör: Tony Moore
Serie: #1 The walking dead
Förlag: Apart
Utgivningsår: 2011

Apart: Landsortspolisen Rick vaknar upp efter en tid i koma och finner sig plötsligt vara en av få överlevande i ett samhälle som infekterats av en oförklarlig zombiesmitta. I denna nya värld ger sig Rick ut på en desperat jakt för att hitta sin familj. Kommer han att hitta dem i tid eller har de redan gått ett hemskt öde till mötes? Och vilka är egentligen farligast? De döda eller de levande?
För ett tag sen kom på jag på att zombies inte är något för mig. Tråkgt nog. Men när jag läste the walking dead så gillade jag det ändå. Det är ett spännande album och det händer en hel del på de 144 sidorna albumet är på. Det jag gillar med albumet är att det är väldigt rått. Kirkman pjoskar inte med sina karaktärer och det är ju faktiskt helt logiskt i en zombie värld. Jag gillar tecknar stilen.

Innan själva serien börjar så är det ett förord som Robert Kirkman skrivit och det gillade jag jättemycket. 

Tack Apart för rec-exet! 

Antal sidor: 144 sidor
Betyg: 

A hat full of sky

Kategori: Häxor

 Utläst 130217

Titel:
A hat full of sky
Författare: Terry Pratchett
Förlag: HarperTrophy
Utgivningsår: 2005

Adlibris
Eager to begin her apprenticeship in magic, Tiffany Aching is ready to leave her little village behind in the pursuit of an exciting new future, but once out of the reach of her witch friends, Tiffany is left vulnerable to the strange presence that has been following her on her important journey. Reprint.
Alltså den här boken är så rolig. Det finns så mycket roligt i boken. Älvorna, som är fula, de blev utkastade från älvstaden för de drack så mycket, de pratar med dialekt ála Sookie Stackhouse (det är vad jag hör i huvudet iaf) alltså det finns hur mycket roligt som helst i boken. MEN ändå kan jag inte gilla den? Jag vet inte vad det beror på..  Kan känna att skrivsättet inte gjorde att det flöt på riktigt, lite långa kapitel för min smak. Nä jag vet inte varför för boken är jätterolig. På riktigt. 

Tiffany som vi följer, hon är snäll, sympatisk och gör alltid det rätta. Hon är trevlig att följa med men ändå så känner jag inte riktigt för henne när hon råkar ut för det ena och det andra. 

Jättesöt omslag men tyvärr så är det något med boken som gör att jag inte kan gilla den. Det är jättetråkigt för det är nog en sådan bok som många skulle upskatta.. 

Antal sidor: 407 sidor 
Första meningen: It came crackling over the hills, like an invisible fog.
Betyg: Inget för mig :( 

Ännu en tävling!

Kategori: Allmänt

Fina Elen har en sjukt rolig tävling just nu. Det är klurigheter men hennes roliga twist på det. Jag har suttit här riktigt länge och försökt klura ut kan jag säga. Jag försöker och det tycker jag ni också ska göra! HÄR hittar du inläggetl 

Recensioner L-Ö

Kategori: Recensioner

Recensioner A-K

Följer efter författarens efternamn. 

Senast uppdaterad 140825


Thanhha Lai


Lindsey Leavitt


David Levithan

Enskilda verk

 

Olivia Lichtenstein


Johanna Lindbäck

Tillsammans med Lisa Bjärbo


Pija Lindenbaum


Astrid Lindgren 


Saci Lloyd


E. Lockhart


Marie Lu

Legend

 

Kerstin Lundberg


Carolyn MacCullogh

Witch

 

Jamie MacGuire


Tahereh Mafi

Shatter me

   

Sofia Malmberg


Tony Manieri

S.A.M

 

Isaac Marion


Maggie Marr


Richard Matheson


Emma McLaughin

Tillsammans med Nicola KrausRichelle Mead

Vampire Academy

  
Sienna Mercer

My sister the vampire


Stephenie Meyer


Antonia Michaelis


Erin Morgenstern


Jojo Moyes

 
Vladimir Nabokov


Lina Neidenstam


Jandy Nelson


David Nicholls


Johanna Nilsson


Marie Nilsson 

Tillsammans med Anna Hansson


Magnus Nordin


Joyce Carol Oates


Kristina Ohlsson

 

Jana Oliver 

The Demon Trappers

 

Martin Page


R.J Palacio


Stephanie Perkins


Aprilynne Pike

Wings


Russel Potter


Ursula Poznanski


Terry Pratchett


Ida Pyk


Rainbow Rowell


Chris Riddell

Tillsammans med 
Paul Stewart
Fergus Crane


Ransom Riggs

 

Rick Riordan
 
Percy Jackson
 
 

39 Clues


Meg Rosoff


Veronica Roth

Divergent

 

Patrick Rothfuss

Berättelsen om kungadräparen


Diana Rowell

White trash zombie

 

Joanna Rubin Dranger


Andy Runton


Rachel Renée Russell

Nikkis dagbok


Carrie Ryan

De oheliga


Amy Kathleen Ryan

Sky chasers


Louis Sachar


Sofie Sarenbrant


Jessica Schiefauer


Angela S. Choi


Lisa Schroeder


John Searles


Helen Simonsson


Janet Skeslien Charles


Ola Skogäng


Frida Skybäck


Lemony Snicket

Syskonen Baudelaires olycksaliga liv

   

Jessica Spotswood

Systrarna Cahill

 

Danielle Steel


Felicia Stenroth


John Stephens

Trolldomens tre skrifter

 
Paul Stewart

Tillsammans med Chris Riddell
Fergus Crane


Patrik Stigsson


Maggie Stiefvater

Raven cycle

 


Kathryn Stockett


Margaret Stohl

Tillsammans med Kami Garcia
Beautiful creaturesMats Strandberg

Enskilda verkTillsammans med Sara Bergmark Elfgren
Englafors

 
Amanda Svensson 


Arne Svingen


Ann Söderlund


Jenny Söderqvist

Tillsammans med Helene Åberg


Shaun Tan


Andrew Taylor


Laini Taylor

Önskemånglarens dotter


Alf Kjetil Walgemo


Karen Thompson Walker


Sarah Winman


Jonathan Tropper Helene Tursten


Do Van Ranst


Kersti Vikström


Rachel Vincent

Soul Screamers

 

Siobhan Vivian


Maria V. Snyder

Yelena Zaltana

  

Rachel Ward

Döden i dina ögon


Yuu Watase

Absolute boyfriend


Lauren Weisberger


Martin Widmark

Tyko Flores äventyr

  

LasseMajas detektivbyrå
 


Jacqueline Winspear

Maisie Dobbs


Isabel Wolff


Markus Zusak

Enskilda verk

 

Helena Von Zweigbergk

Anna&Mats

 

Francisco X. Stork


Helene Åberg

Tillsammans med 
Jenny Söderqvist


Li Österberg


#2 Ghost and the goth

Kategori: Spöken

 utläst december 2012.
Titel: Queen of the dead
Författare: Stacy Kade 
Serie: #2 the Ghost and the Goth Läs del 1.
Förlag: Hyperion Books
Utgivningsår: 2011

Från GoodreadsAfter being sent back from the light, Alona Dare - former homecoming queen, current Queen of the Dead - finds herself doing something she never expected: working. Instead of spending days perfecting her tan by the pool (her typical summer routine when she was, you know, alive), Alona must now cater to the needs of other lost spirits. By her side for all of this - ugh - “helping of others” is Will Killian: social outcast, seer of the dead, and someone Alona cares about more than she’d like.
Ettan var lite små seg tyckte jag. Det hände inte allt för mycket. Men alltså denna. Det var mer action och det var väldigt spännande under nästan hela boken. Jag gillade absolut denna mer än första boken så jag kan knappt bärga mig till sista plus att den har högt betyg av alla böckern på goodreads! 

Man följer fortfarande både Alona och Will. Det jag gillar så mycket är att man verkligen märker vems PoV man läser ur. Att ha olika berättar röster tycker jag verkligen Kade lyckas bra med. Alona är inte lika jobbig i denna som hon var i första boken heller för den delen. 

Jag gillar att man får reda på mycket mer ut "spökvärlden" i denna boken, det ger massa svar från förra. En random sak som jag verkligen gillar, att spökena försvinner för ett tag när de är elaka så när de ska motverka det måste de säga massa snälla saker om personen istället. 

Detta är sista recensionen av 2012:s böcker. Ska verkligen försöka skärpa mig nu och recensera, recensera recensera. Recensionerna blir bättre när det inte var en evighet sen man läste boken. 

Antal sidor: 266 sid
Första meningen:(Will) On television, ghost-talkers run antique stores, solve crimes, or stand on a stage in a nice suit giving the teary eyed audience a thoothy, yet sympathetic grin.

Betyg: 

Tävlingstips!

Kategori: Allmänt

Just nu pågår det två riktigt bra tävlingar. 

Hos Bokälskarinnan (älskar hennes bloggnamn!) lottar hon ut två böcker. "Vattenmelonen" av Marian Keys, med det snygga pocketomslaget. Sen även den vrålsnygga boken "The Peculiar" av Stefan Bachmann, som jag faktiskt har tänkt att köpa i dagarna dock inte hunnit så vem vet nu kanske jag vinner den? :) Tävlingen hittar du HÄR.

Sen har Johanna & Mathilda på bokgläntan en riktigt roligtävling. Den innehåller lite klurigheter med sång, riktigt roligt! Priset (om man lyckas klura ut alla sångerna) är ett presentkort på 150 kr, boken Wallflower eller ett pocketfodral. (Skulle jag verkligen behöva!) HÄR hittar du tävlingen. 

Matched av Ally Condie

Kategori: Dystopier

 utläst i december 2012.

Titel: Matched
Författare: Ally Condie
Serie: #1 Matched
Utgivningsår: 2011
Förlag: Razorbill

Adlibris: On her seventeenth birthday, Cassia meets her Match. Society dictates he is her perfect partner for life. Except he's not. In Cassia's society, Officials decide who people love. How many children they have. Where they work. When they die. But, as Cassia finds herself falling in love with another boy, she is determined to make some choices of her own. And that's when her whole world begins to unravel...
 Man vet att man är seg på att läsa böcker när till och med fortsättningen kommit ut på svenska. Nä men detta är en bok jag velat läsa länge. Det kanske inte riktigt var så bra som jag trodde men över godkänt ändå. 

Jag gillar hela världen de lever i. Allt är så strikt, de får maten deldelad, jobb "regeringen" bestämmer om du får vara ute och springa och hur långt. Till och med döden bestämmer dom. Sen finns det bara 100 sånger, 100 dikter osv som de kan lyssna på/läsa. 

Dock så höll jag inte med huvudkaraktären så mycket. Och det brukar jag annars göra men här tyckte jag att hon valde helt fel, men det var kanske bara jag. ^^ 

Tyvärr kommer jag inte ihåg så mycket, skrev inte så utförligt om själva innehållet men ska bättra mig till bok nr. 2.
Jag gillar även de enkla omslagen och jag ser framemot att läsa tvåan som jag faktiskt ska göra snart I think.

Antal sidor: 366
Första meningen: Now that I've found the way to fly, witch direction should I go inte the night?
Betyg:
 

Läslust

Kategori: Allmänt

Just nu på ungefär häften av alla bloggar jag läser ser jag att alla är i en lässvacka. Det verkar nästan som det är trenden just nu (skämt åt sido) medan alla har lässvacka så har min läslust blivit hur stor som helst, vill sluka allt i min väg. (särskilt klassiker är jag sugen på)

Men istället har jag gett mig på "Memorerar är prostitution" som handlar om Julian Assange. Jag tycker ändå att det är viktigt att läsa böcker som är utanför sin zon. Då uppskattar man de "vanliga" böckerna mer och sen är det alltid bra att utvidga sitt perspektiv. Memoarer/biografer ska man ju inte sluka från pärm till pärm utan jag läser ett kapitel om dagen. Detta passar perfekt för boken är riktigt välskriven och bra. Dock så gillar jag det mesta när jag är på detta humöret.

Vad läser ni? :)

Searching for dragons - Patricia C.Wrede

Kategori: Drakar

 utläst i December.

Titel: 
Searching for dragons
Författare: Patricia C.Wrede
Serie: #2 Enchanted forest chronicles
Utgivningsår: 2002
Förlag: Harcourt Brace and Company

AdlibrisWith the evil wizards draining power from the Enchanted Forest, King Mendanbar sets out to consult with Kazul the dragon and encounters the fascinating Princess Cimorene
Älskar verkligen omslagen och ryggarna på dessa små böcker!

Denna var inte riktigt så rolig som ettan. Den innehåller inte riktigt lika många roliga kommentarer. Det var tråkigt att Kazul inte var med så mycket. Men jag tycker även det är kul när nya karaktärer introduceras. Kung Mendbar tycker jag är en trevlig typ. Han försöker verkligen ta hand om riket. Han är snäll och han bryr sig verkligen om Cimorene.

Det är kul att denna boken handlar om något helt nytt äventyr så man inte håller på att tjata som samma problem som i första boken. Det är även kul hur dom har vävt in Rumpelstinskin (Stavning?) i berättelsen, skrattade jag gott åt! 

Spoiler del:

Tycker att det var bra att dom väntade med att Cimorene och Mendbar (och väntade med Mendbar tills andra boken också)  blev tillsammans först i andra boken. Annars blir de ju alltid tillsammans i första boken och sen är dom det genom hela serien. 

Antal sidor: 242 sidor
Första meningen: The king of the Enchanted Forest was twenty years old and lived in a rambling, scrambling, mixed-up castle somewhere near the center of his domain.
Betyg: 

Recensioner A-K

Kategori: Recensioner

Här är alla recensioner som jag har skrivit på bokparadis. Det går efter författarens efternamn. Klicka på omslagen så kommer du till recensionen. 

Recensioner L-Ö

Senast uppdaterad 140826
Sherman Alexie


Jodi Lynn Anderson

Persikosommar

  
R.J Anderson

Faery Rebels

 
AnonymaDaniel Abraham

Tillsammans med George R.R Martin
A game of thrones


Jussi Adler-Olsen

Avdelning Q3

Kim W.Andersson


Lily Archer 


Jay Asher


Fredrik Backman

Enskilda verk

  
Belinda Bauer


Allan Bennett

Enskilda verk

 

Sara Bergmark Elfgren

Tillsammans med Mats Strandberg
Engelfors-triologin

  
Peter Bergting

Legenden om Morwhayle

  
Lisa Bjärbo 

Tillsammans med Johanna Lindbäck


Holly Black

TitheSpiderwick - Tillsammans med Tony DiTerlizzi

  
Berörarna

  

Josephine Bornebusch


Pseudonymous Bosch


John Boyne 

Enskilda verk

 

Libba Bray


Dan Brown

 

Stephanie Burgis

 

Karin Brunk Holmqvist


Candace Bushnell


Meg Cabot

BabbeldrottningenEn prinsessas dagbok

  

AirheadRichel Caine

Vampyrerna i Morganville

 
Steven Camden


Orson Scott Card


Jonas Carlsson


Gail Carriger

Parasollprotektoratet

  
Ally Carter

Gallagher Girls

  

Cristin Cashore

De utvalda

  

Kiera Cass 

The selection


Anne Cassidy


Stephen Chbosky


Cassandra Clare

The mortal instrument

 
Paulo Coelho


Liz Coley


Chris Colfer

The land of stories

 
Suzanne Collins

The hunger games

 
Ally Condie

Matched

  
Marita Conlon-McKennan 


Wille Crafoord


Galaxy Craxe

Last Princess


Patricia C. Wrede

Enchanted forest chronicles

   

James Dashner

The maze runner


Paul Desalmand


Sarah Dessen 


Lauren Destefano

The chemical garden 

 

Lucy Dillon


Tony DiTerlizzi

Spiderwick - Tillsammans med Holly Black

   

Kerry Drewery


Fiona Dunbar

Kitty Slade


Jeanne DuPrau

The City of Ember


Carl-Michael Edenborg

Tillsammans med Loka Kanarp


Britt Engdal

Leila


Moa Eriksson Sandberg


Jennifer E. Smith


Janet Evanovich

 
Monika Fagerholm


Sofi Fahrman

Elsa

  
Enrique Fernandez 


C.J Flood


Gayle Forman

Mia Adam

 
Lina Forss

Tillsammans med Niklas Krog


Dawn French


Neil Gaiman

Enskilda verk

 
Kami Garcia 

Tillsammans med Margaret Stohl
Beautiful Creatures


Mike GayleKristina Gier

Ädelstenstrilogin

  
Abbi Glines

The vincent boys


Holly Goldberg Sloan


Emma Granholm


Michael Grant 
 
Gone


Tessa Gratton

The bloodjournals

 
John Green

Enskilda verk

 
Anne Greenwood Brown

Lies beneath

 
Jenny Han

Belly

  
Anna Hansson 

Tillsammans med Marie Nilsson


Deborah HarknessSonya Hartnett


Bitte Havstad


Rachel Hawkins

Hex Hall

  
Amanda Hellberg


Håkan Hellström 


Lauren Henderson 

Flirting in Italian


Lia Hills 


Amanda Hocking

The Trylle triologi

  
Emily Griffin


Lucy-Anne Holmes


Fredrik Härén


Dan Höjer

Tillsammans med Stina Lövkvist


Claude Izner
Victor Legris mysterier


Benedicte Jacka


Rebecca James


Hanna Jedvik


Pete Johnson


Karl Johnsson


Jonas Jonasson


Erica Jong


Sanna Juhlin


Jenny Jägerfeld


Stacy Kade

The ghost and the goth

  
Julie Kagawa

Iron fey

  
Loka Kanarp

Tilsammans med Carl-Michael Edenborg


Ally Kennen


Joanna Kenrick


Lars Kepler


Marian Keys

Fristående verk

 
Sophie Kinsella


Daniel Kirk


Robert Kirkman

The walking dead


Ursula K. Le Guin

Övärlden


Nicola Kraus

Tillsammans med Emma McLaughin 


Niklas Krog

Tillsammans med Lina Forss


Alice Kuipess

 

Once a witch

Kategori: Häxor

 Utläst 130206
Titel: Once a witch
Författare: Carolyn MacCullough
Förlag: Houghton Mifflin Harcourt
Utgivningsår: 2010
Serie: #1 Witch

Goodreads: Tamsin Greene comes from a long line of witches, and she was supposed to be one of the most Talented among them. But Tamsin's magic never showed up. Now seventeen, Tamsin attends boarding school in Manhattan, far from her family. But when a handsome young professor mistakes her for her very Talented sister, Tamsin agrees to find a lost family heirloom for him. The search—and the stranger—will prove to be more sinister than they first appeared, ultimately sending Tamsin on a treasure hunt through time that will unlock the secret of her true identity, unearth the sins of her family, and unleash a power so vengeful that it could destroy them all.
Eftersom att så många vill se en recension så tänkte jag ta tag i det snarast! 

Tamsin, huvudkaraktären är helt okej att följa. Men något jag verkligen inte förstår mig på är varför hon ska ljuga hela tiden? Snälla bara berätta sanningen tänker jag ungefär varannan sida. Men jag gillar henne ändå. 

Handlingen generellt är precis som alla häxböcker är. Huvudkaraktären är häxa och sen ska de slåss mot det onda varelsen/saken/människan/häxan som kommer. Så även i denna boken så den är inte speciellt utmärkande. Så ni ska absolut inte ha förhöga förhoppningar på boken. 

Jag kommer läsa fortsättningen, men det är mest för att jag kan inte låta en serie vara oavslutad. Och jag kan tänka mig att jag kanske tom gillar tvåan bättre än ettan, vi får helt enkelt se. 

Randomsaker:
Hon jobbar i en bokaffär och gillar att läsa. Sådana huvudkaraktärer uppskattas alltid. 
Kul att de nämner IKEA i boken. 

Antal sidor: 292 sidor.
Första meningen: I was born on the night of Samhain, when the barrier between the worlds is whisper thin and when magic, old magic, sings its heady and sweet song to anyone who cares to hear it.
Betyg: 

Beautiful Creatures

Kategori: Häxor

 Utläst 130204
Titel: Beautiful Creatures
Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl
Förlag: Semic
Utgivningsår 2013
Serie: #1 Beautiful Creatures

AdlibrisEn förbannelse, ett val, två öden ? När sextonårige Ethan möter den nya mystiska tjejen Lena, inflyttad till det lilla sydstatssamhället Gatlin, slår det gnistor. Hennes gröna ögon, mörka hår och gåtfulla personlighet fascinerar Ethan. De dras obevekligt till varandra, men deras kärlek är farlig och hotar att avslöja mörka hemligheter ur det förflutna.

När Lena fyller sexton år kommer hon att förändras. En okänd värld av magi väntar på att slå klorna i henne. Hennes krafter håller på att vakna, och hennes kärlek till Ethan kan inte få fortsätta ? Men Ethan är beredd att göra vad som helst för att inte förlora Lena. Han tänker inte ge upp.

En mörk och romantisk kärlekssaga! En skrämmande värld av magi - och två huvudpersoner som gör allt för varandra.
När jag fick hem boken blev jag förvårnad över hur stor boken var. En riktig tegelsten. Ibörjan var den lite seg faktiskt men när man läst en bit så började det bli riktigt spännande och kan säga att de sista 250 sidorna bara flög förbi. 

Gillar att Semic har gjort en liknande omslag som orginalet riktigt snyggt är det. Jag hoppas även att de kommer fortsätta ge ut resten av böckerna och att det inte dröjer för länge för shit vad spännande alltså. Dock kan jag säga att jag drog en hel del paralleller från Twilight. Vilket kändes som om det inte var helt nytänkande alltså men jag gillar boken ändå. (Jag gillar Twilight också. (Innan filmerna))

Småstadsmiljön som beskrivs i boken känner jag verkligen igen mig i. Alla vet allt om alla och man måste passa in, man ska inte vara annorlunda utan man ska vara precis som alla och göra samma saker som alla. 

Kul att det är från en killes perspektiv, hade jag ingen aning om. Jag tycker det funkar riktigt bra, han låter liksom inte för tjejig i sina tankar. Det är inte Ethan eller Lena som riktigt fänglar mig utan det är alla bikaraktärerna. Malcom kan man ju inte låta bli att älska, så mystisk absolut favoriten. Även Amma (som jag störde mig på första för jag trodde att hon var Ethans mamma med dom kallade henne Amma, men så var de inte riktigt) hon är ju stentuff i alla fall, hänger amuletter i hela huset och alla lyssnar på allt hon säger. Men även Ethans gammelfastrar var ju för sköna sådana släktingar skulle man ha! 

Det som jag ogillade var att den va lite seg i början men det tog sig sen. Sen var det lite långa kapitel jag gillar ju korta för det känns som om det går snabbare då.Men läsa fortsättningarna kommer jag absolut vilja göra. Men också en superliten detalj som inte gör någon skillnad men jag störde mig verkligen på när Ethan började kalla Lena för L. Varför? Så fult! 

Det som är tråkigt är att jag tror inte boken kommer passa sig lika bra på filmduken. För de som inte har läst boken kommer det säkert bli Twilight all over it again. (Vilket förstörde böckerna så man kan ju gissa vad som kommer hände med dessa böcker.) Men jag tror att karaktärerna kommer inte vara så som jag har föreställt mig dom (vilket det aldrig är) men liksom som om det verkligen kommer förstöra boken. Men jag ska väl inte uttala mig innan jag sett filmen. 

Nu blev recensionen superlång och egentligen vill jag skriva massa bra saker som hände i boken men vill inte spoila för er så jag väntar tills ni läst boken! 

Tack Semic för rec-exet! 

Antal sidor
: 517
Första meningen: Det fanns bara två sortes människor i vår stad.
Betyg: 

Omslag (1) - Once a witch

Kategori: Omslag

Once a witch är boken jag just nu läser och det kommer nog gå fort att läsa ut den. Den finns inte alls många omslag till den, tyvärr. 
 

Once a Witch (Witch, #1)

1. US Hardcover. Orginalet. Tycker det är helt okej men lite åt det tråkigt hållet. Passar ihop med boken. 

Once a Witch (Witch, #1)

2.US Paperback - Omslaget jag har, som jag även gillar mest. Är helt silvrigt i verkligheten. 

Brujas de Nueva York

3. Spansk paperback - De verkar ha döpt om titeln, men boken utspelar sig i NY (till en del iaf) så det passar ju sen passa även omslaget in på historien men det är lite för mycket. 

Vad tycker ni? 
 

4x Minirecensioner - Ungdomsböcker

Kategori: minirecensioner

 Utläst i November 2012 (Klicka på bilderna för att komma till handlingen) 

Det är väldigt många karaktärer 6 eller 8 som man får följa. Så till en början var det väldigt svårt att komma ihåg vem som var vem och vad som hände vem. Men sen gick det fint. Fast jag läste den i november så kan jag fortfarande tänka på boken och därför fick det bli en av 2012s bästa böcker. Det är egentligen en ganska hemsk bok för hur kul är det att hamna på ful-listan. Förstår inte ens hur människor kan göra så mot varanndra. Tycker absolut detta är en läsvärd bok, high school miljö kan det bli bättre liksom? 

Vill absolut lästa något mer av henne! 

Titel: The list Författare: Siobhan Vivian Utgivningsår: 2012 Förlag: Push Antal sidor: 332 Betyg: Gillar starkt!

 Utläst i December 2012

Så himla fint omslag alltså. Detta är en väldigt verklighetstrolig bok. Kan kännas skönt att läsa en vanlig bok mellan alla drakar, vampyrer och häxor ibland. Jag älskar verkligen Emilys familj så himla snälla och Sams lillebror Riddle är bara för mysig. Super mysig bok i alla fall. Har inte så mycket att säga utan rekommenderar denna boken om ni vill ha något som inte är övernaturligt! 

Titel: I'll be there Författare:Holly Goldberg Sloan Utgivningsår: 2012 Förlag: Little, brown books for young readers Antal sidor: 392 Betyg: Gillar

 Utläst i Januari 2013. 

En prinsessas dagbok har jag velat läsa hur länge so helt och äntligen har jag börjat. Eftersom jag sett filmen innan så visste jag ju vad som skulle hända, men det gjorde inget. Böckerna är så himla roliga och så mysiga att läsa. Mia är ju en så härlig karaktär, absolut en ny favorit så jag är glad att det finns så många böcker! Älskar dessa pocketomslag också!

Titel: Tiara och Dr. Martens Författare: Meg Cabot Utgivningsår: 2011 Förlag: Rabén&Sjögren Antal sidor: 251 Betyg: Älskar!

 Utläst i Januari 2013.

Många har ju läst denna boken på sistonde så när jag såg den på bibblan tänkte jag att jag lika gärna kunde låna den. Men tyvärr tyckte jag inte den var superbra. Kommer troligen läsa fortsättningen för det är sån jag är men glad att jag lånade den så jag inte la ut en massa pengar på en bok som inte var så bra. Tycker att boken är ganska seg för den handlar bara om samma sak genom hela boken. Tycker även att huvudkaraktärern var ganska dum vid många tillfällen men det är väl för handlingensskull.. 

Tänkte på freaky friday så kul att dom nämde den i boken! 

Titel: Airhead Författare: Meg Cabot Utgivningsår: 2009 Förlag: Pan books Antal sidor: 308 Betyg: Inte så bra/Besviken. 
 

I min brevlåda 18 - recex, cdon, adlibris, cdon

Kategori: Nya böcker

Vad passar bättre på en lördag ett "i min brevlåda inlägg". Det är ett rec-ex och tre olika paket. Beautiful creatures - Ett måste innan filmen. Detta är även boken jag läser just nu och den är riktigt spännande!Paket 1. Delirium - som jag velat läsa super länge. Ska ta tag i detta snarast! My soul to take - som jag också velat läsa länge men plötsligt ser jag recensioner på denna boken överallt nu?! Jag har redan läste den och älskade den. Fortfarande paket 1. Once a witch - är med i mitt häxtema. Fruset blod - velat läsa fortsättningen hur länge som helst. Dock så kommer inte fenix ge ut resten av böckerna. Suck. Så jag kommer nog köpa dom röda engelska sen. Kommer va supersnyggt med de lila och röda ryggarna ihop! 

Paket 2, adlibris. Var är alaska? för 29 kr i kartonage kan man motstå det? När precis. Men sen känndes det onödigt att bara köpa en så då fick udda verklighet åka med ner. Svensk fantasy måste ju läsas! 

 


och paket 3, CDON. Försöker läsa fortsättningar i serier och crossed är ju andra boken. Har hört att denna ska vara bättre än ettan. Och så har vi kär? har ju andra boken oläst men vill inte börja på den om jag inte hade trean också. En prinsessas dagbok är verkligen bra! 

Dyrt kan tyckas. Men paket 1 kostade mig endast 80 kr. Paket två kostade 71 kr och paket tre kostade 10 kr. Jag hade nämligen ett presentkort från jobbet som jag köpte paket ett med. Sen från en hemsida fick jag ett presentkort till som jag handlade paket 3 med. 

Alltså betalade jag 161 för 8 böcker varav två i kartonage. En bra deal! 

Läst 2013

Kategori: Läst 2013

* Senast uppdaterad 150103

Januari:

1. Glow - Amy Kathleen Ryan
2. Tiara och Dr.Martens - Meg Cabot
3. Kat incorrigible - Stephanie Burgis
4. Falla sönder - Tahereh Mafi
5. Blodsmagi - Tessa Gratton
6. Airhead - Meg Cabot
7. Tills döden skiljer oss åt - Robert Kirkman & Tony Moore
8. Mrs Zjivago och hennes hemliga liv - Olivia Lichtenstein
9. Hex hall - Rachel Hawkins
10. My soul to take - Rachel Vincent
11. Fyrtornet i Son-Li - Martin Widmark 

Februari:

12. Beautiful creatures - Kami Garcia & Margaret Stohl
13. Once a witch - Carolyn MacCullogh
14. I'd Tell You I Love You, but Then I'd Have to Kill You - Ally Carter
15. Ödesbunden - Benedict Jacka
16. Legend -  Richard Matheson
17. A hat full of sky - Terry Pratchett
18. Änglar och demoner - Dan Brown
19. Döda flickors dans - Rachel Caine
 
 Mars:

20. Crossed - Ally Condie
21. Gilla hata horan - Johanna Nilsson
22. Wings - Aprilynne Pike
23. The raven boys - Maggie Stiefvater
24. Vättar i väggen - Holly Black & Tony DiTerlizzi
25. Vindens namn - Patrick Rotfuss (Del 1)
26. The perks of being a wallflower - Stephen Chbosky
27. De sömnlösa - Sanna Juhlin
28. Fruset blod - Richelle Mead
29. Knife - R.J Anderson
30. Calling on dragons - Patricia C. Wrede 

April:

31. Genom dina ögon - Stephenie Meyer
32. Berättelser från Engelfors - Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Kim W. Andersson, Karl Johnsson, Lina Neidenstam
33. Safirblå - Kerstin Gier
34. Pojken som svävade - John Boyne
35. Body and Soul - Stacey Kade
36. Stjärnstoft - Neil Gaiman
37. Tithe - Holly Black
38. Rädd att flyga - Erica Jong
39. Den absolut sanna historien om mitt liv som halvtidsindian - Sherman Alexie
40. Elin under havet - Sofia Malmberg
41. The low road - Daniel Kirk 
42. Polyhymnias guld - Martin Widmark
43. Järnkonungen - Julia Kagawa
44. Annonsflickan från Odessa - Janet Skeslien Charles
45. Stenens öga - Holly Black & Tony DiTerlizzi

Maj:

46. Wither - Lauren DeStefano
47. My soul to save - Rachel Vincent
48. Underbara helvete - Jamie McGuire
49. Forsaken - Jana Oliver 
50.  Inside out & back again - Thanhha Lai
51. The maze runner - James Dashner
52. Sanningen om Alice - Rebecca James
53. Hemligheternas rike - Kristina Cashore
54. The hunger games - Suzanne Collins

Juni:

55. Rubinernas bok - John Stephens
56. Den glädjelösa ön - Enrique Fernándes 
57. Farlig förmåga - Jessica Spotswood
58. Wanted - Anna Hansson & Marie Nilsson
59. Flirting in Italian - Lauren Henderson
60. Rädda mig inte - Tahereh Mafi
61. Chasing Brooklyn - Lisa Schroeder
62. Always a witch - Carolyn MacCullough
63. Cross my heart and hope to spy - Ally Carter
64. Sommar för evigt - Jenny Han
65. Spotlight - Meg Cabot
66. Klappa händer små - Dan Rhodes
67. Torn - Amanda Hocking
68. One day: Three ways - Amanda Hocking
69. Demonglass - Rachel Hawkins
70. Owly - Andy Runton

Juli:

71. The iron daughter - Julia Kagawa
72. En nannys dagbok - Emma McLaughlin & Nicola Kraus
73. Talking to dragons - Patricia C.Wrede
74. Gone - Michael Grant
75. Den store Gatsby - F Scott Fitzgerald
76. City of bones - Cassandra Clare
77. Var är alaska - John Green
78. Sweet venom - Tera Lynn Childs
79. Lolita - Vladimir Nabokov
80. En man som heter Ove - Fredrik Backman
81. Undret - R.J. Palacio
 
Augusti:

82. Renegade magic - Stephanie Burgis
83. Skuggkysst - Richelle Mead
84. Askungens syster - Joanna Rubin Dränger
85. Gycklarens arv - Kersti Vikström
86. Lies beneath - Anne Greenwood Brown

September:

87. Dödens stad - Peter Bergting
88. Samtal med en chokladkaka - Martin Page
89. Vattenmelonen - Marian Keys

Oktober:

90. The vincent boys - Abby Glines
91. Smaragdgrön - Kerstin Gier
92. Jag vill veta var stockrosorna kommer ifrån - Amanda Svensson
93. Mitt bultande hjärta - Alf Kjetil Walgermo
94. My life as a white trash zombie - Diana Rowland
95. Insurgent - Veronica Roth
96. Hypnotisören - Lars Kepler
97. Teeth - Hanna Moskowitz

November:

98. Vindens namn - Patrick Rothfuss (Del 2)
99. Catching fire - Suzanne Collins
100. Bröderna lejonhjärta - Astrid Lindgren 
101. Siv sover vilse - Pija Lindenbaum
102. Matilda - Roald Dahl
103. Trollvinter - Tove Jansson
104. Kärleksmysteriet - Martin Widmark
105. Utvandrarna - Vilhelm Moberg
106. Skuggan i väggen - Kerstin Lundberg Hahn
107. Bilder som inte angår mig - Felicia Stenroth
108. När Gud var en kanin - Sarah Winman
109. Lucindas hemlighet - Holly Black & Tony DiTerlizzi
110. Järnträdet - Holly Black & Tony DiTerlizzi

December:

111. Hundar, hus och hjärtats längtan - Lucy Dillon 
112. Enders spel - Orson Scott Card 
113. The mockingjay - Suzanne Collins
114. Dash & Lily's book of dares - David Levithan & Rachel Cohn
115. Gåvan - Cecilia Ahern
116. Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv - Rachel Renée Russel
117. Pojken som sprang bort - John Boyne
118. Nattensbegär - Sherrilyn Kenyon

Läst 2012

Kategori: Läst 2012

*Senast uppdaterad 130213

Januari:


1. Den man älskar - Emily Griffin
2. Mordet i Eiffeltornet - Claude Izner
3. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann - Jonas Jonasson
4. En olustig början - Lemony Snicket
5. Ur vulkanens munHelena Von Zweigbergk
6. Ingen sommar utan digJenny Han 
7. Askungar - Kristina ohlsson

Februari:

8. 
Ensamma hjärtan och hemlösa hundar- Lucy Dillon
9. De icke synliga - Fredrik Härén
10. Vecka 36 - Sofie Sarenbrant
11. Reptilrummet - Lemoney Snicket
12. En liten hattaffär på hörnet - Marita Conlon-McKenna
13. Nattvandraren - Andrew Taylor

Mars: 

14. Otroligt men sant- John Searles
15. I skydd av skuggorna - Helene Tursten
16. Diamanter är för evigt - Lauren Weisberger
17. Flaskopost från P - Jussi Adler-Olsen
18. Tusenskönor - Kristina Ohlsson
19. Big mouth & ugly girl - Joyce Carol Oates
20. Fergus Crane - Paul Stewart & Chris Riddell
21. Hollywood girls club - Maggie Marr
22. Livet på en kylskåpsdörr - Alice Kuipess
23. Mörk jord - Belinda Bauer

April: 

24. Raahas tidsmaskin- Tony Manieri
25. Den sorgsna sjön - Lemony Snicket
26. Hungerhuset - Loka Kanarp & Carl-Michael Edenborg
27. The city of Ember - Jeanne DuPrau
28. Konsten att vara ungkarl - Mike Gayle
29. Tretton skäl varför - Jay Asher
30. Anna och Mats bor inte här längre - Helena Von Zweigbergk
 
Maj:

31. Här ligger jag och blöder - Jenny Jägerfeld
32. Birthday blues - Anne Cassidy 
33. Smaragdernas bok - John Stephens 
34. Sju jävligt långa dagar - Jonathan Tropper 
35. Divine freaks - Fiona Dunbar 
36. Den enögda kaninen - Christoffer Carlsson
37. Tankeläsaren - Cristin Cashore
38. Eld - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren 

Juni:

39. Monstrets dotter - Kristina Cashore
40. Absolute boyfriend - Yuu Watase
41. The ghost and the goth - Stacy Kade
42. Balen - Danielle Steel
43. Major Pettigrews sista chans - Helen Simonson
44. Nattens cirkus - Erin Morgenstern
45. Snusk - Allan Bennett
46. Pojkarna - Jessica Schiefauer
47. Varma kroppar - Isaac Marion
48. En liten smula underbar - Dawn French

Juli:

49. Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet - Jennifer E. Smith
50. Alkemisten - Paulo Coelho
51. Himlen börjar här - Jandy Nelson
52. Alla själars natt - Deborah Harkness
53. People of sparks - Jeanne DuPrau 
54. Rör mig inte - Tahereh Mafi
55. Jag väntar under mossan - Amanda Hellberg
56. Persikosommar - Jodi Lynn Anderson
57. Brevvännen - Ally Kennen
58. Den vita katten - Holly Black
59. The maze of bones - Rick Riordan
60. En dag - David Nicholls
61. Switched - Sienna Mercer

Augusti:

62. Boktjuven - Markus Zusak
63. Hello Kitty måste dö - Angela S. Choi
64. Namnet på boken är hemligt - Pseudonymous Bosch
65. Mitt liv som bok - Paul Desalmand
66. Men vi knullar ju ändå inte - Ann Söderlund
67. 4 Blondiner - Candace Bushnell
68. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn - Ransom Riggs
69. Häxmästaren - Peter Bergting
70. Parisresan - Bitte Havstad
71. Anna and the French kiss - Stephanie Perkins

September:

72. Mitt klimatkatastrofala liv - Saci Lloyd
73. Glashuset - Rachel Caine
74. Cirkoli - Patrik Stigsson
75. Rubinröd - Kerstin Gier
76. Dealing with dragons -  Patricia C. Wrede
77. En natt - Lina Forss & Niklas Krog
78. Drottningen vänder blad - Alan Benett
79. The last princess - Galaxy Craze
80. Torsdagsbarn - Sonya Hartnett
81. Om jag stannar - Gayle Forman
82. Den röda handsken - Holly Black
83. Demonprinsessan - Peter Bergting
84. Tid för mirakel - Karen Thompson Walker
85. Den dansande djävulen - Martin Widmark

Oktober:

86. 
Nya kontakter - Sophie Kinsella
87. Jagat byte - Janet Evanovich
88. Coraline - Neil Gaiman
89. De vassa tändernas skog - Carrie Ryan
90. Da vinci-koden - Dan Brown
91. Törst - Richelle Mead
92. Listan - E. Lockhart
93. Det sällsamma sågverket - Lemony Snicket
94. När jag lät dig gå - Gayle Forman
95. En (anti)tonårings dagbok - Pete Johnsson
96. Hemligt kär - Joanna Kenrick
97. Toby - Russel Potter
98. I begynnelsen var Bob. - Meg Rosoff
100. Döden i dina ögon - Rachel Ward
101. Beauty Queens - Libba Bray

November:

102. Med andra ögon - Li Österberg
103. Charlotte Hassel - Frida Skybäck
104. Mumiens blod - Ola Skogäng
105. Every day - David Levithan
106. Erebos - Ursula Poznanski
107. The list - Siobhan Vivian
108. A game of thrones - George R.R Martin / Daniel Abraham
109. Jokern - Markus Zusak
110. The wishing spell - Chris Colfer
111. Divergent - Veronica Roth
112. Abacuspentagrammet - Tony Manieri
113. Själlös - Gail Carriger
114. Nedlagt byte - Janet Evanovich
115. Paris chérie - Ida Pyk
116. Sjutton år och skitsnygg - Emma Granholm

December:

117. Switched - Amanda Hocking
118. Searching for dragons - Patricia C.Wrede
119. I'll be there - Holly Goldberg Sloan
120. Matched - Ally Condle
121. Queen of dead - Stacey Kade

En tanke..

Kategori: Allmänt

Alltså när det finns böcker som jag vet redan från början att jag vill läsa. Typ alla hypade böcker som verkligen ALLA läser. Då läser jag aldrig recensioner på dessa böcker. Varför? Jo jag är liksom säker på att jag kommer älska dom och då vill jag att något är spoilat för mig, inte ens en gnutta. För även om man själv tänker att det inte är en spoiler så kan det vara det för någon annan så därför läser jag aldrig några recensioner på just dom böckerna jag vill läsa. Men efter att jag har läst boken får jag gärna in och se vad andra älskade/hatade med boken. 

Handlingar på böckerna läser jag ytterst sällan. Som sagt vill inte bli spoilad även om jag inte vet om jag vill läsa boken. 

Sådana böcker jag inte har läst/läste recensioner på: Divergent, Jellico road, the fault in our stars, the perks of being a wallflower, city of bones, vampire academy, hex hall osv

Finns det någon mer där ute som också gör så här?