Bokparadiset

I min brevlåda 67 - Bookhaul

Kategori: Video

Behöver jag några fler böcker? Nej. Men det är roligt. Cecilia som jag gjorde ett bokbyte med. 
Miriam som gjorde att jag fick upp ögonen för ett fint omslag. 

mytologi på hjärnan!

Kategori:

Jag började läsa en bok om egyptisk mytologi, sen grekisk och nu nordisk. Jag har dille på mytologi! Därför hade jag velat att ni ger tips på alla bra mytologiböcker ni kan komma på! 

Helena - Josephine Angelini

Kategori: Gudar

 
Titel: Helena
Författare: Josephine Angelini
Serie: #1 Starcrossed
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 506

Handling: Helena Hamilton är extremt blyg. Så blyg att hon faktiskt mår fysiskt illa av att dra uppmärksamhet till sig. Problemet är att hon är 17 år, lång, blond, extremt bra på löpning och har ett ansikte som en gudinna skulle avundas henne. Som om inte detta skulle räcka för att få folk att glo på henne så händer det där med den nyinflyttade killen, Lucas Delos.
Det första Helena känner när hon ser Lucas är ett starkt hat. Hon vill verkligen döda honom. Och hon får ett ganska bra grepp om hans hals när hon anfaller honom i skolkorridoren 
Jag har varit lite skeptiskt till den här serien. Jag har sett blandade recensioner på den och därför dragit mig för att läsa den. Så länge så att den var en av mina äldsta olästa böcker. När jag började läsa fick jag känslan av twilight. En tjej som träffar en kille som har en stor familj som alla har övernaturliga förmågor. I den stunden tänkte jag att det här kommer vara en lång bok. Men oj så fel jag hade. 

Den här boken fångade mig totalt. Den är inte alls lik twilight. Halvgudevärlden är väldigt spännande. Att ens utseende återfödds från en tidigare halvgud. Alla har olika förmågor och det är baserat på grekisk mytologi. Det är precis så bra som det låter. 

Helena utvecklas en heldel i boken och det är väl på grund av att hon börjar förstå vem hon är. Varför hon har varit annorlunda hela sitt liv. Hennes och Lukas kärlek är spännande tycker jag. Allting i historien går runt och det är liksom meningen att de ska bli kära men de kan inte vara tillsammas. Visst det låter klyschigt men det finns bra anledningar bakom det. 

Har ni inte läst den här serien än och gillar mytologi, YA och en riktigt bladvändare är det här den rätta boken! Jag är glad att jag redan har andra boken som ligger och väntar på mig.

MYCKET! 

Den röda pyramiden - Rick Riordan

Kategori: Middle grade

 
Titel: Den röda pyramiden
Författare: Rick Riordan
Serie: #1 Kanekrönikan
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 579

Handling: Carter & Sadie har inget annat gemensamt än att de har samma föräldrar. Deras pappa, doktor Julius Kane, är en framstående egyptolog, och deras mamma var en känd arkeolog som dog under mystiska omständigheter när de var små. Men en kväll sammanförs de på British Museum av doktor Kane, som berättar om ett »experiment« som ska ställa saker till rätta för deras familj.
Hans planer slår dock fruktansvärt fel. En explosion frigör en uråldrig ondska den egyptiska guden Set, som förpassar doktor Kane till glömskan och tvingar barnen att fly för sina liv.
Carter och Sadie måste ge sig ut på ett farligt uppdrag från Kairo till Paris till den amerikanska sydvästern, för att rädda sin pappa och förhindra Set från att förstöra allt de håller kärt.
Redan från första sidan blev jag fångad. Det var en inlednande text som pratade med mig som läsare. Det var väldigt spännande och jag kom verkligen in i boken direkt. Det var spännande hela tiden och var snabbläst. 

Jag gillar verkligen Sadie och Carter. Det jag gillar mest är att de kompletterar varandra och att de inte är tighta. Deras syskonkärlekt växer fram genom boken vilket är väldigt fint. 

Det som är boken styrka är verkligen den spännande handlingen. Jag gillade den här boken oerhört mycket och kan inte riktigt bestämma mig om jag gillar Percy eller denna mest. Bara det säger att den här boken är riktigt bra. 

Tråkigt att jag inte skrev i mina anteckningar om boken för den var många små detaljer som jag hade velat ha med. Men har du inte läst den här boken är det ett måste. 

Tack Modernista för rec-exet! 

MYCKET! 
 
 

I min brevlåda 66 - Världsbokdagen

Kategori: Nya böcker

Ingen har väl missat att det är Världsbokdagen? Jag firar på två sätt. 

1. Köpte två nya böcker. The miniaturist var jag speciellt ute efter. Forgive me, Leonard Peacock var dock ett impulsköp. 


2. Massor av läsning står på schemat idag! 

Hur firar ni idag? 

Läser just nu

Kategori: Allmänt

känner att jag behöver lite lättsmälta tegelstenar nu. Passar utmärkt med lite Riordan. 

Paganinikontraktet - Lars Kepler

Kategori: Deckare/Thriller

 
Titel: Paganinikontraktet
Författare: Lars Kepler
Serie: -
Förlag: Albert Bonniers förlag
Utgivningsår: 2010
Sidantal: 566

Handling: En sommarnatt hittas en kvinna död på en stor fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen.
– Hon har drunknat, Joona, säger Nålen.
– Drunknat?
Nålen nickar och ler vibrerande.
– Hon har drunknat ombord på en båt som flyter, säger han.
– Antagligen har någon hittat henne i vattnet och lyft ombord henne.
– Ja, men om jag trodde det så hade jag inte tagit upp din tid, säger Nålen.
Jag älskade Hypnotisören, den var läskig och spännande. Tyvärr tyckte jag inte Paganinikontraktet var riktigt lika bra. Den var inte riktigt så spännande tyckte jag. Det var liksom inte så att man bara spekulerade vilt vad som pågick. 

Deckare är inte den genren jag läser alls mycket av. Jag har inte en aning om Keplers böcker är de bästa av sitt slag eller om det finns någon annan författare man borde läsa istället. Men jag gillar sättet Kepler fångar in olika perspektiv att läsa ifrån som tillslut väver samman allt. Från början förstår man inte speciellt mycket men tillslut faller alla bitar på plats. 

Även om jag inte gillade den här riktigt så mycket som jag hade velat så tror jag att de andra Kepler böckerna kommer vara spännande och läskiga. 

Vargbröder; Demonernas port - Michelle Paver

Kategori: Middle grade

 
Titel: Demonernas port
Författare: Michelle Paver
Serie: #3 Vargbröder
Förlag: Semic
Utgivningsår: 2007
Sidantal: 336

Handling: Vintern närmar sig och Torak gör en fasansfull upptäckt: hans följeslagare Ulv har blivit kidnappad av en okänd fiende. I en desperat kamp för att rädda Ulv måste Torak och Renn ge sig av på en farofylld vandring genom den frusna vildmarken i Norr. De kämpar för sin överlevnad bland häftiga snöstormar och den vita demonbjörnen är ständigt närvarande. Färden leder dem rakt in i en värld av svek, förräderi och lögner - och till sist tvingas de möta den mäktigaste och farligaste schamanen av dem alla... 
Jag läste ut den här i februari och har inte hunnit läst någon mer bok ur serien. Jag måste säga att jag saknar Torak och Ulf fast det inte var så längesen jag läste om dem. Dessa böcker är fartfyllda lättsmälta och så bra. 

I den här boken är lite mörkare än tidigare böcker tycker jag. Jag är i och för sig så himla lättskrämd men jag var lite smårädd ibland, hahah. 

Gillar speciellt slutkapitlet där man får läsa om Ulf och hans egenskaper. 

Det finns egentligen inte så mycket att säga om boken förutom att jag är så förväntansfull vart hela detta äventyret kommer leda. Jag älskar att läsa om den här tiden. Alltså det finns inga tekniskaprylar, de lever ihop i klanerna och så. Tycker det hela är mycket spännande att läsa om. 

Liebster Award

Kategori: Allmänt

Jag blev taggad av Bella och Elina, tack så himla mycket tjejer! 

Bellas frågor: 

1. Vi börjar enkelt. Vad läser du just nu och vad tycker du om den?
Jag avslutade precis boken jag läste som var A discovery of witches som faktiskt var en omläsning som jag gillade mycket även denna gången. 

2. Har du någon favorit som du ser fram emot i sommarens utgivning?
Typ allt Modernista ger ut! 

3. Det där med att hitta en skön läsställning är alltid ett problem, åtminstonde för mig. Hur brukar du sitta och läsa och hur brukar du lösa den eviga fajten mot obekvämligheten?
Jag tror på att man måste hitta en skön ställning från början för när man väl byter ställning slutar det alltid med att man inte hittar någon ställning som är skön alls. Jag gillar oftast att ligga ner. 

4. Nämn en serie som du absolut inte kunde få nog av. Och nej, Harry Potter gills inte ;)
The land of stories, älskar den så himla mycket och kan inte berga mig tills sista boken kommer!

5. Vilken var den senaste 5-stjärnor-boken du läste?
Den unga eliten av Marie Lu

6. Vilken filmatisering av en bok var så dålig att den inte borde ha blivit filmatiserad?
Tjae jag kan inte komma på någon nu faktiskt...

7. Favoritcitat från en bok du läst nyligen?
Jag håller inte riktigt koll på citat faktiskt.. 

8. Vad fick dig att börja bokblogga?
Jag har alltid älskat att läsa och en sommar började jag läsa bokbloggar och valde då att skapa en, Dock var det inte som jag hade tänkt mig. Några månader senare skapade jag Bokparadiset och det var då jag kom in i den härliga gemenskapen! 

9. Vad har du för intressen utöver böcker och läsning?
Hahah, alla jag känner skulle säga shopping framför allt min pappa skulle säga köpa jackor och skor. Det är stora laster i mitt liv. 

10. Marry, kiss or kill? Ron Weasley (Harry Potter), Peeta Mellark (Hunger Games) och Tobias "Four" Eaton (Divergent)
Hahah svårt men jag hade nog velat gifta mig med Ron. Döda Peeta. Och då får jag kyssa Four. 

11. Ditt absoluta favorithusdjur och varför?
Katt bara för att min familj alltid har haft katter. Men jag skulle gärna vilja ha en hund nu. 

Elinas frågor: 

1. Vilken bok/bokerie borde filmatiseras snarast?
Gud vad svårt. Jag vet inte, vill ju inte att mina favoritböcker ska filmatiseras eftersom de ofta blir lite förstörda.

2. Vilken bok rekommenderar du inte någon att läsa?
Kommer inte på någon riktigt nu faktiskt.. 

3. Vad lägger du helst dina pengar på förutom böcker?
Läst ni Bellas frågor så jackor och skor är stora poster i min budget.

4. Om du fick träffa vilken författare som helst, död eller levande, vem skulle du välja?
J.K Rowling! 

5. Hur många olästa böcker har du?
Sist jag räknade var det 166.

6. Vilken bok skäms du över att inte ha läst?
The fault in our star av John Green

7. Du får bestämma en bok som alla bokbloggare ska läsa i år, vilken väljer du?
Den unga Eliten! 

8. Vilken är den karaktär som du ogillar mest?
Joffery från Game of Thrones (Även om jag inte läst böckerna)

9. Om du fick lära känna en litterärkaraktär vem skulle det vara?
Gansey från The raven boys

10. Vilken bok har det sämsta serieavslutet någonsin?
Allegiant av Veronica Roth.

11. Vad är ditt drömyrke?
Eftersom jag pluggar till lärare måste det väl vara det. Men hade gärna fått pengar för att läsa. 

Eftersom det är så många som har blivit taggade tänkte jag att jag taggar alla som inte har svarat på frågor. Här är era frågor: 
1. Vilken är den bästa boken du läst i år? 
2. Hur många serier håller du på och läser? 
3. En bok alla älskar som du hatar
4. Läser du varje dag? 
5. Hur många böcker äger du? 
6. Vad fick dig att börja bokblogga?
7. Vilken är din favorit filmatisering av en bok?
8. Vilken bok ska du läsa härnäst?
9. Läser du snabbt eller långsamt?
10. Hur mycket pengar lägger du på böcker i månaden? 
11. Vad gör du när du inte läser eller bloggar? 

Flytt

Kategori: Allmänt

Jag har inte berättat detta än men jag och min pojkvän ska flytta ihop! Så sista maj flyttar jag ut ur min lägenhet. Nu undrar jag om ni hade velat se en bookshelf tour innan jag packar ner mina böcker? 
Längtans rike - Libba Bray

Kategori: Häxor

 
Titel: Längtans rike
Författare: Libba Bray
Serie: #3 Gemma Doyle
Förlag: B. Wahlstöms
Utgivningsår: 2009
Sidantal: 799

Den här boken är verkligen så himla tjock. Behöver den vara det? Nej jag tycker faktiskt att man hade kunnat korta ner den en del. Det är de 150 sista sidorna som är mest spännande och där de händer mest. 

Men det var härligt att komma tillbaka till Gemmas värld, jag har verkligen börjat gillat dessa karaktärer riktigt mycket. Även om Fee och Ann alltid känns som Gemmas vänner. Det känns tråkgit att inte mer ha något nytt att läsa om dem. Språket är så inbjundande på något sätt så man känner sig hemma direkt när man läser. 

Detta var inte min favorit i serien utan de måste jag säga var bok nummer två som de ofta är i mitt fall. Men jag tycker det var en väldigt bra serieavslutning. allt knöts ihop väldigt bra men slutet chockade mig också. Jag hade verkligen inte väntat mig det slutet. Jag är dock lite tveksam till vad jag tycker om just den stora händelsen. Ni som har läst boken förstår vad jag tänker på. 

I vilket fall som helst har jag verkligen gillat dessa böcker och jag ser framemot att läsa fler böcker av Bray. 

Tegelstensutmaningen

Kategori: Utmaningar

Det är jobbigare än jag trodde att bara läsa tjocka böcker. Ofta vill jag gärna läsa ut en bok snabbt och sedan hoppa till nästa men tegelstenarna tar lite längre tid. Det finns väldigt många tjocka böcker i min bokhylla som jag skulle vilja innan med men det kommer jag inte att göra. 

Just nu läser jag en omläsning som jag länge har velat läsa, denna gången på engelska! 

2 Minisar

Kategori: Allmänt

 
Samläste den här boken med min syster och det var väldigt roligt. Härligt att kunna diskutera med någon direkt när man läser. Jag blev förvånad hur mycket jag gillade den här boken faktiskt. 

blir dock väldigt arg på karaktärerna. Jeanie gör så dumma saker ibland. Kan hon inte bara lämna honom? George är bara så dum så jag klarar inte av honom. Det jag dock tyckte var kul är att det handlar om 60 åriga personer, brukar ju inte vara så gamla karaktärer så det var roligt! 

Titel: Torsdagarna i parken Författare:  Hilary Boyd Serie: -  Förlag: Norstedts Utgivningsår: 2014 Sidantal: 308 Betyg: Gillar! 

 
Har gillat den här serien mycket faktiskt. Trodde inte det men den var mycket bättre. Jag gillade verkligen slutet, det knöt ihop allt väldigt bra. Alla böcker har dessutom hållt samma standard. 

Är man sugen på en bra spökserie så är Hereafter verkligen att rekomendera. 

Titel: Elegy Författare:  Tara Hudson Serie: #3Hereafter  Förlag: Harper Collins Utgivningsår: 2013 Sidantal: 386 Betyg: Gillar! 

Inga olästa böcker...

Kategori: Allmänt

I september 2016, det låter ju helt otroligt faktiskt. Dock lär ju inte det hända eftersom jag hela tiden köper nya böcker. Just nu har jag lika många olästa böcker som jag hade i början av året... 

Mördarens apa - Jacob Weglius

Kategori: Middle grade

 
Titel: Mördarens apa
Författare: Jacob Wegelius
Serie: -
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 617

Handling: Legenden om Sally Jones har fått sin fortsättning, nedskriven av gorillan Sally själv. Hennes vän Chiefen blir oskyldigt anklagad för ett mord och Sally måste rentvå hans namn. Det tar henne ut på ett svindlande äventyr, återgivet så levande att dofterna från Lissabons gränder och skummet från stormiga sjöresor stiger upp ur pappret. 
Trots att boken är på över 600 sidor går det väldigt fort att läsa boken. Kan ju bero på att det inte är så mycket text på varje sida. Jag gillar verkligen formatet på boken. Den är så liten och tjock, typ som en pocketbok men lte bredare. Dessutom finns det en jättefin karta på första upplsaget. 

Det händer helt otroligt mycket i boken. Det blir aldrig tråkigt och mot slutet är det faktiskt väldigt spännande. Det är en väldigt omfattande historia man får vara med om. Jag förstår att boken har fått Augustpriset för den är väldigt underhållande. 

Jag läste bilderboken som var den första boken om Sally Jones och det är något man inte behöver göra. Dock så vet man lite mer bakgrunds fakta om Sally Jones som man inte får reda på i boken. 

I min brevlåda 65 - Bookhaul

Kategori: Nya böcker

En bookhaul med massor av böcker! Hoppas ni gillar :) Är det någon bok som jag måste läsa ASAP? 

Eragon - Christopher Paolini

Kategori: Drakar

 
Titel: Eragon
Författare: christopher Paolini
Serie: #1 Eragon
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2005
Sidantal: 519

Handling: Den fattige bondpojken Eragons liv förändras helt när han en dag hittar en vacker blå sten som visar sig vara ett drakägg. Ägget kläcks och drakungen Saphira och Eragon blir i vänner i hemlighet. Från den dagen knyts deras öden för alltid till varandra.Och legenden om drakar och drakryttare blir levande igen. 

Jag har velat läsa den här boken så himla länge. Ända sen jag såg filmen för typ hundra år sen. Jag kommer ihåg att jag gillade filmen men alla som hade läst boken hatade filmen. När jag läser kommer jag ihåg vissa saker men inte alls mycket. Tror jag ska se om filmen och se om jag hatar den nu! 

Jag tycker boken är lite småseg. Det är mycket vandring och det händer inte så mycket. De sista tvåhundra-hundrasidorna var väldigt bra. Det var så mycket spänning och jag var så trött men var tvungen att läsa ut boken! Det känns som om den här boken har byggt upp mycket inför kommande böcker och det ska bli spännande att läsa nästa bok! 

Jag fastnar inte supermycket för karaktärerna den som är min favorit är Saphira som är draken. Hon är roligt och sarkastisk men samtidigt väldigt smart. Jag gillar relationen mellan henne och Eragon även om jag inte tycker han utmärker sig så mycket för mig. 

Jag gillar världen som är uppbyggd, men ett samhälle med drakar som skyddar, alver, dvärgar och en ond kung. Ser framemot att läsa resterande böcker. 

Läste precis att den här boken blev utgiven när Paolini bara var 15 år och det är ju helt fantastiskt, att ha den talangen och dessutom lyckas bli utgiven när man är så pass ung. 

I min brevlåda 64 - rec-ex

Kategori: Nya böcker

Jag hittade en bok i min brevlåda. Jag har redan läst den här men har långe planerat att läsa om den så det passar perfekt att läsa om den på svenska nu! 


Tack Modernista för den! 

Månadssammanfattning Mars

Kategori: Sammanfattning

 
29. Shiver - Maggie Stiefvater
30. Mamette: Änglar och duvor - Nob
31. Mulgaraths vrede - Holly Black och Tony DiTerlizzi
32. All the bright places - Jennifer Niven
33. Den lilla prinsen - Antoine De Saint-Exupéry
34. My soul to keep - Rachel Vincent
35. Torka aldrig tårar utan handskar: Sjukdomen - Jonas Gardell
36. Deluxe - Anna Godbersen
37. Över näktergalens golv - Lian Hearn
38. City of Fallen Angels - Cassandra Clare
39. En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret - Brian Selznick
40. The archived - Victoria Schwab
41. Rebel Belle - Rachel Hawkins
42. Foretold - Jana Oliver
43. Den unga eliten - Marie Lu (ej med på bild)

Antal Böcker:
15st
Antal svenska/Engelska: 8/7
Antal sidor:  4839 sidor
Antal kortisar (under 200): 3 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st 
Påbörjade böcker: Eragon av Christopher Paolini
Författarnas nationaliteter: USA (12) Frankrike (2) Sverige (1) Australien (1)
 
Köpta: 12
Rec-ex: 2
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 1
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 6

Mellan böcker i en serie: 3

Avslutade serie: 2
Antal omläsningar: 1

Sammanfattning: En väldigt bra månad trots att det var en vecka jag inte läste någonting på. Tyvärr var det två böcker jag gav upp också. Jag hoppas på att jag kommer hinna läsa några tegelstenar i april så att det blir en bra månad också!