Bokparadiset

#97 Vad jag fick med mig hem ifrån bokmässan

Kategori: Nya böcker

Det var så roligt att några av er <3 Och vad gjorde ni för fynd? :)

3 minisar

Kategori: Fakta

 
Titel: Animalum
Författare: Jenny Broom
Förlag: Rabén&Sjögren
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 98
 
Språket känns inte alls anpassat för barn, väldigt mycket svåra ord som jag inte tror man förstår utan förklaring. Beroende på hur mycket förkunskap man har om djur och av läsning. 
 
Men bilderna i boken är helt fantastiska, skulle kunna ha varje uppslag som en tavla hemma. Förutom bilderna på bläckfiskar (kom under läsningen på att jag är otroligt rädd för bläckfiskar och tycker dem är riktigt obehagliga!)
 
Betyg: 3/5
 
Titel: The curvy tree
Författare: Cris Colfer
Serie: Land of stories
Förlag: Little Brown
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 

Alltså jag älskar ju den här för att den är skriven av Chris Colfer, men jag vill ju gärna ha mer, typ 100 sidor hade varit utmärkt. Dock förstår jag ju att det är en bilderbok och därav är den ju väldigt kort. Tror inte jag hade gett den en fyra i betyg om det inte vore för att det är Colfer som skrivit den, plus att den tillhör land of stories serien. 

Betyg: 4/5


 
Titel: Boken om allting
Författare: Guus Kuijer
Förlag: Opal
Utgivningsår: 2009
Sidantal: 102
 
Jag läste den här för skolan, annars hade jag aldrig plockat upp den. Boken handlar om Thomas som lever i ett kristet hem (någon sekt inom kristendomen typ), han gillar inte hans pappa på grund av att han slår hans mamma men också Thomas själv. 
 
Boken utspelar sig på 1940-talet och visst fanns det barnaga då. Men grejen är att jag hittar inget som är bra med boken. Eller jag förstår inte i vilket syfte boken är skriven i förutom att det är författarens egna barndom. Jag tycker kvinnosynen är riktigt kass i boken. Och pappan får liksom aldrig sitt straff för allt dumt han gör. Förstår inte varför vi läste den till skolan heller, för jag hade inte velat jobba med boken med mina elever. 
 
Betyg: 2/5

När hämnden får oväntade konsekvenser...

Kategori: Contemporary

 
Titel: Fire with fire
Författare: Jenny Han och Siobhan Vivian
Serie: #2 Burn for burn
Förlag: Simon & Schuster
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 517
 
Det här är alltså del två i serien så det kan förekomma spoilers om du inte läst första boken! 

Jag älskade verkligen första boken, och jag tycker väldigt mycket om den här, men inte riktigt lika mycket som första boken tyvärr... 
 
Mitt största problem var att boken blev lite långdragen. Den är trots allt på över 500 sidor vilket är väldigt långt för en contemporary. Vissa delar av boken kändes det som om det inte hände alls mycket. Däremot mot slutet trappades allt upp rejält och jag blev otroligt chockad av slutet. Vad som höll på att hända med Mary hade jag en misstanke om väldigt tidigt så det blev jag inte så förvånad över. Däremot det andra hade jag aldrig kunnat tro. 
 
Som jag som om första boken älskar jag hämnden som tjejerna planerar. Det är väldigt kul att läsa om och jag tror serien hade kunnat bli en så himla bra filmserie. Jag gillar också miljön, det utspelar sig på en ö, så alla känner alla och de är fast på ön, på ett helt annat sätt än om de hade bott i en småstad. 
 
Jag har sagt det innan och säger det igen, hur kan den här serien inte ha mer hype? 

Betyg: 4.5/5
 

#96 Book haul!

Kategori: Nya böcker

Det har kommit lite nya böcker, dock glömdes en bok och dagen efter jag spelat in kom det två till i brevlådan så jag fotade dem, eftersom jag inte orkar spela in en ny video. Som sagt säg till om ni läst någon av böckerna eller vilken jag borde börja med! 
 
 
 
Från ett bokbyte med Tina!
 
 
Två recex! Ett ifrån Semic, tusen tack för den. Har verkligen väntat på att den här ska släppas sen jag läste ut bok två. Sen en väldigt oväntat bok som jag aldrig har hört om och den kommer ifrån bokförlaget Långenskiöld, så tack för den!

Goodreadsmål och bokmässa

Kategori: Allmänt

Såg häromdagen att jag genomfört mitt Goodreadsmål, med andra ord har jag klarat av att läsa 100 böcker. Boken som blev nummer 100 var Rat queens vol. 2. Är såklart supernöjd över att ha klarat det med så mycket tid kvar, speciellt med tanke på att näsa år kommer jag inte hinna läsa alla lika mycket andra halvan av året. Eftersom jag blir färdig med skolan till sommaren så kommer jag ju ha ett vanligt jobb till hösten så då är det slut med massa ledig tid, så får verkligen passa på att läsa massor nu innan! 
 
Jag var på bokmässan i lördags, hade inga som helst planer på att åka till mässan i år faktiskt, men när hela mitt instagramflöde fylldes av härliga mässabilder så fick det bli en spontantripp dit! Det blev inte så många böcker köpta men några blev det, mer om det i en haul video! Det var verkligen superkul med alla människor som jag träffade under dagen, trots att jag inte var på något bloggrelaterat på mässan :) 
 
P.S kommer min Augustifavoriter video ut snart, spelat in den för längesen men bara redigerat halva och ska försöka klistra in bilder i filmen men fattar inte hur man gör så måste bara googla lite till. 

Det lånade mörkets riddare

Kategori: Middle grade

 
Titel: Det lånade mörkrets riddare
Författare: Dave Rudden
Serie: #1 Det lnade mörkrets riddare
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 272
 
Jag var ganska så skeptiskt till den här boken när den trillade ner i brevinkastet. Men sen började recensioner komma på boken och många gillade den. Så jag plockade upp den och läste boken på tåget. Jag kan säga att jag blev positivt överraskad. 
 
Denizen har växt upp på ett barnhem. En dag efter hans trettonde födelsedag kommer en man och hämtar honom som ska ta han till hans faster. Såklart uppkommer många frågor, varför har han bott på barnhem hela livet om han egentligen hade släktingar? Påvägen hem till fastern kommer ett monster som ser ut som en ängel av skrot. Plötsligt öppnar sig en ny värld för denezen där han kan bli en riddare och slåss mot monster, men allt är inte så enkelt som det verkar. 
 
För det första så var den här världen så himla cool. Det finns skrotmonster som ska utplåna världen och såklart de ädla som ska rädda den. Jag älskar när det finns övernaturliga saker fast i vår värld eftersom det gör att möjligheten alltid finns att det faktiskt skulle kunna vara sant. Det är liksom inte helt omöjligt att tänka sig. 
 
Boken verkar som den ska vara första boken i en serie men jag skulle säga att det går bra att bara läsa denna också, den har ett slut som är tillfredsställande. Men skulle Modernista översätta nästa boken när den kommer skulle jag inte tveka på att plocka upp fortsättningen. 
 
Jag blev riktigt imponerad av den här boken, det är en middle grade men den är riktigt mörk och hemskt. Vilket inte är så vanligt så jag gillar verkligen den delen. Jag skulle absolut rekommendera att plocka upp den här om ni är det minsta sugna. 
 
Tack Modernista för rec-exet!
 
Betyg: 3.5/5

#2 Omslag!!!!

Kategori: Omslag

Åhhh har ni sett? Sista boken i To all the boys I've loved before har släppts. Alltså hur fint? Kommer passa såå fint ihop med de två andra. Boken kommer ut i April nästa år och jag är så taggad! 

Rat queens

Kategori: Comics och Graphic novel

 
Titel: Rat queens: Sass and Sorcery
Författare: Kurtis J. Wiebe & Roc Upchurch
Serie: #1 Rat queens
Förlag: Image
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 128
 
Jag läste den här första gången i höstas men har faktiskt inte skrivit recension på den än (för att jag är världens segaste) så jag täkte jag slår ihop mina första tankar med tankarna ifrån första läsningen. För det första så gav jag den fyra stjärnor första gången och nu gav jag den fem. Kan inte förstå varför jag gav den en fyra.. 
 
Så vi följer alltså fyra kick as kvinnor som dödar monster. Alla tjejer är väldigt olika till utseende och till personlighet vilket jag älskar. Sen är de inte "vanliga" människor, utan en är typ nåot övernaturligt. Vet inte riktigt vad de faktiskt är, men något är de. Så borgmästaren i staden har skickat ut alla grupper som dödar monster men det är något lurt med uppdraget... 
 
Jag älskar hur kick as tjejerna är och hur olika de är till utseendet, personligheterna och till kroppsformer.  Jag gillar det eftersom det är större chans att det finns någon man kan relatera till. Dessutom är de inte pinnsmala utan ser ut som normala tjejer, det finns en kort och en lång, det finns en som är lesbisk och det finns en som egentligen har skägg. Jag älskar helt enkelt girlpowern i albumet, finns alldeles för lite av det! Sen är tjejernas klädsel väldigt avslöjande (som jag tycker det kan vara i seriealbum, och då framför allt när män har skrivit dem. Detta är min egen erfarenhet..) men jag försöker tänka att de var klädda så här för att de var kick as tjejer och inte för att vara objekt för män. Min favorit är av dem är Betty. Hon är så himla söt och sneaky. Gillar hur alla i gruppen kompletterar varandra. 
 
När vi kommer till tecknarstilen, är det inte ritat på mitt favoritsätt. Men jag gillar det riktigt mycket, älskar färgerna i albumet och hur bra det passar ihop med historien.
 
Betyg: 5/5 (Första gången 4/5)

Farväl Eritrea

Kategori: Biografer&Memoarer

 
Titel: Farväl Eritrea
Författare: Samuel Brhane
Serie: -
Förlag: Utgiven med stöd av projektet Liv i språket - språk i livet
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 78
 
Den här trillade ner i postfacket igår och jag började läsa den direkt. Detta är en verklig historia vilket för mig alltid är svårt att skriva om. Här är det inte en författare som har hittat på saker utan det är verkligt och upplevt. 
 
Detta är Samuels bok om hur han lämnar sitt hemland Eritrea och tar sig över medelhavet för att tillslut hamna i Sverige. 
 
Allt som Samuel går igenom på sin resa är fruktansvärt hemskt. Att man ska behöva vara med om något sånt här önskar jag ingen människa och det gör ont i mig att någon ska behöva det. Tittar vi till boken så lämnar den endel frågor. Jag hade så gärna velat ha mer utav boken, hade den varit 300 sidor så tror jag att den här berättelsen hade fått det utrymmet den behöver (vet dock inte om det hade varit möjligt). Till exempel hade jag velat läsa mer om hur livet i Eritrea är, mer om hur Samuel tänkte när han lämnade sin familj. Framför allt hade jag velat läsa mer om hur själva resan till Sverige var, mer detaljer och gärna mer om hans tankar om allt. Nu är det väldigt kortfattat och det är svårt att sätta sig in i hur avskyvärt det faktiskt är. Blev så förvånad över slutet och det krossade verkligen mitt hjärta.. 
 
Det är verkligen fruktansvärt vad Samuel har gått igenom och det är svårt för en själv som aldrig varit med om liknande att verkligen förstå hur det var. Men jag tror absolut att det är viktigt att läsa den här typen av böcker för att förstå vad människor genomgår och försöka få sig en uppfattning. 
 
Tack till Joakim Andersson som skickade boken till mig!

Bloggstafett!

Kategori: Allmänt

Jag ska vara med i min första bloggstafett tillsammans med B. Wahlströms. Boken vi kommer att läsa är Tårar i havet, och jag är supertaggad på att läsa den. Har velat kasta mig över den sen jag fick hem den, men tänkte att jag skulle hålla mig tills vi närmar oss stafetten. Dock kanske jag inte orkar hålla ut längre och påbörjar den ikväll, vi får se. 
 
Men det här gänget kommer tillsammans med mig att blogga om boken. Som ni ser kommer mitt inlägg upp den tredje oktober och då blir det en recension på boken! 
 
Sizzen 2/10
Bokparadis 3/10

Nya äventyr!

Kategori: Middle grade

 
Titel: The Lost Hero
Författare: Rick Riordan
Serie: #1 The Lost Hero
Förlag: Disney Hyperion
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 557
 
Boken fortsätter efter Percy Jacksonserien, så det bästa är nog att man har läst den innan. Men nu följer vi Jason, Piper och Leo. Alla tre går på en skola för kriminella ungar typ. Men Jason har förlorat sitt minne och minns ingenting alls, inte ens sin flickvän Piper. Piper som har en känd pappa och det enda hon vill är att få hans uppmärksamhet. Leo är den tredje i gänget och efter att ha förlorat sin mamma som liten är han alltid på språng och är clownen för att ingen ska komma för nära honom. 
 
Har haft den här boken hemma ganska länge men det har inte blivit att jag tagit tag i den. Dels för att detta är en "fortsättning" av Percy Jackson och jag gillade serien, men jag tycker alla böckerna i den serien är så himla lika. Så jag var lite rädd för att det skulle vara så i denna boken, och visst lite likt är det, man följer två killar och en tjej. Det är ett äventyr och jorden kommer gå under om gänget inte löser det. MEN jag älskade den här boken. 
 
Anledning ett: Jason har förlorat sitt minne och det var otroligt spännande att upptäcke tillsammans med honom vem han är och hur han passar in i allt. Dels var det spännande att han inte hade sitt minne, men också att det var gjort på ett snyggt sätt tycker jag. Att det tog hela boken innan han fick reda på saker och knappt ens då. 
 
Anledning två: Även om äventyret är likt ifrån Percy Jackson-serien så tyckte jag detta var mer spännande, boken var längre så det hann hända mycket mer på sidorna. Allt blev inte lika hastigt och stressad som i PJ-serien enligt mig. 
 
Anledning tre: Den här byggde upp för en mycket spännande fortsättning. Nu vill jag inte spoila något, men jag hade aldrig kunnat gissa vilken utveckling det skulle gå åt. Jag har på känn att bok nummer två kommer vara typ ännu bättre än den här. Jag tror vi vet vilka fem av sju halvgudar som är avgörande men ska bli så spännande att lära känna två till. Dessutom visste jag sen innan att Percy ska dyka upp i serien, men jag undrar hur mycket plats han kommer att ta.
 
Anledning fyra: Leo och Piper. I PJ-serien (ja, jag jämför typ allt med den) så var det Percy som var i rampljuset hela tiden. Men i den här boken är det inte bara Jason, utan jag tycker Leo och Piper också är huvudroller. Kan bero på att vi fick läsa ur deras perspektiv också, så en lärde känna dem lika bra som Jason. Jag tror att Leo är min favorit faktiskt. 
 
Har ni läst PJ men inte var helt frälsa så tycker jag ändå ni ska ge denna boken en chans. Jag älskade den och mycket beror nog på att det var rätt bok vid rätt tidpunkt! 
 
Betyg: 5/5

Higlights april-juli

Kategori: Video

 
Okej den här videon är riktigt sen. Snart kommer nämligen årets tredje årets higlights. Jag hoppas att ni hittar något tips! 

Sommarsammanfattning

Kategori: Sammanfattning

Jag är sjuktnöjd med allt jag hann med att läsa under sommaren. Speciellt augusti som blev en riktigt bra månad för mig. Tittar jag på böckerna jag sa jag skulle läsa blev det som vanligt inte många alls av dem läsa. Men istället läste jag det här; 
 
 
33 böcker på tre månader, i genomsnitt 11 böcker i månaden. Är mer än nöjd! 
 

Heir of fire

Kategori: Fantasy

 
Titel: Heir of fire
Författare: Sarah J. Maas
Serie: #3 Throne of glass
Förlag: Bloomsbury
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 576
 
Detta är en bok i en serie så det förekommer spoilers!
 
Med tanke på hur bok två slutade så var jag oerhört nyfiken på hur allt skulle gå. Inte helt oväntat är den här boken fenomenal. 
 
Vi får lära känna endel nya karaktärer men också följa boken ur fler PoV. Dels följer vi Celena (såklart) och Rowan, Rowan var väldigt dryg mot Celaena men under hela läsningen så gillade jag honom ändå. Deras hat mot varandra växte till en oerhört fin och stark vänskap vilket jag älskade. Delarna när man fick följa dem var det bästa. Sen fick vi följa Manon som är en häxa, jag tycker det var väldigt intressant att läsa om och jag tror det kommer bli ännu mer intressant i bok fyra. Sen följer vi också Chaol, Dorian och två nya karaktärer, Sorscha som jag inte var så intresserad av och Aedion som är Celaenas kusin. 
 
Jag älskar hur Celaena växer som karaktär för varje bok. Hur hon hela tiden trampas med sin sorg och hur verkligt det här. Alltså det föll så mycket tårar när hon och Rowan kom varandra närmre, och att hon har börjat acceptera och hitta sig själv. Att man kan bli så involverad i en bok och karaktärerna känns som ens vänner är helt fantastiskt. 
 
Vad som är så häftigt med den här serien är att den har utvecklats väldigt mycket ifrån bok ett till bok tre. När jag läste första boken hade jag aldrig anat att Celeana var en fey. Jag är väldigt glad att jag fick veta det utan att bli spoilad, för jag tittade på en youtubevide där en pratade om första boken och berättade att Celeana var en fey när hon beskrev handlingen på första boken. Så oerhört tur att jag redan visste om det, annars hade jag blivit riktigt arg!
 
Det här är verkligen en av mina favoritserier, den har fått sjukt mycket hype men jag kan säga att den förtjänar det. Jag kan typ inte förstå hur Maas har kommit på allt detta i sitt huvud. Helt otroligt. 
 
Betyg: 5/5

Helgläsning

Kategori: Video

Jag spelade in den här viden direkt när jag kom hem, men en kompis kom förbi så vi var ute och käkade sen drack vi vin ute på balkongen tills nu. Så videon är lite sen, men det är fortfarande vad jag ska läsa i helgen! 

Omläsning av mörk ängel

Kategori: Fantasy

 
Titel: Mörk ängel
Författare: Laini Taylor
Serie: #1 Mörk ängel
Förlag: Bazar
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 376
 
Detta är en omläsningen och ni kan läsa om vad jag tyckte första gången HÄR. Jag kan säga att den är precis lika bra som första gången jag läste den om inte till och med bättre. Det kan förekomma liiiite spoiler. 
 
Boken handlar om Karou som har blått hår, älskar att teckna och speciellt tecknar hon hennes familj, Kimärerna. En blandning av människor och djur, såklart är det inte hennes biologiska familj, men det är dem hon har växt upp med. Åt Brimstone samlar hon ihop tänder ifrån alla sorters ater vad han använder dem till har hon ingen aning om, men kanske får hon reda på det snart och mycket mer hon inte visste om. 
 
Älskar att den utspelar sig i Prag, vill så himla gärna åka dit. Älskar hela creepy känslan när de hänger på Giftköket som är ett bisart cafée. Men också hur historien är uppbyggd, vi vet precis lika lite som Karou och tillsammans med henne får vi upptäcka allt. Även om jag kom ihåg det mesta är det faktiskt en grej som jag hade glömt, som spelade väldigt stor grej, så blev typ lika chockad nu som då när jag läste det. 
 
Gillade verkligen scenerna när hon är Mag hade typ velat ha ännu mer ifrån den tiden. Vet att jag mest ville att den riktiga historien skulle fortsätta när jag läste första gången, men nu älskade jag verkligen att läsa om när hon var Mag. En fick lära sig så mycket mer om världen och hur allt var genom återblicken, vilket jag verkligen gillade. 
 
Jag älskar den här serien, Laini Taylor skulle ge ut en ny bok i höst men nu har det blivit framförflyttat till nästa år. Vilket faktiskt inte gör mig något eftersom jag hinner läsa om tvåan och sen läsa trean innan jag hoppar in i hennes nya bok! 
 
Betyg: 5/5

Bokbyte

Kategori: Bokbyte

Här kommer en massa böcker som nu letar nya hem. Antingen kan vi byta böcker eller så kan ni få köpa för en billig peng, kommentera antingen här eller maila mig på bokparadiset@hotmail.com. Undrar ni över skick så är alla böcker som jag köpt nya, ser helt nya ut forfarande, eller undrar ni över något annat så fråga! 
 
Hela Mortal instrument serien av Cassandra Clare. 
 
Sista sommaren (med dig) - Ann Brashares
Fallen ängel - Becca Fitzpatrick
En oväntad semester - Marian Keyes
Blodröd väg - Moira Young
Down the rabbit hole - Peter Abrahams
Scarlet - A.C Gaughen
The ghost child - Sonya Hartnett
Angelfall - Susan Ee
 
Ett veck i tiden - Madeleine L'Engle                         Wake - Amanda Hocking
Korpmåne - Therese Henriksson                             Tid att dö - Anne Cassidy
På andra sidan Fågelsången - Stefan Casta           Vid din sida - Anne Cassidy
Mississippi - Hillary Jordan                                       Mörklagd - S.C Ödman
Sherlock Holmes - Sir Arthur Conan Doyle              När jag vaknar finns du inte - Cat Patric

Återblick 2

Kategori: Återblick

Jag har varit lite frånvarande här, det beror inte bara på skolan utan andra anledningen kan ni se på min instagram (elinbokparadiset). Jag ska lägga ut ett bokbyte, med en himla massa böcker, ska ordna det direkt efter detta inlägget. För det vi ska göra nu är en liten återblick. 
 
För ett år sen gjorde jag min September TBR. Jag kan med glädje säga att jag har läst alla böcker eller gjort med av med dem (förutom en, som är med i min nuvarande bokbytehög så räknar inte den). Det är verkligen en så härlig känsla att både se en bookhaul eller en TBR att man har läst alla böckerna. 
Delar videon här ifall någon vill se. 
 
Går vi till 2014 skrev jag en recension på en bok jag verkligen inte gillade. I recensionen ger jag den en fyra på goodreads, men det var nog bara för att vara snäll, vet att jag inte tyckte den var en fyra. Så var tvungen att ändra betyget faktiskt.. Boken jag pratar om är Allegiant av Veronica Roth. Såg filmen när den kom också och jag vet att många inte gillade den för att den inte slutar som boken men just av den anledningen gillade jag filmen mer än boken.
 
2013 var jag nog väldigt upptagen för jag bloggade inte på två veckor så istället tittar vi på 2012 där jag sammanfattade min sommarläsning, vilket påminner om att jag inte gjort årets sommarläsning. Den sommaren läste jag 33 böcker, hann inte med alla på min TBR men kan säga att fyra av böckerna jag inte hann med att läsa har ju nu läst. Dock är det en av böckerna som jag hade på min TBR för denna sommaren som fortfarande är oläst. Vad jag speciellt kommer ihåg om den här sommaren är att jag sprang på bibliotekt typ hela tiden, vilket var väldigt mysigt. 

Septembers läsning

Kategori: TBR-Hög

Det var riktigt länge sen jag gjorde en TBR video, men det är så roligt. Är riktigt taggad på att läsa alla böckerna (och typ alla andra i min hylla). Har ni läst någon av böckerna och vad är era läsplaner? 
 
vid

TAGGAD!

Kategori: Allmänt

Jag läste det här på en annan bokblogg, och jag kan för livet inte hitta inlägget (så vet du om att du skrev om detta så säg till så jag kan länka dig!!) I alla fall är det den stora nyheten att Maggie Stiefvater släpper en ny serie!!! Ronan blev en favorit hos mig när jag läste om serien så jag är så glad att det här händer! 

Månadssammanfattning Augusti

Kategori: Sammanfattning

Den här veckan har jag inte hunnit läsa något, är tillbaka till skolan och är inte riktigt helt van med rutinerna. Inte läst på tåget som jag brukar och inte läst vare sig på kväller eller när jag var ledig. Nästan som en liten svacka, kan också bero på att jag läste så himla mycket i augusti så jag känner mig lite mätt på läsningen? Jag vet inte men hoppas att det blir ändring på det, har så många böcker jag egentligen vill läsa! 
 
Men så nöjd över att ha läst så många engelska böcker, tycker jag mest köper böcker på engelska men ändå så är det alltid mest svenska böcker som blir läsa. Dessutom har jag verkligen gillat alla böcker sååå mycket! Sen kan jag säga att snart kommer det upp ett bokbyte, så söndag hoppas jag! 

 
78. An author's odyssey - Chris Colfer
79. Anna and the French kiss - Stephanie Perkins
80. I hate Faryland - Skottie Young
81. One crazy summer - Rita Williams-Garcia
82. Glasblåsarnsbarn - Maria Gripe
83. Harry Potter and the cursed child - J.K Rowling, Jack Thorne, John Tiffany
84. Fire with fire - Jenny Han och Siobhan Vivian
85. Ett veck i tiden - Madeleine L'Engle
86. Du, bara - Anna Ahlund
87. Peter Pan och Wendy -
88. Flirting in Italian - Lauren Henderson
89. Kissing in Italian - Lauren Henderson
90. Summer days & summer nights - Stephanie Perkins
Antal böcker: 13
Antal svenska/Engelska: 4/9 
Antal sidor:  3423 sidor
Antal kortisar (under 200): 3 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st 
Påbörjade böcker: En oväntad semester, Heir of fire och Ett hundra mil
Författarnas nationaliteter: USA (8) England (6) Sverige (2) 
 
Köpta: 10
Bokklubbsbok: 
Rec-ex: 3 
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie:
2 (Anna and the french kiss och Flirting in Italian är påbörjade sen tidigare)
Mellan böcker i en serie: 2

Avslutade serie: 1 
(är dock osäker)
Antal omläsningar: 2
 
Favoriter den här månaden: Harry Potter, I hate Fairyland, Du, bara, Anna and the French kiss, Land of stories, Fire with fire. (Hade nääästan kunnat nämna alla böker här)