Bokparadiset

Otroligt roligt!

Kategori: Allmänt

Måste bara säga en sak som är så otroligt roligt! Jag har varit tillsammans med min pojkvän två år och några månader, aldrig ALDRIG har han läst en bok frivilligt men nu så ville han läsa en bok jag lånat, "city of ember" alldeles frivillig han frågade om inte han kunde få läsa den. Ren lycka! :)

Mörk jord - Belinda Bauer

Kategori: Deckare/ThrillerFör arton år sedan försvann Billy Peters. Hela staden tror att han blev mördad - seriemördaren Arnold Avery har ju trots allt erkänt att han mördade sex andra barn och grävde ner dem på den ödsliga hed som omger den lilla engelska staden.
Men Billys mor vägrar tro att han är död. Varje dag står hon vakt vid fönstret i världsfrånvänd väntan, medan familjen faller sönder omkring henne.
Och varje dag efter skolan, medan kompisarna leker och har kul, gräver tolvårige Steven ute på Exmoorheden. Han har nämligen bestämt sig för att rädda sin mormor, sin mamma, sin bror och sig själv från morbror Billys spöke. Om det så innebär att han måste gräva upp och visa mormor skelettet efter hennes mördade son.
Så tar han även nästa steg - Steven skriver brev till psykopaten Arnold Avery i fängelset.
Brevet blir början på en livsfarlig katt-och- råtta-lek mellan ett desperat barn och en uttråkad seriemördare. En lek som kommer att få mycket värre konsekvenser än vad Steven någonsin kunnat föreställa sig. (Från Bokus.com)
Jag är nog den sista i världen att läsa denna. ( Kanske inte, men inom bloggvärlden i alla fall!)

Vad ska man börja? Det är en helt fantastisk bok, verkligen imponerande som debut roman. Läst att hennes andra bok "Darkside" kommer ut på svenska någon gång 2012, den måste man läsa!

En sak som jag tycker är så sjukt läskigt är när hon skriver ur Arnold Averys perspektiv för det är verkligen en psykopats tankar och det är skrämmande när man läser och hur han tänker. Han är ju inte dum eller vilket gör hela boken mycket läskigare!

Att Steven lägger ner hela sin tid på att leta efter sin morbrors kropp för att hans familj ska bli bra igen och för att han ska få den uppmärksamheten han behöver är så sorgligt. Hur hans mamma behandlar honom gjorde att jag började gråta så hemskt var det att läsa om.

Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Utgivningsår: 2011
Förlag: Modernista
Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 273
Första meningen: Hela Exmoorheden dröp av fukt; den var full av smutsiga ormbunkar, färglöst, grovt gräs, taggig ärttörne och fjolårets ljung; den var så svart att det såg ut som om en eldstorm hade svept fram över landskapet och slitit med sig träden, så att marken lämnats kall och naken för att oskyddad möta vintern.
Betyg: 5/5

Livet på en kylskåpsdörr - Alice Kuipess

Kategori: UngdomsböckerClaire och hennes mamma. De komunicerar med lappar på kylskåpet. Claire är som en vanlig tonåring med vanliga problem, hennes mamma har ett pressat tidsschema. 
Det gick otroligt fort att läsa ut boken. En halvtimme tog det för mig. 

Hela boken är skriven i lappar till varandra. Jag älskar att sidorna är gula precis som post-it-lappar. Även om boken bara består av små lappar fattar man ändå vad som händer. Det är inte alltid det är viktiga saker som står på lapparna, ibland vill Claire bara ha mer pengar ibland vill mamman bara ha något köpt. 

Jag tyckte det va otroligt roligt att läsa en bok som var uppbygg lite annorlunda. Störde mig dock på att varje lapp var den handskrivet och då blev det som en rubrik, det störde i läsningen lite.

Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Utgivningsår: 2007
Förlag: Forum
Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 242
Första meningen:
Hej Clairegumman,
mjölk
äpplen
bananer
avokador
lök
potatis
tomater
champinjoner
morötter och kaninmat till Peter
köttfärs
bröd
juice - välj själv
Betyg: 4/5

Holywood girls club - Maggie Marr

Kategori: Chicklit


Handlar om fyra kvinnor i Hollywood. Alla jobbar inom filmbranchen. Jessica som är agent och är fruktansvärt bra på det hon gör. Celeste som är en stor skådespelare. Lydia som är producent och det väldigt skicklig. Sen är det Mary-Anne som är manusförfattare. Nu ska de fyra vännerna göra film ihop.

Det är en riktigt hollywood bok för det är mycket kändis saker, man kommer in i filmvärden och det är roligt. Det är en underhållande historia innehåller kärleksintriger, jobbproblem, familjeproblem. 

Det enda jag störde mig på vad att kapitelna hette skorelaterade saker som sen kom som en detalj och sen var det inga mer detaljbeskrivningar i boken...

Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Utgivningsår: 2011
Förlag: Pocketförlaget
Författarens hemland: USA
Antal sidor: 368
Första meningen: Celeste Solange behövde skor.
Betyg: 3/5

Fergus Crane - Paul Stewart & Chris Riddell

Kategori: Middle gradeFergus Crane går på en skeppsskola. De är fem elever på skolan. Efter att Fergus har fått massa konstiga brev en massa nätter och även varit ute på en resa med en mekanisk häst inser han att skolan är inte vad den borde vara. Nu måste han rädda sina vänner.
Jag älskar bildarna i boken, verkligen jätte fina! Men innehållet? Det passar målgruppen verkligen. Det är inget komplicerat som händer så det är lätt att följa med. Den går ganska snabbt att läsa. 

Jag gillar boken för bilderna men det var inte så spännande innehåll, har läst bättre barnböcker kan jag ju säga. 

Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Utgivningsår: 2008
Förlag: Argasso
Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 230
Första meningen: "Er hemläxa till i morgon, min tappra små sjö... öh... barn", sa herr Krydder medan han frånvarande fingrade på en stor guldring i ena örat, "blir att läsa kapitel tretton i Nubörjarens guide till praktiska tunnelstudier."
Betyg: 2/5

big mouth & ugly girl - Joyce Carol Oates

Kategori: UngdomsböckerDet är en helt vanlig dag i Rocky River High school. Men så plötsligt kommer två polismän in på Matt Donaghys lektion, de kommer för att hämta honom. Matt bli anklagad för att ha hotat skolan att spränga den i luften. Matt förnekar detta, de skulle han ju aldrig göra. Till hans försvar kommer Ursula Riggs. Anklagelserna mot Matt läggs ner, men det betyder inte att allt slutar. 
Min första bok på engelska på hur länge som helst vill jag bara påpeka! 

Boken är bra, det känns dock som något man skulle läsa i skolan. Det händer inte överdrivet mycket i det och man vet hur den kommer sluta men jag gillade den ändå faktiskt. Något jag fullkomligen älskade var typsnittet i boken!

Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
 
Utgivningsår: 2002
Förlag: HaperCollins Children's Books
Författarens hemland: USA
Antal sidor: 273
Första meningen: It was an ordinary Januari afternoon, a thursday, when they came for Matt Donaghy.
Betyg: 3/5

Tusenskönor - Kristina Ohlsson

Kategori: Deckare/Thriller(Från baksidan) Ett äldre prästpar hittas skjutna i sitt hem på Odenplan. Mannen verkar ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv.
Inlåst i en lägenhet väntar Ali på besked. Han har flytt från ett brinnande Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige. Det enda hans välgörare kräver är en enkel byteshandel.
I Bankok håller en ung svensk kvinna på att bli avskuren på omvärlden. Någon nedmonterar hennes liv, bit för bit. Efterlyst av thailänsk polis tar hon upp jakten på den som försöker ödelägga hennes tillvaro.
Fredrika Bergman och hennes kollegor i Alex Rechts utredningsgrupp tar sig an fallet vid Odenplan. 

Det är en riktigt bra krimianlare! Det är spännande enda till sista raden.

Det är små korta kapitel vilket gör att man läser lite till, bara ett kapitel till osv. Ett riktigt smart knep!
Boken tar upp där den första slutade, gällande Fredrika, Alex och Peders liv. Det jag gillar att läsa om är verkligen deras eget liv, det blir så bra blandning mellan allt det andra spännande.

Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Utgivningsår: 2011
Förlag: Pocketförlaget
Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 399
Första meningen: Ängen med sin grönska och sina blommor hade alltid varit hennes.
Betyg: 4+/5

Flaskpost från P - Jussi Adler-Olsen

Kategori: Deckare/ThrillerPå polistationen i Wick, långt bort i skottland, stod en grön, repad flaska i fönsterkarmen under en lång lång tid.

När flaskposten sedan dyker upp på kriminalinspektör Carl Mørck tror han att det är ett pojkskämt som gått överstyr. Men efterhand som han och hans assistent Assad lyckas tyda mer och mer av brevet inser de att de två pojkarna fördesbort någon gång på nittiotalet och man har inte hört något om de. Frågorna börjar uppstå, varför har inte föräldrarna anmält det? Vad hände med pojkarna? 
Bokens bakside text gör att man blir riktigt lockad av att läsa boken, så jag har varit sugen på denna länge.

Men sen när jag började läsa boken blev jag helt besviken! Denna kriminalinspektör Carl Mørck var ju hemsk! Hans personlighet gillade jag inte alls, han var elak mot sina kollegor, var allmänt otrevlig. Dock blev det mycket bättre längre in i boken.

Men det är en helt fantastisk handling, det kan man inte säga annat om! Men jag tyckte det uppstod lite för många lösa trådar, han började gå till psykolog men fick inte veta hur det gick, hans gamla arbetskompis fick åka in på sjukan men det vet man inte hur det gick, hans lilla flört med Mona det fick man inte veta hur det gick. Men efter lite googlande har jag insett att detta är en serie så i fjärde boken får man nog lite mer svar. 

Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Utgivningsår: 2011
Förlag: Bra böcker
Författarens hemland: Danmark
Antal sidor: 443
Första meningen: Det var den tredje morgonen och doften av tjära och tång hade börjat sätta sig i kläderna.
Betyg: 2+/5

Diamanter är för evigt - Lauren Weisberger

Kategori: ChicklitLeigh är förlagsredaktör och har precis fått sin första stjärnförfattare på halsen. Hon har den perfekta pojkvännen. Adriana är den vackra brasilianska kvinnan med dyra vanor. Emmy har precis blivit dumpad, men har fått ett nytt jobb som innebär många utlandsresor. 

De tre vännerna ingår i ett vad, de ska göra tvärtemot vad de brukar göra. Emmy ska skaffa en man i varje hamn. Adriana ska ha ett monogamt och seriöst förhållande. Leigh slipper vadet, hon lever ju redan det perfekta livet. Men det är mycket som kan hända på ett år.
Jag läste denna i pocketform och texten var inte så liten som den brukar att vara. Det var helt underbart! 

En av de sakerna jag uppsakttade mest var att kapitlet hette som en mening eller delar av en mening som sen förekom i kapitlet. Det är något som inte används jättemycket idag vilket jag tycker är synd faktiskt. 

Det var en riktigt bra chicklit och visst den kanske var lite förutsägande men vad gör det när den var så underhållande? 

Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Utgivningsår: 2010
Förlag: Norstedts
Författarens hemland: USA
Antal sidor: 378
Första meningen: När det oväntat ringde på Leighs dörr klockan nio en måndagskväll tänkte hon inte, så roligt, undrar vem det kan vara, hon tänkte, skit också, försvinn.
Betyg: 3+/5

I-landsproblem

Kategori: Allmänt

Jag har precis börjat läsa "Flaskpost från p" av Jussi Adler-Olsen. Men saken är att jag vill inte alls läsa en deckare just nu, jag känner för att läsa en bok på engelska eller någon spännande fantasy bok... 
Men jag har redan haft "flaskpost från p" hemma i en månad och snart måste den tillbaka till bibblan och jag vill verkligen läsa den, men inte just nu....

Någon som känner igen sig?

I skydd av skuggorna - Helene Tursten

Kategori: Deckare/ThrillerDet börjar med att en pizza kille kör fel och får bevittna ett brutalt mord. En man brinner, inom ett par minuter är han död. 

Fallet hamnar hos kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor. När de har fått en identitet till den brinnande mannen inser de att fallet har att göra med de kriminella Mc-gängen. Snart inser de att det finns mer gömt i fallet än vad de kunde tro.
Jag har bara läst en bok om kriminalinspektören Irene Huss, men den gillade jag riktigt mycket. Det gjorde jag med denna med. Händelserna kommer tätt men inte för tätt och det gillar jag. 

Att man får veta mer om Irene är en av de viktigaste sakerna tycker jag. Man måste få läsa om personens privatliv även om det i denna boken inte gick att undvika då familjen blev hotad.

Jag tycker även ämnet boken är skriven om, alltså Sveriges maffia, Mc-gängen är väldigt intressant för de växer ju otroligt mycket i Sverige. 

Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Utgivningsår: 2012
Förlag: Piratförlaget
Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 299
Första meningen: Budbilen körde långsamt Ringögatan fram samtidigt som föraren pratade upphetsat i mobiltelefonen.
Betyg: 4/5

Tack Piratförlaget för recensionsexet!

På lån.

Kategori: Allmänt

När jag skulle till skolan idag för att hämta några böcker så tänkte jag att jag ändå kunde springa förbi bibblan för att lämna några böcker.
Jag tänkte egentligen inte låna några eftersom jag har två lån hemma och håller på att läsa två böcker (mycket ovanligt för mig). Men på något vänster så föll det ner fem böcker i väskan! Fergus Crane - Paul Stewart & Chris Riddell
Big mouth & ugly girl - Joyce Carol Oates
Raahas tidsmaskin - Tony Manieri
The City of Ember - Jeanne DuPrau
Mörk jord - Belinda Bauer

Otroligt men sant - John Searles

Kategori: Spänningsroman

Det har snart gått fem år sendan Ronnie Chase dog. Ändå kommer hans high school flickvän, Melissa, hem till hans mors hus och påstår att hon är gravid med Ronnies barn. Ingen kan tro det förutom Melissa. Men det visar sig att det finns dolda hemligheter i hennes liv.
Boken lät väldigt lovande när man läste på baksidan. Jag tyckte den var väldigt spännande när man läste den också, men den utvecklas på ett sett som man inte trodde den skulle göra. Man hade förväntat sig att det skulle vara lite övernaturligt i den men det är det inte. Det blir som många har sagt om boken, det är som två berättelser i en...

Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Utgivningsår: 2007
Förlag: Månpocket
Författarens hemland: USA
Antal sidor: 349
Första meningen: Det är nästan fem år efter Ronnie Chases död, när telefonen ringer, sent en blåsig februarikväll.
Betyg: 3/5

#5 Sammanfattning Februari

Kategori: Sammanfattning

Antal Böcker:
Kvinnliga vs manliga författare:
Antal svenska författare:
Antal sidor:
Månadens bästa:
Månadens sämsta:
Månadens överraskning:
bästa omslag:
Det blir en liten sen sammanfattning då jag har varit bortrest, men bättre sent än aldrig, eller hur?

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar - Lucy Dillon
De icke synliga - fredrik Härén
Vecka 36 - Sofie Sarenbrant
Reptilrummet - Lemoney Snicket
En liten hattaffär på hörnet - Marita Conlon-McKenna
Nattvandraren - Andrew Taylor

Antal Böcker: 6
Kvinnliga vs manliga författare: 3/3 (Kan det bli mer jämnställt?)
Antal svenska författare: 2
Antal sidor: 2047
Månadens bästa: vecka 36 av Sofie Sarenbrant
Månadens sämsta: Reptilrummet - Lemoney Snicket
Månadens överraskning: Ingen faktiskt..
bästa omslag: För att omslaget är så speciellt då det inte står något på det!

Hemma!

Kategori: Allmänt

Nu har jag kommit hem och en och annan bok har jag faktiskt hunnit läsa! Ska skriva ihop något imon. Nu har jag en himla massa bloggar att ta igen!