Bokparadiset

När man faller för grupptrycket.

Kategori: Chicklit

 
Alexandra Apelqvist | Handboken för singlar på gränsen till nervsammanbrott | 8 h 49 min | Månpocket
 
Jag såg Handboken för singlar överallt på instgram. Alla läser/har läst/vill läsa den här känns det som. Så jag föll för grupptrycket när jag handlade och såg pocketboken. Men efter att ha blivit helt beroende av att lyssna på ljudböcker så lyssnade jag på den istället. Tyvärr verkar det som om resten av alla som har läst boken och jag inte läste samma bok, för jag föll inte alls för den som andra.
 
Jag tror detta är Alexandras självupplevda upplevelser. Det står ingenstans på boken om det är det (vilket jag hade velat om det vore så) men jag tittade på hennes instagram (som för verkar det som om hon lever ett drömliv) och hennes vänner är de vännerna som nämns i boken, däremot har huvudkaraktären ett annat namn. 
 
Det kan bero på att jag lyssnat på den istället för läst den, för framför allt är det språket jag har problem med. Den är skriven på ett sätt där varje meningen är uttänk och det blir lite krystat för mig. Å andra sidan är det nog de många gillar med boken, men för mig blir det krystat och inte alls på ett roligt sätt. Varje gång Filippa ska nämna sina vänner så är det alltid med ett "min kära vännina Hanna" och jag höll på att bli galen på det, och hennes pappa referaras alltid till den "grekiska pappan" vilket jag också blev tokig på. Likaså äter Filippa ute väldigt mycket och varje restaurang nämns vid namn, vilket kan vara roligt om man bor o Stockholm, men för en som inte gör det tyckte jag det bara drog fokus från den riktiga handlingen. 
 
Men även om jag låter negativ så var det fortfarande något som drog mig att fortsätta läsa boken. Jag ville helt enkelt veta hur det skulle gå för Filippa, men det verkar som om man får veta det i en bok nummer två istället. Vad jag än tycker om boken så läser hela bokvärlden Alexandras debutbok vilket måste vara otroligt häftigt. Min pocketbok tänkte jag ge till min syster istället! 

Betyg: 2/5

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Som ni säkert har märkt är det lite sämre uppdatering här, och det kommer fortsätta att vara det. Bloggen har slutat fått vara en press vilket är skönt. Istället är jag mer aktiv på min instagram nu (elinbokparadiset) vilket är superkul! Det är så mycket lättare att skriva några rader på instagram och lägga ut en bild än att skriva ett långt blogginlägg. 

För att ta bort ännu mer press tänker jag inte skriva recensioner på böcker som jag inte läst nu i juli förutom vissa undantag. Jag har böcker från 2015 som jag inte skrivit om så nu tänker jag att jag kör en nystart. Dessutom kommer jag blanda att skriva recensioner på bloggen och på instagram. 

#106 Sommarbeställning

Kategori: Nya böcker

Här är en bookhaul på böcker jag beställde för ganska länge sen. Förhandsbokade en bok så det dröjde några veckor innan jag fick hem det. Några av böckerna kommer ni märka finns med i min TBR för juli! 
 
 
Vad borde jag börja läsa? 

Sammanfattning läsalotsommar2017

Kategori: Sammanfattning

Nu är den här läsaloten slut, det har varit så himla roligt. Jag har inte läst så här mycket på väldigt länge. Totalt hann jag avsluta tio böcker och påbörja All the light we cannot see och Midnattsstjärna. Totalt blev det 2414 sidor lästa. Jag brukar ligga på runt 3000 sidor i månaden, så det är verkligen sjukt bra för att vara mig! 

 

Läsalotsommar17 dag 8

Kategori: Readathons

Idag blev det inte mycket läst, vilket jag räknat med. 96 sidor totalt, 32 sidor i all the light We cannot see och 64 i land of stories sagoboken, så den blev faktiskt utläst. 



Antal sidor: 96
Totalt antal sidor: 2208
Antal utlästa böcker 9


Skräck i affären

Kategori: Spänningsroman

 
Titel: Bokea - Inredning till döds
Författare: Grady Hendrix
Serie: -
Förlag: Caldriförlag
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 246
 
Bokea har verkligen stuckit ut sen den släpptes, med att utspela sig i en billig kopia av IKEA och se ut som en möbelkatalog. Jag har varit sugen på att läsa den sen den kom ut men det har inte blivit så. Nu fick jag förfrågan om jag ville läsa den på svenska vilket jag inte kunde säga nej till. 
 
Orsk är en billig kopia av IKEA och det börjar hända mystiska saker där. Amys chef (som förövrigt inte verkar gilla henne) ber henne och en annan kollega stanna kvar efter stängning för att se vad det är som händer på natten i möbelvaruhuset. 
 
Jag älskar verkligen bokens koncept, för hur många hade inte varit rädda för att stanna kvar i ett stort varuhus på natten? För mig som aldrig läser skräck kunde jag ändå tycka att det var lite småskrämmande, men läser man mycket inom genren så kommer man nog inte tycka det är så läskigt. 
 
Jag gillade verkligen slutet och hur det inte riktigt löste sig. Mycket spännande! 

Tack Cladriförlag för rex-exet! 

Betyg: 
3.5/5

Läsalotsommar17 dag 7

Kategori: Readathons

Det här varit en ganska så full dag idag men trots det så hann jag läsa massor. Jag var sugen på en contemporary så plockade upp On the fence. Jag fastnade totalt och läste ut den, måste skriva en recension på den så fort jag hinner! Imorgon kommer en kompis och hennes pojkvän hit så då blir det nog bara läst lite på kvällen. 


Antal sidor: 353
Totalt antal sidor: 2112
Antal utlästa böcker: 8

Läsalotsommar17 dag 6

Kategori: Readathons

Idag har det inte blivit mycket läsning. Bara nu på kvällen, en timme så jag valde en kort bok. 


Antal sidor: 151 
Totalt antal sidor: 1759
Antal utlästa böcker 7 


Läsalotsommar17 dag 4+5

Kategori: Readathons

Orkade inte göra en uppdatering igår då jag låg uppe så himla sent och läste. Men två böcker blev utlästa igår, jag var så sugen på contemporary så plockade upp Shut out. 


Dag 4 antal sidor: 369
Dag 5 antal sidor: 203 

Totalt antal sidor: 1608
utlästa böcker: 6

Läsalotsommar17 dag 3

Kategori: Readathons

Det går riktigt bra för mig måste jag säga. Men jag har också valt ut lättlästa böcker just för att känna att jag kommer någonstans. Just nu har jag läst ut en bok varje dag vilket är helt otroligt, idag blev det sifferdjävulen. Jag har 100 sidor kvar i Bokea så den kommer absolut bli utläst imorgon. 


Antal lästa sidor: 401
Totalt antal lästa sidor: 1036
Antal utläst böcler: 3 


Instagram-recensioner

Kategori: Contemporary

Jag försöker bli ännu mer aktiv på mitt instagramkonto och har därför börjat skriva lite recensioner där. På något sätt känns det lättare än att plocka fram datorn och skriva en recension direkt i bloggen. Jag kommer inte sluta skriva "riktiga" recensioner här på bloggen men kanske gör jag inte det med alla böcker. Jag har så himla många böcker jag inte skrivit recensioner på, så jag tänkte detta kan vara ett sätt att inte lägga ännu fler på hög. Vad tycker ni om instagram-recensioner? 
 
 
 

Läsalotsommar17 dag 2

Kategori: Readathons

Trots att jag jobbade och var iväg några timmar på kvällen blev det riktigt mycket läst. Bra med luftiga böcker när det är readathons. Jag läste ut This is where it ends och jag skulle inte läsa så mycket mera så jag orkade inte plocka upp någon ny bok, så jag läste lite ur A treasury of classic fairy tales.


Antal lästa sidor: 263 
Totalt antal lästa sidor: 635
Antal utlästa böcker: 2


Läsalotsommar17 dag 1

Kategori: Allmänt

Jag deltar i Nellys läsalot, vill ni se min tbr finns den på min Instagram, elinbokparadiset. 


Jag har varit ledig idag och hunnit med att läsa riktigt mycket idag. Little Bee hann jag läsa ut och sen påbörjade jag This is where it ends. Ville inte sluta läsa men ska upp och jobba imorgon. 

Antal lästa sidor: 372
Totalt antal lästa sidor: 372
Utlästa böcker: 1


Månadssammanfattning Juni

Kategori: Sammanfattning

 
52. Everything Everything - Nicola Yoon
53. We should all be feminists - Chimamanda Ngozi Adichie
54. En ö i havet - Annika Thor
55. Kraften - Siri Pettersen
56. Winger - Andrew Smith 
57. Isla and the happily ever after - Stephanie Perkins
58. Nattfilm - Marisha Pessl
59. Stand-off - Andrew Smith
60. Brölloppsnatten - Sophie Kinsella
61. Amulet vol 1; The stonekeeper - Kazu Kibuishi
62. Amulet vol 2; The stonekeeper's curse - Kazu Kibuishi
 
Antal böcker: 11 st
Antal svenska/Engelska: 4/7
Antal sidor:  3893 sidor
Antal kortisar (under 200): 2 st 
Antal tegelstenar (över 500): 2st 
Påbörjade böcker: A treasury of classic fairy tales, The Conspiracy of us
Författarnas nationaliteter: USA (4) Jamaica (1) Japan (2) Nigeria (1) England (1)  Norge (1) Sverige (1)
 
Köpta: 11
Bokklubbsbok: 
Rec-ex: 
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie:
1 (Räknar inte med omläsningar)
Mellan böcker i en serie: 2

Avslutade serie: 2
Antal omläsningar: 3
Favoriter den här månaden: We should all be feminists, En ö i havet och Isla and the happily ever after.