Bokparadiset

Nya kontakter

Kategori: Feel-goodböckerTitel: Nya kontakter
Författare: Sophie Kinsella
Förlag: Damm förlag
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska

Från Adlibris:  Ibland är ett samtal allt som krävs ...

En förlorad smaragdring, en hittad mobiltelefon och ett löfte som inte får brytas - Detta blir upptakten till en hejdlös komedi om vad som kan hända om ens mobiltelefon hamnar i fel händer.

Poppy Wyatt befinner sig på ett hotell i London och har sin möhippa när brandlarmet går. Hotellet måste utrymmas och i kaoset som sedan råder upptäcker Poppy att hennes förlovningsring är borta! Det är en vacker, antik smaragdring som har gått i hennes fästmans släkt i generationer. Dessutom blir hennes mobiltelefon stulen och i och med det finns det inte längre något sätt för hotellet att kontakta Poppy om de skulle hitta ringen. 

Desperat vandrar Poppy runt i hotellobbyn då hon ser en mobiltelefon som ligger slängd i en soptunna. En ny telefon och ett nytt nummer att ge till personalen - perfekt! Det finns dock ett problem - telefonens ägare, affärsmannen Sam Roxton. Som i tid och otid ringer Poppy och ber henne lämna tillbaka telefonen. 

Aldrig att Poppy tänker ge upp den här möjligheten och de gör en deal: Poppy får behålla telefonen under en vecka mot att hon lovar att vidarebefordra alla Sams meddelanden och mejl. Problemet är bara att Poppy inte kan låta bli att lägga sig i både Sams jobb och hans privatliv ...
Sophie Kinsella är en av mina absoluta favorit författare. Hennes böcker skrattar man högt åt! Denna är hennes senaste och den gör mig inte besviken. Den är så bra och rolig så efter att jag hade läst denna fick jag en lässvacka för ingen bok skulle kunna va lika rolig och bra som denna. 

Boken har 93 fotnoter. En del stör sig på det men jag tycker dem är roliga. Visst ibland gör det så man tappar bort var man va i texten, men alla fotnoterna har nog roligt och fyndigt i sig så det är bara roligt att läsa dem. 

Jag vet att Poppy kan vara en karaktär som många skulle störa sig på men det gör absolut inte jag,  visst hon har väl sina jobbiga stunder men man märker att hon är verkligen snäll! 

Hela boken är jättebra, har du inte läst något av Kinsella så tycker jag verkligen att du ska göra det! Hela denna boken är så fin med omslaget och baksidan är så söt, åh jag älskar den! 

Tack så hemskt mycket Damm förlag för rec-exet!

Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 368 sid.
Första meningen: Perspektiv.
Betyg:

Torsdagsbarn

Kategori: Ungdomsböcker

 Utläst i september.

Titel: Torsdagsbarn eg. Thursday's child
Författare: Sonya Hartnett
Förlag: Atrium
Utgivningsår: 2011 (2000)
Språk: Svenska

Från adlibrisHarper Flute växer upp på den dammiga landsbygden i Australien under 1930-talets svåra depression. Hennes familj försöker desperat överleva fattigdomen och misären. När livet blir allt hårdare försvinner Harpers yngre bror Tin ner i jorden under husets veranda. Där gräver han en labyrint av tunnlar - en underjordisk värld full av mörka hemligheter.
I denna boken händer det väldigt mycket hemskt med Harpers familj så är man sugen på en bok som får en glad är inte detta rätt bok. Under hela boken tänker jag, "Amen nu kan det ju inte bli värre" men det blir det hela tiden. Familjen har det så dåligt under hela boken så man tycker så synd om dem! Men ibland är det bara skönt när författare inte förskönar allt. 

Av karaktärerna är det Tin jag gillar mest. Mest eftersom han är den enda det händer saker med. Alla andra är ganska dempade karaktärer, alltså väldigt verklighetstrogna för det är vanliga, de bara är liksom. 

Det är väldigt svårt att skriva om denna boken, den är liksom lite speciell, så man måste nog läsa den själv för att få en uppfattning. 

Tack Atrium för rec-exet. 

Författarens hemland: Australien
Antal sidor: 247
Första meningen: Nu skulle jag vilja berätta för er om min bror, Tin.
Betyg:Bloggen fyller 1 år!

Kategori: TävlingIdag fyller bloggen 1 år! Helt otroligt att jag har bloggat så länge. Kan säga att jag har haft 4-5 bloggar innan och det har aldrig hållt mer än ett par månader. Så om någon skulle påstått för ett år sen att jag skulle blogga fram till idag hade jag aldrig trott på människan. Hade någon berättat hur härligt det är att bokblogga med allt vad som kommer med så hade jag börjat för länge sen! 

Men denna lilla födelsedag vill jag ju givetvis dela med er, så en lite tävling skulle väl sitta på sin plats? Jag tänkte göra det lätt för mig och desstu roligare för er. Man får nämligen välja en valfri bok från adlibris för max 100 kr. Man får blanda och ta två pocketböcker eller en inbunden eller vad man nu vill ha. 

Reglerna är enkla:
Man ska bo i Sverige pga. frakten.
Lämna en kommentar med er mailadress.

Man behöver inte skriva på sin blogg/facebook/twitter för att få fler lotter utan här kör vi alla på samma odds.

Tävlingen avslutas fredagen den 2 November.

I min brevlåda 13 - Bookhaul

Kategori: Video
Här är min första bookhaul! Färgerna ändrar sig ibland av någon anledning. Sen vill jag varna att slutet är jättekonstigt men jag vet inte hur man klipper i inlägg så slutet får helt enkelt vara som det är. :P

Säg gärna vad jag kan göra bättre! 

Kul liv..

Kategori: Allmänt

Kul att jag suttit och spelat in min bookhaul så händer det något jätteknäppt så nu är hela videon borta! Usch så arg man blir på sig själv, så det kommer helt enkelt upp en video någon annan dag nu i veckan! 

Den rösa handsken

Kategori: Ungdomsböcker

 Utläst i September

Titel: Den röda handsken eg, Red glove
Författare: Holly Black
Utgivningsår: 2012
Förlag: b.Wahlström
Serie: Berörarna #2
Språk: Svenska

Från Adlibris: Cassel Sharpe trodde att han var en vanlig kille, tills han upptäckte att hans bröder manipulerat hans minnen. Nu vet han sanningen han är den mäktigaste beröraren av alla. En beröring av Cassels hand kan transformera vad som helst eller vem som helst till något annat.

När Cassels äldre bror Philip blir mördad försöker FBI rekrytera Cassel för att få hans hjälp med att lösa mordet. Den enda ledtråden är en övervakningsfilm från brottsplatsen där en kvinna med röda handskar syns. Men även maffian är på jakt efter Cassel de förstår hur användbar han kan bli för dem. Cassel måste ligga steget före båda sidor för att överleva. Men var kan han vända sig när han inte kan lita på någon allra minst sig själv?
Kan innehålla spoilers om du inte läst första boken.

Första boken var så fylld med spänning och jag satt på nålar under hela tiden jag läste den. Så ja, jag hade lite förväntningar på den röda handsken. Precis som det alltid är när man har förväntningar lever de aldrig upp till dem. Dock kan man säga att paket jag fick det skickat i verkligen gjorde allt mycket roligare! 

Det är roligt att igen läsa om Cassels värld där alla alltid bär handskar. Saker och ting utvecklas verkligen i den andra boken och det är skönt, hatar när allt bara står still och efter en hel bok har man bara tagit två steg framåt. Nej den röda handsken har bra tempo och det händer roliga grejer som tar oväntade vändningar! 

Egentligen är nog denna boken precis lika bra som ettan bara det att jag hade så höga förväntningar vilket är riktigt tråkigt, jag vill säga att jag älskar denna boken också men tyvärr är det något som gör att jag inte kan göra det, tråkigt nog. Men det är en så himla bra bok och jag tycker verkligen att man ska läsa denna serien om man fortfarande inte har gjort det, det känns bra att varva sin läsning med lite spänning och inte bara de vanliga undgomsböckerna. 

Tack så mycket B.Wahlström för rec-exet. 

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 318
Första meningen: Jag vet inte om det är dag eller natt när tjejen reser sig upp för att gå. 
Betyg:

I min bokhylla: A

Kategori: I min bokhylla

Alla vet väl redan vad detta går ut på. Man visar upp böckerna i sin hylla på en viss bokstav. 

Askungen                                           Aisopos fabler

Allt om Mary-Kate och Ashley

A hat full of sky                                          Annonsflickan från Odessa

Anna and the french kiss

Antal: 6 Därav 4 lästa
Bästa bok: Anna and the french kiss
Sämsta bok: Allt om Mary-Kate och Ashley
Mest sugen på att läsa (av de olästa): A hat full of sky

Bookhaul?

Kategori: Allmänt

Förra veckan blev det en del böcker inköpta och idag ska jag till bibblan. Har sånt fruktansvärt lässug så jag bara måste till bibblan och låna en massa böcker fast jag har en hel del här hemma! 

Så då tänkte jag att jag kanske ska göra min första bookhaul?! Det hade varit kul för jag älskar verkligen och titta på andras video även om det inte alls är min smak av böcker. Så därför tänkte jag att det kunde vara roligt men vi får se hur det går, men har vi tur dyker det upp en imon! 

3x minirecensioner

Kategori: Drama

 Handling.
Del ett i Tyko Flores Äventyr. Alla tre böckerna har fina omslag. Väldigt lättläst bok. Tyko är en sympatisk huvudperson, man tycker nästan synd om honom hela tiden eftersom det är inget bra liv han har direkt. Kommer fortsätta läsa resten av böckerna i serien. 

Titel: Den dansade djävulen Författare: Martin Widmark Utgivningsår: 2011 Förlag: Bonnier Carlsen Författarens hemland: Sverige  Betyg: Helt okej!

 Handling
Första delen i serien Mia Adam. En väldigt sorlig bok, dock trodde jag att jag skulle gråta mer än vad jag gjorde. Det är en väldigt fin bok, dock gillade jag den inte alls så mycket som jag trodde men ska bli intressant och se vad som händer i nästa bok!

Titel: Om jag stannar Författare: Gayle Forman Utgivningsår: 2009 Förlag: B.Wahlström Författarens hemland: USA  Betyg: Helt okej!

 Handling
Älskar omslaget. En bokhög med massa färg. Också en väldigt tunn och lättläst bok. Gillar drottningen som karaktär hon känns väldigt trovärdig. Väldigt underhållande, kan avslöja att jag gillar sluten riktigt mycket! 

Titel: Drottningen vänder blad Författare: Alan Bennett Utgivningsår: 2008 Förlag: Ordfront Författarens hemland: Storbritannien  Betyg: Helt okej!
 

Månadens bästa bok September

Kategori: Månadens bästa bokDet här var månadens absolut bästa bok, jag vill bara läsa fortsättningarna NU! Dock så har jag så många olästa böcker så får vänta lite... 

Har ni läst den? 

Lästorka

Kategori: Allmänt

Just nu har jag gått in i en ofrivillig lästorka, så jag tar lov från böckerna och bloggen i helgen och hoppas att spiran åter kommer tillbaka på måndag! 

The last princess

Kategori: Ungdomsböcker

Titel: The last princess
Författare: Galaxy Craze
Utgivningsår: 2012
Förlag: Poppy Books
Språk: Engelska

Från Adlibris: Happily ever after is a thing of the past. 
A series of natural disasters has decimated the earth. Cut off from the rest of the world, England is a dark place. The sun rarely shines, food is scarce, and groups of criminals roam the woods, searching for prey. The people are growing restless. 
When a ruthless revolutionary sets out to overthrow the crown, he makes the royal family his first target. Blood is shed in Buckingham Palace, and only sixteen-year old Princess Eliza manages to escape. Determined to kill the man who destroyed her family, Eliza joins the enemy forces in disguise. She has nothing left to live for but revenge, until she meets someone who helps her remember how to hope-and love-once more. 
Now she must risk everything to ensure that she does not become . . . 
The Last Princess.

Detta var boken jag vann hos Nella, tack så hemskt mycket! 

Något som jag gillade direkt när jag läste boken var att det var radavstånd. Det är det ju inte så ofta i böcker men Gud va skönt det är när det är det. Texten blir inte alls så ihop knökad. När vi ändå pratar design så gillar jag framsidan oerhört mycket, så fin! 

Själva handlingen tyckte jag var jättespännande ungefär hela tiden. Gick super fort att läsa ut den för man ville bara fortsätta. Det är en brutal värld de lever i, folk svälter, blir mördare det går så långt så folk blir kannibaler. 

Boken handlar ju om Elizas hämd mot mannen som dödat hennes familj och boken handlar hela tiden om det, den svävar inte alls utanför det, inte så mycket miljöbeskrivningar eller långa partier med resor utan den håller strikt fokus hela tiden, kan ha både för- och nackdelar. Jag tyckte boken var jättespännande i alla fall så jag rekommenderar er att läsa den! 

Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 295 sid
Första meningen:  The day began as a beautiful and vived dream.
Betyg:


Mitt klimatkatastrofala liv

Kategori: DystopierTitel: Mitt klimatkatastrofala liv eg. The Carbon Diaries 2015
Författare: Saci Lloyd
Utgivningsår: 2011
Förlag: Bonnier Carlsen
Språk: Svenska

Från Adlibris: London, 2015: För att göra något åt koldioxidutsläppen och de drastiska klimatförändringarna tvingar regeringen alla att börja ransonera den energi de förbrukar. Så inte nog med att Laura Brown måste tänka efter ordentligt innan hon tar en dusch, laddar sin mobil eller repar med sitt punkband - resten av medlemmarna i hennes familj verkar ha flippat ur totalt. 

Lauras storasyrra drar nämligen till Ibiza och gör av med hela familjens klimatpoäng för en månad och hennes pappa byter bort bilen mot en skottkärra verktyg och en gris. Och som om det inte vore nog försöker hennes mamma komma i kontakt med sin inre varg.

Samtidigt som oväder härjar i Europa och en översvämning hotar London försöker Laura hålla sig flytande genom att föra dagbok över sin skruvade tillvaro.

Välkommen till hennes klimatkatastrofala liv.
Jag kan nog säga att jag inte har läst en enda recension som inte har sagt att denna boken är extrem. Att detta aldrig skulle kunna hända 2015. Och nej det kan det troligtvis inte hända, men det är ju meningen att den ska vara extrem (Vilket nog alla förstår) och därför tycker jag inte att det är så otroligt eftersom jag vet att den ska vara så!

Något som jag tänkte på var att "bara" för att det har blivit extremt i Storbritannien tror jag inte man skulle sluta med vanliga skolämnen som dom gör. Javisst att man får lägga till ett par nya ämnen men de måste ju fortfarande läsa matte eftersom de tror ju inte att jorden ska gå underdirekt. 

Boken är skriven i dagboksform något jag inte alls gillar, har aldrig gillat och kommer troligtvis inte heller börja gilla. Usch nej tycker inte alls om det. Något däremot jag gillar mycket är bilder. Vilket denna boken har ganska många av. Stort + på det. Dock är boken väldigt seg och den tar ALDRIG slut. Även om jag tycker den är rolig ibland, som när hennes pappa tappar kontrollen helt, men still, boken tar aldrig slut. 

Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 335 sid
Första meningen: Helt slut. 
Betyg:

Ser ni likheten?

Kategori: AllmäntSer ni likheten? 

Cirkoli

Kategori: FantasyTitel: Cirkoli
Författare: Patrik Stigsson
Utgivningsår: 2012
Förlag: Förlag Universum Noll
Serie: Jag hoppas och tror detta är del ett i en serie. 
Språk: Svenska


Från Cirkoli.se
: Människorna i stan säger att Cirkoli bara är en gammal legend. De säger att det inte finns något magiskt nöjesfält med en port till stjärnorna där önskningar går i uppfyllelse och drömmar blir levande. Och skulle det finnas så är det ändå ingen som kan ta sig dit. Inte genom den höga ogrässkog som en trollkarl för hundratals år sedan sådde runt stan.

Ingen tror att Filko finns heller. Ändå flyger Gusten och Sofia med honom över ogrässkogen till Cirkoli.

Vad finns i det stora ägget som de hittar? Och de två männen som kommer till Gustens rum, vad är de egentligen ute efter?

Och viktigaste av allt: var gömmer sig odjuren som har rymt från Cirkoli?


Det som lockade mig var den fantastiska boktrailern. Den är verkligen superbra gjord. Dock genom trailern fick jag att den skulle vara lite mer läskig. I och för sig är det en mer middlegrade bok och då tycker man nog att den är läskig. 

Det är en svenskfantasy (bara det lockar ju att läsa den) och det är verkligen en fantsy kan jag säga. Har har vi en gammal legend mixad med några låtsaskompisar och granerad med ett par helt sjuka monster. 

Dock något jag inte gillar, är när det är svordomar i en bok som är för yngre barn. Alltså det är inte mycket svordomar och jag förstår att det är för att ge karaktärerna som svär en annan vinkel, så att de skiljer sig från de andra. Men nej jag är inte ett stort fan av det ändå, tycker det låter så otroligt fult, det är därför jag inte gillar det. 

Det här är en bok som man definitvit inte vet vad som händer när man vänder blad. Jag försöker gissa vad som skall hända men det är helt omöjligt kan jag säga.

Tack så hemskt mycket Patrik Stigsson att jag fick denna som rec-ex! 

Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 487 sid
Första meningen: Det var på nätterna Filko jagade.
Betyg:

 Den får ett helt okej betyg, tror jag egentligen hade gillat den mer om jag varit lite yngre. Men det är absolut en bok jag rekommenderar, svenska fantasy är ovanliga! 

 

 

#12 Sammanfattning September

Kategori: SammanfattningMitt klimatkatastrofala liv - Saci Lloyd 335 sid (Recension kommer)
Glashuset - Rachel Caine 312 sid
Cirkoli - Patrik Stigsson 487 sid (Recension kommer)
Rubinröd - Kerstin Gier 366 sid
Dealing with dragons -  Patricia C. Wrede 212 sid (Recension kommer)
En natt - Lina Forss & Niklas Krog 175 sid
Drottningen vänder blad - Alan Benett 124 sid (Recension kommer)
The last princess - Galaxy Craze 295 sid (Recension kommer)
Torsdagsbarn - Sonya Hartnett 247 sid (Recension kommer)
Om jag stannar - Gayle Forman 192 sid (Recension kommer, finns inte med på bilden)
Den röda handsken - Holly Black 318 sid (Recension kommer)
Demonprinsessan - Peter Bergting 314 sid
Tid för mirakel - Karen Thompson Walker 283 sid
Den dansande djävulen - Martin Widmark 154 sid(Recension kommer)

Antal Böcker: 14 st
Kvinnliga vs manliga författare: 10/5
Antal svenska författare: 5st
Antal svenska/Engelska: 12/2
Antal sidor: 3814 sid
Antal kortisar (under 200): 4st
Antal tegelstenar (över 500): 0st
Påbörjade böcker: Jagat byte, Beauty queens, De vassa tändernas skog

Summering: Nu verkar detta som världens bokhög (vilket det faktiskt är också) men det är fyra kortisar sen har jag inte jobbat lika mycket vilket har gjort att jag kunnat läsa mer, även om det har blivit mer serie-tittande i alla fall i slutet av månaden. Som ni ser har jag en hel hög med recensioner att göra. Fortfarande vill jag läsa fler engelska böcker får se hur jag lyckas i oktober! 

Någon av böckerna ni har läst/ska läsa? :)