Bokparadiset

TBR - Mars

Kategori: TBR-Hög

Här är min TBR för mars. Som jag säger i videon vet jag inte vad utmaningen för #hylltömning2016 blir än. Men känner att jag tagit lite för många böcker så kanske försöker kombinera någon bok med den. 
 
 
Elina  som jag läser Brisingr ihop med. 
Anna som håller i Ta kontroll över din bokhylla. 
Nelly som håller i hylltömning2016. 

I min brevlåda 88

Kategori: Nya böcker

Jag vet att ni vill se mina bokrea böcker och böckerna jag fick i alla hjärtans dag-present men innan dess har jag några andra böcker jag vill visa er. Så hoppas ni gillar, är så himla nöjd med alla böcker!
 

Bokrea

Kategori: Allmänt

Så kom dagen vi alla väntat på. Bokrean. Det blev en del böcker för mig, tror det blev lika många som förra året eller en mindre.
 
 
Har ni köpt något idag och i så fall vilken bok är ni mest nöjd över? 

Alla <3-dags present!

Kategori: Allmänt

Jag och min pojkvän firar inte direkt alla hjärtans dag men visst är det alltid trevligt med lite extra kärlek. Så min pojkvän sa att jag fick välja att antingen få ett paket med böcker eller smink (mitt andra stora intresse) och eftersom jag varit såå sugen på nya böcker fick de bli det. Så jag gick in på adlibris och valde ut sex böcker jag ville ha och sa att han fick överraska mig. Jag trodde han skulle välja en eller två böcker men det visade sig att han köpte alla, haha <3
 

timeless

Kategori: Fantasy

 
Titel: Timless
Författare: Gail Carriger
Serie: #5 Parasol protectorate
Förlag: Orbit
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 409
 
Handling: Alexia Tarabotti, Lady Maccon, has settled into domestic bliss. Of course, being Alexia, such bliss involves integrating werewolves into London High society, living in a vampire's second best closet, and coping with a precocious toddler who is prone to turning supernatural willy-nilly. 
Until, that is, she receives a summons that cannot be ignored. With husband, child, and Tunstells in tow, Alexia boards a steamer to cross the Mediterranean. But Egypt may hold more mysteries than even the indomitable Lady Maccon can handle. What does the vampire Queen of the Alexandria Hive really want from her? Why is the God-Breaker Plague suddenly expanding? And how has Ivy Tunstell suddenly become the most popular actress in all the British Empire?
Jag har ju älskat de tidigare böckerna (okej fyran var lite seg) och Timeless är inget undantag, jag njöt under hela läsningen. Boken är så rolig, sorglig och det vilar ett mysterium över den här boken precis som tidigare böcker. Jag är så ledsen att serien är slut men det finns ju två(?) companion serier till nu som jag har tänkt att läsa.
 
Alexia och Lord Maccon är ju ett av mina favoritpar, de är perfekta för varandra. Jag älskar att läsa om dem ihop! Dessutom gillar jag sidokaraktärerna också, självklart Prudence men också hela varulvsflocken, Lord Accaldama(?). 
 
Dessutom älskar jag handlingen, det är spännande och den här serien är liksom inte lik någon annan jag läst. Kan ju också bero på att det är urban fantasy med steampunk i. Men att den här utspelar sig i Egypten gillar jag verkligen. 
 
Jag älskar den här boken och serien och har egentligen inte så mycket mer att säga än det. Ni borde läsa serien om ni inte påbörjat det än! 

Betyg: 5/5

Välkommen hem

Kategori: Contemporary

 
Titel: Välkommen hem
Författare: Johanna Lindbäck
Serie: -
Förlag: Rabén&Sjögren
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 364
 
Handling: Kan inte allting bara vara som vanligt? Sara kraschlandar i vardagen efter ett utbytesår i London. Hon vill inget hellre än att få tillbaka "sitt riktiga liv", det vill säga hennes vänner och allt roligt de brukade göra ihop.

Sara är tillbaka hemma i Luleå. Tillbaka till allt hon lämnat och saknat. Vännerna, familjen och, inte minst, Mattias. Mattias som hon dumpade innan hon åkte iväg. Mattias som är tvillingbror med Bella, en av Saras bästa vänner. Hon hade hoppats på att allt skulle vara glömt och förlåtet när hon kom tillbaka. Att de lagom tills skolan börjar igen ska vara tillbaka i sina gamla roller. Men både Bella och Mattias verkar göra sitt bästa för att undvika henne.

För att göra något nytt börjar Sara på jujutsu. Där lär hon känna Adrian. Adrian är sjukt irriterande, ändå blir allting roligare när han är med. Sara har svårt att släppa Mattias, allt med honom är så välbekant och hon vet tusentals saker om honom. Om Adrian vet hon nästan ingenting. Men när Sara måste välja mellan dem är valet inte så enkelt som hon först trodde.
Jag köpte den här efter lyssnat på författarsamtal av Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo av deras bok de skrivit ihop. Båda verkade vara så härliga männsikor så förutom boken de skrivit ihop köpte jag även varsin bok av dem. Tyvärr har den stått oläst alldeles för länge, men nu är den läst vilket jag är så glad för.
 
Boken handlar om Sara som gjort ett år på gymnasiet i London och kommer hem för att fortsätta i tvåan. Precis innan hon åkte gjorde hon slut med sin pojkvän. Nu tror hon att allt kommer bli som vanligt när hon kommer hem, men går det egentligen?
 
Alltså det här boken är så söt, jag fastnade totalt och läste ut den på en dag. Dels gillar jag Sara, hon är väldigt uttåt riktad och har inte alls svårt att få nya vänner och kontakt med människor. Dock blir jag så irriterad på henne vid ett tillfälle men sen löser sig allt vilket jag är väldigt tacksam för. Det jag gillar är att det inte är massa tjafs mellan Sara och kärleksintresset. Jag hejar på Sara och Adrian alla dagar i veckan. 
 
Jag gillar den här ungdomsboken super mycket och jag är väldigt nyfiken på att läsa fler an Johanna Lindbäcks böcker! (Även om typ alla sagt att denna är bäst) Dessutom gillade jag verkligen det extra kapitlet hon skrivit till pocketutgåvan och även alla borttagna scener.
 
Betyg: 4/5

Bokrea statistik

Kategori: Sammanfattning

Ni som följt mig länge vet ju att jag älskar statistik och räkna och sammanfatta saker. Så jag har sett några bloggare göra det här så såklart ville jag också göra det, plus dra det lite längre. Så här är min statistik över mina bokrea köp. 
 
2015:
Antal köp: 18 st
Lästa: 10
Olästa: 8
De olästa titlarna:
x Det handlar om dig
x Lisel & Po
x Agnes Cecilia en sällsam historia
x Black ice
x Phonix
x Supernaturally
x Endessly
 
2014:
Antal köp: 19 st
Lästa: 15
Olästa: 4
De olästa titlarna:
x Down the rabbit whole
x Arcadia awakens
x Drömbokhandeln
x Sherlock Holmes
 
2013:
Antal köp: 8 st
Lästa: 7
Olästa: 1
De olästa titlarna:
x Avund (som är planerad läsning i februari)
 
Ändå inte så illa som det kunde varit, här ändå läst mer än hälften av alla böcker varje år, haha. Har ni också gamla bokrea böcker som står och dammar hemma?

Vlogg+wrap up rainbowthon 2.0

Kategori: Readathons

Rainbowthon är över och jag har gjort en vlogg och en wrap up i olika klipp. Hoppas ni gillar!
 
 

Nimona

Kategori: Comics och Graphic novel

 
Titel: Nimona
Författare: Noelle Stevenson
Serie: -
Förlag: Harper Teen
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 266
 
Handling: Nimona is an impulsive young shapeshifter with a knack for villainy. Lord Ballister Blackheart is a villain with a vendetta. As sidekick and supervillain, Nimona and Lord Blackheart are about to wreak some serious havoc.Their mission: prove to the kingdom that Sir Ambrosius Goldenloin and his buddies at the Institution of Law Enforcement and Heroics aren't the heroes everyone thinks they are. But as small acts of mischief escalate into a vicious battle, Lord Blackheart realizes that Nimona's powers are as murky and mysterious as her past. And her unpredictable wild side might be more dangerous than he is willing to admit.
Jag gillar verkligen hur Nimona är och hur hon ser ut. Hon är inte som normen utan istället har hon en cool frisyr, är lite större kroppsmässigt och dessutom är hon helt morbid. Trots det så är hon inte min favorit karaktär för det här Lord Blackheart. Han är den onda men ändå så är han inte det, intressant hur saker kan vara under ytan. Älskar vänskapen i seriealbumet och det är de det är fokus på. Älskar när det är en riktigt bra vänskap med i böcker, och i detta fallet seriealbum.
 
Det jag oftast har lite problem med seriealbum är att man inte riktigt blir tillfredställt med historien, med det blir jag här. Det är en början, en mitt och helt avslut. Tycker allt knöts ihop väldigt fantastiskt. 
 
Anledningen till att den inte får en femma är tecknarstilen faktiskt. Det är inte min favorit stil, men den växer under tiden man läser. Men texten är så himla liten i boken, haha låter som en gamling, men alvarligt jag fick anstränga mig för att kunna läsa allt. Trots det är jag ändå nyfiken på att kolla in Stevensons andra album. 
 
Hur tecknarsilen är, ser nu att bilden är suddig. 
 
Betyg: 4/5

Har ni sett?

Kategori: Allmänt

Jag visste ju att Tahereh Mafi skulle komma med en ny bok men inte sett att vi fått ett omslag och en handling! 
 
 
Och vi behöver bara vänta till 30 augusti!

Kan vara världens härligaste karaktär?

Kategori: Middle grade

 
Titel: Vem som helst utom Ivy Pocket
Författare: Caleb Krips
Serie: #1 Ivy Pocket
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 397
 
Handling: FRÅGA: Vem kan du lita på om du vill ha en ovärderlig diamant levererad till en snobbig aristokrat?
SVAR: Vem som helst... utom Ivy Pocket!

Tjänsteflickan Ivy Pocket är en vandrande katastrof, som gång på gång väcker ilska och frustration hos de snobbiga aristokrater hon arbetar för.
Men bilden vår hjältinna har av sig själv är en helt annan. Ivy är övertygad om att hon är allmänt underbar, fullkomligt charmerande och extremt begåvad.
När Ivy hamnar i Paris, ensam och utfattig, har hon ingen aning om hur hon ska ta sig tillbaka till England. Då blandar sig ödet i och Ivy kallas till en döende hertiginnas sjuksäng. Hon får där i uppdrag att leverera ett magnifikt diamanthalsband (som möjligen har en förbannelse vilande över sig) till Matilda Butterfield på hennes tolvårsdag. Från det ögonblicket och framåt kastas Ivy Pocket in i ett häpnadsväckande äventyr fullt av skurkar, galenskap och missförstånd.
Alltså den här boken är så rolig och det är tack vare huvudpersonen. Ivy Pocket har det största självförtroendet, är alltid ärlig och är helt enkelt alldels fantastisk. Hon gör alltid det bästa i situationer som till exempelt doppar en kvinnas huvud i en skål med fruktsaft för att kyla ner hennes hjärna och kletar in glass i en annan kvinnas ansikte för att kyla ner det när damen har bränt sig. Alltså ni hör ju, hon är genial. 
 
Dessutom tror jag att barn kommer älska den här boken, det är en stark tjej som huvudroll och dessutom får boken en att skratta. Och inte nog med det, de pågår ett mysterie genom hela boken. Jag tror jag löste det direkt men nejdå, boken är utformad så man inte vet vem som är god och ond, vem man kan lita på vilket gör det till en riktigt bladvändare. 
 
Boken är jättefina illustrationer och jag älskar dem. De är så himla fint ritade, bilder till böcker älskar jag ju och det förgyller verkligen den här boken. Dock finns det en sak jag inte gillar med boken, vid ett tillfälle står det såhär i boken; "När allt kom omkring älskade jag fortfarande tårta. Fast nu åt jag det nästan i obegränsade mängder. Jag var hur som helst fortfarande smal som en sticka, så det var ingen skada skedd." Alltså boken är skriven för typ 9-12 åringar och behöver man mata in normen att man ska vara "smal som en sticka" för dem? Detta är dock en helt annan diskussion men jag var tvungen att ta upp det. Dock är detta tre meningar i boken så döm den inte för det, jag bara tyckte det var helt onödigt att ha med i boken. 
 
Jag gillar verkligen den här boken och rekommenderar den varmt, och jag vet att jag inte är ensam om det. 
 
Tusen tack Modernista för rec-exet!
Betyg: 3/5

I min brevlåda 87

Kategori: Video

En ny bookhaul dock inte alls så stor som de brukar vara, haha! Hoppas ni gillar :) 

 
Jamies blogg som jag nämner i videon.

flat out love

Kategori: Contemporary

 
Titel: Flat-out love
Författare: Jessica Park
Serie: #1 Flat out love 
Förlag: Skyscape
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 338
 
Handling: Something is seriously off in the Watkins home. And Julie Seagle, college freshman, small-town Ohio transplant, and the newest resident of this Boston house, is determined to get to the bottom of it. When Julie's off-campus housing falls through, her mother's old college roommate, Erin Watkins, invites her to move in. The parents, Erin and Roger, are welcoming, but emotionally distant and academically driven to eccentric extremes. The middle child, Matt, is an MIT tech geek with a sweet side... and the social skills of a spool of USB cable. The youngest, Celeste, is a frighteningly bright but freakishly fastidious 13-year-old who hauls around a life-sized cardboard cutout of her oldest brother almost everywhere she goes.

And there's that oldest brother, Finn: funny, gorgeous, smart, sensitive, almost emotionally available. Geographically? Definitely unavailable. That's because Finn is traveling the world and surfacing only for random Facebook chats, e-mails, and status updates. Before long, through late-night exchanges of disembodied text, he begins to stir something tender and silly and maybe even a little bit sexy in Julie's suddenly lonesome soul.
Alltså den här boken hade nog stått oläst ganska så länge i hyllan om det inte vore för rybsat och alltså för mig är det oftast superbra att "tvinga" mig läsa böcker jag kanske inte känner för just för stunden. 
 
Det här boken, jag vet inte vart jag ska börja alltså, den är såå himla bra. Jag fattar inte att jag aldrig har sett någon läsa denna eller någon recension eller något. Tror jag hittade den när jag surfade runt på goodreads och la nog till den för sitt fina omslag, men åh vad jag är glad att jag gjorde det. Fattar inte hur ingen annan kan ha upptäckt den här och läst den? Eller okej folk har säkert läst den utan att jag sett det men jag förstår inte hur den inte kan vara mer hypad! Ni vet inte vad ni går miste om, men gillar ni contemporary så är det här bok för er! 
 
Boken är väldigt karaktärsdriven och handlar om Julie, hon ska börja på college och boken börjar när hon är påväg till sin nya lägenhet. Dock så har hon blivit lurad och står nu utan hem, som tur var så har hennes en kompis i Boston och Julie får flytta in där. Dock så märker hon att det inte riktigt är något som stämmer i familjen. 
 
Jag gillar Julie men jag förstår också om man inte gör det, hon vill gärna fixa allt och tränger sig liksom på lite men samtidigt beundrar jag henne för hon är så öppen och är inte rädd för att fråga. Dessutom så har hon alltid svar på tal och att hon faktiskt vågar tränga sig på, alltså visst hon gör det lite för mycket men att hon inte är rädd eller blyg gillar jag. Sen gillar jag alla andra karaktärer också, Celest är verkligen en favorit för mig, visst behöver hon lite hjälp men hon är så härligt unik! Även om familjen har lite problem så älskar jag dem ihop, de känns väldig verkliga som karaktärer. 
 
Boken får mig att skratta men den får mig att gråta ännu mer, alltså de sista 70 sidorna grät jag hela tiden och när boken var slut låg jag bara och grät lite till och DET händer inte ofta, att jag fortsätter gråta när boken är slut. Men åh så himla bra. Ni som har följt mig länge och läst mina recensioner vet ju att jag aldrig kan förutsäga en bok eller någonsin ser vad som kommer hända men här gissade jag en sak tidigt i boken som faktiskt stämde och likaså i Ruin and Rising, kanske har jag blivit bättre på det? Vilket som är det som sagt inget jag stör mig på men blir så himla imponerad av mig själv när jag listar ut handlingen innan!
 
Förresten kan vi bara beundra omslaget lite också? Såå himla fint, älskar det!

Kort sagt; Läs den!

Betyg: 5/5
 

You had me at hello

Kategori: Chicklit

 
Titel: You had me at hello
Författare: Mhairi McFarlane
Serie: -
Förlag: Ponto pocket
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 400
 
Handling: Mitt i ett gräl under bröllopsplaneringen bestämmer Rachel att det är hög tid att slå upp förlovningen med sambon Rhys. I förvirringen (och tequilaruset) som följer på det spontana beslutet ser framtiden minst sagt suddig ut. Ännu krångligare blir det när Rachel får höra att ungdomskärleken Ben har flyttat till hennes stad. Det är tio år sedan de senast träffades, men när Rachel lyckas planera in ett slumpartat möte med Ben väcks den gamla vänskapen till liv. Och för Rachel en hel del annat. Kruxet är att Ben inte verkar se Rachel som något annat än en vän. Dessutom har han skaffat sig en fru, lika sanslöst snygg som han, vilket talar sitt tydliga språk. Bara vara vänner alltså. Inga problem för Rachel. Eller?
Min favorit karaktär är ben faktisk alltså så himla söt och perfekt kille. Tycker rachel skulle stått upp för sig själv för himla länge sen, att stå ut 13 år med att bli nertryckt är bara så sorgligt. Men samtidigt kan det ju vara svårt att ta sig ut ur ett destruktivt förhållande, men ändå 13 år, det skär i mitt hjärta lite.. 
 
Tycker boken är lite lång ibland och det som är så tråkigt med chicklit är att det är samma visa i varje bok typ. Alltså man vet ju hur allt slutar jämt det är liksom vägen till kärlek men jag hade gärna fått läsa mer om när man faktiskt får sin kärlek hur bra allt är då osv det hade varit lite annorlunda faktiskt. Men att jag känner så här kan också bero på att jag läst tre liknande böcker denna månaden vilket är mycket för mig, läser max en typ annars.
 
Samtidigt gillar jag att den är lite lång för man får läsa om allt det här vardagliga vilket jag gillar, hennes jobb får mycket fokus vilket jag ändå tycker är kul. Så ja jag är väldigt kluven till den här boken. 
 
Betyg: 3.5/5 
 

Rainbowthon 2.0

Kategori: Readathons

För er som ett min februari TBR visste att jag skulle delta i Rainbowthon och här kommer min TBR. (Det är lite ofokus i videon men orkade ej spela in en ny..) och min tbr kommer nog ändras lite, vet två böcker som jag nog kommer läsa istället. 

 
En av tjejerna som håller i readathonet är Riley (som är en a mina favorit youtuber) och i den här videon kan ni se allt om regler osv, eftersom jag inte var så bra på att förklara dem, haha! 

TBR för februari

Kategori: TBR-Hög

 
Det här är alltså vad jag hoppas på att jag kommer hinna läsa. Precis som jag säger i videon kommer det komma upp en separat video för Rainbowathon snart! 

Månadssammanfattning Januari

Kategori: Sammanfattning

Tack snälla för responsen för min vloggning under RYBSAT. Era kommentarer värmer så mycket!! <3
 
Men nu är det dags att sammanfatta årets första månad och jag är jättenöjd. Det har varit en väldigt vit månad när det kommer till bokryggar, haha. Men jag har läst så himla många fullpoängare vilket är så himla roligt, en grym start på 2015! 
 
 
1. Strimmor av hopp - Ruta Sepetys
2. Prinsessa i högform - Meg Cabot
3. Rosengädda nästa! - Emma Hamberg
4. Confess - Coleen Hover
5. Motsatsen till kärlek - Julie BuxBaum
6. The paper magician - Charlie N. Holmberg Ej med på bilden
7. Vardagsmakt; Tio strategier som ger och genomskådar makt - Elaine Eksvärd
8. Ruin and Rising - Leig Bardugo
9. A thousands pieces of you - Cladia Grey
10. You had me at hello - 
11. Flat-out love - Jessica Park
12. Drystoll - Sarah C. Ödman
13. Nimona - Noelle Stevenson
 
Antal böcker: 13
Antal svenska/Engelska: 7/6
Antal sidor:  4207 sidor
Antal kortisar (under 200): 0 st 
Antal tegelstenar (över 500): 0st 
Påbörjade böcker: Ja jag har mens, hurså?, Harry Potter och halvbrodsprinsen, Timeless
Författarnas nationaliteter: USA (8) Sverige (3) Isrel (1) Scottland (1)
 
Köpta: 10
Rec-ex: 1
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 1
Bokvänsbok: 1

Påbörjade serie: 4

Mellan böcker i en serie: 1

Avslutade serie: 1
Antal omläsningar: 0
 
Favoriter den här månaden: A thousand pieces of you, Flat-out love, Ruin and rising, Strimmor av hopp och Confess. Med andra ord var det många bra böcker i januari.