Bokparadiset

Läs-it-snow, jul och bokhaul

Kategori: Nya böcker

Det blev en liten frånvaro här, men dagarna har varit fullspäckade av jobb och julfirande. Det blev i princip inget läst i Läs-it-snow, jag hann med ett seriealbum och några sidor i Dash and Lily. Jag ville hinna läsa så himla mycket, men jag hann helt enkelt inte. Det har inte blivit så mycket läst i december som jag ville. 
 
Jag hann heller inte önska er en god jul men jag hoppas att ni alla hade det bra, hur ni än firade eller inte firade. Jag två julaftonar som båda var fantastiska, jag fick så himla fina julklappar som jag är oerhört tacksam för. Senare i dag ska jag åka hem till mina föräldrar och bara mysa i två dagar!
 
Här kommer en bookhaul som egentligen skulle kommit upp mycket tidigare, men det gjorde den inte. Hoppas ni gillar! 
 

Läs-it-snow

Kategori: Readathons

Om mindre än tre timmar går staplen av för Nellys Läs it Snow. Jag skulle egentligen filmat min TBR idag och lagt upp. Meeeeen det hann jag inte göra. Så det blir en vanligt bild (som är tagen i det absolut sämsta ljuset). 
 
 
Det finns dessutom utmaningar till, vilket jag ÄLSKAR. 
 
* Läs en feel-good-bok - Landline
* Läs en klassiker
* Läs MINST 1000 sidor under Läs-it-snow-veckan. 
* Läs en tegelsten (över 500 sidor) - Fragments
* Läs en bok med ett vintrigt/juligt omslag - Dash & Lily's book of dares
* Läs en graphic novel - Fluff my life
* Läs en bok med något rött på omslaget - The twelve days of Dash&Lily
* Läs en bok under 200 sidor -Fluff my life
* Läs något av DIN favoritförfattare - Björnstad
* Läs valfri Harry Potter-bok (Älskar HP kring jul!)
 
Så alla utmaningar kommer jag inte att göra, och jag kommer troligtvis inte hinna läsa alla böcker. Det är ju jul och alla dagar föutom 24 och 25 jobbar jag. Så inte så mycket tid, men jag hoppas på att hinna läsa några böcker i alla fall!

Fortsättningen på en favorit serie!

Kategori: Fantasy

Läs inte den här recensionen om ni ännu inte läst första boken, Mistborn. Gå och läs den, du kommer inte att ångra dig.
 
 
Titel: Uppstigningens brunn del 1&2
Författare: Brandon Sanderson
Serie: #2 Mistborn
Förlag: Modernista
Utgvningsår: 2016
Sidantal: 904(392&512)
 
I slutet av första boken så dog ju Keliser martyrdöden. Det var en chock alltså. Jag älskade han så jag kände att det var väldigt tråkigt att han inte var med men samtidigt finns det ju massa andra fantastiska karaktärer som fick komma fram mer. Såklart har vi ju Vin som är typ coolaste tjejen i världen. Hon och Celeana från Throne of glass är väldigt lika faktiskt. En annan favorit är såklart Sazed han är en så himla fin människa. Han är rebelisk men det är bara för at hjälpa alla andra. Älskar att han fick en så stor plats i boken. Sen har vi OreSeur, som jag tillslut började tycka om så mycket. Samtalet han har med Vin fick mig att börja gråta. Hoppas att vi får se mer utav honom i tredje boken också. 
 
Vet att många har tyckt att den är boken är seg. Men jag älskar allt det politiska i boken även om del två (andra halvan av boken) är betydligt mer fartfylld. Men det blir inte tråkigt för mig. Jag tycker det är så spännande att läsa om Elend som ska bygga upp staden på bättre grunder än vad Överhärskaren haft de senaste 3000 åren. Att människor är så inrutade, att de hellre har det jäkligt dåligt än osäkert. Dessutom händer allting på samma gång genom hela boken. Det är flera krig, det händer konstigheter med dimman, det är så mycket lösa trådar som hela tiden tillkommer. Älskar det. Alltså gud mina nerver, under andra delen av boken så satt jag på spänn hela tiden. Herregud så spännande, hade ingen aning om vad som skulle hända. Det var så många twister som lurade mig också. Även om jag var riktigt nervös så var slutet riktigt bra.
 
Den här boken var så sjukt bra. Jag har verkligen längtat tills den skulle översättas. Jag förstår inte hur jag ska orka vänta tills tredje boken kommer. Sanderson är en riktigt riktigt bra författare, så i min väntan på tredje boken får jag kanske ta tag i någon annan serie av honom. 
 
Tusen tack Modernista för rec-exet!
 
Betyg: 5/5

Galenskaperna fortsätter i underlandet

Kategori: Retelling

 
Titel: Unhinged
Författare: A.G. Howard 
Serie: #2 Splintered
Förlag: Amulet
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 387
 
Som några av er kanske minns älskade jag första delen, blev helt tagen av den. Så förhoppningarna på den här boken var ganska så höga. Jag vet inte om jag helt enkelt läste den vid fel tillfälle eller om den helt enkelt inte är lika bra som första boken. 
 
För det första; Alyssa, Jeb och Morphe alltså jag blir galen på den här kärlekstriangeln. Kan hon snälla bara välja en kille och sen hålla sig till det? Varför håller hon på och ger förhoppningar till båda? Hela boken handlade bara om kärlekstriangeln och vem som hon gillar mest. Så himla tråkigt att läsa om. 
 
Det här leder förstås till handlingen, det var superbra så fort det inte var fokus på kärlekstriangeln. Det var kul att Alyssas föräldrar var mer involverade nu. Men annars måste jag också tyvärr säga att den här boken led av andraboken i en seriesyndromet. Det hela är egentligen mest en förberedning för den sista boken, vilket alltid känns tråkigt. 
 
Men jag måste säga att det här omslaget är så sjukt snyggt. Älskar den lila färgen. Tror faktiskt det här omslaget är min favorit av alla tre i serien. 
 
Jag hoppas verkligen att sista boken håller bättre mått så jag inte blir besviken. 
 
Betyg: 3.5/5

Bärnstenskikaren

Kategori: Fantasy

 
Titel: Bärnstenskikaren
Författare: Philip Pullman
Serie: #3 Den mörka materian 
Förlag: Natur&Kultur
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 506

Jag är väldigt kluven till den här boken. Dels tog det väldigt lång tid för mig att läsa ut den just för att första halvan av boken tyckte jag var väldigt segt. Dessutom fattade jag inte alls hur alla olika perspektiv hängde ihop, alltså de var så olika så det gick inte ens att ana hur de kunde har något med varandra att göra. Men sedan när man närmar sig sluten så inser jag ju hur genial den här boken är. Alltså att han på något sätt lyckas knyta ihop alla perspektiv man läser ifrån på ett sätt är helt fantastiskt. Det visar verkligen att han har haft målet i sikte när han skrivet, jag blev helt förbluffad hur smart boken är i slutändan.

För er som bara sett första filmen (som jag gillade för övrigt) så kan man inte ens föreställa sig boken. Alltså filmen är så olik ifrån boken. Dessutom när man läser första boken så tror man det handlar om en sak men i slutändan är det så himla mycket större än det man får läsa om i första boken. På det sättet är serien i sig helt amazing, men sen är det ju inte hela serien jag ska recensera utan endast den här boken. Men det känns som om jag inte kan säga så mycket mer om den utan att faktiskt avslöja allt, så jag slutar helt enkelt.

Som ni märker är jag väldigt kluven till boken. Den är så genialisk när man ser den större bilden men vägen dit är tyvärr en aning tråkig. Men jag kan säga att boken verkligen har växt på mig sen jag läste ut den. 

Betyg: 3/5

SKAM!

Kategori: Allmänt

Okej det blev visst inga recensioner i helgen men jag hade verkligen noll tid. Jobbade hela helgen och när jag inte var på jobbet var jag någon annanstans än hemma. Likaså blir det ingen idag för vi måste bara prata om serien skam. Det är väl knappt någon som inte har hört talas om den? Det är en norsk serie som handlar om ett gäng ungdomar. Och det är helt jäkla fantastiskt!
 
Verklighetstroget och det är så mycket ångest blandat med skratt så det går inte låta bli att fastna. Idag kollade jag på hela säsong ett som ligger ute på SVT play så kolla där ni också!
 
 
Bild lånad härifrån, som också förklarar närmre varför skam är sååå bra!

Mörk ängel 2

Kategori: Fantasy

 
Titel: Blod och stjärnstoft
Författare: Laini Taylor
Serie: #2 Önskemånglarensdotter
Förlag: Bazar
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 461
 
Första gången jag läste den här tror jag att jag stressade lite väl mycket. Jag kom inte ihåg alls mycket ifrån boken, typ bara händelserna i stora drag. Med tanke på att jag stressade så är det inte konstigt at boken fick en fyra i betyg. 
 
Jag älskar verkligen Laini Taylors språk, det är väldigt poetiskt och vackert. Det är lätt att leva sig in i historien, oftast är det Karou eller Akivas PoV men i vissa kapitel väver hon in någon av bikaraktärerna vilket jag älskar. Sen älskar jag hela den här världen med Kimärer och änglar, kriget och kärleken. Det är mycket tanke bakom allt! En scen SPOILER som jag hade väldigt svårt för första gången när jag läste och likadant nu, när Karou håller på att bli våldtagen. När jag läser så känner jag verkligen hennes panik och jag kan inte sitta still... Sen hade jag glömt hur boken fortsatte efter händelsen och jag blev så förvånad precis som första gången! SLUT PÅ SPOILER
 
Jag älskar Karou och Akiva tillsammans så jag hoppas på mer kärlek i sista boken. Jag är så sjukt taggad på att börja läsa den och se hur allt kommer sluta. Kommer det bli fred? Och änglarna på andra sidan jorden är ju sjukt spännande! 
 
Betyg: 5/5
 

The lie tree

Kategori: Spänningsroman

 
Titel: The lie tree
Författare: Frances Hardinge
Serie: -
Förlag: Macmillan
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 410
 
En familj tvingas flytta till en ö på grund av att pappan har gjort något som har ställt till med så mycket skvaller att de måste fly. Det visar sig snart att rykten även når ön. Inte långt där efter sker ett självmord, eller är det ett mord?
 
Den här boken tog så lång tid för mig att läsa, handlingen var ganska så långsamt. Jag brukar inte ha problem med att en bok är långsam men då brukar den oftast vara karaktärsdriven, men den här är mer handlingsbaserad vilket gjorde den så långsam. Dessutom trodde jag det skulle vara mer spännande men det var ganska platt. Det var väldigt nära på att jag gav upp boken faktiskt. 
 
Så jag fastnade inte för någon karaktär vad jag däremot gillar är alla de starka kvinnorna som är med i boken. De som vill foskare fast de inte får eftersom samhället inte tror kvinnor är smarta. Så jag gillade att alla kvinnor motbevisade det hela tiden. 
 
Jag tyckte inte mysteriet som hela boken handlar om var speciellt spännande heller. Boken fångade aldrig riktigt mig så jag blev inte så engagerad. Men det betyder inte att de inte är en bok för dig, den har fått väldigt jögt betyg på goodreads faktiskt! Dessutom har den vunnit pris som Costa book 2015, jag och deras vinnare verkar inte gå ihop, The shock of the fall var inte heller en favorit hos mig.
 
Betyg: 2/5

Sju minuter över midnatt

Kategori: Contemporary

 
Titel: Sju minuter över midnatt
Författare: Patrik Ness
Serie: -
Förlag: B. Walhströms 
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 216
 
Det här är min första Patrik Ness bok och jag kan säga att jag verkligen gillade den. Ser framemot att läsa mer av honom, han har ju gett ut massor av böcker som jag är väldigt nyfiken på! Dessutom han som har illustrerat boken är samma som illustrerat de illustrerade utgåvorna av Harry Potter, så det är ju inte illa. Det jag gillar med illustrationerna är att de verkligen är mörka och skrämmande. Det passar ihop med hur Conor upplever det hela.

När det kommer till historien är det hjärtskärrande. Conors mamma har cancer och man får se Conors syn på den hela. Det är en väldigt bra bok att läsa för alla som har någon närstående som har eller har fått cancer. Boken är fruktansvärt sorglig men trots det fällde jag inte en enda tår under hela läsningen. 
 
Dessutom har ju boken gjorts till film nu, eller så ska den komma ut snart. Vilket som helst kommer jag definitvt att se den, tror filmen kommer vara riktigt bra!

Jag rekommenderar verkligen den här boken, den är väldigt fin men sorglig. Illustrationerna ger historien ett djup eftersom det blir mer tydligt att det är ett barns PoV. Jag har första boken i kaos-trilogin hemma som jag hoppas få läsa snart, jag är verkligen intresserad av att läsa mycket mer av Ness. Har ni ännu inte plockat upp den här så gör det direkt!
 
Betyg: 4/5
 

#100 Seriealbum och Comics haul feat Ezra!

Kategori: Nya böcker

Mer Jojo Moyes

Kategori: Chicklit

 
Titel: Ett hundra mil
Författare: Jojo Moyes
Serie: -
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 400
 
Den här var en mörkare berättelse ifrån Moyes. Visserligen är Livet efter dig också väldigt hemsk men det finns mer humor i den än i den här. Vi följer en mamma, Jess, och hennes två barn som har det väldigt svårt ekonomiskt. Minsta ungen är lite av ett geni och vill börja på en privatskola där hon kommer lyckas bättre. Såklart vill mamman låta henne gå där, men ekonomin tillåter inte det. När hon får nys om en mattetävling där vinstpengarna räcker till skolan så måste familjen bara åka dit. Problemet är att tävlingen ligger i skottland, väldigt långt hemifrån. Samtidigt följer vi Ed som har grundat ett miljonföretag. Hans situation är väldigt strulig men han flyr sitt liv genom att köra familjen till tävlingen. 
 
Till en början tyckte jag det var riktigt jobbigt att läsa boken. Jess och familjen har det väldigt dystert och det är jobbigt att läsa om, samtidigt är Eds historia inte heller en dans på rosor. Men ju mer jag kom in i boken ju mer fastnade jag. Tillslut kunde jag inte lägga ner boken och stäckläste det sista. 
 
Jag gillade alla karaktärer riktigt mycket. Ibland störde jag mig på Ed, att han bara inte pratade med sin familj och var lite självupptagen. Men samtidigt tyckte jag om honom mycket. Jess och alla barnen var fantastiska! Dessutom var det så härligt att läsa om karaktärerna tillsammans med varandra. 
 
Det är inte min favoritbok av Moyes, men jag tycker om den riktigt riktigt mycket. Dessutom är det imponernade hur mycket hennes böcker skiljer sig ifrån varandra. Ingen är den andra lik vilket annars jag kan uppleva av andra författare. 
 
Betyg: 4/5
 

Rat queens 2 &3

Kategori: Comics och Graphic novel

 
Titel: The Far reaching tentacles of N'rygoth
Författare: Kurtis J. Wiebe, Roc Upchurch och Stjepan Sejic
Serie: #2 Rat Queens
Förlag: Image comics
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 128
 
Ni vet när man hinner läsa om en bok innan man ens skrivit första recensionen på den? Hatar när det händer, hahah. Nämen jag måste typ alltid läsa om seriealbum och comics för jag kommer bara ihåg allt i stora drag, och med tanke på hur korta varje album är så vill jag komma ihåg varje detalj. Därför har det blivit så nu att jag läst om massa album i år. 
 
Jag älskar början av albumet och att vi får veta mer om tjejernas bakgrund och hur de hamnat där de är idag. Man lär känna dem mer vilket jag verkligen gillar. Jag tycker det är så intressant och hade gärna velat se mer om allas bakgrundshistorier! 
 
Men sen när höjdpunkten kommer så blir det väldigt hoppigt. Dels så kommer nya karaktärer som jag undrar om jag har missat och sen så fattar jag inte 100% vad som händer. Innan jag ens har fattat det så har de dödat det stora hotet, jag bläddrade faktiskt tillbaka för att se om jag missade något.. Så det var väldigt synd faktiskt. Dessutom byter de tecknare i sista delen, och jag gillade inte riktigt den tecknarstilen så det var tråkigt. 
 
Men jag älskar ju karaktärerna och det är fortfarande en riktigt riktigt bra serie. Dock har jag tyvärr hört att volym tre inte är lika bra men jag hoppas jag gillar det! 
 
Betyg: 4/5
 
Titel: Demons
Författare: Kurtis J. Wiebe, Tamra Bonvillain och Tess Fowler
Serie: #3 Rat Queens
Förlag: Image comics
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 160
 
Vad jag främst inte gillar med den här volymen är tecknarstilen. Den faller mig tyvärr inte i smaken.. 
 
Jag har hört att den här inte ska vara lika bra som de två första men jag kan nog tycka att bok 2 och 3 håller samma mått. De är helt enkelt inte lika bra som första albumet. Så jag är osäker på om jag kommer fortsätta läsa den här serien. Jag kanske helt helt enkelt tröttnat lite på rat queens... 
 
I det här albumet följer vi Hannah och hennes liv innan rat queens. Vi åker till skolan hon gick på där det hänt en hel del. Jag tycker det är fint att albumet visar att ens riktiga vänner accepterar en även om man inte alltid gjort rätt val i alla lägen. 
 
Betyg: 4/5

December TBR

Kategori: TBR-Hög

Årets sista månad är här och jag fattar ingenting. Hur kan det gå så fort? Jag hade planer på att läsa böcker i januari som jag fortfarande inte ha hunnit läsa läsa? Så konstigt... 
 
Den här månaden borde jag verkligen försöka läsa böcker som passar in på mina mål, min hyllvärmarutmaning och nyårstaggen. Men jag vet att jag ändå inte kommer klara av målen helt, så jag läser några böcker som passar inte där och några som jag helt enkelt är supersugen på! 
 
 
Så här är böckerna har jag tänkt att läsa. Plus några fler kanske, som t.ex. Unhinged och Uppstigningens brunn som är två böcker jag håller på att läsa just nu. Sen har jag även beställt den nya boken om Dash och Lily som jag såklart också ska läsa. Hinner jag med fler böcker vill jag gärna avsluta någon mer serie. 

Sista brevet från din älskade

Kategori: Chicklit

 
Titel: Sista brevet från din älskade
Författare: Jojo Moyes
Serie: -
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 491
 
Vi följer två historier ifrån olika årtionden. Först har vi Jennifer som vaknar upp efter en olycka och hon minns inget ifrån sitt gamla liv. Hon har svårt att hitta tillbaka och en dag hittar hon ett kärleksbrev som är undertecknat med ett B, som säger att hon ska lämna sin man. 
 
Sen följer vi journalisten Ellies, som 2003 hittar samma kärleksbrev. Det blir ett detektivarbete på att ta reda på kärlekshistorien, fick de två älskande varandra? 
 
Jag älskar den här typen av berättelse när vi följer två berättelser som vävs samman till en. Det är alltid lika spännande att se hur allt kommer att hänga ihop. I det här fallet är det mest spännande att följa Jennifer. Hela tiden när jag läser funderar jag på varför hon inte lämnat sin man innan olyckan med tanke på hur olycklig hon verkar. Dessutom är det spännande att försöka komma på vem B är tillsammans med Jennifer. 
 
Jojo Moyes är en mästare på att skriva bra böcker. Jag kommer alltid köpa allt som hon ger ut (den här boken är dock en gammal bok som blivit nyutgiven på svenska). Hennes böcker gör mig aldrig besviken, inte heller den här! Har ni ännu inte plockat upp den här, så gör det nu! 
 
Betyg: 4.5/5
 

Veckan före barnbidraget

Kategori: Barnböcker

 
Titel: Veckan före barnbidraget
Författare: Elin Johansson & Ellen Ekman
Serie: -
Förlag: Rabén&Sjögren
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 32
 
Här följer vi en ensamstående mamma med ett barn. Det är veckan före barnbidraget och pengarna är slut, men mamman försöker göra det bästa av situationen, när mamma inte orkar längre kommer barnet och stöttar henne. 
 
Det är ett tungt ämne men boken behandlar det på ett humoristiskt sätt. Illustrationerna i boken är helt fantastiska. Jag upptäcker hela tiden nya saker när jag tittar på dem, älskar färgerna dessutom. 
 
Det här är en superviktig bok, jag har inte så stor koll på barnboksutgivningen men jag kan inte tänka mig att den här boken är på något sätt överflödig. Det är en toppenbok som alla kan ta del av, antingen för att öppna ögonen och se hur andra ha det. Eller att se att man inte är ensam i sin situation. 
 
Det är en barnbok så för det får den en femma i betyg, men jag hade så gärna velat ha meeeer så därför blir det e fyra. 
 
 
 
Betyg: 4/5
 

Recensionskalender

Kategori: Fantasy

Nu under december har jag tänkt att publicera en recension varje dag fram till julafton. Vi får väl se hur jag klarar det men jag har så himla många oskrivna recensioner. Så jag hoppas att ni kommer att hitta något boktips under dagarnas gång! Idag kör vi igång med en ny favorit hos mig. 
 
 
Titel: The Rithmatist
Författare: Brandon Sanderson
Serie: #1 The Rithmatist
Förlag: TOR
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 370
 
Det är en värld som är uppbyggd på Rithmatister och vanliga människor. Rithmatsisterna skyddar världen ifrån monster. De gör de genom att måla cirklar och andra symboler på marken med hjälp av krita. Joel som är vår huvudperson är väldigt facinerad av Rithmatisterna och han studerar deras historia och symboler så fort han får chansen han är dock själv "bara" en vanlig människa. Under sommaren så börjar Rithmatist eleverna ifrån skolan att försvinna och Joel blir involverad i fallet. 
 
Hade jag vetat hur mycket jag fastnade för den här boken så hade jag plockat upp den mycket tidigare. Jag älskar världen som Sanderson har byggt upp (han är en mästare på världsuppbyggnad). Mellan varje kapitel är det bilder och förklaringar på symboler så en själv blir insatt och förstår ändå systemet. 
 
Joel tycker jag om väldigt mycket, jag blir dock lite irriterad på varför han inte sköter skolan när han ändå är så smart. Men jag tycker också så synd om honom som inte är en rithmatiskt! Melody som också är en huvudperson är sådär riktigt irriterande fast ändå på ett charmigt sätt. Jag älskar att hon ritar enhörningar hela tiden! 
 
Mysteriet är också bra gjort enligt mig. Jag fattade inte alls hur det skulle lösas. När väl lösningen kom fram blev jag inte jätteförvånad. Så jag trodde att boken bara skulle sluta, men ack så fel jag hade och det blev riktigt spännande. Jag vill så gärna läsa fortsättningen i den här serien, men frågan är när den kommer ut. Jag hoppas det inte blir senare än 2017 som jag läste på goodreads!
 
Gillar du fantasy och Brandon Sanderson så är den här boken ett måste för dig. Jag blev riktigt förvånad över hur mycket jag älskade den här. Det gick inte att lägga ner boken!
 
Betyg: 5/5

Månadssammanfattning November

Kategori: Sammanfattning

Jag är så nöjd med den här månadens läsning. Jag trodde inte jag skulle hinna läsa alls många med tanke på allt den här månaden har erbjudit. Jag har jobbat flera dagar i veckan samtidigt som jag haft skola nästan varje dag (som jag dessutom pendlar till). Vi har precis skaffat en valp och dessutom har jag varit i London i fem dagar, där jag inte läst en enda sida. Så med andra ord är jag mer än nöjd!
 
Måste vara första gången flest författare inte kommer ifrån USA, kul! 
 
 
118. The lie tree - Frances Hardinge
119. The woods; The swarm - James Tynion IV
120. Projekt Rosie - Graeme Simsion
121. The son of Neptune - Rick Riordan
122. Rosie effekten - Graeme Simsion
123. Ibland mår jag inte så bra - Therese Lindgren 
124. Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag - Sara Ohlsson
125. Kids of appetite - David Arnold 
126. Glöm mig - Alex Schulman 
127. Veckan före barndbidraget - Elin Johansson & Ellen Ekman 
128. The rithmatist - Brandon Sanderson
 
Antal böcker: 11
Antal svenska/Engelska: 6/5
Antal sidor:  3204 sidor
Antal kortisar (under 200): 3 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st 
Påbörjade böcker: 100 bad girls.... Unhinged och Stark som en björn, snabbt som en örn. 
Författarnas nationaliteter: Sverige (5) USA (4)  Nya Zeeland (2) England (1) 
 
Köpta: 7
Bokklubbsbok: 2
Rec-ex: 1
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 1
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 2

Mellan böcker i en serie: 3 
(Känns som om det kommer fler böcker om Don Tillman) 
Avslutade serie: 
Antal omläsningar: 1
Favoriter den här månaden: The Rithmatist, The son of Neptune, Rosie-effekten.