Bokparadiset

Systrars öde - Jessica Spotswood

Kategori: Häxor


Titel: 
Systrars öde 
Författare: Jessica Spotswood
Serie: Systrarna Cahill
Förlag: Rabén&Sjögren
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 360 sid

RECENSIONEN INNEHÅLLER SPOILERS! 

Handling: Febern skördar offer i New London och Cate skulle kunna bota människor, men inte utan att avslöja sin kraft för Brödraskapet och själv riskera livet. De har redan avrättat många misstänkta häxor.

Som om det inte vore nog måste Cate dessutom försöka få Finn att minnas vad de hade tillsammans. Efter Mauras svek har Finn inget minne av Cate längre. Och Tess syner blir allt starkare, profetian om att en Cahillsyster kommer att döda en annan verkar inte längre osannolik.
Jag har verkligen längtat efter den här boken. Jag kan säga att det var inte förgäves, den var till och med bättre än vad jag trodde. Älskar att Rabén&Sjögren valt att inte byta omslag som de amerikanska gjorde, hela serien är såå fin. 

Boken tar vid där den förra slutade precis. Jag läste slutet på bok två innan jag påbörjade den här men det behöver man inte för slutet kommer som en prolog i början av den här. 

Jag gillar verkligen systrarna. Fast Maura blir jag inte klok på. Hur kan hon vara så vidrig mot Cate? Att hon gör så att Finn inte minns henne. Det är så brutalt alltså.. Dessutom förväntar hon att Cate ska stå på henne sida? Helt orimligt. Tess utvecklas väldigt mycket i denna boken. Tycker dock hon borde ta mer hjälp av sina systrar, även om hon vill vara äldre så är hon bara tolv. Cate gillar jag precis som i föregående böcker. Hon är så stark som orkar fortsätta fast hennes livskärlek inte kommer ihåg henne. 

Spotswood har en väldigt bra språk. Sättet som hon skriver på gör mig helt fängslad. Det går inte sluta läsa boken, dessutom är det så spännande hela tiden. Tycker det är en otroligt bra avslut på en helt fantastisk serie. Det är en av mina favoritserie just för att alla böcker har hållt samma böcker. Trådarna har knyts ihop och det är med sorg jag lämnar Cate, Maura och Tess bakom mig. 

 

Tips! Den här serien är väldigt lik Kat, incorrigible som också handlar om tre systrar som är häxor. 

I min brevlåda 56 - Rec-ex

Kategori: Nya böcker

Jag försöker minska på mina böcker men några nya har ändå tillkommit. Helt otroligt med tanke på hur många böcker jag köpte till mig själv i julklapp... 

 
En av årets mest efterlängtade böcker är Systrars öde som Rabén&Sjögren har varit snälla och skicka till mig. Jag har redan läst den och recension kommer imorgon! 

 
Nästa bok kommer från Semic och är då översättningen på half bad. Det ska bli spännande att se vad den här handlar om för jag har ingen aning! Ska börja läsa den här boken ikväll. 

 
Sista boken är från Opal. De mailade mig och trodde verkligen jag skulle gilla den här självklart kunde jag inte säga nej. Får hoppas att jag kommer gilla den. Verkar vara lite historisk och handlar om magi tror jag. Gillar även när man får bokmärken till :D

Fallen ängel - Becca Fitzpatrick

Kategori: Änglar

 
Titel: Fallen ängel
Författare: Becca Fitzpatrick
Serie: Hush hush
Förlag: Ponto pocket
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 287

Handling: Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande.
Men efter en rad obehagliga händelser, vet Nora inte längre vem hon kan lita på. Patch dyker upp överallt i hennes liv, och verkar dessutom veta mer om henne än till och med hennes närmaste vänner gör. Nora måste välja; ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när sanningen om Patch börjar gå upp för henne är det för sent att fly...

Redan när jag började läsa var jag skeptiskt. Nora och Patch träffas på bilogilektionen. Allvarlig? Det är ju precis så som Bella och Edward träffas, kommer inte ihåg helt säkert om det var på en biologilektion men ganska säker, de träffas ju i skolan iaf. Patch är övernaturlig, Edward likaså. Edward är inte riktigt en sån översittare som Patch är men till en början är han ändå det. Nej det var alldeles för mycket likheter redan från början. 

Patch är arrogant, självupptagen och världens stalker jag gillar absolut inte honom. Nora gillar jag dock. Hon är inte en favorit karaktär men hon väger ändå upp Patch så att det går att läsa boken. 

Jag tycket mysteriet i boken är det som drar upp betyget. Det är spännande och jag bytte hela tiden vem jag trodde var den misstänkta. Tyvärr räcker inte ett mysterium för att jag ska fortsätta läsa boken, inte efter era kommentarer heller (tack!). Det räcker dock för att boken ska få bo kvar i min bokhylla! Boken fick ändå ett bra slut och boken hade likaväl kunnat vara en fristående så för mig tar historien om Nora och Patch slut här. 

Ta konstroll över bokhyllan-februari + läsOSalot

Kategori: Tävling

Anna på fantastiska berättelser ordnar en tävling under hela februari som handlar om att man ska ta kontroll över sin bokhylla. Det går ut på att läsa hyllvärmare som har stått i bokhyllan sedan december 2014. Detta har hon även gjort till en tävling så läs mer HÄR. 

Jag har gjort en liten tbr-lista över vad jag har tänkt läsa. 

 
Trollkarlens trast - Sommaren 2012
Liten parlör för älskande - Någon gång under 2013
Clockwork angel - December 2014
Elegy - Februari 2014 (Bokrean)
Upprorsänglar - Februari 2013 (Bokrean)
+ en bok från bokskålen (Har inte lagt i några nya lappar än) 

Sen ska Beate, Anna och Anna ha en ny läs-a-lot under en vecka i februari som kallas läsOSalot som går ut på att man ska läsa böcker som stått i hyllan som man velat läsa men som man fortfarande inte har läst. Med andra ord går dessa två event vädligt bra ihop. Jag kommer göra en ny/till TBR just för läsOSaloten. 

Och så levde de lyckliga - Lucy Dillon

Kategori: Chicklit

 
Titel: Och så levde de lyckliga
Författare: Lucy Dillon
Serie: -
Förlag: Bonnier pocket
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 516

Handling: När Anna får ta över den lilla övergivna bokhandeln i Longhampton går hennes dröm i uppfyllelse. Dessutom får hon annat att tänka på än maken Phil, de tre aviga bonusdöttrarna och deras hyperaktiva dalmatiner. Snart är hennes butik fylld av böcker med hisnande berättelser om kärlek, äventyr, hemliga trädgårdar och borttappade hundar. Ändå fattas något i Annas liv för att hon ska få den riktiga lyckokänslan. Annas perfektionistiska väninna Michelle, med sin blomstrande inredningsaffär, har stora planer för framtiden. Men när mörka hemligheter från det förflutna dyker upp och katastrofen hotar att slå sönder tillvaron, är det slut på alla romantiska drömmar. De två väninnorna kommer att tvingas att fatta livsavgörande beslut.
Som jag längtat efter att läsa mer av Dillon. Så tråkigt att jag skjutit upp det alldeles för länge men nu har jag äntligen läst den. Förstår inte varför jag skjutit upp den. När man börjar läsa så kommer man direkt in i Dillons mysiga språk och den mysiga stämningen som finns i hennes tidigare böcker. 

Jag gillar hur Dillon har användt sig av tidigare karaktär som då bara var en bikaraktär men som i den här boken blir en huvudroll. Anna lärde vi känna i Hundar, hus och hjärtats längtan nu får man följa hennes vardag med Phil och hans barn. Michelle är den andra huvudkaraktären man får följa som driver en egen inredningsbutik. Jag gillar både Anna och Michelle. Deras vänskap är så stark så de säger alltid som de tycker till varandra vilket jag gillar. 

Den här boken är lite mörkare än hennes tidigare tycker jag. Visst har de andra böckerna också haft sorg i dem men i den här är det på ett annat sätt. Man får inte veta fören i slutet vad som egentligen har hänt med Michelle. Jag var faktiskt tveksam till om allt skulle lösa sig i slutet. Men jag är mycket nöjd över hur boken slutade. 

Ännu en fantastisk bok av Dillon. Jag har Tango för vilsna själar kvar att läsa av henne, men jag vill ha meeer! 

 

Bokskål #10

Kategori: Bokskål

Igår visste jag verkligen inte vad jag skulle läsa. Jag kände mig öppen för ungefär vad som helst. Dessutom har jag redan läst det som jag hade tänkt att läsa i januari. Så jag drog en bok till från bokskålen. Egentligen filmade jag det men blev så konstigt ljud... 


Min andra Sarah Dessen bok! Var lite orolig att den skulle vara för sommrig för att läsa nu men tyckte ändå inte att den var det. Köpte den här på bokrean förra året så det var skönt att en till bok blev läst innan årets rea.

Två minisar!

Kategori: Fantasy

 
Jag gillar verkligen att den utspelar sig i Sverige. I Malmö för att vara mer exakt. Jag har inte varit i Malmö så mycket men gillar ändå att den utspelar sig det. Jag tycker Udda är en bra karaktär men hon utmärker sig inte allt för mycket enligt mig. 
 
Dock tycker jag världen är mer intressant! Jag tycker det känns fräscht och det är spännande att se att folk har olika förmågor eller vad man ska säga och i olika mycket grad också. Det ska bli spännande att se vad nästa bok kommer utsätta Udda för, om den kommer ut i pocket någongång... 

Titel: Udda verklighet Författare: Nene Ormes Serie: #1 Udda Förlag: Styxx fantasy Utgivningsår: 2012 (Första gången 2010) Sidantal: 254 Betyg: Gillar!
 
2008 vann boken Augustpriset årets svenska barn- och ungdomsbok och jag tycker verkligen den utmärkelsen passar. Jag kan tänka mig att barn tycker den här är mycket spännande. Det händer saker hela tiden. 

Alltså jag gillar verkligen formatet på boken, den är avlång på höjden och smal på bredden sen är alla bilder utformade på det sättet. Bilderna är jättefina och jag gillar dem väldigt mycket. Boken handlar om Sally som är en apa och bara där faller jag. Älskar djur så det är mysigt att läsa om, även om det är synd om Sally mest hela tiden. 

Det ska bli spännande och se om Mödarens apa handlar om en viss händelse ur denna boken eller om det kommer vara någon form av fortsättning, det återstår och se. 

Titel: Legenden om Sally Jones Författare: Jakob Wegelius Serie: #1 Legenden om Sally Jones Förlag: Bonnier Carlsen Utgivningsår: 2014 (2008 första gången) Sidantal: 108 Betyg: Gillar! 

Fallen ängel - fortsätta eller inte?

Kategori: Änglar

 
Jag läste precis ut Fallen ängel. Jag tycker den är som en vanlig paranormal romace typ och en aning för lik twilight. Men den har ändå fått väldigt bra betyg så det jag funderar är om jag ska fortsätta läsa serien eller inte? Vad säger ni som har läst hela, är den något att ha? 

Arise - Tara Hudson

Kategori: Spöken

 
Titel: Arise
Författare: Tara Hudson
Serie: #2 Hereafter
Förlag: Harper teen
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 408
 
INNEHÅLLER SPOILERS! 
 
Handling:Increasingly worried that dark spirits will carry out their threats and hurt the people she cares for most, Amelia is ready to try anything to protect them. And for his own very different reasons, Joshua has come to this cemetery at midnight to participate in a powerful ritual.

Both know that once Amelia steps into the circle, everything will change.


Det som jag störde mig på i första boken var att varken Amelia eller Josh såg komplicationer i deras förhållande. Alltså långsiktiga. Men nu börjar Amelia se bristerna med deras förhållande. Att hon börjar tänka lite längre, att hon aldrig kan träffa hans föräldrar, att de inte kan flytta ihop och att Josh blir avskärmad från den verkliga världen. 


Det är snabbtakt. Inte så att det händer saker hela tiden men ändå så känner man spänningen hela tiden när man läser. Gillar den här serien mycket mer än jag trodde. Glad att jag köpte hela på en gång. Men det händer väldigt mycket spännande saker i boken som jag inte hade kunnat förutspå. 

Gabi som är en ny karaktär som introducerats gillar jag mycket. Hon är en frisk fläkt och jag hoppas få se mycket mer av henne. 

Bara en bok kvar och jag undrar verkligen hur serien kommer knytas ihop. Det finns ganska många lösa trådar så jag misstänker att sista boken kommer vara fullspäckad med spänning och det ser jag fram emot. 

hyllvärmarutmaningen!

Kategori:

Alltså jag är så taggad på att läsa dessa böcker! Det ska bli roligt för jag tror att många av dem verkligen är bra, dessutom känns det lite som att rensa bokhyllan. Imorgon eller fredag hoppas jag kunna på börja första boken! 

Hyllvärmatutmaning 2015

Kategori: Utmaningar

Vi är inte sådana som i slutet får varandra - Katarina Sandberg

Kategori: Contemporary


Titel: 
Vi är inte sådana som i slutet får varandra
Författare: Katarina Sandberg
Serie: -
Förlag: Gilla böcker
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 254
 
Handling: Med småstadens siluett tatuerad på underarmen flyttar Cassiopeja Svensson till Stockholm för att studera juridik. I huvudstaden lär hon känna de fina flickorna med pappas pengar som tycker att allt är så himla romantiskt, och på hennes hals växer strimmor av återhållen sanning. I ett utfall av frustration bestämmer hon sig för att börja spela piano, och i trapphuset finns en lapp om privatlektioner. "Jag ska börja ta lektioner för en pianofarbror" är Cassiopejas glada tanke. Men pianofarbrorn visar sig vara ungefär femtio år yngre än väntat, och så vacker att Cassiopeja nästan går sönder.
En titel som är lånad från Håkan Hellström är ett måste för mig. Att den dessutom var bra gör saken ännu bättre. 

Författaren är bara ett år äldre än mig och denna boken är hennes debutroman. Jag är helt klart imponerad. Hon har ett väldigt poetiskt språk. Detta är inget jag gillar i svenska böcker, de brukar ofta vara dystra böcker av min erfarenhet så till en början blev jag lite avskräckt. Men Sandbergs poesispråk är precis i lagom dos enligt mig. Det är vackert och gör hela stämningen i boken. 

Jag gillar verkligen det öppna slutet. Det passar perfekt ihop med boken. Dessutom kan jag tänka mig att det slutar som jag vill. Det var så roligt när jag läste för de sista tio raderna trodde jag hon skulle dö. Detta var helt taget från ingenstans det fanns inte ens en antydan att hon skulle dö. Så när jag hade läst de sista meningarna kunde jag inte låta bli att skratta. Vet inte alls var jag fick det ifrån. 

The Iron Knight - Julie Kagawa

Kategori: Älvor


Titel: 
The iron knight
Författare: Julie Kagawa
Serie: #4Iron fey
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 361

Handling: Faery prince Ash--the last remaining son of Mab, Queen of the Unseelie Court--finally gets to tell his story: how he escaped the Winter Court with his life intact and the promise he made to the Iron Queen.
Alltså varför har jag dragit mig för att läsa den här boken? De tidigare böckerna har jag alltid gillat de sista 100 sidorna men tycker att vägen dit har varit en aning seg. Troligen därför jag inte läst The iron knight fast det var hur längesen som helst jag läste bok 3. 

Från början var jag helt fast i boken. Allt jag ville bara läsaläsaläsa. Jag vet inte om det handlade om att man fick läsa från Ash PoV. Jag tror jag alltid tyckte Meghan var lite jobbig, men i den här boken finns hon knappt med. Kanske det som gjorde den så bra för mig. Katten är fortfarande min favorit, men hela gänget i boken som färdas ihop passar så perfekt ihop. 
 
Boken var en aning förutsägbar. Det var en heldel jag listade ut väldigt tidigt. Men samtidigt har man ju vetat från första bok hur serien kommer att sluta så det gjorde inte så mycket. 
 
Trots att jag faktiskt älskade den här boken så kommer jag inte läsa spinoff serien. The iron knight är en perfekt avslutning och det är precis såhär jag vill att det ska sluta. 

Utvärdering av mål och nya mål!

Kategori: Sammanfattning

Målen jag hade för 2014 var:

x 100 böcker varav 35 engelska
x Avsluta 10 serier
x Skriva recensioner snabbare.
x I slutet av året ska jag ha 50 mindre olästa böcker än från början. Början av året 179 st. Slutet 143 st. 
 
Summering: Jag klarade de tre första målen. Dock var jag väldigt glad för jag hade massa recesnioner kvar från 2013 som jag lyckades skriva också. Tyvärr lyckades jag inte med mina olästa böcker som ni kan se... 
 
Jag var med i några utmaningar under året men som vanligt tröttnade jag på dem. Förutom tre på tre som jag klarade av. 
 
Mål för 2015:
 
x 100 böcker varav 35 engelska
x Avsluta 10 serier
x Slutet av året ska jag ha 50 mindre böcker. Början 162 olästa i slutet ska det vara 112!!! 
x Hyllvärmarutmaningen
 
Ungefär samma mål som 2014 men jag tror jag kommer ha mycket mindre tid än förut att läsa så jag valde att inte höja. Dock ska jag anta en utmaning som jag själv har bestämt så jag hoppas att jag inte kommer tröttna på detta! 

Ögat över månskäran - Libba Bray

Kategori: Häxor

 
Titel: Ögat över månskäran
Författare: Libba Bray
Serie: #1 Gemma Doyle
Förlag: B.Walhströms
Utgivningsår: 2007
Sidantal: 418
 
Handling: Gemma är inte som andra flickor. Flickor med förfinade manér - som talar först när de blir talade till och som vet sin plats. Nej, sextonåriga Gemma passar inte riktigt in i ett viktoriansk England med normer som lär unga kvinnor att avstå från att leva ett självständigt liv. Men efter hennes mors tragiska och dramatiska död i Indien, hamnar Gemma så småningom på Spence - ett internat för fina och belevade flickor ...
Hade hört en del bra saker om boken men ändå trodde jag aldrig den skulle bli läst. Visst är jag fortfarande lite rädd för bok tre och dess tjocklek men jag är ju inte där än. 
 
Början fångade mig verkligen totalt. Älskade att läsa om att de bodde i Indien, det varade dock inte länge. Hade gärnat kunnat läsa lite mer om det. Men sen kommer ju internatskolan, jag älskar internatskolor. Det beror säker på Harry Potter. 
 
Jag gillar verkligen Gemma. Hon är så stark personligt, står för sina åsikter, ifrågasätter saker vilket jag gillar. Sen har vi hennes kompisar, jag gillar Felicity. Det jag gillar är att man inte vet om hon är Gemmas kompis eller inte, mycket spännande. Kartik är spännande också. Vem är han, ond eller god? Jag vet inte alls vad jag tycker om honom. Han skapar så mycket frågor, vilket även gör boken bra. Men jag vill ju ha svar NU! 
 
Jag trodde verkligen inte boken skulle sluta som de gjorde. I och för sig visste jag inte vad jag skulle förvänta mig av boken, dock var den bättre än jag trodde. 

Bokskål #9

Kategori: Bokskål

I min brevlåda 55 - Julklappar

Kategori: Nya böcker

 
Jättelång video jag vet. Hoppas ni står ut ändå, jättemånga bra böcker! 

Nytt!

Kategori: Allmänt

Finns massa nya böcker som jag byter bort! Kolla in mitt BOKBYTE

Statistik del 4 2014

Kategori: Sammanfattning

De flesta böckerna jag har läst har faktiskt varit köpta och det känns bra. 

Vilka årtal böckerna har varit ifrån. Mest från 2013 inte så konstigt egentligen då många böcker blir översatta ett år ett de har släppts. 
 
Den längsta boken jag läste hade 832 sidor och var: 
 
Första boken jag läste i år var  och sista var 
 
Sammanlagt för 2014 så läste jag 39 100 sidor. I genomsnitt blir det 107 sidor per dag. Det gör att varje bok hade i genomsnitt 337 sidor. Sammanlagt för 2013 så läste jag 35 578 sidor. Men då läste jag två böcker mindre än i år. 
Läs även del1, del2 och del 3. 

Havets fångar - Michelle Paver

Kategori: Middle grade

 
 
Titel: Havets fångar
Författare: Michelle Paver
Serie: #2 Han som föddes att möta mörkret
Förlag: Semic
Utgivningsår: 2006
Sidantal: 357
 
Handling: Återigen förflyttas vi 6000 år tillbaka i tiden. Torak befinner sig i Korpklanens läger tillsammans med Renn och de andra klanmedlemmarna. Toraks älskade Ulv är borta och en smygande och dödlig sjukdom hotar Korpklanen. När en av klanens medlemmar dör måste Torak ge sig av för att söka efter ett botemedel. Korpklanens ledare varnar honom för att det kan vara en fälla. Men Torak har inget val om Storskogens folk ska kunna räddas. 
Havets fångar är precis lika spännande som föregående bok. Det är de jag gillar med dessa böcker, de är spännande och går fort att läsa. 
 
Jag gillar verkligen Pavers språk. Hennes fantasi och sättet hon skriver på gör historien trovärdig. Det känns verkligen som om dessa böcker hade kunnat utspela sig i vår värld fast förr i tiden. Det gillar jag. 
 
Blev så himla glad när Ulv var med i historien igen. Älskar att läsa utifrån hans perspektiv! Gillar även att man får läsa utifrån lite fler perspektiv i denna boken. 
 
Gillar denna serien skarp. Härlig att historien fortfarande håller fast det var ett tag sen de släpptes. 

Statistik del 3 2014

Kategori: Sammanfattning

Här är de 6 förlagen jag läste flest böcker ifrån. Gillar att jag läst flest böcker ifrån ett amerikanskt förlag. Det finns ju så himla många olika. Sammanlagt läste jag böcker ifrån 47 olika förlag. 
 
Så här var betygen fördelade. Jag är inte direkt förvånad för jag känner att jag mestadels bara läst böcker som jag tror jag kommer att tycka om. 
 
Under 2014 läste jag 4 klassiker.
  
 
Se även del 1 och del 2.

The sea of monsters - Rick Riordan

Kategori: Mytologi


Titel: Percy Jackson and the sea of monsters
Författare: Rick Riordan
Serie: #2 Percy Jackson
Förlag: Disney Hyperion
Utgivningsår: 2008
Sidantal: 279

Handling: Even a simple game of dodgeball becomes a death match against an ugly gang of cannibal giants - and that was only the beginning. Now Camp Half-Blood is under attack, and unless I can get my hands on the Golden Fleece, the whole camp will be invaded by monsters. Big ones...
Jag gillar den här lite mer än första boken. Mycket kan bero på att jag inte har sett filmen så jag vet inte vad som kommer hända. Det gjorde jag med första boken. Men jag tycker även tempot är en aning snabbare, det går fort vilket gör att det är spännande hela tiden. 
 
Jag tycker dock Percy är ganska hemsk i denna boken till en början. Det är inte okej för någon annan att reta Tyron men ändå så skäms han för honom och är inte alltid så shysst mot han. Gillade inte det men blir bättre längre fram i boken och då var han vanliga härliga Percy. 
 
Jag undrar om det kommer vara Luke som är boven i kommande böcker? Lite tråkigt i så fall kan jag tycka då är det bara olika äventyr men alltid samma som är den onde. Men jag får väl vänta och se. 

Statistik del 2 2014

Kategori: Sammanfattning

Det skilde inte mycket mellan fristående böcker och serier. Kan bero på att jag inte påbörjat alls många serier i år heller. OBS! Har kan man läsa böckerna var för sig, har jag räknat det som fristående.

Serier jag avslutade 2014: 

  
 
 
  
  
  
  
  
 
Sammanlagt har jag avslutat 15 serier. 
 
 
Författarnas hemland av alla böcker jag läste. Precis som förra året har jag läst ifrån 13 olika länder. OBS! Har jag läst flera böcker av samma författare är de medräknade flera gånger, så stämmer inte 100%
 
Läs även del 1 2014

Mys!

Kategori: Allmänt

Sitter på tåget hem till Göteborg nu. Ska bli skönt att komma hem faktiskt efter nästan tre veckor hos mina föräldrar. Min sista dag spenderade jag framför brasen och läste Ögat över månskäran. Jag påbörjade inte så många serier 2014 så det är lyxigt att göra det nu. Jag köpte hela serien på bokrean förra året och snart är det dags för bokrea igen och då vill jag lätt lite på mitt samvete. Gjorde likadant inför bokmässan. Hehe någon mer som gör så? 

 

Last sacrifice - Richelle Mead

Kategori: vampyrer

 
Titel: Last sacrifice
Författare: Richelle Mead
Serie: #6Vampire Academy
Förlag: Penguin books
Utgivningsår: 2010
Sidantal: 585

Handling: This is the final heart wrenching episode at St. Vladimir's Academy. Rose is on trial for high treason and the death of Queen Tatiana. Someone is trying to frame her and it looks like even Dimitri might not be able to save her now.
Sista boken i serien. Det var jobbigt att serien skulle behöva ta slut men samtidigt ville jag ju se hur allt skulle sluta. Blev jag nöjd? Ja. 
 
Rose har alltid varit en favorit för mig. Hon är så cool, självständig och går sin egen väg. Dimitri föll jag också för, säg vem som inte har gjort det? Jag älskar deras kärlek, det känns så trovärdigt vilket gör allt ännu bättre. 

Handlingen är spännande rakt igenom och det är mycket som är på gång. Hela mysteriet är så spännande och jag hade aldrig gissat att det var så det skulle sluta. Det är en riktigt bra avslutningen på en av mina favoritserier. Mead är en så bra författare och jag tänker absolut ge mig på spin-off serien. 

De 20 bästa böcker 2014

Kategori: Sammanfattning

2014 Statistik Del 1

Kategori: Sammanfattning

Det är dags att börja sammanfatta året. Precis som förra året har jag tänkt att göra detta med lite diagram.
 
    


 
Hur många böcker jag läste per månad:

Kort sagt läste jag för lite engelska böcker. Väldigt lite manliga författare. Läsandet var som minst över sommaren men ändå ganska jämn läsning. 

Läst 2015

Kategori: Läst 2015

Senast uppdaterad 170429

Januari:

1. Last sacrifice - Richelle Mead
2. The sea of monsters - Rick Riordan
3. Vargbröder - Havets fångar - Richelle Paver
4. Ögat över månskäran - Libba Bray
5. The iron knight - Julie Kagawa
7. Arise - Tara Hudson
8. Udda verklighet - Nene ormes
9. Legenden om Sally Jones - Jakob Wegelius
10. Och så levde de lyckliga - Lucy Dillon
11. Fallen ängel - Becca Fitzpatrick
12. Struck by lightning - Chris Colfer
13. Du glömde säga hej då - Sarah Dessen
14. Shadow and bone - Leigh Bardugo
15. Systrars öde - Jessica Spotswood
16. Half bad, ondskans son - Sally Green

Februari:

17. Clockwork angel - Cassandra Clare
18. Upprorsänglar - Libba Bray
19. Torsdagarna i parken - Hilary Boyd
20. Elegy - Tara Hudson
21. Liten parlör för älskande - David Levithan
22. Den förlorade symbolen - Dan brown
23. Älskaren - Marguerite Duras
24. Tell the wolves I'm home - Carol Rifka Brunt
25. Vargbröder; Demonernas port - Michelle Paver
26. Torka aldrig tårar utan handskar 1. Kärleken - Jonas Gardell
27. The titan's curse - Rick Riordan
28. Trollkarlens trast - Martin Davies

Mars:

29. Shiver - Maggie Stiefvater
30. Mamette: Änglar och duvor - Nob
31. Mulgaraths vrede - Holly Black och Tony DiTerlizzi
32. All the bright places - Jennifer Niven
33. Den lilla prinsen - Antoine De Saint-Exupéry
34. My soul to keep - Rachel Vincent
35. Torka aldrig tårar utan handskar: Sjukdomen - Jonas Gardell
36. Deluxe - Anna Godbersen
37. Över näktergalens golv - Lian Hearn
38. City of Fallen Angels - Cassandra Clare
39. En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret - Brian Selznick
40. The archived - Victoria Schwab
41. Rebel Belle - Rachel Hawkins
42. Foretold - Jana Oliver
43. Den unga eliten - Marie Lu

April:

44. Eragon - Christopher Paolino
45. Mördarens apa - Jacob Weglius
46. Längtans rike - Libba Bray
47. A discovery of witches - Deborah Harkness
48. Paganinikontraktet - Lars Kepler
49. Underverk - Brian Selznick
50. Den röda pyramiden - Rick Riordan
51. Helena - Josephine Angelini
52. Odinsbarn - Siri Pettersen

Maj:

53. The girl who circumnavigated Fairyland in a ship of her own making - Catherynne M.Valente
54. Tjurnatten - Caroline Hurtig
55. Knock out - Markus Zusak
56. Out of sight, out of time - Ally Carter
57. Vargbröder, jagad av klanerna - Michelle Paver
58. På kudde av gräs - Lian Hern
59. Percy Jackson: The battle of labyrinth - Rick Riordan
60. Winger - Andrew Smith 
61. Ensam på mars - Andy Weir
62. Systrar i jeans: Första sommaren - Ann Brashares
63. Systrar i jeans: Andra sommaren - Ann Brashares
64. Systrar i jeans: Tredje sommaren - Ann Brashares
65. The thief - Megan Whalen Turner
66. Den ökända historien om Frankie Landau-Banks - E.Lockhart
67. När jag vaknar finns du inte - Cat Patrick
68. Forgive me, Leonard Peacock - Matthew Quick
69. Torka aldrig tårar utan handskar; Döden - Jonas Gardell

Juni:

70. På ön - Tracey Garvis Graves
71. Heartless - Gail Carriger
72. United we spy - Ally Carter
73. Mitt perfekta liv - Sarah Dessen
74. Jakten på Wondla - Tony DiTerlizzi
75. The Duff - Kodi Keplinger
76. Tordyveln flyger i skymningen - Maria Gripe
77. The ghost's child - Sonya Hartnett
78. The miniaturist - Jessie Burton
79. The wrath and the dawn - Renée Ahdieh
80. Systrar i jeans: fjärde sommaren - Ann Brashares

Juli:

81. Oceanen vid vägens slut - Neil Gaiman
82. Things we know by heart - Jessi Kirby
83. Pojken i randig pyjamas - John Boyne
84. Doon - Carey Corp & Lorie Langdon
85. Sju minuter över midnatt - Patrick Ness
86. Fangirl - Rainbow Rowell
87. Harry Potter och hemlighternas kammare - J.K Rowling
88. Tyst - Hannah Harrington
89. To all the boys I'll loved before - Jenny Han
90. The land of stories; Beyond the kingdoms - Chris Colfer 
91. Spells - Aprilynne Pike
92. Percy Jackson; The olympians - Rick Riordan

Augusti:

93. Delirium - Lauren Oliver 
94. PS. I still love you - Jenny Han
95. I heart you, you haunt me - Lisa Schroeder
96. The unbound - Victoria Schwab
97. Sista riket - Brandon Sanderson
98. The summer I became a nerd - Leah Rae Miller
99. Siege and storm - Leigh Bardugo
100. Prinsessa i rosa - Meg Cabot
101. Harry Potter och fången från azkaban - J.K Rowling
102. Ms Marvel; No normal - G. Willow Wilson och Adrian Alphona
103. Rivaler - Anna Godbersen

September:

104. Bärnstenskikaren - Philip Pullman
105. The Heir - Kiera Cass 
106. Jag är så jävla easy going - Jenny Jägerfeldt
107. Cinder - Merissa Meyer
108. Den femte vågen - Rick Yancey
109. Sagan om Turid, Kungadottern - Elisabeth Östnäs
110. Half bad: Det mörka ödet - Sally Green
111. Alice in adventures in wonderland - Lewis Caroll
112. De odödligas regler - Julie Kagawa
113. Shadow of night - Deborah Harkness
114. Kodnamn verity - Elizabeth Wein
115. Good gril - Mary Kubica
116. Ett folk utan land - Melina Marchetta

Oktober:

117. Eldtronen - Rick Riordan
118. Vargbröder, ondskans schman - Michelle Paver
119. Throne of glass - Sarah J. Maas
120. Rat queensKurtis J. Wiebe
121. Tango för vilsna själar - Lucy Dillon
122. Den äldste - Christopher Paolini
123. School of good and evil - Soman Chainani
124. Harry Potter and philosopher's stone, illustrated - J.K Rowling
125. Harry Potter och den flammande bägare - J.K Rowling
126. Scarlet - Marissa Meyer
127. Dockskelettet - Holly Black
128. Clockwork prince - Cassandra Clare
129. A tale dark and grimm - Adam Gidwitz
130. The unbecoming of Mara Dyer - Michelle Hodkin
 
November:

131. The curvy tree - Chris Colfer
132. Asylum - Madeleine Roux
133. The Woods - James Tynion 
134. Under lysande måne - Lian Hearn
135. Fortunately the milk - Neil Gaiman
137. Partials - Dan Wells
138. 8 saker du aldrig skulle våga - Eva Susso och Moa Eriksson Sandberg
139. Losing it - Cora Carmack
140. Heist society - Ally Carter
141. Gatukatten Bob - James Bowen
142. Mina hemligheter - Sophie Kinsella
 
December: 

143. Jag var här - Gayle Forman
145. De odödligas hunger - Julie Kagawa
147. Amulet; The stonekeeper- Kazu Kibuishi
148. Harry Potter och Fenixodern - J.K Rowing
149. Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton - Tage Danielsson
150. An ember in the ashes - Sabaa Tahir
151. Ratqueens; The far reaching tentacles of N'rygoth - Kurtis J. Wiebe, Roc Upchurch och Stjepan Sejic
152. Vargbröder; Vålnadens berg - Michelle Paver

Hjälp!

Kategori: Allmänt

Jag hittar verkligen inte html koden till reading challange på goodreads. Vill ju ha den på bloggen, är det någon som kan hjälpa mig var jag går in för att hitta den?

Månadssammanfattning December

Kategori: Sammanfattning

 
108. Beautiful Creatures - Sista prövningen - Kami Garcia & Margaret Stohl
109. Hereafter - Tara Hudson
110. Drakryttaren - Cornelia Funke
111. Four - Veronica Roth
112. Francesca - Melina Marchetta
113. Stolen magic - Stephanie Burgis
114. En Julsaga - Charles Dickens
115. Lies - Michael Grant
116. Britt-Marie var här - fredrik Backman
 
Antal Böcker:  9st
Antal svenska/Engelska: 6/3
Antal sidor:  3060 sidor
Antal kortisar (under 200): 1 st 
Antal tegelstenar (över 500): 0st 
Påbörjade böcker: Last sacrifice av Richelle Mead
Författarnas nationaliteter: USA (6) Sverige (1) Australien (1) England (1) Tyskland (1)
 
Köpta: 5
Rec-ex: 3
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 1
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 1

Uppföljare i serie: 2

Avslutade serie: 2
Antal omläsningar: 0

Sammanfattning: Så här sista månaden hade jag velat läsa lite mer. Speciellt hinna avsluta Vampire Academy serien. Men å andra sidan så har jag valt att läsa en del tjockare böcker. Plus att jag faktiskt inte haft mer tid att läsa än vad jag gjort. December är ju alltid fullspäckat.

Årets första bok!

Kategori:

Igår kväll läste jag ut årets första bok. Jag ville så gärna hinna läsa ut den i december men med mycket jobb så hann jag inte. Men en bra start på 2015 blev det istället!