Bokparadiset

Läs-A-Lot

Kategori: Läs-A-Lot2013

Idag börjar läs-a-lot som jag inte tror någon har missat, jag har varit borta hela helgen har har tyvärr inte hunnit förbereda för något så istället återkommer jag imorgon med en video om vilka böcker, mål och annat som jag har. 

Nu ska jag läsa! 

The low road

Kategori: Fantasy

 utläst 130421

Titel:
The low road
Författare: Daniel Kirk
Serie: # 1 Elf realm
Förlag: Amulet books
Utgivningsår: 2008

Adlibris:When Matt and his family move to a new neighborhood, they don't realize they've inadvertently stumbled into the middle of massive upheaval in the fairy world. With the elves' territory disintegrating and dark factions looking to seize control, apprentice mage Tuava-Li must defend her way of life - even when that means cooperating with Matt, a human and a natural enemy, as he may just hold the key to saving the Elf Realm from certain destruction.

 

Boken var väldigt förvirrande i början. Man får läsa från så många olika perspektiv. Så ibörjan hade jag knappt någon koll alls på vem som var vem och vad som nyss hade hänt med dom, ingen koppling alls med karaktärerna då. Men det blev bättre sen. Försökte läsa mycket åt gången också så man verkligen kom in i boken. Något som var skitsvårt var namnen. Alltså vissa var så konstiga namn så visste inte om det var namn först eller inte, vilket gjorde allt ännu svårare. 

Men när jag väl kommit in i boken tyckte jag det var en bra fantasy dock är jag tveksam om jag kommer läsa de två andra böckerna. Tycker det hade räckt med bara den, men allt ska ju vara seire och triologier nu förtiden... 

Tycker tecknar stilen med de stora ögonen var häftigt, dock så såg många nästan likadana ut. 

Inte världens bästa ilder men ni ser ju. Antal sidor: 544 sidor.
Första meningen: Highway 256 was a cold, gray, line that streched through the night, splitting the blackness of the woods in two. 
Betyg: 

Soul and body

Kategori: Spöken

 Utläst i April

Titel: Soul and body
Författare: Stacey Kade
Serie: #3 The ghost and the goth
Förlag: Hyperion
Utgivningsår: 2012

OBS! Kan förekomma spoilers om ni inte läst de första böckerna i serien. 

Adlibris:Alona Dare has been living as Lily "Ally" Turner for over a month...and it's not been easy. Besides being trapped in a body so not as good as her original one, she's failing miserably at playing the sister and daughter of people she barely knows. Plus, she can't help but think that Will Killian - the boy she hates to care about - somehow wishes the real Lily were back.
She and Will have been trying to find a solution, looking for a two-for-one miracle that would free Alona and keep Lily alive. Visits to local psychics have proven useless, but then they stumble across Malachi the Magnificent, who seems to be different. His office is full of ghosts, for one thing. But Malachi doesn't seem to hear or see them, which is odd. Plus, he bolts the moment he sees Will. To make things even weirder, Misty Evans, Alona's former best friend, is waiting in Malachi's lobby and claiming that she's being haunted. By Alona. 
Will's convinced that Malachi has answers, while Alona is all kinds of pissed that someone's impersonating her. But their efforts to uncover the truth will bring them much unwanted attention and put them directly in the path of a ghost who will stop at nothing for another stab at life. Even if it means destroying Alona.

Tvåan slutade så fruktansvärt spännande så jag ville bara slänga mig över sista boken. Dock dröjde det till April innan jag läste den. Trean var inte alls lika actionfylld som tvåan. Det som hände i tvåan känns som en ytterst liten del i trean vilket var tråkigt. Liksom som om trådarna nästan klipptes av. 

Alona och Will håller på att bråka i ungefär halva boken och det är inte alls roligt. Dom ska ju vara ett team. Speciellt när nu när det närmar sig slutet! Alona har alltid varit min favorit av dom. Från första boken och nu till sista så har hon verkligen utvecklats hur mycket som helst. 

Slutet blev jag lite förvånad över men gillade det ändå. Hela serien har varit ljumen och slutet var också lite ljumet. Sista boken var liksom inget extra ordinärt. Jag kommer inte sakna serien möjligtvis Alona. 

1. The ghost and the goth
2. Queen of the dead

Antal sidor: 316 sidor
Första meningen: (Alona) Malachi the magnificent, consultant to the stars, had a storefront in a dingy, rundown strip mall between a sketchylooking laundromat and a closed-up nail salon with a big, bright orange health department sticker plastered n it's door.
Betyg: 

Glad Midsommar!

Kategori: Allmänt

Jag gissar på att alla gör denna typen av inlägg, men skit samma!

GLAD MIDSOMMAR!


Vad ska ni göra för kul? Själv ska jag jobba fram till 24.15 idag så tyvärr blir det bara midsommar mat, men men någon måste ju jobba... 

 

I min brevlåda 27 - Väldigt blandat

Kategori: VideoMåste.läsa.ut.mina.böcker.

Wanted

Kategori: Ungdomsböcker


Titel: Wanted
Författare: Anna Hansson och Marie Nilsson
Förlag: Idus förlag
Utgivningsår: 2013

AdlibirsElisabeth, som har Arapahoblod flytande i sina ådror, har upplevt död och kärlek på nära håll. En önskan om att söka sina förfäders historia får henne att lämna allt hon har, och ge sig ut i det okända.

Sarah är prästdottern som känner en brinnande längtan efter att få styra över sitt eget liv.

Deras vägar korsas under dramatiska omständigheter, och genom deras ögon får du uppleva Vilda Västerns lockelser och faror; pälsjägare, rånare, förutbestämda öden och en förblindande passion.

Resan har bara börjat!
Jag gillar att läsa middlegrade böcker men det är nog för jag är så mycket äldre än vad den egentliga åldern är. Så jag vet att dom är huvudkaraktärerna alltid är yngre och när man är liten gör man lite saker som är ogenomtänka. Men jag är alltid så mycket äldre än karaktärerna så jag vet hur det är. Men att läsa böcker som är yngre tonåringar då kan jag ofta känna mig för gammal för sådan böcker. Does it make sense? I alla fall så känner jag mig lite för gammal för wanted. De känns inte som om historien ger mig så mycket. 

Sen hade jag himla problem med att hålla isär de två olika huvudkaraktärerna. Det var inte fören efter några kapitel jag märkte att det var två olika personer. Men även sen när jag visste det hade jag problem med det. Jag var tvungen att kolla högst upp vilket namn som det stod. Något som förstör läsningen. 

Men kul idé att skriva om indianer. Det är ju inget som är så vanligt i böcker. Sen tror jag att jag hade gillat boken ännu mer om den varit lite längre. Nu hann man inte gå in på djupet i berättelsen men det tror jag har med att göra att den är skriven för yngre ungdomar då det är stor stil och den som sagt inte är så tjock. 

Sammanfattningsvis så är det en bra historia men den passar bättre yngre tonåringar! 

Tack Anna för rec-exet! 

Antal sidor: 178 sidor
Första meningen: Jag växte upp hos min mor, en mörk skönhet med isblå ögon och förmåga att se rätt in i själen på en människa. 
Betyg: Inte något för mig tyvärr. 

Problemet löst

Kategori: Allmänt

Det fick bli en liten pocket hylla. Det är egentligen inget jag velat ha, men ibland får man ta vad man kan! Detta har gjort att det finns mer plats i hyllan vilket resulterar i att jag fått plats med mer böcker i min minibokhylla och på min kista. Dessutom lär hålen fyllas alldeles för snabbt i slutet av månaden när jag sätter in alla böcker jag har läst i juni. Men det problemet tar vi då! Just nu är jag toppennöjd! 

 

Rensing av böcker

Kategori: Allmänt

Efter mitt hyllproblem så insåg jag att jag helt enkelt får ta att rensa ut lite fler böcker. Fyra plus en box fick jag ihop det till. Om någon skulle vara intresserad av sookie Stackhouse boxen så byter jag gärna den mot två eller tre böcker. Mer böcker hittas under fliken bokbyte 
 

Irriterad!

Kategori: Allmänt

Pappa har sågat till en extra hylla till min bokis, så idag tänkte jag fixa den. Jag tar före- bild, plockar ut ALLA böcker ur bokhyllan vad upptäcker jag då? Två av hyllorna är fasta hyllor vilket betyder att det får inte plats en extra hylla om man inte flyttar dom två!! Så sjukt irriterad, så nu vet jag inte hur jag ska lösa detta.. Hoppas att jag kommer flytta till hösten ska jag köpa en stor ikea bokhylla! Före bilden.. 
 
 

Flirting in Italian

Kategori: Ungdomsböcker

 utläst 130610

Titel:
Flirting in Italian
Författare: Lauren Henderson 
Serie: #1 Flirting in Italian 
Förlag: Delacorte books for young readers
Utgivningsår: 2012

AdlibrisFour girls. One magical, and possibly dangerous Italian summer. Family mysteries, ancient castles, long hot nights of dancing under the stars . . . and, of course, plenty of gorgeous Italian boys.
Årets första härliga sommarbok. Älskar verkligen denna typen av böcker, som chicklit fast med yngre karaktärer. Egentligen skulle jag kunna läsa sådana här böcker året runt. Jag har inte alls något emot uppenbarliga saker, kärlek som är mer smörig än smör och omslag som är så sommriga så det spricker. 

Men flirting in Italien utspelar sig i Italien, suprise! Jag har själv pluggat Italienska i tre år, bott hos en familj i två veckor nere i Italien. Gissa vad det var som lockade men boken. :P Henderson har verkligen fångat den italienska atmosvären, mijöbeskrivningarna är så fina, även att det pratas en del italienska i boken, helt underbart när jag fattar vad det betyder innan det översätts åt karaktären. 

Violett, eller Violetta är huvudkaraktären vi följer. Älskar att hon inte håller på att självömka när det inte riktigt går som hon vill. Hon är riktigt häftig och kör sitt eget race! Så klart faller hon ju för italienaren Luca, men det är ingen smörig kärlekshistoria tvärtom, när han behandlar henne fel både säger hon och agerar efter det. Det gillar jag, hon tänker ändå efter. 

Mysteriet som leder till Italien tycker jag är spännande men det tar definitvt inte över boken, det är först de 30 sista sidorna det verkligen börjar handla om det. Men jag gillar det, då får man grepp om den härliga sommarkänslan! 

Gillar alla moderna referenser som när dom pratar om, alice i underlandet, pippi, pink, jovanotti och en massa andra kändisar. Det gör så att boken verkligen känns i nutid. 

När bok nummer två kommer ut kommer jag difinitvt att köpa den på direkten, som jag tror ska komma nu 2013? 

Antal sidor: 320 sidor
Första meningen: The picture in front of me is like a magnet, drawing me closer and closer, till my shoulder is nearly brushing against its antique gold carved frame. 
Betyg: 

Minirecensioner - Seriealbum!

Kategori: minirecensioner

Klicka på bilderna för att komma till handlingen.

Två seriealbum jag har läst på senaste tiden. Tyvärr fastnar jag inte så lätt för seriealbum som många andra. Ofta kan det nog bero på att det är så korta böcker.. Men jag letar igenom djunglen för att hitta något som även jag kan älska! :D 

 Utläst 130420

En hemsk historia om något som är väldigt valigt tyvärr. Jag kan inbland tycka att det blir lite för konstigt men jag vet att det är Elins tankar man får uppleva och hon är ju faktiskt bara ett barn. Det är riktigt snyggt teckant. 

Titel: Elin under havet Författare: Sofia Malmberg Utgivningsår: 2012 Förlag: Rabén & Sjögren Antal sidor: 127 Betyg: Helt okej!

 Utläst 130602
Har alltid tyckt att det ser ut som ett mumintroll på framsidan. Men nu vet jag att det inte är det! :P Albumet är alldeles för kort hade velat ha mera sidor av fina bilder. Jag hade velat att man fått veta mer om hennes fantasi värld eller vad man ska kalla det. Tror verkligen att jag hade gillat det mera om det varit längre. 

Titel: Den glädjelösa ön Författare: Enrique Fernandez Utgivningsår: 2011 Förlag: Ordbilder Antal sidor: 64 Betyg: Starkt okej! 

Bokvänspaket #2

Kategori: VideoMalins inlägg hittar ni här

Hemligheternas rike

Kategori: Fantasy

 Utläst 130525

Titel: Hemligheternas rike
Författare: Kristina Cashore
Serie: #3 De utvalda
Förlag: Semic
Utgivningsår: 2013

Så fort jag fick hem paketet så började jag läsa den. Jag har väntat otåligt på att sista(?) delen i de utvalda. Första boken gillade jag riktigt mycket, andra boken höll inte riktigt måttet men tredje boken, jag undrar om det inte är favoriten av dom. 

Bitterblue försöker ta reda på vad som egentligen hände under tiden Leck styrde, och hela detta blir ett stort puzzel som är otroligt spännande att följa, jag ville aldrig sluta läsa och fast boken är på över 600 sidor så var jag klar på två dagar. Bara det är ju ett toppen betyg!

Ibland störde jag mig på Bitterblue att hon kräver så mycket av andra, men det gör man kanske när man är drottning? Det kanske är svårt att hinna med precis allt som ska göras, men jag tyckte ändå hon tog det så självklart till exempel när hon bad Po om saker. 

I första boken så älskade jag Katsa och Po, men i denna tycker jag nästan att det blir lite för mycket. Sitter det tio personer i rummet så måste ju inte Katsa flyga på Po och kyssa och brottas så extremt inför alla. Hade jag varit med hade jag absolut inte tyckt det var så roligt att stå och prata med en person som sen springer iväg för att kyssas med sin partner.. 

Självklart tillkom den ju lite nya karaktärer. Teddy och Saf. Teddy älskar jag, så himla snäll och bara mysig. Saf gillade jag från början också men sen blev hans beetende så störande så det fanns inte. 

Trots lite små grejer som jag störde mig på så var boken så otroligt bra och jag vill redan läsa om den, vilken jag kanske faktiskt gör senare i sommar, eller i höst. Någon gång vill jag i alla fall läsa om den! 

Tack till Semic som jag fick boken som pdf-fil av! 

Antal sidor:
619 sidor
Första meningen:
Det måste göra ont när han tar tag i mammas arm och rycker henne mot väggbonaden. 
Betyg: 

Warm bodies

Kategori: Allmänt

Nu har jag äntligen sett Warm bodies. Jag läste boken och var inte stormförtjust. Men redan då var det film rykten på gång och jag hoppades att filmen skulle vara bättre än boken. Jag blev inte besviken. Alltså filmen var så himla roligt, har du inte sett den än, GÖR DET! Ni som sett filmen, gillade ni den också? :) 

Sommarläsning

Kategori: Allmänt

Jag blev taggad av Malin att göra denna sommarläsnings TAG. Och nu har vi ju faktiskt gått in i den första sommarmånaden. 

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
En Sarah Dessen bok.
The summer I became a nerd av Leah Rae Miller
Flirting in Italian av Lauren Henderson
Chanslös av Gail Carriger
Sommar för evigt av Jenny Han

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Talking to dragons av Patricia C.Wrede

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
Ute på gräsmattan eller i Hammocken. 

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?
Ute på gräset eller i Hammocken, har alltid gjort det kommer alltid att göra det. 

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Hoppas på att Dessen ska vara så bra som alla säger! 

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Prinsessans dagbok, passar på sommaren! 

7. Strand eller hängmatta?
Hängmatta! Stranden är skönt men böckerna blir lite misshandlade där...  

8. Deckare eller roman?
Roman i så fall! 

9. Favoritgenre?
YA. 

10. Tagga 3 andra!
Nu har ju typ alla gjort den så jag taggar alla som inte har gjort den... Hehe

Fruset blod

Kategori: Ungdomsböcker


Titel:
Fruset blod
Författare: Richelle Mead
Serie: Vampire Academy
Förlag: Fenix förlag
Utgivningsår: 2012

AdlibrisStrigois har samlat krafterna och siktet är inställt på S:t Vladimir ? En blodig attack gör att internatskolan evakuerar alla elever till en avlägsen skidort. Kanske hade det kunnat vara trevlig avkoppling, men med skoningslösa vampyrer efter sig har Rose svårt att slappna av. Dessutom vet hon inte hur hon ska handskas med känslorna för sin handledare Dimitri. Rose inser att det aldrig kan bli de två, men hjärtat vill något annat. Medan faran kryper allt närmare blir det uppenbart att katastrofen är ett faktum. Frågan är inte hur många som kommer att få sätta livet till, utan vilka som ska klara sig ?
Förstår inte varför det tog så lång tid mellan att läsa första boken och andra? Och nu har det gått lång tid sedan tvåan och jag har inte börjat med trean än. Suck. Dock så måste man verkligen ha tid och vara ledig när man läser VA för jag kan aldrig lägga ner boken utan måste sträckläsa hela. Och trean är tjock så får vänta tills jag har en ledig dag! 

Rose älskar jag bara ännu mer och vill bara läsa mer om henne. Tycker att alla relationer växer i denna boken. Älskar även "mysteriet" i boken, man vill ju bara ha reda på vad som händer. 

Nu har jag ju omslagen från Fenix förlag som inte är supersnygga, men saken är att inga omslag är snygga, inte de svenska och inte orginalen. Jag tror VA hade varit mer uppskattad och mer läst av "vanliga" (alltså ickebloggare) om de hade haft snyggare omslag. Ofta plockar man ju upp en bok för att omslaget är snyggt. Eller vad tror ni? 

Alltså slutet, jag satt och lipade som en unge..

Antal sidor: 317 
Första meningen: Saker och ting dör. 
Betyg: 

Månadssammanfattning Maj

Kategori: Sammanfattning
46. Wither - Lauren DeStefano
47. My soul to save - Rachel Vincent
48. Underbara helvete - Jamie McGuire
49. Forsaken - Jana Oliver 
50.  Inside out & back again - Thanhha Lai
51. The maze runner - James Dashner
52. Sanningen om Alice - Rebecca James
53. Hemligheternas rike - Kristina Cashore
54. The hunger games - Suzanne Collins 

Antal Böcker: 9 st
Antal svenska/Engelska: 3/6
Antal sidor: 3510 sidor
Antal kortisar (under 200): 1 st (Inside out... är egentligen 260 men är ju på vers.) 
Antal tegelstenar (över 500): 1st
Påbörjade böcker: Rubinernas bok och spotlight
Författarnas nationaliteter: USA (7) Vietnam (1) Australien (1)

Köpta: 6,5
Rec-ex: 1,5 (Fick ju hemligheternas rike som pdf-fil)
Lånade: 0
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 1

Påbörjade serie: 5

Uppföljare i serie: 2

Avslutade serie: 1


Sammanfattning: Sjukt nöjd över mig själv att jag äntligen läst hungerspelen, eller ja första boken! Även roligt att alla böcker jag har läst har varit så bra. Alla är bättre än okej! Många recensioner att skriva dock. Hoppas på att jag får läst mer i Juni fast det vet jag att jag inte kommer göra, men vill gärna sen har jag en massa inlägg som jag vill skriva med! :)