Bokparadiset

Gott nytt år!

Kategori:

Jag vill bara hälsa alla gott nytt år och hoppas ni får en bra dag idag! Jag jobbar precis som vanligt men hinner med lite firande ikväll :) 

Som vanligt kommer mina statistik inlägg upp någon gång nu efter nyår,  det blir en nyårstag, massa recensioner som jag fortfarande inte betat av, mina julklappsböcker och massa mer så hoppas ni är lika spända som jag är!!! 


En till fantasybok

Kategori: Fantasy

 
Titel: An ember in the ashes
Författare: Sabaa Tahir
Serie: #1 An ember in the ashes
Förlag: Razorbill
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 446

Handling: Laia is a slave.Elias is a soldier.Neither is free. 
Under the Martial Empire, defiance is met with death. Those who do not vow their blood and bodies to the Emperor risk the execution of their loved ones and the destruction of all they hold dear. 
It is in this brutal world, inspired by ancient Rome, that Laia lives with her grandparents and older brother. The family ekes out an existence in the Empire s impoverished backstreets. They do not challenge the Empire. They ve seen what happens to those who do. 
But when Laia s brother is arrested for treason, Laia is forced to make a decision. In exchange for help from rebels who promise to rescue her brother, she will risk her life to spy for them from within the Empire s greatest military academy. 
There, Laia meets Elias, the school s finest soldier and secretly, its most unwilling. Elias wants only to be free of the tyranny he s being trained to enforce. He and Laia will soon realize that their destinies are intertwined and that their choices will change the fate of the Empire itself.
Jag köpte den här för några månader sen men hade de inte varit för att den kommer ut på svenska nu i januari så hade jag nog inte plockat upp den på ett litet tag till iaf. Men jag är så glad att jag faktiskt har läst den nu. Det tog mig ungefär 12 dagar attläsa sen för jag har haft så mycket att göra men det enda jag egentligen velat är att läsa den här! 

Så det är en fantasy som handlar om Elias som tränas till soldat på en skola och Laia som måste bli slav för att försöka rädda sin bror som blivit bortförd. Jag vet inte riktigt hur jag mer ska förklara boken utan att det blir för långt så jag nöjer mig med det helt enkelt. Jag älskar handligen och det är hela tiden mycket som händer. Jag tycker inte handlingen är förutsägbar och jag kan inte räkna ut vad som ska hända heller utan jag läser helt i blindo, vilket är mycket spännande. 

När vi kommer till karaktärerna gillar jag både Elias och Laia. Jag gillar att de faller förvarandra men fortfarande har båda någon annan de gillar också utan att det blev dramatiskt. Dessutom är det inget gullande i boken vilket jag uppskattade. 
 
Lika så är miljön helt fantastisk. Soldatskolan eller stridsskolan är så himla rå, det är totyr, dödande och inte ett så roligt ställe. Hela stämningen i boken blir liksom dyster och skrämmande för detta. Svårt att förklara men det är fantastiskt. 

Det har var ju tänkt att vara en stand alone men jag är så glad att det i alla fall blir en bok till. Slutet var väldigt öppet så det funkar absolut med en bok till. Hoppas bara vi inte behöver vänta för länge på den. 

Som sagt kommer den här boken ut på svenska i januari och jag tycker verkligen ni ska plocka upp den om ni gillar fantasy. Det här omslaget är såå fint också, älskar det! Tyvärr tycker jag inte det svenska är lika fint.. 

Ekar tomt

Kategori:

Det har varit väldigt tomt här! Li et kom i vägen och jag har jobbat varje dag sen jag fick jullov så jag har varken hunnit blogga eller läsa. Det har blivit max 10 sidor läst varje dag men idag har jag bokat hela eftermiddagen till att läsa och blogga! Så senare idag kommer en recension upp och förhoppningsvis kommer mina julklappsböcker upp snart också :) 

De odödligas hunger

Kategori: vampyrer

 
Titel: De odödligas hunger
Författare: Julie Kagawa
Serie: #2 Edens blod
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 428

Handling: Ska Allie följa blodets kall för att rädda sin skapare Kanin från Sarren. Men när spåren leder tillbaka till hennes hemstad New Covington finner Allie något som kommer att förändra världen för all framtid och som eventuellt innebär slutet för både människor och vampyrer.En ny pest härjar röda lung-viruset som är dödlig för både människor och vampyrer. Deras enda hopp är den hemlighet som Kanin bär på, men ska Allie hinna fram till honom i tid?Allie trodde att odödligheten skulle vara för alltid. Men nu när allt har vänts uppochner kommer gränsen mellan människa och monster fortsätta suddas ut, och hon ställs inför ett val ett val som ingen borde behöva göra.
Första boken gillade jag men det fanns en del grejer som verkligen drog ner på boken. Men jag kan säga att det blir bättre. Andra boken gillade jag väldigt mycket mera. Det är mer spännande och det händer väldigt mycket mera i boken. 

Det är en del kraktärer man får lära känna mycket mera. Jag gillar att Kanin är med mycket mera i boken. Schakalen (som för övrigt verkar heta något annat i den engelska översättningen?) är faktiskt min favorit karaktär. Allt ja han är ett svin ibland men han är den karaktärern som är mest intressant tycker jag. Gillar verkligen att han är med i den här boken. Troligtvis han som fick boken att bli bättre, för Ezeikel gillar jag inte speciellt mycket. Eller jag gillar han som karaktär men inte som Allies kärleksintresse tycker deras relation är så tråkigt. Även prinsen som man får läsa lite om gillar jag väldigt mycket!

Handligen är väldigt spännande, det har kommit ett annat virus som dödar alla människor och även vampyrerna blir påverkade. Det är upp till Allie att rädda världen och det är faktiskt väldigt spännande. Som sagt gillade jag den här så mycket mera och det ska bli riktigt roligt att plocka upp sista delen i den här serien, det får dock vänta till nästa år. 
 
Måste säga att jag gillar dessa nya omslag väldigt mycket. Tycker de är snyggare än orginalen, så jag är glad att hela den svenska serien har de nya omslagen.

mycket. 4.5/5

Första boken i Amulet

Kategori: Comics och Graphic novel

 
Titel: The stonekeeper
Författare: Kazo Kibuishi
Serie: #1 Amulet
Förlag: Scholastic
Utgivningsår: 2008
Sidantal: 192

Handling: After chasing after the tentacled monster that kidnapped their mother, Emily and Navin find themselves in a magical but dangerous world of man-eating demons and shadowy enemies, where they must learn to control a powerful amulet given to them by their inventor grandfather.
Jag är ju väldigt ny i det här med seriealbum, graphic novels, comics och allt vad det är. Därför har jag såklart inte heller läst så mycket inom det. Men i vilket fall som heslt uppskattade jag den här boken väääldigt mycket. Det är till och med min nuvarande favorit! 

Så det handlar om en tjej, hennes lillebror och hennes mamma. De flyttar ut till en släktningshus. Första natten när de ska sova så börjar det här konstiga ljud. De tittar vad de kommer ifrån och efter det går de bara ut för. Det är ett spännande äventyr man får följa och jag tycker det händer väldigt mycket i albumet även om det inte är så långt. Den här serien är ju väldigt lång också så jag gissar på att det kommer hända väldigt mycket mera. 

Jag tycker det är svårt att säga något om karaktärerna eftersom jag inte riktigt hinner lära känna dem. Men det finns ingen jag ogillar kan jag säga. 
 
Tecknarstilen gillar jag väldigt mycket. Tycker färgerna är jättefina och de passar bra ihop med historien. Sen så är det tecknat så himla snyggt alltså. Det är definitivt en stil som passar mig. 

I min brevlåda 84 - Black Friday plus annat

Kategori: Video

En dystopi

Kategori: Dystopier

 
Titel: Partials
Författare: Dan Wells
Serie: #1 Partials
Förlag: Harper Collins
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 468

Handling: The only hope for humanity isn't human. In a world where people have been all but wiped out by a virus created by part-human cyborgs called 'Partials', and where no baby survives longer than three days, a teenage girl makes it her mission to find a cure, and save her best friend's unborn child. But finding a cure means capturing a Partial...
För ett tag sen var det ju väldigt populärt med dystopier och det kändes som om man bara läste det, så jag blev en aning trött på just dystopier. Eller ja det är jag fortfarande lite. Hade det inte varit för min hyllvärmarutmaning hade jag nog inte plockat upp denna. Men jag är väldigt glad att jag gjorde det. Jag tycker många dystopier är alldeles för lika men den här sticker ut för mig. 

Dels var den väldigt spännande. Det finns ett virus som gör att inga bebisar överlever. Sen finns det rebeller som försöker förstöra den enda staden som finns kvar och sen finns det robotar som staten själv skapat men nu är stadens fiender. Men kanske är inte allt som de verkar? 

Jag gillar verkligen historien och handling. Det är mycket spännande, jag har hört att den är ganska kemisk av sig men jag håller nog inte med faktiskt. Har ni blivit avskräcka för att också ha hört det så tycker jag inte ni ska lyssna på det. Men även karaktärerna gillar jag. Kira för att hon är en väldigt självsäker tjej och för att hon inte måste ha en kille utan att hon vill utforska saker och ting själv. De andra karaktärerna gillade jag också men Kira är min favorit. 

Den här var väldigt spännande och boken flög förbi, jag hoppas på att plocka upp andra boken snart. Får jag inte den i julklapp ska jag beställa den direkt efter jul faktiskt. Tycker dessutom det är väldigt tråkitg att boken inte hat fått mer uppmärksamhet. Knappt sett någon som läst den. 

Internatskola ur en killes perspektiv

Kategori: Contemporary

 
Titel: Winger
Författare: Andrew Smith
Serie: #1 Winger
Förlag: Simon & Schuster
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 439
 
Handling: Ryan Dean West is a fourteen-year-old junior at a boarding school for rich kids. He’s living in Opportunity Hall, the dorm for troublemakers, and rooming with the biggest bully on the rugby team. And he’s madly in love with his best friend Annie, who thinks of him as a little boy.

With the help of his sense of humor, rugby buddies, and his penchant for doodling comics, Ryan Dean manages to survive life’s complications and even find some happiness along the way. But when the unthinkable happens, he has to figure out how to hold on to what’s important, even when it feels like everything has fallen apart.
Jag hade sett denna bok många gånger i bokhandeln men tänkte att den inte var något för mig. Men så köpte jag den ändå tillslut varför vet jag egentligen inte. Men jag är väldigt glad att jag gjorde det! Boken handlar alltså om Ryan Dean och hur han lever på internatskola. Alltså han är så väldigt rolig och gör så sjukt knäppa saker så man skrattar högt flera gånger. Han är så pinsam, konstig och rolig och det går inte låta bli att älska honom fast han gör de mest korkade sakerna.

Det har kommit en companion bok till som jag verkligen vill läsa, dock har jag inte köpt den än men måste verkligen göra det. Älskar att den följer omslaget också, det är samma kille på framsidan och den på baksidan är det tecknat. Det är så himla snyggt det här omslaget, speciellt ryggen också.

Gillar ni internatskolor, pinsam huvudkaraktär, humor och böcker som är ifrån en killes perspektiv så rekommenderar jag den här. Den är helt fantastisk. 

Minisar

Kategori: Contemporary

 
Titel: När jag vaknar finns du inte Författare: Cat Patrick Förlag: B.Wahlströms Utgivningsår: 2011 
Sidantal: 252
 
Det första jag tänkte på när jag började läsa den här var att den är himla lik filmen 50 first dates. Hon vaknar alltid upp 4.33 och kan inte minnas sitt förflutna. Dock minns hon framtiden, men det är bara så grejer och händelser som alltså ska hända. Hon minns alltså saker som kommer hända långt fram inte bara under dagen. Det är bara mamman och hennes bästa kompis som vet om det här, och hon klarar av vardagen genom att skriva anteckningar om allt så hon lever ett ”normalt” liv. Dock kändes det halv trovärdigt för alltså att skriva anteckningar om ALLT som händer under en dag blir ju väldigt mycket och sen ska hon läsa alla sina anteckningar varje morgon så hon kommer ihåg allt som hon varit med om.  

Jag gillade kärleksbiten mellan henne och Luke. Hon blir ju förälskad i honom varje dag vilket är fint men samtidigt när han får reda på allt måste det ju vara jobbigt för honom. Jag gillade den här när jag läste den tyvärr har den inte riktigt fastnat i minnet. 
 
Betyg: Gillar! 3/5

 
Titel: The ghost's child Författare: Sonya Hartnett Förlag: Walker books Utgivningsår: 2008 
Sidantal: 192
 
Jag läste den här på grund av att Man på bokskadad skrev en så himla fin recension, även om det var typ år sen så har den fastnat i huvudet. Jag tog äntligen tag i det och läste boken. Jag blev inte riktigt så begeistrad som hon men jag ser fortfarande det fina i boken. Det var bara inte riktigt min smak. Men jag gillade den fortfarande.

Hela boken har liksom en poetiskanda över sig. Men den föll ändå inte riktigt i min smak. Det handlar om en gammal tant som berättar om sitt liv för en liten kille. Det hela handlar om hur hon blev kär i en kille. Dock så är det en väldigt speciell och tänkvärd historia. 
 
Betyg: Gillar! 3/5

 
Titel: The miniaturist Författare: Jessie Burton Förlag: Picador Utgivningsår: 2015 
Sidantal: 400
 
Jag hade ganska stora förhoppningar på den här men tyvärr blev det inte riktigt så som jag trodde. Boken i sig är inte dålig men jag trodde att det skulle handla om något annat. Men det handlar om en flicka som blir bortgift till en earl som inte visar henne det intresset hon trodde. Sen följer man hennes vardag och hur hon försöker passa in i hushållet. Okej nu får jag det att låta tråkigare än vad den här, för jag tyckte ändå att den var okej. Men det som drog ner historien för mig var att jag tyckte den var för långsam och att det aldrig riktigt hände något.

Den här blivit översatt nu i höst och jag tror det är många som kommer att gilla den. Tyvärr föll den aldrig mig i smaken tyvärr. 
 
Betyg: Helt okej! 2.5/5

En bok ur min favorit serie

Kategori: Retelling

 
Titel: Beyond the kingdoms
Författare: Chris Colfer
Serie: #4 Land of stories 
Förlag: Little Brown
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 419
 
Ingår i en serie så kan förekomma spoilers! 

Handling: The Masked Man is on the loose in the Land of Stories, and it's up to Alex and Conner Bailey to stop him...except Alex has been thrown off the Fairy Council, and no one will believe they're in danger. 
With only the help of the ragtag group of Goldilocks, Jack, Red Riding Hood, and Mother Goose and her gander, Lester, the Bailey twins discover the Masked Man's secret scheme: He possesses a powerful magic potion that turns every book it touches into a portal, and he is recruiting an army of literature's greatest villains 
So begins a race through the magical Land of Oz, the fantastical world of Neverland, the madness of Wonderland, and beyond. Can Alex and Conner catch up to the Masked Man, or will they be one step behind until it's too late?

Jag trodde att detta var sista boken men såå glad jag blev när jag upptäckte att det inte var det! Jag har väntat på den här så himla länge. Det var väl inte bara jag som fick en chock slutet på bok tre? Alltså gah! Kunde det bli mer spännande? 

Med andra ord var jag väldigt spänd på att läsa den här boken, och det var precis så underbart som jag ville att det skulle vara. Varje gång jag läser en bok från denna serien blir jag så imponerad hur han väver in historier som man hörde när man var liten och det blir så levande. När jag läser så tänker jag att det är så här karaktärerna i historierna alltid varit, alltså deras personligheter och förhållanden till varandra. Böckerna är så fyndiga och jag älskar verkligen varje bok. 

Den här boken är precis som tidigare väldigt spännande. Här får man dock se väldigt många nya världar och möta nya spännande karaktärer. Det är svårt att säga vem som är min favorit av de nya. Men Peter Pan tyckte jag Colfer hade framställt väldigt roligt, haha. 

Det är med längtan och vemod jag väntar på nästa bok, vill ha mer men inte att det ska ta slut. Detta är en av mina favorit serier. Tror verkligen jag ska läsa om alla böcker innan den sista kommer. 
 

Mina favoriter

Kategori: Listor/Taggar

Fina Veronica har taggat mig att göra en lista med mina favoriter. Super kul, tack! 

Favoritförfattare:
1. J.K Rowling
2. Chris Colfer
3. Kiera Cass
4. Sophie Kinsella
5. Jojo Moyes

Favoritgodis
1. Chocklad 
2. Choklad med nötter
3. Marabou Apelsin
4. Dubbel nogat
5. Allt som är med choklad. 

Favoritdricka
1. Mjölk
2. Kaffe Latte
3. Vatten
4. Loka mango, päron
5. Röd vin

Favoritkaraktärer (både onda och goda, ja jag vet såå svårt välja)
1. Hermione Granger
2. Emma (Mina hemligheter)
3. Adelina Amouteru (Den unga eliten)
4. Gansey (The raven boys)
5. Bridget (systrar i jeans)

Favorit tv-serie
1. Sex and the City
2. One tree hill
3. Game of Thrones
4. Pretty little liars
5. Glee

Samlar på
1. Böcker
2. Skor
3. Väskor
4. Julpynt
5. Smink

Favoritresemål
1. Harry Potter världen
2. Italien
3. Böckernas värld
4. Västkusten
5. Allt med vatten runt

Drömresemål
1. New York
2. Prag
3. Sardinien
4. London
5. Mauritzius

Göra på en lördagkväll
1. Umgås med min sambo
2. Mysa med en bok
3. Umgås med vänner
4. Gå på bio och ut och äta
5. Sällskapsspel

Favoritklädesplagg
1. Shorts
2. Klänning
3. Gosiga tröjor
4. mjukisbyxor
5. Stickade tröjor

Favoritmat
1. Tacos alla dagar i veckan
2. Sallad
3. Potatisgratäng
4. Julkorv
5. Chocklad

Vart läser du helst
1. I sängen
2. Mina föräldrars trädgård
3. I soffan
4. På tåget
5. På balkongen

5 Olater
1. Ingen självdeciplin
2. Lat
3. Stökig
4. Dålig på att höra av mig
5. Svårt att säga nej

5 saker du är bra på
1. Att se det bästa ur alla människor
2. Uppdatera bloggen
3. Få folk att skratta
4. Att jag är Stresstålig
5. Köra bil
 
Alltså den här var såå svår. Den enda jag visste direkt var typ favorit mat och favorit serie...  Och godis. 

En bok om självmord

Kategori: Contemporary


Titel: 
Jag var här
Författare: Gayle Forman
Serie: -
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 235
 
Handling: Cody blir först chockad och sedan förkrossad när hon får veta att hennes bästa vän Meg tagit livet av sig, ensam på ett hotellrum.
Cody kan inte fatta varför Meg skulle vilja dö. De pratade ju om allt. Varför hade hon inte sagt något? Men när Cody reser till Megs universitetsstad för att packa ihop hennes tillhörigheter upptäcker hon att det är mycket Meg inte har berättat. Om sina rumskamrater, människor av en sort som Cody aldrig skulle ha stött på i sin lilla håla till hemstad. Om Ben McAllister, killen med gitarren och flinet, som krossat hennes hjärta.
Men allra mest chockad blir Cody när hon till sist lyckas öppna en krypterad datafil på Megs dator, som visar att hon varit aktiv på en sajt som tycks vara kopplad till hennes död. Allt Cody trodde att hon visste om sin bästa vän sätts ur spel.
Jag blev faktiskt positivt överraskad av den här boken. Gillade den mycket mer än Om jag stannar och När jag lät dig gå. Det finns faktiskt en stor chans att jag plockar upp något mer av henne.
 
Codys bästis Meg har tagit sitt liv, men gjorde hon det av helt fri vilja? Det är början på ett mysterium som Cody har bestämt sig för att ta reda på. Jag gillade verkligen den här biten av boken. Jag ville hela tiden få reda på hur allt låg till. Sen gillar jag Cody väldigt mycket. Hon kommer från ganska kassa familjeförhållanden men hakar sig frammåt hela tiden utan att klaga. 
 
Jag gillar också att man får följa hur livet fortsätter när någon tagit självmord. Hur man tacklar allt och hur det kan gå vidare. Jag gillade alla karaktärer de är trovärdiga. Dock vet jag inte riktigt vad jag tycker om Cody och Ben.. En del av mig (som älskar kärleksdelarna i böcker) vill att de ska bli tillsammans men en del av mig hade faktiskt gillat om de bara var kompisar. 

Jag gillade den och det fälldes ett par tårar. Kan tänka mig att plocka upp något mer av henne. 

Tack till Modernista för rec-exet!
 
Betyg: 3.5/5

 

En bok utifrån ett barns ögon

Kategori: Krig

 
Titel: Pojken i randig pyjamas
Författare: John Boyne
Serie: -
Förlag: B.Wahlströms
Utgivningsår: 2007
Sidantal: 176

Handling: En dag går Bruno på en hemlig upptäcktsfärd längs det långa stängslet. När han vandrat i en timme ser han en liten pojke sitta där helt ensam på andra sidan. Pojken har precis som alla de andra där inne randig pyjamas på sig. Ingen annan syns till, så Bruno slår sig ner och börjar prata med honom. Shmuel. Det visar sig att de fyller år på samma dag. Shmuel har också en del klagomål på det liv han fått lämna. Bruno blir så glad för nu är det ju äntligen någon som förstår honom. Han börjar ta en promenad bort till Shmuel varje eftermiddag.
Jag har läst Boynes alla andra böcker som blivit översatta men detta här ju boken som verkligen har slagit igenom för honom. Dock gillade jag inte den riktigt lika mycket som jag trodde. Det är en hemsk historia som berättas ur ett barns perspektiv, hela den idén gillar jag, MEN barnet, Bruno, är så otroligt naivt och så blåögd. Jag kan gå med på att han i början inte förstår vad som pågår bakom stängslet men bor man där flera år så borde man ju börja fatta. Barn är liksom inte dumma och tyvärr är det så Bruno blir uppfattad här. Hade han vetat hur barnen har det hade han inte käkat upp maten på vägen till stängslet osv. Jag tycker det är så synd att göra ett barn så blåögd eftersom barn är väldigt smarta och förstår oftas mycket mer än vad vi vuxna tror... 

Slutet kom ändå väldigt oväntat och det är så hemskt. Samtidigt som allt händer får man sån panik när man läser eftersom man fattar vad som är på väg att hända och det enda man vill är att det inte händer. 

Jag tycker inte om hur Boyne framställer barn i historien men jag gillar själva idén. Hade Bruno bara fått vara mindre naiv så tror jag historien hade blivit bättre och kanske varit lite annorlunda. Den här har ju filmatiserats, än har ju inte hunnit se filmen men jag hoppas på att göra det. 
 
Recensionen låter väldigt negativ och jag är ganska skeptisk till boken. Det är inte en favorit av hans böcker. Men boken har fortfarande bra stunder och jag gillar det andra. 

Sommarens stora förälskelse

Kategori: Contemporary

 
Titel: The Duff
Författare: Kody Keplinger
Serie: -
Förlag: Hodder Children's books
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 341

Handling: Seventeen-year-old Bianca Piper is smart, cynical, loyal - and well aware that she's not the hot one in her group of friends. But when high-school jock and all round moron Wesley Rush tells her she's a DUFF - a Designated, Ugly Fat Friend - Bianca does not the see funny side. She may not be a beauty but she'd never stoop so low as to go anywhere near the likes of Wesley ...Or would she? Bianca is about to find out that attraction defies looks and that sometimes your sworn enemies can become your best friends. 
Alltså ni som följer mig på instagram vet ju redan hur mycket jag älskar den här. Det är precis sådana här böcker jag faller totalt för. Den är somrig, roligt och så himla söt. Fast egentligen är boken väldigt mörk och det tas upp flera tunga ämnen. Men sen med humorn så blir det inte lika tungt. Sen är den ju en aning pinsam också. Jag vet inte hur många gånger Bianca gjorde pinsamma saker så jag var tvungen att sluta läsa och bara skratta. Vet ett tillfälle var det till och med så pinsamt så att jag rodnade.

Bianca är ganska butter av sig. Hon är deppig men samtidigt blir hon för att hon är så butter och snäser till. Jag fattar att hon tycker att hon är den fule i sitt kompisgäng, vem har inte gjort den liksom? Men stör mig på att hon inte bara pratar med dem, de står ju ändå ut med henne när hon är så bitter hela tiden. Ibland tänker jag även att hon borde försöka mera, liksom om de vill gå och dansa kan hon ju försöka vara lite positiv. Trots allt detta gillar jag henne. Wesley gillar jag inte alls till en början men sen när man lär känna honom så älskar man han.

Jag tycker boken är väldigt trovärdig och jag ÄLSKAR den! Har även sett filmen numera som tyvärr inte är ett dugg lik. Alltså i boken förekommer väldigt mycket sex medan i filmen händer det inte alls. Filmen har bara tagit själva The DUFF och sen gjort en egen story utifrån det begreppen och följer inte filmen alls. Boken är ganska tung också vilket filmen inte var heller. Men tittar man bara på filmen utan att tänka att det ska följa boken var den superbra! 
 

En riktig favorit

Kategori: Chicklit

 
Titel: Mina hemligheter
Författare: Sophie Kinsella
Serie: -
Förlag: Damm förlag
Utgivningsår: 2007
Sidantal: 348

Handling: Tänk dig att någon skulle få reda på dina innersta tankar. En fullständig främling. En person som du sedan möter i ett annat sammanhang ... Emma Corrigan är en helt vanlig tjej. Hon drömmer om att avancera på jobbet, få roligare arbetsuppgifter, högre lön och status. Och så har hon sina hemligheter. Hur hon blev av med oskulden, att hon förfalskat sitt mattebetyg och att hennes stringtrosor är väldigt obekväma. Inga uppgifter som hon vill dela med någon annan, men ödet vill annorlunda. 

Detta var den första Kinsella boken jag läste. Jag älskade den första gången och jag älskade den andra gången också. Detta är verkligen min favorit bok av henne.

Boken handlar alltså om Emma som är en helt vanlig tjej. Delar lägenhet med två tjejer och har inte riktigt hittat sin plats i livet. Förhållande med hennes pojkvän är så sockersött så inte ens hon inser att det kanske faktiskt är för bra. Hennes föräldrar favoriserar hennes kusin och Emma får stå ut med väldigt mycket. Men efter en flygresa förändras hela livet.

Den här boken är så fruktansvärt rolig. Jag skrattar inte jätteofta åt böcker men har ändå börjat hända mera nu för tiden men det finns inga böcker som jag skrattar åt så mycket om Kinsellas böcker. Alltså den här är så rolig och pinsam. Helt ärligt så är det som om det är mig boken handlar om, alltså för jag lever mig in så mycket i boken så när hon skäms gör jag det också och när hon blir sårad så ligger jag och bölar så mycket att det inte finns. Ögonen var helt svullna när jag slutade läsa. Den är nog den här och Livet efter dig som jag bölar lika mycket åt.

Gillar ni Kinsellas böcker men inte läst den här så hoppas jag verkligen att det är era planer att göra det. Gillar ni däremot chick lit så tycker jag ni måste plocka upp denna snarast. 

December TBR + Recensioner

Kategori: TBR-Hög

Här kommer min TBR för december. Ber om ursäkt för ljuset. Och ja det är många böcker, men jag hoppas alla blir läsa. :) 
 


Sen är det så att jag har ungefär 34 oskrivna recensioner just nu. Såå jag har tänkt att varje dag i december så kommer det komma upp en recension. Det blir nog svårt men ska verkligen försöka, vill inte ha oskrivna recensioner när nya året börjar. Så redan idag kommer den första upp!