Bokparadiset

Sommartider

Kategori: Allmänt

Nu börjar det faktiskt dra sig mot sommartider. För många betyder det sommarlov (vill också ha!) och även mera lästid. Tyvärr blir det motsatsen för mig. Istället för att vara ledig 8-10 dagar i månaden så blir det nog snarare 5 eller mindre. Det har redan nu börjat märkaas på bloggen och läsningen denna månaden. Nu även till sommaren är det massor av kompisar som kommer hem även pojkvännen vilket betyder att jag vill hinna umgås så mycket som möjligt med dom! 

Väldigt tråkigt men jag ska anstränga mig för att få in lite inlägg ibland! 


I min brevlåda 26 - Bookhaul

Kategori: Video

Japp ännu en bookhaul. Ska lugna ner mig med böckerna nu! Någon av böckerna ni läst? :) 

Bok blir film TAG

Kategori: Allmänt

Rädd att flyga

Kategori: Klassiker och kult

 utläst 130416
Titel:
Rädd att flyga
Författare: Erica Jong
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 1975

NorstedtsIsadora Wing är rädd för att flyga. Den där känslan av att tappa fotfästet, att lämna den invanda tryggheten och ge sig hän åt ett nyckfullt öde. Så känner hon det också när hon sätter sig på planet till New York för att åka till en psykoanalytikerkongress i Wien. Och så börjar en svindlande erotisk luftcirkus över Europa, som långt senare slutar på ett äventyrligt hotell i Paris. Då har hennes demoniska älskare Adrian Goodlove lämnat henne och återvänt till det stilla livet i sin familj. Men Isadora har gjort en betydelsefull vinst. Flygskräcken är borta ... 

Det odödliga uttrycket "det knapplösa knullet" myntades i Erica Jongs feministbibel från 1973 (på svenska 1975). Den slog ner som en bomb i sin samtid, på grund av sin frispråkighet och sin öppenhet kring sex och framför allt kvinnlig sexualitet. Full av fräckhet, livsbejakelse och skratt. Numera är den en modern klassiker, som ständigt hittar nya läsare. Den har i dag sålt i över 18 miljoner exemplar världen över.
När denna kom på 70-talet förstår jag att det var väldigt revoluterande. Detta var ju 70-talets it bok. 

Att läsa klassiker är inget som jag egentligen brukar göra men det är faktiskt något som jag vill göra. Så ibland är det roligt att prova utanför sin bekvämlighetszon. Ska faktiskt försöka läsa klassiker oftare! 

När jag läser boken så känns det som författaren berättar sin egen historia att det inte alls är något hon bara har kommit på. Och det är faktiskt riktigt imponernade att hon kan skriva på det sättet hon gör. Det känns så verkligt då. Men det är inte riktigt en berättelser utan det berättas lite vad som händer men mycket går tillbaka till Isadoras tankar hela tiden. Så den är lite speciell på det sättet. Det är ju ingen actionpackad bok så kan tänka mig att är man inte van vid lugna böcker så tycker man nog att den är seg. 

Boken är faktisk ganska rå. Den går direkt på sak, inget smygande runt gröten och det är väl en av anledningarna till att det blev en sån chock på 70-talet. För boken går direkt in på sex delarna när dom väl kommer. 

Det är ett öppet slut och visst funkar det, men jag är lite kluven till öppna slut. Man kan tänka att det slutar så som man själv vill men och andra sidan vill man att författaren ska tänka precis som man själv så man verkligen får uppleva slutet på riktigt. Men är det ett öppet slut så slipper man också bli besviken på om det är ett slut man annars inte skulle hålla med om. 

För er som blir sugna på att köpa boken så har Norstedts givit ut den med ett nytt snyggt omslag
Sammanfattningsvis kan man säga att detta var 70-talets fifty shades of grey fast med bättre språk och karaktärer. 

Antal sidor: 303 siddor.
Första meningen: Det satt 117 psykoanalytiker på Pan American-planet till Wien. 
Betyg: nästan ett gillar men får bli ett starkt okej! 

Book Rescue Tag

Kategori: Allmänt

Jag blev taggad av fina Rebecka på mina thoughts att göra denna TAG:en. Tycker att det är roligt att hon har gjort motsatsen till Book Sacrifice Tag även roliga händelser har hon kommit på! 

1. En lånad bok. Du står i biblioteket och omges av alla böcker du någonsin lånat och läst. Helt plötsligt hörs bibliotekariens skrik, och han/hon skriker ut i biblioteket att en vulkan i närheten har börjat spruta lava, och att den lavan tar sig fram onaturligt snabbt för att vara lava. Din ända chans att överleva är att springa till närmaste höga berg. Du får en stark känsla av att behöva rädda en av böckerna i biblioteket, men berget ligger ett par kilometer bort och du orkar bara springa den sträckan med en bok.
Vilken bok som du någon gång lånat på biblioteket bestämmer du dig för att rädda?Jag lånade faktiskt Själlös först. Trodde inte att detta skulle vara en bok för mig så tänkte inte ens läsa den. Men som tur var gjorde jag det och nu är det en av mina favorit böcker! 

2. En tegelsten. Du är på en månadslång kryssning och har tagit med dig en hel väska med alla dina
tegelstens-böcker så att du ska ha något och läsa under hela månaden. Mitt ute på havet hörs en smäll, det är en av motorerna som har exploderat, och skeppet sjunker nu i en hissnande fart. Du sitter och läser en av tegelstenarna uppe på däck, du hinner inte springa till hytten för att hämta de andra böckerna, utan måste direkt ner i en av livbåtarna. 
Vilken tegelsten skulle du helst ha läst vid det tillfället i vetskapen om att det är den enda boken du kan rädda?


En bok jag tycker riktigt mycket om. 

3. En bok på översta hyllan. Det har börjat en brand i ditt hus/lägenhet som har spridit sig till din bokhylla, varav hela din hylla står i brand förutom översta hyllplanet. 
Vilken bok räddar du undan lågorna som står på översta hyllan i din bokhylla?


Hemsk tanke att alla min böcker skulle brinna upp! Men jag har inga böcker på översta hyllan så elden har bara hunnit till de tre nedersta. :P The wishing spell var en bok jag tyckte riktigt mycket om, så jag väljer den! 

4. En bok på TBR-listan. Tänk dig följande; Du har precis varit i bokhandeln och köpt alla de böcker du har på din TBR-lista. Eftersom att det var så många böcker tog du med dig en kärra att förflytta böckerna i, och behövde därför inte någon påse. Helt plötsligt öppnas himmeln och regnet öser ner. Du kan rädda en av böckerna du precis köpt genom att stoppa den innanför jackan/koftan, men det är också allt som får plats. 
Vilken bok (som du ej har läst) väljer du att rädda?


Så himla hemskt att man har köpt alla böcker man vill läsa och så får man bara rädda en! Det går inte ens att bara välja en! Får bli HP page to screen, en bok som jag verkligen vill ha!

5. En serie. 
Ett event för bokälskande äger rum ute på landet och du njuter av att vara där. Det har samlats ihop vad som känns som en miljon böcker, och du hittar alla serier du någonsin läst i var sin hög vart du än ser. En skördetröska som skördade en åker precis intill är utom all kontroll och kör i högsta hastigheten mot högarna med serier. Vilken serie räddar du undan att strimlas sönder av maskinen?Så klart mina favorit böcker i hela världen inte kan få strimlas sönder! 

6. Ett vackert omslag. Ännu en gång befinner du dig i en bokhandel, den här gången står du mellan hyllorna och  kollar in de böckerna med de finaste omslagen, när en av bokhandelns fönster exploderar i glasskärvor och ett hårigt monster hoppar in. Monstret verkar avsky synen av de vackra omslagen och du bestämmer dig för att ta med dig det vackraste omslaget du kan hitta som skydd mot alla monster och bevara det för alltid. 
Vilken bok har ett så vackert omslag att du tror att det skulle kunna skydda dig mot de monster som numera dominerar världen? (kan vara en bok du läst eller en bok du inte läst)Finns ju hur många fina omskag som helst, men det här hade jag kunnat ha som en tavla! 

7. Sista boken i ditt liv. Du vaknar på morgonen, och dem säger på nyheterna att solen har börjat brinna mindre och mindre på bara några timmar och att den inte kommer skina alls efter nästa natt. Solen kommer alltså efter sin nedgång i kväll aldrig mer gå upp, och saknandet av sol kommer göra planeten obeboelig. 
Vilken bok läser du i vetskapen om att det kommer bli den sista boken du någonsin läser?Egentligen skulle jag läsa någon HP bok men tråkigt att välja samma bok på alla. Så första läser jag en HP bok sen läser jag Anna and the French kiss så dör jag med ett leende på läpparna! 
De jag taggar är:

Nellonsbokblogg
Reading this world
Vettans böcker
Bookshelf

Hoppas ni vill göra den!

Spiderwick x2

Kategori: Middle grade

Eftersom jag gillar Holly Blacks berörarna serien väldigt mycket så är det klart att jag vill läsa mer av henne och i väntan på tredjeboken så läser jag hennes middlegrade serie Spiderwick. Klicka på bilderna för handlingen. 

 Utläst 130206

Detta är verkligen tunna böcker så det tar ungefär en halvtimme att läsa ut dom. Men visst är de lite mysiga ändå. Jag har sett filmen för jättelänge sen, tror det är på den första boken bara (?) och den är i alla fall jättebra, så se den! Det är synd om den lilla killen i boken för han får skulden hela tiden! 

Titel: Vättar i väggen Författare: Holly Black & Tony DiTerlizzi Serie: #1 Spiderwick Utgivningsår: 2004 Förlag: Rabén & Sjögren Antal sidor: 107 Betyg: Helt okej!

 Utläst 130430

Lite mer äventyr i denna boken. Får veta mer om alla varelser det finns i världen. Lika lättsam som den första boken. Det är lika fina bilder som i ettan. 

Titel: Stenens öga Författare: Holly Black & Tony DiTerlizzi Serie: #2 Spiderwick Utgivningsår: 2004 Förlag: Rabén & Sjögren Antal sidor: 108 Betyg: Helt okej!

Forsaken

Kategori: Dystopier

 Utläst 130514

Titel: Forsaken
Författare: Jana Oliver
Serie: #1 The demon trappers
Förlag: Macmillan children's books
Utgivningsår: 2011

Adlibris
Riley has always wanted to be a Demon Trapper like her father, and she's already following in his footsteps as one of the best. But it's tough being the only girl in an all-guy world, especially when three of those guys start making her life more complicated: Simon, the angelic apprentice who has heaven on his side; Beck, the tough trapper who thinks he's God's gift, and Ori, the strikingly sexy stranger who keeps turning up to save her ass. One thing's for sure -- if she doesn't keep her wits about her there'll be hell to pay ...
Min första bokvänsbok! Jag hade inte en aning om vad den handlade om, något med demoner, så mycket fattade jag. Men av någon anledning fanns den på min TBR-lista så någon gång måste jag sett en bra recension på den! 

Och visst är det skönt att läsa en bok man inte har några förväntningar på och som inte är jätte hypad eller kritiserad. För det är ju mycket lättare att gilla boken då, och det gjorde jag. 

Något jag tänkte på direkt var Rileys relation till hennes pappa. Det tyckte jag var himla fint. Verkligen en toppen pappa! Riley gillar jag som karaktär, hon är lätt att tycka om, stark och gör de rätta sakerna. Hon är även så där härligt sarkastisk, dock inte för ofta. Tycker det är riktigt bra att kärleken inte får ta så mycket plats i boken. Den finns där men det är bara en liten del av det. Beck som också är en huvudkaraktär gillade jag inte alls från början. Tyckte han var alldeles för nonchalant. Men sen växer han verkligen och jag tycker om honom! 

Älskar verkligen den här världen, med demonerna. Tycker det är grymt spännande och ser verkligen fram emot att läsa nästa bok, kommer nog bli hur bra som helst. Kan mycket väl tänka mig att detta kommer bli en ny favorit serie. Men ska inte uttala mig för mycket, har ju bara läst första boken än så länge. 

Sen måste jag bara nämna omslaget (som vanligt) detta är tusen gånger snyggare i verkligheten än vad det är på bild. Grymt snyggt verkligen. 

Antal sidor: 422 sidor
Första meningen: Riley Blackthorne rolled her eyes.
Betyg: 
 

I min brevlåda 25 - Amazon, recex mm

Kategori: VideoSvamlar en massa men enjoy ändå!

Fina Puffin Classic!

Stora bokbytardagen

Kategori: AllmäntIngen har väl missat att det är stora bokbytardagen idag. Tyvärr finns det inget bokbyte här jag bor men jag har bytt lite genom att skicka iväg en bok till fina Nelly. Hoppas ni andra har något roligt bokbyte, om inte kan ni kolla in mitt bokbyte

Glad bokbytedag på er! 

Annonsflickan från Odessa

Kategori: Chicklit

 Utläst 130425

Titel: Annons flickan från Odessa
Författare: Janet Skeslien Charles
Förlag: Ponto pocket
Utgivningsår: 2009

AdlibrisDaria är en vacker, välutbildad, tjugofemårig ukrainsk kvinna som kämpar för att få ihop en dräglig tillvaro för sig och sin mormor. Det enda jobb hon har lyckats få tag i är som underbetald sekreterare på ett utländskt företag. Men tack vare sina goda kunskaper i engelska lyckas hon få ett extrajobb som översättare på kontaktförmedlingen Sovjet Unions, där vackra ukrainskor kan möta ensamma västerländska män via nätet. 

Plötsligt öppnar sig en helt ny värld för Daria och hon blir länken mellan kvinnor och män som delar en dröm om ett nytt liv och hon får ta del av många intressanta människoöden.

Det tar inte heller lång tid innan Daria själv finner sig uppvaktad från två håll, dels av en farlig (men oemotståndlig) ukrainsk gangster och dels av en dubbelt så gammal lärare från USA. Vad ska hon välja, tryggheten och äventyret i ett nytt land eller passionen och tryggheten i sitt hemland?
Hela boken är en hyllning till Odessa. På varje sida sägs något om Odessa, alltid positivt. Det stör säkert många kan jag tänka mig, men för mig blir det mer en fin sak. Alla från Odessa älskar staden så mycket och att man verkligen står för det och visar det. 

Första halvan av boken gillar jag riktigt mycket. Mycket hur det var när hon jobbade, människorna i hennes närhet. Det var en mysig känsla över hela boken. Absolut bästa var tiden då hon umgicks med Vladimir. Men andra halvan av boken när hon har flyttat. Det tar död på allting. Det ända hon gör är att klaga. Och hon borde klaga för hon har det riktigt kasst, men varför kan hon inte bara svälja sin stolthet och flytta tillbaka är det ända jag tänker hela tiden! 

Jag har satt detta som en chicklit boken men det är det egentligen inte. En chicklit ska vara full med humor och det är inte denna boken. Hade den varit det hade de nog varit nästan fullpott men nu så blir det bara helt okej. Sen hade boken varit bättre om det itne vore för andra halvan av boken. 

Stör mig på det öppna slutet. Jag har fortfarande frågor kvar i huvudet. 

Antal sidor: 427 sidor
Första meningen: Mr Harmon hade hållit på att driva mig till vansinne i sex månade, tre veckor och två dagar. 
Betyg: 

Book Sacrifice Tag

Kategori: Allmänt

Jag har blivit taggad av två av mina favorit bloggar, nämligen Miriam och Nelly. Denna TAG:en är sjuk svår och därför det dröjt lite. 

1. En överskattad bok. Vi börjar med Zombie apokalyps! Låt oss säga att du är i en bokhandel, kollar runt bland bokhyllarna, när BAM! Zombie attack. Ett meddelande i högtalarna berättar att militären har upptäckt att zombiernas enda svaghet är överskattade böcker. Vilken bok kastade, med vetskap om att det är en väldigt hypad bok (för att vara säker på att det ska fungera), skulle du kasta på dem? Alltså alla recensioner jag har sett av denna så har folk gillat den. Och varje gång jag har läst en recension undrar jag om jag verkligen läste samma bok. Jag vet inte om det är för att jag inte gillar zombies för efter att ha läst denna boken så kommer det kräva mycket för att jag ska läsa en zombie bok igen. 
 
2. En uppföljare. Låt oss säga att du precis lämnat frisören med en fantastisk ny frisyr och BOOM: kraftigt skyfall, du har aldrig sett sånt regn i hela ditt liv. Vilken uppföljare är du villig att offra som paraply för att skydda dig själv?Alla andra Twilight böcker älskade jag när jag läste dem. Men tvåan är bara så sjukt deprimerande! En riktigt besvikelse var den. 

3. En klassiker. Låt oss nu säga att du sitter på en föreläsning och din lärare pratar oavbrutet om hur en klassiker förändrade världen, hur den revolutionerade litteraturen och du blir så trött på det att du kastar klassikern rakt i ansiktet på hen för att vet du vad? Den här klassiker är bara idiotisk och är värd all kvarsittning bara för att visa alla hur du känner. Vilken klassiker kastade du?Det var någon pjäs av Shakespeare som vi blev tvingade att läsa i skolan som var så fruktansvärt tråkigt att det tog hur lång tid som helst att bara läsa en sida. Kommer dock inte ihåg vilken det var.. 
 4. Sämsta boken i ditt liv! Du hänger i biblioteket när BAM! global uppvärmning råder plötsligt och världen utanför har plötsligt blivit frusen ödemark. Du är fångad och din enda chans att överleva är att elda böcker. Vilken bok springer du först till, som du skulle bränna upp utan att känna någon ånger? 
 
 


En så fruktansvärd bok så jag kunde inte ens läsa ut den. 

 5. En karaktär som skulle förklaras som häxa.Vi tar ett hopp bakåt i tiden, häxjakten är i full fart under 1500-talet i Sverige. Människor avrättas som varulvar eller häxor åt både höger och vänster. Med oss har vi ett antal bokkaraktärer när vi plötsligt blir anklagade för häxeri. De misstänker att det finns en häxa/varulv i vårt gäng, men de vet inte vem. Medvetandes om att domen för häxeri är antingen vattenprovet eller att brännas på bål, vem av dessa karaktärer hänger du ut som häxa?Okej, jag hatar inte Claire, men jag blir fruktansvärt arg på henne. Hon svävar i dödsfara ändå ska hon gå till skolan, kom igen liksom! (Kunde inte komma på någon jag verkligen hatar :P)

6. (Ebbas egna fråga) Ett vidrigt omslag. Du går runt och vandrar lite i skogen då det plötsligt hoppar fram en blodtörstig vampyr och du är extremt när på att bli dödad tills du lyckas finna en vass pinne och sticker den rakt i vampyrens hjärta. Det visar sig att din stad blivit invaderad av de blodtörstiga monsterna och nu är det ditt jobb att stoppa dem! För att öva upp dina vampyrslayerskills måste du stappa sönder lite olika saker. Vilken bok har ett så fult omslag att du med glädje sticker pålen rakt i den?För att nämna ett. Tycker omslaget är så fruktansvärt fult så även om boken var helt okej så kan jag inte ha kvar den i bokhyllan! 

7. Mest hatade kärlekspar. Du sitter på tunnelbanan, det är Alla hjärtans dag och det står ett par och hånglar precis bredvid din plats. Du är nybliven singel och känner att alla kärlekspar bara kan fara och flyga. Du får lust att sända detta par till en planet långt, långt bort. Vilket par får du lust att skicka till planeten Jupiter?
Jag är en riktigt sucker for love så jag kan inte komma på ett enda par som jag inte gillar.
8. En bok som har fått dig att kassera en hel genre. Något försöker bryta sig in i ditt hus. Det visar sig vara ett monster som får energi från böcker som får dig att tappa tron på en hel genré. Den överlever alltså av att när en bok är så pass dålig att du aldrig vill läsa en sådan bok i en liknande genré igen. Du måste snabbt välja ut en bok som ger den sådan energi och förstöra den.
Vilken bok har du läst, som var så pass dålig att du inte vill läsa en annan bok i samma genré, slänger du i elden?Alla älskar denna kriminaldeckarserien, men jag blev så himla trött på karaktärerna och nu vill jag aldrig mer läsa en kriminaldeckare, har fått nog av poliser som ska lösa brott ska jag läsa en deckare så ska det inte vara genom polisens synvinkel.
9. En superseg bok.Tänk dig att du läser en bok som är så seg, så seeeeg att du sakta börjar somna. Somna så djupt att du hamnar i koma...
Vilken seg bok skulle det kunna vara?

Den enda jag kan komma på är kemiboken vi hade på gymnasiet, varje gång jag skulle läsa i den somnade jag. Dock hittar jag ingen bild på just den.. 


Eftersom jag är så efter med att göra denna TAG:en så taggar jag alla som vill! (Ja, jag är så tråkig)

Lite torka.

Kategori: Allmänt

Det har varit lite tomt här. Och tomt på bokfronten. Jobbar HELA tiden och har inte hunnit läsa något och på toppen av det har jag blivit förkyld. Igen. Men idag så kom mitt paket från Amazon, 6 dagar tidigare än vad det skulle! Så en bookhaul måste det bli snart. Dock så är jag så fast i Game of thrones, så när jag har tittat ifatt mig då kommer jag tillbaka! 

Underbara helvete

Kategori: Contemporary

 Utläst 130507

Titel:
Underbara helvete
Författare: Jamie McGuire
Förlag: Kalla kulor
Utgivningsår: 2013

AdlibrisAbby har lämnat sitt mörka förflutna bakom sig, fast besluten att aldrig återvända. Tillsammans med sin bästa kompis America har hon flytt till Eastern University för att börja ett nytt liv. Hädanefter ska hon vara en duktig flicka. Men så möter hon Travis, killen som slåss för pengar på illegala slagsmålsklubbar och som alltid har ett koppel av tjejer efter sig.

Abby lovar sig själv att aldrig falla för Travis och istället inleder de en vänskap. En vänskap som med tiden fördjupas och intensifieras tills den plötsligt har förvandlats till just det Abby med alla medel försökt undvika. Hon vet att de inte är bra för varandra, ändå kan hon inte hålla sig borta ifrån honom.

Deras relation blir snart alltmer kaotisk, destruktivt hänförande och fullkomligt underbar. Samtidigt smyger sig Abbys förflutna allt närmare och hotar att rämna hela deras värld.
Alltså första halvan av boken är jag helt förälskad i. Alltså jag blir ju kär i Travis Maddox, en riktigt bad boy men han gör verkligen allt för Abby. Men andra halvan av boken är det absolut inget fel på, jag gillar kärleksböcker och snuttigulliga saker, men plötsligt blir Travis liite för överdriven, ni som har läst boken förstår precis vad jag menar.

Genom hela boken när jag läser har jag ett leende på läpparna och jag ville inte lägga ifrån mig boken, och det gick verkligen inte att sluta tänka på Abby och Travis relation. Jag ville aldrig att boken skulle ta slut men samtidigt ville jag bara fortsätta läsa. Jag hoppas verkligen att Kalla kulor förlag väldigt snart ger ut bok nummer två då man får läsa samma historia fast från Travis synvinkel. 

Men som sagt gillar jag en riktigt bra kärlekshistoria för det är vad detta är och jag kunde inte gå och lägga mig fören jag hade läst ut boken. 

Antal sidor: 358 sidor
Första meningen: Allt i rummet skrek att jag inte hörde hemma där. 
Betyg: 

Uppdaterat bokbyte.

Kategori: Allmänt

Ännu en gång har jag rensat bland böckerna och uppdaterat bokbytet (http://bokparadis.blogg.se/2013/january/bokbyte-2.html#comment) håller tummarna att någon vill ha böckerna och får större glädje än vad jag har! :) 

Kommentera detta inlägget, eller bokbytesinlägget eller skicka mail! :)


Tre av de nya böckerna! 

Wings

Kategori: Temainlägg

 Utläst 130307

Titel:
Wings
Författare: Aprilynne Pike
Serie: #1 Wings
Förlag: HarperCollinsChildren'sBooks
Utgiven: 2009

AdlibrisAn extraordinary faerie tale of magic and mystery, romance and danger, described by Stephenie Meyer as 'a remarkable debut'. Laurel is an ordinary fifteen-year-old high school girl. But something incredible is happening to her. She is changing. Now Laurel is about to discover that a deep and powerful magic holds the key to her destiny.
Den här boken var faktiskt mycket bättre än jag trodde. Det var så mysig stämning över hela boken kändes det som. Söt historia, sött omslag. 

Tycker det var en riktigt rolig syn på älvor, hon är vegetarian, känner sig instängd inne, fryser aldrig, går helst barfota. Det är sådana små grejer som gör en bok speciell och rolig. 

Det är ju lite triangeldrama i boken det ska jag inte förneka men kärleken växte fram sakta under hela boken och inte ens i slutet visste jag vem eller om hon skulle bli tillsammans med någon av dom. Men sen gick det bara utför och jag störde mig verkligen på hur hon behandlade båda killarna. Det kunde hon skött mycket snyggare.

Men jag är riktigt nyfiken på vad tvåan kommer handla om och jag ångrar att jag faktiskt fortfarande inte beställt hem den.. Denna var ju även Pikes debutbok och det är faktiskt imponernade! 

Antal sidor: 360 sidor. 
Första meningen: Laurel's shoes flipped a cheerful rhythm that defied her dark mood. 
Betyg: 
 svagt

#3 Temavideo

Kategori: TemainläggB
lir mycket video nu men jag har inte hunnit göra andra inlägg, men jag hoppas att ni gillar att titta på video lika mycket som jag å enjoy! 

Tegelstenstaggen!

Kategori: Video

Minirecensioner - Middle grade!

Kategori: Indianer

Klicka på bilderna för att komma till handlingen. 

 Utläst 130417

Det är egentligen en superhemsk bok men den är skriven på det sättet att det ska vara underhållande. Och visst är det ett bra sätt att ta upp hemska saker på, med ironi och sarkasm, men för mig blir det inte riktigt det här super roliga, skrattar rakt ut. Jag små ler men inte mer än det. 

Men Arnold/Junior är en riktigt mysig och modig person! Gillar även alla bilder som han ritat som finns med i boken. 

Titel: Den absolut sanna historien om mitt liv som halvtidsindian Författare: Sherman Alexie Utgivningsår: 2008 Förlag: Rabén & Sjögren Antal sidor: 238 Betyg: Helt okej!


 Utläst 130422

Jag har sagt det innan och jag säger det igen, dessa böcker ska man läsa väldigt tätt på varandra eftersom att böckerna alltid börjar där den förra tar slut. 

Slutet kom väldigt plötsligt, det kunde varit mycket mer utdraget så det blev mer spännande, nu blev det ett väldigt plötsligt slut. Men visst är det en bra MG-serie. Den är rolig för studen att läsa men inte mycket mer. 

Titel: Plyhymnias guld Författare: Martin Widmark Serie: #3 Tyko Flores äventyr Utgivningsår: 2011 Förlag: Rabén & Sjögren Antal sidor: 271 Betyg: Helt okej!

Bokvänsvideo #1

Kategori: Video

Järnkonungen

Kategori: Ungdomsböcker

 Utläst 130424

Titel: Järnkonungen
Författare:Julie Kagawa
Serie: #1 Iron fey
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 2012

Harlequin
MEGHAN CHASE har ett hemligt öde – ett som hon aldrig kunnat föreställa sig … Det har känts som att något varit lite udda med Meghan ända sedan hennes pappa mystiskt försvann tio år tidigare. Hon har aldrig riktigt passat in i skolan, eller i hemmet. När en mörk främling börjar betrakta henne på avstånd, och hennes bäste vän blir märkligt överbeskyddande, inser Meghan att något är på väg att hända. 

Men hon hade aldrig kunnat gissa sig till sanningen: att hon är en mytisk älvkonungs dotter och en pjäs i ett blodigt krig. Meghan kommer nu att få reda på hur långt hon är beredd att gå för dem hon älskar, och för att stoppa en ondska som ingen magisk varelse någonsin vågat sätta sig upp emot. 

Och hon kommer också att få veta hur det känns att finna kärleken i en ung prins som hellre vill se henne död än låta henne komma honom nära …
Detta är en serie jag aldrig hade några planer på att läsa. Men sen bytte jag till mig den i ett bokbyte, och det var tur måste jag säga! 

Jag har hört att många stör sig på Meghan, men det gör faktiskt inte jag. Jag vet faktiskt inte vad det är dom stör sig på hos henne för jag tycker hon är helt okej. Tycker att hon har en bra berättarröst. Katten Grimalkin är nog favorit karaktären i boken. Man vet inte vart man har honom. 

Jag tycker att boken var spännande rakt igenom och jag hade riktigt svårt att lägga ifrån mig den, precis så det borde vara med alla böcker. Man kastas direkt in i handlingen och bara genom det så händer det ju något direkt. Sen tycker jag att boken känns trovärdig, eller så trovärdig en bok om älvor och diverse kan vara. Nä men jag tycker Meghans reaktioner är trovärdiga, när hon blir anfallen så känns det som man själv skulle reagera. 

Antal sidor: 384
Första meningen: För tio år sedan, på min sjätte födelsedag, försvann min pappa. 
Betyg: