Bokparadiset

Gott nytt år!

Kategori: Allmänt

Gott nytt bloggår!
 
Det kommer komma upp massa statistik från året för sånt gillar jag, det dröjer dock lite, men så länge GOTT NYTT ÅR! 
 

Britt-Marie var här - Fredrik Backman

Kategori: Feel-goodböcker

 
Titel: Britt-Marie var här
Författare: Fredrik Backman
Serie: -
Förlag: Partners in stories
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 361

Handling: 
Min favorit bok av Backman har varit En man som heter Ove men alltså Britt-Marie var här når helt klart upp till den. Det kan beror på att det finns lite likheter mellan böckerna, men jag gillar det. Jag älskade Ove och jag älskar Britt-Marie. 
 
Jag älskar sättet Backman lägger upp sina böcker. Man får bara veta helt ytliga saker till en början och ju längre man kommer ju mer får man veta om karaktärerna och vad som har hänt. Jag älskar Britt-Marie, hon är så fruktansvärt roligt hela tiden utan att hon vet om det. Allting som hängde ihop med försäkringstjejen fick mig att skratta och att gråta. Hela boken är faktiskt väldigt genialsik. Helt ärlig så älskar jag faktiskt alla karaktärer. Kanske inte Kent så mycket. Men alla andra. 
 
Det enda jag egentligen vill säga om boken är att ni måste läsa den. Jag kan itne bärga mig tills en ny bok släpps av Backman. 

Francesca - Melina Marchetta

Kategori: Contemporary

 
Titel: Francesca
Författare: Melina Marchetta
Serie: -
Förlag: Xpublishing
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 272

Handling: Francesca börjar den nya terminen på en före detta pojkskola som precis öppnat sina portar för tjejer. Hon saknar fortfarande sina gamla vänner, och helt plötsligt har hennes mamma fått ett sammanbrott och kan knappt ta sig ur sängen. Inget blir bättre av att ansvaret för familjen läggs på Francescas axlar, och hon står till sist alldeles ensam. Men kanske finns stödet där hon inte anar.
det.
Efter att ha läst Jellico road ville jag läsa mer av Marchetta. Valet föll på Franseca efter som den redan stod i hyllan. Jag kan säga att jag inte blev besviken. 

Till en början hade jag lite svårt att komma in i boken. Men jag var lite smått i en svacka. Men sen blev det bra. Jag gillar verkligen Marchettas sätt att bygga upp karaktärer. De är inte perfekta utan alla har sina problem. Det är de som gör böckerna så bra. De är liksom inte deprimerande på det sättet att man själv blir ledsen när man läser utan det får en bara att tycka om dem mer. 

Det jag gillar mest är när hon inser vilka som är hennes riktiga kompisar. Det känns så skönt att hon inser det och att hur mycket hennes kompisar bryr sig om henne. SPOILER! Jag gillar att det inte är ett helt lyckligt slut. Gör det mycket trovärdigt. 

 

Nattens begär - Sherrilyn Kenyon

Kategori: New Adult

 
Titel: Nattens begär
Författare: Sherrilyn Kenyon
Serie: #1 The dark night
Förlag: Pocket förlaget
Utgivningsår: 2010
Sidantal: 348

Handling: Amanda Devereaux har en helt galen familj. Hennes mor och äldre syskon är häxor och medier, och hennes tvillingsyster är vampyrjägare. Allt Amanda strävar efter är ett lugnt, normalt liv. Men när hon blir måltavla i en attack som är riktad mot hennes syster, vaknar hon upp och finner sig fastkedjad vid en sexig, blond främling, Kyrian av Thracia. Först tror Amanda att detta är ett av hennes systers mer raffinerade försök att fixa ihop henne med en spännande man men det står snart klart att Kyrian inte är ett idealiskt pojkvänsmaterial. Han är en Mörk jägare, en odödlig krigare som jagar och utplånar de vampyrer och daimoner som lever på människoblod. Nu jagar han Desiderius, en mycket gammal och farlig daimon som funnit nöje i att binda samman Kyrian med en människa. Kyrian och Amanda måste hitta ett sätt att frigöra sig från varandra innan de ger efter för den hämningslösa attraktion som uppstått mellan dem. Eller så dödar Desiderius dem båda.
Den här hade stått i min hylla väldigt länge innan jag läste den. Det var nära att det blev utrensad utan att bli läst. Men sen bestämde jag mig för att läsa den. Det är jag glad för.

Man ska inte luras av det hemska omslaget. Visst boken är en New Adult bok och det är mycket sex i den. Men faktiskt så är den väldigt bra. Jag kunde inte sluta läsa när jag väl hade börjat för det var så spännande. 
 
Det är instakärlek direkt mellan karaktärerna men samtidigt tvivlar de så himla mycket så det blir ändå en aning trovärdig. Det är en paranormal bok och helt ärlig så hänger jag inte alltid med i världen, det är lite kaos så det hade jag gärna velat få förklarat bättre.

Serien är på 15 böcker men efter att ha läst den första så bestämde jag mig för att det får räcka med den. Jag tror inte alla böcker kommer hålla samma kvalite och dessutom tycker jag denna hade ett så bra slut. 

Utvandrarna - Vilhelm Moberg

Kategori: Klassiker och kult

 
Titel: Utvandrarna
Författare: Vilhelm Moberg
Serie: #1 Utvandrarna
Förlag: Bonnier Pocket
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 573

Handling: Utvandrarna är den första delen om Kristina, Karl Oskar, Robert, Arvid och alla andra i Ljuder socken som lämnar fattig-Sverige för ett drägligare liv i USA. Efter många svältår och andra umbärande bestämmer de sig för att emigrera till Amerika och en strapatsrik resa tar sin början.
Min pappa har läst den här när han gick i skolan (troligtvis enda boken han läst) och han skrattade ihjäl sig när jag hade köpt den. Han sa att den var så tråkigt och inte alls bra. Vilket gjorde att jag var tvungen att bevisa för honom att jag kunde läsa den.

Saken är att boken inte alls känns som en tråkig klassiker. Språket är inte så svårt och det flyter på väldigt mycket när man läser. Visst den är ganska lång och man hade säkert kunnat korta ner den endel men inget som jag stör mig på. Jag tycker boken var över förväntan och även om det var förra hösten jag läste den kommer jag fortfarande ihåg den. Nu har jag äntligen köpt del två så jag kan få fortsätta att läsa om Kristina och Karl-Oskar. 
 
Dessutom är den ju aktuell fortfarande med människor som måste flytta från sina hemland och även folk som inte behöver flytta men som väljer att göra det.
 
Kort sagt så gillar jag boken mycket och låt er inte luras av att det är en klassiker. 
 

Recensionsmaraton

Kategori: Allmänt

Kommer bli några recensioner idag och imorgon för jag vill verkligen bli av med dem innan 2015 börjar. Böckerna som kommer recenseras är:

Utvandrarna - Vilhelm Moberg
Nattensbegär - Sherrilyn Kenyon
Francesca - Melina Marchetta
Britt-Marie var här - Fredrik Backman

Så två idag och två imorgon!

I min brevlåda 54 - Julklappar

Kategori: Nya böcker

Jag fick två böcker i julklapp!

  
 
Backmans från mamma och pappa. Behöver jag ens berätta hur glad jag blev? Redan utläst. Andra boken fick jag av min pojkvän men valde ut den själv så visste att jag skulle få den. Såå nöjd med båda mina böcker. Sen köpte jag böcker till mig själv i julklapp också men det blir en bookhaul på det när jag kommer hem till Göteborg. 
 
 

Den store Gatsby - F.Scott Fitzgerald

Kategori: Klassiker och kult

 
Titel: Den store Gatsby
Författare: F. Scott Fitzgeral
Serie: -
Förlag: Novapress
Utgivningsår: 2013 
Sidantal: 190

Handling: Nick Carraway kommer till New York för att bli aktiemäklare. Han flyttar in i en villa på Long Island och börjar umgås med det flärdfulla paret Tom och Daisy Buchanan. Till granne får han en ytterligt gåtfull och kolossalt förmögen man som ger storslagna fester, oftast utan att själv visa sig. Grannens namn är Jay Gatsby. 
Alla namnen gör mig väldigt förrvirad. Ibland blir personerna tilltalade med förnamn och ibland efternamn så det är svårt att hålla koll vem som är vem. Det känns som om det nämns 50 namn på typ 70 sidor så omöjligt att hålla koll. 
 
Tycker boken är en aning halv förvirrande som jag ofta tycker klassiker är. Man fattar inte riktigt vad som händer fast ändå gör man det. Hahah väldigt förvirrande. 

Men jag måste faktiskt säga att jag tycker filmen är bättre än boken. Inte mycket bättre för jag tyckte filmen var sådär men den är bättre än boken i alla fall.

 

Lies - Michael Grant

Kategori: Dystopier

 
Titel: Lies
Författare: Michael Grant
Serie: #3 Gone
Förlag: Harper Collins
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 472

Handling:  It happens in one night: a girl who died now walks among the living, Zil and the Human Crew set fire to Perdido Beach, and amid the flames and smoke, Sam sees the figure of the boy he fears the most - Drake. But Sam and Caine defeated him along with the Darkness - or so they thought. As Perdido Beach burns, battles rage: Astrid against the Town Council; the Human Crew versus the mutants; and, Sam against Drake. And the prophetess Orsay and her companion, Nerezza, are preaching that death will set them all free. 
Alltså jag blir en aning irriterad på Astrid och Sam. De bara bråkar hela tiden. Astrid tjatar om rådet hela tiden men i slutändan är det ju ändå Sam som får göra allt. Fast tycker att han inte borde undanhålla saker för henne heller. 

Tycker att boken är lite för lik hunger vilket är lite tråkigt. Känns som om det inte händer så mycket i boken som för berättelsen frammåt. Men det är fortfarande lika brutalt och spännande som tidigare böcker vilket jag gillar. 
 
Det jag börjar fundera på är hur många det kommer vara kvar i sista boken. Ibörjan på denna var de ju lite mer än 300 och det var ju en heldel som dog. Dessutom gillar jag inte när mina favoritkaraktärer dör. Fast det känns mer trovärdigt när vem som helst kan dö.
 
Tyvärr är boken lite för mycket av en mellanbok utan att det händer något som drar fram historien. Men jag gillar frotfarande hur brutal boken är. 

Four - Veronica Roth

Kategori: Dystopier

 
Titel: Four
Författare: Veronica Roth
Serie: #Divergent
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 205

Handling: Four presenterar fyra nya noveller ur Divergent-trilogins värld. Var och en av dessa FalangbytarenKandidatenSonenoch Förrädaren  utforskar Veronica Roths dystopiska framtid genom ögonen på den mystiske, karismatiske Tobias Eaton, även kallad »Four«.
Jag brukar inte vara så förtjust i noveller så jag hade inte tänkt att läsa Four. Men modernista skickade den till mig så då är det klart jag läser den. 
 
Jag gillade inte alls att läsa om Fours perspektiv i Allegiant men dessa noveller gillar jag det. Jag tycker man lär känna han på ett annat sätt i novellerna. Man får veta mer om hans bakgrund. Framför allt får man känna han som person. När jag läste Divergent undrade jag alltid vilka som var hans kompisar men det fick jag svar på nu. 
 
Kort sagt så gillade jag novellerna men hade nog inte läst dem om jag inte hade fått hem boken. 

Tack till Modernista för rec-exet!

God jul

Kategori:

Vill bara önska er alla god jul 🎄 

Stolen magic - Stephanie Burgis

Kategori: Häxor

 
Titel: Stolen magic
Författare: Stephanie Burgis
Serie: #3 Kat, incorrigible
Förlag: Atheneum
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 383

Handling: Kat is tasked with saving her family, the Order of the Guardians, and England itself. 
"There is nothing in nineteenth-century England quite so improper as magic." 
With just days to go before her sister Angeline's long-delayed wedding to Frederick Carlyle, the impetuous Kat Stephenson has resigned herself to good behavior. But Kat's initiation into the magical Order of the Guardians is fast approaching, and trouble seems to follow her everywhere. 
First, Kat must contend with the wretched Mrs. Carlyle's attempts to humiliate her sister; the arrival of the mysterious Marquise de Valmont, who bears suspicious resemblance to Kat's late mother; and Frederick's bewitching cousin Jane, who has Charles Stephenson tripping over his feet. But when a menacing boy with powerful magic starts hunting Kat, a dastardly villain tries to kill Angeline, and the Guardians face a magical robbery that could spell the end of their Order, propriety becomes the least of Kat's concerns. 
Jag har helt glömt hur mysiga dessa böcker är. Annars hade jag läst Stolen magic så mycket tidigare. Detta är nog faktiskt den bästa boken i serien och jag gillar den oerhört mycket. Det är spännande hela tiden och man funderar på hur allt ska sluta.

Kat är lika fantastisk, roligt och helt omöjlig som i tidigare böcker. Angelina har skärpt till sig och är inte hemsk som hon var i andra boken. Nu är hon tillbaka till att vara snäll, mer givmild och glad. Det jag saknar är att Elisa inte är med så mycket i boken. Jag gillar egentligen mest när de alla tre syskonen är tillsammans. 

Jag tycker hela historien knyts ihop bra, dock känns det inte som en serie avslutning? Det kanske dock kommer fler böcker fast det tvivlar jag på. Det har kommit en novell efter denna boken och då är Kat 18 så det blir nog inga fler böcker i serien. Men annars hade jag gärna läst en bok till om Kat och hennes äventyr. 

Julklappar

Kategori: Allmänt

Jag har i år bara önskat mig en bok. Min familj vill aldrig köpa några böcker till mig men om man inte ber om så många kanske man kan få en. Dock vet jag att jag kommer få en bok av min pojkvän för jag var med när vi köpte den. Men boken jag önskat mig är 

Britt-Marie var här
 
Jag hoppas verkligen att jag får den!!! Har ni önskat er några böcker och i så fall vilka? :) 

Julböcker x2

Kategori: Klassiker och kult

 
Åh den här är precis så mysig och bra som man tror att den ska vara. 

Lily är väldigt mycket som jag när det kommer till julen. Jag gillar hennes familj också, de står varandra så nära och de engagerar sig så mycket med henne. Dock är Dash min favorit. Han är så vuxen och mogen fast han inte är så gammal. 
 
Gillar hur historien verkligen handlar om anteckningsboken och alla utamningar. Det får mig att skratta högt och jag kan inte annat än älska den. Vill verkligen ta och läsa om den. Får bli till nästa jul tror jag. 

Titel: Dash & Lily's book of dares Författare: David Levithan & Rachel Cohn Serie: - Förlag: Ember Utgivningsår: 2010 Sidantal: 260 Betyg: ÄLSKAR <3
 
Det har gjorts hundratals filmatiseringar av boken, både enligt boken och med modern twist. Jag har sett ett flertal och jag brukar alltid gilla dem. Dock har jag inte läst boken men jag visste ju vad som skulle hända. Just för att jag känner igen historien så gjorde det nog att jag gillade boken ännu mer. För oj vilken julkänsla jag fick av att läsa boken. 
 
Boken har ett så viktigt budskap och något man själv borde tänka på mera. Ska jag säga något negativt om boken är det nog att jag hade velat se ett annat omslag. Ett mer juligt som passar med historien. 

Tack Modernista för rec-exet! 
 
Titel: En julsaga Författare: Charles Dickens Serie: -  Förlag: Modernista Utgivningsår: 2014 Sidantal: 92
Betyg: Gillar mycket! 

I min brevlåda 53

Kategori: Nya böcker

Lite nya böcker som hamnat hos mig.

 
 Två bokbytesböcker. Awaken har funnit på min TBR lista länge men jag har inte tagit tag i att köpa den. Så när jag kunde byta mig till den var det perfekt. Här ligger jag och blöder har jag redan läst men då lånade jag den på bibblan men givetvis vill jag ha den i mitt bibliotek! 
 
Två rec-ex som dök ner i brevlådan oväntat från Modernista. Uppstigandet har jag inte hört något om men verkar bra när jag läste på baksidan. Outtalat har jag velat om jag ska läsa på svenska eller engelska och om jag i så fall skulle be om den som rec-ex men nu slapp jag bestämma mig. 

Recension på två julböcker

Kategori: Chicklit

 
Jag läste den här förra julen men jag kommer fortfarande ihåg den som om den vaar nyss. Det tyder ju på hur bra den är boken är. För det är den, riktigt bra.
 
Lou som är huvudepersonen gillar jag inte alls till en början. Han är arrogant, elak och allmänt hemskt. Men han har sina stunder då han faktiskt är helt fantastisk. Det är en otrolig karaktärsutveckling han gör. Från att ibörjan avsky han till att mot slutet gilla han riktigt mycket. 
 
Boken är minst sagt oförutsägbar. Eller halva är det iaf. Boken liknar mycket en julsaga, ni vet när en hemsk person får träffa tre spöken. Men det som händer efter det går verkligen inte att förutspå. Jag grinade såå mycket när jag läste boken. 
 
Helt klart en läsvärd bok! 
 
Titel: Gåvan Författare: Cecilia Ahern Serie: Förlag: Bazar Utgivningsår: 2011 Sidantal: 269 Betyg: Älskar!
 
Åh jag älskar mumin så att få läsa en muminbok som kurslitteratur är världens lyx. Dessutom har jag aldrig tidigare läst någon av böckerna, bara sett filmerna. Men älskar alla bilder i boken de beskriver allt så bra. När mumin är rädd är det mörka bilder och han själv är väldigt liten osv. Det ger verkligen en djupare historia av boken just när bilderna är så uttänka. 
 
Det är en så mysig jul- och vinterbok så den passar perfekt att läsa nu även om det inte är någon snö ute. Min favoritdel är när mamman vaknar. 

Titel: Trollvinter Författare: Tove Jansson Serie: - Förlag: Norsteds Utgivningsår: 1987 Sidantal: 131 Betyg: Älskar

jullov

Kategori:

Idag gick jag äntligen på jullov! Inleder lovet med att ligga i sängen och läsa :) 

julklappar

Kategori:

Nu har julklapparna till mig själv börjat komma, väntar bara på några till böcker! 

julläsning

Kategori: Allmänt

Under jullovet kommer jag vara hos mina föräldrar mestadels, jag har redan laddat upp med en påse vad jag tänkt att läsa, video kommer snart! 


Vad ska ni läsa i jul? 

Drakryttaren - Cornelia Funke

Kategori: Drakar

 
Titel: Drakryttaren
Författare: Cornelia Funke
Serie: -
Förlag: Opal
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 473

Handling: Lung, en ung modig drake, hans lojala koboldvän Svavelfäll och en ensam pojke vid namn Ben är förenade som av ödet. Tillsammans ger de sig av på en magisk resa för att hitta den legendomsusade platsen där silverdrakar kan leva fredligt för all framtid. Med endast en finurlig karta och en gammal drakes viskande minnen som hjälp, flyger de över månbelysta landskap för att nå de högsta bergen i världen. Ett hjärtlöst monster från svunna tider, den största av alla fiender, är dem ständigt i hälarna. Det är ett monster som har väntat i oändligheten på att förgöra de sista drakarna på jorden.
Jag var lite orolig när jag såg tjockleken på boken, kommer den ha sega partier som endel tjocka böcker kan ha men nej, jag tycker den är spännande rakt igenom. Det som jag gillar bäst är att boken är som en disneyfilm. Det är ledtrådar som leder gänget till nya platser som hela tiden leder till nya ledtrådar. 
 
Det som jag tycker är tråkigt är att inte Lung, draken är i mer fokus. Han känns ofta som ett fordon och inte som en huvudperson. Jag trodde draktemat skulle stå lite mer i fokus. Draken är med hela tiden så det är inte som att man inte läser om draken men hade velat att han skulle vara i ännu mer fokus. Hans sagokompis Svavelfäll är så himla rolig, han är negativ och sur hela tiden men det är på ett så roligt sätt. 
 
Tycker det är en väldigt mysig och bra middlegrade bok. 

Böcker till byte

Kategori: Allmänt

 
Byter bort dessa två böcker nu också :) 
 

Hereafter - Tara Hudson

Kategori: Spöken

 
Titel: Hereafter
Författare: Tara Hudson
Serie: #1 Hereafter
Förlag: Harper teen
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 407

Handling: Drifting in the dark waters of a mysterious river, the only thing Amelia knows for sure is that she's dead. With no memories of her past life, she's trapped alone in a nightmarish existence. But everything changes when she tries to rescue a boy from drowning in the river. Because even though she can't do anything to help, Amelia somehow wills him to survive. And when he wakes up, Joshua can see her.
Den här boken blev en riktigt överraskning. Inte gällande handlingen men jag gillade den mycket mer än vad jag trodde. 
 
Det som är boken stora nackdel enligt mig är att det är instalove, men samtidigt tycker jag att det inte är så konstigt, det finns en anledning. Så det störde inte mig faktiskt. Det jag tycker är skumt är hur lätt Joshua accepterar det, inte faktum att hon är ett spöka men att han ska ha en flickvän som är ett spöke. Det finns ju en heldel som blir problematiskt med att vara tillsammans med ett spöka men ändå accepterar han det på en sida typ. 
 
Men jag gillar verkligen handling och det är spännande. Det som ska bli ännu mer spännande är att se vad de två resterande böcker kommer att handla om. 
 
Gillade boken mycket mer än jag trodde och så nöjd över att jag äntligen har börjat ta tag i serien. Vill ni läsa en bok om spöken rekommenderar jag verkligen Hereafter

Bokskål #8

Kategori: Bokskål

Kunde inte filma då det är så fruktansvärt dåligt ljus hela tiden och jag har ingen bra kamera. 
 
Smittad är boken som blev vald iaf. Fruktansvärt fult omslag och troligen därför den inte har blvit läst. Det är egentligen ett rec-ex (Ja, jag skäms) så lika bra att ta tag i. Är en vampyrbok så den ska nog vara bra.

3 Minisar

Kategori: Contemporary

 
Titel: Den skarpa eggen Författare: Philip Pullman Serie: #2Den mörka materian Förlag: Natur&Kultur Utgivningsår: 2008 Sidantal: 311 Betyg: GILLAR!
Jag gillar att det kommer in en ny huvudperson. Han och Lyra är ett väldigt bra team. Det jag gillar mest med boken är alla nya världar man får läsa om. Både att se likheter mellan världarna och olikheterna. Att vissa världar inte liknar någon annan och vissa världar är väldigt lika. 
 
Men boken ger mig mest nya frågor och inte så många svar. Därför ska det bli väldigt spännande att se hur hela säcken knyts ihop i sista delen. Boken är inte riktigt lika bra som den första tycker den är en aning seg på sina ställen men fortfarande en toppenbok! 
 
Titel: Blue Lily, Lily Blue Författare: Maggie Stiefvater Serie: #3 The raven cycle Förlag: Scholastic Utgivningsår: 2014 Sidantal: 400 Betyg: ÄLSKAR!
En av årets mest efterlängtade böcker. Levde den upp till mina förväntningar? JA! Fullkomligt älskar denna serien och kan inte vänta tills sista boken kommer ut. Det händer liksom inte så mycket i böckerna men det är så härligt att läsa om Stiefvaters fantastiska karaktärer. Gansey är min absoluta favorit. Älskar världen och den magiska känslan som genomsyrar hela boken. 
 
En av mina absoluta favorit serier har du inte påbörjat serien men är nyfiken, GÖR DET NU! 
Titel: Allt jag säger är sant Författare: Lisa Bjärbo Serie: - Förlag: Rabén&Sjögren Utgivningsår: 2013 Sidantal: 234 Betyg: GILLAR!
 
Gillade mer än vad jag trodde. Hon har en väldigt stark personligt vilket jag tycker är bra i ungdomsböcker speciellt svenska eftersom det är de som mestadels blir lästa. Visst ibland är hon väldigt själviskt men mestadels går hon ändå sin egen väg och vågar stå ut. 
 
Gillar att Bjärbo lyckats skriva på ett så ungdomligt sätt utan att det låter tillgjort. Imponerande att hon lyckats skriva en så kort bok men ändå är den så bra. Hade nog känts utdragen om den varit längre. 

Läsning inför helgen

Kategori: Allmänt

Jag ska hem till mina föräldrar i helgen och detta är vad jag har tänkt att läsa. Två tjocka böcker och mest största sannolikhet så kommer jag inte ens läsa ut en av dem. Jag ska jobba och dessutom blir det alltid fullt upp när man kommer hem. Men tågresan hem hinner jag läsa i alla fall. 

 

Beautiful creatures - den sista prövningen av Kami Garcia & Margaret Stohl

Kategori: Häxor

 
Titel: Beautiful creatures - den sista prövningen
Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl
Serie: #4 Beautiful Creatures
Förlag: Semic
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 395

Handling: Ethan och Lena är allt för varandra. Men är deras kärlek stark nog att hålla för avståndet mellan två världar?
Ethan har offrat allt. Han har lämnat sitt vanliga liv bakom sig. Och han har bara en sak i huvudet: att ta sig tillbaka till Lena. Trots hinder som verkar omöjliga kämpar Ethan för att kunna återvända hem mot alla odds. Framtiden ser mörk ut, men Lena ger inte heller upp - hon gör allt för att återfå Ethan. Men kan man trots själva döden?
En riktigt efterlängtad bok. Beautiful Creatures är en serie som jag älskat, det utgör verkligen en såå bra serie. Det är sorgligt att serien är slut och tyvärr är jag inte så sugen på att läsa companion serien. Men jag hoppas att författarna kommer skriva någon mer serie ihop. 

Boken är mycket tunnare än de tidigare vilket inte brukar vara fallet när det är den avslutande boken. Men nu när jag har läst den så tycker jag inte den skulle varit längre, det hade nog blivit lite utdraget. Jag tycker boken är oerhört spännande hela tiden. Jag förstod hur boken skulle sluta men vägen till slutet hade jag aldrig kunnat lista ut. 
 
Vi har alltid läst utifrån Ethans perspektiv men nu får vi även läsa endel ifrån Lenas och jag gillar det. Sättet boken är uppbyggd på så passar det ypperligt. Jag gillar det verkligen. 
 
Det är en så bra avslutning på en fantastisk serie och jag rekommenderar er verkligen att läsa denna serien. Helt klart läsvärd. 

Julläsning

Kategori: Video

Lite vad jag har tänkt att läsa inför julen. Har ni några planer på julläsning? :) 
 

Magikerna - Lev Grossman

Kategori: Fantasy

 
Titel: Magikerna
Författare: Lev Grossman
Serie: #1Magikerna 
Förlag: Pocketförlaget
Utginingsår: 2013
sidantal: 436

Handling: Quentin Coldwater är begåvad men olycklig. Han går sista året på high school och är bevisligen ett geni. Dock är han fortfarande hemligt besatt av en serie fantasyböcker han läste som liten, om det magiska landet Fillory. I jämförelse med det känns allting i det riktiga livet grått och meningslöst.
Allting förändras när Quentin oväntat blir antagen till Brakebills, ett hemligt och synnerligen exklusivt college i New York, där han ska komma att genomgå en grundlig och tuff utbildning i hur man praktiserar modern magi. 
Hört mycket blandad kritik om Magikerna tyvärr får jag ställa mig på sidan som inte tycker boken är fantastiskt. Jag kan inte förstå att jag inte gillar den, boken är trots allt nominerad till årets bästa fantasy på goodreads. 
 
Jag upplever boken som otroligt deprimerande, Quentin är är så otroligt depremierad hela tiden sen får han som han vill men blir ändå inte nöjd. Han gör misstag men blir ändå förbannad när någon gör samma sak mot han. Alla dricker i boken för att bli mindre deppiga och nej jag blir inte glad av att läsa boken. Dessutom finns det inte en enda karaktär som jag bryr mig om. 
 
Delen jag gillar bäst är när Quentin kommer till colleget och får göra intagningsprovet och det som händer precis efter det sen finns det tyvärr inget annat jag gillar. Tyvärr tycker jag boken är mestadels seg och det händer inte tillräckligt enligt mig. 

Nej tyvärr detta var ingen bok för mig vilket var väldigt tråkigt. Men jag tycker inte ni ska avskräckas för den har fått otroligt många positiva recensioner och den har högt betyg på goodreads men den passade inte mig. 

Tips på adventkalender

Kategori: Allmänt

Bokpotaten har en julkalender även i år. Det jag gillar extra mycket med den är att det finns öppna frågor som alla har rätt på och frågor med rätta svar. Jag gillar det eftersom då kan man ändå samla ihop några poäng. Så gå in och besvara första frågan! 


Månadssammanfattning November

Kategori: Sammanfattning

 
96. Vargbröder - Michelle Paver
97. Saeculum - Ursula Poznanski
98. The treachery of beautiful things - Ruth Frances Long
99. Bröllopsfixaren - Marita Conlon-McKenna
100. Magikerna - Lev Grossman
101. Stanna och ge dig av - John Boyne
102. Spirit bound - Richelle Mead
103. Till er tjänst! - Meg Cabot
104. Jellicoe Road - Melina Marchetta
105. Den skarpa eggen - Philip Pullman
106. Blue Lily, Lily Blue - Maggie Stievater
107. Allt jag säger är sant - Lina Bjärbo
 
Antal Böcker:  12st
Antal svenska/Engelska: 9/3
Antal sidor:  4421 sidor
Antal kortisar (under 200): 1 st 
Antal tegelstenar (över 500): 0st 
Påbörjade böcker: -
Författarnas nationaliteter: USA (4) Irland (3) England (2) Sverige (1) Österrike (1) Australien (1)
 
Köpta: 10
Rec-ex: 1
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 1
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 1

Uppföljare i serie: 4

Avslutade serie: 0
Antal omläsningar: 0

Sammanfattning: Det jag är mest förvånad var hur många nationaliteter jag har prickat in! Lyckades även läsa mycket tycker jag, bra böcker dessutom. Lyckades även klara mitt goodreadsmål i november Magikerna blev min 100:e bok. Inför december har jag såå många böcker jag vill hinna läsa innan året är slut.