Bokparadiset

Tape - Steven Camden

Kategori: Contemporary

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Förlag: Harper Collins
Utgivningsår: 2014
 
Man får följa två huvudkarktärer, Ryan och Ameliah. Inte direkt så utstickande karaktärer. Ryan tycker jag man får lära känna mer än Ameliah, hon känns en aning plattare. Båda har två olika typsnitt vilket jag gillar, man glömmer aldrig vem man läser om då. Nackdelen var dock att de bytte PoV lite väl snabbt ibland. Men det är en väldigt fin historia, lite sorgsen men ändå så fin.
 
Boken har lite lång startsträcka och man vet inte riktigt vart boken är påväg. Jag kan inte gissa vad som kommer att hända eller hur det ska sluta. Det tar väldigt lång tid innan kopplingen mellan Ryan och Ameliah framkommer också. Men det är bra. 
 
Boken har fått ganska mycket negativ kritik på goodreads men det tror jag beror på starsträckan. Det var många som inte hade läst färdigt den. Men jag kan säga att den blir väldigt mycket bättre i sluten och slutet är annorlunda, vilket jag gillar. Boken går väldigt fort att läsa. Dessutom är boken dösnygg, det är något speciellt med gula omslag. 
 
Antal sidor: 363
Första meningen: Hello?
Betyg:
 

Tävlingstips!

Kategori: Allmänt

Fina Cecilia har just nu en tävling på hennes blogg, en födelsedags tävling! Priset är böcker på Adlibris för 250 kr, inte ett dåligt pris med andra ord! Gör som jag och var med och delta. HÄR hittar du tävlingen. 

Ny lägenhet!

Kategori: Allmänt

Detta har egentligen ingenting med böcker att göra, men idag är det sista dagen i lägenheten jag bor i. Jag har delat med en kompis men jag måste säga att det ska bli så skönt att ha egen lägenhet igen. I alla fall så flyttar jag in i min nya lägenhet runt den första och det bästa av allt är att ALLA mina böcker ska flytta med mig. Är så himla glad att jag ska ha allt på ett enda ställe. 

Så det jag egentligen ville säga är att det kan bli lite halvtomt med inlägg och att alla mina böcker ska få bo ihop igen. Lycka. 

Sagoberättaren

Kategori: Contemporary

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: Sagoberättaren
Författare: Antonia Michaelis
Förlag: Opal
Utgivningsår: 2013
 
Ändasen boken Storyteller kom ut har jag velat läsa den. Men Sagoberättaren var inte en bok jag var så sugen på att läsa. Tills jag insåg att det var översättningen. Komiskt hur det kan vara så ibland.
 
Sagoberättaren har blivit hyllad nästan precis överallt! Jag känner mig dock osäker. Jag vet inte vad jag egentligen tycker om boken och det är svårt att skriva en recension på den. Om vi börjar med karaktärerna så vet jag inte vad jag tycker. Micha älskar jag. Men det är svårt att inte göra det. Hon är alltid så positiv och det är verkligen sorgligt att hon inte har fått en bättre uppväxt. Abel, hennes store bror, var jag osäker på hela tiden. Jag blev ofta trött på han för att han inte kunde släppa in Anna fast samtidigt förstår jag varför han inte gör det. Sedan kom den en twist i mitten av boken och då visste jag, jag gillar inte Abel. Anna kan jag tycka är lite jobbig också. Ibland tycker jag bara hon kan ge upp om att bli vän med Abel. Efter twisten så gillade jag inte riktigt henne heller. Jag fattar inte hur hon kan förlåta Abel och vilja vara vän med han. Efter twisten så tappade boken för mig. 
 
Men jag tycker handlingen är bra på det sättet att man aldrig vet vad som ska hända. Gillar att Abel berättar sagan för Anna och Micha och att det egentligen är verkligheten han berättar. Det kommer hela tiden överraskningar som jag inte förväntar mig.

Sen måste jag säga att jag gillar verkligen att Annas föräldrar är så närvarande, inte ofta de är det i YA-böcker. Men något som är skumt är att hon tilltalar dem vid förnamn hela tiden. Känns så opersonligt och först blev jag osäker på om de var hennes föräldrar. 

Tack Opal för rec-exet! 
 
Antal sidor: 396
Första meningen: Blod.
Betyg: Kort sagt är jag osäker men någonstans mellan okej och lite mer okej. 

I min brevlåda 44 - Bookhaul

Kategori: VideoNågot ni läst och vad tycker ni jag ska börja med att läsa? 

City of bones

Kategori: Ungdomsböcker

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: City of bones
Författare: Cassandra Clare
Serie: #1 The mortal instruments
Förlag: Walker books
Utgivningsår: 2007

Sommaren 2013 gjorde jag en livsomvändelse och läste boken som alla läst och älskat. City of bones. Det har varit sån hype runt boken så man kan ju tro att det förstör men för mig gjorde det faktiskt inget. Jag har inte läst en enda recension på varken denna boken eller någon annan bok som Clare har skrivit. Inte kollat på en enda bild från filminspelningen och så fort någon börjar säga något om boken i en video har jag stängt av ljudet. Alltså spoilade jag mig själv ingenting, och jag hade inte en aning om vad boken handlade om. 

Väldigt snart gissade jag ut varje händelse som skulle hända i boken. Dock är det aldrig något som brukar störa mig så det var helt lungt. SPOILER! Det enda jag inte gissade var att de var syskon. Säg what liksom. Jag tror faktiskt inte på det. Fast jag i nuläget har läst bok två också så tror jag inte på det. 
 
Jag gillar alla karaktärerna i boken och ska bli väldigt roligt att lära känna alla bättre. Tycker om att det är stora bikaraktärer som är med mycket som också har ett väldigt bra djup i sig. 

Antal sidor: 442
Första meningen: "You´ve got to be kidding me," the bouncer said, folding his arms across his massive chest.
Betyg: 
 

När Gud var en kanin

Kategori: Contemporary

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: När Gud var en kanin.
Författare: S
arah Winman
Förlag:
Basil
Utgivningsår:
  2013
 
Titeln och omslaget tycker jag också är väldigt lockande. Som tur är så är insidan lika fin. Detta är verkligen en fin historia och hon har ett fantastiskt språk. Det enda jag saknade för att det skulle bli en fullpott är att jag börjat gråta. Det är väldigt hemskt emellanåt men jag börjar inte gråta. 

Alla karaktärer är ganska trasiga och miserabla. Vilket ofta kan tynga ner en när man läser men jag gillar den ändå. Det är sådär tragiskt vackert. Jag gillar verkligen Nancys, mamman och pappans förhållande. Väldigt speciellt och fint ändå. Alla karaktärer är så himla speciella och det känns som om det verkligen ligger arbete bakom dem. 

Det är en oerhört fin bok, den är väldigt varm samtidigt som den är sorglig. Bästa i hela boken är pingvin scenen. Alltså jag skrattar fortfarande om jag tänker på det. 

Antal sidor: 332
Första meningen: Jag delar in mitt liv i två delar.
Betyg: 
 

Spell bound

Kategori: Häxor

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: Spell bound
Författare: Rachel Hawkins
Serie: #3 Hex hall
Förlag: Hyperion
Utgivningsår: 2013
Tidigare böcker: Hex hall och Demonglass

Om vi börjar prata lite om omslaget, för det måste vi, så är nog mitt favorit omslag av serien. Så snyggt är det. Dessutom är ryggarna så snygga ihop! 

Jag gillar verkligen hur lättlästa och roliga dessa böcker är. Går så himla fort att läsa och det är alltid något spännande som händer. Dock kan jag tycka att allt det som händer, problemen de stöter på alltså, att de löser sig så himla fort. Efter ett par sidor eller ett kapitel så har det där megaproblemet löst sig. Men jag gillar att det ofta är en liten cliffhanger i slutet av kapitlena. Dessutom kan jag aldrig förutspå vad som händer. Jag kan tro att något ska hända men sedan händer något helt annat! 

Jag gillar alla karaktärer och det är riktigt tråkigt att serien är slut. Dock fick det sig ett bra slut. För den delen är det ju inte helt slut heller, det finns ju faktiskt en spinn off serie nu. Än så länge har bara första boken kommit ut men jag hoppas jag kan läsa den i sommar. 

Avslutningsvis kan jag säga att detta är en himla bra serie om du letar efter något lättläst, roligt och en helt underbart sarkastisk huvudkaraktär. 

Antal sidor: 327
Första meningen: There are times when magic really sucks.
Betyg:
 Ascend + Ever after

Kategori: Ungdomsböcker

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: Ascend
Författare: Amanda Hocking
Serie: #3 Trylle triologi
Förlag: Tor
Utgivningsår: 2012
Tidigare böcker: Switched och Torn

Alltså jag tycker att boken går långsamt fram, efter att jag läst 100 sidor har det fortfarande inte hänt någonting! Dessutom blir jag så himla trött på kvadratdramat (kan man säga så?) alltså triangeldraman är uttjatat men bara för det ska man inte slänga in en fjärde person, som dessutom inte ens gillar tjejen. Njae inte alls roligt att läsa om. 

Men de sista 100 sidorna är faktiskt bra och jag tycker det blir ett himla bra slut faktiskt. Det hände lite mer än resten av boken.
 
Jag måste säga att jag är besviken på denna serien. Den har jättehögt betyg på goodreads och jag vet flera som verkligen gillat den. Men tyvärr så har inte jag gjort det. Dessutom tycker jag inte serien är så nytänkande, visst troll som är vackra har man ju inte läst om men det hade lika gärna kunnat vara vampyrer. Det som jag gillar med boken är att det finns svenska ord men det räcker inte för att jag ska gilla boken. Efter att jag läst andra boken borde jag egentligen bytit bort hela serien! Men jag hoppas verkligen att hennes sjöjungfru serie är bättre eftersom jag redan har första boken hemma. 

Antal sidor: 300
Första meningen: I had my back to the room as I stared out the window. 
Betyg: Okej.
Mini historien är väldigt bra. Så mycket bättre än sista boken. Den är mysig och eftersom den är så kort är det inget som blir utdraget. Dessutom gillade jag verkligen vad som hände i den som inte hände i boken. 

Serie:
#3.5 Trylle triologi Sid: 26

Rebel

Kategori: Ungdomsböcker

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: Rebel
Författare: R.J Anderson
Seire: #2 Fairyrebel
Förlag: Orchard books
Utgivningsår: 2010
Tidigare böcker: Knife

Gillar hur Knife från första boken ändå har så pass stor roll som hon har. Tycker det är väldigt roligt att man får följa nya huvudroller varje gång. Till en början, när jag hade läst första boken så tyckte jag inte det lät som en bra idé med en ny huvudroll. Men med tanke på hur mycket hon ändå var med så tycker jag det var väldigt roligt. Dessutom gillar jag hur olik denna boken är ifrån den första så det ska bli riktigt roligt att se hur den sista slutar. Och vem den kommer att handla om! Till en början trodde jag verkligen att det skulle kännas som en upprepning av första boken men det var de inte. 
 
I denna boken är det alltså Linden vi följer. För en gång skull tycker jag det märks på henne (på ett bra sätt) att hon är 15. Hon är så himla gullig, snäll och oskyldig. Gillade att läsa om henne. Dock måste jag säga att jag tyckte boken var lite seg i bland. Det kan dock bero på att jag läste hela boken i en sittning, och för att läsa ut en bok på 300 sidor utan att tycka det är segt så ska man ju läsa en actionpackad bok, kanske inte riktigt vad denna är. 

Tycker omslagen till denna serien är så grymt snygga. Stilrena men ändå så fina när de glänser lite. 

SPOILER
Jag gillar verkligen hur Linden och Timothy inte blev kära i varandra! Jag var helt säker på att de skulle det men så blev dem inte det, verkligen kul. Tycker det var himla bra att hon inte följde strömmen! 

Antal sidor: 295
Första meningen: The queen is dying. 
Betyg: 
 

To-read

Kategori: To-read

 
Till att börja med så har vi två fortsättningar i serier. Deep betrayal ska jag läsa i sommar. När jag läser Percy får vi se, men gillar båda serierna! Sen har vi en bok av Jennifer E. Smith, jag gillade hennes första bok, den statistiska Sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet, detta är hennes tredje (?) tror den kommer vara bra! Sen har vi Allegiant som jag väntar på att den ska komma ut på svenska. Fortsättningen i Syskonen B. hoppas på att läsa i sommar. Ignite me har ju nyligen kommit ut på svenska, Sätt mig i brand. Jag tänker att jag ska köpa den snart och läsa! 

Prodigy

Kategori: Dystopier

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: Prodigy 
Författare: Marie Lu
Serie: #2Legend
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2014
Tidigare böcker: Legend

Tycker det är härligt att vara tillbaka med June och Day. June är en sån som tänker på varje detalj och räknar hur långt ifrån allt är så fort hon kommer in i ett rum. Det är så trovärdigt och jag gillar att hon gör det HELA tiden. Den nya elektorn som kommer in i bilden gillar jag också. Han  verkar vara en vettig person och det ska bli kul att läsa mer om honom i nästa bok. När vi ändå håller på att prata karaktärer, vad håller Day på med i slutet?! Alltså jag blir så arg på honom. Dessutom undrar jag verkligen hur nästa bok kommer utspela sig. Jag tyckte den här var fruktansvärt spännande och jag låg och spände mig hela tiden, då undrar jag hur sista kommer vara! 

Jag gillar verkligen den här serien, den är fruktansvärt spännande och det går fort att läsa dem. Plötsligt har man hunnit halva boken och ändå vill man inte lägga ner den. 

Detta är den boken som jag tycker ha snyggast omslag också. Verkligen så snygg! När vi ändå prata rom layout så måste jag bara påpeka hur genomarbetade alla Modernistas böcker är. De har alltid tjocka sidor, lagom mycket text och mellanrum på sidorna och en väldigt behändig storlek på böckerna. De gillar vi! 

Tack Modernista för rec-exet! 

Antal sidor: 338
Första meningen: (June) Day vaknar med ett ryck brevid mig.
Betyg: 

I min brevlåda 43 - Secondhand

Kategori: Nya böcker

För några veckor sen när jag var nere i Halmstad passade jag på att springa in på myrorna. Jag brukar alltid hitta en massa böcker där men denna gången blev det dock bara fyra. Eller bara och bara.

 
Jag gillade Dash and Lily's book of dares väldigt mycket så varit sugen på att läsa denna med. Tänker att den passar perfekt till sommaren! 

 
Bok två och tre i serien Sagan om Klanen Otori. Som sagt läste jag den serien när jag gick i högstadiet, snart åtta år sen (!) gillade den sådär då men alltid tänkt att jag kommer gilla de väldigt mycket nu! Bara den sista boken som saknas, det som egentligen inte var tänkt och som jag kommer ihåg förstörde hela serien. Sen har vi Flyga drake som är en klassiker och som de flesta verkar gilla. 

Stora bokbytardagen

Kategori: Allmänt

 
Idag är det stora bokbytardagen. Jag var på ett bokbyte, lämade in sex böcker men fick bara med mig en hem. Dock är det nog bra med lite mer plats i mina hyllor. Fast jag kan erkänna att jag unnade mig att köpa fyra (nya) böcker på secondhand, så egentligen gick jag bara minus en bok. Mer om detta i en kommande haul! 

Har ni bytt något idag? Om inte måste jag flagga för min bokbytessida

Serier

Kategori: Allmänt

Igår gjorde jag en lista på serier jag följer. 39 stycken är det. Vissa kan jag inte fortsätta för jag väntar på nästa boken men i de flesta serier är det åtminstonde en bok som jag kan läsa. Jag har tänkt att detta året ska jag försöka hinna avsluta en hel del serier innan jag påbörjar en massa nya och dessutom läsa fortsättningarna ganska så snabbt. Än så länge har jag avvslutat fem serier och läst 16 uppföjare. 

 
Är ni också sådana att ni läser en himla massa serier eller kan ni begränsa er? 

3 Ungdomsböcker

Kategori: Barnböcker

 Klicka på bilderna för att komma till handlingen. 
 
Den här var mycket bättre än jag trodde. Tror bara jag har sett en recension på den som var väldigt positiv men på något vänster har jag fått för mig att den inte riktigt skulle vara så bra. Men det är den faktiskt. Den är väldigt lättsam och det är svårt att inte gilla alla tre tjejerna. Visst att de är lite halvbarnsliga ibland, men så gamla är de ju faktiskt inte. 

Letar man efter någon roligt, skön och lättsmält bok att förtära på stranden eller i hängmattan så tycker jag att Förgiftade äpplens klubb är ett bra alternativ. 

Titel: Förgiftade äpplens klubb Författare: Lily Archer Förlag: Natur&Kultur Utgivningsår2013 Antal sidor: 298 Betyg: Gillar! 

 
Detta är ju en bok man ska ha läst. Dock kan jag säga att när vi hade barnlitteraturkursen i skolan så var det första gången jag läste denna boken. På ett sätt är jag glad att jag inte läst den tidigare, för så som vi sönderanalyserade boken hade jag nog tyckt mina barnminnen blivit lite förstörda. 

Men det är ju en fruktansvärt hemsk bok, eller väldigt sorglig i alla fall. Jag gillar att Astrid Lingrens sätt att skriva på att jag stör mig inte alls på det som jag vet endel andra gör. 

Det finns så mycket gömda kopplingar att man förstår att bakom historien ligger ett helt annat budskap. Det tror jag dock det gör med de flesta av hennes böcker. Jag är iallafall väldigt glad att jag läst den. Gillar det nya teckande omslaget också, dock stör jag mig på att en häst är vit när både egentligen ska vara bruna. 

Titel: Bröderna Lejonhjärta FörfattareAstrid Lindgren Förlag: Rabén&Sjögren Utgivningsår2011 Antal sidor: 207 Betyg: Älskar!

 
Det verkar som om de är mycket yngre än 14. Vem gör en kysslista när man är 14 i dagens samhälle? Jag själv gjorde listor på killar när jag var 9-11 ungefär. Tråkigt att jag spoilade för mig själv efter att jag läst bokens första del, jag läste nämligen på baksidan efter det. Så himla dåligt när de berättar stora händelser på bokens baksida alltså. 

Jag tycker att det är en ganska förutsägbar bok men trots det lyckades jag faktiskt gråta en del till boken så helt oberörd var jag inte av den. 

Titel: Mitt bultande hjärta FörfattareAlf Kjetil Walgermo Förlag: B.Wahlströms Utgivningsår2013 Antal sidor: 207 Betyg: Ok!

Lästips!

Kategori: Video

Här kommer några tips på böcker jag tycker ni SKA läsa innan året är slut! 

Nyckeln

Kategori: Häxor

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: Nyckeln
Författare: Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Serie: #3 Engelfors
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2013

INNEHÅLLER SPOILERS! 
En bok som jag har längtat i evigheter på att läsa, ändå tog det nästan fyra månader för mig att ta tag i den. Det tjocka sidantalet avskräckte mig nog lite. Ångrar jag att jag läst den nu? Verkligen inte. Tycker det var en bra avslutning på en alldeles fantastisk serie. Lite tråkigt att man inte har den längre att se fram emot. Dock har man ju filmen att vänta på nu! 

Måste säga att när jag började läsa den hade jag svårt att komma ihåg allt. Kommer ihåg de stora detaljerna ifrån de två första böckerna men inte mer än så. Kommer inte alls ihåg vad som hänt med karaktärerna och jag hade helt glömt att Ida dog, snacka om en chock när jag läste första kapitlet. 

Det jag tycker är så himla coolt är att boken är astjock men ändå så märker man inte det. Jag vill inte alls att den skulle ta slut men sidorna bara flög förbi. Det var spännande hela tiden så det var jobbigt att behöva lägga ifrån sig boken. 

Det ända jag egentligen kan säga är att har du inte läst boken eller påbörjat serien än så är det verkligen hög tid, du går miste om riktigt bra litteratur. 

Antal sidor: 812
Första meningen: Den bländande vitheten mattas av.
Betyg: 

Min mormor hälsar och säger förlåt

Kategori: Feel-goodböcker

 
Titel: Min mormor hälsar och säger förlåt
Författare: Fredrik Backman
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2013

Till en början tyckte jag det var svårt att komma in i boken och därför upplevde jag den en aning seg. Dock kom jag på varför jag tyckte den var seg. Jag gillar inte att läsa om Landet-Nästan-Vaken, den biten tycker jag är tråkigt och seg. Mycket roligare att bara läsa om Elsa om hennes vardag. Dock måste jag säga att allt knöts ihop väldigt snyggt. 

Till en början trodde jag inte den skulle få fullpott men alltså de sista 150 sidorna är så bra och jag grät en himla massa, jag kände hur tråkigt det var att boken var slut och att jag verkligen skulle sakna att läsa om Elsa. Lilla söta Elsa som rättar alla vuxna hur de pratar, aldrig rädd för att ställa frågor och är så himla mycket smartare än en nästan åttaåring är. Jag tycker hon är så himla fantastisk och det är riktigt roligt att läsa om henne! 
 
Backman har ett så himla bra språk. Han får till sådana där riktig bra meningar som verkligen är fullträff. Hur han kan skriva om sorgliga saker men ändå roligt, och hur han också kan låta fina saker vara sorgliga. Jag hoppas han kommer ut med en ny bok snart. 

Antal sidor: 448
Första meningen: Alla sjuåringar förtjänar superhjältar. 
Betyg: 
 

Tidsinställda inlägg

Kategori: Allmänt

Jag ska bort över helgen och lite av nästa vecka till mina föräldrar och även till min pojkvän. Eftersom jag inte orkar släpa med mig datorn så kommer det bli tidsinställda inlägg. Mestadels recensensioner men även ett i min brevlåda- inlägg. När jag kommer tillbaka tänkte jag förhoppningsvis ha lite fler videos för er att se på. Var längesen! 

P.S Lycka till ikväll

Kategori: Biografer&Memoarer

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: P.S Lycka till ikväll
Författare: Håkan Hellström
Förlag: Telegram bokförlag
Utgivningsår: 2013

Nu vet jag inte hur stora fan ni är av Håkan Hellström, men jag är ett fan i alla fall. När denna boken släpptes så vaar Håkan på bokmässan. Jag stod i kön för att få komma in och lyssna på han. De tog in 200 st. Jag var 202. Den besvikelsen alltså. Jag blev så arg så jag nästan började gråta.
 
Men jag gjorde det till en fin upplevelse när jag läst boken. Jag satte på samma musik som jag höll på att läsa om, vilket jag verkligen kan rekomendera. Efter att ha läst hans bok så känns det som om man känner honom ännu djupare än bara genom hans musik. Det blir liksom mer personligt. Boken är otroligt ärlig och det finns inget censurerat. 

Det enda negativa jag har att säga om boken är att i pocketversionen så har de inte anpassat texten efter bilderna. Mitt i en mening kan det plötsligt komma en massa bilder och så kommer slutet på meningen tio sidor senare. Men annars är den toppen! 

Antal sidor: 233
Första meningen: När de frågade mig om vi skulle göra en fotobok så var det bara att tacka ja, en smula generat. 
Betyg: 
 

To-read

Kategori: To-read


Det första jag vill poängtera är att sist jag gjorde ett to-read inlägg så var listan på 279. Bok 279 är numera 264. Bara så ni vet. 

Jag har upptäck att många fortsättningar i serier som jag håller på att läsa inte finns med på min to read på goodreads. Så A grimm warning, Elsas hemlighet, The tombs of Atuan, Arrow, Forgiven är alla serier jag håller på att läsa. Far from you hamnade på listan eftersom jag gärna vill läsa något mer av Schroeder. 

Av alla sex böcker på listan är det bara en jag har hemma. Det blir dyrt för plånboken... 

Och sedan kom hösten

Kategori: Contemporary

 
Titel: Och sedan kom hösten
Författare: Jodi Lynn Anderson
Serie: #2 Persikosommar
Förlag: Ponto pocker
Utgivningsår: 2010
Tidigare böcker: Persikosommar

Det var länge sen jag läste Persikosommar. Det märks, jag kommer ihåg huvudkaraktärerna men jag kommer bara ihåg början på boken. Kommer inte alls ihåg vad som hände med dem genom boken. Eftersom denna tar vid där första precis slutade så var det först svårt att komma in i boken. 

Jag har dock för mig att förra boken slutade bra för alla tre och jag kommer ihåg boken som väldigt glad men den här blir jag bara väldigt deppig av. Det händer mycket dåligt med alla karaktärer och allt gör mig bara otroligt ledsen. Känner inte alls att det var rolig läsning istället blev jag bara väldigt ledsen. Låt dock inte mitt omdöme utgöra hela er bild för jag kan nog påstå att jag inte är på bästa stället i livet för att läsa en deprimerande bok. 

Sen måste jag säga att alla karaktärerna beter sig så himla dumt åt i många situationer. Hade de pratat mer och tänkt efter så hade boken varit så mycket bättre dessutom hade det blivit så mycket bättre för dem 

Tyvärr tyckte jag inte alls att Och sedan kom hösten är alls lika bra som Periskosommar, dock måste jag nog rekomendera att läsa böckerna väldigt snabbt efter varandra för att få ut det mesta av läsningen. Därför kommer jag ta tag i den sista delen ganska så snart, nu när jag har denna färskt i minnet. 

Antal sidor: 258
Första meningen: Sommaren hade varit så alldeles speciell.
Betyg: 

I love spring tag

Kategori: Allmänt

Jag blev taggad utav Elina, tackar så mycket! 

1. Hur är våren där du bor?
Här i Göteborg är det väldigt blandat väder. Ena dagen supersoligt för att sen bli mulet. Men länge sen det regnade, peppar, peppar. 

2. Vilken är ditt mest efterlängtade boksläpp i vår?
Sätt mig i brand av Tahereh Mafi har jag längtat efter hur länge som helst! 
 
3. Visa ett bokomslag som får dig att tänka på våren.

Och sedan kom hösten

Egentligen är det ju höst på bilden men tycker den påminner om våren lika mycket, när man går barfota för första gången! 

4. Var kommer du sitta och läsa i vår?
På balkongen i en månad till i alla fall, sängen är alltid en favorit. Det blir nog en hel del på tåg och buss också. 
 
5. Hitta ett omslag med en sol på!

This is What Happy Looks Like

Något jag tänkt läsa till sommaren! 

 
6. Vilka är dina favoritböcker att läsa på våren?
Skulle inte säga att jag läser speciella böcker på våren i så fall är det mer en genre. Och i så fall är det nog contemporary som är lite åt det sommriga hållet så man får lite sommarfeeling. 
 
7. Hitta en bok med många olika färger på omslaget.
Land of Stories: The Enchantress Returns

Magin

Kategori: Fantasy

 Klicka på bilden för att komma till handlingen.
 
Titel: Magin
Författare: Maria V. Snyder
Serie: #2 Yelena Zaltana
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 2013
Tidigare delar: Giftet

SPOILER KAN FÖREKOMMA! Det är så härligt att läsa en uppföljare kort efter första boken. Tror det gjorde väldigt mycket för upplevelsen för jag gillade den här så mycket mera när jag kommer ihåg saker från första boken. Tror absolut att denna serien kommer tillhöra en av mina favoriter när jag är färdig. Älskar verkligen hur grym Yelena är! Hon litar på sig själv, även om hon ibland gör för hastade saker så är hon så grym. Hon klarar sig själv och hon blir liksom inte en tafatt kvinna bara för att hon är kär. Det gillar vi! 

Sen tycker jag handlingen är så himla bra i denna boken. När hon får träffa sin familj, när hon ska utforska sin magi hela mysterier. Det är en himla bra bok alltså. Hela tiden ville jag bara fortsätta läsa och sidorna flög fram! 

Har man inte börjat läsa denna serien är det absolut något jag tycker att man ska överväga. Jag har tänkt att ta tag i sista delen innan sommaren är slut! 

Antal sidor: 363
Första meningen: Vi är framme, sa Irys.
Betyg:
 

A brighter fear

Kategori: Drama

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: A Brighter fear
Författare: Kerry Drewery
Förlag: Harper Collins
Utgivningsår: 2012

Det är en väldigt hemsk historia och mycket sorgligt. Trots detta blir jag aldrig riktigt berörd. Det är klart jag tycker det är hemskt men jag är en så känslig person så jag brukar storböla men det gör jag tyvärr inte. Jag vet inte vad det beror på, om det är för att jag inte fastnar för karaktärerna eller vad det kan vara. Jag tycker ändå att hon skriver väldigt bra. 

Men jag gillar att det finns kärlek i boken men det är verkligen inte i fokus. Eller det är i alla fall inte par kärleken som är i fokus utan det är helt andra relationer som står i fokus. Men det finns en parrelation eller så är det en kompisrelation det blir aldrig riktigt definerat vilken jag gillar väldigt mycket. 

Tyvärr föll jag inte riktigt för boken men måste säga att det är intressant att det gått fyra månade av året och jag har redan hunnit läsa två böcker som handlar om kriget i Irak. Det har nog aldrig tidigare hänt att jag läst en bok om kriget i Irak. 

Antal sidor: 284
Första meningen: Before the war, fear hung over everyone, and we all knew that even voicing our true opinions was dangerous. 
Betyg: 

I min brevlåda 42 - Världsbokdagen

Kategori: Nya böcker

Ni vet när jag sa att jag friade världsbokdagen med att köpa böcker. Detta är vad jag köpte. Ica Maxi hade halva priset på reaböckerna och Eragonserien är en jag velat läsa hur länge som helst. Synd var att de inte hade andra boken, men så är det. 

 

Chanslös

Kategori: Allmänt

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: Chanslös
Författare: Gail Carriger
Serie: #2 Parasolprotektoratet
Förlag: Styxx fantasy
Utgivningsår: 2012

Jag älskar verkligen Alexia och Maccon som kärlekspar, och karaktärer för den delen. De är så himla kärleksfulla och det är så mysigt att läsa om. Roligt också att de faktiskt är lite äldre, märks då de är lite mognare. De är verkligen ett team! Gillar verkligen Alexia också hon är en så himla smart karaktär vilket är trevligt som omväxling! 

Jag läser aldrig recensioner innan jag själv har läst boken men en sak hann jag snappa upp om denna och det var såklart att det var en väldigt stor cliffhanger. Vilket det var. Men jag hade nog byggt upp att det var en ännu större. Jag hade nästan kunnat ana att det var något sånt här, jag tror också jag vet hur det kommer utspela sig i nästa, eller i alla fall att det kommer lösa sig. Men det ska såklart bli spännande att läsa om i nästa bok. Apropå nästa bok borde inte fyran snart ta och bli översatt?! 

Hade också hört att många tycker denna boken var lite seg men det håller jag inte alls med om. Tyckte den var hur bra som helst och det var ett spännande mysterium. Jag hade mina misstankar med ungefär bara hälften rätt om dem. 

Antal sidor: 376
Första meningen: "De är vad, sa du?"
Betyg: