Bokparadiset

Månadssammanfattning September

Kategori: Sammanfattning


87. Dödens stad - Peter Bergting
88. Samtal med en chokladkaka - Martin Page
89. Vattenmelonen - Marian Keys (Ej med på bilden)

Antal Böcker: 3 st
Antal svenska/Engelska: 3/0
Antal sidor: 821
Antal kortisar (under 200): 1 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st
Påbörjade böcker: Vincent boys
Författarnas nationaliteter: Sverige (1) Irland (1) Frankrike (1)

Köpta: 1
Rec-ex: 2
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 0

Uppföljare i serie: 1

Avslutade serie: 


Sammanfattning: Så här dålig läsmånad har jag aldrig haft, inte ens över 1000 sidor.. Men jag får skylla detta på att jag börjat plugga och flyttat. Hoppas att det blir bättre i fortsättningen! Roligt är det i alla fall att jag inte läste en enda författare som var från USA, det är ovanligt! 

Vattenmelonen

Kategori: Chicklit

 utläst 130925 (Klicka på bilden för handling)
 
Titel: Vattenmelonen
Författare: Marian Keys
Förlag: Norstedts
Utgivingsår: 2012 (Första 1995)

Måste säga att det känns skönt att jag äntligen tagit tag i denna boken. Varför bli böcker liggandes så länge? Och gillade jag den? Ja! Boken är på 518 sidor men när jag väl börjat gick det oerhört fort. Dock kan jag säga att den hade kunnat kortas ner endel. 

Clarie gillar jag. Jag tycker inte hon är överdriven eller extrem, liksom hennes man har lämnat henne, alltså tycker jag hon beteer sig precis som hon borde. Och James hennes man är ett riktigt svin. Egentligen händer det inte så mycket i boken, jag skrattar inte högt och jag gråter inte. Men det är något som gör att jag ändå måste fortsätta. Jag kan inte sätta fingret på vad det är men ändå så gillar jag boken. Kan dock tänka mig att många skulle tycka den är seg, men ibland gillar jag långsamma böcker. 

Gillar du chicklit, har du troligen redan läst boken men om inte gör det! 

Antal sidor: 518
Första meningen: Femtonde februari är ett mycket speciellt datum för mig. 
Betyg: 
 

Bokmässan

Kategori: Allmänt

Egentligen skulle jag inte till bokmässan, men jag ändrade mina planer så jag i alla fall kommer vara där på lördag! Jag kommer till och med vara med på bokbloggarträffen! Så om ni skulle se mig så hoppas jag verkligen ni kommer fram och hälsar, hade varit så sjukt roligt! 

Vet att alla redan skrivit på sina bloggar vilka som ska dit, men jag ligger fortfarande 400 inlägg efter så, vilka ska dit? :D

 

Tack Modernista

Kategori: Nya böcker

Kom hem till småland igår, gissa vad som låg och väntade på mig, ett paket från modernista! 


Ingenaning om vad det är för bok, någon dystopi(?) tror jag. Ska iallafall bli riktigt roligt att läsa. Tusen tack modernista! 

Elins bokiga bekännelser

Kategori: Allmänt

Jag har blivit taggad av Elina att göra denna, tack så mycket! 

Så här funkar det: Själva meningen med "bokiga bekännelser" är att varje person som gör den ska tänka efter vad som har hänt i sitt liv och sedan berättade om de största sakerna som är relaterade till böcker och läsning. Det kan vara allt mellan himmel och jord, man sätter gränserna själv för vad man vill dela med sig av - glöm bara inte att namnge inlägget som "'ditt namn' bokiga bekännerlse". När man väl har "bekänt" så ska man tagga vidare 5 stycken andra bloggare, och sedan meddela dessa personer att de har blivit utvalda! Svårare än så är det inte. 

1. Bibbliotek

När jag var liten älskade jag att gå på bibblan. Kunde gå i flera timmar (Kan jag fortfarande iosf). Jag hade ingen gräns på hur mycket jag kunde låna. Kommer ihåg en gång jag lånade över 20 böcker sen gick jag hem och bara läste och läste. Mot slutet blev det lite panik för jag var tvungen att läsa ut alla böcker innan jag lämnade tillbaka dom. 

2. Harry Potter

Finns inga böcker jag har läst så många gånger som Harry Potter. Varje gång det släpptes en ny började jag alltid med att läsa om alla böckerna innan jag läste den nya. Tror inte det finns någon i vår generation som inte har någon koppling med Harry Potter.

3. Bokklubb

Jag har alltid älskat att läsa. Dock läste jag inte lika mycket under högstadiet som tidigare. Men på grund av det har jag alltid varit med i bokklubbar. Det började med Go'boken som jag var med väldigt länge i, vilken toppen klubb!! Sen gick jag vidare till läslusen (tror jag det hette) som jag också gillade riktigt mycket. SEn var min yster med i Fantasy så jag läste alla dom böckerna också. Tyvärr så har jag skänkt alla dessa böcker, något jag ångrar nu, tänk vilket bibliotek jag skulle ha annars! 

4. Köper böcker

Jag kan erkänna att jag köper böcker snabbare än vad jag läser. Men det vet jag att jag inte är ensam om ;) Men man får ju tänka att man kanske bli insnöad för flera veckor då måste man ju kunna överleva, right? 

5. Jobba med böcker

Jag har aldrig haft några författardrömmar men jag hade väldigt gärna jobbat med böcker. Det hade jag gillat riktigt mycket men det är ju en svår branch. I och för sig hade jag nöjt mig med att jobba i en bokaffär. Men istället ska jag bli lärare, får tvinga alla barn att läsa istället :) 

6. Bokblogga

Att börja bokblogga var verkligen ett toppenbeslut. Man får ut så mycket av det! Sen känns det som om jag har fått 30 nya bästisar bara utav läsa era bloggar. 

7. Böcker hjälper mot allt

Böcker är det perfekta botemedlet mot allt. Är man ledsen, läs en bok. Är man sur, läs en bok. Är man ensam, läs en bok. (Ja mina bekännelseridéer tog slut runt punkt tre.) 

Nu har jag över 500 inlägg som jag inte läst så har inte en aning om vilka som gjort denna och inte, men alla som inte har gjort den gör den! :) 

Undret

Kategori: Contemporary

 Utläst 130730 (Klicka på bilden för handling.)

Titel: Undret
Författare: R.J Palacio
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2013

Det första jag tänkte på var att boken påminner om Perks of being a wallflower, just för att Charlie är speciell vilken även August är. Dock är August bara speciell till utseendet. Boken är uppdelad så att man får läsa från flera perpektiv. Inte hela tiden utan det börjar med August och så är det så i typ 50 sidor sen får man läsa från hans syster och så går det vidare. Det är bara August PoV man får läsa från två gånger. Att det är så gör boken jättebra, det blir så mycket bättre än om man bara fått läsa ur August PoV. 

Auggie som karaktär älskar jag. Han driver och skojar om sitt utseende vilket gör alla osäkra, han är så himla härlig. Får mig att skratta högt flera gånger! Alltså slutet är så fint och tror ingen kan vara oberörd efter att ha läst boken. Detta är absolut en ny favorit hos mig. Kan nog garantera att den kommer va en av de bästa böckerna jag läst iår! Det är helt sjukt att detta är hennes debut, ser framemot fler böcker av henne.

Omslaget är så galet snyggt också. Även de små bilderna inne i boken! 

Tack Brombergs för rec-exet. 

Antal sidor: 332 sidor
Första meningen: Jag vet att jag inte är någon vanlig tioårig unge.
Betyg: 
 

I min brevlåda 30 - Rec-ex + bok

Kategori: Nya böcker

 


Dödens stad som är tredje delen (och sista?) i Legenden om Morwhayle. Från Semic. Sedan så ska jag läsa min första bok av Jenny Valentine som jag har hört massa bra om! 

 
Sen bad jag om att få det svarta hjärtat, gillar dock inte alls att de bytt omslagsdesign... Sen fick jag även berövad som jag inte har någon aning om vad den handlar om! 

 
Sen köpte jag även andra boken i land of stories! Dock är jag ju helt borta så råkade köpa med storstil så boken är på över 800 sidor... Men men den passar ihop med första boken!
Äntligen har jag internet, eller jag är hemma så nu blir det uppdatering! Gick in på blogloving, 542 inlägg ska läsas, herregud! haha Så räkna med sena kommentarer nu alltså! 

månadssammanfattning augusti

Kategori: Allmänt

+lies beneath - Anne Greenwood Brown
 
Antal böcker: 5 
Antal svenska/engelska: 3/5
Antal kortisar (under 200 sidor): 1
Antal tegelstenar (över 500 sidor): 0
Antal påbörjade böcker: ingen
Författarnas nationaliteter: -
 
Köpta: 4
Rec-ex: 1
Lånade:
Fått/bytt:
Bokvänsbok:
 
Påbörjade serie: 1
Uppföljare: 2
Avsluatade serie:
 
Sammanfattning: ingen bra läsmånad alltså. Men som ni vet har det varit mycket med flytten och skola. Troligen lär det väl vara så här ett tag men så är det. Sjöjungfruntemat lär dröja för dom böckerna är hemma..