Bokparadiset

Allt och lite till - Sarah Dessen

Kategori: Contemporary

 Klicka på omslaget för att komma till handlingen
 
Serie: -
Förlag: rabén&sjögren
Utgivningsår: 2014

Jag är nog den sista i bloggvärlden som tar min Dessen oskuld. Och efter att ha läst min första bok så förstår jag inte hur jag inte har gjort det tidigare. Kan definitivt säga att jag gått miste om något. 

Allt och lite till handlar om Emaline och hennes vardag. Hon och hennes familj bor i en typsik sommarstad. De har ett familjeföretag som hyr ut hus till turister. Med andra ord är detta är en perfekt bok att läsa på sommaren. Man får sommarkänslan och till och med jag blir sugen på att bo i en sommarstad året om. 
 
Det är ganska förutsägbart SPOILER! förhållandet med Luke fattade man ju skulle ta slut. SLUT PÅ SPOILER! trots att den är det så gillar jag boken väldigt mycket. Jag är å andra sidan en riktigt sucker för contemporary så att det inte händer så mycket gör mig inget alls. 

Det handlar om många relationer och många karaktärer. Jag känner nog aldrig riktigt att jag hinner lära känna dem jättebra men jag gillar Emaline och hennes mamma. Dessutom tycker jag Benji, hennes lillebror, är riktigt härlig. Han har det jobbigt och är en sån energiknippe! 

Jag vet att många inte tycker denna är en av hennes bästa böcker men jag måste säga att jag gillar den hur mycket som helst. Är hennes andra böcker till och med ännu bättre så låter det bättre än lovande. 

Tack rabén&sjögren för rec-exet! 
 
 

Böcker jag önskar jag kunde älska del 1

Kategori: Allmänt

Jag tror vi alla har varit med om det, böcker folk har älskat som man antingen har hatat eller inte gillat speciellt mycket. Här nedan följer några av mina sådana böcker. Denna är kanske inte superhyllad men det är en bok jag önskade att jag gillat mer. Jag gillar konceptet och så men något saknas helt enkelt. Alla älskar tv-serien och även seriealbumet. Jag känner mig lite utanför gemenskapen, men det är något med zombie böcker, jag klarar inte av det! 

 
Apropå zombies, jag tyckte denna va dötrist men alla andra fullkomligt älskar serien. 
 
 
                                              

Första boken var bra sen gick det tyvärr bara utför. Men otroligt fina att titta på är dem. Fått pris och dylikt för denna boken men alltså jag känner bara nej. Förstår mig inte alls på boken tyvärr.
 


Den omtalad sammetsryggen tyvärr tyckte jag boken var ganska så tråkigt och inte direkt underhållande. Tur att bok två var såå mycket bättre.

                                                           

ALLA hyllar Forman för hennes otroligt fina böcker och jag tycker inte de är direkt speciella. Försöker mig inte ens på hennes senaste. 

 
Gillar konceptet och allt men tyvärr så gillar jag inte boken. Denna är hyllad av alla men tyvärr de funkar inte för mig, men filmen ska jag se. 
 

Sätt mig i brand! - Tahereh Mafi

Kategori: Dystopier

 Klicka på omslaget för att komma till handlingen.
 
Serie: #3 Shatter me
Förlag: B.Wahlströms
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 364

OBS! KAN FÖREKOMMA SPOILERS FRÅN TIDIGARE DELAR.

Som jag har väntat på denna boken alltså. Varje gång jag läser någon bok ifrån serien så blir jag så förvånad av hennes språk. Även om jag läser överstättningen så lyser det igenom. Det är så bra att varje kapitel slutar med en mening som bara BAM liksom. Så imponerande alltså. 

I bok två var jag himla klyven vem jag tyckte hon skulle välja men inte nu längre. Det kvittar om Adam är sårad han är ett sådant svin att jag inte förstår. Han säger verkligen hemska saker till Juliett som inte är okej någon gång. Dessutom visar Warner en helt annan sida. Även efter att jag läst novellen om honom så gillade jag han mycket mera och i denna boken total fastnar jag för han. 

Tycker det är så snyggt också att i första boken är det jättemycket överstruket i tvåan lite mindre och i trean inte en enda mening. Visar verkligen hur stark Juliett blivit och hur hon verkligen tror på sig själv. Det märks dessutom i hennes handlingar tycker jag. 

Jag tycker det var ett perfekt slut på en så fantastisk serie. Jag måste säga att jag är så ledsen att serien är över men jag hoppas verkligen att Mafi kommer ut med någon ny bok om något år eller så. Har man inte läst denna serien så är det hög tid att börja, du vill inte missa det här. 

Nytt att byta!

Kategori: Allmänt

Har precis uppdaterat bokbytet och det är en himlans massa böcker nu alltså. Hjälp mig att bli av med några! Klicka på fliken längst upp så kommer ni till min bokbytessida. 

Elden - Maria V. Snyder

Kategori: Fantasy

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Serie: #3 Yelena Zaltana
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 376
 
Till en början kan jag säga att de två första böckerna i serien fick en fyra men alltså jag måste nog ändra mig. Det kanske inte är en solklar femma men det är närmare en femma än en fyra. Jag tycker verkligen serien har varit så himla bra och jag har velat plocka upp fortsättningarna direkt. Dock tycker jag bok två och tre hänger ihop på ett annat sätt en med den första boken. Bok två och tre hade kunnat vara samma bok fast då blivit väldigt tjock, men så de borde man läsa med inte så stort mellanrum. Tror jag gillade serien så mycket mer också för jag läste med så kort mellanrum. 
 
Jag gillar verkligen Yelena hon är så stark, säger och gör alltid som hon tycker. Visst ibland kanske hon borde prata med andra men det är bra att även hon har sina brister. Älskar Yelena och Valeks förhållande, boken kretsar liksom inte kring det. Yelenas häst Kiki älskar jag också. Så smart är hon. 
 
SPOILER! Jag måste säga att den twisten som kom i mitten av boken fattade jag direkt att det inte stämde. Det var liksom aldrig så hemskt och jag blev inte ens ledsen så jag fattade att det inte stämde. 
 
Betyg: 4.5! 

The Selection - Kiera Cass

Kategori: Dystopier

 Klicka på omslaget för att komma till handlingen. 
 
Serie: #1 The selection
Förlag: Harper Collins
Utgivningsår: 2012
Antal sidor: 327
 
Detta är ju en dystopi men boken speglar bara hur prinsen får välja sin tjej så jag tänker inte riktigt på det som en dystopi. För jag förstår grejen med att det kommer en massa tjejer som han väljer mellan, han kan ju kanske inte riktigt dejta på samma sätt.  
 
Men redan från början älskade jag den. Trodde dock kanske att jag skulle tycka den var seg i mitten men det var den inte. Jag kunde verkligen inte lägga ifrån mig boken och det kändes som om det var ett litet tag sen det var så. Till och med när jag visste att jag bara skulle hinna läsa ett par sidor så gjorde jag det, kunde verkligen inte sluta tänka på boken. 

America älskar jag. Älskar hur hon är fullkomligt ärlig mot Maxon och det gör deras relation extra fin. Dessutom är det så fint att hon alltid bryr sig om andra. Relationen med hennes lillasyster May gillade jag också. Hon var ju helt underbar. Aspen kan jag säga att jag inte gillade riktigt lika mycket, jag förstår att han verkligen vill att America ska ha det bästa men ibland tyckte jag han bara kunde släppa sin stolthet lite. Maxon är jag ungefär lika kär i som alla tjejerna i boken. Han är så himla rolig, konversationerna mellan han och America fick mig typ alltid att skratta. Med andra ord hejar jag på att hon väljer Maxon! 

Jag trodde verkligen inte att jag skulle gilla boken så mycket som jag gjorde men det kliar sönder i mina fingrar efter att beställa de två resterande böckern! Tycker verkligen ni ska ta och läsa den. 

Bokskål #4

Kategori: Bokskål

Har haft en flytt pågång så de två månaderna jag inte drog ur min bokskål var för att endel böcker var nerpackade. Men nu är de böckerna som finns i Göteborg uppackade och än sålänge är de bara de böckerna som finns med i bokskålen. 

 
Först drog jag upp Nordiska väsen men den ska jag inte stäckläsa så då tänkte jag att jag tar upp en lapp till på en "vanlig" bok. Då blev det Eleanor&Park men den är redan läst så lappen efter blev The Selection. Kan säga att när jag skriver detta inlägget har jag redan läst ut den, sååå bra bok! 

Liea beneath - Anne Greenwood Brown

Kategori: Sjöjungfru

 
Serie: #1 Lies beneath
Förlag: Ember
Utgivningsår: 2013
Antal sidor: 320

Jag blev sjukt förvånad när det handlade om en merman. Omslagen indikerar inte det direkt. Så det var en trevlig överraskning. Jag gillade Calder, han är lite mystiskt fast ibland kan jag tycka han är lite påträngnade. Lily är en trevlig karaktär, hon är lite annorlunda på det sättet att hon klär sig inte som alla andra och är väldigt intresserad av poesi. Men det är inte riktigt karatärerna som driver boken framåt utan det är handlingen. 

Jag tycker boken har ett snabbt tempo och det blir aldrig tråkigt att läsa. Början var verkligen bra och man blev fångad av boken. Dessutom gillar jag att de är hemska och onda sjöjungfruar det handlar om, inte någon Disney version här inte. Dessutom är det kul när det näms smådetaljer om sjöjungfruarna. T.ex. att de inte gillade att ha skor på sig. Sånt är alltid kul att se hur det skiljer sig. 


I min brevlåda 45

Kategori: Nya böcker

Jag var en sväng i Ullared där jag hittade två böcker. 

 
Nordiska väsen har jag bara hört gott om och varit sugen på att läsa sen den kom ut! Så när den fanns där passade jag på. Efter att ha läst Livet efter dig vill jag bara läsa mer av Moyes! 

 
Jag håller på att beta av mina serier jag läser också så Deep betrayal blev beställd. Recension på första boken kommer imorgon. 

Sommarläsning del 1

Kategori: Video

Okej så den är videon är inspelad för lite mer än två veckor sen så någon bok har jag redan hunnit läsa men annars är detta mina planer del 1! 

Forbidden - Jana Oliver

Kategori: Dystopier

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Serie: #2 Demon trappers
Utgivningsår: 2011
Förlag: Macmillan
Antal sidor: 418
Tidigare böcker: Forsaken
 
Boken tar vid där den förra slutade. Hatar verkligen att det tar sån tid innan jag läser fortsättningarna hinner ju glömma hur mycket som helst. Men jag håller på att ändra på detta så jag inte missar så mycket. För visst är det så att man kanske hade gillat en serie så mycket mer om man kommer ihåg minsta lilla detalj. 

Måste säga att jag verkligen gillar Beck. Det är så himla gulligt att han bryr sig om Riley så mycket som han gör! Dock kanske han visar det på lite fel sätt ibland men grundtanken är ju fin. Men jag förstår inte att Riley inte fattar att han gillar henne, när han är avundsjuk är det ju ändå lite uppenbart även om hon tror att det är pågrund av andra saker. Men såå glad att det inte är något triangeldrama i boken. Men alltså Simon är ju ett sådant svin, fattar inte hur han tänker. Blev så himla arg på honom! 
 
Jag tycker det är spännande rakt igenom hela boken. Även om jag inte får så många svar på mina frågor så känns det som om de kommer närmare en lösning. Visst hade väl allt kunnat lösas snabbare men på något sätt tycker jag det känns trovärdigt att det tar tid och det är många försök på att lösa problemen men som inte lyckas. 
 
Första meningen: The grounds Zero Coffe Shop made the most amazing hot choccolate in Atlanta, maybe even in the whole world, but it appeared Riley Blackthorne would have to wade through Amageddon to get it. 
Betyg: 
 

Månadssammanfattning Maj

Kategori: Sammanfattning

39. Magin - Maria V. Snyder
40. Och sedan kom hösten - Jodi Lynn Anderson 
41. Min mormor hälsar och säger förlåt - Fredrik Backman
42. Förgitade äpplens klubb - Lilly Archer
43. Ascend - Amanda Hocking 
44. Ever after - Amanda Hocking
45. Prodigy - Marie Lu
46. Spell bound - Rachel Hawkins
47. City of Ashes - Cassandra Clare
48. Sagoberättaren - Antonia Michaelis
49. Tape - Steven Camden
 
Antal Böcker:  11st
Antal svenska/Engelska: 6/5
Antal sidor:  3533 sidor
Antal kortisar (under 200): 1 st 
Antal tegelstenar (över 500): 0st
Påbörjade böcker: Elden
Författarnas nationaliteter: USA (7) Sverige (1) Tyskland (1) Kina (1) Storbritannien (1)
 
Köpta: 9
Rec-ex: 2
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 3

Uppföljare i serie: 5

Avslutade serie: 1


Sammanfattning: Väldigt bra månad också. Har så stor lust att läsa uppföljare och bara avsluta en massa serier! Tyvärr så kostar det också lite eftersom det är så många böcker som jag inte har. Har lagt en beställning på adlibris och thebookdepository så nu får jag faktiskt hålla inne lite på böcker. Fått en ny lägenhet så köpt en massa nya möbler dessutom gifter sig min syster så presenter till henne och hennes man måste införskaffas så istället ska jag försöka beta av böckerna i hyllan!

bloggpaus

Kategori: Allmänt

Som ni har märkt har det varit tomt här men jag är mitt uppe i en flytt. I helgen ska jag iväg till Värmland så jag återkommer på måndag, bara så ni vet! :)