Bokparadiset

Book shelf tour del 1

Kategori: Video

Okej så här kommer äntligen min book shelf tour, dock måste jag iförväg be om ursäkt för filmningen i första delen, det är inte så lätt att hålla upp en systemkamera samtidigt som en balanserar på vad vi kallar dödens pall här hemma. Meeeen kommande delar blir nog bättre. Jag har försökt att inte göra dem så långa, för jag vet att sååå roligt är det inte att titta på, men hoppas ni uppskattar den i alla fall eftersom den här typen av videos är dem som kräver mest energi och tid! 
 
 
Jag måste dock säga att för mig själv är det oerhört kul att gå tillbaka och titta på gamla book shelf tours för att se hur stor en samling blivit med tiden. Så gör en egen du också! Eller dela med er av era bokhyllor hade också varit trevligt att se :) 

Den mest brutala serien?

Kategori: Dystopier

 
Titel: Plague
Författare: Michael Grant 
Serie: #4 Gone
Förlag: Electric Monkey
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 545
 
EN DEL I EN SERIE, HAR NI INTE LÄST TIDIGARE BÖCKER SLUTA LÄS HÄR. 
 
Med tanke på vad vi fick veta i föregående bok är det ett under att det tagit så lång tid innan jag fortsatte med serien. Det kan ju dock bero på att den här varit slutsåld länge, men nu har nya omslag kommit. I vilket fall som helst fick vi veta att Pete är den som "skapat" FAYZ  med andra ord var det riktig spännande att läsa fortsättningen. Här drappas ungarna av konstiga insekter som växer ut ifrån kroppen, en influensa som är dödsfarlig och en odödlig fiende. 
 
Åh vad jag har saknat att läsa den här serien? Eller kan man ens säga det om en serie som bara handlar om död, mord och diverse hemskheter. Men även om varje bok är över 500 sidor så går det så snabbt att läsa, det är mycket cliffhangers och man vill bara veta hur det ska gå för alla karaktärer. Varje bok är oerhört spännande och jag undrar hur det ska gå i sista boken, nu har jag visserligen en bok emellan att läsa men endock. 
 
Jag har inte direkt någon favoritkaraktär men det beror nog på att den här serien är mer handlingsfokuserad än på karaktärerna. Dock kan jag säga att det var ganska så skönt att Sam och Astrid tar lite avstånd ifrån varandra, det finns dock två andra personer som jag hoppas kommer bli ett par i kommande böcker! 
 
Betyg: 4/5
 

#94 Nya böcker!

Kategori: Nya böcker

Idag blir det bilder på mina nya böcker, har inte haft någon möjlighet att filma och nu har det gått väldig lång tid sen jag fick hem dessa! 
 
 
Modernista överraskade med fyra paket på två dagar! Ny utgivningen av Maria Gripes böcker, Pappa Pellerins dotter är läst och jag ser framemot att läsa Glasblåsarens barn! Och hur fina är inte omslagen? 
 
 
Även dessa två är ifrån Modernista. Poppy Pym är redan läst. Tusen tack för böckerna Modernista!
 
 
Jag och Elina brukar ju byta böcker med varandra, men vi har inte gjort det på superlänge så Elina kom på den ypperliga idén att vi byter två böcker direkt. The distance between us har jag precis läst och den var riktigt bra, rekommenderar den verkligen. The Square root of summer ska vara en lite mörkare contemporary som jag tänker läsa i augusti. Tack snälla för böckerna Elina! 
 
 
Min ena syster rensade ut Hemlighten på Mercy Close så jag tog den. The year of the rat är månadens bok ifrån English book club, hoppas på att innehållet är bättre än omslaget! 
 
 
Efter att jag recenserat I dina ögon ifrån Rabén&Sjögren frågade de ifall jag hade läst Du, bara, vilket jag inte har och jag har hört mycket gott om den så självklart tackade jag ja till att få den hemskickad! 

Maria Gripe på nytt

Kategori: Klassiker och kult

 
Titel: Pappa Pellerins dotter
Författare: Maria Gripe
Serie: -
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2016 (1963)
Sidantal: 188
 
Loella (hur fint namn?) och hennes två småbröder bor ute i skogen med deras mamma. Dock är mamman ute och reser mycket och Loella och syskonen lämnas själva. Men när mamman ska vara borta en längre tid får Loella flytta in på ett barnhem i stan medan hennes syskon får flytta in hos mammans kompis. 
 
Jag tycker det är superkul att Modernista ger ut Maria Gripes böcker på nytt, de är ju helt omöjliga att få tag på nya. Dessutom gör de alltid så snygga omslag. Jag har tidigare läst Tordyveln flyger i skymningen av henne och Pappa Pellerins dotter är inte riktigt lika bra enligt mig. Men den är absolut inte dålig. 
 
Det som jag har mest problem med är faktisk att olika personer skrivit med grov dialekt. Det är en kvinna som har så grov dialekt så ibland måste jag tänka efter vad orden betyder. Jag klarar ändå av det, men jag tror kanske att barn som läser boken inte kommer förstå allt och kanske upplever boken som tråkig på grund av det. Dock tror jag att det är väldigt många äldre som läst Gripes böcker som unga kommer älska att läsa om böckerna! 
 
Att boken har några år på nacken märks i vissa avsenden och i vissa fall märks det inte alls. Jag tyckte verkligen om boken, inte för att det egentligen händer så mycket. Jag fastnar för Loella och speciellt det historiska perspektivet i boken!
 
Har ni inte läst Gripes böcker tidigare så tycker jag verkligen att ni ska göra det, och varför inte börja med Pappa Pellerins dotter
 
Tack Modernista för rec-exet!
 
Betyg: 3/5

Väljer du...

Kategori: Listor/Taggar

Jag tror det var Enligt O som skapade den här taggen och jag älskar sådana här snabba frågor så tänkte haka på den med, även om det var ett litet tag sen den här cirkulerade :) 
 
Väljer du …
 
strut eller bägare?
Gillar inte strut så alltid bägare, dessutom är det mindre kladdigt :) 
 
rosévin eller bubbel?
På sommaren är det alltid rosé som gäller. Bästa som finns är att sitta på uteservering och dricka rosé! 
 
Allsång på Skansen eller Lotta på Liseberg?
Tyvärr brukar jag ofta missa det, men älskar verkligen Allsång.
 
hav eller sjö?
Bor på kusten men en dröm vore att ha ett hus precis vid havet.
 
pocket eller e-bok?
Kan inte läsa e-böcker.. 
 
deckare eller feelgood?
En favorit genre. 
 
fotbolls-EM eller OS?
Jag är egentligen inte så intresserad av något av de, men gillar att hänga med lite i båda. 
 
tegelstenar eller tunnisar?
Även om det inte är superofta jag läser tegelstenar så föredrar jag dem. 
 
Livet efter dig eller Independence Day 2?
Inte sett filmen än men ska, älskade boken och har hört så mycket bra om filmen! 
 
Zlatan eller Ronaldo?
Zlatan är så arrogant vilket jag inte alls gillar, så jag passar på denna! 
 
sol eller skugga?
Klarar inte av värme tyvärr. 
 
film eller tv-serie?
Älskar när man hittar en riktigt bra serie och kan följa karaktärer riktigt länge. 
 
blåbär eller hallon?
Mums! 
 
Bruce Springsteen eller Håkan Hellström?
Har alltid varit ett fan och kommer alltid att vara. Älskar när min telefon ringer eftersom jag har en Håkan låt som ringsignal. 
 
originalpocket eller filmomslag?
Tror inte det finns en enda bok där jag föredrar filmomslaget. 
 
nytt eller gammalt?
Älskar nya böcker, både nya utgivningar och att få köpa nya böcker. Och nya kläder osv. Inte så bra för miljön dock.. 
 
slalomläsning eller en i taget
Händer att jag slalom läser och har inga problem med det. Men föredrar ändå att läsa ut en bok i taget. 
 
Facebook eller Instagram?
Instagram! Facebook använder jag bara till vår grupp i klassen och sånt. Men instgram uppdaterar jag gärna, elinbokparadiset om ni inte följer mig. Har även en mer personlig där heter jag eliinlorentzon
 
skratta eller gråta?
I verkliga livet skrattar jag mest men tittar jag på tv/film/serie eller läser gråter jag nog mest. 
 
getingar eller myggor?
Är livrädd för getingar men hatar att få myggbett. I en fantastisk värld skulle jag slippa båda.

En dockaffär, dryg humor och en kärlekshistoria

Kategori: Contemporary

 
Titel: The distance between us
Författare: Kasie West
Serie: -
Förlag: Harper Teen
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 312
 
Caymen är en tjej med väldigt dryg och sarkastisk humor, som har en mamma som äger en porslinsdocksaffär. Bara det här är ju spännande. Hur kommer man på idén? En rik, snobbig kille kommer in i affären och fast Caymen gör allt för att visa sitt ointresse för honom, dyker han upp utanför affären dagen därpå. Är han lika ytlig som han verkar eller finns det kaaaaanske något djupare hos honom? 
 
Det som jag gillar mest med boken är Caymen. Jag älskar hennes dryga och sarkastiska humor, det är enligt mig den bästa sortens humor. Att hon inte är rädd för att använda den mot vem som helst gör boken himla rolig. Även Xander gillar jag mycket, men det kan nog mest bero på att han är så där perfekt och alltid säger rätt saker, och är typ så där drömisk perfekt ni vet, som bara existerar i böcker. Dock måste jag säga att det i ett flertal fall är Caymen som borde be om ursäkt och inte Xander i boken... 
 
Det här är en perfekt somrig contemporary och jag ser framemot att läsa mer av Kasie West, hennes sätt att skriva på gör en helt förtrollad och man vill inte sluta läsa boken fören man är på sista sidan. 
 
Betyg: 4.5/5
 

Kan ränderna gå ur en tiger?

Kategori: New Adult

 
Titel: While it last
Författare: Abbi Glines
Serie: #3 Sea breeze
Förlag: Simon Pulse 
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 267
 
I den här boken får vi följa Cage, som är den typiska playboyen eller fuckboyen som det heter nowadays. Han kör rattfull och därför tvingar hans baseballcoatch honom att arbeta på en farm över sommaren för att inte bli kickad ifrån laget och därmed mista sitt stipendium. Ni kan ju gissa vad som händer på farmen, just precis han träffar en assnygg tjej. 
 
När jag avslutade bok två i serien så var jag glad att det skulle handla om Cage just för att han var en sådan player. Sen hela grejen med att han körde rattfull fick man egentligen ingen inblick i utan det var typ som en snabb väg för att han skulle hamna på farmen, så den biten tycker jag hon kunde hoppat, typ att han var där för att arbeta helt enkelt. Men det skulle väl passa in i hans image som badboy (vilket jag tycker är helt fel, alltså att han kör rattfull och sen tas det inte upp i boken så det blir lite som om det vore okej). 
 
I de två första böckerna tycker jag ändå kärleken mellan karaktärerna vuxit fram ganska så trovärdigt, tyvärr gjorde de inte riktigt det i den här boken. Eva avskyr Cage så fort hon träffar honom men tycker han är attraktiv men sen ifrån ingenstans blir hon svartsjuk när hennes kompis stöter på honom. Sen har vi Cage som aldrig försökt fånga en tjej och aldrig haft några känslor för någon blir typ nästan kär i henne direkt eller han slutar vara en player direkt efter han träffat henne. Det stör mig lite hur oerhört ytlig den här boken är, hela tiden får man veta hur snygga både Cage och Eva är och det är helt utifrån normen vilket är tråkigt, eftersom det bara förstärker den. 
 
Men sen när jag väl kommit över de två sakerna gillar jag verkligen boken. Jag tyckte det var riktigt kul att Low var med så mycket i den här boken, det är ju companion böcker men tidigare har det bara varit typ en scen med föregående karaktärer med, men så var det inte i den här boken. Böckerna i den här serien är så snabblästa och det förgyller verkligen läsningen, jag har sagt det innan, detta är mitt guilty pleasure. Det här inte världens bästa språk och ganska så steriotypiskt men det vet jag i förväg liksom. 
 
Det nästbästa med böckerna är typ att gissa vem nästa bok kommer handla om, och jag ville verkligen det skulle handla om Jeremy. Han verkade vara en riktigt söt kille, så för att variera lite i serien kunde man få läst om den tjejen han var kär i och deras förhållande. Just nu har de tre första böckerna varit väldigt lika och oerhört förutsägbara. MEN jag hade fel, istället kommer det handla om Preston, som är Cages bäst kompis och som är en ännu större playboy än vad Cage var. Så tyvärr tror jag den här och bok fyra kommer vara en aning för lika.
 
Betyg: 4/5
 

Själens osaliga längtan

Kategori: Spänningsroman

 
Titel: Själens osaliga längtan
Författare: Audrey Niffenegger
Serie: -
Förlag: Bonnier Pocket
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 432
 
Vi får följa en väldig massa speciella karaktärer i den här boken. Först har vi Elspeth som dör, hon låter sin systers tvillingar ärva hennes lägenhet. I lägenheten under tvillingarna bor Robert som var tillsammans med Elspeth och längst upp i huset bor Martin som lider av svåra tvångstankar och inte varit ute ur lägenheten på flera år och hans fru. Sen får man följa alla karaktärer och se hur deras liv fortgår. 
 
Under hela tiden jag läste så undrade jag vart boken skulle ta vägen. Det är väldigt lång tid innan man förstår vad som kommer hända. Men det gör mig inget jag tycker det är väldigt intressant att läsa om alla. Speciellt om Martin med hans tvångssyndrom just för att jag inte läst om det i en bok tidigare. När det kommer till tvillingarna så är Valentina min favorit, hon är väldigt rädd av sig och Julia, den andra, utnyttjar det verkligen. Fast när man väl får se Julias snällare sida är hon ju fantastisk! 
 
Den här boken är väldigt specill och det är liksom svårt att säga på vilket sätt utan att spoila mycket av handlingen. Läser man på baksidan av boken får man reda på alldels för mycket enligt min åsikt. Men jag gillade verkligen boken, allt ifrån till miljön som utspelar sig i London, jämte en kyrkogård till dessa speciella karaktärer. Jag skulle säga att boken passar till er som inte har problem med att läsa en vuxenroman, där fokus är på karaktärerna och tempot är långsamt. Jag är definitivt sugen på att läsa Tidsresenären av samma författare nu!
 
Betyg: 4/5
 

Sammanfattning läsalotsommar2016

Kategori: Readathons

Det blev inte läst riktigt så mycket som jag ville, fast det blir det aldrig när de är sommar. Så vet inte varför jag alltid tror jag hinner läsa mer än vad jag gör. I vilket fall som helst är jag nöjd med böckerna; en älskade jag, en var rolig, och den sista vet jag inte vad jag tycker om! 
 
 
Antal sidor dag 1: 56
Antal sidor dag 2: 249
Antal sidor dag 3: 214
Antal sidor dag 4: 0
Antal sidor dag 5: 74
Antal sidor dag 6: 55
Antal sidor dag 7: 160
 
Total antal sidor: 808
Antal utlästa böcker: 2
 
Ser man till målen så lyckades jag inte riktigt, jag skulle läsa 100 sidor om dagen vilket jag inte gjort däremot läste jag mer än 100 sidor om dagen i genomsnitt. Att läsa ut tre böcker lyckades jag inte heller med, men var inte långt ifrån! 
 

Dag 6 läsalotsommar16

Kategori: Readathons

 
Jag jobbade igår och det blev bara läst lite innan jag skulle sova. Så tyvärr har jag inte läst alls så mycket som jag vill. Det blir nog likadant idag eftersom jag jobbar hela eftermiddagen och kvällen. 
 
Antal sidor dag 6: 55 sidor
Antal sidor sammanlagt: 648 sidor
Antal utlästa böcker: 2

Hypade böcker som jag inte läst

Kategori: Video

 
Hoppas ni gillar för i så fall skulle det kunna bli en del två! :) Spelade in videon för någon vecka sen så en bok har jag faktiskt numera läst.

Dag 4 och 5 läsalotsommar16

Kategori: Readathons

Det blir lätt att sammanfatta dag 4 eftersom jag inte läste något då. Men idag ser det lite bättre ut, lyckades klämma in 74 sidor i själens osaliga andar. Hoppas jag hinner lite mer imorgon även om jag jobbar då med!

En förbannelse, ett mysterium och ett cirkussällskap.

Kategori: Middle grade

 
Titel: Poppy Pym och Faraos förbannelse
Författare: Laura Wood
Serie: #1 Poppy Pym
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 320
 
Vi får följa Poppi som växt upp på en cirkus, men som nu ska börja i en riktig skola. Såklart är det tusen saker som är helt annorlunda mot vad hon är van vid, t.ex. att man inte äter sockervadd till frukost. Skolan kommer få en egyptisk utställningen till sig, och däribland finns en diamant som det vilar en förbannelse över. 
 
När jag läste under författarbilen till boken så jämfördes den med Harry Potter, något som jag oftast ogillar, varför kan inte boken stå för sig själv? Automatiskt blir det att jag hittar likheter då och visst finns det några; elevhem, en lärare som är ganska lik Snape, rektorn påminner om Dumbledore, en trio kompisar, internat, föräldralös unge, osv osv. Saker som jag troligtvis inte alls hade kopplat med Harry Potter om det inte vore för att jag läst det innan jag påbörjade boken, okej endel hade jag nog tänkt på för det blev väldigt många likheter, vissa man kunde undviktigt väldigt lätt genom att bara inte ha med dem helt enkelt. 
 
Boken är roligt och jag fastnar ändå i hela mysteriet och allt. Det som ändå slår mig mest är att barn nog hade uppskattat boken riktigt mycket. Sen kanske jag inte fastnar så mycket för karaktärerna men jag uppskattar fortfarande boken, den levererar ett mysterium och en handling som håller mitt intresse uppe. 
 
Tack till Modernista för rec-exet!
 
Betyg: 3/5
 

Dag 3 torsdag läsalotsommar16

Kategori: Readathons

 
Hade gärna velat läsa lite mer igår än vad jag gjorde. Men jag var ute och letade pokémon i två timmar så hann inte med något mer. Dagens läsningen blir nog ännu mer lidande, är helt beroende av pokémon go så redan varit ute i två timmar och ska snart hämta upp en kompis vid tågstationen, så hon stannar tills imorgon. Med andra ord blir det nog inte något läst idag.. 
 
Antal lästa sidor: 214
Totalt antal lästa sidor: 519
Utlästa böcker: 2

Dag 2 tisdag läsalotsommar16

Kategori: Readathons

 
Jag somnade direkt igår efter jag lagt mig i sängen, så uppdateringen är lite sen. Men gårdagen gick väldigt bra, hann läsa ut en bok och påbörjat en annan. 
 
Antal lästa sidor: 249
Totalt antal lästa sidor: 305
Utlästa böcker: 1

Episk omväg

Kategori: Contemporary

 
Titel: Amy and Roger's epic detour
Författare: Morgan Mattson
Serie: -
Förlag: Simon and Schuster
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 344
 
Amys pappa har dött i en hemsk olycka och hennes mamma bestämmer att de ska flytta. Hennes mamma åker i förväg och fixar med huset och Amy ska åka dit en månad senare genom att bila dit. Hon är dock inte själv utan en barndomskompis, Roger, som hon inte kommer ihåg ska köra. Rutten är planerad iförväg av Amys mamma men Amy och Roger har endel saker de vill göra för att gå vidare i sina liv. Det blir en liten omväg bara. 
 
Jag har haft den här stående ganska så länge i bokhyllan och största anledningen till att jag inte läst den tror jag är för att texten var så liten och så sjukt ihoppressad. Men lite också för att det handlar om en road trip, jag har inte riktigt läst någon bok som helt igenom handlar om en roadtrip, det närmsta jag kommer är typ Papertowns och då är det bara en liten del som är en road trip. I vilket fall som helst har jag fått för mig att jag inte gillar det, ingen aning om varför men det stämmer inte alls. Jag älskade hela roadtrips grejen i den här boken, och måste leta upp fler liknande böcker. Jag älskade hur de fick se och göra så mycket saker bara genom att utforska sitt egna land. Sen blir bilåkandet heller aldrig tråkigt och det beror nog på att Morgan Mattson är en väldigt duktig författare. 
 
På något sätt lyckas det hända så väldigt mycke saker i boken samtidigt som det egentligen inte händer någonting. De träffar så många människor men det största är hur de själva utvecklas. Amy som har så mycket sorg och har stött bort alla sina vänner och även familj, börjar så småning om bli bättre, hon blir inte sitt gamla jag men det blir bättre i alla fall. Det märks väldigt tydligt också hur hon börjar öppna upp sig mer och slutar gömma sig. Roger som är hjärtkrossad börjar inse ett och annat och blir mer klarsynt. Hur deras vänskap växer fram är fint. 
 
Sen är boken gjord riktigt snyggt; det finns bilder, kvitton, anteckningar och en massa saker som gör att boken känns mer autentisk. Jag älskade anteckningarna som hon gjorde om alla delstater, och att det dessutom finns en tanke om varför hon gjorde det. 
 
Utifrån omslaget kan man tro att det är en härlig sommrig contemporary, men det är faktiskt en ganska tung berättelse och inte alls fluffigt och rosa. Jag gråter flera gånger i boken och det går inte låta bli att bli berörd. Jag trodde jag skulle gilla den här boken, men jag fullkomligt älskar den. Jag ville inte att boken skulle ta slut, jag vet att det inte finns någon uppföljare till boken och det krossar mitt hjärta. Men som tur är kan jag läsa om boken hur många gånger jag vill. 
 
Jag är så glad att jag läst den här boken och kan inte vänta tills jag får läsa Mattsons andra böcker. Dessutom ska jag försöka ta och leta upp andra road trips böcker, nu när jag vet vad jag missar. Även om jag är tveksam till om det kan leva upp till den här boken. 
 
Betyg: 5/5

Dag 1 måndag läsalot sommar16

Kategori: Allmänt

Jobbat hela dagen så tyvärr blev det inte så mycket läst för mig idag, 56 sidor lyckades jag skrapa ihop innan jag skulle sova. Håller just nu på med Amy and Rogers epic detour och jag gillar den verkligen. Trodde inte jag skulle tycka kan om den så mycket som jag gör faktiskt!

Antal sidor: 56

Hämnden är ljuv, eller?

Kategori: Contemporary

 
Titel: Burn for burn
Författare: Jenny Han och Siobhan Vivian
Serie: #1 Burn for burn
Förlag: Simon and Schuster
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 356
 
Jag har tidigare älskar Jenny Hans sommartriologi och även To all the boys I've loved before, men även Siobhan Vivians Hate list som jag läste för många år sen så förhoppningarna på den här boken var ganska så stora. Jag måste säga att boken uppfyllde mina förväntningar, jag förstår inte hur den här serien inte kan fått mer uppmärksamhet? Har ni läst den? 
 
Det enda jag visste boken skulle handla om var hämnd, jag älskar sånt. Även om det ofta är småaktigt och man ska vara den större människan och vända andra kinden till, så är det jäkligt kul att läsa om. Vi får följa tre tjejer; Mary, Kat och Lillia som bor på en liten ö. Tjejerna umgås inte men deras vägar korsas ändå. 
 
Jag gillar verkligen hur boken är upplagd, man vet att saker hänt med karaktärerna men man får bara veta lite åt taget, vilket jag verkligen gillar eftersom det håller spänningen uppe. Jag trodde jag listat ut vad som hänt med karaktärerna men jag hade så fel, i alla fall i ett fall, blev riktigt chockad när man tillslut fick veta sanningen. 
 
Min favorit av tjejerna är nog Lillia tror jag, tror det är för att hon påminner lite om Lara-Jean i Hans andra serie. Älskar verkligen ön och miljön som boken utspelar sig i och även den typiska High School livet. Vill verkligen läsa fler böcker som är typiska amerikanska high school liv, har ni tips? Dessutom tror jag den här hade blivit riktigt bra som film! 
 
Betyg: 5/5
 

Läsalotsommar 16 TBR

Kategori: Readathons

Nelly kör en läs-a-lot även i år, kul tycker jag! Även om jag jobbar så tänker jag vara med. Så det kanske inte blir så mycket läst för min del, men jag sätter upp några mål.
 
x Läsa i genomsnitt 100 sid/dag
x Läsa ut 3 böcker
 
Tror det får räcka som mål för min del. Nu till TBRen, det är lite sneak peaks på nya böcker dessutom. Just nu läser jag Amy & Roger så den kanske jag har läst ut tills på tisdag, det återstår att se. Känns som om jag fått till en bra blandning, så bör finnas något jag är sugen på att läsa. 
 

#93 Bookhaul!

Kategori: Nya böcker

En himla massa nya böcker, inte gjort en bookhaul sen typ i maj... Så det kommer en nya snart igen, för jag gjorde en ganska så stor sommarbeställning. Men nu till videon ↓
 

TBR Juli

Kategori: TBR-Hög

Jag sa ju att jag inte gör någon TBR under sommaren eftersom jag gjorde en sommarläsningsvideo, men precis som förra månaden drog jag två böcker ur min bokskål och dessutom tänkte jag visa upp hylltömningsboken för månaden. 
 
 
Denna månaden var det att läsa en contemporary, min favorit genre! Jag tänkte att nu är det dags att läsa en Morgan Matson bok. Obsidian har jag kvar sedan maj hylltömningsutmaning, men sen hade jag sån tur att jag drog den ur bokskålen också, så nu måste den ju bli läst. Själens osaliga längtan blev den andra ur bokskålen, jag tror den ska vara lite läskig så jag får ta och läsa den en regnig dag! 

Månadssammanfattning Juni

Kategori: Sammanfattning

Jag är väldigt nöjd med böckerna jag läst, det är några som blivit riktiga favoriter och jag tvivlar inte på att någon dem kommer vara med bland mina topp 2016. Jag hade gärna velat läsa mer, men sommaren är av någon anledning då jag har minst lästid. Nu har jag dessutom påbörjat ett nytt jobb så jag är helt slut när jag kommer därifrån. Men det är ändå inte en så liten hög jag hunnit med, och jag har verkligen gillat alla böcker så det är så roligt! 
 
 
58. The Raven king - Maggie Stiefvater
59. Amulet; The cloud searchers - Kazu Kibuishi
60. Splendor - Anna Godbersen
61. Animalium - Jenny Broom & Katie Scott
62. The rose and the dagger - Renée Ahdieh
63. Partyprinsessan - Meg Cabot
64. Sommarbruden - Marita Conlon-McKenna
65. George - Alex Gino
66. Röta - Siri Pettersen
67. I dina ögon - Sarah Dessen
 
Antal böcker: 10
Antal svenska/Engelska: 6/4
Antal sidor:  3403 sidor
Antal kortisar (under 200): 2 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st 
Påbörjade böcker: En oväntad semester, Mörk ängel
Författarnas nationaliteter: USA (6) England (2) Norge (1) Japan (1) Irland (1)
 
Köpta: 8
Bokklubbsbok: 
Rec-ex: 2
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 0

Mellan böcker i en serie: 3

Avslutade serie: 3
Antal omläsningar: 0
 
Favoriter den här månaden: Röta, Sommarbruden, The Raven King, I dina ögon, The rose and the dagger och Amulett