Bokparadiset

Månadssammanfattning April

Kategori: Sammanfattning

 
29. Elsas värld - Sofi Fahrman
30. Trollkarlen från övärlden - Ursula K. Le Guin
31. Percy Jackson: Lightning thief - Rick Riordan
32. Chanslös - Gail Carriger
33. A brighter fear - Kerry Drewery
34. Legend - Marie Lu
35. P.S Lycka till ikväll - Håkan Hellström
36. Rebel - RJ Anderson
37. Forbidden - Jana Oliver
38. Eld - Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Antal Böcker:  10st
Antal svenska/Engelska: 6/4
Antal sidor:  3728 sidor
Antal kortisar (under 200): 0 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st
Påbörjade böcker: Magin
Författarnas nationaliteter: USA (5) Sverige (4) Storbritannien (1) Kina (1)
 
Köpta: 9
Rec-ex: 1
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 3

Uppföljare i serie: 5

Avslutade serie: 1


Sammanfattning: Så sjukt nöjd med månaden! Hunnit läst så mycket och ser ni sidantalet?! Kommer inte ihåg när det var så mycket sist. Inte är det någon kortis som höjer antalet heller (även om Håkans bok är en fotobok). Kunde inte varit bättre, dessutom har jag hunnit läsa så många fortsättningar. Har bestämt mig för att inte börja på fler serier fören jag har avslutat några! Bra beslut enlig mig :) 

Percy Jackson

Kategori: Ungdomsböcker

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: Percy Jackson and the lightning thief
Författare: Rick Riordan
Serie: #1 Percy Jackson
Förlag: Puffin books
Utgivningsår: 2010

Jag har varit sugen så oerhört länge på att läsa denna serie, varför jag inte har tagit tag i det är en annan fråga. Tyvärr hade jag sett filmen innan jag läste boken, inte bara en gång utan åtminstonde två. Alltid när jag har sett boken innan filmen så tycker jag det blir lite tråkigt att läsa boken. Även om böckerna nästintill alltid är bättre så vet jag ju vad som ska hända. Det blir likasom inte riktigt samma äventyr. 

Men jag kan säga att jag gillade boken väldigt mycket och jag är nästan säker på att om jag inte hade sett filmen innan så hade jag älskar boken. Men den är himla bra. Jag gillar Percy även om han i skolan klassas som en bråkstake så är han egentligen inte det, han är bara så himla snäll. 

Jag älskar dessa omslag tyvärr verkar det som om det är omöjligt att hitta bok nummer två i samma. Så går det när man väntar för länge med att köpa böcker. Men snygga är de! 

Om du inte redan har läst Percy Jackson serien tycker jag absolut att du ska ta tag att göra det. Det är värt de. 

Antal sidor: 375
Första meningen: Look, I didn't want to be a half-blood. 
Betyg: 
 

internet

Kategori: Allmänt

Jag är iväg över helgen men trodde verkligen jag skulle ha internet, nu verkar det som om jag inte har det så det kommer vara lite tomt här tills på tisdag ungefär!

Så istället går jag vara ute och njuta med en bok, hoppas ni är det också :)

Världsbokdagen

Kategori: Allmänt

Igår var det världsbokdagen och jag firade genom att läsa dessa två: 

 
Dock så kan man ju inte bara fira en sån fantastisk dag med att läsa så givetvis köpte jag böcker också. Fem beställda på thebookdepository dessutom tre köpta på Ica maxi. Med andra ord kommer det upp ett nytt i min brevlåda inlägg imorgon! 

Legend

Kategori: Dystopier

 (Klicka på bilden för att komma till handlingen.)
 
Titel: Legend
Författare: Marie Lu
Serie: #1 Legend
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2013

Återigen är detta en serie som jag tänkt skippa läsa men sen skickade Modernista hem ett exemplar till mig så då var jag ju tvungen att läsa den. Vilket var en himla tur, annars hade jag missat en väldigt bra serie! 

Tycker det är spännande att hon jobbar för staten och han är den mest efterlysta brottslingen. Fast de står på helt olika sidor får Lu en att sympatisera med båda. Annars brukar man ju inte heja på staten i en dystopi, men här går det liksom inte låta bli att vara för de båda. Just därför tycker jag den känns lite utmärkande bland alla dystopiböcker som just nu finns. För jag kan tycka att man blivit lite trött på den genren...

Något som jag tycker är himla bra är att det är olika typsnitt beroende på vem man läser. Väldigt bra gjort och det borde vara så i flera böcker där man läser ur mer än ett perpektiv. Dessutom gillar jag omslagen till alla böcker i denna serien, könsneutrala och oerhört snygga.

Det är ett bra språk och det går himla fort att läsa ut boken. Givetvis är jag nu nyfiken på resternade böcker i serien så det blir nog snart dags att skaffa bok två nu när den nyss kom ut! 

Tack Modernista för rec-exet! 

Antal sidor: 291
Första meningen: (Day): Min mamma tror att jag är död. 
Betyg: 
 

Efterlyser

Kategori: Allmänt

Jag gjorde precis en ganska stor beställning. Dock var det en bok jag inte kunde hitta och beställa, nämligen Percy Jackson and the sea of monster i detta omslaget: jag vet att det nog är en omöjlighet men nu undrar jag om någon har denna boken i detta omslaget och skulle kunna tänka sig att sälja den till mig? Annars antar jag att jag får ha en missmatching, även om det krossar mitt hjärta... 

Läs-A-Lot Påsk slutuppdatering

Kategori: Läs-A-Lotpåsk

Så var Läs-A-Loten slut för denna gången. Måste säga att det är nog den bästa jag har genomfört i alla fall om man tittar på antalet böcker! 

Böckerna jag läste var:
Chanslös - Gail Carriger
A brighter fear - Kerry Drewery
Legend - Marie Lu
Rebel - RJ Anderson
P.S Lycka till ikväll - Håkan Hellström

Sammanlagt blev det 1085 sidor lästa vilket jag är hur nöjd som helst över! 


(Hade ingen bild på alla böckern då de står i skilda bokhyllor i olika städer)

Bloggpaus?

Kategori: Läs-A-Lotpåsk

Ena dagen är jag jätteinspererad och nästa dag vill jag inte alls blogga. Tror jag får ta lite påskledigt från bloggen och istället fokusera på att läsa. Läs-A-Loten går bra kan jag ju meddela i alla fall, tre utlästa böcker vilket är mer än vad jag trodde!

Ha en jättebra påsk så hörs vi efter den :)

Läs-A-Lot Påsk dag 1

Kategori: Läs-A-Lotpåsk


Första dagen på läs-a-loten gick bra. Kan ha något att göra med en bussresa på en och en halvtimme. I alla fall så läste jag ut både Chanslös och A brighter fear som jag påbörjat sen tidigare. På kvällen började jag läsa Legend.

Så totalt blev det 199 sidor i A brighter fear. 67 sidor i Chanslös och 100 sidor i Legend. Så sammanlagt blev det 366 sidor vilket inte hör till vanligheterna!

Läs-A-Lot Påsk

Kategori: Läs-A-Lotpåsk

Nu är det så här roligt att Anna, Emme och zozzo håller i en Läs-A-Lot nu över påsk. Givetvis vill jag vara med även om jag inte kommet hinna läsa så mycket då jag ska hem och jobba. Jag har bara en bok planerad att läsa och det är legend av Marie Lu som blev den boken som fick flest röster

Ska du också vara med i Läs-A-Loten? :)

Hyllan

Kategori: Allmänt

Igår ägnade jag lite tid till att göra om i min bokhylla. Det är nu sorterar efter färg och jag blev faktiskt hur nöjd som helst! 

 

Trollkarlen från övärlden

Kategori: Fantasy

 Klicka på bilden för handlingen. 
 
Title: Trollkarlen från övärlden
Författare: Ursula K. Le Guin
Serie: #1 Övärlden
Förlag: Rabén&Sjögren
Utgivningsår: 2014 (1968)

Jag sa att jag var sugen på mer fantasy, så när jag surfade runt på bokus kunde jag inte låta bli att beställa denna. Liksom ser ni omslaget? Dö snyggt! 

När jag fick hem den så såg jag att det var en klassiker. Både fantasy och en klassiker, två flugor i en smäll! Jag måste säga att det märks inte att den är skriven 1968. Den är lättläst men en aning seg måste jag säga. Det händer inte så mycket i boken faktiskt. Men Rabén&Sjögren har gett ut de tre första böckerna i serien övärlden och den var faktiskt helt okej så jag kommer köpa fortsättningarna. De är korta så tar inte så lång tid att läsa ut. 

Jag tycker karaktärerna är ganska platta. Man känner liksom inte dem vilket drar ner lite på berättelsen. Men jag får ändå kopplingar till vindens namn, fast den boken har lite mer kött på benen. Geds som är huvudkaraktären, eftersom man inte känner han är det svårt att gilla eller ogilla han. Men hans stora svaghet är att han är så dumstridig, han tänker inte efter före eller tänker på vad hans handlingar kan få konsekvenser. 

Antal sidor: 238
Första meningen: Ön Gont är en enda stor klippa som lyfter sin spets upp över den stormhärjade Norra farleden. 
Betyg: 

TBR-hög 1

Kategori: TBR-Hög
TBR-hög

Kategori: TBR-Hög

Tänkte börja med en ny grej på bloggen. Ni vet hur man köper på sig en massa böccker som man bara vill läsa på direkten men sen blir det inte riktigt av. Tillslut blir böckerna stående i hyllan väldigt länge, fast alla tjatar om hur bra boken är så läser man aldrig den eftersom massa andra böcker kommer före. 

Jag tänkte nu att jag tar fem böcker i från min bokhylla, jag börjar från vänster till höger så får ni rösta fram en av böckerna som jag ska läsa i månaden. Redan imorgon kommer den första videon upp med de fem första böckerna i hyllan som ni kan rösta på. 

 

Elsas värld

Kategori: Chicklit

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: Elsas värld
Författare: Sofi Fahrman
Serie: #2 Elsa
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2011

Tidigare böcker: Elsas mode

Ibland är Elsa så fruktansvärt barnslig. Som till exempel när hon förbjuder Hugo från att träffa sin mamma för att hennes mamma inte gillar Elsa. Hallå liksom, hon får väl bara låta bli att träffa hans mamma. Dessutom blir jag irriterad på henne när tidningen ger henne uppdrag som hon inte vill göra, som förstör hennes image, så kan hon inte säga nej. Ens värdighet måste ju vara viktigare än jobbet. Dessutom tycker jag det blir överdrivet med allt som händer henne, i varannat kapitel är det något som hon råkar ut för. Tycker Fahrman kunde dragit ner på allt som hände henne och bara låta det vara några saker som sen drog ut på tiden innan det löste sig. Dessutom kunde boken kortas ner något också. 

Jag tycker boken passar bäst som slöläsning i hängmattan eller när man hänger på stranden. Det är då boken passar sig perfekt och det var precis den sortens läsningen jag var sugen på. Jag gillar bloggeninläggen man får läsa och att det är kosrt kapitel. 

Antal sidor: 405
Första meningen: Elsa rusade genom de trånga vindskorridorerna. 
Betyg: 

Smaragdgrön

Kategori: Tidsresor

 
 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: Smaragdgrön
Författare: Kerstin Gier
Serie: #3 Ädelstenstriologin
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2013

Tidigare böcker: Rubinröd och Safirblå
 
Åh jag ville verkligen aldrig att boken skulle ta slut. Det har varit så himla roligt att läsa denna serie och Gwen har blivit en stor favorit för mig. Jag planerar faktiskt att läsa om hela serien tror jag har glömt vissa saker när det går så långt emellan eftersom böckerna egentligen bara är en enda tjock. 

Karaktärerna är så himla bra. I förra boken började jag älska demonen men i denna så fick jag en ny favorit nämligen Butlern! Lite så där mystisk och man vet inte så mycket om honom. Lesley är fortfarande världens bästa kompis som står ut med att aldrig vara i rampljuset. 

Tycker att alla trådar knöts ihop bra och det var ett bra avslut på en fantastisk serie. Det gick lika fort att plöja denna boken som de tidigare. 

Antal sidor: 479
Betyg: