Bokparadiset

Persikosommar!

Kategori: Ungdomsböcker

 
Från Adlibris: Murphy har rykte om sig att vara den vildaste tjejen i Bridgewater och besitter en förmåga att slingra sig ur de knepigaste situationer. Men när hon åker fast för stöld på Darlington Orchard måste hon betala av skulden genom att plocka persikor under den stekande solen.

Leeda har den mjukaste hy hennes pojkvän någonsin smekt. Olyckligtvis tycker inte Leedas föräldrar att han bör smeka den något mer. Istället för att få tillbringa en underbar sommar på stranden blir hon ivägskickad till sin farbrors persikoodling.

Birdie brukade skutta runt på familjens persikoodling och plocka persikor för att det var så roligt. Men nu när hennes föräldrar ska skiljas och persikoodlingen är nära konkurs vill hon inte se en persika till synd att hon inte har något val. 

Ihopfösta på Darlington Orchard kommer tjejerna att upptäcka vad sann vänskap innebär, hur man hittar söta pojkar bland persikor och, självklart, hur man plockar den perfekta persikan.
Det var en liten jobbig början, alltså bara de tre första sidorna. För det rabblades upp massa namn och det gick inte hålla reda på någon av dem. Sen gick det bra. Nu förstår man vad det var som hände i början.

Väldigt mysig liten sommarbok. Den hade inte så mycket till handling, eller det handlade mest om persikoodlingen och deras vänskap. Så det hände inte så mycket kan man säga. Men perfekt bok att läsa på stranden, i gräset eller i hängmattan. Jättehärligt omslag också! 

Det är mysiga karaktärer. Väldigt olika. Men min favorit var ändå Leeda fast hon var en sån där perfekt tjej men perfekt liv. Typ.

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 246
Första meningen: Den sommaren, när chaufförerna Saddle Tramp och Mad Dog, kom ut för att sova i sin långtradare efter att ha druckit länge och grundligt en kväll på en bar i Mertie Creek, medan de lyssnade på Kenny Chesney på jukeboxen, hittade de trosor - ett par tanga, ett par varje-dag-i-veckan (söndag) och ett par med ett apansikte mitt fram - på vindrutan.
Betyg:

Jag väntar under mossan

Kategori: Ungdomsböcker

  
Från Adlibris: 

När Tilda är nära att drunkna och spolas i land på den olycksbådande ön mitt i sjön skruvas hennes känslighet upp. Hon tränger djupare in i en värld av övernaturliga varelser och mystiska samband där ingenting är som det först verkar. Samtidigt vakar någon - eller något - över varje steg Tilda tar ...

I en värld av sällsamma skuggväsen, undangömda kråkslott, en bottenlös näckrosdamm och en uråldrig maktkamp söker Tilda sanningen: Vad hände med Tildas försvunna mormor? Vem ligger bakom den ondskefulla stämningen vid sjön? Hur känns den stora kärleken? Och vem är Tilda själv egentligen?


Det var en jättehärlig sommarbok! Och omslaget är så snyggt!

Miljön i boken är det jag gillar mest. Jag vet inte om det är för att det påminner mig så mycket om ett ställe eller om miljön bara är helt fantastisk? Det var i alla fall det som jag gillar bäst, vilket också drar upp betyget.

Men något annat jag verkligen gillar är alla naturväsen och myter som finns med, näcken som alla har hört om och en massa som jag inte hört om. Det borde verkligen skrivas fler böcker med massa naturväsen i. 

Dock känns boken som om det är för något yngre läsare än jag, och jag är bara 18, så jag undrar vad de äldre läsarna tyckte, om de också kännde att den var för lite yngre?

Handlingen då tänker ni. Tjae, den var helt okej, inget så utstickande. Till och med för mig var den förutsägbar. Men som sagt en jättemysig bok att läsa på sommaren och då behöver den inte vara så tung.

Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 218 
Första meningen: "Kan du höra mig?"
Betyg:
 

I min brevlåda 7

Kategori: Nya böcker

Som sagt så var jag ju och second handshoppade. Det gick dock inte så bra, vi var inne på två ställen sen gav vi upp... Dock skulle vi åka och bada och jag hade glömt min bok så jag var faktiskt tvungen att hitta en, och det gjorde jag, sen kom min vinst från Böcker, böcker, böcker... !
4 Blondiner av Candace Bushnell. Detta var då second hand fyndet. Har bara läst 50-60 sidor vilket gör att jag bara hunnit läsa om en av blondinerna. Helt ok än så länge.

Min vinst! En August Strindberg bok, har inte läst något om honom förutom jätteliten bit i en bok. Sem var det Drottningen vänder blad av Alan Bennett. Det har jag velat läsa länge! Sen var det lite godis, dock har lite blivit uppätet, hehe. Till sist men inte minst, det fina August bokmärket, så fint!

August i August. 

Second handshopping!

Kategori: Allmänt

Idag ska jag och min syster bege oss ut på second hand shopping! Jag hoppas göra några riktiga bra bok fynd!

Rör mig inte!

Kategori: UngdomsböckerTitel: Rör mig inte!
Orginaltitel: Shatter me
Författare: Tahereh Mafi
Serie: Del #1
Förlag: B|Wahlströms
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska

Från AdlibrisIngen vet varför Juliettes beröring är dödlig. Och så länge hon sitter inlåst och inte kan skada någon är det ingen som bryr sig om det heller. Världen har för fullt upp med att falla sönder för att ha tid med en 17-årig, trasig och inbunden tjej. Svält och sjukdomar decimerar befolkningen, fåglarna flyger inte längre och molnen har fel färg.

Återetablissemanget sa att bara de kunde ställa saker till rätta igen, och de låste in Juliette i en cell. Nu har så många människor dött att de överlevande viskar om krig. Och Återetablissemanget ändrar sig. Kanske är Juliette mer än en pinad själ i en giftig kropp. Kanske är hon precis vad de behöver just nu.

Juliette tvingas välja: bli ett vapen i Återetablissemangets tjänst. Eller slåss mot dem.

Det här var verkligen en fängslande bok (Ha Ha). Jag streckläste den nästan, tog inte mer än två dagar att läsa den, och då jobbade jag båda dagarna! 

Jag gillar att det här med hennes berörning, att ingen kan ta på henne. Dock hade jag velat veta lite mer om världen. Hur den blev sån och varför. 

Men det som ändå utmärker boken mest är ju alla meningar med överstrukna ord. Gillar det jättemycket. Dels för att samma mening kan betyda olika saker och dels för att man själv får bestämma meningens betydelse.

Jag gillar boken jättemycket och ser fram emot resten av delarna i serien, alltid lika spännande att se hur det går för alla.

Tack B|Wahlströms för rec-exet!

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 302
Första meningen: Jag har varit inlåst i 264 dagar.
Betyg:


People of Sparks vs people of Ember?

Kategori: DystopierThe People of Sparks picks up where The City of Ember leaves off. Lina and Doon have emerged from the underground city to the exciting new world above, and it isn’t long before they are followed by the other inhabitants of Ember. The Emberites soon come across a town where they are welcomed, fed, and given places to sleep. But the town’s resources are limited and it isn’t long before resentment begins to grow between the two groups. When anonymous acts of vandalism push them toward violence, it’s up to Lina and Doon to discover who’s behind the vandalism and why, before it’s too late.
KAN INNEHÅLLA SPOILERS FRÅN FÖRSTA BOKEN. Läs om den HÄR.
 
Så fint omslag! Dock kan jag inte påstå att innehållet är lika roligt som omslaget. Jag tycker inte det händer så mycket i boken, och det som händer är liksom inget nytt. Eller alltså det konceptet finns i så många böcker och filmer. Dock är det väldigt tro värdigt det som händer, alltså att det blir en "kamp" mellan de olika folken. 

Det är bra, att boken är trovärdig. För de som har bott i Ember vet ju ingenting om solen och moln och gräs och alltsånt och när de vanliga människorna börjar prata om sånt så vet de faktiskt inte vad det är de pratar om. Det är bra för annars brukar sånt glömmas bort. 

Lisa och Doon som är huvudkaraktärer utvecklas inte så mycket vilket gör att de blir lite platta. Det tillkommer även nya karaktärer men inte något större djup i dem heller tyvärr. 

Boken är bra, men jag vet inte. Jag föll inte för den pladask... Men jag kommer ändå att läsa fortsättningen!

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 338
Första meningen: Dear people of Ember, we came down the river from the pipeworks and found the way to another place.
Betyg:a

Så skön bok!

Kategori: Allmänt

Några bilder från boken "Bokens namn är hemligt". Verkar ju vara hur rolig bok som helst! Ska bli jättekul att läsa den.

Alla själars natt!

Kategori: vampyrer

  

I Bodleian Library i Oxford hittar Diana Bishop av en slump ett förhäxat alkemistiskt manuskript. Hennes upptäckt sätter igång mystiska skeenden och snart hemsöks biblioteket av demoner, häxor och vampyrer.

Mot sin vilja blir Diana indragen i något hon inte kan kontrollera och tvingas erkänna för sig själv att hon blivit förälskad i den som borde vara hennes största fiende - den bildsköne vampyren Matthew som har egna orsaker att intressera sig för manuskriptet.


 

Ibörjan jämförde jag det med twilight. Lite för lik när det gällde vampyr delen. Men sen blev det så spännade så jag tänkte inte alls i de banorna. För det blev verkligen så spännande och i sluten kunde jag inte lägga ifrån mig boken. Men så visade det sig att den finns en fortsättning. Dock har den inte kommit på svenska än.

Det fanns tre olika övernaturliga väsen med, vampyrer, häxor och demoner. Väldigt skön blandning tycker jag. Jag var för team häxor! Antar att Harry Potter har gjort så jag alltid kommer ha en förkärlek till häxor och trollkarar. 

Jag gillar verkligen kärleksscenerna mellan Diana och Matthew. Matthew är en sån vampyr som Edward i twilight. Väldigt kärleksfull och ni vet så där perfekt. Fast han är ju inte perfekt hela tiden men det känns så ungefär. Känns som alla vampyrer i kärleksböcker är så där perfekta? I alla fall deras kärlek är väldigt fin! 

Jag är lite kluven på om jag gillar den eller om jag tycker den är okej. På vissa ställen i boken är det så spännande så man blir helt betagen men andra ställen inte så. Men den får nog ändå betyget "gillar" eftersom jag lutar nog ändå lite mer åt det hållet!

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 689
Första meningen: Det var ingenting märkvärdigt med skinnbandet. 
Betyg:

Himlen börjar här.

Kategori: UngdomsböckerFrån Adlibris: Lennie är sjutton år och lever ett tryggt liv i skuggan av sin utåtriktade syster Bailey. Men när Bailey plötsligt dör förändras Lennies liv dramatiskt. Förlamad av sorg drar hon sig undan alla i sin närhet, men vad gör man när man plötsligt drabbas av passionen? 
Vilken fantastisk bok! Hela boken är så fin. Fast den är oerhört sorglig så är den jättemysig att läsa. Även om Lennie gör vissa dumma saker så ogillar jag inte henne för det. Sjävklart blir jag arg för att hon gör som hon gör men det får mig inte att ogilla henne. 

Kärleken mellan Lennie och Joe är så fin. Han är så fin. Så snäll. Jag gillar Joe, jätte mycket. Det finns faktiskt inget dåligt att säga om denna boken. Allvarligt talat. 

I boken finns det små handskrivna lappar som Lennie har skrivit. Det har något med hennes syster och göra. Det är inget sammanhängande utan kan vara något de pratat om eller ett minne eller vad som helst. Men under varje lapp så står det var hon har lagt lapparna. Det är lite roligt tycker jag, det är även roligt att hon har lagt lapparna på alla möjliga ställen, vem som helst kan ju hitta de!

Omslaget är jättefint också, allt som finns med på omslaget påminner om saker i boken. Verkligen jättefint!

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 266
Första meningen: Mormor är orolig för mig. 
Betyg:

Ny lånat!

Kategori: AllmäntThe 39 Clubes - Rick Riordan. Har inte hört något om den, men lät spännande. Någon som vet?
Bokens namn är hemligt - Pseudonymous Bosch. Verkar så himla rolig, ska visa i ett annat inlägg!
Brevvännen - Ally Kennen. Åh, den här kommer vara JÄTTEspännande tror jag, kommer sitta på nålar hela tiden!

 

Himlen börjar här - Jandy Nelson. Redan läst ungefär halva boken. SÅ BRA!
Jellicoe Road - Melina Marchetta. Behöver jag ens säga något?
Boktjuven - Markus Zusak. Hoppas den är så bra som alla säger. :)My sister the vampire - Sienna Mercer. Tog den mest för omslaget men vampyrböcker är alltid roligt.
Tiara och Dr. Martens - Meg Cabot. Äntligen ska jag med få läsa Prinsessböckerna. Hur långt sträcker sig filmerna?
Mitt klimatkatastrofala liv - Saci Llojd. Hört blandade åsikter.
Bree Tanners andra liv - Stephenie Meyer. Som sagt jag är inte trött på vampyrböcker.Något ni läst? Eller har ni lånat något bra nyligen? :) 

Litteraturresans första stopp!

Kategori: Klassiker och kult

Först ut på min resa begav jag mig till Brasilien. Där läste jag alkemisten av Paulo Coelho. "Alkemisten" är den magiska historien om Santiago, en andalusisk herdepojke som följer sin dröm om att finna en av världens dyrbaraste skatter. Från sitt hem i Spanien reser han till marknaderna i Tanger och genom Egyptens öken till ett livsavgörande möte med alkemisten. Historien om de skatter som Santiago finner på sin väg lär oss den viktigaste av alla visdomar: att lyssna till sitt hjärta, att förstå tecknen på livets väg och framför allt att följa sina drömmar. 

Det här är ju en modernklassiker skulle jag säga. Absolut en kult bok i alla fall. På adlibris står det att det är en av de mest sålda böckerna i tiden. Jag har länge varit nyfiken på den, men efter att jag läst den förstår jag inte varför. Det är väl egentligen inte min typ av bok då det inte är så mycket handling utan mer budskap boken förmedlar. Dock var den väldigt kort tur var det annars hade det blivit kämpigt att läsa den!

Författarens hemland: Brasilien
Antal sidor: 185
Första meningen: Alkemisten tog upp en bok som någon i karavanen hade haft med sig.
Betyg:


Miljön är tyvärr inget ifrån Brasilien utan utspelar sig i Spanien och Egypten. Så utifrån temat vore det kanske roligare om det utspelat sig i Brasilien men det gör inte så mycket. Nästa bok i utmaningen blir Boktjuven. Får nog skynda på lite med den här utmaningen så jag hinner!

Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet

Kategori: Ungdomsböcker

Titel: Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet
Orginaltitel: The statistical probability of love at first sight
Författare: Jennifer E. Smith
Förlag: B|Wahlströms
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska

Från Adlibris: Detta måste vara den värsta dagen i sjuttonåriga Hadleys liv. Hon är bara fyra minuter försenad men det är tillräckligt för att hon ska missa planet till London och därmed riskera att komma försent till sin pappas bröllop. Nästa plan går inte förrän om flera timmar så hon är fast på flygplatsen. Dagen kan inte bli värre! Då möter hon drömkillen. Han heter Oliver, han är från England och ska med samma plan. Under de följande 24 timmarna utspelar sig en oförglömlig kärlekssaga. Två främlingar blir förälskade under den långa flygningen mellan New York och London, skiljs åt på flygplatsen med en kyss och aldrig kommer att träffas igen - eller?


Det finns två sorts människor gällande denna boken. De som gillar den långa titeln och de som inte gör det. Jag är en av dem som gillar titeln! Tycker det är väldigt roligt med en så lång och komplicerad titeln. 

För övrigt är händelserna såna som bara skulle hända på film eller i en bok, och inte i verkliga livet. Att man blir förälskad i något på ett plan, ja det kan jag gå med på men resten är sånt som bara händer i böcker och på film. Tur för mig att jag gillar såna böcker och filmer. Tycker boken är super mysig dock väldigt kort men det är förstårligt. Man kan inte bygga en tegelsten på att några blir förälskade på ett plan. 

Språket är lätt och det tar inte lång tid att läsa igenom boken. Jag hinner lära känna karaktärerna men inte så mycket så att jag kan säga om jag hatar dem eller älskar de. Tycker boken passar jättebra på sommaren att läsa.Tror denna boken kommer locka människor som inte vanligtvis brukar läsa böcker och det är ett plus tycker jag! 

Tack B|Wahlstörm för rec-exet!

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 206
Första meningen: Det kunde ha slutat annorlunda på så många olika sätt.
Betyg: 

I min brevlåda 6

Kategori: Nya böcker

Alltså dessa böcker fick jag för flera månader sen. Typ Februari. Jag skäms för att jag inte har läst dem, men saken är att jag tror jag kommer ÄLSKA alla dessa tre böcker och då vill jag så gärna bara titta på dem, de är ju så fina, och inte förstöra den känslan för tänk om jag inte gillar de?! Men jag har bestämt mig för att jag ska läsa "Anna and the french kiss" så fort som möjligt!Lässtatus

Kategori: Allmänt

Just nu läser jag.... 

      

"Jag väntar under mossan" tycker jag är bra, en aning läskig också faktiskt. Super hyllade boken "En dag" verkar jag inte komma in i, för än så länge gillar jag den inte alls, eller jag gillar konceptet men inte karaktärerna. Men än är inte boken slut så jag kan ju hinna ändra mig! "Men vi knullar ju ändå inte" är en sån bok där kaptielna inte hänger ihop vilket jag inte gillar, blir så rörigt...

Vad läser ni just nu? :)

En mycket smula underbar!

Kategori: Feel-goodböcker

Från Bokus: Alla avskyr den perfekta familjen. Så du kommer att älska familjen Battle.

Mo Battle ska fylla femtio och är mamma till två hormonstinna tonåringar. Sjuttonåriga dottern Dora anklagar Mo för typ ALLTING, och Peter, 16 år, känner att han faktiskt är lika underbar som sin hjälte Oscar Wilde. Och så är det pappa, som ... tja, bara är pappa.

Hursomhelst, Mo har en kris. Hon är på väg att göra något ovanligt galet och själviskt, något som kommer att få hela familjen att balansera på avgrundens rand. Kommer familjen att falla? Eller kommer de, när det verkligen gäller, att finnas där för varandra?

Utläst i Juni. Alltså vilken mysig bok! Fattar inte varför jag inte läst den tidigare.

Saken är det att boken har inte så mycket handling men alla karaktärer är så fantastiska så att man vill bara höra mer av deras tankar. Mo är en mysig mamma fast inte en sån perfekt mamma, hon har sina brister och fel. Dora är precis som en jobbig tonåring men konstiga tankar och inte så speciellt genomtänkta tankar. Peter är som en gammal man fångad i en ungdomskropp. Han klär sig gammaldags och tänker lika gammalt. Deras mormor är helt fantastisk. Man får dock aldrig läsa något ur hennes tankar men de stycken hon är med i verkar hon vara världens mysigaste mormor!

Boken är rolig och jag skrattar högt flera gånger. Jag kunde absolut inte sluta läsa den. Så har du inte läst den GÖR DET!

Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 389
Första meningen: Min mamma är helt utan tvekan ett totalt satans jävla äckligt puckorövhål i typ världsklass.
Betyg:

Omslagsvideo #1

Kategori: Video

Här är min omslagsvideo. Säg gärna vad ni tycker och tänker!
 

Varma kroppar

Kategori: Zoombier

 
Utläst i Juni. 

Från Adlibris: Världen har fyllts av zombier och ingen vet varför. R är en av dem.

Zombier har inga egna känslor eller minnen - men om de äter av en människas hjärna återupplever de scener ur den personens liv.

Det är så det går till när R blir förälskad. Han dödar en ung man och övertar hans kärlek till flickvännen. Nu har R ett mål i tillvaron. Han vill hålla kvinnan gömd från de andra zombierna och se till att hon överlever.

Den unge mannens känslor blir som en drog för R; bit för bit äter han av pojkvännens hjärna. Scen för scen upplever R hans liv, och det förändrar honom för alltid.


Jag gillar att Isaac Marion har gjort något nytt, något eget. För det är inte så ofta man får läsa från en zombies perspektiv. 

Ibörjan när jag läste så var det faktiskt lite för groteskt för min smak när R åt hjärnor osv. Men så fort man kommit förbi det, gich det bra. Det är en rolig idé att om man äter en hjärna så får man återuppleva några scener från den personen, det låter faktiskt jättelogiskt! 

Jag gillar Julie som karaktär. Hon är väldigt stark av sig och är inte rädd för R. Men hon har sina mjuka sidor förståss. Annars lär man inte känna karaktärer så mycket eftersom bland zombiesen grymtar det mest vilket gör att det inte blir så mycket dialoger mellan dem, men det är ju trovärdig. 

 

Snart blir boken film och det vill jag absolut inte missa! 

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 287
Första meningen: Jag är död men det är inte så farligt.
Betyg:

Hemma!

Kategori: Allmänt

Nu har jag kommit hem efter en alldels underbar semester! Jag har en hel del böcker att recensera så nu gäller det att ligga i. En video hade jag tänkt att göra också! Så framöver blir det förhoppningsvis fullt med bloggande! :) 

#9 Sammanfattning Juni

Kategori: Sammanfattning

  1. Monstrets dotterKristina Cashore 508 s
  2. Absolute boyfriend - Yuu Watase 208 s
  3. The ghost and the goth - Stacy Kade 281 s
  4. Balen - Danielle Steel 184 s 
  5. Major Pettigrews sista chans - Helen Simonson 434 s
  6. Nattens cirkus - Erin Morgenstern 421 s
  7. Snusk - Allan Bennett 176 s 
  8. Pojkarna - Jessica Schiefauer 188 s
  9. Varma kroppar - Isaac Marion (Recension kommer) 287 s
  10. En liten smula underbar - Dawn French (Recension kommer) 389 s


Antal Böcker:
 10 st
Kvinnliga vs manliga författare: 8/2
Antal svenska författare: 1st
Antal svenska/Engelska: 8/2
Antal sidor: 3076
Antal kortisar (under 200): 3st
Antal tegelstenar (över 500): 1st
Månadens bästa: Pojkarna
Månadens sämsta: Major Pettigrews sista chans
 
Tidsinställt inlägg eftersom jag just nu ligger och solar och badar!