Bokparadiset

#102 Nya böcker!

Kategori: Nya böcker

Alltså jag ber SÅ mycket om ursäkt för ljudet i filmen. Det tog alltså flera minuter innan jag insåg att diskamaskinen var igrån. Jag har försökt att dölja det med musik, hoppas ni överlever! 
 

My soul to steal

Kategori: Allmänt

Recensionen innehåller spoilers om du inte läst bok 1-3. 
 
 
Titel: My soul to steal
Författare: Rachel Vincent
Serie: #4 Soul screamers
Förlag: Mira
Utgivningsår: 20
Sidantal:
 
Jag har med den här serien på min nyårstagg. Jag trodde jag skulle läsa den här boken och sen inte fortsätta läsa serien men icke. 
 
Jag gillade bok tre, speciellt att Kaylee och Nash gjorde slut, för sånt händer ju aldrig. Jag trodde dock att den här boken bara skulle handla om hur de bara skulle försöka hitta tillbaka till varandra. Men istället blir det en kärlekstriangel, dock en som faktiskt är väldigt bra gjort enligt mig. 
 
Dessutom är handligen såå spännande. Alltså det där lilla samhället de lever i blir verkligen utsatta för så himla mycket, resten av USA borde ju verkligen reagera egentligen, hahha. Handligen är väldigt spännande och man vill verkligen fortsätta läsa för att förstå vad som händer! 
 
Jag blev positivt överraskad över hur mycket jag tyckte om den här boken. Direkt efter jag läst ut den här så beställde jag bok fem i serien. Ser fram emot att läsa den. 
 
Betyg: 4/5

Sweet Tooth

Kategori: Comics och Graphic novel

 
Titel: Out of the deep wood & In Captivity
Författare: Jeff Lemire
Serie: #1-2 Sweet tooth
Förlag: Vertigo
Utgivningsår: 2010 & 2010
Sidantal:  128 & 144
 
Jag gillade det första albumet supermycket första gången jag läste det i våras. Det gör jag fortfarande men nu när jag kan jämföra med volym två så händer det ju faktiskt inte så mycket i det här albumet. 
 
Gus älskar jag, så himla fin!
 

INNEHÅLLER SPOILERS OM DU INTE LÄST VOLYM 1
 
Här börjar det ju faktiskt att hända mer! Dels får vi veta mycket mer om Mr. Jeppson som har en väldigt sorlig historia, men det rättfärdigar ändå inte vad han gjorde mot Gus. Men jag tror att han kommer ställa allt till rätta. Det var riktigt intressant att följa Gus också, hur ligger det egentligen till med honom? Ska bli spännande att se vad volym tre har att erbjuda. 
 
Som sagt är det fortfarande inte min favort tecknarstil, men jag älskar att papprena är sådär gamla som i serietidningar när man var liten! 
 
Betyg: 4/5

Den falska prinsen

Kategori: Fantasy

 
Titel: The False Prince
Författare: Jennifer A. Nielsen
Serie: #1 The Ascendance trilogy
Förlag: Scolastic
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 342
 
Jag plockade upp den här väldigt spontant. Jag införskaffade mig den i böjan av förra året tror jag när en av mina favorit booktuber hyllade den här. 
 
Kungafamiljen har precis blivit mördad och för fyra år sen försvann den yngsta prinsen i kungafamiljen. Det är många som vill komma åt tronen nu. En adelsman vid namn Conner kommer på att han kan få tronen genom att han undervisar fyra barnhemspojkar som sedan ska spela den försvunna prins, Jaron. 
 
Huvudpersonen är Sage som är en av barnhemspojkarna. Jag älskar honom! Han är så himla roligt och ställer till med problem hela tiden. Inte bara lite problem, han sätter sig hela tiden i klistret och han får ta en hel del stryk. Men det är så roligt att följa honom och det är aldrig en tråkig stund. 
 
Inte bara är karaktärerna härliga, det är aldrig en tråkig stund i boken och sidorna flyger fram. Det är en så himla rolig läsning och det var svårt att lägga ner boken, därför blev den utläst på två sittningar. Efter att jag läst ut boken var jag tvungen att beställda bok två och tre direkt. Kan inte vänta tills de kommer så jag kan fortsätta läsa serien! 
 
Betyg: 5/5

Böcker söker hem

Kategori: Allmänt

Här är några böcker som jag antingen byter bort eller säljer för en billig peng. Är det någon du är intresserad av så kommentera här eller maila mig på [email protected] 
 

Tonårstiden är en ålder full av möjligheter.

Kategori: Drama

 
Titel: Stål
Författare: Silva Avallone
Serie: -
Förlag: Natur&Kultur
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 395

Boken var inte riktigt som jag trodde. Jag trodde vi skulle följa två tonårstjejers vardag i Italien, typ sol, bad och kärlekstrubbel. Men kanske på ett någor djupare plan, men ändå att den skulle vara ganska lättsam. Det var inte riktigt vad den här boken var. Vi följer två tjejer i 13-årsåldern, men vi följer också deras familj. Boken kantas av djupa ämnen såsom sex, droger, sexuella läggningar och våld i närarelation och en hel del annat.

Det första som slår mig är hur bra den här boken hade passat att läsa i en bokcirkel. Det finns så himla mycket att diskutera. Personligen hade jag nog fått ut mer av boken om jag hade kunnat diskutera den med någon. Vissa saker måste man läsa mellan raderna och det hade varit intressant att höra hur någon annan reflektera över allt som händer samtidigt som man läser boken. 
 
Väldigt mörk och skitig men ändå har den sina fina stunder. Det bästa är såklart Anna och Franscescas vänskap. Jag tyckte verkligen om att läsa de två tillsammans och hade nästan velat ha mer ut av det. Men det känns trovärdigt att följa dem när de växer upp och hur två så lika individer ändå kan vara så olika. Det är ett öppet slut vilket jag oftast inte tycker om, men här funkar det.
 
Italien är ett av mina favoritländer så jag älskar såklart att den utspelar sig där. Det nämns en del saker om landet, men hade gärna fått vara mer av det politiska och sådant. Visserligen är den här lilla staden väldigt isolerad, men såklart påverkar politik dem ändå. Det är en tung bok men jag förstår absolut varför den har blivit så populär!
 
Betyg: 3.5/5

Tjocka böcker

Kategori: Allmänt

Jag har tänkt på en sak, det här med tjocka böcker, alltså tegelstenar. Det är så många som bortprioriterar att läsa dem, så också jag, ofta. Varför gör en det? Alltså är det för att man vill hinna läsa så himla många böcker? Även om jag bortprioriterar tjocka böcker ibland så tycker jag ändå att jag är ganska duktig på att plocka upp en tjock bok, om det är något jag verkligen vill läsa. Det brukar i alla fall nästan alltid bli en bok som är över 500 sidor i månaden, men inte alltid. 
 
Vad beror det på att man bortprioritera tjockare böcker? För min erfarenhet är att oftast är dem väldigt bra och välgjorda och de lyckas hålla ens intresse genom hela boken. 
 

Hyllvärmarutmaningen 3.0

Kategori: Utmaningar

Det här är alltså tredje året jag kör den här utmaningen. Förra året var det dessa böcker jag hade på listan; 
 
1. Extremly loud and incredibly close 
2. Avund - Läst
3. Obsidian
4. Mississippi - Bortbytt
5. Paranormalcy
6. Alice in zombieland
7. Dödsritten - Läst
8. Drömgångare
9. Välkommen hem - Läst
10. Angelfire
11. Tidsresenärenshustru - Läst
12. Våga flyga - Bortbytt
 
Så sex böcker har jag kunnat stryka ifrån listan, dock är jag inte nöjd eftersom jag hade velat ha alla öcker strukna. Men jag har mitt hopp i 2017, så titta på videon för att titta vilka böcker som är med på årets lista! Kan dock avslöja att alla ovan som ej är strukna är med. 
 

Nya och gamla mål

Kategori: Sammanfattning

Mål för 2016: 

x Läsa 100 böcker
x Avsluta 10 serier
x Slutet av året ska jag ha 50 mindre böcker. Börja 220 i slutet ska jag alltså ha 170 st. 
 
Läste 137 böcker så det målet klarade jag definitivt. Lika så med mål nummer två, jag läste ut 16 serie så det är jag också nöjd över. Nästa mål, det där med att ha mindre böcker är jag ganska säker på att jag misslyckades med. 270 olästa var det efter att ha räknat dem. Det betyder alltså att jag ÖKAT med 50 istället för minstat. Herregud. Hyllvärmarutmaningen gick sådär, tror jag läste/gjorde mig av med ungefär hälften av böckerna. Så inte godkänd på den. Nyårstaggen var det många böcker som inte heller blev lästa, dock är den mest för att det är kul. hylltömningsutmaningen avslutades så den räknar jag inte med. 
 
Mina mål för 2017:
 
x Läsa 100 böcker
x Avsluta 12 serie
x Slutet av året ska jag ha 10 mindre olästa böcker än vad jag har just nu, delvis 270.
x Hyllvärmarutmaningen 3.0
 
Att jag ska läsa 100 böcker i år kanske ändras under årets gång, för till sommaren har jag pluggat färdigt och när jag jobbar heltid kanske jag inte alls har samma möjligheter till att läsa så mycket som jag gör nu. Att jag ska avsluta 12 serier hoppas jag på att klara, de två senaste åren har jag avslutat 15 och 16 serier så borde inte var omöjligt. Hyllvärmarutmaningen kommer en video på snart. 

Livet efter en skolskjutning

Kategori: Contemporary

 
Titel: Dear Charlie
Författare: N.D Gomes
Serie: -
Förlag: Harper Collins
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 287
 
Jag trodde det här skulle handla om en skolskjutning, något jag faktiskt aldrig har läst om (även om jag är intresserad av att göra det). Men det handlar Dear Charlie om, utan det här handlar om livet efter en skolskjutning. Charlie dödade 14 människor och sig själv i en skjutning på skolan. Men vi följer hans familj och framför allt hans lillebror Sam. Hur livet ser ut för dem efter allt som hänt och vad det är de går igenom. 
 
Det handlar om en helt vanlig kille, Sam är inte en speciell karaktär, han är helt enkelt en helt vanlig kille. Vilket jag verkligen uppskattar. Det är en trasig familj som vi följer, mamman och pappan glider isär och istället för att stötta varandra försöker de skuldbelägga varandra. Alla i familjen hanterar sin sorg på olika sätt. Frågor så som "är det okej att sörja någon som mördat 14 stycken människor?" 
 
Det är en väldigt trovärdig historia. Jag tänker att de tankarna Sam har känns väldigt relevanta och även hur familjen blir behandlad av samhället. Det är inte en rolig historia utan det är tungt, vilket passar boken. Jag tycker det är bra att det får vara jobbigt och att allt inte löser sig efter ett par sidor, för det hade de inte gjort i verkligheten. Även om det är mörk och dystert finns det ändå några ljusglimtar! 
 
Jag hade förväntat mig något helt annat av boken, men blev positivt överraskad!
 
Betyg: 3.5/5

Kockskola för ensamma hjärtan

Kategori: Chicklit

 
Titel: Kockskola för ensamma hjärtan
Författare: Marita Conlon-McKenna
Serie: -
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 343
 
Arbetslösheten är hög i Dublin. När Alicias man lämnar henne blir hennes ekonomiska situation sämre. Hon provar en del olika jobb men det är inget som håller i längden. Sen föreslår hennes bästa vän, Joy, att hon ska utnyttja hennes talanger, nämligen mat. Sagt och gjort Martellos kockskola är startat. Men det är inte bara Alicia man följer, utan även eleverna som deltar i kockskolan!
 
Ni som har hängt med ett tag vet att jag älskar Marita Conlon Mckenna. Hon skriver så mysiga chicklit böcker som alltid utspelar sig i Irland, tror nästan alla utspelar sig i Dublin. 
 
Jag hade gaaanska så höga förväntningar på den här boken. Jag föreställde mig en kockskola som skulle handla jättemycket om mat, sen skulle hon typ träffa någon gubbe. Det var ungefär så lite men vi följde några fler karaktärer. Något som jag aldrig annars har något emot. Men i den här boken blev det för många, utan att man fick läsa tillräckligt om dem. Alltså det får gärna komma ett kapitel som handlar om någon annan. Men antingen får det vara ett kapitel eller så måste det var många. Det var några karaktärer som man läste så lite ifrån så jag glömde lite bort vem det var emellan dens kapitel. Så jag tror verkligen den här boken hade vunnit på att vara lite längre faktiskt. Då hade det nog varit en fullpott. 
 
Annars var den här boken lika fantastisk som hennes tidigare. Jag älskar idén med kockskola och läsa om karaktärerna där. Och hela grejen med att läsa om mat, den delen hade också kunnat ta mer plats för jag tycker det är så mysigt att läsa om! 
 
Den här boken är så mysig och har ni ännu inte läst något av henne MÅSTE ni plocka upp en bok. Min favorit är nog fortfarande en hattaffär på hörnet, eller bröllopsfixaren. Förstår inte varför inte hennes böcker blivit film? De hade varit sååå mysiga! 
 
Betyg: 4.5/5

16 favoriter ifrån 2016

Kategori: Allmänt

Här kommer mina absolut favoriter ifrån 2016. Jag rekommenderar er såklart att sätta upp alla på er TBR! Förresten spelar jag den här videon med min mobil så ändra och titta på den med HD kvalitet. 
 

Läst 2017

Kategori: Läst 2017

Senast uppdaterad 171201
 
Januari:
 
1. Ronja Rövardotter - Astird Lindgren
2. Björnstad - Fredrik Backman 
3. Kockskola för ensamma hjärtan - Marita Conlon-McKenna
4. Dear Charlie - N.D Gomes
5. Stål - Silva Avallone
6. The false prince - Jennifer A. Nielsen
7. My soul to steal - Rachel Vincent
8. Fragments - Dan Wells
9. Destined - Aprilynne Pike
10. Om du vill ha oxå - Maj Lundgren
11. Lilla Berlin; so last year - Ellen Ekberg
 
Februari:
 
12. Dödens märken - Veronica Roth 
13. The runaway king - Jennifer A. Nielsen
14. Sometimes it lasts - Abbi Glines
15. En Shopaholics bekännelser - Sophie Kinsella
16. En Shopaholic i New York - Sophie Kinsella
18. En Shopaholic säger ja - Sophie Kinsella
19. En Shopaholic får en syster - Sophie Kinsella
20. Nordkorea - Eunsun Kim
21. En Shopaholic i väntans tider - Sophie Kinsella
 
Mars: 
 
22. En mini-shopaholic i mammas fotspår - Sophie Kinsella
23. Arvtagaren - Christopher Paolini
24. Destined for Doon - Carey Corp & Lorie Langdon
25. Fans of the impossible life - Kate Scelsa
26. Stark som en björn snabb som en örn - Kalle Zackari Wahlström
27. Det oändiga havet - Rick Yancey
28. Landline - Rainbow Rowell
29. The storied life of A.J Fikry - Gabrielle Zevin
30. Perfect scoundrels - Ally Carter
31. The mark of Athena - Rick Riordan
32. Holding up the universe - Jennifer Niven
33. The shadow throne - Jennifer A. Nielsen
 
April:

34. Bad girl throughout history: 100 remarkable women who changed the world - Ann shen
35. Lola and the boy next door - Stephanie Perkins 
37. Naomi & Elys kyssförbudslista - David Levithan & Rachel Coin
38. Geekerella - Ashley Poston
39. Den sista stjärnan - Rick Yancey
40. Charmen med tarmen - Giulia Enders
41. The hate u give - Angie Thomas
42. Hundra omistliga ting - Lucy Dillon
 
Maj:
 
43. A million worlds with you - Claudia Gray
44. Där regnbågen slutar - Cecilia Ahern
45. Caraval - Stephanie Garber
46. Inferno - Dan Brown
48. P.S I still love you - Jenny Han
50. Queen of Shadows - Sarah J. Maas
51. Peter Nimlbe and his fantastic eyes - Jonathan Auxier
 
Juni:
 
52. Everything Everything - Nicola Yoon
53. We should all be feminists - Chimamanda Ngozi Adichie
54. En ö i havet - Annika Thor
55. Kraften - Siri Pettersen
56. Winger - Andrew Smith 
57. Isla and the happily ever after - Stephanie Perkins
58. Nattfilm - Marisha Pessl
59. Stand-off - Andrew Smith
60. Brölloppsnatten - Sophie Kinsella
61. Amulet vol 1; The stonekeeper - Kazu Kibuishi
62. Amulet vol 2; The stonekeeper's curse - Kazu Kibuishi
 
Juli:
 
63: The conspiracy of us - Maggie Hall
64. Little Bee - Chris Cleave
65. This is where it ends - Marieke Nijkamp
66. Sifferdjävulen - Hans Magnus Enzensberger
67. Bokea; Inredning till döds - Grady Hendrix
68. On the fence - Kasie West
69. Shut out - Kody Keplinger
70. Amulet vol 3; The cloud searchers - Kazu Kibuishi
71. Land of stories; A treasury of classic fairy tales - Chris Colfer
72. Balthasar Bruns detektivbyrå; Mysteriet med den försvunna katten - I.V. Steinman
73. Giant days vol 1 - John Allison 
74. Midnattsstjärnan - Marie Lu
75. Empire of storms - Sarah J. Maas
76. Love and gelato - Jenna Evans Welch
77. En av oss ljuger - Karen M. McManus
78. Flickorna - Emma Cline
79. Nidstången - Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson
80. Grimmen - Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson
81. Mylingen - Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson
82. Bjäran - Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson
83. Gasten - Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson
84. Näcken - Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson
85. Pestan - Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson
86. Vitormen - Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson
87. Handboken för singlar på gränsen till nervsammanbrott - Alexandra Appelqvist
88. Amulet vol 4; The last council - Kazu Kibuishi
89. Mattespanarna åk 5 - Lena Zetterqvist
90. Familjen Bliss magiska bageri - Kathryn Littlewood
 
Augusti: 
 
91. Fem hittar en skatt - Enid Blyton
92. Fem på nya äventyr - Enid Blyton (Ljudbok)
93. Fem på rymmarstråt - Enid Blyton (Ljudbok) 
94. Giant days vol 2 - John Allison, Lissa Treiman och Max Sarin
95. Monstret i natten - Mats Strandberg (e-bok)
96. Blunda och hoppa - Sarah Dessen
97. I see London I see France - Sara Mlynowski (Ljudbok)
98. An Ember in the Ashes - Sabaa Tahir
99. Monster på cirkus - Mats Strandberg (e-bok)
100. A Torch against the night - Sabaa Tahir 
101. The one memory of Flora Banks - Emily Barr (Ljudbok)
102. Monstret och människorna - Mats Strandberg (e-bok)
103.Tre saker jag inte vet om dig - Julie Buxbaum
104. The mother-daughter book club - Heather Vogel Frederick (Ljudbok)
105. Och varje morgon blir vägen hem längre och längre - Fredrik Backman
106. Much Ado about Anne - Heather Vogel Frederick (Ljudbok)
107. Worlds collide - Chris Colfer
 
September:

108. Näckrosdammen - Annika Thor 
109. Dear Pen Pal - Heather Vogel Frederick (Ljudbok)
110. Maps of fate - Maggie Hall
111. Fem på smugglarjakt - Enid Blyton (Ljudbok)
112. Du känner mig så väl - David Levithan & Nina LaCour
113. Stanna - Flora Wiström (Ljudbok)
114. Lite mer än en kram - Mårten Melin (Ljudbok)
115. Uppdraget - Camilla Lagerqvist (Ljudbok)
116. Obsidian - Jennifer L. Armentrout 
117. Amulet; Prince of the elves - Kazu Kibuishi
118. Second chance summer - Morgan Mattson
119. Giant days vol 3 - John Allison
120. The Gentleman's guide to vice and virtue - Mackenzi Lee (Ljudbok)
121. Eleanor Oliphant mår alldels utmärkt - Gail Honeyman
122. Isbarnen - Camilla Lagerqvist (Ljudbok)
123. Färjan - Mats Strandberg (Ljudbok)
 
Oktober:
 
124. Vi mot er - Fredrik Backman
125. Familjen Bliss och den förtrollade kokboken - Katryn Littlewood 
126. Paranormalcy - Kiersten White
127. De förlorade - Henrik Fexeus
128. Wink Poppy Mdnight - April Genevieve Tucholke
129. Smile - Raina Telgemeier
130. Eldvittnet - Lars Kepler
131. Fallen kingdoms - Morgan Rhodes
132. Familjen Bliss och den mystiska bagerifabriken
 
November:
 
133. Onyx - Jennifer L. Armentrout
134. #Seriöstdeträckernu - Marie-Chantal Long
135. Nyckeln till Hinsides - Albin Alvtegen & Karin Alvtegen
136. Manglade dukar och vikta servetter - Ewa Klingberg
137. Misbehaving - Abbi Glines
138. Hinsides brinner - Albin Alvtegen & Karin Alvtegen
139. Saga vol. 1 - Brian K.Vaughan & Fiona Staples
140. Saga vol. 2 - Brian K.Vaughan & Fiona Staples
141. Fem på tjuvjakt - Enid Blyton
142. Dangerous girls - Abigail Haas
143. Ingen normal står i regnet och sjunger - Sara Ohlsson
144. Sisters - Raina Telgemeier
145. The house of Hades - Rick Riordan
146. Omgiven av idioter - Thomas Eriksson
147. Hudfärg: honung - Jung
148. Pies & prejudice - Heather Vogel Frederick
 
December:
 
149. Supernaturally - Kiersten White
150.  Home for the holiday - Heather Vogel Frederick
151. Liesl & Po - Lauren Oliver
152. Saga Vol 3 - Brian K. Vaughan & Fiona Staples
153. Ditt livs affär - Fredrick Backman
154. Snöfall, mirakel och frusna hjärtan - Claire Sandy
155. Saga vol 4 - Brian K. Vaughan & Fiona Staples
156. The fault in our stars - John Green
157. Vem bryr sig? - Therése Lindgren 

Statistik 2016 del 2

Kategori: Sammanfattning

Här har jag räknat med serier jag inte kommer fortsätta med också och omläsningar. Det är 87 böcker som tillhör en serie och 50 st är fristående. 
 
Jag har faktiskt minskat att  på börja nya serier med 2% om jag jämför med 2015. Jag har räknat med omläsningar vilket jag kanske egentligen inte borde ha gjort. Men av nya serier så ska jag fortsätta läsa 15 av dem (omläsningar inte med räknat). 
 
Serie jag avslutade 2016 (betyder inte att jag läst hela serien 2016):
1. Grisha-trilogin
2. Parasollprotektoratet
3. A discovery of witches
4. Kane krönikan
5. Raven cykle
6. The selection
7. Deluxe 
8. The wrath and the dawn
9. Losing it
10. Burn for burn
11. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn
12. Half bad
13. Önskemånglarens dotter
14. Flat-out
15. Harry Potter (omläsning)
16. Edens blod
 
2016 var omläsningens år och jag läste om 17 st böcker! Jag hoppas att jag kommer fortsätta läsa om böcker flitigt även 2017. 
 
Precis som 2015 så ligger Usa, Sverige och England i topp. Totalt läste jag böcker ifrån 15 olika länder. 
 
Läs också del 1

När en som hatar sport plötsligt älskar en bok om sport

Kategori: Drama

 
Titel: Björnstad
Författare: Fredrik Backman
Serie: #1 Björnstad
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 470
 
Lika mycket som jag har skrattat åt Backmans tidigare böcker har jag gråtit till den här boken. 
 
Ni kanske har hört talas om Björnstad? En bok som handlar om ett litet samhälle, där alla spelar hockey. En bok som handlar om hockey helt enkelt. Det var det enda jag visste om den här boken. Men den handlar om så otroligt mycket mer. Egentligen handlar den inte om hockey, det är bara ett element som finns med i boken, som alla karaktärer kan relatera till. Den handlar om vänskap, familj, lojalitet, klasskillnader, rätt och fel. Det finns många fler ämnen att tillägga men jag vill inte avslöja vad som händer i boken. Enligt mig är det helt rätt inställningen att bara tro att boken handlar om hockey. 
 
Jag är säkert inte den enda som följer Fredrik Backman på hans sociala medier, där det ofta pratas om sport. Så när jag läser boken vet jag att ämnet ligger väldigt nära honom, vilket gör det väldigt trovärdig för mig. Alltså hur alla ser på hockey i Björnstad och vilka känslor det kan väcka. Dessutom utspelar sig boken i en väldigt liten stad, där alla känner alla och det är väldigt speciellt. För alla er som kommer ifrån små städer, lika så jag, vet hur det verkligen är. Det kan vara väldigt mysigt och underbart att alla känner alla, men samtidigt kan det vara fruktansvärt också. Jag tycker att han verkligen får fram det i boken, och för mig känner jag igen det precis. 
 
Det är otroligt många aktuella ämnen som tas upp i boken som jag liksom blir tacksam över att Backman tar upp. Det är känslosamt, jobbigt och han målar inte upp någon förskönad bild av det hela. Istället skriver han om det så som det faktiskt sker i verkligheten. 
 
Det här ska bli någon form av serie (triologi?) vilket gör mig så glad. Jag vill så gärna antingen läsa mer om dessa karaktärer eller nya. Vilket som kan jag knappt bärga mig tills nästa del kommer ut. 
 
Jag hade kunnat skriva om den här boken i evigheter men jag vill inte avslöja något för er som ännu inte läst den. Jag kan säga att den här boken var väldigt väldigt jobbig och tung att läsa på sina ställen men det var så himla värt det. För er som läst hans tidigare böcker, så är den här väldigt annorlunda, men det är ett mästerverk. Läs den. 
 
Betyg: 5/5
 

Årets första bok är utläst

Kategori: Allmänt

och det blev en barnboksklassiker; 
 

Statistik 2016 del 1

Kategori: Sammanfattning

Jag älskar att föra statistik, ni som har hängt på bloggen länge vet att jag älskar att göra diagram över föregående år. Och för er som inte visste, så älskar jag att göra diagram över allt möjligt! Här kommer del ett; 
 
Det här är första året som jag läser mer engelska böcker än svenska! Jag tänker aldrig att nu måste jag läsa mer svenska/engelska utan väljer just för att det är den boken jag vill läsa. Jag läste 67 svenska böcker och 70 engelska, så det var verkligen inte en stor skillnad. 
 
Likadant här, jag funderar inte på vem författaren är. Men det blir betydligt fler böcker lästa av kvinnor. 106 st kvinnor och 48 stycken män. (Här har jag räknat samma författare flera gånger)
 
Förra året läste jag fler böcker i månaden än detta året. Men har ändå läst många böcker varje månad, i mars hade jag en liten lässvacka. Jag jobbar alltd juni, juli, augusti och december och det märks alltid också en aning. 
 
Tittar jag på förra året för det väldigt många månader jag läste över 5000 sidor. I år blev oktober den månaden som det blev mest läst. Totalt läste jag 45 926 sidor det här året, vilket är nästan 126 sidor om dagen i genomsnitt! Det är jag ändå väldigt nöjd med! 
 
Jag är riktigt nöjd med detta! Det ska bli spännande att se hur 2017 blir, troligen blir det mindre eftersom jag kommer vara färdig med min utbildning till sommaren och kommer efter det börja jobba heltid! 

Nyårslöftestaggen

Kategori: Listor/Taggar

Här kommer alltså årets nyårslöftestagg, jag kommer uppdatera hur det gick med den förra året, när jag går igenom hur det gick med mina mål 2016 och även mina nya mål! 
 
 

December sammanfattning

Kategori: Sammanfattning

Januari och 2017 är här! Gott nytt år på er! Januari är den absolut roligaste månaden att blogga enligt mig, så jag är riktigt taggad! Har skrivit en lista med massa inlägg jag vill göra, som kommer ta sin lilla tid att pyssla ihop. Men först ut kommer min december sammanfattning;
 
 
129. Sweet tooth 1; Out of the deep woods - Jeff Lemire
130. Sweet tooth 2; In captivity - Jeff Lemire
131. Uppstigandets brunn del 1 - Brandon Sanderson
132. Uppstigandets brunn 2 - Brandon Sanderson
133. Unhinged - A.G. Howard
134. Just for now - Abbi glines
135. Fluff my life - Skottie Young
136. Dash & Lily's book of dares
137. The twelve days of Dash & Lily
 
Antal böcker: 9 st
Antal svenska/Engelska: 2/7
Antal sidor:  2473 sidor
Antal kortisar (under 200): 3 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st 
Påbörjade böcker: 100 bad girls.... Fragments och Stark som en björn, snabbt som en örn. 
Författarnas nationaliteter: USA (8) Canada (2) England (1) 
 
Köpta: 7
Bokklubbsbok: 
Rec-ex: 2
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 
(Sweet tooth påbörjad sen tidigare)
Mellan böcker i en serie: 6 

Avslutade serie: 
Antal omläsningar: 2
Favoriter den här månaden: Uppstigningens brunn, Dash & Lily