Bokparadiset

Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt

Kategori: Allmänt

 
Titel: Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt
Författare: Gail Honeyman
Förlag: Lind & Co
Sidantal: 411

Jag blev superförvånad när den här dök upp i brevlådan, jag hade ingen aning om att den översatts till svenska. Jag har spanat in den här på engelska men det har inte blivit att jag köpt den än, vilket var tur! 

Eleanor Oliphant har gjort det enkelt för sig. Hon klär sig i likadana kläder varje dag, äter samma mat till lunch och veckoslutet firar hon med fryst pizza och två flaskor vodka. Eleanor Oliphant mår bra, alldeles utmärkt faktiskt. Inget saknas i hennes inrutade och välplanerade liv. Förutom ibland precis allt...Men så möter hon it-killen Raymond och allting förändras.
 
Det här är Gail Honeymans debutroman vilket är otroligt lovande. Boken är skriven på ett helt fantastiskt sätt och det förmedlar verkligen en speciell känsla, att få till det i sin första bok är imponerande. Man förstår ju såklart att det är något som är fel med Eleanor men det nystas upp långsamt i boken vilket gör att man hela tiden vill läsa vidare. 

Det är en sorglig historia men samtidigt lindas det in med humor, jag skrattar flera gånger åt boken. Det här är en bok som kommer stanna hos mig länge. Jag tycker verkligen ni ska läsa den, tempot är åt det långsammare men det är helt klart värt att läsa boken. Den är helt fantastisk! 

Tack Lind & Co för rec-exet!

Betyg: 
4.5/5

Fem favoriter

Kategori: Ljudböcker

Ni som har följt mig på instagram och kollat in mina månadssammanfattningar har nog sätt att ljudböcker blivit populärt hos mig. Jag pendlar till jobbet och jag ÄLSKAR att lyssna på ljudböcker. Därför tänkte jag tips om mina fem favoriter som jag lyssnat på hittills sen jag började lyssna på ljudböcker. 

 
Pax-serien. Jag tycker Morgan Alling är fantastisk uppläsare för den här serien. Serien är mycket spännande och jag förstår varför den blivit så populär. Jag lyssnade på alla utgivna böcker i ett svep och just nu längtar jag tills storytel släpper nästa bok nu i oktober. 

 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En av oss ljuger handlar om fem elever som får kvarsittning och plötsligt dör en av dem. Eftersom det bara var eleverna och läraren i rummet så måste någon av dem gjort det. Jag tyckte om den här väldigt mycket, även om jag räknade ut vem som gjort det ganska snabbt så tyckte jag ändå det var väldigt spännande.
 
 
Jag älskar böcker som utspelar sig i Europa. Jag fick tips att läsa den här boken här på bloggen. Så när jag såg den på storytel bestämde jag mig för att lyssna på den. Det var ett mycket bra val och jag tyckte om den supermycket. Hennes kompis störde jag mig en del på men annars älskade jag boken. Det var så kul att de var på så många olika ställen i Europa. 

 
Hade jag läst den här som fysisk-bok kanske jag inte gillat den lika mycket. Flora kan inte komma ihåg saker vilket gör att det hon kommer ihåg upprepar hon hela tiden. Något jag tror många kan irritera sig på men jag tyckte det blev väldigt trovärdigt. Dessutom var uppläsaren helt fantastisk, hon fick Flora att låta precis så som jag tänkte i mitt huvud. 

 
Den här boken hade jag inte så stora förväntningar på men oj vad jag tyckte om den. Lika så här tyckte jag uppläsaren var riktigt bra. Jag trodde jag skulle få en "typisk svensk ungdomsbok" men det är det inte alls. Det handlar om kärlek men framförallt hur kärleken kan bli väldigt påfrestad av hur den andra personen mår. Boken tar upp hur det kan vara att ha en sjuk förälder. Det är helt enkelt så himla bra. Jag föll pladask för boken. Dock gillar jag inte otrohetsbiten. 

Du känner mig så väl

Kategori: Contemporary

 
 
 
Titel: Du känner mig så väl
Författare: David Levithan & Nina LaCour
Utgivningsår: 2017
Förlag: Modernista
Sidor: 237
 
Jag hade stora förhoppningar på den här boken, men tyvärr föll dem lite. Boken handlar om Kate och Mark som träffas under Pride-festivalen, egentligen har de träffats tidigare för de läser matte tillsammans, men de har aldrig någonsin pratat med varandra tidigare. Men den kvällen bestämmer de sig för att bli vänner. Mark är kär i sin bästakompis men som inte gillar honom och Kate har precis missat chansen att träffa tjejen hon är kär i. 

Jag älskar sättet de skriver Hbqt+. Alltså det är inte bara en karaktär som är homosexuell utan det är jättemånga, och det representerar många olika sexuellaläggningar. Och det är inget konstigt med det. Det är ingen i boken som ifrågasätter något vilket jag tycker är så himla skönt att läsa om. 

Däremot huvudkaraktärerna hade jag lite problem med. Eller mest Kate, jag blir så irriterad på henne hela tiden. Man vill bara att hon ska rycka upp sig och sluta vara så himla rädd. Dessutom tycker jag inte hon behandlar Violet på ett bra sätt. Mark gillar jag, det är lättare att relatera med honom och det går att sätta sig in i hans situation på ett annat sätt. Men ibland tycker jag han behöver rycka upp sig också. 

Mitt största problem med boken var dock att de inte händer någonting. Jag väntade hela tiden på att den stora grejen ska hända i boken men det gör inte det. Och det händer inte så mycket mellan början och slutet tyvärr. Det var ett riktigt långsamt tempo, utan att det hände så mycket. 

Tack till Modernista för rec-exet!

Betyg: 
3/5

TBR September

Kategori: TBR-Hög

Jag har ingen tid att spela in videos tyvärr så just nu blir det bilder. Här är min Tbr för september även om jag redan läst lite utanför den. 


Stanna har jag tänkt lyssna på som ljudbok. Det är en ganska ambitös tbr men Näckrosdammen är redan utläst. Är det några böcker jag inte hinner är det nog Flame in the mist och Eliza and her monsters som blir bortprioriterade. 

#107 Massa nytt!

Kategori: Nya böcker

 
Jag tänkte visa upp mina nya böcker med en bild, jag har ingen som helst tid just nu att spela in några videos så vi får helt enkelt se när det dyker upp igen. Men nya böcker har det trillat ner i lådan i alla fall! 

Eliza and her monsters är en av de mest hypade böckerna denna sommaren på booktube. Vissa säger att den påminner om Fangirl av Rainbow Rowell, jag hoppas inte den är allt för lik eftersom Fangirl inte föll mig i smaken helt. 

Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt är ett rec-ex från Lind&Co, som kom som en överraskning, både att jag skulle få den och att den blivit översatt. Hade tänkt beställa den på engelska men har väntat med det, och tur var väl det! 

Vi mot er är jag så sjukt taggad på att läsa. Dessutom fick jag en signerad!!! Och varje morgon blir vägen längre och längre också av Backman har jag inte skaffat fören nu då jag förhandsbokade den men den boken hittade aldrig hit. 

Du känner mig så väl är ett rec-ex från Modernista som ska bli roligt att läsa. 
 
Seven ways we lie visade jag nog upp i min senaste bookhaul, den verkar himla spännande i alla fall. 
 
Näckrosdammen är andra boken i En ö i havet-serien, redan läst den och helt fantastisk bra. Måste beställa hem de två sista böckerna! 
 

Månadssammanfattning Augusti

Kategori: Sammanfattning

Jag har haft en så sjukt bra läsmånad. Trots att jag börjat jobba heltid och jobbat väldigt mycket hemma har jag hunnit läsa. I början av augusti var jag dock ledig.  Alla böcker jag har läst har varit såå himla bra, speciellt alla böcker jag har läst fysiskt har jag tykt om SÅ MYCKET. Älskar dessutom att lyssna på ljudböcker när jag åker till och från jobbet, helt fantastiskt är det! 
 
 
91. Fem söker en skatt - Enid Blyton (Ljudbok)
92. Fem på nya äventyr - Enid Blyton (Ljudbok)
93. Fem på rymmarstråt - Enid Blyton (Ljudbok) 
94. Giant days vol 2 - John Allison, Lissa Treiman och Max Sarin
95. Monstret i natten - Mats Strandberg (e-bok)
96. Blunda och hoppa - Sarah Dessen
97. I see London I see France - Sara Mlynowski (Ljudbok)
98. An Ember in the Ashes - Sabaa Tahir
99. Monster på cirkus - Mats Strandberg (e-bok)
100. A Torch against the night - Sabaa Tahir 
101. The one memory of Flora Banks - Emily Barr (Ljudbok)
102. Monstret och människorna - Mats Strandberg (e-bok)
103.Tre saker jag inte vet om dig - Julie Buxbaum
104. The mother-daughter book club - Heather Vogel Frederick (Ljudbok)
105. Och varje morgon blir vägen hem längre och längre - Fredrik Backman
106. Much Ado about Anne - Heather Vogel Frederick (Ljudbok)
107. Worlds collide - Chris Colfer
 
Antal böcker: 17 st (1 seriealbum, 3 e-böcker och 7 ljudböcker)
Antal svenska/Engelska: 9/8
Antal sidor:  2685 sidor
Antal kortisar (under 200): 5 st 
Antal tegelstenar (över 500): 0st 
Påbörjade böcker: All the light we cannot see, Färjan, Dear Pen Pal, Näkrosdammen

Påbörjade serie: 3

Mellan böcker i en serie: 6

Avslutade serie: 2
Antal omläsningar: 1
Favoriter den här månaden: I see London, I see France, An Ember in the Ashes, A torch against the night, och varje morgon blir vägen längre och längre och worlds collide.