Bokparadiset

Effekten av en fru

Kategori: Feel-goodböcker

Detta är fortästtningen på Projekt Rosie så har du inte läst den än, läs inte vidare!
 
 
Titel: Rosie-effekten
Författare: Graeme Simsion
Serie: #2 Don Tillman
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 414
 
Jag tyckte om första boken så mycket så jag plockade upp del två direkt att ha och läsa på tåget. Vilket jag är så glad för, jag tyckter den här är till och med bättre än första boken! 
 
Så livet fortsätter nu för Don och Rosie tillsammans. De är verkligen ett så fint par och jag tycker det är så härligt att läsa om hur de kompletterar varandra. Med tanke på omslaget och baksidetexten är det ingen spoiler att Rosie blir gravid. Och även om Don inte reagerar som "vanliga" personer hade gjort så gör han ändå sitt bästa sen. Han försöker förbereda sig på att bli pappa på sitt egna vis och det är så roligt och rörande. Däremot blir jag så arg på Rosie, hur hon inte kan förstå att han gör det. 
 
Som sagt läste jag den här på tåget och jag började gråta så mycket. Av just den anledningen att jag gråter väldigt lätt brukar jag inte lästa känslosamma böcker på tåget för jag vet vad som komemr hända. Men i det här fallet gick det inte att hindra och jag var tvungen att gömma mig bakom boken för att ingen skulle upptäcka att jag grät så tårarna sprutade. 
 
Jag tyckte om den här boken supermycket och jag hoooooppas att det kommer fler om Rosie och Don!
 
Betyg: 4.5/5
 
 

Glöm mig

Kategori: Biografer&Memoarer

 
Titel: Glöm mig
Författare: Alex Schulman
Serie: -
Förlag: Bookmark
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 255
 
Jag tror jag hörde om boken på nyhetsmorgon och direkt kände jag att jag måste läsa den. Jag har aldrig tidigare läst något av Alex Schulman, förutom några krönikor i aftonbladet. Jag har inte heller några direkta åsikter om honom, men det var något med att läsa om en alkoliserad mamma och den skadade relationen till sitt barn som lockade. Jag kan säga att jag inte blev besviken.
 
Vad som slår mig är vilken otroligt skicklig författare Schulman är, han väver in dåtid med nutid och olika minnen på ett väldigt naturligtsätt. Han har ett sätt med ordet som är helt fantastiskt. Som läsare känner man verkligen hur han har upplevt sin barndom, och en väldigt bra bild av hans mamma. Även om relationen mellan dem är trasig, kan man tänka sig att det bara skulle vara smutskastning mot hans mamma, men tvärtom det är mycket kärlek gentemot mamman. Vad jag gillar är att Alex själv inte är den perfekta människan, även om han hela tiden finns där för sin mamma så han skriver även med vad han gör fel, t.ex. hur han försvarar sin mamma fast det är fel, hur han gör saker för att han mamma ska bli glad som egentligen trampar över någon annan. 
 
 
Boken är skriven utifrån Alexs perspektiv, hur han har upplevt allt (såklart). Det finns ju alltid fler sidor på myntet och jag hade så gärna velat veta hur hans bröder upplevt allt och framför allt hans mamma. Inte för att han skulle ha fel, men bara för att veta hur andra upplevt det. 
 
Efter att ha läst boken är jag mycket nyfiken på att läsa mer av honom, jag älskar sättet han skriver på, jag måste ha mer helt enkelt. Jag läste att han skrivt en bok om hans pappa också som jag skulle kunna tänka mig blir nästa bok av honom att plocka upp. 
 
Trots bokens tunga ämne så är den fylld av kärlek, även om han har mest positiva minnen ifrån sin barndom, så slutar han aldrig finnas vid hans mammas sida. Är ni intresserade av handlingen eller helt enkelt vill läsa en bok med helt fantasiskt språk måste ni plocka upp den här. Jag rekommenderar den varmt! 
 
Tack Bookmark för rec-exet!
 
Betyg: 5/5

#99 BOOKHAUL!

Kategori: Nya böcker

Ibland mår jag inte så bra

Kategori: Biografer&Memoarer

Först och främst, tack för alla kommentarer på mitt förra inlägg! Blir så himla glad över att se :) För er som undrade är Ezra en tysk spetz (även kallad mittelspitz) och namnet kommer inte ifrån Ezra Fitz i Pretty little liars. Men nu till en recension!
 
 
Titel: Ibland mår jag inte så bra
Författare: Therése
Serie: -
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 243
 
Jag har följt Therese i många år alltså innan hon gjorde slut med Anders, innan hon började med youtube på heltid, innan 2013 så det är ett tag. Så när hon skulle ge ut en bok var jag ju tvungen att införskaffa den. Sagt och gjort, så förhandsbokade jag den och hade en sån tur att jag fick en signerad bok!
 
Boken handlar om Thereses psykiska ohälsa, hur det började och vart hon är idag. Jag tycker det är fantastiskt att hon började prata om det så mycket på youtube eftersom det är mycket fördomar kring just det. Dock hade boken gärna fått vara längre, typ att hon hade gått in djupare på många händelser. Men detta är också hennes första bok och jag tycker hon skriver väldigt bra! 
 
Jag tyckte om den här boken väldigt mycket och när jag läser hör jag verkligen Thereses röst, följer ni henne på youtube så tycker jag verkligen ni ska läsa boken!
 
Betyg: 5/5 (Möjligtvis lite partisk här) 
 

Förändringar

Kategori: Allmänt

Ni som följer mig på instgram vet redan det här, men vi har skaffat en valp! 

 
Med tanke på hur mycket jobb det är med en valp blir det mindre uppdatering här. Jag hinner inte läsa i samma utsträckning och inte heller blogga. Vi får se när nästa video kommer upp, just nu är det väldigt svårt att spela in något. Jag har dessutom mycket i skolan, så just nu blir det helt enkelt mindre bloggande. Jag är säker på att det blir mer sen när Ezra (valpens namn!) är äldre och kan lite mer.  Men så ni vet läget. 
 
Om det skulle vara möjligt hade jag behövt ha en recensionsmånad typ, hahha. Vill gärna hinna få upp alla mina recensioner ifrån 2015 innan året gå vidare till 2017. 

Projekt; Hitta en fru

Kategori: Chicklit

 
Titel: Projekt Rosie
Författare: Graeme Simsion
Serie: #1 Don Tillman
Förlag: Bonnier pocket
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 317
 
Jag har hört ganska så mycket om den här boken, både positivt och negativt. Men jag måste säga att jag fastnade för boken mer än vad jag trodde. Boken handlar om Don som kan beskrivas som Sheldon (från Big band theroy) fast i bokform. Don bestämmer sig för att han ska hitta en fru, så han gör ett formulär som kvinnor ska få fylla i, som då ska passa utefter hans önskemål. Men allt går inte riktigt som han tänker sig. 
 
Den här boken är så söt och roligt. Jag älskar Don, han är helt fantastiskt! Jag älskade verkligen att läsa om honom, han är en så fin människa tycker jag ändå. Rosie gillade jag också, dock blev jag liiiite irriterad på henne mot slutet..
 
Jag gillade den här boken riktigt mycket, jag är glad att det finns en fortsättning. Som dessutom står i hyllan och väntar på mig! 
 
Betyg: 4/5

Book shelf tour del 3

Kategori: Video

Den här blev lite längre, men hoppas att ni orkar titta! Nästa gång börjar vi titta på mina lästa böcker :)
 

.... och luktade på blommorna.

Kategori: Klassiker och kult

 
Titel: Ferdinand
Författare: Robert
Serie: -
Förlag: Modernista
Utigvningsår: 2016
Sidantal: 74
 
Jag älskar allt som har med Kalle Ankas jul att göra, och då finns ju såklart kortfilmen med Ferdinand med, därför var jag helt klart intresserad av den här boken när jag såg den bland Modernistas höst utgivning. Så när den föll ner i lådan blev jag riktigt glad! Älskar verkligen den röda färgen de har valt till omslaget.
 
Jag blev riktigt förvånad över hur lik den teckande Ferdinand (alltså den som visas på julafton med Kalles jul) var den här boken, det är exakt samma text som repliker och dessutom är illustrationerna är som filmen också. Men jag älskar den så det gör mig inget att ha det i bokform också. Det visar ju också egentligen bara hur bra de lyckats göra filmen. 
 
Tack Modernista för rec-exet!
 
Betyg: 4/5

Månadssammanfattning Oktober

Kategori: Sammanfattning

Det har varit en riktigt bra månad för mig, många omläsningar och jag har verkligen tyckt om allt jag läst. Dessutom har jag läst ganska många böcker som stått länge i hyllan och som troligtvis hade stått där ett tag till, men nu är de lästa!
 
Tyvärr var bloggandet inte alls lika bra den här månaden, men ibland finns tiden helt enkelt inte till. Sen följde jag inte min TBR så bra, ville väldigt gärna läsa de böckerna jag inte hann med också.. 
 
 
105. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn - Ransom Riggs
106. Spökstaden - Ransom Riggs
107. Själars bibliotek - Ransom Riggs
108. Astrid Lindgren - Agnes-Margrethe Bjorvand & Lisa Aisato
109. Half bad; Häxornas krig - Sally Green
110. Dödsritten - Maggie Stiefvater
111. Blod&Stjärnstoft - Laini Taylor
112. Gudar&Monster - Laini Taylor
113. Tidsresenärens hustru - Audrey Niffenegger
114. Flat-out Celeste - Jessica Park
115. Gone girl - Gillian Flynn
116. Thuren Ferdninand - Munro Leaf 
117. The woods; The Arrow - James Tynion IV &Michel Dialynas
 
Antal böcker: 13
Antal svenska/Engelska: 11/2
Antal sidor:  4659 sidor
Antal kortisar (under 200): 3 st 
Antal tegelstenar (över 500): 3st 
Påbörjade böcker: The lie tree, Project Rosie, 100 bad girls.... och Stark som en björn, snabbt som en örn. 
Författarnas nationaliteter: USA (11) Norge (2) England (1) 
 
Köpta: 7
Bokklubbsbok: 
Rec-ex: 5 (2st gamla)
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 1
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 0 
(The woods var påbörjad sen tidigare likaså Miss Peregrines..) 
Mellan böcker i en serie: 2

Avslutade serie: 4
Antal omläsningar: 4
Favoriter den här månaden: Miss Peregrines-serien, Önskemånglarens dotter-serien och Flat-out Celeste.

Tidsresenärens hustru

Kategori: Feel-goodböcker

Titel: Tidsresenärens hustru
Författare: Audrey Niffenegger
Serie: -
Förlag: Bonnier pocket
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 463

Henry kan resa i tiden, han har en hustru i sin nutid men som han faktiskt har besökt sedan hon var liten. Så det är som två historier i en, en där Clarie växer upp och en där vi följer paret i nutid. 

Först hade jag svårt att komma in i boken. Jag ville gärna förstå mig på hela tidsresegrejen men ibland får man bara acceptera hur det är, och då gick det mycket lättare. Jag läste boken på tåget när jag pendlade, det var faktiskt positivt. Hade jag läst mycket ur boken på en gång tror jag att jag hade upplevt boken som väldigt långsam. Men i små bitar var det väldigt bra. 

Kul att de nämner ett veck i tiden eftersom jag faktiskt har läst den nu och det är första gången jag hört om den i en bok. Förutom den å nämner de flera klassiker faktiskt. 

Jag gillade boken, men egentligen händer det inte så mycket. Det är en väldigt fin kärlekshistoria mellan Clarie och Henry, jag tycker om båda karaktärerna väldigt mycket. Låter boken som något för dig, plocka upp den!

Betyg: 3.5/5