Bokparadiset

Usch!

Kategori: Allmänt

Alldeles för mycket att göra i skolan och plugga nu innan jul så läsningen blir mycket lidande! Får hoppas på att December blir en bättre läsmånad! :)

Cirklen - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren

Kategori: Häxor

Cirklen handlar om 7 ungdomar som går på samma skola men de är inte direkt vänner med varandra. Det finns den smarta, den coola, den alternativa, den snälla, den hatade, den mobbade och den speciella. En natt sammanförs alla 7 och det kommer förändra deras liv, för utan varandra kan de inte överleva.
 
Den här boken tycker jag är super bra. Det är en tegelsten på sina 515 sidor men ändå tog det bara 4 dagar för mig att läsa ut den vilket är helt oförståeligt för mig för jag har haft så mycket att göra denna veckan. Det kan bero på att den va så bra så man kunde inte sluta läsa den.

Jag gillar hur dem har fångat upp alla karaktärer för visst minns man dem alla från sin högstadietiden. Det är helt vanliga ungdomar med helt vanliga sysslor i en helt tråkig stad. Det finns mycket man känner igen sig i med boken. 

Detta är en bok som passar alla tycker jag även om man inte är så mycket för fantasy för boken är så mycket mera än så. Jag längtar verkligen tills nästa bok kommer ut!

Första meningen:
Utgivningsår:
Antal sidor:
Betyg:
Första meningen: Hon väntar på ett svar men Elias vet inte vad han ska säga.
Utgivningsår: 2011
Antal sidor: 515
Betyg: 5

#2 Bokbloggsjerka

Kategori: Allmänt

Denna veckan frågar Annika i sin bloggjerka


Vilken är din absoluta favoritbok av de som du har läst på ett annat språk än svenska?

Jag har faktiskt inte läst så där överdrivet många böcker på andra språk (förutom de man var tvungen att läsa i skolsyfte) men om jag ska välja blir det nog Twenties girl av Sophie Kinsella. För jag älskar alla hennes böcker (kanske inte alla shoppaholic böcker, de har gått lite över styr), hon skriver på ett så roligt sätt och man sitter och skrattar högt och skäms med i hennes flesta böcker! 

Twenties girl tycker jag höll samma mått som hennes andra böcker och den va riktigt rolig att läsa! :)

ÄNTLIGEN!

Kategori: AllmäntÄntligen fick jag med mig denna boken från biblioteket! Hämtade ut den i måndags och jag har redan läst 300 sidor, haha. Det finns så mycket jag tycker om med den här boken. När jag lästa om Minoo som hade tänkt på pinsamma saker hon gjorde när hon va liten så kunde hon plötsligt börja skämmas hur mycket som helst fast det va så länge sen, det känner jag verkligen igen mig i. Kan börja tänka på något och plötsligt blir jag knall röd i ansiktet.

Exit Kalahari - Jenny Söderqvist & Helene Åberg

Kategori: Biografer&Memoarer

Boken handlar om Jenny och Helene som ska åka ut i Kalahari, ett viltresarvat. De förbereder mycket innan de åker ut, ändå händer det ofattbara! Deras bil fattar eld, de slänger sig ut och det som blir kvar är en karta och en kamraväska. De börjar gå ut i öknen och ska gå mot en stad för att få hjälp och att larma om bilen som brinner så det inte blir en stor gräsbrand. Sökningsarbetet efter dem är stort, den Botswanas polismyndighet letar med full styrka. I denna biograf får man följa dem hur de överlever och vad som händer.

Biografer är verkligen inte mitt område kan jag säga, hade absolut inte läst denna bok om det inte vore för att jag blev så gott som tvingad. Dock var det inte alls så farligt som jag trodde.

Eftersom de är två personer som har varit med om samma sak och båda berättar ur deras synvinkel kan det bli lite tjatigt, eftersom de berättar samma saker. I nästan alla situationer tycker de lika så det är inte så mycket tjafs och delade åsikter vilken kan göra det lite trögt ibland. 

 
Sen kan jag känna att det blir lite utdraget, att boken är tjockare än vad den behöver vara, men det beror inte på boken i sig utan mer på genren biografer, då man ska skriva om hur det gick till. I en vanligt bok kan man dra ihop händelserna och se till att det händer mer, men i en biograf händer det som händer. 

 
Det är många fina beskrivningar i boken vilket jag gillar, de är inte långa så man hoppar inte över det, som man kanske annars gör. 

 
Första meningen:
Utgivningsår:
Antal sidor:
Betyg:
Första meningen: Nödproviant du vet, säger Helene leende och lägger ner en chokladbit med valnöt i kundvagnen.
Utgivningsår: 2007
Antal sidor: 293 (inbunden)
Betyg: -3

Söta pojkar är bara på låtsas - Moa Eriksson Sandberg

Kategori: Ungdomsböcker

Ella är sexton år och har precis börjat på teaterprogrammet på gymnasiet i Halmstad. Hon drömmer om att bli skådis och få spela mot Jonas Malmsjö på Dramaten. Målmedvetet letar hon också efter söta pojkar att ha sex med. Hon vill ha kul och är egentligen inte ute efter ett långvarigt förhållande. Men Ella blir mot sin vilja den som killarna vill ha för en natt men ändå ser ner på. Och ibland gör det ont. Var går gränsen? Och varför kan inte en tjej få vara en player? (Adlibris)
 
Denna boken är baserad på författarens dagboks anteckningar och det första som hände var att Ella hade gjort en lista som man kunde läsa, detta tyckte jag va otroligt roligt då jag också gjorde olika listor i mina dagböcker. Den utspelar sig i Halmstad vilket jag också gillar då jag är så förälskad i staden!
Dock tycker jag det blir väldigt tjatigt med alla olika killar hon har och jag glömmer bort namnet på dom flera gånger om och glömmer vem som är vem.
Men så som Ella beter sig är väldigt likt många (inte alla) killar sätt och det kanske är bra, att visa att inte bara killar kan göra hur dem vill utan även vi tjejer, fast jag kan känna att det finns en gräns. 

Första meningen:
Utgivningsår:
Antal sidor:
Betyg:
Första meningen: Mina fötter studsade mot trägolvet och lyckokänslan bubblade som kolsyra i halsen.
Utgivningsår: 2011
Antal sidor: 252
Betyg: 2

Slut på höstlovet.

Kategori: Allmänt

Det bästa med lov är att man hinner läsa så himla mycket! Men nu är tyvärr lovet slut och det kommer definitivt inte bli så mycket uppdatering, då mitt liv nu fylls med pluggande, ta körkort, träningar istället. Tyvärr blir mitt läsande lidande för detta men det är tur att söndagar finns då hinner man nästan alltid läsa en snutt! 

Sommaren jag blev vacker - Jenny Han

Kategori: Ungdomsböcker

Isabel mäter livet i antalet somrar hon har levt. För henne är det helt självklart allt händer ju på sommaren. Allt som är spännande, allt som är förtrollande och allt som betyder något. Vintern är bara en transportsträcka tillbaka till sommarhuset vid havet dit hon åker med familjen varje sommarlov. Dit kommer också bröderna Jeremiah och Conrad och deras mamma Susannah, som äger huset. Tillsammans tillbringar de två familjerna hela långa sommaren där, och för Isabel existerar inget alternativ.
 
Boken är riktigt härlig att läsa och man kommer lätt in i den. Det är en sån där bok att man tror inte man har läst alls mycket men sen när man tittar var bokmärket finns är det redan en tredje del in. Man kan tro att det är en vanlig kärleks historia som man kan räkna ut allt innan i, men riktigt så är det inte, visst vissa saker kan man gissa sig till men det kan man ju alltid. 

Boken är riktigt välskriven tycker jag. Dock kan jag inte undgå att tycka att Belly (Isabel kallas det) är lite väl gnällig och barnslig ibland, men det är sån hon är helt enkelt. 

Detta är en triologi bok och jag tänker helt klart läsa bok två och tre!

Första meningen:
Utgivningsår:
Antal sidor:
Betyg:
Första meningen: Vi hade kört i ungefär sjutusen år.
Utgivningsår: 2010
Antal sidor: 249 (inbunden)
Betyg: 3++

Ny läsning.

Kategori: Allmänt

Det räckte visst inte med höstlovsläsningen. Så idag fick jag ta mig en trip till biblioteket igen. Får hoppas att denna räcker lite längre! ;)  

Någon ni läst? :)

Sirila gentlemän söker - Karin Brunk Holmqvist

Kategori: Humor

Sirila gentlemän sökes. Vi är två ensamstående damer, 81 och 79 år, varav en är lite halt. Vi söker var sin manlig vän. Vi vill gärna att ni bor i Tomelilla eller dess närhet och har bil så ni kan köra oss till Kivik när fruktträden blommar. / Sista försöket /.

Nu börjar äventyret! Alma och Margit vet inte riktigt vad sirila betyder, men det ser bra ut i kontaktannonsen, och nu väntar de ivrigt på svar. I väntan på trevliga män vänder Alma och Margit upp och ner på Solgläntans äldreboende där de bor temporärt. Deras hus ska jämnas med marken av Tomelilla kommun och i väntan på lägenheter bor de på pensionärshemmet. Där väntar utmaningar: Den bitska föreståndaren Ulla vet inte vem hon tampas med när hon trilskas med damerna, och oppositionsrådet Kjell får också sina fiskar varma. Gamla damer sitter inte där man sätter dem!

Det jag verkligen gillar är att Alma och Margit är såna riktiga mystanter! De vågar prova nya saker fast de är gamla, sätter in annonser, går datorkurs osv. Jag hoppas jag också kan va så nytänkande när jag blir tant. 

Boken är en riktig feel-good, man blir glad av den. Den är lättläst också så det går på ett kick att läsa ut den. Jag älskar verkligen som Alma och Margit är mot varandra, de är vresiga ibland men ändå berättar dem för varandra hur mycket de gillar den andra.  

Första meningen: Jädrans flåbusar, tänker Alma Nord när det två mopederna körde förbi henne i hög fart just som hon öppnat grinden och satt fötterna på den lilla grusvägen som slingrade sig förbi hennes låga, vitkalkade hus.
Utgivningsår: 2008
Antal sidor: 236
Betyg: -4

#1 Sammanfattning Oktober

Kategori: Sammanfattning

Nu kan det kanske verkar som om jag läst många böcker på kort tid, men dessa böcker jag skrivit om denna veckan är allt jag läst i oktober. Jag startade ju min blogg nu i oktober så då tänkte jag att det kan va kul att ta med alla man har läst.

Lästa böcker:

- Niceville - Kathryn Stockett
- Vickis Vintagebutik - Isabel Wolff
- Elsas mode - Sofi Fahrman
- Jaktsäsong - Mats Strandberg
- Den avklädda bruden - Anonym

Antal Böcker: 5
Kvinnliga vs manliga författare: 3/1
Antal svenska författare: 2
Antal sidor: 1 823
Bästa boken: Niceville, helt klart.

Något som är lite ovanligt för mig är att jag läst så många svenska författare, det är ändå 40% av böckerna jag läst som varit skrivna av svenskar. Ovanligt men roligt, ska försöka läsa svenska författares böcker oftare.