Bokparadiset

Italien, ett mysterium och en romans

Kategori: Contemporary

 
Titel: Flirting in Italian
Författare: Lauren Henderson
Serie: #1 Flirtin in Italian
Förlag: Delacorte press
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 320
 
Det här är en omläsning så vill ni läsa min första recension så hittar ni den här.
 
Violett hittar ett poträtt på ett museum i London, som är en avbild av henne. Violett som varken liknar hennes norska mamma eller skottiska pappa får en känsla av att hon måste ta reda på mer om tjejen på porträttet. Sagt och gjort åker hon på en sommarkurs i Italien som ligger i närheten av slottet som flickan är ifrån.
 
Jag läste om den här endast för att jag skulle maratona med bok två, det var ändå trevligt att göra eftersom jag verkligen gillade boken. Vad jag gillar bäst med boken är att den utspelar sig i Italien, ett land som jag verkligen älskar. När jag gick på gymnasiet så läste jag italienska och bodde hos en italinskfamilj i två veckor så allt som rör Italien ligger mig varmt om hjärtat. Det är roligt för boken utspelar sig i regionen Toscana där jag bodde, och de besöker Florens ganska så ofta där jag varit. Att en bok utspelar sig på platser jag varit gör alltid det lite roligare! 
 
Så som ni förstår älskar jag att författaren tagit med att karaktärerna säger vissa saker på italienska (som dock alltid översätts på ett väldigt bra sätt), nu var det visserligen länge sen jag pratade italienska men vid varje tillfälle en person säger något på italienska översätter jag det, och en hel del kommer jag ändå ihåg. Att författaren tagit med detta gör att man verkligen kan ta på känslan att boken utspelar sig i Italien enligt mig. Och eftersom många böcker utspelar sig i USA så tycker jag verkligen ni ska plocka upp den här boken! 

När vi kommer till karaktärerna så gillar jag Violett, hon är en sån karaktär jag gillar att läsa utifrån. Hon är självständig, smart och tycker om sig själv. Hon är medveten om att Luca inte är perfekt och höjer inte henne till skyarna vilket jag gillar. På sommarkursen träffar hon även tre andra tjejer som jag också gillar, de är väldigt olika vilket jag uppskattar. Dock tycker jag att en av tjejerna, Kelly, är lite för mesig ibland. Jag förstår varför hon är det men jag vill liksom bara skaka om henne och säga att hon ska rycka upp sig.. 
 
Detta är en perfekt sommrig bok som jag verkligen rekommenderar, egentligen händer det inte så mycket i boken men jag faller för den ändå. Troligtvis mest för att den utpselar sig i Italien. Är ni minsta lilla intresserade så tycker jag verkligen att ni ska plocka upp den. Varför inte i höstmörket och få tillbaka lite av sommarkänslan? 

Betyg: 4/5

En Sci-Fi klassiker

Kategori: Klassiker och kult

 
Titel: Ett veck i tiden
Författare: Madeleine L'Engle
Serie: -
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2016 (1983)
Sidantal: 169
 
Megs pappa har försvunnit, alla tror att han är död men eftersom att Megs mamma inte tror det gör inte heller hon det. En natt kommer en mystisk tant förbi på besök, någon som redan är bekant för Megs lillebror, Charles Wallace, men inte för någon annan. Den här natten är början på jakten att få hem barnets pappa, en jakt som leder dem till rymden. 
 
Det som fångade mig direkt var "klistermärket" på framsidan där det stod, "Snart Disney-film av regissören bakom Frost". Jag älskar Disney och teckande filmer så blev verkligen taggad på att läsa boken. Så under hela läsningen föreställde jag mig hur boken kommer vara som en film, och jag tror faktiskt filmen kommer vara bättre än boken. 
 
Boken är väldigt flummig skulle jag säga, inte så många förklaringar och väldigt mycket fantasi. Man får verkligen ge L'Engle att hon hade en fantastisk fantasi. Bristen på förklaringar kan jag köpa ibland, men här var det lite för bristande där. Men boken var inte dåligt, det var bara inte riktigt en fullträff för mig. Jag liksom fastnade aldrig för karaktärerna, vilket troligtvis är en stor anledning till att jag inte föll för boken. 
 
Tack Modernista för rec-exet! 
 
Betyg: 2/5

Throwback!

Kategori: Återblick

Boken är tankensbarn brukar göra lite TBT, throwback thursday och vilken himla roligt idé! Jag var direkt tvungen att kolla upp vad jag skrev för ett, två, tre och fyra år sen. Och så himla roligt att se vad man skrev om då, tror absolut att detta är något jag ska göra mer regelbundet, kanske på torsdagar eller bara lite då och då. Återstår att se! 
 
För ett år sen la jag upp en Friday Reads, en ganska så ambitös med fyra stycken böcker. Till min glädje kan jag säga att jag läst alla dem böckerna nu. Om jag gjorde det den helgen kan jag inte svara på, men de är i alla fall
lästa! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2014 så låg jag och min pojkvän och läste ihop, var nog första gången vi gjorde det då. Nu gör vi det i perioder, beroende på när min smabo håller på att läsa en bok. Vilket fortfarande är lika mysigt då som nu :) 
 
 
2013 skrev jag inget just den här dagen och 2012 var det ett inlägg om att de var väldigt tomt på bloggen. Tror inte jag var i en lässvacka utan mer en bloggsvacka och hade nog inte så mycket att skriva just då. 

Book shelf tour del 2

Kategori: Video

Här kommer del två! Det är fortfarande mina lästa böcker. Videon bara fortsätter efter att del 1 slutade. Enjoy och snart kommer mina olästa!!! Förresten förlåt att det är lite skakigt ibland.. 
 

Möblera om

Kategori: Allmänt

Tänkte jag skulle göra om i min bokhylla. Har alltid soterat efter författares efternamn så tänkte att det kanske var dags för en förändring. Även lägga dem lite på hög och göra det lite stökigt snyggt typ. Så istället ändrade jag så att böckerna står efter genre och sedan är det bara huller om buller, så jag vet inte riktigt vart jag ska sätta in de nya böckerna vid slutet av varje måndad. Men visst blev det lite mera plats i hyllan, så jag tror jag får känna på det lite och sen får vi se om jag ändra tillbaka det. 
 
 
När jag plockat ut alla böcker. 
 
 
Hur resultatet blev, ändrade bara mina lästa böcker. 

Du, bara

Kategori: Hbtq

 
Titel: Du, bara
Författare: Anna Ahlund
Serie: -
Förlag: Rabén&Sjögren
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 340
 
Den här boken var på allas tapet när den kom ut, jag tänkte inte ens läsa den. Men efter att ha blivit tillfrågad om jag ville läsa boken, tänkte jag varför inte? Vilket jag är väldigt glad över, tänk om jag visste vilken fantastisk historia som finns innanför pärmarna.
 
Jag försöker inte ens beskriva handlingen för det skulle inte göra boken rättvisa, så här får ni hur Rabén&Sjögren beskrivit den; Du, bara är en romantisk och hjärteknipande historia om sextonåriga John som blir kär i den två år äldre Frank. Frank är oturligt nog redan är tingad av Johns storasyster Caroline. Och Caroline är van att få som hon vill. John är van att backa, men det tänker han inte göra nu. Dessutom har Frank en egen vilja. Och ett krossat hjärta i bagaget, vilket krånglar till saker.

Det handlar också om en bästis, ett båthus, en pappershandel, ett hustak med utsikt över hela Uppsala, Nick Drake, Räddaren i nöden, tusen papperstranor och trädgårdsrosor från Svartbäcken. Och så en hel del sex.

Jag hade inte en aning om att det var en debut fören jag läste det nyss, vilket gör att jag blir ännu mer imponerad. Alltså språket är fantastiskt och handlingen väldigt gripande. Jag kan säga att jag läste ut den här i ett svep, det gick inte att sluta läsa, så vad som skulle vara en kort lässtud innan jag skulle sova blev väldigt mycket längre. Men när en bok är sådär riktigt gripande så ska man bara fortsätta läsa! 
 
Jag älskade verkligen kärleken i boken, hur verkligt det kändes. Frank har ett bagage som väldigt många människor har, dock brukar man inte få läsa om den delen. Dessutom tycker jag alltid det är bra när författare skriver om sex, det är ju inte bara pussar och kramar i ett förhållande (inte i de flesta i alla fall). 
 
Det som jag älskade mest med boken dock är hur ingen reflekterar över homosexualiteten. Så kanske är det dumt av mig att nämna det, men jag älskade hur det inte ens nämdes. Ingen var förvånad, ingen kommenterade det och ingen ens reflekterade över det. De var bara vanlig kärlek, precis som det ska vara. 
 
Jag tänker absolut hålla utkik efter fler böcker av Anna Ahlund, den här boken var fantastisk och jag tycker verkligen ni ska läsa den!
 
Tack Rabén&Sjögren för rec-exet! 
Betyg: 5/5

Juli Favoriter!

Kategori: Video

Okeeej den här videon kom väldigt sent, är ju snart september. Men så är det ibland. Säg gärna om ni gillar videos trots att det inte är helt bokrelaterat! 

Glasblåsarns barn

Kategori: Middle grade

                                                                     (Ursäkta för suddig bild)
Titel: Glasblåsarns barn
Författare: Maria Gripe
Serie: -
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 152
 
Glasblåsaren lever med sina två barn, Klara och Klas, och hans fru i ett litet hus på landet. Varje vår åker de på marknad för att sälja hans glas. Barnen och hans fru älskar att åka till marknaden. Men ett år blir inget som det är tänkt och Klara och Klas försvinner. 
 
Jag gillade verkligen början, mot slutet blev det lite skumt. Jag gillade dock Häskaren och hur han hela tiden ville uppfylla önskningar och hur man tillslut kan bli mätt på att få allt man vill ha. Det blir lite lärdom av boken, som helt klart går att diskuteras. 
 
Jag kan tänka mig att den här boken lockar fler barn än Pappa Pellerinsdotter just för att språket är lättare att ta till sig. Jag hoppas på att Modernista kommer ge ut fler av Gripes böcker!
 
Tack Modernista för rec-exet!
 
Betyg: 3/5
 

2x Seriealbum!

Kategori: Comics och Graphic novel

 
Titel: The Cloud searchers
Författare: Kazu Kibuishi
Serie: #3 Amulet
Förlag: Scholastic
Utgivningsår: 2010
Sidantal: 199
 
Jag bara älskar den här serien, dock borde jag nog läst om ettan och tvåan för jag kom inte riktigt ihåg allt vad som hände i tvåan. Så när jag ska läsa fyran tror jag faktiskt det får bli en omläsning tror jag allt. 
 
Även om jag älskade det här albumet är det inte mitt favorit. Det hände inte så mycket och när de väl började göra det så slutade det tyvärr. Men jag tror att det kommer bli riktigt spännande i nästa volym med tanke på hur det här slutade. 
 
Betyg: 4.5/5

 
Titel: Anya's ghost
Författare: Vera Brosgol
Serie: -
Förlag: Square Fish
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 221
 
Det här albumet var superpopulärt för flera år sen, men jag läste inte det då för jag var inte riktigt så intresserad av seriealbum då. Men nu var det dessutom inte så dyrt, så jag slog till och det är jag väldigt glad för. 
 
Jag hade ingen aning om handlingen och jag tycker det var bästa sättet att läsa det på. Jag blev överraskad flera gånger av vad som hände. Dessutom gillade jag tecknarstilen riktigt mycket, älskar hur de gjort med färgerna. Det är bara i blå toner och är verkligen supersnyggt. 
 
Jag rekommenderar verkligen det här, och läs det på hösten! Vill ni börja läsa lite seriealbum men inte vet vart ni ska börja är det här en perfekt start! 
 
Betyg: 4/5

Brisingr

Kategori: Fantasy

Titel: Brisingr
Författare: Christopher Paolini
Serie: #3 Eragon
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 788

Älskade att vara tillbaka i världen, så tråkigt att jag inte fortsatt läsa sista boken än. Men det är något jag absolut ska ta tag i att göra till hösten.

Serafina är min absoluta favorit, hon vet alltid vad som måste göras i alla situationer och vem älskar inte drakar? Eragon gillar jag också såklart men ibland gör han så dumma saker, han kanske skulle behva tänka efter innan han gör saker. Det var kul att Roran fick en mycket större roll i boken. Gillar han mycket, även om han är lite brutal så är han en bra ledare och det är kul att man får mer än ett perspektiv på historien. Eragon är ju mer isolerad och på så sätt får man en större bild av allt. 

Det är mycket som händer i den här boken och man märker att det börjar dra ihop sig, flera fighter och krig uträttas det blir mer brutalt. Vi får också veta mera och en glimt om hur den sista striden kommer att bli. Alltså tror sista boken kommer bli oerhört spännande! 

Betyg: 4/5

8 saker du aldrig skulle våga

Kategori: Contemporary

 
Titel: 8 saker du aldrig skulle våga
Författare: Eva Sussio & Moa Eriksson Sandberg
Serie: -
Förlag: Gilla böcker
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 247

Jamila, Kay, Lisa och Vick går i nian, tjejerna bestämmer sig för att bilda en pakt där de ska utmana varandra att göra saker. Hur pinsamma utmaningarna än är, måste de genomföras. Vi får följa fyra ganska så olika tjejer men som alla har mycket funderingar.

Ni kanske inte kommer ihåg det här, men den här boken var med på min lista över bästa böcker 2015 (För er som behöver tips på bra böcker så hittar ni inlägget här). Vad jag inte kan förstå är hur inte fler har läst den här boken? 

Alltså åh vad jag gillar den här boken, den är så rolig, pinsam och helt underbar! Gillar verkligen att tjejerna är så tuffa, vågar ifrågasätta och står upp för sig. De vågar ta plats och låter inte killarna sänka dem. Tycker att det ger ett bra budskap till unga tjejer idag! Boken är dessutom väldig relevant för ungdomar idag, tjejerna funderar mycket på sex, läggning, identitet, de blir kåta osv. Ämnen som många ungdomsböcker inte tar med, men som är relevanta, jag vet att jag och mina kompisar hade liknande funderingar när vi var yngre och jag tror inte det har ändrats.

Jag gillar att alla tjejer är så olika både till sättet och till utseendet, och att alla har olika familjesituationer. Jag tror att alla kan identifiera sig med något i boken, jag vet att jag kunde det. Alla tankar man hade om sex, första gången man skulle köpa kondomer osv. Jag skämdes verkligen ihop med tjejerna och skrattade med dem. Den här boken fick mig verkligen på så himla bra humör!

Vet att många stört sig på språket men jag gillar när språket passar med boken. Det jag blev förvånad över är att de lyckats så bra. Visserligen är jag inte 14 längre men jag tänker att man pratar ungefär så här. Ibland kan det ju användas massa ord och sånt som man vet att ingen längre använder och då blir det bara pinsamt tycker jag. Men här funkar det riktigt bra.

Detta är en bok med hög igenkänningsfaktor och starka feministiska tjejer. Jag skulle också säga att boken påminner om systrar i jeans, så gillar de den serien kommer ni gilla denna bok! 

Betyg: 5/5

En galen sommar

Kategori: Middle grade

 
Titel: One crazy summer
Författare: Rita Williams-Garcia
Serie: #1 One crazy summer
Förlag: Amistad 
Utgivningsår: 2010
Sidantal: 215
 
Vi får följa tre systrar; Delphine, Vonetta och Fern. De bor tillsammans med deras pappa men över sommaren ska de åka till deras mamma. Deras mamma som lämnade dem precis efter att Fern var född, en mamma de aldrig lärt känna och en mamma som helt enkelt inte är deras mamma och därför använder de hennes tilltalsnamn. 
 
Jag hade inte så stor koll på vad boken skulle handla om (ännu en gång föll jag för omslagen till serien). Men att läsa om syskonrelationer älskar jag, just för att mina egna två systrar är mina bästa vänner. Till en början visste jag inte att boken utspelade sig 1968 så när det stod negro i början av boken tänkte jag direkt att det här är ingen bok jag vill läsa. Boken handlar om The Black Panthers som kämpade för afroamerikanska rättigheter, och vi gör det utifrån barns ögon. 
 
Systrarna är väluppfostrade och smarta. Speciellt Delphine som vi läser utirfrån, hon gör allt för att skydda sina yngre syskon och jag gillar verkligen hur smart hon är. Hon är också ganska lillgammal men med tanke på hennes ansvar så är det inte konstigt att hon blivit det. Boken är väldigt karaktärsdriven och vissa partier i boken blir lite långsamma.
 
Jag gillade verkligen den här och kommer att fortsätta läsa de två andra böckerna i serien. Jag har inte en aning om vad de kommer handla om, men jag har sett att många tycker böckerna blir bättre och bättre hela tiden, vilket alltid är roligt! 
 
Betyg: 3.5/5
 

En weekend TBR

Kategori: TBR-Hög

Jag ska åka hem till familjen imorgon och har därför gjort en liten TBR. Troligtvis kommer jag inte ens hinna läsa ut en bok, kanske om jag börja med den lilla. Jag vet inte varför jag fortfarande tror jag får massor läst när jag åker hem. Men om jag skulle få tiden så kan jag ju inte vara utan en bok. 

 
Eftersom jag aldrig har tid att läsa hemma har jag inte heller tiden till att blogga. Så jag tänkte att med början av idag kör vi recensionrace! Jag har ungefär 29 (!) recensioner att skriva så att beta av några vore ju bra. Dock är flera av dem redan skrivna, bara inte publicerade. Det blir även en video som inte är helt bokrelaterad som jag hoppas ni ska gilla ändå :) 

Röta

Kategori: Mytologi

 
Titel: Röta
Författare: Siri Pettersen
Serie: #2 Korpringarna
Förlag: B. Wahlström
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 525
 
Vi får följa vad som händer med Hirka efter hon gått igenom stenarna och är i vår värld. Är allt som hon trodde? Att hon har hittat sitt hem och hennes plats i världen. Har hon hittat likasinnade människor? Och hur kommer det gå för Rime när han är kvar i sin värld? Kommer han ta sin plats i rådet? 
 
Den här boken läste jag i en read a long vilket var skitkul. Jag tänkte över boken mycket mer än vad jag annars skulle göra just för att jag skrev ner mina tankar medan jag läste, dessutom fick jag ta del av andras tankar under tiden också vilket bidrog till mer funderande över boken, eftersom alla uppfattar olika saker osv. Så vill ni veta mina tankar under läsningens gång läs HÄR, HÄR och HÄR.
 
Till en början tyckte jag det var lite tråkigt att Hirka var i vår värld men efter att ha kommit in i boken tyckte jag inte alls det, utan det utvecklade boken mer. Sen var det väldigt roligt att vi fick träffa flera nya karaktärer, gillade verkligen Siaren och Graal. Att man inte vet vem som är god och ond. Älskar när man får klura på det och man byter sida hela tiden för att man vet liksom inte. 
 
I den här delen fick vi även läsa ur Rimes PoV och jag är lite kluven till det. Jag gillar det för att han är kvar i deras värld och jag vill fortfarande veta vad som händer där. Å andra sidan var hans kapitel ganska så tråkiga första halvan av boken. Tyvärr tycker jag att han helt tappar fokus på vad han borde fokusera på och blir lite smått galen. Men jag hoppas det löser sig i sista boken. Vilket jag tror. 
 
Gillade verkligen den här, och jag hoppas på att det blir en read a long på tredje boken snart. Annars måste jag läsa den själv snart för jag måste får veta hur allt kommer sluta! 
 
Betyg: 4/5
 

Läsvlogg 160814

Kategori: Video

 
Kände för att spela in en liten vlogg, och det var en riktigt bra läsdag för mig! 

Boken som väckt flest känslor det här decenniet... typ

Kategori: Häxor

 
Titel: Harry Potter and the cursed child
Författare: J.K Rowling och Jack Throne
Serie: -
Förlag: Little Brown
Utgivningsår: 2016 
Sidantal: 330
 
Så när jag hörde att den här skulle komma sa jag direkt att jag inte skulle läsa den. Jag tänkte det skulle förstöra hela Harry Potter serien för mig. Jag läser aldrig recenioner på HP serien för jag vill helt enkelt inte veta vad andra människor tycker. Jag vill inte att någon ska förstöra vad jag tycker om HP. Därför tänkte jag absolut inte läsa The Cursed child. Sen läste jag en människas positiva tankar om boken, så direkt beställde jag den. Det är en så svag människa jag är. 
 
Direkt när boken kom hem till mig började jag läsa den, eftersom det är ett manus och inte en bok gick det väldigt fort att läsa den. Och jag måste säga att jag älskade det. Det är absolut inte som böckerna i serien och jag vägra att kalla den här boken för åttonde boken i serien. Men jag älskade Hogwarts känslan, att träffa mina gamla favorit karaktärer och helt enkelt få en liten bit till av världen. 
 
Jag krossas över relationen Harry har med Albus, speciellt när de är så lika varandra, det är hemskt att de inte kan komma överrens med varandra. Redan här börjar jag faktiskt gråta. Det är dock inte sista gången jag gråter till boken, slutet fick mig att bli så rödgråten så jag var tvungen att duscha efteråt. Jag älskade handlingen, tycker den var riktigt bra och det var sjukt spännande.
 
Jag älskade helt enkelt boken för det är så nostalgiskt, även om jag läser om HP serien med jämna mellanrum så var det fantastiskt att få läsa om något nytt. Förstå mig dock rätt här, jag älskade boken men jag tycker inte det ska släppas mer HP relaterade böcker. Det negativa jag har sett om boken tror jag kan kopplas ihop med att det är ett manus man läser, egentligen får man bara halva storyn typ eftersom det här är något som ska upplevas. Vi får inte veta karaktärernas tankar och på grund av det lär vi inte känna dem som man får göra i en bok. I vilket fall som helst är jag glad att jag läst det här manuset, hade varit en dröm att få se pjäsen uppspelad också. 
 
Betyg: 5/5

#95 Nya böcker - Födelsedagspresenter, rec-ex + en hel hög med böcker

Kategori: Video

 
Hoppas ni gillar!

Semester

Kategori: Allmänt

Snart jobbar jag mitt sista pass för sommaren, och är ledig i två veckor innan skolan börjar! Ni vet så där lagom efter när alla andra börjat skolan och är tillbaka på jobbet igen. Men jag är så fruktansvärt lässugen och tror typ att jag ska hinna plöja igenom alla mina olästa böcker (har över 200 så är inte rimligt någonstans), och det hade varit så roligt med ett readathon som sporrar mig ännu mer. Problemet är att jag inte hittar något och det är roligare att läsa ihop än själv, så min fråga till er är; vet ni om något readathon som är någon gång efter denna veckan? 
 

I hate Fairyland

Kategori: Comics och Graphic novel

 
Titel: Madly ever after
Författare: Skottie Young 
Serie: #1 I hate Fairyland
Förlag: Image
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 128
 
Gertrude önskar att få åka till en annan värld, och plötsligt blir önsningen uppfylld. Hon kommer till Fairyland, men när hon väl kommit dit är allt hon vill att åka hem. För att kunna ta sig hem behöver hon hitta nyckeln som öppnar dörren tillbaka till hennes värld. Det tar lite längre tid än vad hon tror. 
 
Sen första gången jag såg det här har jag velat läsa det. Efter att ha suktat efter nya comics och graphic novels så gjorde jag en liten beställningen. Den här var högst på listan, och den gjorde inte mig besviken. 
 
Jag älskar hur färgglatt albumet är, handlingen är så morbid och det är mycket dödande. Men just för att det är så mycket färger blir det inte hemskt och äckligt, bara väldigt morbidt (böjer man morbid så?) 
 
Albumet fick mig att skratta och jag älskade det helt enkelt. Jag kan inte vänta tills jag får läsa volym två, något säger mig att det kommer bli ännu mer galet. 
 
Smakprov på tecknarstilen. 
 
Betyg: 5/5

En favoritbok

Kategori: Contemporary

 
Titel: Anna and the French Kiss
Författare: Stephanie Perkins
Serie: #1 Anna and the french kiss
Förlag: Speak
Utgivningsår: 2010
Sidantal: 372
 
Anna ska flytta till en internatskola i Paris för att läsa sitt sista år innan hon börjar på colleage. Något hon absolut inte ser framemot, hon vill inte flytta ifrån sin bästis, sin lillebror och mamma och definitivt inte Toph, killen som äntligen kysste henne dagen innan hon flyttade. HÄR är min recension på boken första gången jag läste den. 
 
Jag har velat läsa om den här boken såå länge och nu är det äntligen gjord. Dock kom jag ihåg i princip allt som hände, men det var helt fantastiskt att uppleva det en gång till. 
 
Det som är de bästa med boken är ju att den utspelar sig i Paris, jag blir så oerhört sugen på att åka dit igen när jag läser boken. Dessutom var det flera år sen jag var där och de regnade hela tiden, så jag fick inte riktigt uppleva det romantiska Paris. 
 
Jag älskar relationen mellan Anna och St. Clair, de börjar som vänner och blir riktigt tighta innan de blir något mer. Det är verkligen ingen insta love. De stöter på så många problem på vägen så det är imponernade att de försöker och försöker. Men blir det en riktig bladvändare av alla dessa problem. Jag hade kunnat läsa ut boken i en sittning om det inte vore för att livet skulle komma emellan. 
 
Perkins språk är väldigt inbjudande och precis som jag sa är det en riktig bladvändare för mig. Jag är oerhört taggad på att läsa resterande böcker, speciellt när vi fick träffa Isla i den här boken! Vi får se om de andra två böckerna kan toppa den här, men jag är tveksam faktiskt. Jag älskar denna! 
 
Betyg: 5/5

Äntligen!

Kategori: Middle grade

 
Titel: An author's odyssey
Författare: Chris Colfer
Serie: #5 Land of stories
Förlag: Little Brown
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 438
 
Vet ni hur länge jag velat ha den här boken? Precis, sen förra sommaren när jag läste ut bok fyra. Så jag förhandsbokade den, så jag skulle få den precis när den kommit ut. Fick jag det? Nej, istället kom den 18 dagar efter det. Så med andra ord var det sista gången jag förhandsbokade en bok. Såklart hade jag velat läsa ut den direkt, men tyvärr har jag jobbat, fyllt år, firat min pojkvän som fyllt år osv. Så det tog mycket längre tid än vad jag ville, men det var värt de. Den var helt fantastisk. 
 
RECENSIONERN KAN INNEHÅLLA SPOILER OM DU INTE LÄST TIDIGARE BÖCKER.
 
Så boken fortsätter precis där bok fyra slutade. The masked man har tagit över Fairyland och såklart måste Alex och Conner försöka rädda landet men hur? De kommer på att de kan använda samma medel som i bok fyra och ta sig in i Conners noveller, vilka kan vara bättre än hans karaktärer? 
 
Jag älskade att man får följa med in i Conners berättelser, han är min favorit av syskonen så det var kul att han äntligen fick mer uppmärksamhet. Sen tycker jag det var väldigt roligt att man fick lära känna honom genom hans historier också, även sånt han själv inte visste. Jag hade älskat att läsa om fler sagor som inte Colfer tagit upp än, men samtidigt tror jag det kanske hade blivit för upprepande, i vilket fall som helst älskade jag att det var hans noveller! 
 
Colfer har alltid varit en duktig författare, men här tycker jag det blir ännu bättre i den här boken. Flera gånger reflekterade jag över hur bra boken är skriven och hur mycket han har utvecklats. Eller så har jag inte tänkt på det när jag läst tidigare böcker. Mina favoritböcker i serien är definitivt bok 1,3 och 5 i alla fall! Vilka är era? 
 
Okej sen måste vi prata om slutet. Så läs inte vidare om du inte läst boken, kommer inte spoila något men du kanske absolut inte vill veta något om boken. Men alltså jag trodde det här skulle vara sista boken i serien? Men det kan de ju inte vara? Man får ju läsa början på en bok (läste inte det) men det verkar ju vara hur allt startade typ? Har någon mer info än jag eller? Skulle bli så lycklig om serien faktiskt inte är slut! 
 
Betyg: 5/5

Idag är ingen vanlig dag

Kategori: Allmänt

För det är nämligen min födelsedag! Familjen kom ner och firade mig, så himla mysigt. Dessutom fick jag faktiskt några böcker i födelsedagspresent, även om jag fick de tidigare eftersom jag visste att Mauritz beställde dem. 
 
 
Egentligen köpte han Throne of glass boken till sig själv men jag sa vi kan samla på serien i inbundet ihop och att den får stå bland mina böcker, hehe. Så är någon intresserad av de fyra första böckerna + novellerna i paperback hoja till! 
 
Kraften är jag supersugen på att läsa och likaså Själars bibliotek. Den sistnämda serien ska dock läsas om innan så det dröjer nog ett tag innan jag läser den.. 
 

Böcker jag egentligen inte har så mycket att säga om

Kategori: Läskigt

Vissa böcker har man helt enkelt inte så mycket att säga om, jag kan ha gillat de när jag läst dem men ibland är det helt enkelt en känsla och man har egentligen så inte så mycket åsikter om boken. Här kommer tre sådana, så de blir lite minirecensioner! 
 
 
Titel: Uncommon criminals Författare: Ally Carter Serie: #2 Heist society Förlag: Orchard Utgivningsår: 2012 Sidantal:  302

Vad jag tänker på när jag läser den här serien så verkar det alltid som om Kat flyr ifrån något, fast man får typ inte riktigt veta vad. Eller det är väl hela livet som tjuv och att hon känner sig lite utanför för att hon inte längre vill stjäla på samma sätt. Men man får inte riktigt veta om det är därför. Största frågan för mig är när ska Kat och Hale bli tillsammans? 
 
Jag älskar i alla fall handlingarna i boken, de ska sno och man får veta hela kuppen. Jag älskar att titta på den här typen av filmer så såklart gillar jag även det i bokformat. Dock går det lite för lätt ibland. 
 
Betyg: 3.5/5
 
Titel: Clockwork Prince Författare: Cassandra Clare Serie: #2 The Infernal devices Förlag: Walker books Utgivningsår: 2011 Sidantal: 498
 
Jag är himla trött på Mortal Instrument serien dock så gillar jag The Infernal devices mycket bättre. Jag gillar karaktärerna väldigt mycket mer och jag tycker handlingen är mer intressant. Jag hade gärna läst Clockwork princess typ snart men jag måste ta mig igenom de två avslutande böckerna i Mortal Instrument först.. 
 
Dock som i alla hennes andra böcker tycker jag att de går att korta ner dom en heldel. 
 
Betyg: 4/5
 
Titel: Asylum Författare: Madeleine Roux Serie: #1 Asylum Förlag: Harper Collins Utgivningsår: 2013 
Sidantal: 311
 
Jag trodde den här skulle vara sjukt läskig, med tanke på omslaget, och det finns endel obehagliga grejer i boken, men inte riktigt så läskig som jag trodde. Boken utspelar sig på ett gammal mentalsjukhus där de numera bedriver en sommarskola. Såklart hittar ungdomarna endel suspekta foton, det som slår mig mest med det här är att städar man inte igenom allt först? 
 
Jag gillade att det var foton i boken som höjde läskhetsfaktorn. Men jag hade velat ha mer av handlingen och av karaktärerna för att boken skulle fått ett högre betyg. 
 
Boken var underhållande för studen, dock kommer jag inte fortsätta läsa serien, men den får stå kvar i hyllan! 
 
Betyg: 3/5

Halvlek

Kategori: Utmaningar

Jag skulle göra ett sånt här inlägg förra månaden men det glömde jag visst helt bort... Nu har ju i alla fall mer än halva året gått så tänkte titta tillbaka på årets mål och se hur det går. Vet att endel av dem behöver jag verkligen ta tag i, så kanske blir det här peppande för mig! 
 
Mina mål är: 
 
x Läsa 100 böcker
77/100 så det här bör jag ju klara. 
 
x Avsluta 10 serier
10/10 så det här har jag ju faktiskt klarat nu, härligt! Kanske lyckas jag avsluta 15 serier? 

x Slutet av året ska jag ha 50 mindre böcker. Börja 220 i slutet ska jag alltså ha 170 st. 
Det här vill jag inte ens titta hur det går med.. Men ska räkna. 252 olästa böcker. Alltså en ökning med 32 stycken. Hahah det här målet kan jag nog lägga ner nu. 
 
4/12 så här ligger jag lite efter också, borde ju ha läst 6 böcker, men det ska jag nog hinna med till slut. 
 
Det är 27 böcker totalt jag nämnt i den här. 8/27 har blivit lästa, så vi får väl se hur det går med den här i slutet av året! 
 
Okej så här ligger jag efter med en bok, och det var månaden man skulle läsa något grönt? Kommer inte riktigt ihåg men boken jag har kvar är i alla fall Obsidian. Men så här tycker jag ändå att jag ligger i fas. 
 
Har ni koll på hur det går för er med mål och utmaningar? :) 

Kan ett förhållande överleva en bridezilla?

Kategori: Chicklit

 
Titel: Sommarbruden
Författare: Marita Conlon-McKennan
Serie: -
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 419 
 
Vi får följa Amy och Dan som precis har förlovat sig och vi får följa deras planering mot det perfekta bröllopet. Dock är det inte bara kärleksparet vi får följa utan det är även deras familj och vänner som är med i planeringen inför den stora dagen. Frågan är dock överlever ett förhållande en bridezilla? 
 
Jag gillar när chicklitböcker är uppbyggda på det sättet att man får följa flera karaktärer. Även om inte alla karaktärer har lika många kapitel gör det så att det känns som om man får lära känna alla personer bättre. Just chicklit böcker som inte har den där spännande och cliffhanger känslan i handlingen är det ett bra sätt att fånga läsaren enligt mig. Marita Conlon-McKenna är dock en riktigt duktig författare tycker jag. Hon lyckas alltid fånga mig med sina böcker och jag kan säga att jag grät redan i första kapitlet i den där boken, alltså jag blev så rörd över de första sidorna att jag börjar gråta, det är ändå skickligt. Hennes böcker är verkligen så mysiga och det är som att komma hem, blir verkligen så glad av att läsa hennes böcker! Dock tänkte jag på en annan sak, hon skriver oerhört detaljerat, typ exakt vad de dricker, vilken sort av ogräs det är i rabatten osv, inget jag stör mig på men tror att det är antingen eller, förstår om folk stör sig på det. 
 
När det kommer till kakratärerna så blir jag irriterad på Amy, hon vill att allt ska vara så stort och maffigt och tänker inte alls på att hennes föräldrar ska betala bröllopet. Jag förstår och att hennes bästa kompis Jeff blir trött på allt bröllopsprat, klart det är en stor grej men man måste ju kunna fokusera på annat också. Jeff gillar jag verkligen. Hon är lärare, har större kroppsbyggnad, älskar sig själv och är så där härligt självständig. Hade kunnat läsa en bok om henne! Boken har dock lite för steriotypiska könsroller ibland.
 
Jag älskade verkligen den här boken, fick mig att bli så sugen på mer chicklit, borde prioritera den genren bättre alltså.. Även om det är ganska uppenbart vad som kommer hända och sådär, så är det så himla mysigt att läsa om. Har ni inte läst något av Conlon-McKennan innan så tycker jag absolut ni ska göra det, men börja med En hattaffär på hörnet. 
 
Betyg: 5/5
 

Månadssammanfattning Juli

Kategori: Sammanfattning

 
68. Burn for burn - Jenny Han & Siobhan Vivian
69. Uncommon criminals - Ally Carter
70. Pappa Pellerins dotter - Maria Gripe
71. Amy and Roger's epic detour - Morgan Matson
72. Poppy Pym & Faraos förbannelse - Laura Wood
73. Själens osaliga längtan - Audrey Nifenegger
74. While it lasts - Abbi Glines
75. The distance between us - Kasie West
76. Plague - Michael Grant
77. Mörk ängel - Laini Taylor
 
Antal böcker: 10
Antal svenska/Engelska: 4/6
Antal sidor:  3423 sidor
Antal kortisar (under 200): 1 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st 
Påbörjade böcker: En oväntad semester, An author's Odyssey
Författarnas nationaliteter: USA (9) Sverige (1) England (1)
 
Köpta: 6
Bokklubbsbok: 
Rec-ex: 3 Dock är det ett gammalt rec-ex som jag läst om 
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 1

Påbörjade serie: 1 (Mörk ängel är påbörjad sen tidigare)

Mellan böcker i en serie: 3

Avslutade serie: 0
Antal omläsningar: 1
 
Favoriter den här månaden: Burn for burn, Amy & Roger's epic detour, While it lasts, The distance between us.