Bokparadiset

Askungar - Kristina Ohlsson

Kategori: Deckare/Thriller

En liten flicka försvinner från ett tåg. kommissarie Alex Recht, ledaren av utredningen, tror att det bara rör sig om ett vanligt försvinnande. Medan hans kollega Fredrika Bergman, som inte är helt accepterad i arbetsgruppen, försöker leda in dem på ett annat spår men det är förgäves. Fallet växer och snart inser alla att det är inte en vanlig barnkidnappare de har att göra med.


Först måste jag säga att namnet och omslaget vilseleder en så jag har alltid trott att det är en chicklit men ack så fel jag har haft! Efter att ha varit inne på lite boksidor och annat så har jag sett att Kristina Ohlsson alltid gör sina omslag på liknande sett, det gillar jag, när författare har ett signalement.

Åter till boken jag gillade den och det är en riktigt bra deckardebut! Jag gillar polisarbetet det är välgjort och väldigt troligt. Hela boken är väldigt trolig och det hade mycket möjligt kunnat gå till så här i verkligheten också. Man är inte rädd när man läser boken men det är en otäck historia speciellt när det handlar om barn. 

Jag kommer definitivt läsa uppföljaren och flera böcker av Kristina! 

Första meningen:
Utgivningsår:
Förlag:
Författare:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Betyg:
Första meningen: Av någon anledning kom han förr eller senare alltid att tänka på journalen när han lät tankarna vandra fritt.
Utgivningsår: 2009
Förlag: Pocketförlaget
Författare: Kristina Ohlsson
Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 398
Betyg: 4/5

#4 Bokbloggsjerka

Kategori: Allmänt

Denna veckan i Annikas bloggjerka ställer hon denna frågan:

Om du hittar en bok du gillar går du då bananas för att få tag på samtliga böcker som denna författare har skrivit?

Om jag hittar en författare jag verkligen gillar vill jag läsa alla böcker hon/han har gjort men jag gör det gärna inte direkt. Det får gärna gå någon bok emellan så man inte tröttnar, för det kan ju visa sig att författaren använder sig av något genom alla han/hons böcker som kan bli lite lång tråkigt!

På lån.

Kategori: Allmänt

I torsdags var jag på bibblan igen. Torsdagar är min bibblan dag. Denna veckan var det riktigt jobbigt för jag hittade så många böcker jag ville låna, men jag hade verkan plats för tio böcker eller styrkan att bära med så många böcker hem. Men det blev i alla fall fem, fyra ganska så tjocka!


Askungar - Kristina ohlsson
Ensamma hjärtan och hemlösa hundar - Lucy Dillon
En liten hattaffär på hörnet - Marita Conlon-Mckenna
Flaskpost från P - Jussi Adler-Olsen
Reptilrummet, skyskonen Baudelaire - Lemony Snicket (Som inte fastnade på bild)

Nyårslöftet

Kategori: Allmänt

En liten uppdatering om nyårslöftet. Jag skulle läsa tolv böcker från vill-läsa-listan (Även om den bara växer och växer hela tiden) så kan jag säga att jag nu har läst tre böcker fårän listan nämligen:Så det går ganska bra nu, Heja!

Ingen sommar utan dig - Jenny Han

Kategori: UngdomsböckerDetta är andra boken om Belly. (HÄR hittar du första)

(Från baksidan av boken): Så länge Belly kan minnas har hon tillbringat sommarna i huset vid havet, tillsammans med dem hon håller allra kärast, bröderna Jeremiah och Conrad. Men i år blir det inte så.
Förra sommaren hände något mellan Belly och Conrad. Något som sedan förstörde allt. Belly är djupt sårad, men när Conrad plötsligt försvinner är hon och Jeremiah de enda som kan hitta honom. Och allt kan bara ställas till rätta där det en gång började - vid havet.

Denna boken fullkomligt älskade jag! Den är väldigt lätt att läsa och det går snabbt också. Belly känns som om hon har blivit lite mognare hon är inte lika barnslig som hon var i första. Men det är en väldigt sorglig bok och jag grät floder till den. Det är väldigt mycket känsla i den. 
I denna boken får man ibland inte bara läsa ur Bellys perspektiv utan även Jeremiahs och det gillade jag verkligen! Nu i efterhand inser jag hur snyggt omslaget är också.

Första meningen: Det var en varm sommardag i Cousins.
Utgivningsår: 2011
Förlag: B. Wahlströms
Författarens hemland: USA
Antal sidor: 252
Betyg: 5 (Faktiskt!)
Antal Böcker:
Kvinnliga vs manliga författare:
Antal svenska författare:
Antal sidor:
Bästa boken:
de olika genre
bästa omslag:

Ur vulkanens mun - Helena Von Zweigbergk

Kategori: Drama

Första meningen:
Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Betyg:
Anna och Mats är på semester med deras två barn, Sebastian och Molly. Deras äktenskap håller på att gå åt skogen och de försör inte bara deras liv utan även barnens. De tror att en vecka på Sicilien ska hjälpa dem hitta tillbaka till varandra. Men ack så fel det blir! 

Boken är väldigt stark och man känner verkligen Annas frustration. Jag gillar verkligen boken men jag kan inte hjälpa att bli fruktansvärt irriterad på Anna! Kan hon inte bara säga ifrån? Tänker jag flera gånger.
Men också känner man mycket för barnen, det är verkligen synd om dem och det är så väl skrivet så man lever verkligen in sig i boken. Det är verkligen en verklighetsbaserad bok inte ett dugg överdriven!
Den berättas ur Annas perspektiv det hade varit kul om lite hade varit från Mats perspektiv också eftersom en person kan uppfattas på ett sätt men själv tycker man inte alls så. Snyggt omslag är det också lite så där lagom spännande.

Första meningen: Vi reser till Sicilien en vecka.
Utgivningsår: 2008
Förlag: Norstedts
Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 364
Betyg: 4++

Jippy!

Kategori: Allmänt

Titta vad jag såg! Fortsättningen! Den kommer ut nu i vår, kan inte hålla mig!

Tävla och vinn en minipocket från Excess!

Kategori: Allmänt

Just nu kan du vinna en minipocket från Exess. Det är en minipocket som får plats i byxficka. Allt du behöver göra är att länka HIT och HIT så är du med i tävlingen!

En olustig början - Lemony Snicket (Syskonen Baudelaires olycksaliga liv)

Kategori: Middle grade

Handlingen vet väl nästan alla om men den handlar om syskonen Baudelaires, Vilot, Klaus och Sunny. De uppstår plötsligt en brand i deras hem, syskonen var inte hemma men det var föräldrarna. Så syskonen är nu föräldrarlösa så de får flytta in hos en avlägsen släkting som ingen av syskonen gillar och han gillar inte dem heller. Från första sidan till sista så är det bara olyckligt för syskonen.

Eftersom jag har sett filmen så visste man ju allt som skulle hända i alla fall det mesta. Men jag läste på någon blogg att filmen var bara de tre första böckerna så det ska bli spännande efter man läst den tredjeboken och sen se vad som händer. Jag gillar att författaren tar med en själv i boken, att han börjat skriva till läsaren, oftast när det är ett ord som ska förklaras.

Första meningen:
Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Betyg:
Första meningen: Tycker du om berättelser med lyckligt slut bör du nog faktiskt läsa någon annan bok.
Utgivningsår: 2002
Förlag: Richters
Författarens hemland: USA
Antal sidor: 170
Betyg: 3+

hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann - Jonas Jonasson

Kategori: Feel-goodböcker

 
Allan ska fylla 100 men bestämmer sig då för att hoppa ut genom sitt fönster. Både det ena och det andra händer honom och plötsligt är han på rymmen från både poliser och tjuvar. Man får också hänga med genom Allans tidigare resor.

 
Jag gillar omslaget. Jag gillar Allan. Jag gillar handlingen. Men mest av allt gillar jag ändå Allan. Han är en riktigt fantastisk karaktär occh det lyfter historien mycket. Ibland kan jag känna att det blir lite segt, lite många namn att hålla koll på, vem gjorde var och när men jag gillar boken! 

Första meningen:
Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Betyg:
Första meningen: Man kan tycka att han kunde ha bestämt sig tidigare och att han kunde ha varit karl nog att meddela omgivningen sitt beslut.
Utgivningsår: 2010
Förlag: Pocketförlaget
Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 391
Betyg: 4
 
 

Tävling hos hundörat!

Kategori: Allmänt

Just nu håller Hundörat i en jätte rolig tävling. Tycker alla ska gå in och kolla in den HÄR

Nytt besök på bibblan.

Kategori: Allmänt

Efter mitt förra misslyckade besök, fick jag äntligen tag i lite ny läsning!
* Helena Von Zweigbergk - Ur vulkanens mun
* Jenny Han - Ingen sommar utan dig
* Lemony Snicket - En olustig början (Syskonen Baudelaires olycksaligas liv)
Något ni läst?

I-landsproblem

Kategori: Allmänt

Under tiden som gått har jag kommit fram till ett riktigt i-landsproblem. Nämligen när man ska läsa på bussen! Jag pendlar till skolan, då är bussen ett jätte bra ställe att läsa på. MEN så fort man har tagit upp boken börjat läsa, då stiger det på någon man känner som sätter sig jämte en så man inte kan läsa. Detta har hänt de senaste 6 bussresorna! 

Någon som känner igen er?

Besvikelse!

Kategori: Allmänt

Idag skulle jag jobba så jag åkte tidigare för att hinna gå in på biblioteket för att både lämna och låna nya böcker. Jag hade skrivit en lista på de böcker jag ville läsa, hade kollat upp så de fanns inne. Men sen när jag kommer fram visar de sig att de har stängt?! Bara sådär har de bestämt sig för att inte ha öppet idag och jag fick åka vidare, utan nya böcker...

Mordet i Eiffel tornet - Claude Izner

Kategori: Deckare/Thriller

 
Huvudpersonen Viktor äger en bokhandel och ska börja skriva en krönika i en väns tidning. Plötsligt börjar det hända massa mord som verkar vara utfört av bin. Viktor börjar spekulera lite i morden och inser att det är flera av hans närmaste inblandade. 

 
Jag tycker boken var ganska svår att läsa just för det var så mycket fransk med i den, vilket också är lite roligt men det var väldigt mycket gatunamn osv så jag tappade mig lite på det. Det var lite för många personer för att hålla reda på vem som var vem också. Det hoppar mycket mellan personerna också så ibland tog det ett tagg att förstå vem det var man läste om. Viktor som ska lösa den här mordgåtan är inte så duktig på det heller så som läsare kan man inte gissa vem som är mödare, jag hade inte ens en aning när det bara var ett par sidor kvar, vilket jag tycker är tråkigt. Tror jag blir lite besviken på att omslaget är så fint och namnet tycker jag är lockande!

Första meningen:
Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Betyg:
Första meningen: Åskmoln gled fram över ängen som låg inklämd mellan befästningsverken och godsstationen i Batignolles.
Utgivningsår: 2010
Förlag: Kabusa böcker
Författarens hemland: Frankrike
Antal sidor: 267
Betyg: 1++
 

Nyårslöftet

Kategori: Allmänt

Ett av nyårslöftet, "Läsa 12 böcker från min Vill-läsa-lista." börjar bra då jag redan nu läser en bok från listan! 

Har ni några nyårslöften inom bok eller blogg världen? :)

Den man älskar - Emily Griffin

Kategori: Chicklit


Den här boken hade tydligen två omslag, jag läste den rosa men jag föredrar det andra, det är lite snyggare och lockar lite mer.
 
Ellen bor i New York med sin framgånsrika man. Hon är fotograf och älskar hennes liv. En dag träffar hon sitt ex, Leo i en korsning. De tar en fika och plötsligt vänds Ellens värld upp och ner. Ska hon stanna hos sin trygga man Andy eller ska hon välja den spännande och passionerande Leo?

Jag tycker boken var väldigt seg och den hade inte behövt vara så lång för att få med allt. Det var riktigt jobbigt att ta sig igenom boken och det var först de sista sidorna det faktiskt hände något som var spännande och hade någon betydelse. 

Första meningen:
Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Betyg:
Första meningen: Det hände precis hundra dagar efter att jag gift mig med Andy, nästan på exakt samma klockslag som vår vigsel hade ägt rum vid halv fyra på eftermiddagen.
Utgivningsår: 2009 (Sverige)
Förlag: Forum
Författarens hemland: USA
Antal sidor: 362
Betyg: 1

Extra julklapp!

Kategori: Allmänt

Häromdagen fick jag en liten extra julklapp från mamma. Jag har hört både positivt och negativt om den, men det mesta har varit positivt så jag hoppas på det bästa!
Någon som läst den?

Sammanfattning 2011

Kategori: Sammanfattning

Så då var 2011 över. Jag har bara haft bloggen i tre månader men tänkte jag gör en sammanfattning ändå. Dessa tre månader har kanske inte varit det bästa i min läsväg men då blir det lättare att slå det nu i år. 

Antal böcker: 14

Biografer: 1
chicklit: 3
Deckare: 1
Erotik: 1
Fantasy: 1
Humor: 3
Mode: 1
Ungdomsböcker: 3

Man kan ju se att det är tre kategorier som är lite mer överlägsna. Blir förvånad över att jag läst tre ungdomsböcker för det började jag göra nu när jag startade bloggen annars har jag inte läst det på flera år. Sen är det konstigt att deckare bara är en för det är faktiskt en genre som jag gillar väldigt mycket. 

Men nu är det ett nytt år så då blir det nya tag!