Bokparadiset

Strandsatta på en ö

Kategori: New Adult


Titel: På ön
Författare: Tracey Garvis Graves
Serie: -
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 350

Handling: Den trettioåriga läraren Anna Emerson är på väg till familjen Callahans sommarhus på Maldiverna. Bredvid henne på flyget sitter den sextonårige T.J. Callahan, pojken hon ska undervisa, som nyligen genomgått en lyckosam cancerbehandling. Men semestern tar en oväntad vändning. Piloten drabbas av hjärtattack och privatplanet kraschar i Indiska Oceanen.

Anna och T.J. överlever men är strandsatta på en öde ö. I det ogästvänliga klimatet tvingas de samarbeta för att överleva. I takt med att T.J. mognar söker de närhet hos varandra. De inleder en förbjuden kärleksrelation, väl medvetna om den åldersskillnad som kommer att dömas ut av nära och kära. Och medan känslorna fördjupas förvandlas veckor till månader och månader till år. Kommer de någonsin att bli räddade? Finns det hopp för deras kärlek bortom den öde ö där de befinner sig?
Jag har hört mycket gott om den här, men hade ingen aning om att den blivit översatt. Men jag köpte den, läste den till och från tåget sen när jag kom hem var jag tvungen att läsa ut den. Japp så fast blev jag i den. Väldigt beroendeframkallande bok. Men jag tycker oftast att New adult böcker är det. 

Jag älskar att läsa om när de är strandsatta för det händer så mycket. Visst att allt kanske inte är helt sannolikt men hade det varit de hade boken varit väldigt tråkigt. Så det får man räkna med. Jag gillade mest första halvan av boken. Men samtidigt förstår jag varför författaren drog åt det hållet hon gjorde. Men jag tyckte fortfarande sista halvan var sjukt bra. 

Jag gillar båda karaktärerna. De har en väldig kämparinstinkt. Sen är det fint hur bra de kompletterar varandra. Men de skiljer inte ut sig så mycket ifrån andra karaktärer. Detta är mer en handlingsdriven bok. 

Är ni intresserade av NA så är det här absolut ett måste. Samtidigt är det en bra bok att börja med tycker jag. Helst kanske den ska läsas på sommaren, eller när man längtar till sommaren. I vilket fall som helst är det en väldigt bra bok. 

Har du läst...

Kategori: Listor/Taggar

Fina Klara taggade mig till den här tagen. Det har tagit lite tid men nu så!

Har du läst...
 
...en bok med snö på omslaget?
 
 
...en bok som handlar om krig?
 
...en bok som är skriven av en finsk författare?
Trollvinter av Tove Janson. 

...en bok som är över 800 sidor?
 
...en bok som har ett spöke som huvudkaraktär/har en stor roll?
 
...en bok där någon av huvudkaraktärerna äger en affär?
 
...en bok där någon av huvudkaraktärerna är fruktansvärt rik?
 
...en bok som handlar mycket om djur?
 
...en bok vars titel innehåller ordet "En"?
 
...en bok som utspelar sig på hösten?
 
...en bok som knappt innehåller några glada inslag?
 
...en bok som handlar om bröllop?
 
...en bok som handlar om häxor?

...en bok som utspelar sig på en ö?
 
...en bok som har en karaktär som du kan känna igen dig i?
 
...en bok som utspelar sig i rymden?
 
...en bok som det finns ett mycket gammalt hus i?
 
...en bok som handlar om en bokhandel?
 
...en bok som i titeln innehåller något av de fyra elementen? (eld, vatten, luft, jord)
 
Taggar alla som har läst någon av böckerna ovan!

P.S. Jag älskar den här boken

Kategori: Contemporary


Titel: P.S. I still love you
Författare: Jenny Han
Serie: #2 To all the boys I've loved before
Förlag: Scholastic
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 337

Andra boken i en serie så recensionen innehåller spoilers!

Handling: Lara Jean didn’t expect to really fall for Peter.
She and Peter were just pretending. Except suddenly they weren’t. Now Lara Jean is more confused than ever.
When another boy from her past returns to her life, Lara Jean’s feelings for him return too. Can a girl be in love with two boys at once?
Direkt efter att jag läst ut To all the boys I've loved before beställde jag den här. Jag kan inte få nog av familjen Song. Önskar att Han bestämmer sig för att skriva en tredje bok också, skulle göra mig så lycklig!!! Många tycker den här boken är bättre än första, men jag håller nog inte riktigt med. Jag älskar den här men favoriten är nog ändå första om jag måste välja. 

Dels är det de här med Peter och John. Första boken så hejade jag på Peter vilket jag även gjorde i den här. Men sen är ju John så himla söt så jag vill att hon ska vara med honom, men samtidigt älskar jag ju Peter. Med andra ord kan man säga att Jenny Han är en mästare på att skriva om karaktärer som man älskar. 

Denna duologin är verkligen perfekt för sommaren. Det är lättsamt men samtidigt så faller man pladask och det är verkligen inget man glömmer. Jag längtar tills det har gått lite tid så att jag kan läsa om böckerna igen. Men det får nog ändå vänta tills sommaren närmar sig lite. Har du inte läst eller påbörjat den här serien är det ett måste. Jag insisterar, gå och köp/låna boken NU!

Friday reads

Kategori: Video

Tänkte jag skulle visa upp för er vad jag kommer läsa i helgen (fredagar räknas som helg). Eftersom min läsning börjar redan på fredag morgon så gjorde jag videon idag. Den är lite kort men hade så lite batteri, dessutom dog den i slutet. Det är en bra hög för tre dagar plus att jag ska göra en heldel i helgen. Men det är sista helgen innan skolan börjar så jag tänker trycka in så mycket läsning jag bara kan! 

Vad ska ni läsa i helgen? 

En nördig bok

Kategori: Contemporary


Titel: The summer I became a nerd
Författare: Leah Rae Miller
Serie: -
Förlag: Entangled
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 258

Handling: On the outside, seventeen-years-old Madelyne Summer looks like your typical blond cheerleader - perky, popular and dating the star quaterback. But inside, Maddie spends more time agonizing over what will happen in the next issue of her favorite comic book than planning pep rallies with her squad. That she's a nerd hiding in a popular girl's body isn't just unknown, it's anti-known. And she needs to keep it that way.
Hört mycket negativa saker om den här boken så var väldigt osäker på om jag skulle läsa den. Men det visade sig vara tur att jag gjorde det, gillade boken väldigt mycket. Man ska inte alltid lyssna på vad andra tycker!

Den är boken är perfekt om man vill ha något roligt och lättsamt. Boken handlar om Maddie som är väldigt populär, men i hemlighet älskar hon serietidningar, vilket hon döljer eftersom att hon tror att hon skulle sluta vara populär om hon visade den sidan. Men sen under sommaren träffar hon en kille som älskar allt det där "nördiga" serietidningar, rollspel olika sorters spel. Den här boken fick mig att bli sjukt sugen på att läsa seriealbum (vilket jag inte läser, men ska ge det en chans) så direkt när jag läst ut boken beställde jag hem några stycken. Bara att man får den känslan av boken är ju toppen!

Maddie har många stört sig på och visst jag kan förstå varför. Hon borde bara prata med sin bästa kompis och inte göra allt så komplicerat. Men samtidigt hade jag inga problem alls med henne. Jag tycker det mest är roligt när hon är så nervös att pakera utanför en butik som säljer serie för att hon är rädd att någon ska se henne. 

Med andra ord det här är en jätterolig och lättsam bok. Perfekt att läsa på sommaren. Så är du nyfiken på den och du tror att du hade gillat den borde man absolut plocka upp den! 

mycket 4/5

100

Kategori: Allmänt

Alltså jag kan inte fatta det men idag läste jag ut min 100:ade bok. Med andra ord har jag klarat mitt Goodreads mål. Så himla glad att jag redan har hunnit läsa så mycket. Liksom i hela mars läste jag ju bara tegelstenar så förstår inte hur jag har hunnit. Sen jag började blogga har jag aldrig läst 100 böcker så här tidigt, brukar vara i slutet av oktober typ. Men kul är det! 

Min hundrade bok. 

TAG

Kategori: Listor/Taggar

Blev taggad av fina Sandra för typ 100 år sen. Men det var så svårt så har tagit väldigt lång tid att bli färdig! Man ska alltså hitta favoritböcker titlar som passar på en bokstav i hela alfabetet. Alltså en favoritbok per bokstav. 

- Aristotele och Dante discover the secret of the universe 
B - Britt-Marie var här
C - Chanslös
Den ökända historien om Frankie Landau-Banks
E - Eleanor & park
F - Flirting in Italian
G - Gone
H - Hemligheternas rike
I - Iron knight
J - Jelico Road
K - Karriär och köksbesvär
L - Livet efter dig
M - Magin
N - När Gud var en kanin
Out of sight out of time
På ön
Q - 
R - Rubinröd
S - Systrar i jeans 
The duff
Undret
Vampire academy
W - Winger
X - 
Y - 
Z - 
Å - 
Ä - Äglar och demoner
Ö - Ögat över månskäran
 
Väldigt svårt det här, men lyckades ändå med väldigt många. Hoppas ni får några boktips. 

En bok om överklass och frasiga klänningar

Kategori: Chicklit

 
Titel: Deluxe
Författare: Anna Godbersen
Serie: #1 Deluxe
Förlag: B.Wahlströms
Utgivningsår: 2008
Sidantal: 427

Handling: Manhattan, 1899. Med sin fina familjs goda rykte att tänka på tvingas den unga, vackra och mycket omsvärmande Elisabeth Holland att välja mellan sina familjeplikter eller den sanna kärleken - den förbjudna kärleken. Men så händer det ofattbara: Flickan vars lyxiga leverne livat upp stadens skvaller sidor drunknar i störmvirvlarna från Hudsonsfloden. I flera dagar söker man efter hennes kropp utan att finna den, 
Jag har velat läsa dessa böcker sen tidiga tonåren. Jag försökte hitta dem på biblioteket men de fanns inte. Så sen när jag hittade de på bokrean för typ tre år sen kanske blev jag superglad. Dock dröjde det till mars 2015 innan jag läste första boken. Anledningen var för att när jag började bokblogga så hörde jag väldigt negativa saker om serien vilket gjorde att jag blev mindre sugen på att läsa böckerna. Men tillslut drog jag Deluxe ifrån min bokskål och jag läste den. Och gillade boken väldigt mycket. 

I prologen blir man helt överrumplad med massa namn. Får alltid panik av det eftersom jag tror att jag måste komma ihåg alla, men givetvis var det inte så. Dock får man läsa om en grej som händer i slutet av boken och sen börjar första kapitlet flera veckor tidigare än händelsen. Jag ogillar sånt väldigt mycket, just för att slutet blir ju inte lika spännande, då vet man ju redan vad som kommer att hända. 

Jag gillar att man får följa flera olika personer. Men inte att i en speciell ordning, ni vet att alla får ett kapitel fast i en speciell ordning. Utan här följer man några men sen efter halva boken typ fick man läsa från några andras PoV. Det gjordes väldigt snyggt i den här boken. 

Boken har fått rykte om sig at vara som Gossip girl fast på 1800-talet istället. Jag gillar det väldigt mycket. Även om karaktärerna är väldigt steriotypiska så gillar jag boken mycket. Den är väldigt underhållande, kanske inte lämnar så mycket tankar men det underhåller vilket är det böcker ska göra för mig. 

Förstår inte varför jag inte plockat upp bok tidigare tänkt på det sen jag läste ut den här. Men tror jag kommer plocka upp den väldigt snart. 

3.5/5

A-Ö taggen.

Kategori: Listor/Taggar

Vet att det är många som har hoppat på A-Ö taggen vilket jag också är sugen på att göra. Första inlägget kommer nog upp under helgen eller om några dagar. 

A - Allvarlig. En bok du tog på allvar.

En bok som tog upp allvarliga ämnen. Du läste den för underhållning, men tog den på allvar.

B - Besvikelse. En bok som inte levde upp till dina förväntningar.
Du såg verkligen fram emot att läsa den här boken. Anledningen spelar ingen roll. Men det slutade som en stor besvikelse.

C - Cirkus. En bok som det hände mycket i.
Saker hände hela tiden i den här boken. Du hängde knappt med.

D - Dramatik. En väldigt dramatisk bok.
Kärlekstrianglar, familjedrama, livsfarliga situationer. Dramatiken i den här boken gjorde det svårt för dig att lägga ner den.

E - Eftertänksamhet. En bok som fick dig att tänka.
Vare sig boken var en deckare eller bara fick dig att tänka mer på något speciellt i allmänhet. Den här boken gav din hjärna en work-out.

F - Fattig. En bok med en fattig huvudkaraktär.
Den här stackars huvudkaraktären har det inte lätt i livet. Kanske det blir bättre senare?

G - Gråt. En bok som lämnade dig i tårar.
Tårarna slutade inte strömma när du läst den här boken.

H - Humor. Den roligaste boken du någonsin läst.
Här strömmade tårarna av en helt annan anledning. Du kunde inte sluta skratta när du läste den här boken.

I - Ilska. En karaktär som gjorde dig frustrerad.
Ibland förstår man inte hur karaktärerna tänker. Just den här karaktären gjorde dig extra frustrerad.

J - Jul. En bok som bör läsas när det snöar.
Marken där ute är täckt av snö och du vill inget hellre än att krypa upp i soffan där inne och läsa om boken.

K - Klocka. En bok om tidsresor.
Det kan vara framåt eller bakåt i tiden. Vad föredrar du?

L - List. En ovanligt smart bokkaraktär.
Den här karaktären bara måste vara släkt med Einstein. Hur annars kan hen vara så smart?

M - Mörk. En bok med mörka toner.
Det är inte Fifty Shades of Grey vi snackar om här. Nej, den här boken hade inte kunnat bli mörkare ens om du läste den på natten. Skräck, sorg, ilska. Den här boken levererar.

N - Nostalgi. En bok du läste som barn.
Den här barndomsboken får dig att le och önska att du var liten igen.

O - Okej. En bok som inte var dålig, men inte särskilt bra heller.
Den här boken fick dig att säga "Meh" och rycka på axlarna. Den var liksom bara okej.

P - Papegoja. En bok du känner härmade en annan.Du känner att författaren var starkt inspirerad av en annan mer känd bok när du läste den här boken.

Q - Quagga. En bok som dog ut snabbt.
Quaggan dog ut under senare halvan av 1800-talet. Vilken bok känner du var hypad under en kort period, men sedan glömdes bort.

R - Rekommendation. Den bok du senast blev rekommenderad.
Hade ingen sagt åt dig att läsa den här boken hade du förmodligen knappt tittat på den.

S - Spoiler. En bok du blev spoilad om slutet på.
Argh, det är så frustrerande! Vilken bok blev du mest spoilad på?

T - Trend. En boktrend du vill upplysa.
Böcker, speciellt ungdomsböcker, har gått igenom en massa trender. Ett år är det vampyrer, det andra är det sjöjungfrur. Vilken trend föredrog du?

U - Ungdom. En ungdomsbok du avgudar.
Hinduismen har tusentals gudar. Det finns tusentals ungdomsböcker i världen. Vilken ungdomsbok avgudar du mest?

V - Verklighet. En bok utan övernaturliga inslag.
Här finns inget av varken övernaturliga varelser, gömda kungadömen eller magi. Vilken är den bästa och mest verklighetstrogna bok du har läst?

W - Whisky. Vad är din smak när det kommer till böcker?
Vissa gillar whisky, andra föredrar jordgubbssaft när de sitter framför en varm brasa i sin stora herrgård (om man nu har en sådan, jag har klarat mig lika bra utan). Vilken genre i böcker är din smak?

X - Xylofon. En barnslig bok.
Xylofonen känns lite barnslig för många. Vilken bok/ungdomsbok känner du var för barnslig för dig?

Y - Ynkrygg. En feg karaktär.
Det finns många fega karaktärer i bokvärlden, men den här toppar listan. Vem är den största ynkryggen du har stött på i en bok?

Z - Zebra. En karaktär du inte visste var god eller ond.
Är hen verkligen så ond eller god som hen utger sig för att vara? En karaktär du var osäker på vilken sida tillhörde. Alternativt en karaktär som visade sig inte vara på den sida du först trodde.

Å - Ålder. En bok som utspelar sig för minst hundra år sedan.
Titanic, Jorden är platt, vikingaskepp, upptäckten av elden eller ännu längre tillbaka i tiden. Vilken är den bästa bok du har läst som utspelar sig för minst hundra år sedan? Notera att tidsresor från vår tid bakåt inte gills.

Ä - Ärvd. En bok du läste efter att dina föräldrar läste den.
En av dina föräldrar rekommenderade den här boken till dig efter att de själva läst den. Vad tyckte du själv om den?

Ö - Överskattad. En bok du inte tycker förtjänar hypen.
Jag tror att vi alla har varit där. Den här boken fick dig att undra varför alla andra tycker om den så himla mycket.

I min brevlåda 78

Kategori: Nya böcker

Så jag ännu mer nya böcker. Men det är ju så kul! 


Det var min födelsedag för typ 16 dagar sen. Min pojkvän gav mig dessa tre. Blev nog ändå gladast för Uprooted den är ju såå fint. Men nu kan jag äntligen läsa färdigt THI och TID (läser dem i utgivningsordning). 

 
På en sida på Facebook (tror den heter böcker/tidningar köpes och säljes eller något liknande) hittade jag de här tre. Alla böckerna finns på min TBR-lista på Goodreads men blir aldrig köpa. Så nu slog jag  till när jag fick de billigt :)

 
Två rec-ex från Modernista och sen ett bokbyte. 

Sjukt bra fantasy

Kategori: Fantasy

 
Titel: Sista riket
Författare: Brandon Sanderson
Serie: #1 Mistborn
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 743

Handling: I tusen år har aska fallit från himlen, inga blommor har blommat och täta dimmor har gjort nattens mörker fruktat. Den evige och odödlige Överstehärskaren och aristokratin styr och vanligt folk är dömda att leva i underkastelse och slaveri.
Men mitt i all hopplöshet dyker Kelsier upp, en överlevare från de hålor dit Överstehärskaren skickar de dödsdömda. Kelsier har allomantiska förmågor - magiska styrkor som nästan bara aristokratin besitter - och en plan om hämnd och frigörelse. Samtidigt stryker tjuvtjejen Vin runt på gatorna i huvudstaden. Även hon är allomantiker - men vet inte själv om det förrän Kelsier drar in henne i sina planer. För att Keslier och Vin ska lyckas störta Sista riket är det mycket som måste gå i lås. Inte minst måste Vin bemästra sina allomantiska krafter...
Sen jag hörde att den skulle översättas har jag verkligen väntat på det. Sen när den damp ner i brevlådan tog det ändå några månader innan jag läste den. Tyvärr var det tjockleken lite som gjorde det. Men kan säga när jag läste boken tänke jag inte en ända gång på att den var tjock (eller okej, det var lite jobbigt ibland att hålla upp boken). Men alltså jag ville inte att den skulle ta slut, och sidorna bara flög fram. 

Är man inte supervan vid att läsa highfantasy tror jag att man kanske inte kommer älska den. Men är man ett riktigt fantasyfan så kommer man älska den. Jag samläste ihop med min pojkvän (köpte de tre första böckerna till honom för visste att han skulle gilla serien och han köpte aldrig den själv). Jag jobbade sex dagar den veckan vi påbörjade boken, min pojkvän däremot flög genom hela boken och har redan börjat på nummer två, kan säga att vi älskade boken lika mycket. 

Världen som Sanderson har byggt upp är verkligen komplett och man blir så fängslad. Det är fördelen med fantasy, böckerna är ofta så tjocka och därför blir det mycket uppbyggnad av världen. Sen gör det ju mycket också att karaktärerna är helt fantastiska. Av gänget som man får läsa om är det inte ingen som jag inte gillar. Älskar speciellt Vin och Keliser. Vin för att hon är så trovärdig, stark och fruktanvärt envis. Kelsier för att är rolig, smart och helt orädd. 

Ska vi prata om handlingen så ÄLSKAR jag den. Alltså älskar kriminella gäng som planerar kupper. Kan säga att slutet är så galet spännande. Jag hade gått och lagt mig men låg vaken och tänkte på boken, slutade med att jag smög upp satte mig i soffan och läste de sista 150 sidorna fram till halv tre på natten. Men det var de helt klart värt. Det gick inte att sluta, de sista 150 sidorna är så actionpackade att man glömmer bort tid och rum. 

Jag trodde det bara skulle vara tre böcker i serien men tydligen är det sju. Hoppas på att Modernista kommer att fortsätta översätta den här serien och att tvåan kommer snart. Jag vet inte om jag kan vänta alltså, kanske får jag redan nu läsa pojkvännens böcker.. 

Sen måste man ju bara nämna omslaget. Jag älskar det, så sjukt snyggt när det är så stilrent och få färger. Så glad att Modernista valde just det här. 

Gillar du highfantasy och vill ha något riktigt bra så kommer inte Sista riket att göra dig besviken. Läs den. 

Tusen tack till Modernista för rec-exet!

Augusti-enkät

Kategori: Listor/Taggar

Fina Alba taggade mig, tack för det :) 

1. De flesta är överens om att sommaren 2015 inte har varit någon höjdare vädermässigt, hittills. En del läser mycket när det regnar, andra sitter mest och trånar efter den där solstolen som inte går att använda. Hur har din lässommar varit? (Hittills, även här, sommaren är ju inte slut ännu.)
Oftast brukar jag läsa som minst på sommaren vilket jag nog även gjort i år. Men då har jag ändå läst mera än föregående år. Så för att jämföra med resten av året har jag läst mindre men jag är ändå läst en hel del. Dock hade jag gärna läst mycket mer. 

2. Nämn tre böcker du bara måste läsa i augusti (gamla eller nya).


3. Vilka nya böcker som kommer i augusti längtar du efter?
Jag har inte sten koll faktiskt men Röd drottning av Victoria Aveyard men mest Eldtronen av Rick Riordan

4. Kräftor eller surströmming. I augusti är det premiär för dessa "delikatesser". Vilket väljer du helst?
Inget av det. 

5. Vilken är den bästa boken du har läst i sommar?
Läst så himla många bra böcker i sommar, men här är några men har läst väldigt många bra.  
 

6. Finns det någon för dig ny författare som du är sugen på att läsa i höst?
Inget som jag har tänkt på. 

7. För många är ju också augusti förknippat med skolstarten. Har du något starkt läsminne från skolåren?
När jag gick i grundskolan hade vi inte speciellt mycket läsning. Dock när jag gick sista året på gymnasiet så fick i en ny lärare och då hade vi obligatorisk läsning. Ni vet hur man alltid tycker det är jättehemskt? Men med henne var det aldrig det för hon valde så himla bra böcker, att faktiskt hela klassen tyckte böckerna var bra. Och då gick jag ändå i en klass med 20 killar som inte tyckte läsning var speciellt kul. 

8. Semestern är kanske slut, men hur gör du för att hålla liv i sommarkänslan lite till?
Tjae augusti är ju en sommarmånad så då behöver jag inte hålla kvar sommarkänslan direkt, men klart när det är fint väder hjälper det ju mycket. Men i år funderar jag om jag inte ska läsa lite sommarböcker även i september för att hålla kvar sommaren lite. 

9. Anta att det börjar komma en hel del höstböcker hem till dig, men du är ju inte färdig med de böcker du planerat att läsa i sommar ännu. Samtidigt vill du kasta dig över nyheterna. Hur prioriterar du?
Jag tar det jag känner för. Vilket troligen blir de nya böckera. Har jag gjort en planering betyder inte det att jag måste följa den, kan ju lästa resten av böckerna nästa år. 

10. Till sist, vilken är höstens allra mest efterlängtade måste-läsa-direkt-bok för dig?
Jag vill gärna säga den illustrerade verisonen av Harry Potter som kommer ut, men den verkar bli väldigt dyr. Men sista boken i raven boy serien ska väl komma ut? 

Eftersom det redan är så många som har gjort denna taggar jag alla som inte har gjort den! 

Sista Percy Jacksonboken

Kategori: Mytologi

 
Titel: Percy Jackson and the olympians
Författare: Rick Riordan
Serie: #5 Percy Jackson
Förlag: Disney Hyperion
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 381

Handling: All year the half-bloods have been preparing for battle against the Titans, knowing the odds are against them. Kronos is stronger than ever, and with every god and half-blood he recruits, his power only grows. 

In this momentous final book in the "New York Times" best-selling series, the prophecy surrounding Percy's sixteenth birthday unfolds. And as the battle for Western civilization rages on the streets of Manhattan, Percy faces a terrifying suspicion that he may be fighting against his own fate.
Ni som har läst Percy Jackson böckerna vet att handlingen är väldigt lika mellan böckerna. Men i den här sista boken sticker verkligen ut. Vilket är tur eftersom det är sista i serien. Det är spännande från sida ett till 381, med andra ord hela boken. Det händer saker precis hela tiden. 

Det här är min favoritbok i serien vilket är kul för jag brukar annars inte gilla sista böckerna riktigt lika mycket som tidigare böcker. Men här gjorde jag väl det just för att boken har ett så högt tempo och den skiljer sig ifrån första böckerna. 

Det är ju inte riktigt slut på Percy ändå, han ska ju vara med i spinoff serien som jag inte riktigt har koll på vad den heter. Men jag har tänkt att läsa den också, Riordan skriver så underhållande böcker. 

starkt. 4.5/5

The Archived

Kategori: Övernaturligt

 
 Titel: The Archived
 Författare: Victoria Schwab 
 Serie: #1 The Archived
 Förlag: Hyperion 
 Utgivningsår: 2014
 Sidantal: 321

 Handling: Imagine a place where the  dead rest on shelves like books.
 Each body has a story to tell, a life seen  in pictures that only Librarians can read.  The dead are called Histories, and the  vast realm in which they rest is the  Archive. Da first brought Mackenzie  Bishop here four years ago, when she  was twelve years old, frightened but determined to prove herself. Now Da is dead, and Mac has grown into what he once was: a ruthless Keeper, tasked with stopping often-violent Histories from waking up and getting out. Because of her job, she lies to the people she loves, and she knows fear for what it is: a useful tool for staying alive. 
Being a Keeper isn't just dangerous-it's a constant reminder of those Mac has lost. Da's death was hard enough, but now that her little brother is gone too, Mac starts to wonder about the boundary between living and dying, sleeping and waking. In the Archive, the dead must never be disturbed. And yet, someone is deliberately altering Histories, erasing essential chapters. Unless Mac can piece together what remains, the Archive itself might crumble and fall. 

Ända sen jag hörde talas om den här boken har jag velat läsa den. Alltså ett arkiv med döda människor som ibland vaknar upp igen. Det måste ju vara bra. Och det var de. Även om jag hade lite koll på handlingen så överraskade den mig ändå. Var inte alls beredd på den värden Schwab hade byggt upp. Älskade verkligen hela världen och konceptet. 

Boken är sjukt spännande och det går liksom inte sluta läsa. Man blir helt fast i boken. Att huvudpersonen är väldigt nyfiken av sig gör det hela mer spännande. Dock måste jag säga att jag var helt förvirrad över det här med hennes pappa. Fattade inte om han var död eller inte, alltså jag tänke att han var ett spöke men man fick liksom ingen förklaring till det. Varför var han ett spöke borde inte han vara i arkivet som alla andra?! Missade jag det när jag läste? Ni som har läst får ju gärna säga vad ni tänkte om det. Det stod ju att han var ett spöke så det fattade jag men varför? Och varför tyckte ingen annan att det var konstigt? 

Hört så mycket bra om Schwab och jag måste säga att redan efter första boken verkar det precis sådär lovande som folk säger. Jag hoppas att tvåan kommer vara minst lika bra som den här. 

Väldigt bra bok som jag starkt rekommenderar. Så himla snygga omslag också! 

I min brevlåda 76 - fortsättningen

Kategori: Nya böcker

Videon bröts innan jag var färdig vilket jag helt glömde bort. Därför fotade jag de två sista böckerna.


Secret society girl kom upp på goodreads för att jag gillade systrar i jeans och ville ha något som man kunde jämföra med den serien. Anne of Green gables fick följa med för att jag blev väldigt sugen på att läsa dessa klassiker. Hört väldigt mycket gott om och hoppas att jag kommer gilla. Dessa omslag är så fina!!!! 

I min brevlåda 76 - Book haul del 2

Kategori: Nya böcker

Här kommer andra delen i min book haul! 

Månadssammanfattning Juli

Kategori: Sammanfattning

 
81. Oceanen vid vägens slut - Neil Gaiman
82. Things we know by heart - Jessi Kirby
83. Pojken i randig pyjamas - John Boyne
84. Doon - Carey Corp & Lorie Langdon
85. Sju minuter över midnatt - Patrick Ness
86. Fangirl - Rainbow Rowell
87. Harry Potter och hemlighternas kammare - J.K Rowling
88. Tyst - Hannah Harrington
89. To all the boys I'll loved before - Jenny Han 
90. The land of stories; Beyond the kingdoms - Chris Colfer 
91. Spells - Aprilynne Pike (Inte med på bilden)
92. Percy Jackson; The olympians - Rick Riordan (Inte med på bilden)

Antal böcker: 12
Antal svenska/Engelska: 5/7
Antal sidor:  4112 sidor
Antal kortisar (under 200): 1 st 
Antal tegelstenar (över 500): 0st 
Påbörjade böcker: Delerium
Författarnas nationaliteter: USA (8) England (2) Irland (1)
 
Köpta: 12
Rec-ex: 
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 2

Mellan böcker i en serie: 2

Avslutade serie: 1
Antal omläsningar: 1

Sammanfattning: Trots att jag har haft mycket mindre lästid än vad jag brukar (flyttat och jobbat) så har jag ändå hunnit med väldigt många böcker. Väldigt bra böcker framförallt! Ska försöka läsa så mycket jag kan i augusti eftersom sen börjar skolan. Börjar med praktik och numera ska jag ju pendla så lär vara borta hela dagarna.. Men hinner iaf läsa på tåget! 

Fangirl

Kategori: Contemporary

 
Titel: Fangirl
Författare: Rainbow Rowell 
Serie: -
Förlag: St. Martin's Griffin
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 448

Handling: In Rainbow Rowell's "Fangirl," Cath is a Simon Snow fan. Okay, the whole world is a Simon Snow fan, but for Cath, being a fan is her life--and she's really good at it. She and her twin sister, Wren, ensconced themselves in the Simon Snow series when they were just kids; it's what got them through their mother leaving.

Reading. Rereading. Hanging out in Simon Snow forums, writing Simon Snow fan fiction, dressing up like the characters for every movie premiere.

Cath's sister has mostly grown away from fandom, but Cath can't let go. She doesn't want to.
Now that they're going to college, Wren has told Cath she doesn't want to be roommates. Cath is on her own, completely outside of her comfort zone. She's got a surly roommate with a charming, always-around boyfriend, a fiction-writing professor who thinks fan fiction is the end of the civilized world, a handsome classmate who only wants to talk about words . . . And she can't stop worrying about her dad, who's loving and fragile and has never really been alone.


 

Den här boken har fått vänta länge på att bli läst. Anledningen var att jag inte ville bli besviken, Elenor och park var ju f.a.n.t.a.s.t.i.s.k, Tyvärr blev jag lite besviken. Aldrig bra att ha för höga förväntningar. 

Boken handlar om Cat som ska börja på college med sin tvillingsyster, Wren. De har alltid delat rum och så tror Cat att de kommer bli även på college. Men Wren vill inte det och med andra ord är Cat väldigt utanför sin comfort zone. Cat håller även på att skriva fanfiction om Simon Snow som är Harry Potter ungefär. 

Det enda jag egentligen inte gillar är Simon Snow grejen. Inte att hon skriver fan fiction om det, men mellan varje kapitel är det ett utdrag antingen från riktiga Simon Snow boken eller något hon har skrivit. Jag läste alla dem styckena eftersom jag trodde det skulle behövas i historien men det gör de inte. Så egentligen hade jag bara kunnat hoppa över att läsa dem. Läser jag om boken kommer jag hoppa dem, för det var liksom inte de jag ville läsa om. 

Rowell är helt fantastisk på att göra karaktärer. Dels så känns de så verkliga och dels så behöver man ingen historia man vill ändå bara läsa om karaktärerna och vad de tänker. Det är helt otroligt. Cat har social fobi vilket jag nog aldrig tidigare läst om. Det är väldigt intressant eftersom jag är ungefär precis tvärtom och älskar att prata och träffa nya människor. Just därför kan jag inte relatera alls till Cat och blir liksom lite irriterad ibland, t.ex när hon tänker att hon ska äta proteinbars till oktober för att slippa gå in i matsalen. Men samtidigt är nog detta vanligare än man tror så det är väldigt viktigt att läsa om. Böcker som kan förstå hur det är för andra människor är superviktigt! 

Betyget är inte en femma men det är 4.5!! 
MYCKET