Bokparadiset

Back on track!

Kategori: Allmänt

Det har varit lite konstig uppdatering här, men det har varit mycket förändringar de två senaste veckorna som påverkat mest negativt men nu har jag börjat bearbeta det och på måndag är jag back on track som vanligt! Kan säga att det föll ner väldigt roliga rec-ex nu i veckan så det kommer ni få se. Recensioner har jag nästan på hög och även en månadsammanfattning ska vi hinna med! 

I min brevlåda 10

Kategori: Nya böckerTvå förlag som vet hur man skickar bra rec-ex! Från BWhalströms fick jag den röda handsken med två röda hanskar istoppade, mycket roligt. Av Bonnier Carlsen fick jag En natt som var fint invirrad i ett snörre med ett hjärta i. Riktigt roliga paket att öppna! Ska bli så roligt att läsa dessa! 

Ekar..

Kategori: Allmänt

Ja just nu ekar det lite tomt på bloggen, återkommer när jag har bättre saker att säga! 

Parisresan

Kategori: UngdomsböckerTitel: Parisresan
Författare: Bitte Havstad
Förlag: Opal
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska

Från Adlibirs: Nora har ingen pappa. Det har hon aldrig haft. Men när hennes extraföräldrar mormor och morfar bjuder henne, mamma och morbror med respektive till Paris så får hon för första gången höra historien om sin pappa. Hur han och mamma möttes i Paris och blev jättekära men skildes åt utan att byta adress. Nu vill mormor och morfar att mamma ska få återuppleva Paris och att Nora ska få se sin pappas stad.
Väldigt mysigt omslag är det. Passar som en sommarbok att ligga ute och läsa!

Boken är nog mer anpassad för yngre men det gör inget boken var jättemysig ändå och jag grät jättemycket till den faktiskt! Den är ju väldig förutsägbar men det gör inget, ibland behöver man lättsmälta böcker. Boken går jättefort att läsa men det kanske inte är så konstigt då den är på 188 sidor. 

Nora, huvudpersonen, blir jag lite irriterad på ibland, men man fåår tänka att hon inte är så gammal, tror hon var elva? Hur mogen är man då i alla situationer? Så det gör inte eftersom för det mesta så gillade jag henne!

Tack Opal för rec-exet!

Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 188sid.
Första meningen: "Jag är Nora" skriver Nora i sin nya dagbok, som fått ligga orörd sedan födelsedagen i Maj.
Betyg:  

Legenden om Morwhayle del 1

Kategori: FantasyTitel: Häxmästaren
Författare: Peter Bergting
Serie: Legenden om Morwhayle
Förlag: Semic
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska

Från Adlibris: En motvillig hjälte och hans försvunna tvillingsyster. Ett magiskt svärd. En uråldrig drake. En ondskefull häxmästare, på väg att åter stiga upp ur graven.

Arteil Krill är femton år och har levt nästan hela sitt liv i småstaden Gopnyk. För tio år sedan försvann hans tvillingsyster Malda under mystiska omständigheter. Arteil trodde väl aldrig att han skulle få se henne igen - och definitivt inte att hon en dag plötsligt skulle stiga fram ur en magisk portal bakom garderoben i hans eget sovrum!

Så börjar en halsbrytande resa. Arteil och Malda beger sig till den myllrande staden Morwhayle, på andra sidan havet.


Detta är en riktig fantasybok. Den har drakar, magiskt svärd, en häxmästare och ett riktigt mysterium. Direkt när jag började läsa känndes det som om det var något jag skulle gilla. Jag fattade tycke om karaktärerna. Men ju längre in i boken ju mer förvirrad blev jag, jag hade ingen aning om vem det gick att lita på, vem stod på vilken sida, vem är ond vem är god? Detta gjorde att jag läste ännu mer jag var tvungen att veta hur det skulle sluta. Säger bara att det är tur att jag har del två som ligger och väntar på mig. 

Något som jag verkligen gillade var att när de gick över till "andra sidan" eller den andra världen eller vad man ska säga så kunde plötsligt djuren talar. Lite som i Toy Storie och vem gillar inte det? 

Gällande karaktärerna gillade jag Malda direkt, påminnde lite om Katsa i "Tankeläsaren" just för att båda är kaxiga och självständiga. De gillar jag! Arteil tyckte jag var en riktig mes först men sen blev han modig, också bra när de utvecklas, dock i slutet fick jag inte grep om honom..

I boken finns det lite bilder också, älskar när det är de i böcker. Det ger boken ett annat djup tycker jag, och dessa bilder var verkligen super fina. 

Detta är en jättebra fantasyserie så har du inte läst den än tycker jag absolut att du ska göra det!

Tack Semic för rec-exet! 

Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 303
Första meningen: Något slog till i fönstret, skrapade sidan på droskan och var borta. 
Betyg: 

Utmanad!

Kategori: Allmänt

Jag blev utmanad av Shitzo-Cookie att berätta åtta sanningar om mig själv. Gud vad svårt säger jag bara. Kan säga att det är blandad kvalitet på sanningarna då det är så svårt att komma på något!

1. Mitt namn.
Jag heter Elin. Anledning till att jag inte berättat mitt namn, har jag väl egentligen ingen anledning till. Tror att det var för att jag vill hålla min blogg "hemlig" för personer jag känner. Inte för att jag skäms men för att jag vill att bloggen ska vara min egen.

2. Jag är väldigt blödig.
Jag gråter oerhört lätt till film, TV och böcker. Då menar jag inte stilla tårar som rinner ner lite vacker utan nej jag sitter och skriker och bölar ljudligt. Vet inte hur många gånger min mamma kommit springande och undrar vad som står på..

3. Jag är en kattmänniska.
Jag älskar katter och har alltid gjort, beror la på att vi alltid har haft katter. Dock är jag väldigt hundrädd. Men jag vill ha en när jag blir äldre ändå...

4. Inga böcker.
Innan jag blev bokbloggare har jag inte köpt egna böcker sen mellanstadiet. Men så bara för ett par månader sen maj ungefär har jag börjat köpa böcker regelbundet, tycker det är hur kul som helt att köpa böcker!

5. Bokblogg.
Innan jag skapade den här bokbloggen hade jag en annan. Den höll bara i några veckor eftersom det kändes som om jag inte kom in i bloggvärlden, men bara ett par månader senare skapade jag den här och den ångrar jag inte alls!

6. New York.
Jag har alltid drömt om att åka till Nwe York. Alltid varit förälskad i staden fast jag inte varit där. Men någon gång ska jag åka dit!

7. Teckandefilmer.
Jag älskar att titta på teckandefilmer! Dock är det teckande filmer som man såg som barn MÅSTE man titta med svenskt tal! Men nya tittar jag alltid med engelsktal.

8. Livet.
Jag har precis tagit studenten och nu ska jag jobba ett halvår eller ett år för att sen utbilda mig till lärare!

Nu är det meningen att jag ska utmana andra men det är så många som har gjort den och fått utmaningen men inte gjort den så, alla som inte blivit utmanade utmanar jag!

Läser just nu.

Kategori: AllmäntJag ser ett samband! 

Bokbloggarnas heliga graal

Kategori: Klassiker och kult

Titel: Mitt liv som bok
orginaltitel: Le pilon
Författare: Paul Desalmand
Utgivningsår: 2012
Förlag: Ordfront
Språk: Svenska


Från Adlibris: Ett vackert barn är fött: den 17 juni 1983, klockan 16.37 pressades den fram. 165 mm lång, eller snarare hög. Vikt: 230 gram. Förlossningskliniken är ett tryckeri, där den på bara någon halvtimme fick 799 syskon.

I Mitt liv som bok får vi följa en bok som berättar om hela sitt långa liv, ända fram till flykten undan papperskvarnen.
Detta är verkligen en hyllning till böcker. Att berätta hela ens bok liv, vilken bra idé. Detta är liksom något alla bokbloggare måste läsa eftersom alla älskar böcker. Det roliga med boken är att det är en perfekt bok som boken själv säger, det är tjocka sidor bra typsnitt och allt sånt. Hade dock varit kul att veta vad det var för bok, då skulle jag läsa den direkt, den är säkert rolig och klok.

Men något som verkligen förstörde läsningen för mig var alla dessa franska namn och alla författare som man inte alls hade hört talas om. Visst ett par stycken visste man ju, men alla dessa franska namn. Det förstör verkligen flytet när man hakar upp sig på dem. Det verkar som att alla fransmän tar med så många namn som det bara går efter som när jag läste "Mordet i effieltornet" så var det precis likadant!

Men ska jag vara ärlig så var faktiskt det bästa med hela boken förordet. Det fick en verkligen att tänka efter och det var så fint!

Tack så mycket Ordfront för rec-exet!

Författarens hemland:
Frankrike
Antal sidor: 164sid.
Första meningen: En roman ska börja med en örfil och sluta med en rak höger, säger en pappersbroder.
Betyg:

Hello Kitty måste dö!

Kategori: Humor

Titel: Hello Kitty måste dö
orginaltitel: Hello Kitty must die
Författare: Angela S. Choi
Utgivningsår: 2012
Förlag: Damm Förlag
Språk: Svenska

Från Adlibris: 28-åriga Fiona Yu verkar vara en vanlig Hello Kitty en välutbildad, väluppfostrad asiatisk-amerikansk kvinna men under ytan revolterar hon mot de traditionella kinesiska värderingarna.

För att slippa ansvara för familjens heder beslutar sig Fiona för att ta sin egen oskuld. Det leder till att hon återförenas med sin barndomsvän Sean Killroy, numera plastikkirurg med mödomshinnor som specialområde. Sean är snygg och rolig och utmanar hennes uppfattning om vad man kan och får göra. Men hans erbjudande att ta hand om de oönskade, lämpliga äktenskapskandidater hennes far kommer släpandes med resulterar i en rad konstiga "olyckor".

Hur långt är Fiona beredd att gå för att få sina tänder och klor och befria sig från Hello Kitty-stereotypen?


Alltså den är boken är verkligen unik. Humorn är så morbid genom hela boken. Fiona är alltid sarkastisk också och det gillar jag verkligen! Karaktärerna blir alltid roligare när de är sarkastiska. Fionas pappa är väldigt rolig också tycker jag,

Omslaget är så snyggt så det finns inte, tycker faktiskt detta är de finaste, av alla. Helt illrosa och så är sidorna utåt svarta om ni förstår, tycker det alltid är så fint när de lägger lite färg på sidorna också. 

Precis som många har sagt andra som har recenserat boken så tycker även jag att de blir lite orealistiskt med alla dödsfall och det blir liksom inga konsekvenser. I och för sig har de väldigt mycket tur så ett par stycken hade blivit mer trovärdigt. Fast jag störde mig inte så mycket på de eftersom hela boken är så snevriden. Väldigt rolig att läsa!

Men precis som Schitzo-Cookie skrev så undrar jag också om hon är så emot sin egentkultur eller om hon som sagt helt enkelt gillar att driva med fördomar. 

Tack så mycket Damm förlag för rec.exet! 

Författarens hemland: Kina
Antal sidor: 239 sid.
Första meningen: Alltihop började med att jag upptäckte att jag saknade mödomshinna.
Betyg:

I min brevlåda 9 - Födelsedagspresenter

Kategori: Nya böckerAv mamma och pappa fick jag cirkeln och tankeläsaren. Har både Eld och monstrets dotter så det var jag ju tvungen att ha dessa!Och av pojkvännen fick jag Sarah Dessen gift set som innehöll This lullaby, Just listen och the truth about forever. Ska bli supermysigt att läsa dessa, när det nu blir.. 

När döden berättar en historia måste du lyssna.

Kategori: UngdomsböckerTitel: Boktjuven
Orginaltitel:
 The book thief
Författare: Markus Zusak
Utgivningsår: 2008
Förlag: B|Wahlströms
Språk: Svenska

Från Adlibris: Tyskland 1939. Landet håller andan. Döden har aldrig haft mer att göra, och det är bara början. Liesel Memingers liv förändras när hon plockar upp en bok på marken bredvid son lillebrors grav. Det är dödgrävarens handbok som lämnats där av misstag och det är den första bok hon stjäl. Hon inleder en kärleksaffär med ord och böcker när hon med hjälp av sin fosterpappa lär sig läsa. Och böcker är den röda tråden i denna sofistikerat komponerade roman. Böckerna öppnar upp nya världar för Liesel och snart börjar hon stjäla fler böcker från nazisternas bokbål, borgmästarens bibliotek, varhelst böcker står att finna.
Ännu en gång, varför väntade jag så länge med att läsa den? Det är en så fin bok, har man inte läst den än så gör det nunuNU! 

Jag hade helt missat att det var döden som skulle berätta historien, det var först när jag läste det som jag kom på det, första kapitlet tyckte jag att det var döden som pratade och sen kollade jag och då såg jag ju på framsidan att det stod det. Jag gillar verkligen att det är döden som berättar, ger historien ett annat djup, sen verkar döden så .. snäll? Döden berättar många saker i förväg vilket jag oftast antingen tycker är jobbigt eller så tycker jag det är bra för då blir jag inte lika ledsen, i detta fall var det de senare. 

Har hört många som tyckt den var för lång men nä, jag gjorde inte det jag gillade verkligen att läsa allt Liesel och  Rudy höll på med! Faktiskt så gillar jag alla karaktärer i boken,  Rosa, hennes fostermamma tycket jag var lite små hemsk i början men det är hon faktiskt inte. Hans hennes fosterpappa är verkligen så snäll, och han tycker om Liesel så mycket. Alltså det går inte annant än att älska denna boken!

Författarens hemland: Australien
Antal sidor: 582
Första meningen: Först färgerna. 
Betyg: ÄLSKAR <3 (Bildarkivet funkar fortfarande inte.)

Utdrag från "En liten smula underbar"

Kategori: Allmänt


Så rolig och mysig bok!

My sister the vampire

Kategori: Ungdomsböcker

 Utläst i Juli.

Titel: Switched
Författare: Sienna Mercer
Utgivningsår: 2009
Förlag: Egmond
Serie: My sister the vampire
Språk: Engelska


Från Amazon: 

When Olivia Abbott moves to town, she's excited to join the cheerleading team and make new friends. Then she meets Ivy Vega. At first, Ivy, pale and dressed all in black, looks like Olivia's opposite. Then the girls look beyond the glittery pink blush and thick black eyeliner to discover they're identical—identical twins!

Olivia and Ivy are brimming with plans to switch places and pull every twin trick in the book. But Olivia soon discovers that she and Ivy aren't exactly the same. Ivy's a vampire. And she's not the only one in town.


Jättemysigt omslag tycker jag, Det har alla böckerna i serien har jag sett. Mysig bok att koppla av med, när man vill ha en slö bok bara.

Karaktärerna är väldigt rara också. Olivia, som går i rosa kläder och gillar cheerleading, som man tror verkligen vill vara populär och ska göra allt för att bli populär är inte alls sådan. Utan när hon är med de populära och de säger något elakt om någon hon pratat med säger hon till och direkt inser hon att de populära tjejerna inte är shyssta så då slutar hon vara med dem.

Det är några härliga kommentarer i boken också, Ivy uttrycker sig lite speciellt ibland.

Hade man läste denna på svenskan så hade man nog tyckt att det var lite barnslig men när man läser den på engelska funkar den, den är nog ändå mer för lite yngre ungdomar. Men jag kommer fortsätta läsa serien, har för mig att de hade den på bibblan!

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 247sid
Första meningen: Here we go, Olivia Abbot thought as her mother's car pulled away from the curb.
Betyg: (Bild systemet funkar inte så får skriva det istället.) Helt okej!

En riktig äventyrsserie!

Kategori: Äventyr

  Utläst i Juli.

Titel: The maze of bones
Författare: Rick Riordan
Utgivningsår: 2008
Förlag: Scholastic US
Serie: The 39 clues

What would happen if you discovered that your family was one of the most powerful in human history? What if you were told that the source of the family's power was hidden around the world in the form of 39 clues? What if you were given a choice - take a million dollars and walk away...or get the first clue and begin the search? At the reading of their grandmother's will, Dan and Amy are given this choice - and they take the clue. Immediately, they are caught in a dangerous race against their own family members. The hunt is on.


Det här är en lite mer för yngre läsare, men ibland är det skönt med en sån bok också. Bland det första jag tänkte var om det nu finns 39 ledtrådar så finns det 39 böcker, blir inte äventyret lite tjatigt då kanske? 

Men den var spännande, kanske hade det varit roligare om jag kunnat mer om personen som den första ledtråden handlade om men det var spännande att bara läsa med också. 

Karaktärerna är mysiga, de är syskon. Och det är verkligen som syskon, blir arga hatar varandra men i slutändan älskar de varandra, mysigt!

Någon som dock var as konstigt var att i mitten av boken så byter de siffror på sidorna?! Först är man på sid 128 som på riktigt då men sen går sidorna 1-14-14-5 sen på nästa är det inget alls? Men sen så tänkte jag, de har gjort ett spel till denna serien, att man ska hitta egna ledtrådar detta kanske är en av dom? Eller något..

Får se om jag läser någon fortsättning, bros på om biblioteket har fler av böckerna för de är inga böcker jag kommer köpa själv...

Aha nu såg jag något, det är samma Rick Riordan som har skrivit Percy Jackson, men i denna seiren har han bara skrivit denna boken sen är det andra författare som skrivit de andra böckerna. Spännande!Författarens hemland: USA
Antal sidor: 220
Första meningen: Five minutes before she died Grace Cahill changed her will.
Betyg: Svårt, kan inte säga om den får helt okej eller gillar... Får ett starkt helt okej.

Lässtatus

Kategori: AllmäntHello Kitty måste dö är den bästa av böckerna jag läser nu, väldigt rolig!
4 Blondiner är mellan boken, har sina roliga stunder men vill att den ska ta slut, men slut är den snart.
Men vi knullar ju ändå inte är den mest tråkiga! Jag gillar inte såna här böcker när det är små texter, typ längre blogginlägg. Denna boken tar en evighet att ta sig igenom om den är inte ens 200 sidor... Men nu är det bara två kapitel kvar! 

Vad läser nu just nu? :)

Den vita katten.

Kategori: Dystopier

 Utläst i Juli.

Titel: Den vita katten
Orginal titel : The white cat
Författare: Holly Black
Utgivningsår: 2011
Förlag: B|Wahlströms
Serie: The curse workers/Berörarna

Från Adlibris: Cassel Sharpe kommer från en släkt som i århundraden kunnat manipulera känslor, minnen, lycka och död - de är berörare. Beröring är olagligt, vilket gör dem alla till brottslingar. Men Cassel, som är den yngste sonen till en känsloberörare, har inte den förmågan. Hans mörka hemlighet är av en annan sort - för tre år sedan dödade han sin bästa vän Lila.Bit för bit börjar Cassel pussla ihop trassliga minnesfragment, och med det uppdagas en konspiration långt mer komplicerad och farlig än han kunnat ana.
Kan säga, från att jag började så kunde jag inte sluta. Jag var helt fast, det var så spännande. Inte ens en dag gick inte den var färdigutläst!

Det jag gillar är världen. Där alla går runt med handskar för att vissa är "berörare" och har då någon form av kraft. Vissa är jättebra och vissa är helt onödiga. I början fattade jag ingenting för världen blev liksom inte förklarad men man fattade mer och mer, och då blev jag helt fast! 

Man kastas in i handlingen (Media in res som det så fint heter), sånt gillar jag för då började det hända grejer direkt. Gillar när böcker är fartfyllda eftersom det går så fort när man läser då, och man kan verkligen inte sluta heller! 

Cassel huvudpersonen gillar jag, han är lite småond, och det är alltid rolig. Så länge det bara är på en liten nivå. De andra karaktärerna kommer jag faktiskt inte ihåg, kan säga att detta var ungefär i början av Juli som jag läste den. Men super bra bok, det kommer jag ihåg att det var. Vet att det varit många som tyckt den varit sådär, men jag gillade den verkligen. Det kanske inte är det mest älskade boken jag läst men den hamnar nog ändå där uppe! 

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 282 sid.
Första meningen: Jag vaknar barfota och omtöcknad på kalla skifferplattor och drar ett djupt andetag av den isande luften.
Betyg:

I min brevlåda 8

Kategori: Nya böcker

För ett x-antal veckor sen så var jag på marknad. Då var det ett bokstånd som sålde pocketböcker. 5 för 150, så visst passade man på! Elsas mode av Sofi Fahrman. Har jag redan läst men tänkte köpa hela serien. 
Trollkarlens Trast av Martin Davies. Vet inget om denna boken fick bli den där sista typ.
Som om ingenting av Katarina Von Bredow. Vet att denna har fått jättemycket kritik. Men får se vad jag tycker.
Resehandbok för singlar av Liz Tuccillo. Denna verkar fruktansvärt rolig!
Det bästa av allt av Rona Jaffe. Har velat läsa denna jättelänge! Har ni fått hem något kul i veckan? :) 

Min dag idag!

Kategori: Allmänt

Japp, i dag är det min dag. Fyller 19 långa år. Jag vet att det ligger två böcker i paketen så det är roligt. :) Ja vad mer ska man säga? Grattis till mig själv!

HJÄLP!!!

Kategori: Allmänt

Jag behöver verkligen hjälp! Jag vet inte hur jag ska ha mina böcker i hyllan längre.. Nu har jag färgordning på ett ställe och på det andra har jag höga böcker och så går det mot mindre och sen går det mot högre igen, som en båge. Men detta funkar ju inte riktigt, så nu behöver jag hjälp! 

Hur har ni det i bokhyllan? Färg- , ingen speciell-, bokstavs- genre-, författar bokstavsordning osv?

En dag.

Kategori: Chicklit

Utläst i Juli.

Från Adlibris: Du kan leva hela ditt liv utan att inse att det du letar efter finns rakt framför dig.

15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. Dagen efter måste de gå skilda vägar.

Men var kommer de vara den 15 juli året därpå? Och alla år som följer?

En dag är hysteriskt rolig och fruktansvärt sorglig, varm, underfundig, välskriven, rörande, engagerande och alldeles, alldeles underbar.
Tyckte att boken hade varit lite för länge i bokhyllan som oläst. Så det fick följa med i resväskan till Turkiet. Denna super hyllade bok... 

Jag älskar konceptet. Jag älskar alla böcker där tjejen får killen tillslut. Nästan i alla fall. I alla fall, det var ett riktigt roligt koncept! Jag tyckte de var väldigt olika när man fick läsa om dem så det var ju imponernade att de höll kontkaten genom alla åren.

Dock så gillade jag verkligen inte Dexter genom mer än halva boken. (Tack gode gud för att han förändras.) Jag tycker han är arrogant, självupptagen, jobbig och egoistisk. Så det gjorde boken lite svårare att gilla faktiskt.. Fast jag tycker Emma är jobbig också, speciellt när hon är ung. Hon gnäller utan att göra något åt det osv. 

Tycker även att boken är seg att komma igenom, men det är kanske mest för att det är när jag gillar karaktärerna som minst. För boken har verkligen jättefina stunder och visst skrattar och gråter jag till den! Men tyvärr det blir ingen fullpott från min sida. Förstår inte all denna hypningar runt boken..

Men hey, nu kan jag äntligen titta på filmen!

Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 429
Första meningen: Jag antar att det viktiga är att göra någon slags skillnad, sa hon.
Betyg:

Månadens bästa bok

Kategori: Månadens bästa bok

Med sitt tjusiga omslag och det fantastiska innehåll kan det inte bli någon annan bok än....

Brevvännen

Kategori: Ungdomsböcker

   Utläst i Juli.
Från Adlibris:

När 15-årige Chas hittar en websida som uppmanar folk att brevväxla med dödsdömda fångar, tror han att det kommer bli spännande att få brev från en mördare. I breven han skriver låtsas han vara sin egen mamma. Men svaren han får är både märkliga och skrämmande, och när hans nya brevvän oväntat friges, vänds Chas redan problematiska liv upp-och-ned, och han vävs in i en livsfarlig spiral av lögner och missförstånd.

Chas är yngre bror till Stephen, huvudperson i Kennens debutroman Odjuret. I Brevvännen får vi följa Chas, som bor i förorten med sin dysfunktionella mamma och mormor, och vad som händer honom när han fattar det ödesdigra misstaget att brevväxla med en mördare.


 

Jag blev väldigt besviken. Jag hade föreställt mig en helt annan bild om hur det skulle vara och just därför blev jag så besviken. 

Början var väldigt seg och det tog tid innan det spännande började hända. Egentligen tyckte jag bara slutet var bra. Det var först då det verkligen blev spännande!

Det var kul med en manlig karaktär. Dock tycker jag han var lite av en klysché. Tycker ofta att i lite äldre (2000 talet typ) att ofta när det är manliga karaktärer så är dom små kriminella eller väldigt kriminella. Åker fast hos polisen, har problem med skolan, fast ofta är de väldigt smarta. Tycker inte det förekommer några toppstudenter så ofta. 

Blev en väldigt kort recension men den jag hade gjort försvann...

Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 289 sid
Första meningen: Det var Devil som tog mitt finger. 
Betyg: Helt okej men jag kunde ha skippat den...

#10 Sammanfattning Juli

Kategori: Sammanfattning

 • Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet - Jennifer E. Smith 206 sid
 • Alkemisten - Paulo Coelho 185 sid 
 • Himlen börjar här - Jandy Nelson 266 sid
 • Alla själars natt - Deborah Harkness 689 sid
 • People of sparks - Jeanne DuPrau 338 sid
 • Rör mig inte - Tahereh Mafi 302 sid 
 • Jag väntar under mossan - Amanda Hellberg 218sid
 • Persikosommar - Jodi Lynn Anderson 246 sid 
 • Brevvännen - Ally Kennen 289 (Recension kommer)
 • Den vita katten - Holly Black 424  sid (Recension kommer)
 • The maze of bones - Rick Riordan 224sid (Recension kommer)
 • En dag - David Nicholls 431 sid (Recension kommer)
 
Antal Böcker: 12 st
Kvinnliga vs manliga författare: 9/3
Antal svenska författare: 1st
Antal svenska/Engelska: 10/2
Antal sidor: 3818 sid
Antal kortisar (under 200): 1st
Antal tegelstenar (över 500): 1st

Summering: 
En väldigt bra månad då jag slog mitt rekord på läsa böcker på en månad! Woho! Många bra böcker, fast många böcker som bara var på 200 sidor någonting. Till nästa månad vill jag läsa fler på engelska!

Var Juli en bra månad för er? Bästa boken?