Bokparadiset

2015 statistik del 4

Kategori: Sammanfattning

Här kommer min sista sammanfattning för 2015!
 
 
 
Är imponerad att jag läst mest böcker som kommit ut 2015, tyder på att jag faktiskt läser många av dem nya böckerna som kommer ut. Men det är som väldigt överraskande är ju 2008, var det ett väldigt bra bokår och jag har äntligen läst några av dem böckerna? 
 
Första boken jag läste i år var   och sista var .
 
Sammanlagt för 2015 så läste jag 55 991 sidor. I genomsnitt blir det ungefär 153 sidor per dag. Det gör att varje bok hade i genomsnitt ungefär 370 sidor. 
Dessa siffror är helt sjukt, alltså jag har läst såå mycket detta året så jag fattar inte ens det. 153 sidor per dag och så läser jag inte ens alla dagar. Och att i genomsnitt är böckerna så tjocka, det är också helt facinerande! 

Sammanlagt har detta varit mitt bästa läsår någonsin och jag har svårt att tro att jag kommer toppa det 2016. 
Se även; Del 1, Del 2 och Del 3.

RYBSAT 2.0 Wrap up

Kategori: Readathons

 
Jag vloggade ifrån hela readathonet, nästan. Vill ni inte se är det bara att gå direkt till wrap upen. Men ifall ni tittade vill jag gärna veta ifall ni gillade det, och om ni vill att jag gör det i nästa readathon också. 
 

Svensk fantasy!

Kategori: Fantasy

 
Titel: Drystoll
Författare: Sarah C. Ödman
Serie: #1 Drystoll
Förlag: Upper room förlag
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 349
 
Handling: I den snart tvåtusen år gamla staden Drystoll arbetar Arthus Dunkel, tillsammans med sin äldre bror, som förhörsledare. En dag nära den årliga höstfestivalen i Drystoll kommer en märklig man in på förhör. Mannen visar sig vara nattspejare - en fulltränad lönnmördare och spion från fiendelandet Alten. Mannen verkar dock ha drabbats av minnesförlust och Arthus anar oråd. Samtidigt är prins Bronos Evalda av Stärien ute på egen hand i skogen. Där möter han den altiske skogsbonden Mireke Grenner och till bådas förskräckelse inser de att de är varandra identiskt lika. Till råga på allt står prinsen i tacksamhetsskuld till skogsbonden, då denne räddat prinsens liv i en attack från en ilsken ängel. Ängeln tvingas fly skadeskjuten. Allas liv förvandlas under en oväntad attack mot Drystoll, med katastrofala följder under höstfestivalen. 
Fantasy är ju verkligen inne nu och att läsa en svenk fantasy är ju ännu bättre. Så när författaren kontaktade jag svarade jag ja!
 
Detta är första boken i en serie och det är en riktigt bra början till serien. Man får läsa ur flera olika perspektiv och det är något jag uppskattar. Dock så hade jag gärna velat lära känna karaktärerna mer, djupare liksom och få lite mer bakgrundshistoria till alla. Vissa karaktärer får man känna djupare än andra. 
 
Jag hade gärna sett mer action i boken, att vissa av händelserna hade fått utveckla sig mera. Det hade gjort mycket för boken tror jag. Men samtidigt är detta första boken i en serie och jag tror att bok nummer två kommer ha ett högre tempo. Det var några saker som slutade med en cliffhanger vilket gör mig såå nyfiken! 
 
Sammanfattningsvis kan jag säga att jag gillade boken, men hade gärna velat veta mer om karaktärerna och dessutom lite mer action i boken. Men det är en bra start på en ny fantasy fantasy serie och jag läser gärna vidare i den här serien. 
 
Betyg: 3.5/5

Så sjukt snyggt omslag!

Kategori: Fantasy

 
Titel: A thousand pieces of you
Författare: Claudia Grey
Serie: #1 Firebird
Förlag: Harper Teen
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 357

Handling: Marguerite Caine’s physicist parents are known for their radical scientific achievements. Their most astonishing invention: the Firebird, which allows users to jump into parallel universes, some vastly altered from our own. But when Marguerite’s father is murdered, the killer—her parent’s handsome and enigmatic assistant Paul—escapes into another dimension before the law can touch him.

Marguerite can’t let the man who destroyed her family go free, and she races after Paul through different universes, where their lives entangle in increasingly familiar ways. With each encounter she begins to question Paul’s guilt—and her own heart. Soon she discovers the truth behind her father’s death is more sinister than she ever could have imagined
Den här boken var superhypad när den kom och främst för det fina omslaget. Sen hörde jag typ inte om någon som läste den, men alltså den här boken är såå mycket mer än det fina omslaget. 

Så det handlar om att i vår värld finns det massor av olika dimensioner, alla dimensioner ser olika ut och det är liksom hur det hade sett om om man gjort andra val och hur ens liv hade kunnat vara annorlunda. Marguerite som är huvudpersonen är dotter till de som upptäckte dimonsioner och som också uppfann hur man kan resa genom dimensionerna, på grund av det här blir hennes pappa mördad och mödaren flyr genom en annan dimension, så Meg tänker hitta honom och döda han. 

Alltså jag var inte ens beredd på hur bra den här boken skulle vara. Jag tycker Gray har gjort världen så himla häftig och det är inte gjort så att man inte fattar utan det gör man, sen finns det säkert luckor i världen som jag helt missat för att jag inte kan se felen i boken, haha. Det är dessutom så sjukt mycket referenser till nutida saker; musik, film och massa annat som man känner igen. 

Sen när vi kommer till hitta mödaren delen så gillar jag den verkligen, det är spännande även om man kunde lite ut lite av det. Man fick läsa om några olika dimensioner vilket var det bästa med boken typ, min favorit är när de är i Ryssland. Det var väldigt spännande allt faktiskt om möjligen lite förutsägbart, några saker räknade jag ut i förhand men ni som har följt mig länge vet att det inte är något som jag stör mig på. 

Karaktärerna var också helt fantastiska, jag gillar såklart Marguerite gillar att hon är väldigt kreaktiv och skiljer sig ifrån sin familj på det sättet, hon tror att hon inte alls är lika smart som resten av sin familj men det är hon. Älskar när huvudkaraktärer faktiskt är smarta. Dessutom är hon så otroligen godhjärtat utan att det är på ett jobbig sätt. Paul gillar jag supermycket också, och Megs pappa den lilla delen han är med. 

Alltså den här boken är helt fantastiskt, jag kan inte bärga mig tills jag får läsa tvåan, dock beställde jag ju massor av böcker för inte alls länge sen så det får vänta liiite till innan jag köper den. Den är boken är under hypad och borde få mer uppmärksamhet och att fler läser den! 
 

Den här var bättre än vad jag trodde!

Kategori: Fantasy

 
Titel: Ruin and Rising
Författare: Leigh Bardugo
Serie: #3 The Grisha 
Förlag: Henry Holt
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 417
 
Handling: The capital has fallen. The Darkling rules Ravka from his shadow throne. Now the nation's fate rests with a broken Sun Summoner, a disgraced tracker, and the shattered remnants of a once-great magical army.

Deep in an ancient network of tunnels and caverns, a weakened Alina must submit to the dubious protection of the Apparat and the zealots who worship her as a Saint. Yet her plans lie elsewhere, with the hunt for the elusive firebird and the hope that an outlaw prince still survives.

Alina will have to forge new alliances and put aside old rivalries as she and Mal race to find the last of Morozova's amplifiers. But as she begins to unravel the Darkling's secrets, she reveals a past that will forever alter her understanding of the bond they share and the power she wields. The firebird is the one thing that stands between Ravka and destruction—and claiming it could cost Alina the very future she’s fighting for.
Jag har inte riktigt velat påbörja den här boken för jag var ganska besviken på tvåan. Alla karaktärerna jag gillade i första boken The darkling och Mal gillade jag inte i alls i bok två. MEN i den här boken så älska jag dem igen! Mal var så himla töntig och jobbig i bok två men nu är han inte alls sån, nu är han precis som han var i första boken. The Darkling gillade jag inte heller i bok två för han var för ond men nu i trean är han sådär lagom ond och man får se den där sidan man såg i första boken igen. 
 
Jag gillar Alina, hon är väldigt stark men samtidigt är hon inte perfekt, hon vill ha makt även fast hon inte borde. Nikolai är fortfarande en favorit. Men Mal har verkligen växt i den här boken igen, jag älskar honom. Han gör allt rätt utan att det blir för klysche aktigt. Likaså The Darkling växer igen jag hatälskar honom.
 
Bok två var handligen ganska så seg också men i den här är tempot lite högre. Dessutom slutar många kapitel med en liten cliffhanger vilket jag alltid uppskattar eftersom man då bara vill fortsätta läsa boken hela tiden. 
 
Jag tycker sluten var så himla bra, allting knöts ihop väldigt bra jag hade verkligen inte kunnat önska mig ett annat slut. Tror jag har för mig att det är många som inte gillat slutet men jag gör det! Jag ser framemot att läsa six of crows nu, var lite tveksam efter Siege and Storm
 

Årets första faktabok är utläst.

Kategori: Fakta

 
Titel: Tio strategier som ger och genomskådar makt
Författare: Elaine Eksvärd
Serie: -
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 281

Makt är något som verkligen intresserar mig vilket såklart var andledningen till att jag plockade upp den här!
 
Mitt favorit kapitel är det om kunskapsmakt men det kan också bero på att det är den typen av makt jag mest hört om. Men jag har lärt mig väldigt mycket om massa olika strategier nu också. Tycker alla tio strategierna är väldigt intressant och det får en verkligen att tänka efter när man själv blivit utsatt för alla olika maktmedel och hur man ska agera utifrån vissa sitatutioer i fortsättningen.   
 
Makt är ett ämne som verkligen intresserar mig vilket också gjorde att jag gillade boken. Hon tar upp exemplet som är lätta och förstår och väldigt on point. Har läst att vissa tycker hon tar upp för mycket politiska exempel vilket inte gör något för mig, jag gillar politik och det används ju väldigt mycket makt inom det området också. 
 
Jag hoppas jag blir mer maktmedveten av den här boken, vilket jag faktiskt tror. Jag har ju läst den här boken under väldig lång tid så jag vet en del saker jag har upptäckt. Även hur jag själv kan göra så jag får makt. Speciellt när jag ska löneförhandla i framtiden, haha! 
 
Gillar ni makt och vill veta mer om det skulle jag verkligen rekommendera den här boken. Jag tror absolut att jag kommer titta in fler av Elaine böcker.  
 

RYBSAT rund 7

Kategori: Readathons

Egentligen skulle det här inlägget komma upp igår (Eftersom readathonet började idag och pågår till den 26 januari)  men jag glömde helt bort det. Men i alla fall så deltar jag i RYBSAT round sju. Det går ut på att välja ett ställe i bokhyllan och sen läsa böckerna i den ordningen de står. Förra gången jag var med valde jag att läsa ifrån mina svarta böcker, så den här gången valde jag mina vita böcker. 

 
Mitt mål är att hinna läsa till och med My soul to steal. Under hela veckan kommer jag att vlogga så det kommer inte komma några uppdateringar utan ni får se allt i en video senare. 

The paper magician

Kategori: Fantasy

 
Titel: The paper magician
Författare: Charlie N. Holmberg
Serie: #1 The paper magician
Förlag: 47 North
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 224 

Handling: Ceony Twill arrives at the cottage of Magician Emery Thane with a broken heart. Having graduated at the top of her class from the Tagis Praff School for the Magically Inclined, Ceony is assigned an apprenticeship in paper magic despite her dreams of bespelling metal. And once she s bonded to paper, that will be her only magic forever.

Yet the spells Ceony learns under the strange yet kind Thane turn out to be more marvelous than she could have ever imagined animating paper creatures, bringing stories to life via ghostly images, even reading fortunes. But as she discovers these wonders, Ceony also learns of the extraordinary dangers of forbidden magic.

An Excisioner a practitioner of dark, flesh magic invades the cottage and rips Thane s heart from his chest. To save her teacher s life, Ceony must face the evil magician and embark on an unbelievable adventure that will take her into the chambers of Thane s still-beating heart and reveal the very soul of the man.


Mycket frågor till exempel på världen. Varför ska man utbilda sig inom ett speciellt ämne? Väldigt lite fakta om själva världen vilket jag saknade. De befinner sig i Europa så det är väl magisk realism men just magi biten hade jag velat veta mer om. 

Karaktärerna är lite platta måste jag säga för jag brydde mig inte om någon av dem. Tycker inte heller att de var speciellt unika heller tyvärr. Måste jag säga en favorit karaktär så är det nog hunden faktiskt. 
 
Sen är boken en aning skum ibland alltså. Första halvan gillade jag men sen gick det bara utför faktiskt. Alltså det blev verkligen en aning skumt men sen knöts allt ihop väldigt bra ska jag ändå säga. Men tråkigt nog är detta inte en bok för mig direkt. Jag kommer inte fortsätta läsa serien, vilket är så synd för omslagen till den här serien är så fina. 
 
Betyg: Boken var okej, 2/5

2015 statistik del 3

Kategori: Sammanfattning

Detta är de sju förlagen jag läste flest böcker ifrån. Totalt läste jag ifrån 61 olika förlag och därav var 26 svenska förlag (om jag har räknat rätt). 
 
Såhär såg böckernas betyg ut, oftast är jag nog lite för snäll när jag ger betyg så detta är så jag hade gett betygen idag och kanske inte så jag gav dem när jag läste ut dem. Sen hade jag gärna velat ha ett steg mellan gillar och helt okej, typ gillar mycket och gillar lite. Men i år har jag verkligen läst så himla mycket bra böcker, böcker jag gärna velat läsa. 
 
Klassiker/kult böcker jag läste var: 
 
 

I min brevlåda 86 - Mera julklappar, typ

Kategori: Video

Efter att ha pluggat super intensivt i två och en halv dag har jag äntligen blivit färdig med min skolarbete så passade på att spela in en bookhaul, hoppas ni gillar!! 

Hyllvärmarutmaningen 2.0

Kategori: Utmaningar

Precis som förra året ska jag ha en hyllvärmarutmaning. Här i videon presenterar jag vilka 12 böcker det är jag ska läsa. Alla böcker är inköpta 2013 så det är hög tid att läsa dem! 

motsatsen till kärlek

Kategori: Chicklit

 
Titel: Motsatsen till kärlek
Författare: Julie Buxbaum
Serie: -
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2009
Sidantal: 301
 
Handling: Emily Haxby verkar ha allt. En perfekt pojkvän, ett bra jobb och en fantastisk lägenhet på Manhattan. Men när hon misstänker att hennes pojkvän, Andrew, ska fria till henne grips hon av panik. Hela hennes värld faller samman och hon gör slut med honom. Samtidigt så går allt fel på jobbet, farfar blir svårt sjuk och hennes pappa som har en ny ung flickvän har inte ens tid att träffas till jul.

Allt eftersom tiden går börjar Emily fundera på om hon verkligen gjorde rätt som gjorde slut med Andrew. Och under ytan finns också minnet av mamman som dog när Emily var liten. En påminnelse om att kärlek inte varar för evigt. 
Alltså den här har stått i hyllan så himla länge och jag har flera gånger varit påväg att rensa ut den. Men sen har jag läst på baksidan och tyckt att det låter som en bok jag skulle gilla. Tack vare #hylltömarutmningen så har jag faktiskt läst den nu, och jag gillade den. 
 
Handlar alltså som Emily som inte riktigt släpper in någon på livet och gör därför slut med sin pojkvän. Detta påverkar mycket annat i hennes liv också och inget blir som det en gång varit. 
 
Jag blir lite trött på Emily för det var ju ändå hon som gjorde slut så hon får faktiskt skylla sig själv,visst att man får vara ledsen över det men fortfarande hennes beslut. Sen ibland vill jag bara att hon ska rycka upp sig. Men farfar Jack och Ruth är mina favorit karaktärer just för att de är så mysiga och förstående, precis sådana pensionärer jag hade velat ha i mitt liv! 
 
Alltså boken är inget mästerverk och det är inget direkt nytt koncept. Men anledning till att det blir en 4/5 är slutet. Alltså gud som jag grät, hela jag blev typ blöt och ögonen var svullna till dagen efter, haha! Men gillar ni chicklit och kanske behöver en bok som det inte krävs så mycket av läsaren så uppfyller den här kraven. 
 

#hylltömning2016

Kategori: Allmänt

Kom på att jag helt glömt att skriva om en utmaning jag kommer delta i under årets gång. Det är Nelly som håller i det här. Meningen är att man ska minska sin TBR genom att det kommer upp en utmaning i månaden. Vill ni läsa mer kan ni göra det HÄR. Jag tycker det här var väldigt roligt, den första utmaningen var att läsa boken längst upp till vänster vilket i mitt fall var; 
 
 
Den här har stått i min bokhylla sen 2013 så det var verkligen på tiden att läsa den här. Vilket faktiskt är gjort nu, läste ut den igår och jag gillade den en heldel faktiskt. Kommer en recension snart. I fortsättningen kommer jag visa vilken bok jag ska läsa i mina månads TBR videos. 

Gamla mål och nya mål

Kategori: Utmaningar

Så här såg mina mål för 2015 ut: 
 
Mål för 2015:
 
x 100 böcker varav 35 engelska
x Avsluta 10 serier
x Slutet av året ska jag ha 50 mindre böcker. Början 162 olästa i slutet ska det vara 112!!! 
x Hyllvärmarutmaningen
 
Läst 151 böcker och läste 64 på engelska så den punkten klarade jag med bravur. Avslutade 15 serier så godkänt på den också. Punkten jag aldrig verkar klara är att ha mindre böcker i slutet av året, räknade mina olästa böcker första januari och då hade jag 220 st så misslyckades totalt med denna efter som jag till och med har fler olästa än vad jag hade i början på året, haha. Däremot min sista utmaning klarade jag, vissa gjorde jag mig av med och resterande läste jag. 

Mål för 2016: 

x Läsa 100 böcker
x Avsluta 10 serier
x Slutet av året ska jag ha 50 mindre böcker. Börja 220 i slutet ska jag alltså ha 170 st. 
 
Vi får se hur det går med årets mål. Min hyllvärmarutmaning kommer snart ut! 

Årets första fempoängare!

Kategori: New Adult

 
Titel: Confess
Författare: Colleen Hoover
Serie: -
Förlag: Simon and Schuster
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 306
 
Handling: Auburn Reed has her entire life mapped out. Her goals are in sight and there's no room for mistakes. But when she walks into a Dallas art studio in search of a job, she doesn't expect to find a deep attraction to the enigmatic artist who works there, Owen Gentry. For once, Auburn takes a risk and puts her heart in control, only to discover that Owen is keeping some major secrets from coming out. The magnitude of his past threatens to destroy everything important to Auburn, and the only way to get her life back on track is to cut Owen out of it. The last thing Owen wants is to lose Auburn, but he can't seem to convince her that truth is sometimes as subjective as art. All he would have to do to save their relationship is confess. But in this case, the confession could be much more destructive than the actual sin.
Alltså vid prologen så blev jag tårögd, bara det säger ju något om hur snabbt boken berörde mig. 
 
Jag börjar verkligen förstå hyper kring Colleen Hoover.  Alltså hon skriver helt fantastiskt måste jag säga. Man kommer in i historien väldigt snabbt. Här har hon dessutom byggt upp boken kring två mystiska karaktärer och det ända jag vill är att få reda på deras hemligheter. Riktig bladvändare blir det för mig. 
 
Jag gillar karaktärerna. Dock så vill jag ibland bara att Auburn ska rycka upp sig ibland och stå upp för sig själv. Men Owen är min favorit. Han dock lite för perfekt typ, säger alltid rätt saker och så. 
 
Alltså när man dessutom får reda på lite av hemligheterna så bryter mitt hjärta ihop lite. Alltså vilken bok. Och slutet alltså, omg. 
 
Jag förstår verkligen varför Colleen Hover är så extremt populär. Den här boken var helt fantastisk och så himla mycket bättre än vad jag trodde. Hon skriver helt fantastiskt och det är en sån där riktigt citat bok, alltså finns en massa fina meningar där hon bara slår huvudet på spiken. Extra roligt eftersom jag har fördomen att NA böcker oftast inte har ett så bra språk men jag får nog faktiskt tänka om på den punkten. Dessutom finns det endel bilder i boken som jag verkligen gillar. Bilderna är så fina och jag hade gärna haft den konsten uppe hemma hos mig. Tycker det tillför väldigt mycket till historien! 
 
Jag längtar tills jag har någon mer bok av henne hemma att plocka upp. Vill du börja lite med NA men fortfarande inte så intresserad av sexscener så är den här perfekt. Det här blev årets första fempoängare! 

20 bästa böckerna 2015... eller?

Kategori: Video

Spelade in en video på mina favoriter under 2015 men jag glömde helt ta med en av mina absoluta favoriter, så istället för 20 böcker kommer här mina 21 bästa böcker under 2015! 


 
och nummer 21 är: 
 
Jag läst så sjukt mycket bra böcker under 2015 så det var verkligen svårt att lista favoriterna. 

rosengädda

Kategori: Chicklit

 
Titel: Rosengädda nästa! 
Författare: Emma Hamberg
Serie: #1 Rosengädda
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 348

Handling: Bror är en trettonårig frankofil som har oändligt många skivor med Serge Gainsbourg men inte en endaste vän. Brors föräldrar bråkar sammanbitet om nätterna. Det viskas om skilsmässa. Familjen är det enda han har, och den måste räddas! Bror iscensätter ett seglarläger som han sedan låtsas åka på. En hel månad ger han sina föräldrar, då de kan hitta tillbaka till varandra. Men frågan är vart Bror egentligen ska ta vägen den där månaden?

Tessan är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation, andras skeva förväntningar av henne och sin nedlåtande mamma. Hon läser kokböcker som andra läser romaner, men ägnar sina dagar åt att servera pulvermos i en korvkiosk istället för att laga fantastiska rätter åt finsmakare. Hon vill något mer med sitt liv. Men hur ska det gå till?

Jane är en unik kvinna, en sextioårig excentrisk dam som hjälper små djur i nöd, men även lämnar dörren på glänt åt människor som kan behöva henne. Tack vare Janes magiska fingrar möts Tessan och Bror i hennes lilla hus mitt i stan.

Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt.
Egentligen hade jag inga förväntningar när jag började läsa boken och visste ingenting om den men ändå var den inte som jag trodde riktigt. 
 
Det är inte en sån där sockersöt historia rakt igenom som många andra chicklit böcker. Istället tar dem faktiskt upp ganska många nedstämda och viktiga ämnen. Man får följa två personer, Tessan som snart är 30 och lever kvar i samma samhälle som hon växte upp i, hon är tillsammans med samma kille ifrån högstadiet och jobbar i ett gatukök. Tillslut inser hon att livet inte riktigt blev som hon tänkt säg. Sen får vi följa 13-åriga Bror som är väldigt lillgammal av sig, han pratar som en gammal man, klär sig i kostym och hans högsta idol är en gammal sångare. Det enda han vill i livet är att hans föräldrar inte ska skilja sig för han är rädd att han kommer bli ännu mer ensam än vad han redan är. 
 
Sen möts Tessan och Bror på ett ganska udda sätt men endock lär de sig väldigt mycket av varandra. Tessan och Bror är bokens stryka tycker jag, jag gillar båda två och älskar verkligen bandet de utvecklar med varandra. Dessutom är tanken fin att även om det skiljer 17 år emellan så kan man fortfarande komma väldigt bra överrens och bilda ett starkt band! 
 
Det som gör att det inte blir en fullpott kan jag inte riktigt sätta fingret på faktiskt.. Kanske är det att handlingen är lite långsam ibland och det liksom händer inte så mycket. Endel är dessutom ganska förutsägbart och det slutade inte riktigt sådär som jag ville men det tror jag beror på att det är en triologi.
 
Så även om jag låter lite negativ så gillar jag verkligen karaktärerna och jag kommer fortsätta läsa denna serien. Jag har en aning om vad den kommer handla om till en viss del iaf vilket ska bli roligt. Jag hoppas att vi även får följa Bror i nästa bok också.

 

2015 statistik del 2

Kategori: Sammanfattning

Har även räknat med serie jag inte kommer att fortsätta. Inte så konstigt heller att serie är många fler än fristående eftersom jag fortsätter med många serier. 

Okej jag påbörjade många serie, men som sagt alla kommer jag ju inte att läsa. Sen är ju faktiskt uppföljare plus avslutningar större än första böcker. 
 
Serie jag avlutade (betyder inte att jag läsa alla böcker i serien 2015): 
 
Vampyre Academy
 
 Iron fey

Systrarna Cahill

Everafter

Spiderwick

Demonhunter

 Ögat över månskäran

 Torka aldrig tårar utan handskar

Gahaller girls

Systrar i jeans

 
Percy Jackson

 To all the boys I've loved before

 Den mörka materian

Klanen om Otori

 Vargbröder
 
Precis som förra året hann jag avsluta 15 serie, vilket jag är helt nöjd med! 

 
Total läste jag ifrån 14 olika länder. Det är Usa, England och Sverige som ligger i topp, inte så förvånande.. Men läst 5 ifrån Australien, 4 ifrån Kanada, 3 ifrån Frankrike och två ifrån Israel så det är ju lite positiv iaf, resterande är det bara en bok ifrån. 
 
Läs också Del 1.

Nyårslöftestaggen

Kategori: Video

Nyårslöftestaggen

 
Jag blev taggad av Jamie på Bokugglor att göra Nyårslöftestaggen som då är bokiga löften inför 2016. 
 


1. En klassiker jag lovar att läsa
2. En påbörjad bokserie jag lovar att avsluta
3. En bokserie jag lovar att påbörja
4. En författare (som jag inte läst tidigare) jag lovar att läsa något av
5. En bok jag lovar att läsa om
6. En genre jag läst lite/inget av och lovar att utforska
7. Ett seriealbum jag lovar att läsa
8. En novell jag lovar att läsa 
9. En bok som behandlar ett tufft men viktigt ämne jag lovar att läsa
10. En länge ägd oläst bok jag lovar att läsa
11. En debut jag lovar att läsa
12. En bok eller bokserie (som jag tidigare gett upp/dömt ut) jag lovar att ge en ny chans
 
13. Tagga några andra!
 
De jag taggar är: 
Elina
Lisa

Prinsessa ×2

Kategori: Contemporary

 
Titel: Prinsessa i rosa Författare: Meg Cabot Serie: #5 En prinsessas dagbok Förlag: Tiden Utgivningsår: 2008 Sidantal: 251
Tyvärr var det vädigt länge sen jag läste den här boken och jag kommer inte riktigt ihåg så mycket vad jag tänkte om boken när jag läste den, alltså inte småsaker. Men de genrella sakerna kommer jag förstås ihåg. 
 
De första böckerna i serien har jag inte varit stormförtjust i. Men alltså vid den här boken börjar det verkligen att släppa! Den var så roligt och det började äntligen hända lite liksom. 

Slutet var allt jag hade väntat på i de tidigare böckerna, och det ska bli så roligt att läsa om hur det fortätter med den i nästa bok. 
 
Betyg: 4/5
 
 
Titel: Prinsessa i högform Författare: Meg Cabot Serie: #6 En prinsessas dagbok Förlag: Tiden Utgivningsår: 2009 Sidantal: 265
De första böckerna i serien var det ganska mycket jag störde mig på men nu de två senaste jag har läst har jag verkligen gillat mycket! Kanske beror det på att Lilly inte är lika jobbig och taskig haha. 
 
Tycker det så roligt hur hon är mot sin lillebror och hur det då går ut över hennes mamma och Mr.G. Gillar att äntligen är Hon och Michael tillsammans men såklart inte utan problem, dock tycker jag det är väldigt viktigt problem som Cabot tar upp,  tror det är många yngre som kan känna igen sig i problematiken gällande sex. 
 
Dessa böcker blir bara bättre och bättre för mig och jag hoppas att i år är året där jag avslutar serien för jag är väldigt sugen på att se allt som händer längre fram och speciellt läsa den senaste boken som kom ut förra året! 
 
Betyg: 4/5

Månadssammanfattning December

Kategori: Sammanfattning

 
Antal svenska/Engelska: 6/4
Antal sidor:  3620 sidor
Antal kortisar (under 200): 2 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st 
Påbörjade böcker: Strimmor av Hopp
Författarnas nationaliteter: USA (5) England (2) Japan (1) Sverige (1) Kanada (1) 
 
Köpta: 7
Rec-ex: 2
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 1
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 2

Mellan böcker i en serie: 2

Avslutade serie: 1
Antal omläsningar: 1

Sammanfattning: Jag har verkligen varit så himla upptagen i december. Efter att jag fått jullov den 18 läste jag ingenting förutom en dag när jag var ledig. Så jag har varit i skolan supermycket och sen jobbat massor men ändå så hann jag läsa 10 böcker så jag är väldigt nöjd med det, även om jag så klart hade velat ha mer lästid. Ser verkligen framemot 2016 men nya utmaningar och alla uppdatering som kommer göras på bloggen! 

strimmor av hopp

Kategori: Krig

 
Titel: Strimmor av hopp
Författare: Ruta Sepetys
Serie: -
Förlag: B.Wahlströms
Utgivnigsår: 2011
Sidantal: 349

Handling: Litauen 1941
Lina är precis som alla andra femtonåringar i Litauen, hon målar och tecknar och blir förälskad i pojkar. Tills en kväll när Sovjets hemliga polis slår in dörren och för bort familjen. Lina, hennes mamma och lillebror skiljs från pappan och tvingas upp i en smutsig tågvagn på väg mot ett fångläger i det kalla och ogästvänliga Sibirien. Här tvingas de att arbeta hårt under oumbärliga förhållanden och varje dag är en kamp för att överleva. 
Det är svåra år och det är bara deras viljestyrka, kärlek och hopp som får Lina och hennes familj att ta sig igenom dagarna. Men är det nog för att de ska överleva?
Jag tycker handligen är väldigt intressant eftersom jag inte läst om detta tidigare. Jag vet lite om hur Lettland hade det under andra världskriget men definitivt inte på det sättet som boken tar upp det. Dessutom hade jag ingen aning om att de hade de då tufft även efter kriget. 
 
Jag vill gärna älska boken men det är något som gör att de inte riktigt går. Det är något som saknas. Det kan vara för att kapitlena är så korta och det hoppas lite, liksom mycket bara nuddas vid ytan och sen går det vidare. Jag hade velat ha mer om Lina och Andrius relation till exempel. Framför allt SPOILER!!! Hur de blev räddade och hur livet var när de kom tillbaka. Hade boken varit 100 sidor till med hur det blev efter hade den fått fullpott! SLUT PÅ SPOILER. 
 
Men boken är väldigt ärlig och rå. Jag tycker det är synd att jag inte läst den tidigare men glad att jag gjort det nu. Det är en bok om något väldigt viktigt som det absolut inte finns tillräckligt med böcker om! Författarens notering där bak är jättebra dessutom. Just när man läser den så tänker man verkligen på att detta är en verklig händelse och inte bara något som hittats på även om karaktärerna är fiktiva så är inte handlingen det. 
 
Jag har Rutas andra bok hemma i bokhyllan också och jag hoppas den blir läst snart, vilket jag tror för den här boken lämnar verkligen avtryck hos mig. 

Betyg: 4.5/5 

I min brevlåda 85 - JULKLAPPAR!

Kategori: Video

 
Äntligen är den här videon uppe. Jag brukar aldrig få böcker i julklapp så blev verkligen glad att jag fick så mycket i år! 

Årets första!

Kategori:


Årets första bok är utläst. Jag påbörjade denna redan i december men hann inte läsa ut den. Förhoppningsvis kommer det upp en recension på den antingen imorgon eller på måndag. 

3x Minisar

Kategori: Biografer&Memoarer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Titel: Vålnadens berg 
Författare: Michelle Paver Serie: #6 Vargbröder Förlag: Semic Utgivningsår: 2010 Sidantal: 300
 
Nu blev den sista boken läst i serien, roligt! Det jag framförallt tänkte på att dessa böcker är ändå en aning hemska. Det är ju middlegrade böcker men det märks inte alltid tycker jag, haha. Typ på ett ställe så tänkte jag "Men shit det är ju hur hemskt som helst och så är boken för barn". 

Jag har verkligen gillat den här serien men tycker varje bok är lite för lika. Sen så blir boken lite kort på vissa ställen. I varje bok så jobbar man mot ett mål sen när man väl är vid målet så går det så snabbt så jag hänger aldrig riktigt med, liksom striden är så kort så man hinner inte fatta att det är de boken jobbat sig mot för det är över så fort. Vet inte om ni riktigt hängde med där, haha. 

Vilket fall som helst så har jag gillar böckerna, det här slutet var så himla bra också. Fick mig även att gråta en skvätt. Men jag kommer inte fortsätta läsa hennes andra serie. 

Betyg: 3/5

 
Titel: I heart you, you haunt me Författare: Lisa Schroeder Förlag: Simon Pulse Utgivningsår: 2008 Sidantal: 226

Jag har länge varit sugen på att läsa mer av Schroeder. Jag gillar verkligen hennes versböcker. De är känslosamma men samtidigt går det så fort att läsa. Men den här är lite för kort kan jag tycka. Jag gillar nog mer Chasing Brookling som jag också läst av henne.

Har egentligen inte så mycket att säga om denna. Har du läst hennes böcker tidigare så är den värd att plocka upp men samtidigt är det inte en favorit för mig. Det är svagt gillar. 

Betyg: 3/5

 
Titel: Gatukatten Bob Författare: James Bowen Förlag: NoNa Utgivningsår: 2014 Sidantal: 252

Så glad att jag äntligen läst den här. Den har stått i hyllan oläst alldeles för länge, hade jag inte dragit den ifrån min bokskål så hade den nog fortfarande stått där. 

Jag har varit sugen på att läsa den här eftersom den handlar om en katt, älskar katter! Vill gärna läsa de två andra böckerna som också kommit om Bob men de har inte släppts i pocket än..

Jag gillar att det är en verklig historia som det baseras på. Det jag tänkt på hela tiden när jag läste boken är att han måste ha tjänat massa pengar på hans böcker om Bob så att både han och Bob kan ha ett lite bättre liv nu, det är vad jag hoppas på i alla fall. Gillar du katter borde du plocka upp denna!

Betyg: 3/5

2015 statistik del 1

Kategori: Sammanfattning

Jag älskar ju diagram och tycker det är himla roligt att titta och hålla på med. Så precis som alla tidigare år så kommer jag såklart att sammanfatta mitt år i diagram, här kommer del ett! 

Läser fortfarande mestadels svenska böcker men de engelska börjar knappa in. Vill man veta i siffror så är det 87 svenska böcker och 64 engelska. 
 
Jag tänker aldrig på vilket kön författarna har när jag väljer en bok. Men det är nog flest kvinnliga författare inom genrerna jag läser. Siffrorna på det här är 102 kvinnor, 42 män och 4 samarbeten. OBS! Har jag läst fler böcker av en författare så är de med räknade flera gånger. 
 
Detta är en av mina favoriter, alltid spännande att se vilka månade man läser mest. Och jag ser ett mönster, under juni, juli, augusti och december är jag hemma och jobbar och det blir alltid minst läst då. I april läste jag minst böcker under året, men låt inte det lura er! Jag hade en tegelstensmånad och läste alltså bara böcker över 500 sidor så minst till antalet men inte minst till sidor! 
 
Och här har vi hur många sidor jag läste varje månad. November är det månaden som jag läste minst sidor och hela fem månader läste jag över 5000 sidor!! 
 
Här är alltså del ett av min statistik och jag kan säga att jag är supernöjd med allt, finns absolut inget jag känner att jag behöver ändra inför i år! 

Läst 2016

Kategori: Läst 2016

Uppdaterades senast 170326
 
Januari: 

1. Strimmor av hopp - Ruta Sepetys
2. Prinsessa i högform - Meg Cabot
3. Rosengädda nästa! - Emma Hamberg
4. Confess - Coleen Hover
5. Motsatsen till kärlek - Julie BuxBaum
6. The paper magician - Charlie N. Holmberg
8. Ruin and Rising - Leig Bardugo
9. A thousands pieces of you - Claudia Grey
10. You had me at hello - Mhairi McFarland
11. Flat-out love - Jessica Park
12. Drystoll - Sarah C. Ödman
13. Nimona - Noelle Stevenson
 
Februari:
 
14. Harry Potter och halvblods prinsen - J.K Rowling
16. Timeless - Gail Carriger
17. Välkommen hem - Johanna Lindbäck
19. The mother Goose diaries - Chris Colfer
20. Crown of midnight - Sarah J. Maas
21. The book of life - Deborah Harkness
22. Ja jag har mens, hurså? - Clara Henry
23. Avund - Anna Godbersen
24. The art of being normal - Lisa Williamson
25. Breathe - Abbi Glines
 
Mars:
 
26. Outtalat - Sarah Rees Brennan
27. Färgen på drömmar - Ruta Sepetys
28. Fripassageraren - Christina Wahlden
29. Ms Marvel; Generation why - G. Willow Wilson, Adrian Alphona & Jacob Wyatt
30. Brisingr - Christopher Paolini
31. Faking it - Cora Carmack
 
April: 
 
33. Dumplin' - Julie Murphy
34. Inlåsta - Emma Donoghue
35. Flat-out Matt - Jessica Park
36. Harry Potter och dödsrelikerna - J.K Rowling
38. Ormens skugga - Rick Riordan
39. The assassin's blade - Sarah J. Maas
40. Den unga eliten - Marie Lu
41. Splintered - A.G Howard
42. The shock of the fall - Nathan Filer
43. Rosensällskapet - Marie Lu
 
Maj:
 
45. A thousand nights - E.K Johnston
47. Mycket mer än så - Sarah Dessen
48. De odödligas sång - Julie Kagawa
49. Vårjakt i Rosengädda - Emma Hamberg
50. The Raven boys - Maggie Stiefvater
51. Ten thousand skies above you - Claudia Grey
52. Anya's ghost - Vera Brosgol
53. The crown - Kiera Cass
54. The Dream thieves - Maggie Stiefvater
55. Wild - Aprilynne Pikes
56. Because of Low - Abbi Glines
57. Blue Lily, Lily blue - Maggie Stiefvater
 
Juni:
 
58. The Raven king - Maggie Stiefvater
59. Amulet; The cloud searchers - Kazu Kibuishi
60. Splendor - Anna Godbersen
61. Animalium - Jenny Broom
62. The rose and the dagger - Renée Ahdieh
63. Partyprinsessan - Meg Cabot
64. Sommarbruden - Marita Conlon-McKenna
65. George - Alex Gino
66. Röta - Siri Pettersen
67. I dina ögon - Sarah Dessen
 
Juli:
 
68. Burn for burn - Jenny Han & Siobhan Vivian
69. Uncommon criminals - Ally Carter
70. Pappa Pellerins dotter - Maria Gripe
71. Amy and Roger's epic detour - Morgan Matson
73. Själens osaliga längtan - Audrey Nifenegger
74. While it lasts - Abbi Glines
75. The distance between us - Kasie West
76. Plague - Michael Grant
77. Mörk ängel - Laini Taylor
 
Augusti: 
 
78. An author's odyssey - Chris Colfer
79. Anna and the French kiss - Stephanie Perkins
80. I hate Faryland - Skottie Young
81. One crazy summer - Rita Williams-Garcia
82. Glasblåsarnsbarn - Maria Gripe
83. Harry Potter and the cursed child - J.K Rowling, Jack Thorne, John Tiffany
84. Fire with fire - Jenny Han och Siobhan Vivian
85. Ett veck i tiden - Madeleine L'Engle
86. Du, bara - Anna Ahlund
87. Peter Pan och Wendy -
88. Flirting in Italian - Lauren Henderson
89. Kissing in Italian - Lauren Henderson
90. Summer days and summer nights - Stephanie Perkins
 
Semtember:
 
91. Heir of fire - Sarah J. Maas
92. Ett hundra mil - Jojo Moyes
93. Finding it - Cora Carmack
94. The lost hero - Rick Riordan
95. Farväl Eritrea - Samuel Brhane
96. Boken om allting - Guus Kuijer
97. Rat queens vol 1; sass and sorcery - Kurtis J. Wiebe och John Upchurch
99. Katitzi - Katarina Taikon
100. Rat queens vol 2; Far reaching tentacles of N'rygoth - Kurtis J. Wiebe, John Upchurch och Stjepan Sejic
101. Katitzi och Swing - Katarina Taikon
102. Rat queens vol 3; Demons - Kurtis J. Wiebe, Tamra Bonvillain och Tess Fowler
103. Tårar i havet - Ruta Sepetys
104. Ashes to ashes - Jenny Han och Siobhan Vivian
 
Oktober:
 
106. Spökstaden - Ransom Riggs
107. Själars bibliotek - Ransom Riggs
108. Astrid Lindgren - Agnes-Margrethe Bjorvand & Lisa Aisato
109. Half bad; Häxornas krig - Sally Green
110. Dödsritten - Maggie Stiefvater
111. Blod&Stjärnstoft - Laini Taylor
112. Gudar&Monster - Laini Taylor
113. Tidsresenärens hustru - Audrey Niffenegger
114. Flat-out Celeste - Jessica Park
115. Gone girl - Gillian Flynn
116. Tjuren Ferdninand - Munro Leaf 
117. The woods; The Arrow - James Tynion IV &Michel Dialynas
 
November:
 
118. The lie tree - Frances Hardinge
119. The woods; The swarm - James Tynion IV
120. Projekt Rosie - Graeme Simsion
121. The son of Neptune - Rick Riordan
122. Rosie effekten - Graeme Simsion
123. Ibland mår jag inte så bra - Therese Lindgren 
124. Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag - Sara Ohlsson
125. Kids of appetite - David Arnold 
126. Glöm mig - Alex Schulman 
127. Veckan före barnbidraget - Elin Johansson & Ellen Ekman 
128. The rithmatist - Brandon Sanderson
 
December:
 
130. Sweet tooth 2; In captivity - Jeff Lemire
131. Uppstigandets brunn del 1 - Brandon Sanderson
132. Uppstigandets brunn 2 - Brandon Sanderson
133. Unhinged - A.G. Howard
134. Just for now - Abbi glines
135. Fluff my life - Skottie Young
136. Dash & Lily's book of dares - David Levithan & Rachel Coin
137. The twelve days of Dash & Lily - David Levithan & Rachel Coin