Bokparadiset

Land of stories #6 Omslag!!!

Kategori: Omslag

Kolla sista boken i Land of stories-serien har fått omslag, det verkar som om den kommer vara vit! Jag hade egentligen tyckt det var roligare om bok fem och sex var mer färgglada så de passade bättre ihop med de första i serien. Jag längtar så efter att den här boken kommer ut den 11 juli! 

 

Higlights Jan-mars

Kategori: Video

 
Tipsar om lite böcker ni borde plocka upp! Inser också hur sjukt dålig jag är på at förklara vad böcker handlar om, haha. 

The hate u give

Kategori: Contemporary

 
Titel: The hate  give
Författare: Angie Thomas
Serie: -
Förlag: Balzer & Bray
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 444
 
Den här boken har tagit bokvärlden med storm, änsålänge har jag bara sett den på bokktube. Och jag vet inte vart jag ska börja. Herregud vilken viktig bok. 
 
Starr bor i förorten där skjutningar, gängbråk och knarkhandel är en vardag. En kväll är hon på en fest när det plötligt börjar skjutas. Starr och Kahlid, som är hennes barndomskompis, flyr från fest. På vägen därifrån blir de stannade av en polis, en polis som drar sitt vapen och skjuter Kahlid. Det är början på kampen om rättvisa för Kahlid och frmaför allt svara människors liv. 
 
Att det här är en debutnovell kan jag inte förstå, språket är PERFEKT för boken och jag älskar det. Alltså det finns ingenting jag hade velat ändra i boken, inte någon detalj eller något, den är helt enkelt perfekt. Jag kommer kasta mig över allt som Angie Thomas ger ut. Den största anledningen till att boken är så bra tror jag är för att mycket är ifrån hennes egna upplevelser, att skriva om det man känner till gör oftast boken bättre. Sen är den inspirerad utav black lives matter-rörelsen och skjutningar som varit i USA. Det Starr upplever är fruktansvärt, ännu värre är det att det här faktiskt händer på riktigt. Att människor dödar oskyldiga och sedan skyller på deras hudfärg. 
 
Jag älskar Starr och hennes familj. Alltså ÄLSKAR hennes familj. De har världens härligaste stämning, och jag som läsare känner mig som en del utav familjen. Älskar att hennes föräldrar är en så stor del i boken. Jag älskar att det finns så många olika fokus i boken, Starrs vän har blivit skjuten, men det är så mycket mer boken handlar om. Jag älskar humorn som är i boken, jag skrattar och gråter. Jag vill läsa om boken nu!
 
Jag känner att jag kan inte göra den här boken rättvisa, alltså ni måste läsa den nu. Är ni inte övertygade gå in på bokens Goodreads sida och läs recensionerna. 
 
Betyg: 5/5

Charmen med tarmen

Kategori: Fakta

 
Titel: Charmen med tarmen 
Författare: Giulia Enders
Serie: -
Förlag: Forum
Utgivninsår: 2015
Sidantal: 255
 
Alltså för det första, hur bra namn? Författaren skriver själv i förordet att hon ska beskriva tarmen på ett charmig sätt, något som hon lyckas galant med. Det är skrivet på ett sätt som är lättsamt det kommer roliga kommentarer blandat med faktan. Det blir lite mer lättläsligt och hon lyckas få med hur mycket fakta som helst också. Dessutom är illustrationerna till boken fantastiska! Boken är ursprunligen på tyska och jag måste säga att ibland var översättningen lite konstig på vissa ställen. 
 
Första halvan av boken ÄLSKADE jag, boken är indelad i tre stora kapitel och det första är mitt favorit. Det sista är mest komplicerat med en massa beskrivande av bakterier och allt vad de gör, vilket också blir lite tyngre läsning. Men det är en rolig fackbok och hade fler böcker varit skrivna på samma lättsamma sätt hade jag plockat upp många fler. 
 
Jag tycker kroppen och organen är sjukt spännande vilket såklart är anledningen till att jag plockade upp boken. Ger hon ut fler böcker finns det stor chans att jag kommer plocka upp dem! 
 
Betyg: 4/5

Den femte vågen

Kategori: Övernaturligt

 
Titel: Den femte vågen & Det oändliga havet
Författare: Rick Yancey
Serie: #1&2 Den femte vågen
Förlag: Rabén&Sjögren
Utgivningsår: 2013 & 2014
Sidantal: 487 & 328
 
Den här boken hade nog inte blivit upplockad om det inte vore för Rybsat6 faktiskt. Men den var överförväntan faktiskt. Jag har inte läst så många Alien böcker och det är nog utanför min Comfortzon lite trots det så tycker jag boken var väldigt spännande och det hände mycket hela tiden. Dock kan jag säga att jag gillade den mer precis när jag läst ut den, nu några månader senare så har den bleknat en hel del. Faktiskt så mycket att jag sänkte betyget på Goodreads till 3 stjärnor, hade jag inte haft andra boken hemma redan så kanske jag faktiskt inte hade fortsatt med serien. 

Boken har ju dessutom kommit som film nu och det tror jag den kommer passa perfekt som, just för att det är mycket action i boken. Dessutom gillar jag valet av skådis, i alla fall till huvudpersonen.

Jag har bok två väntandes i hyllan och precis som jag sagt många gånger har jag blivit lite avskräckt för att den har fått mycket mer negativ kritik men det är väldigt många som har sagt till mig att de faktiskt tycke den var helt okej. Jag hoppas på att sista boken (som snart kommer ut på engelska) får lysande recensioner så det väger upp serien lite.
 
Betyg: 3/5

Det dröjde mer än ett år innan jag plockade upp bok nummer två. Nu när jag har läst den tycker jag inte den förtjänar all negativ kritik som den har fått. Jag tyckte nog den var nästan lika bra som första boken. 
 
Men jag hade väldigt svårt att komma in i boken, jag kom inte ihåg vilka alla karaktärer var. Boken börjar med att vi får läsa ur Ringers perspektiv, en tjej som först dök upp mot slutet av första boken, och jag kom inte alls ihåg vem hon var. Dessutom är boken skriven så att den fortsätter direkt efter första boken, vilket inte är konstigt eftersom serien inte utspelar sig under jättelång tid. Men det var jobbigt för mig som läsare när det var så länge sen jag läste första boken. Fler böcker borde ha med någon form av summering i början av sina böcker, hade underlättat så mycket. 
 
Men tillslut kom jag inte i boken, efter att jag läste en summering på första boken. Boken är okej, snäppet under första boken. Jag har ännu inte sett filmen, men något säger mig att jag kommer tycka om filmen mer än böckerna faktiskt. Ni som sett den vet ni ifall de kommer göra film på hela serien? 

Betyg: 3/5

Life update

Kategori: Allmänt

Det har varit mindre aktivitet på bloggen det här året än tidigare, speciellt efter att jag hade praktik och uppdaterade väldigt lite. Men jag upptäckte att det gör faktiskt inget om jag inte uppdaterar fyra gånger i veckan, jag läser ju fortfarande böcker och det är de som är det viktigaste. I och med att jag insåg att jag inte måste stressa mig till för att hinna blogga så har jag tagit det mer lugnt, det går ju an att bara lägga upp ett blogg inlägg i veckan också. Och troligen är det såhär det kommer vara i fortsättningen, kanske bättre på sommaren. 
 
Men just nu håller jag på att skriva mitt sista examensarbete, jobbar på Maxi och har dessutom börjar jobba på skolan jag ska vara på till hösten. Det betyder väldigt mycket mindre tid till både läsning och till bloggning. Igår var det första dagen jag var på skolan och jobbade på rikigt och det var SÅ KUL. Alltså jag känner att jag verkligen valt rätt i livet och jag har så mycket planer på vad jag ska göra på mina lektioner och det är så roligt. Jag pendlar till skolan men kunde inte plocka upp min bok för jag bara satt och tänkte på vad jag ska göra på mina lektioner! 
 
I vilket fall som helst är det väldigt lite fritid just nu fram till sommaren, då jag förhoppningsvis är färdig med uppsatsen, har sommarlov från skolan och bara jobbar på Maxi. Så fram tills dess blir det kanske få inlägg, men förhoppningsvis hinner jag fortfarande läsa lite. Idag kommer det upp en recension på två böcker i alla fall! 
 
 

#104 Bookhaul

Kategori: Nya böcker

Olästa A-Ö

Kategori: Listor/Taggar

Jag gjorde den här hösten 2015 och av de böcker som stod med då har jag bara läst sju av dem. Men jag tänkte göra den igen och se (om jag kommer ihåg) hur många som blivit lästa i slutet av året. 

All the light we cannot see
B - Bröllopsnatten
C - Clockwork princess
Djupa ro
E - Etiquette and espionage
F - Falling kingdoms
G - Grave mercy
H - Heidi
I - Inte helt perfekt
J - Jag ger dig solen
K - (The) kiss of deception
L - Lost voices
M - Magonia
N - Not if I see you first
Obsidian
Peter Nimbls and his fantastic eyes
Q - 
R - Rött uppror
S - Storm glass
To kill a mockingbird
Uprooted
Världens viktigaste kyss
W - Wing Jones
X - 
Y - 
Z - 
Å - 
Ä - 
Ö - Överenskommelser
 
Är det någon bok jag borde plocka upp snarare än senare? :) 
 

Någon måste stoppa Ivy pocket

Kategori: Middle grade

 
Titel: Någon måste stoppa Ivy Pocket
Författare: Caleb Crisp
Serie: #2 Ivy Pocket
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 422
 
Blev så glad när jag såg att Modernista översatte och gav ut andra boken om Ivy Pocket! Det här är verkligen en så himla rolig serie och det går inte låta bli att skratta när Ivy slänger sina förolämplingar runt sig. 
 
Ivy har nu hamnat hos paret Snagsby som är kisttillverkare. Ivy tror självklart att hon är den bästa tänkbara dottern trots att hon mest blir som familjens askunge. Trots hennes "lugna" tillvaro lurar onskan runt hörnet och Ivy är centrum av kaoset, och det är bara hon som kan lösa allt. 
 
Det här är en så uppfriskande middle grade bok och jag tror att alla åldersgrupper kan uppskatta den här boken. Man får nog också vara en mogenläsare om man ska förstå boken i helhet. Det är mycket sarkasm och Ivy slänger med förolämpningar åt höger och vänster som egentligen bara ärliga obeservationer vilket gör att jag sitter och skrattar samtidigt som jag ibland måste sluta läsa för det blir lite för ärligt ibland, haha! 
 
Inte bara är boken väldigt rolig, bilderna till historien är fantastiska. Älskar stilen som används och det hade gärna fått vara massa fler bilder!
 
Boken slutar i en cliffhanger och jag kan inte bärga mig tills jag får veta om Ivy lyckas lösa allt som står inför henne, och hur hon gör det!

Tack Modernista för rec-exet!

Betyg: 4/5

The boy next door

Kategori: Contemporary

 
Titel: Lola and the boy next door
Författare: Stephanie Perkins
Serie: #1 Anna and the french kiss
Förlag: Speak
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 338
 
Den här boken har stått oerhört länge i hyllan, troligtvis har den aldrig blivit läst för att jag vet att jag kommer älska den och har velat spara den till något bra tillfälle. Jag gör så med många böcker, är det någon mer som gör så? Måste sluta med det, för det där perfekta tillfället kommer ju faktiskt aldrig. 
 
Allt är perfekt i Lolas liv. Hon syr sina egna kläder och vågar gå ut med olika peruker varje dag och visa vem hon är, och hon har en coll pojkvän, som är fem år äldre som hennes pappor inte gillar, men annars är allt perfekt. Tills att Lolas gamla grannar flyttar tillbaka till sitt hus jämte Lola och hennes familj. För flera år sedan var det något som hände mellan Lola och grann-tvillingarna. Nu när de är tillbaka måste Lola ta i tu med problemen.
 
Jag älskar att Lola har två pappor och det är ingen biggie. De är typ mina favoritkaraktärer, de är helt enkelt perfekta föräldrar. De är med väldigt mycket i boken vilket jag gillar, oftas är föräldrar väldigt frånvarande i YA böcker. Lolas pojkvän max gillar jag dock aldrig, han är lite svinig av sig. Lola är en bra karaktär och jag gillar henne, dock sticker hon inte riktigt ut för mig. Det är något med henne som gör att jag inte faller helt för henne. Men tycker hon är döhäftig med sina kläder! Så roligt att Anna och St Clair får vara med också, roligt att de fortfarande är söta som socker tillsammans. 
 
Det är här en så himla bra contemporary och jag hoppas att det inte dröjer lika länge innan jag plockar upp Isla. Som man faktiskt redan fick träffa i första boken! 
 
Betyg: 4.5/5

April TBR

Kategori: TBR-Hög

Det var så länge sen jag gjorde en TBR. Jag planerar alltid min läsning men har inte blivit någon video på flera månader. Hoppas ni gillar, jag är riktigt taggad på läsning nu!

Månadssammanfattning Mars

Kategori: Sammanfattning

 
22. En mini-shopaholic i mammas fotspår - Sophie Kinsella
23. Arvtagaren - Christopher Paolini
24. Destined for Doon - Carey Corp & Lorie Langdon
25. Fans of the impossible life - Kate Scelsa
26. Stark som en björn snabb som en örn - Kalle Zackari Wahlström
27. Det oändiga havet - Rick Yancey
28. Landline - Rainbow Rowell
29. The storied life of A.J Fikry - Gabrielle Zevin
30. Perfect scoundrels - Ally Carter
31. The mark of Athena - Rick Riordan
32. Holding up the universe - Jennifer Niven
33. The shadow throne - Jennifer A. Nielsen
 
Antal böcker: 12 st
Antal svenska/Engelska: 4/8
Antal sidor:  4656 sidor
Antal kortisar (under 200): 1 st 
Antal tegelstenar (över 500): 2st 
Påbörjade böcker: 100 bad girls.... 
Författarnas nationaliteter: USA (11) England (1) Sverige (1) 
 
Köpta: 10
Bokklubbsbok: 1
Rec-ex: 
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 1
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 0

Mellan böcker i en serie: 5

Avslutade serie: 2
Antal omläsningar: 
 
Favoriter den här månaden: En shopaholic, Storied lif of A.J Fikry, Holding up the universe och The shadow throne
 
10 författare är från USA, det var inte så varierat. Men jag har läst så många bra böcker och haft en sån himla läslust! Dessutom har jag läst många böcker som stått i hyllan väldigt länge och som troligen hade stått där ganska så länge till om jag inte hade läst dem nu. Så det är jag himla glad över. Hoppas på att april blir lika bra!