Bokparadiset

TAGGAD!

Kategori: Allmänt

Läste ut Rosenskällskapet i natt (Förhoppningsvis kommer det en recension i veckan) och jag är så sjukt taggad på nästa bok. Var tvungen att se om det fanns omslag till den och när den skulle komma ut, och den kommer redan i höst! Så kanske översätter Modernista den till nästa år? Hoppas det iaf, vill läsa den nu!!! Men tills dess kan vi ju beundra omslaget, kan inte bestämma om detta är favoritomslaget eller om det är första boken. 
 

Bok som vunnit pris men alltså nej?

Kategori: Contemporary

 
Titel: The shock of the fall
Författare: Nathan File
Serie: -
Förlag: Borough press
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 307
 
Handling: I'll tell you what happened because it will be a good way to introduce my brother. His name's Simon. I think you're going to like him. I really do. But in i couple of pages he'll be dead. And he was never the same after that. 
Man får reda på en väldigt stor grej precis när man börjar läsa boken. Jag själv som läsare fattar ju vad som händer men man får inga detaljer om det fören när det bara är 50 sidor kvar men då är jag inte speciellt intresserad av att veta dem detaljerna, jag blev mest förvånad att man fick veta händelsen för jag trodde det var nedlagt liksom. Så det var väldigt meh för mig och det skulle nog egentligen vara en stor grej.
 
Matt är schizofren (vilket är ett samlingsnamn, men jag vet inte mer specifikt vad han har) det är detta som är stora grejen med boken, men helt ärligt så känns han inte så "sjuk". Alltså han hör ju en röst i huvudet men njae alltså när jag föreställer mig det i huvudet tänker jag det är mer dramatiskt. 
 
Sen hoppar det hela tiden mellan nutid, dåtid och fantasi och jag hänger inte alls med, det kan också bero på att jag inte alls var så fokuserad när jag läste men jag njöt tyvärr inte av läsningen. Vilket var väldigt tråkigt för det känns som om det här borde vara en bok jag gillar supermycket men av någon anledning gör jag inte det. Sånt som jag har nämnt ovanför brukar vara grejer jag kan bortse ifrån och liksom se det bra i en historia, fattar ni?
 
Jag tvivlar inte alls att det finns många människor som älskar den här boken och kommer älska den, för den har trots allt vunnit pris så det är ju inte en dålig bok, den passade bara inte mig tyvärr. Och för er som undrar varför jag läste färdigt den så berodde det på att jag läste den på tåget och det var den enda underhållningen jag hade eftersom jag inte hade något batteri på mobilen.
 
Betyg: 1/5
Boken passade tyvärr inte alls mig.. 

En fortsättning på Alice i underlandet

Kategori: Retelling

 
Titel: Splintered 
Författare: A.G Howard
Serie: #1 Splintered
Förlag: Amulet
Utgivningsår: 2014 
Sidantal: 371
 
Handling: Alyssa Gardner hars the thoughts of plants and insects. She hides her delusions for now, but she knows her fate: she will end up like her mother, in an institution. Madness has run in her family ever since her great-great-great-grandmother, Alice Liddell, told Lewis Carroll her strange dreams, inspiring his classic Alice's Adventures in Wonderland. But perhaps she's not mad. And perhaps Carroll's stories aren't as whimsical as they frist seem... 
Hela konceptet med boken, att Alyssa är släkt med Alice som besökte underlandet älskar jag. Alltså vid första kapitlet blev jag såå fast. Och det fortsatte faktiskt genom hela boken, och slutet höll mig verkligen på nålar. 
 
Alyssa är dock ingen favorit karaktär, för mig stack hon inte ut så där jättemycket så jag känner mig nog ganska neutral om henne. Men Morpheus tyckte jag var väldigt intressant, just för att man aldrig visste var man hade honom. Och hela tiden ändrade jag åsikt om honom, så jag kan faktiskt inte bestämma mig för om jag gillar han eller inte. Men i vilket fall som helst var han väldigt intressant! 
 
Som sagt så älskar jag konceptet med boken, och tycker ni att orginal berättelsen om Alice är flummig så kan jag säga att den här boken är precis lika flummig. Dock mörkare än vad jag hade föreställt mig, vid vissa scener blev jag liksom chockad och trodde jag läst fel typ, haha. 
 
Alltså jag älskade den här boken, men den får nog bara 4.5/5 just för att jag inte riktigt fastnade för karaktärerna. Men alltså nästa bok tror jag kommer vara ännu bättre, så den måste jag köpa hem snart! 
 
Betyg: 4.5/5
 

Hur går det egentligen med de där målen jag har?

Kategori: Allmänt

Jag läste på Boken är tankens barn (så bra bloggnamn har hon!) att hon kollade av hur det går med hennes mål hon satt upp för 2016. Jag tänkte göra samma sak, eftersom det faktiskt motiverar mig att ta tag i alla mål jag har. 
 
x Läsa 100 böcker
I skrivande stund har jag läst 40/100 så där ligger jag verkligen bra till, 10 böcker före säger Goodreads. 
 
x Avsluta 10 serier
Har avslutat 4 serier, 5 om man räknar med omläsningar också. Vilket jag gör. Så hälften av målet :) 

x Slutet av året ska jag ha 50 mindre böcker. Börja 220 i slutet ska jag alltså ha 170 st. 
Om jag någonsin skulle lyckas med det här målet ska jag fira ordentligt. Just nu har jag 234 olästa böcker så med andra ord har jag efter fyra månader fler olästa böcker än vad jag hade i början av året. Det här kommer aldrig gå, haha! 
 
Av tolv böcker är jag färdig med 4. Två har blivit bortskänka (påbörjade men insåg att det inte var böcker jag ville läsa) och två har jag läst. Så här ligger jag precis i fas också. 
Här kollade jag vilka böcker jag nämnt och det är 27 böcker totalt. Av dem har jag läst 6, och för att ligga i fas borde jag ha läst nio. Men är ändå nöjd över att ha läst 6 böcker som jag sagt :)
 
Här har jag kvar en bok sen mars, men håller på att läsa den nu och sen har jag inte läst boken för april. Så inte riktigt i fas men nöjd ändå! 

Ligger så mycket bättre till än vad jag trodde, så helt klart nöjd! :) 

Omläsning och omrecension; Den unga eliten

Kategori: Fantasy

 
Titel: Den unga Eliten
Författare: Marie Lu
Serie: #1 Den unga Eliten
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 307

Handling: Adelina Amouteru överlevde blodfebern. För ett årtionde sedan svepte denna dödliga sjukdom över hennes land. De flesta som smittades dog, och de barn som överlevde blev märkta av sjukdomen på egendomliga sätt. Adelinas svarta hår blev silverfärgat, hennes ögonbryn blonda, och hon har bara ett ärr där hennes vänstra öga en gång satt.Hon är en malfetto, en avvikande styggelse som förstör familjens goda namn och står i vägen för deras framgång. Men några av de som överlevt febern sägs ha mystiska och kraftfulla gåvor, och även om deras identiteter förblir hemliga har de kommit att kallas Den unga Eliten.
 
Första gången jag läste den var Mars 2015, då sa jag; 
Efter att ha läst de 6 första sidorna var jag fast. Jag hann inte läsa mer än så men ändå gick jag och tänkte på boken under hela dagen. Jag blev totalt fångad av den! 

Hennes Legendserie har ju blivit väldigt stor och det går inte att låta bli att dra paralleller till en början. Först trodde jag karaktärerna skulle vara lite som Day och June men ack så fel jag hade. Adelina och Enzo är så mycket bättre i min meningen (även om man inte lär känna Enzo så mycket). Dessutom tycker jag språket i den här boken är mycket bättre. Störde mig lite på att det var i tredjeperson men inte alls ofta. Dessutom så fångar den här boken mig mycket mer än Legendserien. Jag har inte kunnat sluta tänka på den här boken sen jag började läsa den. Hon är dock ganska råa mot karaktärerna i båda serierna men jag tycker det märks mycket mer i den här boken. 

Jag tycker den här boken är så häftig för att ingen är direkt god det är hela tiden väldigt grått. Det är verkligen ingen som är god, boken är väldigt mörkt på grund av det. Någon som speciellt är mörk är huvudpersonen Adelina. Hon har så mörka tankar så ibland förstår jag inte hur hon klarar av att leva. Men jag gillar henne. Jag gillar att hon är ond och badass och man vet aldrig vart man har henne. Visst hade jag velat att hon gjort annorlunda i några situationer men det hade samtigt inte varit hennes stil så det stör mig inte. Enzo gillar jag också. Speciellt deras förhållande. Jag tycker de passar så bra ihop, de drar fram de goda i varandra. Enzo är svår att få grepp om, egentligen får man inte läsa så mycket om honom och man lär egentligen aldrig känna honom. 

Världen som är en fantasyvärld gillar jag. Gillar idéen med att det har gått en sjukdom som drabbar vissa som sedan blir malfettos. Jag funderade lite var hon har tagit inspration till världen och jag tänker att det är något liknande Italien just för att malfetto låter så italiensk även om det inte är ett ord. 

Det här är en sjukt bra bok. Alltså är det en bok ni bör läsa i år så är det Den unga eliten. Jag fullkomligt älskar den här och jag kan inte vänta på att andra boken kommer ut. 
Och lite tilläggs tankar;
 
Och jag håller verkligen med det jag har skrivit. Under läsningen tänkte jag igen på att det måste vara lite Italinskt inspererat just för malfetto och likaså att hon använder piazza (fast det kanske man gör i flera språk?)
 
Men sen tycker jag att man får lära känna Enzo, det är nog de enda jag inte håller med fullt om. Alltså man får ju inte veta så mycket personligt om honom, typ vad han gillar att äta osv men det känns ändå som man får lära känna honom. Jag föll nog för honom lite mer andra gången jag läste dessutom. 
 
Jag älskar epilogen också, det ska bli så sjukt spännande att få reda på mer om Maeve och vilken roll hon kommer ha i serien! 
 
Men nej annars har jag inte så mycket mer att tillägga, jag ÄLSKAR den här boken och förväntningarna på bok två är ganska så höga faktiskt. 
 
Betyg: 5/5

Higlights Jan-mars

Kategori: Video

 
En liten ny "serie" på bloggen, hoppas ni gillar! 

Status just nu.

Kategori: Allmänt

Har verkligen kommit tillbaka till läsningen och det är såå härligt. Alltså blir så glad att jag har lässlusten tillbaka och jag vill typ bara läsa alla böcker i hela hyllan. Tyvärr finns ju inte tiden till för att läsa så mycket jag vill, men så är det ju alltid hahah. 
 
Just nu håller jag på att läsa Splintered och det inte är alls vad jag förväntat mig. På ett posititvt sätt. Jag har bara läst typ 50 sid men nu har jag stora förväntningar på boken för början älskar jag alltså. Jag hoppas på att jag ska hinna med min TBR för månaden men tyvärr är det nog väldigt tveksamt haha. 
 
Hur går läsningen för er just nu? :) 

Tillbaka till Rosengädda

Kategori: Chicklit

 
Titel: Larma, släcka, rädda i Rosengädda 
Författare: Emma Hamberg
Serie: #2 Rosengädda 
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningår: 2015
Sidantal: 414
 
Handling: Tessan och hennes get Bella har flyttat in i Rosengäddas förfallna stationshus. Tapeterna flagar och murbruket förfaller men hoppet om att förvandla förfallet till en mysig bykrog brinner starkare än allt annat. Samtidigt som hon spacklar och målar provlagar hon vinångande vilsvinsgrytor.

Brandmannen Jonny sitter ensam i sin enorma tv-soffa med ett par 3D-glasögon på näsan, tittar på en dokumentär om delfiner och gråter. När han inte klarade årets fys-test så försvann snabbt det gamla livet. Nu får han istället på egen hand sköta pappersjobb på Rosengäddas lilla jourstation.

Rafael kliver av tåget i Rosengädda med sina fladdrande svarta Armani-kläder. Elegant som få och med en doft av hemligheter, dekadens och äventyr flyttar han in i det stora godset Smörkulla.
Jag blev inte helt frälst av första boken, alltså jag gillade den men inte bästa chicklit jag läst. Men så höll jag på att ta mig ur min svacka och tänkte jag behövde något lättsamt så lotten föll på den här. Åh vad glad jag är för det, den här drog ut mig helt ur min lässvacka och bara velat läsa ALLT i hyllan sen denna. 
 
Tessan ska då börja fixa stationshuset till att bli en restaurang. Vi får lära känna alla människor som bor i Rosengädda, speciellt Jonny som är så ensam och gråter varje kväll medan han tittar på delfiner i 3D. Gustav som vi träffade i första boken som var Rosengäddas rika kille, lånar ut sitt hus över hösten till Rafael. Snygga, spännande och helt underbara Rafael, som ställer till med så mycket besvär. Jag gillar verkligen ALLA karaktärer i den här serien! 
 
Den här boken tyckte jag om så himla mycket, det är så mysigt att läsa om Tessa och alla hennes upptåg. Är det en karaktär som verkligen utvecklats så är det hon. Älskar att hon är så himla mycket girl power och klarar av alla händiga grejer alldeles själv. Älskar den härliga stämningen som är i boken, man vill liksom bara uppleva Rosengädda själv. 
 
Ser såå mycket framemot sista boken, som bara står i hyllan och väntar på mig. Vi får se när det blir av, vill inte lämna Tessan och alla så snart så måste nog dra ut på det lite. 
 
Betyg: 4/5
 

Fake it tills you make it

Kategori: New Adult

 
Titel: Faking it
Författare: Cora Carmack
Serie: #2 Losing it
Förlag: Ebury Press
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 331
 
Handling: Every girl likes a bad boy...

And Max’s current boyfriend is as bad as they come. She knows her family would freak if they saw his tattoos and piercings.

So when her parents turn up unannounced Max grabs the most wholesome guy she can to play her boyfriend.

But Cade Winston is so perfect that Max needs him to keep playing the part. And the more they have to fake their relationship, the harder it gets to just pretend…
Jag var i en riktig lässvacka, alltså typ den värsta sen jag började blogga. Klart jag har haft svackor under tiden men ingen som varit så djup som den här. Tillslut fick jag tvinga mig att läsa och tänkte jag skulle plocka upp något lättsamt. Vilket var helt rätt den här boken fick mig att börja ta mig ur svackan. 
 
Detta är en fristående fortsättning på Losing it och här får man följa Cade som var Bliss bästa kompis. Han är en sån där "typsik drömkille", snäll, snygg och tänker på alla andras bästa. Sen har vi Max som älskar dramatiska hårfärger, tatueringar och sjunger i ett band. Men när hon åker hem till sina föräldrar färgar hon om håret och går i polotröjor och låtsas vara den "perfekta" dottern. Jag älskar båda karaktärerna speciellt Cade som jag faller lite lätt för. De passar så bra ihop och är sassy deras konversationer är bara så roliga! 
 
NA böcker är verkligen guilty pleasure och får en verkligen att glömma bort tid och rum. Älskar verkligen Cora Carmacks sätt att skriva och bygga upp relationer och karaktärer. Ska ni precis börja med att läsa NA men inte vill ha något för grovt så är denna serien perfekt att plocka upp! 

Betyg: 5/5

En dagbok och en Kungligguide

Kategori: Fantasy

 
Queen Red Riding Hood's Guide to Royalty
Författare: Chris Colfer
Serie: Land of stories
Förlag: Litte Brown
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 120
 
Alltså den här boken är så roligt. Jag skrattade verkligen ifrån första stund och det är precis så här jag tänker att Red är som person. Alltså det är verkligen hennes egna röst som pratar genom boken. Colfer är en så himla bra författare som lyckas så bra med att verkligen låta alla av hans karaktärer vara enskilda röster och personer. Känns som om man känner alla hans karaktärer väldigt bra och inte bara de som är huvudpersoner. 
 
Red är ju egentligen en sån karaktär som man vill hata för att hon är så uppblåst, men man vet ju att innerst inne är hon snäll och god. Dessutom är det härligt med en sån karaktär som verkligen säger allt hon tänker på. Älskar dessutom att "Författarens tack" är det Red själv som skrivit ochså förordet vilket är så härligt! 
 
När vi kommer till hennes "tips" är det kanske något man ska ta med en nypa salt, haha! 
 
Betyg: 5/5
 
 
The Mother Goose Diaries
Författare: Chris Colfer
Serie: Land of stories
Förlag: Litte Brown
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 122
Åh vad jag velat läsa den här boken. Mother goose är ju en sån intressant karaktär och hon har ju varit med om så mycket (allt hon berättar i böckerna har alltid gjort mig så nyfiken på henne) så att skriva en bok som är hennes dagbok är ju briliant. 
 
Det märks att det är mother gooses dagbok, hennes röst hörs så tydligt i boken vilket ännu en gång visar vilken fantastisk författare Chris Colfer är. Att hans karaktärer är så tydliga, att det verkligen märks att det är en viss karaktär. Gillar att man får läsa om när hon är tonåring och även om Fairy Godmother och hur de blev vänner. 
 
Det enda negativa jag har att säga om boken är att den är för kort! Jag vill ha mer av hennes äventyr och även mer djupgående om dem. Älskar verkligen den här boken och jag kan inte fatta att jag nu bara har sista boken i serien kvar att läsa. Kan han inte göra som Cassandra Clare och bara fortsätta göra serier utifrån The land of stories? 
 
Betyg: 5/5

Kommer världen att gå under?

Kategori: Middle grade

 
Titel: Ormens skugga
Författare: Rick Riordan
Serie: #3 Kanekrönikan
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 457
 
Handling: Det är kaos på jorden, och det är kaos i syskonen Carter och Sadie Kanes tillvaro. Ormguden Apep har brutit sig lös från sina bojor och hotar att förstöra jorden på bara tre dagar. Varken magikerna eller gudarna vet vad de ska göra för att stoppa Apep - och nu börjar gudarna dessutom försvinna, en efter en.
Walt, en av syskonens pålitliga medhjälpare, håller bokstavligen på att förlora sina krafter. Och Zia är fullt upptagen med att passa den numera gaggige solguden Ra och hinner inte hjälpa till över huvud taget.
Det finns egentligen bara ett sätt att stoppa ormen - men det är så invecklat och farligt att både Carter och Sadie riskerar att stryka med på kuppen...
Det här är alltså sista delen i Kane-krönikan och det har varit ett riktigt spännande äventyr. Tidigare har jag "bara" läst Riordans böcker om Percy Jackson, men jag gillar faktiskt den här serien mer. Det känns inte som om böckerna är lika upprepande som Percy, enligt mig. 
 
Det är klart man vet hur det ska sluta eftersom det är en middle-grade serie men ändå så är spänningen på topp. Det tar många vändningar och boken är bara ett stort äventyr på 450 sidor. Det är aldrig en tråkigt stund vilket jag verkligen uppskattar. 
 
Sadie och Carter har verkligen växt och något som jag uppskattar är att de är så smarta. Alltså det är liksom inte så dumma val som huvudkaraktärer ofta annars gör. Visst det är inte riskfritt men är det de när man ska rädda universum? 
 
Har ni inte påbörjat den här serien men läst Riordans tidigare böcker så är den här serien ett måste. Eller om ni gillar spännande middle grade böcker så är serien också ett måste! 

Tusen tack Modernista för rec-exet! 

Betyg: 4.5/5
 

Recensionsmaraton på g

Kategori: Allmänt

Har verkligen kommit efter med recensionerna, speciellt nu när jag varit i en sån bloggsvacka. Därför tänkte jag köra ett recensionsmaraton med start idag och veckan ut. Egentligen kommer det inte göra så stor skillnad då jag har sååå många att skriva (nackdelen med att läsa mycket). Men att beta av med några är ju alltid något. Hoppas ni hittar någon bok som intresserar er :) 

Bambi i en dystopi

Kategori: Comics och Graphic novel

 
Titel: Sweet tooth; Out of the deep woods
Författare: Jeff Lemire
Serie: #1 Sweet tooth
Förlag: Vertigo
Utgivningsår: 2010
Sidantal: 128
 
Handling: A cross between Bambi and Cormac McCarthy's The Road, SWEET TOOTH tells the story of Gus, a rare new breed of human/animal hybrid children, has been raised in isolation following an inexplicable pandemic that struck a decade earlier. Now, with the death of his father he's left to fend for himself . . . until he meets a hulking drifter named Jepperd who promises to help him. Jepperd and Gus set out on a post-apocalyptic journey into the devastated American landscape to find 'The Preserve' a refuge for hybrids. 
Jag gillar att pappret är strävt som i gamla serietidningar ni vet, dock är jag inte superförtjust i tecknar stilen. Dock växer den på mig genom boken. 
 
Gus vår huvudkaraktär är en hybrid så han är halvt människa och halvt kronhjort/älg? och jag fastnar verkligen för honom för att han är så himla söt. Han är så oskyldig och vill bara människors bästa. 
 
Tycker också man får ganska mycket bakgrundshistoria för att vara en comic/seriealbum vilket jag uppskattar. Brukar annars tycka att man bara slängs in i handlingen, men här berättar Gus mycket om vad som hänt och så. 
 
Jag kommer fortsätta läsa den här serien, men när jag plockar upp nästa del får jag se. 
 
Betyg: 4/5

#91 Massa nya böcker

Kategori: Nya böcker

Jag tycker inte jag köpt så mycket nya böcker men det är ju hur många som helst! Blev bilder idag :)

 
Massa böcker i från Ullis. Inlåsta har jag redan läst, Vårjakt i Rosengädda hoppas jag på att läsa snart. Malala boken kanske jag och min kompis ska läsa ihop :) 

 
Blev en liten beställning ifrån Adlibris, längesen jag bara beställde två böcker. Arvet efter dig har jag väntat på ska komma ut i pocket och vill gärna läsa snart också. Martina Haag boken har vi pratat mycket om i skolan (alltså jag och några klasskompisar) så jag har blivit så sjukt sugen på att läsa den, måste bara ladda upp mentalt. Blev dock förvånad att den var så smal!

 
Miss Mayhem har jag också väntat på ska släppas i paperback. Vet inte om jag ska läsa denna nu medan jag fortfarande kommer ihåg ettan eller vänta tills det är närmare trean släpps.. Splendor är sista delen i Lux-serien som aldrig släppts på svenska så givetvis fick jag köpa den på engelska istället. 
 
Månadens bok ifrån The English book shop, gillar omslaget!
 
 
De här tänker jag att jag ska läsa i sommar. Men måste läsa om första Italian boken innan jag kan läsa denna. 
 
 
Och tillsist två rec-ex ifrån Modernista. Ormens skugga håller jag på att läsa just nu! 
 
Sååå många böcker, någon jag borde läsa typ nu? :) 

Del två amulet

Kategori: Comics och Graphic novel

 
Titel: The stonekeeper's curse
Författare: Kazu Kibuishi
Serie: #2 Amulet
Förlag: Scholastic
Utgivningsår: 2009
Sidantal: 224
 
Handling: 
Graphic novel star Kazu Kibuishi returns with his mysterious world full of new allies . . . and old enemies 
Emily and Navin's mother is still in a coma from the arachnopod's poison, and there's only one place to find help: Kanalis, the bustling, beautiful city of waterfalls. But when Em, her brother, and Miskit and the rest of the robotic crew aboard the walking house reach the city, they quickly realize that seeking help is looking for trouble, dangerous trouble.
Jag älskade ju första Amulet men alltså den första är nog inget jämfört men den här. Alltså handlingen är väldigt mycket mer spännande, vi får en ny karaktär (som jag tror kommer vara med mycket resten av serien) och tecknarstilen. Älskar den!

Älskar hela den världen som det utspelar sig i, speciellt när de kommer till staden där alla är djur som pratar, alla är så söta! Tycker karaktärerna är så fyndiga, typ den rosa kaninen, han är så söt och modig. Sen gillar jag att familjen får en så stor roll i albumet. 
 
Kan inte vänta tills jag får plocka upp nästa album, måste bara köpa det först och det kanske dröjer lite.. 
 
Betyg: 5/5
 

En novell jag faktiskt gillar

Kategori: Contemporary

 
Titel: Flat-out Matt
Författare: Jessica Park
Serie: #1.5 Flat out love
Förlag: Createspace Independent Publishing Platform
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 146
 
Handling: You saw geeky, damaged, loveable Matt Watkins through Julie's eyes in FLAT-OUT LOVE. Now go deeper into Matt's world in this FLAT-OUT MATT novella. Live his side of the story, break when his heart breaks, and fall for the unlikely hero all over again.

Take an emotional skydive for two prequel chapters and seven FLAT-OUT LOVE chapters retold from his perspective, and then land with a brand-new steamy finale chapter from Julie.
Den här novellen är alltså ur Matts perspektiv men bara utifrån några kapitel vilket jag verkligen uppskattar. Ser liksom ingen mening med att man ska göra om samma bok fast ur ett annat perspektiv så gillar verkligen hur författaren har gjort här. Sen är det även ett helt nytt kapitel utifrån Julies perspektiv som tar vid där första boken slutar. 
 
Gillade att läsa ifrån Matts perspektiv, eftersom man nu redan vet allt är det spännande att se hans tankar bakom grejerna. Gillar då att författaren bara valt ut de viktigaste kapitlena, och det känns som om författaren verkligen visste vad som hände utanför det Julie får se. 
 
Har ni läst första boken och verkligen gillat den så rekommenderar jag boken, just för att man får vara mer med karaktärerna, men annars är det ju inget man måste ha läst. Den här novellen har gjort mig ännu mer taggad på Celestes bok som handlar om henne, men ska försöka hålla mig lite till ifrån den för att jag gillar karaktärerna så mycket. 
 
Betyg: 4/5
 

An author's odyssey

Kategori: Allmänt

Vet inte när omslaget för sista Land of stories släpptes, men jag har inte sett det. Hade önskat att boken vore lite mer färglad och inte svart, fast gillar ändå det svarta med guld och sen lila på det. Men sjukt peppad på boken ändå!! 

En overklig bok men som faktiskt varit människors verklighet.

Kategori: Drama

 
Titel: Inlåsta
Författare: Emma Donoghue
Serie: -
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 384
 
Handling: Jack bor med sin mamma i ett låst rum på drygt tio kvadratmeter i ett skjul. Rummet är ljudisolerat och specialbyggt för att de inte ska kunna ta sig ut. Jack tycker om att titta på tv och kallar de tecknade figurerna för sina vänner. För honom finns ingen annan verklighet än den innanför de fyra väggarna med hans mamma och mannen som kommer in ibland för att leverera mat och ta ut sopor. Mamman är noga med att Jack vid dessa tillfällen alltid är instängd i garderoben, så han ser aldrig mannen tydligt, men från sitt gömställe hör han att mannen verkar elak.
Jack och hans mamma bor i ett rum som de aldrig lämnar. Vissa nätter får de besök av Svarta mannen och då måste Jack krypa in i garderoben. Han trivs med tillvaron i rummet med mamma men en dag säger hon att de ska fly.
 
Sen jag hörde om den här på booktube så har jag varit intresserad av att läsa den, men det har inte blivit av att jag köpt den. Sen såg jag den i pocket när jag var i Ullis (Ullis=Ullared=Ge-kås för er som inte vet) så då plockade jag givetvis upp den. Nu har jag dessutom sett den på massa bokbloggar med ett filmomslag så verkar som om den kommit ut på film också ganska nyligen? Jag trodde dessutom att boken var ganska ny men såg att den kom ut 2010 så den måste fått ett rejält uppsving på sistonde! 

Jag fastnade väldigt snabbt i den här i storien, man vill veta hur det kommer sluta för Jack och hans mamma. Även om boken inte är verklighetsbaserad så skulle den kunna ha varit det med tanke på att det är flera människor runt om i världen som faktiskt varit med om precis samma sak, hur sjukt den än är. Jag gillar att historien är berättat hur Jacks synvinkel eftersom det gör historien lite mindre mörk, han vet ju inte om något annat. Men ändå så hade jag velat ha ett eller två kapitel utifrån mammans perspektiv. 
 
Boken ger en mycket känslor, jag blir både ledsen och sjukt äcklad men trots det så uppskattar jag boken väldigt mycket, jag tycker den är välskriven och kan tänka mig att den kanske är ännu bättre på orginalspråk. Jag hoppas att jag kan titta på filmen snart! 
 
Betyg: 4/5

April TBR

Kategori: TBR-Hög

Här skulle det varit en video egentligen men är så himla förkyld och varit det ett tag nu.. Så idag blir det bilder istället! Har redan läst ut tre böcker (känns som om läslusten är tillbaka <3) som jag inte visar upp. Lite sneak peak på nya böcker också! 
 
 
Äntligen håller jag på med sista boken i min Harry Potter omläsning, kommit några 100 sidor in. Sen har jag fått Ormens skugga och Rosensällskapet som rec-ex som jag ska försöka läsa, och innan dess vill jag göra en omläsning på Den unga eliten så allt är helt färskt. 
 
Splintered har jag kvar sen förra månadens hylltömning och Jag och Earl och tjejen som dör är månadens hylltämningsbok. A thousand nights är jag så sugen på att läsa! 

Go big or go home

Kategori: Contemporary

 
Titel: Dumplin'
Författare: Julie Murphy
Serie: -
Förlag: Balzer+Bray
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 375
 
Handling: With starry Texas nights, red candy suckers, Dolly Parton songs, and a wildly unforgettable heroine-Dumplin' is guaranteed to steal your heart. Dubbed "Dumplin'" by her former beauty queen mom, Willowdean has always been at home in her own skin. Her thoughts on having the ultimate bikini body? Put a bikini on your body. With her all-American-beauty best friend, Ellen, by her side, things have always worked ...until Will takes a job at Harpy's, the local fast-food joint. There she meets Private School Bo, a hot former jock. Will isn't surprised to find herself attracted to Bo. But she is surprised when he seems to like her back. Instead of finding new heights of self-assurance in her relationship with Bo, Will starts to doubt herself.So she sets out to take back her confidence by doing the most horrifying thing she can imagine: entering the Miss Teen Blue Bonnet Pageant-along with several other unlikely candidates-to show the world that she deserves to be up there as much as any twiggy girl does. Along the way, she'll shock the hell out of Clover City-and maybe herself most of all.
Wills faster har nyligen dött och när hon letar igenom hennes rum hittar hon ett formulär som är en anmälan till stan skönhetstävling. En skönhetstävling som Wills mamma håller i förden delen. Hennes faster var överviktig och likaså är Will, men hon betämmer sig för att delta för hennes fastersskull. Det blir ganska så dramtiskt då hennes mamma tror Will försöker förstöra tävlingen och dessutom börjar Will och hennes bästis bråka som aldrig förr. 
 
Jag gillar Will, men jag älskar inte henne. Det är något med henne som gör att jag inte älskar henne kan dock inte sätta fingret på vad det är. Men hon är självsäker och nöjd med sig själv vilket jag gillar. Fast samtidigt som hon är det så bryr hon sig fortfarande vad folk ska tro. SPOILER! Till exempel när hon kan få killen hon verkligen vill ha och han vill ha henne så kan hon inte blir tillsammans för att hon är rädd för vad andra ska säga om dem. SLUT PÅ SPOILER! 
 
Gillar att den utspelar sig i Texas. Dessutom gillar jag att huvudkaraktären älskar Dolly Parton och det nämns liksom inte en gång utan det upprepas flertal gånger. 
 
Jag älskar ju contemporarys och det här är en riktigt mysig sådan. Det jag hade velat ha mer är nog mer humor att boken skulle fått mig att dra på leendet mera. Men trots det njöt jag väldigt mycket av att läsa boken och sidorna flög fram, så jag skulle verkligen rekommendera den. Dessutom har den ju precis kommit ut på svenska (eller om den kommer i dagarna) för er som hellre läser den på svenska. 
 
Betyg: 4/5

Mauritz recenserar...

Kategori: Fantasy

Fotad av Maurtiz.
 
För ett tag sen fick jag hem Glastronen av Sarah J. Maas som många andra bloggare, dock har jag redan läst den på engelska. Så med andra ord tänkte jag inte läsa den. Men Mauritz tycker man ska läsa alla böcker man får hem som rec-ex vilket gjorde att han bestämde sig för att läsa den (och alla böcker som kommer hem nu är tydligen till honom?) 
 
Vad tyckte du om boken i helhet?
Den var intressant och över förväntan. 
 
 
Vad tycker du om världen? 
Man kunde få mer information om den, nu får man inget hum om hur stor den är och det är typ bara massa namn. 
 
Vem är din favorit karaktär? 
Chaol är roligt, men jag hade gärna velat ha mer bakgrundsinfo om honom, dock säger min sambo att man får det i bok två. 
 
Vad tycker du om Celina? 
Jo hon är faktiskt en intressant människa. Hon verkar vara genuin.
Sidenot: Mau fattade inte hur hennes namn uttalades så när jag frågade om Celina fattade han ej vem det var så jag frågade vad han läste det som; svaret var att så fort han läste hennes namn bytte han ut det mot Du, hahah.
 
Kommer du fortsätta läsa serien?
Ja det kommer jag göra, måste vet vad som händer. (Med andra ord kommer jag få låna ut mina böcker, hemsk tanke! Men vad gör man inte för kärleken?) 
 
Viktigaste frågan Chaol eller Dorian?
Den är jobbigt... Men Chaol är roligt. 
 
Vad får boken för betyg?
3.5/5 (Hårda bud men andra ord.)
 
Tack till Modernista för rec-exet! 

Stencool brud i serieformat!

Kategori: Comics och Graphic novel

 
Titel: Ms Marvel, Generation why
Författare: G. Willow Wilson, Adrian Alphona & Jacob Wyatt
Serie: #2 Ms Marvel
Förlag: Marvel
Utgivningår: 2015
Sidantal: 136
 
Handling: Who is the Inventor, and what does he want with the all-new Ms. Marvel and all her friends? Maybe Wolverine can help! If Kamala can stop fan-girling out about meeting her favorite super hero, that is. Then, Kamala crosses paths with Inhumanity -- by meeting the royal dog, Lockjaw! But why is Lockjaw really with Kamala? As Ms. Marvel discovers more about her past, the Inventor continues to threaten her future. Kamala bands together with some unlikely heroes to stop the maniacal villain before he does real damage, but has she taken on more than she can handle? And how much longer can Ms. Marvel's life take over Kamala Khan's? Kamala Khan continues to prove why she's the best (and most adorable) new super hero there is!
Jag gillade det första albumet men ändå har det tagit lite tid innan jag plockade upp det andra av någon anledning. 
 
Det jag är lite tveksam till i det här albumet är att de byter tecknarstil lite fram och tillbaka. Egentligen kan jag inte säga att jag avskyr det men jag älskar det inte heller, jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Vad jag dock vet är att det gör mig förvirrad, haha. Första funderade jag på om jag bara såg i syne så var tvungen att jämföra en aning. 
 
Men gillar handlingen, det händer mycket vilket jag gillar. Även kul att fler superhjältar kommer in i bilden. Älskar också att Kamala har sån humor. Älskar humorn överlag i hela albumet, så ironiskt och sassy humor vilket jag älskar.
 
Gillar ni comics men forfarande inte läst det här, gör det! Har ni inte läst comics innan men vill börja, läs den här!
 
Betyg: 3.5/5

Månadssammanfattning Mars

Kategori: Sammanfattning

Det här är även en sammanfattning för Ta kontroll över din bokhylla eftersom jag bara läst hyllvärmare, inte riktigt nöjd med antalet, och höll mig definitivt inte till min TBR haha. Men jag har varit i en supersvacka så att det ens blev så här många böcker är ju imponerande faktiskt! 
 
Det jag är väldigt glad över är att många böcker som jag velat läsa länge men som inte blivit av har jag äntligen läst. Alltså är 7/7 böcker hyllvärmare. :) 
 
 
26. Outtalat - Sarah Rees Brennan
27. Färgen på drömmar - Ruta Sepetys
28. Fripassageraren - Christina Wahlden
29. Ms Marvel; Generation why - G. Willow Wilson, Adrian Alphona & Jacob Wyatt
30. Brisingr - Christopher Paolini
31. Faking it - Cora Carmack
32. Larma, släcka, rädda i Rosengädda - Emma Hamberg
 
Antal böcker: 7
Antal svenska/Engelska: 5/2
Antal sidor:  2611 sidor
Antal kortisar (under 200): 1 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st 
Påbörjade böcker: Dumplin', Shock of the fall och Mississippi
Författarnas nationaliteter: USA (5) Sverige (2) Canada (1) Irland (1) 
 
Köpta: 4
Bokklubbsbok: 
Rec-ex: 2
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 1

Påbörjade serie: 1

Mellan böcker i en serie: 4

Avslutade serie: 
Antal omläsningar: 
 
Favoriter den här månaden: Färgen på drömmar, Brisingar, Faking it och Larma, släcka, rädda i Rosengädda.