Bokparadiset

Sneak peek

Kategori: AllmäntIdag har jag köpt lite böcker! Hehe... Som om jag inte hade tillräckligt många med mig. Jag hade gärna velat spela in en bookhaul med med detta intrenet vi har här nere så skulle det ta år och dar. Så det får vänta tills jag kommer hem! 
 

My soul to save

Kategori: Ungdomsböcker

  Utläst 130506
 

Titel:
My soul to save
Författare: Rachel Vincent
Serie: #2 Soul screamers
Förlag: Mira Ink
Utgivningsår: 2011

Adlibris:When teenager Kaylee screams, someone dies...So when teen pop star Eden dies onstage and Kaylee doesn't wail, she knows something is dead wrong. She can't cry for someone who has no soul. The last thing Kaylee needs right now is to be skipping school, breaking her dad's ironclad curfew and putting her too-hot-to-be-real boyfriend's loyalty to the test. But starry-eyed teens are trading their souls: a flickering lifetime of fame and fortune in exchange for eternity in the Netherworld - a consequence they can't possibly understand. Kaylee can't let that happen, even if trying to save their souls means putting her own at risk.
Detta är andra boken i serien. Det hade ändå gått några månader emellan men kom ihåg det mesta som hände i första boken men allt förklarades igen med varelsena och och även de största händelserna från bok ett. Sånt tycker jag är hur bra som helst, då kan man verkligen hänga med från början. 

Den här boken hände det saker väldigt fort i. Redan i första kapitlet började det hända grejor och allt var väldigt spännande. Så det tog inte så lång tid att läsa ut boken! 

I första boken var kärleken sådär, jag tycker fortfarande Nash är ganska lame men i denna boken kom deras kärlek fram lite mer, och det var bra. För i första boken var det lite mycket instalove men det blev typ inte kärlek på riktigt kändes det som. 

Det är många som är team Tod och i första boken (skrev nog det i recensionen också) så var jag inte alls det och jag fattade inte varför folk var det men kan säga att jag börjar definitvt luta åt tema Tod efter denna boken!

Har ni inte läst serien eller börjat läsa den så tycker jag verkligen att ni ska göra det, verkligen läsvärd! 

1. My soul to take

Antal sidor: 362
Första meningen: Addison Page had the world at her feet. 
Betyg: 
 

Wither

Kategori: Dystopier

 Utläst 130504

Titel:
Wither
Författare: Lauren DeStefano
Serie: #1 The chemical garden
Förlag: Simon & Schuster Books for Young Readers
Utgivningsår: 2011

AdlibrisBy age sixteen, Rhine Ellery has four years left to live. A botched effort to create a perfect race has left all males born with a lifespan of 25 years, and females a lifespan of 20 years--leaving the world in a state of panic. Geneticists seek a miracle antidote to restore the human race, desperate orphans crowd the population, crime and poverty have skyrocketed, and young girls are being kidnapped and sold as polygamous brides to bear more children. 
When Rhine is sold as a bride, she vows to do all she can to escape. Yet her husband, Linden, is hopelessly in love with her, and Rhine can t bring herself to hate him as much as she d like to. He opens her to a magical world of wealth and illusion she never thought existed, and it almost makes it possible to ignore the clock ticking away her short life. But Rhine quickly learns that not everything in her new husband s strange world is what it seems. Her father-in-law, an eccentric doctor bent on finding the antidote, is hoarding corpses in the basement; her fellow sister wives are to be trusted one day and feared the next; and Rhine has no way to communicate to her twin brother that she is safe and alive. 
Together with one of Linden's servants, Gabriel, Rhine attempts to escape just before her seventeenth birthday. But in a world that continues to spiral into anarchy, is there any hope for freedom?

Detta är absolut ingen actionpackad dystopi. Men jag gillar den ändå, den har väldigt fint språk och gillar hela stämningen över boken. Om ni fattar vad jag menar, alltså boken är ju ändå ganska hemsk. Jag hade aldrig kunnat leva med ett sånt äktenskap. Liksom kul att dela sin man med tre andra tjejer. Nej tack! Sen är hela världen väldigt hemskt. 

Många tycker boken är seg, och det kan jag hålla med om lite, den har vissa parier som är sega men jag gillar den faktiskt ändå. Jag måste inte alltid ha fartfyllda böcker. 

Till karaktärerna då, Rhine som är huvudkaraktären, gillade jag. Hon är realistisk liksom. Cecily är fruktansvärt jobbig tycker jag men hon har ändå sina moments, faktiskt. Jenna gillar jag hon har koll på allt och alla. Gillar att alla tre tjejerna är väldigt olika varanndra. Huvudkaraktären vill jag faktiskt att hon ska gilla Linden han är ju faktiskt väldigt snäll ock mysig! 

Antal sidor:  358 sidor
Första meningen: I wait.
Betyg: 

Packar väskan!

Kategori: AllmäntImorgon på förmiddagen ska jag äntligen åka ner till stugan. En veckas semester, verkligen välförtjänt. Så det här är det jag har planer på att läsa, ja lite optimistisk är jag nog. Men man vill ju inte hamna boklös. Dock hoppas jag ju att det kanske blir en eller annan bok köpt också, hihi. 

I alla fall har jag tänkt köra recension race, en recension per dag, har så fruktansvärt många att skriva så det kommer bli toppen! Just nu jobbar ungefär hela tiden och all min lediga tid går åt till vänner så bloggen har verkligen blivit lidande så det ska bli riktigt kul att lägga tid på den igen! 
 

Farlig förmåga

Kategori: Häxor

 Utläst 130602
 
Titel: Farlig förmåga
Författare: Jessica Spotswood
Serie: #1 Systrarna Cahill
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2013

Adlibris: Cate och hennes systrar är häxor men det måste hemlighållas annars riskerar de att förvisas, fängslas eller till och med dödas. Storasyster Cate har lovat att beskydda sina yngre systrar men det blir komplicerat när hon hittar sin döda mammas dagbok. Om det som står i den är sant är de inte säkra - kanske inte ens från varandra ... En smäktande och spännande berättelse, späckad med magi och romantik!
Den här har jag ungefär bara sett positiva recensioner på. Så jag frågade om den som rec-ex. Men sen när jag väl hade den hemma så lät jag ändå den ligga i ett par veckor. Ville så gärna tycka om den lika mycket som alla men trodde inte jag skulle göra det. Men jag hade inte behövt oroa mig. Jag läste ut den på en dag och jag älskade den!

Hela stämningen i boken är fantastisk. Gillar när det utspelar sig från förr. Alla frasiga klänningar och tedrickande. Blir himla mysigt att läsa. Dessutom gillar jag alla karaktärerna. Tess som är yngsta systern hade jag gärna velat läsa mer om. Hon var ju så söt. Cat, som man får följa genom boken tycket jag också om väldigt mycket. Visst är det vissa saker jag stör mig på, men alla är ju inte perfekta. Mauren är den jag kunde störa mig mest på, alltså kunde hon inte bara fatta? Det jag gillar riktigt mycket är att man inte vet vilka karaktärer som är goda och vilka som inte är det, man vet inte vem man ska lite på! 

Alltså slutet. Vet inte hur man vitmakerar texten men nu kommer SPOILER! Slutet, jag är en sucker for love så jag ville verkligen att hon skulle få Finn, men nu blev det fruktansvärt spännande så jag vill läsa nästa bok nu! SLUT PÅ SPOILER.

Gillar verkligen boken och vill läsa fortsättningen ruskigt snart. Och som vanligt måste jag säga att jag avgudar omslaget! 

Tack Rabén & Sjögren för rec-exet. 

Antal sidor: 336 
Första meningen: Vår mor var också häxa, men hon dolde det bättre. 
Betyg: 
 

Läs-A-Lot Dag Sammanfattning

Kategori: Läs-A-Lot2013

Troligtvis är jag den sista som gör sammanfattningen! Tyvärr blev det ingen video :( 
 


Så böckerna jag läste var:
Iron Daughter
En nannys dagbok 
Talking to dragons
Gone (Påbörjade)
Lolita (Påbörjade) 

Mina mål:
-En hyllvärmare (En nannys dagbok)
- Avsluta en serie (Talking to dragons)
- Läs en tegelsten (Påbörjade Gone)
- 200 sid/dag (totalt 1400 sid.)

Jag lyckades med två! Det tycker jag ändå är godkännt. Jag jobbade faktiskt hela veckan och sen hände det ena och det andra. Sammanlagt läste jag 1017 sid. Vilket motsvarar i genomsnitt ca 145 sidor/dag. 

Jag tyckte Läs-A-Lot var en hur bra grej som helst och jag hoppas att vi kommer göra det igen! 

Bokvänspaket #3

Kategori: Allmänt

Egentligen vill jag spela in en video men mina föräldrar har semester nu så då går det inte. Har egentligen massa videos att spela in, men vi får väl se när det händer. För ett antal veckor sen fick jag mitt tredjebokvänspaket. Vi hade tema mytologi. Min ledtråd var "sött men farligt" och jag har faktiskt ingen aning. Tog med så många böcker jag inte har en aning om något om. Typ för att de har fint omslag. Super töntigt jag vet!! Men det finns ju så många fina böcker! 

Boken jag fick var: 


Hahah åh! Det kunde jag ju räknat ut, haha! Tusen tack Malin ska bli super roligt att läsa! 
 

2x Enchanted forest chronicles

Kategori: Drakar

 
Det jag tycker är lite roligt är att varje bok i serien fokuserar på en ny person. Så det är en nu huvudperson varje bok och boken efter så blir den en bikaraktär. Gör att man verkligen får lära känna många karaktärer på djupet.

Något som jag sa redan i första boken är att jag stör mig på kapitelnamnen som spoilar vad som händer i kapitlet. Försöker undvika att läsa det men det går likosm bara inte. Dumt! 

Sen gillar jag att det alltid är andra sagofigurer med fast de är lite omtolkade. I denna var det Rapunzel och någon mer som jag inte hade skrivit ner.. 

Titel: Calling on dragons Författare: Patricia C.Wrede Serie: #3 Enchanted Forest Chronicles Utgivningsår: 2003 Förlag: Harcourt Brace and Company Antal sidor: 242 Betyg: Helt okej!/gillar 
Gillar verkligen att böckerna hänger ihop så mycket. Liksom det som nämnts i första boken håller de fortfarande på att nämna och så. 

Det är lite mysko med dessa böcker. För alltid när jag läser dom tycker jag de är lite små sega men så här i efterhand så tycker jag att de är roliga och mysiga. Vilket gör att jag inte har en aning om vilket betyg jag ska sätta på böckerna. För nu när jag tänker tillbaka på dom gillar jag dom riktigt mycker faktiskt! 

Titel: Talking to dragons Författare: Patricia C.Wrede Serie: #4 Enchanted Forest Chronicles Utgivningsår: 2003 Förlag: Harcourt Brace and Company Antal sidor: 255 Betyg: Helt okej!/gillar

I min brevlåda 28

Kategori: Nya böckerUtnyttjade bokus erbjudande, 4 pocket betala för tre. Jag håller tummarna på att Mr Ripley serien ska vara så rolig och skruvad som jag tänker mig. Den store Gatsby läser jag förtillfället. Alphabet weekends är ett bokbyte! 

Ska försöka få upp Läs-A-Lot uppdateringarna för dag 5+6 och en sammanfattning. Gick ju inte super men vill fortfarande avsluta det. Sen kommer det även komma en bokvänsvideo, tema-video*2 plus en massa recensioner!

Vill tacka för alla super fina kommentarer, ni är bäst! <3

Tystnad..

Kategori: Allmänt

Jag och min pojkvän har gjort slut, efter 3,5 år så livet suger lite nu. Ni är alla mina kompisar och därför tycker jag ni borde få veta. Det har varit lite tyst här, vet inte om det kommer fortsätta att vara det eller om jag kommer använda bloggen som terapi, gissar dock på den senare. Att dyka in i någon annas värld och bara glömma bort att som händer i sitt eget liv det är något som böcker lyckas utmärkt med! 

Över och ut! 

Läs-A-Lot Dag 4

Kategori: Läs-A-Lot2013Så igår var det ju dag 4 och det gick ju faktiskt helt okej! Jag läste ut En nannys dagbok, vilket gjorde att jag klarade målet med en hyllvärmare. Så efter det slängde jag mig över Talking to dragons som är avslutande av en serie boken. 

Antal lästa sidor: 216 sidor
Totalt lästa sidor: 641 sidor
 

Läs-A-Lot Dag 2 + 3

Kategori: Läs-A-Lot2013Dags att göra lite uppdatering, hann verkligen inte göra någon igår.. 

Men dag 2. Läste jag ut Iron daughter, så en bok utläst. Började läsa En nannys dagbok som är min hyllvärmare.

Antal lästa sidor: 273
Totalt antal läsa sidor: 325

Dag 3. Fortsatte läsa En nannysdagbok. Är på sida 197. 

Antal lästa sidor: 100
Totalt antal lästa sidor: 425

Som ni ser ligger jag lite efter med sidantalet. Borde ju ha läst 600 sidor, men idag är det sol så ska lägga mig i hängmattan och bara LÄSA! 

Läs-A-lot introduktion + dag 1

Kategori: Läs-A-Lot2013Mina mål:
Läs en hyllvarmare
Avsluta en serie
200sidor/dag

Hur går det för er? :) 

Månadssammanfattning Juni

Kategori: Sammanfattning55. Rubinernas bok - John Stephens
56. Den glädjelösa ön - Enrique Fernándes 
57. Farlig förmåga - Jessica Spotswood
58. Wanted - Anna Hansson & Marie Nilsson
59. Flirting in Italian - Lauren Henderson
60. Rädda mig inte - Tahereh Mafi
61. Chasing Brooklyn - Lisa Schroeder
62. Always a witch - Carolyn MacCullough
63. Cross my heart and hope to spy - Ally Carter
64. Sommar för evigt - Jenny Han
65. Spotlight - Meg Cabot
66. Klappa händer små - Dan Rhodes
67. Torn - Amanda Hocking
68. One day: Three ways - Amanda Hocking (Glömde nämna i videon)
69. Demonglass - Rachel Hawkins
70. Owly - Andy Runton

Antal Böcker: 16 st
Antal svenska/Engelska: 8/8
Antal sidor: 4150 sidor
Antal kortisar (under 200): 4 st
Antal tegelstenar (över 500): 0st
Påbörjade böcker: Irondaughter, Lolita och Grimm's farie tales 
Författarnas nationaliteter: USA (12) Storbritannien (2) Sverige (2) Spanien (1)

Köpta: 7
Rec-ex: 3
Lånade: 2
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 3
Bokvänsbok: 1

Påbörjade serie: 2

Uppföljare i serie: 8

Avslutade serie:
1

Sammanfattning: Läste nästan bara bra böcker denna månade. Väldigt jämt mellan engelska och svenska böcker. Första veckan i juli är det ju Läs-A-Lot så jag hoppas att jag kommer börja stenhårt nästa månad! 
Vad tyckte ni om wrap-up videon förresten? :)