Bokparadiset

En bok där huvudpersonen är galen.. Eller?

Kategori: Contemporary

 
Titel: The unbecoming of Mara Dyer
Författare: Michelle Hodkin
Serie: #1 Mara Dyer
Förlag: Simon Pulse
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 452

Handling: Mara Dyer doesn’t think life can get any stranger. She wakes from a coma in hospital with no memory of how she got there or of the bizarre accident that caused the deaths of her best friends and her boyfriend, yet left her mysteriously unharmed. The doctors suggest that starting over in a new city, a new school, would be good for her and just to let the memories gradually come back on their own.

But Mara’s new start is anything but comforting. She sees the faces of her dead friends everywhere, and when she suddenly begins to see other people’s deaths right before they happen, Mara wonders whether she’s going crazy! And if dealing with all this wasn’t enough, Noah Shaw, the most beautiful boy she has ever seen can’t seem to leave her alone… but as her life unravels around her, Mara can’t help but wonder if Noah has another agenda altogether…
Jag visste inte så mycket om den här boken innan jag påbörjade den, det enda var att Mara var galen typ. Men måste säga at jag blev väldigt positivt överraskad. 

Det går väldigt snabbt att läsa boken det tog två tågresor till skolan och sen slutet läste jag hemma i sängen. Det är väldigt spännande hela tiden och man vill veta vad som egentligen pågår, men sen måste jag säga att mot slutet blev jag lite förvirrad, inte alls så jag tänkt att historien skulle gå mot. Men jag är ändå positiv och hoppas väldigt mycket på att bok två kommer vara lika bra. 

Det som jag älskar mest i boken är karaktärerna. Alltså jag älskar ju Noah även om han är ganska så klyshig, men ändå är han min favorit, han är liksom en helt annan person när man väl lär känna honom. Fast helt klart klyshig och inget man inte sett förut. Mara gillar jag också, gillar att hon är kaxig och inte alls bryr sig om vad andra tycker om henne. Gillar att hon ändå försöker ta hjälp från andra, det brukar aldrig vara så i böcker. 

Det här är verkligen en ny favoritserie, tror jag, älskade den här boken så mycket och gav mig ett helt nytt lässug alltså. Är ni minsta intresserade tycker jag ni ska plocka upp den! 

Två berättelser i en bok

Kategori: Middle grade

 
Titel: Underverk
Författare: Brian Selznick
Serie: -
Förlag: B.Wahlströms
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 637

Handling: Ben saknar sin döda mamma och längtar efter sin pappa som han aldrig har träffat. Rose drömmer om en berömd skådespelerska och samlar allt hon kan hitta om henne i en klippbok. Så kommer Ben oväntat sin pappa på spåren och Rose läser en lockande rubrik i tidningen. Upptäckterna tar dem ut på varsin vådlig resa, på jakt efter det som de saknar. 

De två barnens berättelser utspelar sig med femtio års mellanrum och skildras på olika sätt, Ben i ord och Roses i bilder. Men Brian Selznick låter deras vägar korsas och flätar samman deras öden. På samma gång skapar han också en helt unkik läsupplevelser!
När jag ville läsa Hugo Cabare boken hade jag inte en aning om att han skrivit mer. Visserligen hade jag inte heller kollat upp det. Men när jag köpte Hugo boken så slank även den här med. Vilket jag är väldigt glad för.

Handlingen berättas delvis med bilder och delvis med text. Dock är det inte uppbyggd på samma sätt som Hugo boken där samma historia är varvat med text och bild. I den här är det två parallell historier och ena berättas bara med bilder och den ändra bara med text. Jag gillade det supermycket, det visar att man kan berätta en historia med bara bilder utan några ord och fortfarande blir historien så stark.

Jag gillade den här boken väldigt mycket. Mer än Hugo boken faktiskt så har ni läst den tycker jag absolut att ni ska läsa den här. Han har ju nyligen gett ut en bok som jag verkligen vill ha men det får vänta lite, den är ganska så dyr. 

just nu..

Kategori:

Läser jag den här. Hoppas verkligen jag ska gilla den DOCK så spoilade jag mig och råkade läsa slutet.. Men hoppas på att det inte ska störa mig ändå, får tänka att det är en sån historia när man redan vet slutet men får sen läsa hur det ledde till det som hände. 


Läsningen går väldigt bra faktiskt och jag tror jag kommer hinna med nästan hela min TBR för oktober även om den var ambitiös, är nog bara en eller två böcker jag inte hinner med. 

Äventyret fortsätter

Kategori: Allmänt

 
Titel: Den äldste
Författare: Christopher Paolini
Serie: #2 Eragon
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2007 
Sidantal: 685

Handling: Eragon och hans drake Saphira lyckades visserligen rädda rebellerna från ett ödesdigert nederlag i det stora slaget vid Tronjheim, men än har de mycket att lära, både om magi och om stridskonst. Eragon måste ta sig till alvernas rike Ellesméra, där finns kunskap som han måste inhämta innan han är en riktig Drakryttare. Det blir en färd fylld av fantastiska upplevelser och nya insikter - men också av smärta och förräderi. Inte ens de som står honom närmast är att lita på.

Samtidigt hotas Eragons hemby Carvahall. Efter det som hänt har den onde Galbatorix fått upp ögonen för den, och livet där är inte längre lugnt och undanskymt. Eragons kusin Roran har fått sin egen strid att utkämpa - en strid som hotar allt som Eragon har kärt.
Jag var väldigt sugen på att läsa den här just när jag började, vilket alltid är positivt eftersom läsningen oftast blir bättre. Eftersom boken är väldigt tjock läste jag flera böcker emellan och samtidigt, vilket faktiskt var bra. Jag stressade inte igenom boken utan det fick ta den tiden den tog, vilket jag inte alltid är bäst på. 

Det var väldigt härligt att vara tillbaka till Eragons värld. Dessutom tycker jag den här boken är snäppet vassare än första boken. Det var mera som hände i den här tycker jag och den har verkligen byggt upp spänningen till tredje boken. Dessutom lär man känna karaktärerna mycket mera, Saraphina är såklart favoriten men inget fel på de andra. Först gillade jag inte Ronans kapitel, de var mycket i fokus och jag ville ju bara läsa om Eragon. Men sen vävs de in så snyggt och egentligen fattar jag ju från början att hans berättelse skulle vävas in men de är först när det gör de som man uppskattar det. 

Det här är en superbra fantasy serie och den lyckades absolut chocka mig med saker jag inte räknat med. Därför ska de bli spännande att se hur det utvecklas för jag har ingen aning om vad som kommer hända. Jag blir så häpen när jag läser. Att skriva en bra fantsy med massa övernaturliga varelser och ett eget språk och allt alltså han måste ju vara ett geni typ. Så himla kreaktivt. 

Betyg: 4.5/5 

Jobbigt läge.

Kategori: Allmänt

Alltså ni vet när man bara är sugen på att läsa men egentligen borde göra annat, i mitt fall plugga, en sån dag har jag idag. Min pojkvän är på jobbet hela dagen idag och jag älskar att läsa när jag är själv hemma, det är ingen TV som stör eller någon som ska försöka prata med mig fast jag läser. Förresten blir ni också tilltalade fast ni sitter och läser av partners/familjemedlemar? I alla fall då tänker ni säkert men sitt och läs idag då och plugga imon, meeen jag gjorde exakt så här i fredags och lovade dyrt o heligt att jag skulle skriva min uppgift idag. Men kanske kan unna mig att läsa en timme iaf. 

Så här mysigt hade jag det i fredags. 

Halloween TBR

Kategori: TBR-Hög


Här är min halloween läsning som jag nu knåpat ihop. Insåg att jag har typ 10 andra böcker jag vill få med också men de får vara bubblare. Jag har två böcker kvar från min tbr som jag gjorde i början av månaden men kommer påbörja någon av dessa böcker i helgen! Möjligtvis två till och med. 

Vad tycker ni jag borde prioritera?

En favorit

Kategori: Chicklit

 
Titel: Tango för vilsna själar
Författare: Lucy Dillon
Serie: -
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 509

Handling: När den före detta proffsdansaren Angelica återvänder till Longhampton för att städa ur sin mammas hus, bestämmer hon sig för att starta en danskurs på orten. Dit kommer Katie och Ross som försöker rädda sitt äktenskap, där de inte längre vet vem som för vem. Lauren som drömmer om ett sagobröllop och den perfekta brudvalsen medan hennes blivande make Chris mest vill ha det hela överstökat. Och så Laurens föräldrar. De vill ju inte göra bort sig på festen, men mamma Bridget bär på en gnagande hemlighet som skulle kunna vända uppochned på deras lyckliga liv tillsammans.

Under Angelicas ledning lär sig paren steg för steg mer om sig själva och det som är viktigt i livet, och i tangons och salsans virvlar inser de att man aldrig kan dölja något för sin danspartner …
Lucy Dillon är verkligen en bra författare. Jag blir alltid helt infångad i hennes historier och de påverkar verkligen en. Hon har fått mig att vilja starta en hundkennel, jobba med djur, driva en bokhandel och nu börja med dans. Jag tittade upp tiodanskurser men visade sig att det inte fanns någon här, bara bugg och det var ju inte det jag ville. Så tyvärr får jag bara uppleva det genom den här boken.

Man får följa flera karaktärer som det brukar vara och den gemensamma punken är dans. Dillon är en mästare på att göra karaktärer och relationer mellan dem. Allt känns väldigt trovärdig och det går inte låta bli att tycka om alla, även om de är långt ifrån perfekta. 

Gillar ni chicklit och letar efter en ny favorit är Lucy Dillon ett måste. Hennes historier är så medryckande och det går inte lägga ner böckerna. De är så medryckande så när det är jobbigt och deppigt i boken blev jag själv helt deppig också och var helt nere hela dagen, haha! När man väl påbörjat boken så går det inte sluta tänka på den. Detta är absolut en av mina favorit böcker av henne även om jag ÄLSKAR alla hennes böcker. 

Tango för vilsna själar får mig att fälla tårar precis som hennes andra böcker. Det om något är ett tecken på att författaren berör en. Jag kan inte vänta tills jag får läsa Hundra omistliga ting, hoppas den kommer i pocket snart!

 5/5

I min brevlåda 81

Kategori: Video

Yes ännu fler böcker. Dock spelade jag in den för några veckor sen. Några av böckerna har ni sett i min TBR för oktober också. Hoppas ni gillar och säg till om ni läst någon av böckerna! 

Mest hypade serien sen 2012 typ

Kategori: Fantasy


Titel: Throne of glass
Författare: Sarah J. Maas
Serie: #1 Throne of glass
Förlag: Bloomsbury
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 404

Handling: In the dark, filthy salt mines of Endovier an eighteen-year-old girl is serving a life sentence. She is a trained assassin, the best of her kind, but she made a fatal mistake. She got caught. 

Young Captain Westfall offers her a deal: her freedom in return for one huge sacrifice. Celena must represent the prince in a to-the-death tourment - fightning the most gifted thieves and assassins in the land. Live or die, Celena will be free. Win or lose, she is about to discover her true destiny. But will her assassin's heart be melted?
Äntligen var det dags för mig att påbörja den här serien. Blev oerhört sugen på att läsa den en dag, så pausade boken jag höll på med. Väldigt glad över att att jag äntligen hoppat på den här serien.

Till att börja med karaktärerna älskar jag dem. Celena är verkligen en stark karaktär. Hon är liksom sarkastisk fast inte på ett skämtsamt sätt utan för att hon varit med om så mycket skit och ändå så har hon en sån livslust. Dorian är såklart väldigt älskvärd också. Älskar hur Celena och han är mot varandra. Deras dialoger får mig att le och skratta hela tiden. Chaol är också en favorit. Älskar hur man märker att han inte tycker Celena bara är en brottsling utan att hon är så mycket mera. Undrar verkligen hur relationerna kommer att utveckla sig mellan alla. Det känns som om karaktärerna är genomarbetade. Kungen är vidrig men samtidigt är en bra skurk, man såg inte så mycket av honom i den här boken men misstänker att det kommer mera i nästa. 

När vi kommer till handlingen så gillar jag den också. Men bokens starkaste sidor är helt klart karaktärerna och dialogerna i boken. Men det ska bli väldigt spännande hur allt kommer att utvecklas i kommande böcker. 

Den här boken är helt klart lika bra som folk säger. Jag njöt av varje sida och är så ledsen att jag inte hunnit köpa fortsättningen än men snart! Har ni ännu inte läst boken så tycker jag ni bör det! 

5/5
 Helgens läsning

Kategori: Allmänt

Det här inlägget kommer upp lite sent, eftersom det egentligen skulle upp igår. Men här är vad jag tänkt att läsa i helgen. Ser ut som mycket men alla böcker är påbörjade. Dessutom läste jag ut Tango för vilsna själar innan idag på morgonen. 

 
Vad läser ni? :)


Harry Potter illustrated edition

Kategori: Allmänt

I valet och kvalet mellan svenska och engelska utgåvan fick det ändå bli den engelska. Igår kom den äntligen bara 8 dagar sent, men vad gör det när den är så fin? 

 

2x Vargbröder

Kategori: Fantasy

 
Dessa böcker är ganska så lika varandra och egentligen kan jag inte komma ihåg vad det var som hände i just denna eftersom alla böcker flyter ihop och jag har tappat bort mina anteckningar. Men jag gillade den här precis lika mycket som tidigare böcker. Min favorit är fortfarande Ulv så klart! Men den här boken var lite mörkare än tidigare böcker så det märks att det börjar dra ihop sig i serien. Det var alldeles för längesen jag läste om Torok och Ulf så jag hoppas att jag snart tar tag i nästa bok. 

Betyg: 3/5
 
Var så längesen jag läste del fyra så tyckte det var dags att ta tag i del fem, vilket jag är glad att jag gjorde. Boken är precis lika spännande som tidigare och jag förstår varför dessa böcker blivit så populära. Jag gillar verkligen böckerna och har betygsatt dem som fyror på goodreads men kom fram till att de är nog mer treor så därför har jag ändrat. 

Precis som del fyra var den här också lite mörkare. Eller ja mycket mörkare. Det ska bli spännande att se hur hela serien knyts ihop i nästa bok. 

Betyg: 3/5

I min brevlåda 80 - Bokmässan

Kategori: Video

Jag har spelat in tre olika bookhaul som bara väntar att få visas upp. Några nya böcker har ni redan sett i min oktober TBR. Men alltså tre bookhaul, fattar ni hur många böcker jag köpt?!  Här kommer iaf böckerna som blev inköpta på bokmässan. 
Äventyret om egyptiskmytologi fortsätter!

Kategori: Middle grade


Titel: Eldtronen
Författare: Rick Riordan
Serie: #2 Kanekrönikan
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 506

Handling: Ända sedan de egyptiska gudarna släpptes lösa i vår moderna värld har syskonen Carter och Sadie Kane haft problem. Som arvtagare till Livets hus besitter de magiska förmågor, men nu är deras hittills farligaste fiende ormguden Apep på väg att ta över världen. Om de inte lyckas stoppa honom på bara några få dagar kommer det att innebära slutet för jorden och hela mänskligheten.
För att kunna besegra Apep är Carter och Sadie tvungna att återuppliva solguden Ra en utmaning ingen magiker lyckats med tidigare. Men först av allt måste de leta upp de tre delarna av Ras bok och uttala den magiska formel som krävs. Sökandet tar dem från New York till London, via S:t Petersburg och slutligen till den egyptiska öknenSka de hinna förgöra Apep innan han sväljer solen och låter jorden gå under?
Efter att ha läst Den röda pyamiden så har jag längtat efter den här. Kan meddela att det var helt klart värt väntan. Jag älskade den och det är spännande och fartfyllt hela tiden. Jag hoppas sista delen inte dröjer allt för länge! 

Jag gillar verkligen att det är grekiskmytologi det handlar om. En del gudar kan jag men är inte alls lika hemma som på grekiskmytlogi så det är kul. Ser även framemot att läsa hans nya serie som handlar om nordiskmytologi! 

Jag gillar verkligen Sadie och Carter. De kompletterar varandra mycket bra, dessutom är det fint att se hur deras relation växer för varje bok. Dock tycker jag att deras röster är lite för lika, ibland glömmer man från vems PoV man läser ifrån men brukar gå snabbt att fatta igen. 

Jag måste nog påstå att jag gillar Kanekrönikan mer än vad jag gillar Percy Jackson böcker. Det är nog mest för att jag tycker inte Kanekrönikan är riktigt så förutsägbar som Percy böckerna är. Alltså man vet fortfarande att allt kommer att lösa sig och sådär, men Percy böckerna är väldigt upprepande tycker jag. Men jag gillar fortfarande Percy Jackson serien väldigt mycket så tro inget annat. 

Tack Modernista för rec-exet! 
 5/5

TBR för oktober

Kategori: TBR-HögVi är redan 5 dagar in i oktober och jag har inte läst ut någon bok så jag är lite skeptiskt till om jag ska hinna med allt detta nu men vi får väl se.