Bokparadiset

#3 Sammanfattning December

Kategori: Sammanfattning

En liten sammanfattning av December.
Maisie Dobbs - Jacqueline Winspear
50 sätt att träffa den rätta - Lucy-Anne Holmes
Babbeldrottningen i New York - Meg cabot
Ett hål om dagen - Louise Sachar

Antal Böcker:
Kvinnliga vs manliga författare:
Antal svenska författare:
Antal sidor:
Bästa boken:
Antal Böcker: 4
Kvinnliga vs manliga författare: 3/1
Antal svenska författare: 0
Antal sidor: 1162
Bästa boken: 50 sätt att träffa den rätta.

Inte många böcker denna månaden men det har varit för mycket med skola och jobb. Men väldigt bra böcker lästa jag gillade faktiskt allihopa!

Nyårslöften

Kategori: Listor/Taggar

Här är en lisa på nyårslöften för 2012!

- Läsa Stig Larsson millenium-serien. (Har tänkt göra det i evigheter men aldrig blivit av.)

- Läsa 12 böcker från min Vill-läsa-lista.

- Läsa fler böcker på engelska.Ett hål om dagen - Louis Sachar

Kategori: Ungdomsböcker

Stanley blir dömd för att ha snott en baseballstjärnas gymnastikdojjor fast han inte har det. Domen blir att han får åka till ett läger för brottslingar. På lägret får han gräva ett hål om dagen i öknen. Om man hittar något ska man meddela chefen. En dag hittar Stanley ett litet rör som det står KB. Han har ett likadant hemma och förstår att det är Kate Barslow, den ökända brottslingen som levde för ett par år sedan. Snart förstår Stanley att det chefen leta efter är Kates skatt. 

Boken är lysande och man tar sig snabbt igen om den. Den är lättskriven och den passar både killar och tjejer. Denna boken läste vi i skolan så efter tittade vi på filmen. Filmen är otroligti lik boken, det är lite skillnader utseendemässigt gällande Stanley men annars följer den väldigt bra.

Första meningen:
Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Betyg:
Första meningen: -
Utgivningsår: 2011
Förlag: En bok för alla
Författarens hemland: USA
Antal sidor: 205
Betyg: 5

Babbeldrottningen i New York - Meg Cabot

Kategori: Chicklit

Första meningen:
Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Betyg:
Lizzie har precis flyttat till New York, hon behöver ett jobb och en bostad. Men hon har ett problem hon kan aldrig hålle en hemlighet och säger alltid fel saker vid fel tidpunkt. Bostad fixar hon ganska lätt då hon flyttar in hos Luke, hennes pojkvän. Hon är utbildad till att fixa till vintage kläder, vilket gör att hon söker i varje vintageaffär i hela New York, men hon får inget. Tillslut blir hon så desperat så när hon söker till en bröllopsklänningaffär säger hon att hon jobbar gratis. Men då har hon inte råd till hyran så hon får ta ett jobb som receptionist, som faktiskt hjälper henne med både det ena och det andra.
 
Jag tycker boken påminner väldigt mycket om shopaholic böckerna. Både Lizzie och Rebecca har dåligt med pengar, båda är tillsammans med en kille som heter Luke, båda bor i New York, båda pratar lite för mycket. I början på varje kaptiel stod det ett litet ordspråk och det förstod jag inte alls varför det gjorde de, för de hade ingen som helst koppling till vad kapitlet handlade om. Men något jag gillade var, att efter varje kapitel kom en liten "Lizzies bröllopsguide" som jag tyckte var lite rolig att läsa. Jag gillade endå boken för den var rolig och jag vill faktiskt veta hur det gick sen för Lizzie.

Första meningen: Jag öppnar ögonen och ser morgonsolen kasta sneda strålar över Renoirmålningen ovanför sängen och för ett par sekunder förstår jag inte var jag är.
Utgivningsår: 2009
Förlag: Tivoli
Författarens hemland: USA
Antal sidor: 294
Betyg: -3

50 Sätt att träffa den rätta - Lucy-Anne Holmes

Kategori: Humor

Sarah är singel och jobbar som skådespelare. Hon har varit singel ett tag och frågar darför en kille i baren hon brukar gå till. Hon blir nobbad. Detta blir hon alldeles förkrossad av, hon vill aldrig ha något med kärlek att göra igen. Men hennes familj tycker annorlunda, de anmäler henne till en dokusåpa fast hon inte vill. Hon kommer inte med, men hon blir faktiskt ledsen när hon inte gör det, så hon startar en bogg. En blogg som handlar om 50 sätt att träffa den rätta.


Jag fullkomligt älskar denna boken. När jag väl börjat läsa den kunde jag inte sluta. Den var så otroligt roligt och det förvånar mig inte om det blir film!
Den är välskriven och lätt att ta in, det finns faktiskt inget dåligt att säga om boken.

Första meningen:
Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Betyg:
Första meningen: Jag är singel.
Utgivningsår: 2011
Förlag: Basil
Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 356
Betyg: 5+

Maisie Dobbs - Jacqueline Winspear

Kategori: Deckare/Thriller

 
Handlingen är kring Maisie Dobbs som är privatdetektiv skulle man kunna kalla det. Hon får ett jobb av en man som tror att hans fru är otrogen mot han. Hon antar jobbet och börjar följa kvinnan och ser vad det är hon gör på dagarna. Det visar sig att hon besöker en grav, dock märker Maisie att det är något skumt med alltihop. Hon tar kontakt med kvinnan och får veta vem som ligger i graven. Egentligen är mysteriet löst redan när kvinnan inte var otrogen, men istället för att sluta hittar hon ett väldigt stort fall att lösa. Ett fall som kommer riva upp gamla minnen från när hon var med i kriget. 

 
Jag gillar denna boken, den är väl skriven och Maisie är väldigt smart. Jag har redan läst en bok som handlar om Maisie Dobbs så lite visste man just runt henne vad hon varit med om. Men nu fick man veta hur det hade gått till vilket var spännande. Jag gillar att i halva boken så kommer en återblick från hennes tid i kriget, och den återblicken pågår i ungefär en tredjedel av boken innan det fortsätter igen. 

Första meningen:
Utgivningsår:
Antal sidor:
Betyg:
Första meningen: Även om hon inte varit den som kommit sist ut genom vändkorset på tunnelbanestationen Warren Street skulle Jack Barker ha lagt märke till den långa, slanka kvinnan, klädd i en halvlång marinblå kappa och en matchande plisserad kjol som var tillräckligt kort för att blotta en välformad ankel.
Utgivningsår: 2006
Författarens hemland: England
Antal sidor: 307
Betyg: 4+++

Läsningen.

Kategori: Allmänt

Det har varit sisådär med läsningen. Vi har läst en bok i skolan som jag nu har läst ut som jag har tänk att skriva om. Men sen har det varit så mycket med skolan, nytt jobb och körkort att jag har inte hunnit eller orkat läsa. Men en kväll tog jag upp en bok och jag slukade den ganska snabbt så nu har läsandet kommit tillbaka och bara idag har jag läst en halvbok!

Ännu bättre är det att snart är det jullov!

#2 Sammanfattning November

Kategori: Sammanfattning

Jag hade helt glömt bort att november är slut! Men här kommer en sammanfattning vad jag har läst.

Antal Böcker:
Kvinnliga vs manliga författare:
Antal svenska författare:
Antal sidor: (inbunden,pocket)
Bästa boken:
-Sirila gentlemän sökes - Karin Brunk Holmqvist
-Sommaren jag blev vacker - Jenny Han
-Söta pojkar är bara på låtsas - Moa Eriksson Sandberg
-Exit Kalahari - Jenny Söderqvist & Helene Åberg
-Cirklen - Mats Strandberg & Sara bergmark Elfgren

Antal Böcker: 5
Kvinnliga vs manliga författare: 6/1
Antal svenska författare: 6
Antal sidor: 1545 Sidor
Bästa boken: Cirklen med Mats Strandberg och Sara bergmark Elfgren

Det va inte jättemånga böcker denna månaden som jag har tyckt varit superbra faktiskt. Men är glad att jag läst en tegelsten i alla fall. Hoppas på att december blir en bättre läsmånad, för just nu har jag tappat suget helt och hållet. :(

#3 Bokbloggsjerka

Kategori: Allmänt

Denna veckan i bokbloggjerkan:

Hur får du tag på dina böcker? köper du eller lånar du dem? Finns det någon internetbokhandel som du anlitar oftare än andra? Kort sagt: beskriv hur du får tag på dina böcker som trängs i bokhyllan och som göra allt för att fånga ditt intresse.

Jag är en bibliotekslånare. Jag gillar inte att läsa om böcker, det finns ju så många andra böcker som man vill läsa som man inte hinner. Darför lånar jag alltid från bibliotek! Visst har jag böcker hemma, när jag va mindre var jag med i många bokklubbar så man har ju böcker därifrån och även vissa böcker man tyckt varit bra så man köpt dom. Men jag har inte jätte många olästa i min bokhylla kanske 5 st, haha det skiljer sig ganska mycket från ni andra bokbloggare va? ;)