Bokparadiset

Ny favorit! Igen

Kategori: vampyrer

Titel: Själlös eg: soulless
författare: Gail Carriger
Serie: #1 Parasollprotektoratet
Förlag: Styxxfantasy
Utgivningsår: 2012
 
Från adlibrisAtt vara Alexia Tarabotti i det viktorianska London är inte det lättaste. För det första har hon ingen själ. För det andra är hon redan tjugofem år och fortfarande ungmö ett faktum som inte blir bättre av att hon är rejält kurvig, frispråkig och värst av allt halv­italienska. Men detta är bara början på Alexias problem. Döda vampyrer, alldeles för stiliga varulvar och hemliga sällskap är snart vardagsmat och frågorna hopar sig: Är hennes själlösa förmågor verkligen en tillgång? Vem är fienden egentligen? Och viktigast av allt: Finns det te?

Själlös är den första delen i serien om den själlösa Alexia Tarabotti och utspelar sig i ett alternativt London i slutet av 1800-talet, där vampyrer och varulvar är en del av samhället. Det är en ångande steampunk-roman fylld av spänning, romantik, humor, luftskepp, bläckfiskar och bakelser.
Jag trodde inte jag skulle gilla denna boken. Jag hade inte ens tänkt läsa den och ge den en chans. Jag hoppade över recensioner på den för jag visste att den inte var för mig. Jag hade ingen aning om var den handlade om men den var inte för mig, jag skulle inte gilla den. Sen var jag på bibblan och där stod den i hyllan, så jag tänkte "Äsch jag kan väl låna den då". Sen hade jag den hemma var aldrig sugen på att börja läsa den, kom nästan längst ner i högen av låneböckerna. Men sen läste jag den. Jag älskar den. 

Alltså jag älskar karaktärerna så mycket så jag dör lite inombords. Alexia som är halvitalienare med en en ful näsa. Hon är inte alls snygg som alla andra karaktärer. Dock tycker jag att de påpekar hennes brister lite för mycket, men det är det ända negativa med hela boken så det kan jag leva med. Men åter till Alexia, hon är awesome. Hon står uppför sig och det kvittar för henne om hon får leva ensam resten av sitt liv. Sen har vi Lord Maccon. Alltså jag dör lite till. Lord Maccon alltså går det ens beskriva honom? Kan säga att hans tankar innan fullmåne fick mig att skratta så mycket. Älskar hans tankar! Boken är så full av humor så jag sitter verkligen och skrattar, jag brukar aldrig göra det, skrattar inte högt åt filmer eller något men den här fick mig att göra det! Men åter till karaktärerna. Alexias familj är så fruktansvärt hemska. Vad är det för mamma som påpekar att en unge är ful? Mer än en gång? Sen vill hon absolut inte slösa några pengar på Alexia men hennes andra döttrar går jättebra och dom ska få allt dom vill ha. 

Hur jag egentligen inte kunde tro att jag skulle gilla en bok som det står " En roman om vampyrer varulvar och parasoll" kan jag inte förstå, bara att det står så på boken gör ju så att man börjar skratta. Sen att serien heter "Parasollprotektoratet" bara det. 
 
Nu vill jag ha alla böckerna i min ägo, typiskt bara att de är så dyra... 

Det finns så mycket mer att skriva, men denna hyllningen av boken får räcka. Läs den om du inte har gjort det, har du redan läst den, läs den igen. 

Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 365
Första meningen: Miss Alexia Tarabotti hade inte roligt.
Betyg: 

En smakebit på søndag: Själlös

Kategori: En smakbit på söndagDen norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten grej där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu läser jag “Själlös” av Gail Carriger och här kommer mitt lilla smakprov.

Alexia ignorerade hans olyckliga ordval och svepte förbi honom in i rummet.       Den svepande gången och det faktum att dörröppningen var ganska snålt tilltagen, medan Alexis byst inte var det (ens när den var korsetterad) gjorde att hon kom i mycket nära kontakt med earlen. s.63
 

Ny favorit: Divergent

Kategori: Dystopier

 
 Utläst i November. 
Titel: Divergent
Författare: Veronica Roth
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2012
Serie: #1 Divergent
 
Från AdlibrisI Beatrice Pryors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärligaDe osjälviskaDe tappraDe fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska eller att vara den hon innerst inne är.

Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under den hårda initieringsfas som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.

Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först
Nu förstår jag hypen som har varit kring divergent. Vilken bra bok alltså! Åh jag hoppas verkligen att insurgent blir översatt snart, för jag bara måste får veta hur det går. 

Det är ju en dystopi, och jag fullkommligt älskar världen. Egentligen är den simpel, man får välja vilket fack man vill tillhöra och får vara med likasinnade. Det är ju egentligen inte så konstigt, man får göra det man är bäst på. Men det jag gillar mycket är att det finns inget övernaturligt med (förstå mig rätt, jag gillar övernaturligt men att skriva en dystopi utan är uppskattat det med) 

Karaktärerna är awesome. Tris är så cool och modig. Hon vågar ändå säga ifrån även om hon kanske inte alltid borde göra det. Sen hennes mamma, hon har inte alls en stor roll men ändå fattar jag tycke för henne, hon verkar vara så snäll (fast det kanske inte är så konstigt när hon är en osjälvisk). Sen såklart det manliga karkatären, Four ibland blir man ju nästan arg hur författarna skriver killar, dom finns ju aldrig på riktigt! Inte så där helt perfekta i alla fall. Men tillbaka till Four. Han är allt man kan tänka sig, cool, duktig, hård, känslig, snäll nä han gillar jag riktigt mycket faktiskt. 

Alltså man fastnar verkligen i boken och har man inte tid att läsa en längre stund ska man inte börja, alltså den här boken höll uppe mig ett par timmar extra på natten men ändå hann jag inte läsa ut den så jag började läsa tidigt på morgonen igen. Helt beroende blir man! 

Tack så jättemycket Modernista för rec-exet! 
 
Författarens hemland: USA
Antal sidor: 363
Första meningen: Det finns en spegel hemma. 
Betyg: 

3x minirecensioner

Kategori: minirecensioner

 Uläst i Oktober. Handling: 
Gillar omslaget, men misstänker att den är filmomslaget. Väldigt lättläst bok men lite små kusliga inslag. Blir sugen på att kolla på filmen faktiskt. 

Titel: Coraline Författare: Neil Gaiman Utgivningsår: 2009 Förlag: Bloomsbury Författarens hemland: Storbritannien  Antal sidor: 185 Betyg: Helt okej!

 Uläst i Oktober. Handling
Alla dessa böcker är typ likadana. Men läser man det med ett stor mellanrum så går det. Det är ändå skönt att ibland läsa en bok som går fort att läsa ut. Något som är bra dock är att han förklarar inte lika mycket som han gjorde i första boken. 

Titel: Det sällsamma sågverket Författare: Lemony Snicket Utgivningsår: 2003 Förlag: Richters Serie: #4 Syskonen Baudelaires olycksaliga liv. Författarens hemland: USA  Antal sidor: 199 Betyg: Helt okej!

 Utläst i November. Handling
Precis som med förra boken känns det verkligen som en evighet innan man läser ut boken. Vet inte om det beror på hur texten är eller något. Karaktärerna Sam och Maya är motsatsen till de sterotypiska. Sam är väldigt snäll, lugn, kärleksfull och känslig. Medan Maya är hård och bråkig. Det blir i mina ögon överdrivet, kunde varit mer balanserat. 

Titel: Abacus-pentagrammet Författare: Tony Manieri Utgivningsår: 2012 Förlag: B.Wahlströms Serie: #2 S.A.M Författarens hemland: Sverige Antal sidor: 320 Betyg: Helt okej!

Läser just nu.

Kategori: AllmäntDel två i S.A.M. Läs första delen här om du vill. Det går lite segt med den, inte för att jag inte vill läsa den utan för jag har helt blivit trollbunden av The wishing spell. Den är så söt och bra!

Vad läser ni just nu? :)

Från Argasso förlag.

Kategori: Lättläst

 Utläst i Oktober. 
Titel: 
En antitonårings dagbok eg. Diary of unteenager
Författare: Pete Johnson
Förlag: Argasso
Utgivningsår: 2009
 
Boken har verkligen sina roliga stunder. Tror den passar alldeles utmärkt för en yngre målgrupp. Den är lättläst och den är kanske något killar skulle kunna läsa också. Finns fina bilder med i boken också. Men omslaget, varför två glasögon?! 
 
Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 76 sid.
Första meningen: Underliga saker har börjat hända. 
Betyg: Helt okej

 Utläst i Oktober. 
Titel: Hemligt kär eg: Out
Författare: Joanna Kenrick
Förlag: Argasso
Utgivningsår: 2011

Passar också yngre. Den tar upp ett väldigt viktigt ämne så det är bra att den är för yngre så man lär sig att det är okej att vara homosexuell. All kärlek är fin. Jättemysigt omslag passar boken. Fina små bilder i boken också. 
 
Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 64 sid.
Första meningen: Det gick upp för mig förra veckan. 
Betyg: Helt okej

Tack Argasso förlag för rec-exen. Erebos

Kategori: Ungdomsböcker

 Utläst i November.
Titel: Erebos
Författare: Ursula Poznanski
Förlag: Opal
Utgivningsår: 2011

Från AdlibrisErebos är ett dataspel som sprids i en skola i London. Det är stort hemlighetsmakeri kring spelet som utövar stor makt över sina spelare. Eleverna fastnar lätt i spelet, spelar nätterna igenom och försummar skola och andra aktiviteter. Det fascinerande är att spelet personligen verkar känna sina spelare, det interagerar med dem, det ger dem uppdrag att utföra inte bara i spelets värld utan även i realiteten. 16-årige Nick är en av spelarna, även han får olika uppdrag som han inte riktigt förstår varför han ska utföra, men han gör det för att avancera i spelet. Några personer som inte spelar Erebos uppfattar spelet som farligt försöker förstå vad som ligger bakom spelet och försöker även stoppa det. Men Erebos har stor makt.
Jag trodde inte jag skulle fastna i boken på det sättet som jag faktiskt gjorde. Tyckte det var riktigt spännande att läsa om Nick och hans spelkaraktär. Boken är dock som två böcker. En är Nick och hans liv, den andra boken är Sarius, Nicks spelkaraktärs liv. Jag måste säga att jag gillade att läsa om båda sidorna. Många har tyckt att det inte alls varit roligt att läsa om när Nick sitter och spelar men jag gillade det! Men slutet... Hade nog velat ha ett annat slut, jag vet inte riktigt vad men det slutet som var gjorde mig besviken faktiskt. 

Roligt att det var en killes synvinkel dock så tyckte jag ändå att det märktes att det var en kvinna som skrivit det. Mycket som han gjorde känndes inte så "manligt", kan inte komma på några exempel nu, då jag inte skrev någon lapp när jag tänkte på det. Får skylla på att jag var så inne i boken. 

Alltså man måste inte vara intresserad av datorspel eller spel överhuvudtaget, man uppskattar boken ändå! 

Tack Opal för rec-exet.

Författarens hemland: Österrike
Antal sidor: 423
Första meningen: Klockan var redan tio över tre och fortfarande inte ett spår av Colin
Betyg

A game of thrones

Kategori: Comics och Graphic novelTitel: Kampen om järntronen
Författare/Tecknare: George R.R Martin och Daniel Abraham
Förlag: Apart förlag
Utgivningsår: 2012
Serie: #1 A game of thrones 

Från Apart förlag Välkommen till den första samlingsvolymen av A Game of Thrones, serie­­­romanen baserad på min fantasybok med samma namn.
Låt mig klargöra en sak: Detta är inget komplement till TV-serien. Det du nu ska få läsa är en helt egen bearbetning av mina romaner. Kreatörerna bakom de olika versionerna av min saga – Daniel Abraham och Tommy Patterson vad gäller serietidningen – utgick från samma källmaterial och stötte på delvis samma utmaningar, men de var samtidigt tvungna att hantera problem som är unika för deras respektive medium. I vissa fall hittade de kanske samma lösning, i andra fick de gå helt olika vägar. Men om du gillar TV-serien och undrar varför historierna skiljer sig lite åt, och varför karaktärerna inte liknar skådespelarna du sett på din platt-TV … så vet du nu.
För egen del älskar jag TV-serien, och jag älskar serieromanen också. Detta är min värld, det är mina människor, och det är fortfarande min historia, som nu berättas på ett annat sätt i ett annat medium, där en helt ny publik kan njuta av den.
Om du uppskattade böckerna eller TV-serien, hoppas vi att du skall gilla denna version också. Och om du inte tidigare har stiftat bekantskap med A Song of Ice and Fire, hoppas jag att du skall uppskatta att besöka Westeros och Winterfell, att möta Tyrion och Jon Snow och Arya och Ned och Cersei och Sansa och Bran och resten av mina tusentals roll­figurer. (Men bli inte för fäst vid dem.)
Jag har bara sett säsong 1 av TV-serien. Det har inte blivit av att jag kollat på fortsättningen sen har andra serier lockat mer. Men efter att ha läst seriealbumet och fräschat upp minnet så är jag supersugen på att börja kolla på serien igen! 

Hela seriealbumet är i färg, väldigt lyxigt. Det är jättefina bilder men jag har liiite svårt att hålla koll på vem som är vem faktiskt. Sen bara måste man ju kommentera omslaget, så glalet snyggt det är! Det har de verkligen lyckats med.

Förordet som är skrivet av självaste George R.R Martin gillade jag jättemycket. Det var riktigt roligt att läsa så det var bra att de tog med det. 

Tycker det är roligt att Apart förlag har gett ut detta, tidigare har de givit ut the walking dead serien på svenska så det var roligt när de gjorde något mer. Får hoppas att det går bra för dom så det blir ännu fler album för dom är verkligen genomarbetade. 

Tack Apart förlag för rec-exet. 

Bookhaul

Kategori: Video

Gjort en ny bookhaul. Dock får ja be om ursäkt för att jag alltid går upp en tonart i slutet av varje meningen, hahah. Men övning ger färdighet och ett par till videos så kanske jag känner mig mer bekväm framför kameran.

 

Dealing with dragons

Kategori: Drakar

 Utläst i September.
Titel: Dealing with dragons
Författare: Patricia C.Wrede
Förlag:  Harcourt Brace and Company
Utgivingsår: 2002
Serie: #1 Enchanted forest chronicles
Språk: Engelska

Från Adlibirs: Bored with traditional palace life, Princess Cimorene goes off to live with a group of dragons and soon becomes involved with fighting against some disreputable wizards who want to steal away the dragons' kingdom
 
Väldigt längesen jag läste denna och jag har inte skrivit någon stödlapp så det är lite svårt att komma ihåg vad som hänt... 
 
Precis som alla andra som har läst boken älskar jag de små detaljerna i boken. Att man är kung och inte drottning även om man är en kvinnligdrake, hur många horn som visar könet osv. Det är sånt jag gillar i böcker, när man har klurat lite på roliga detaljer. 

Jag gillade karaktärerna, speciellt Kazul som är den draken man får lära känna mest. Men Cimorene är riktigt trevlig hon med. 
 
Det är en härlig drakbok. Drakarna är inte biroller utan huvudroller, fokuset är på draker. Tycker det är lite svårt att hitta sådana böcker faktiskt. Så är du sugen på en "riktig" drakbok så tycker jag du ska läsa denna. 

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 212 sid
Första meningen: Linderwall was a large kingdom, just east of the Mountains of Morning, where philosophers were highly respected and the number five was fashionable.
Betyg:

Every day

Kategori: Ungdomsböcker

Utläst i November.
Titel:
Every day
Författare:
Davd Levithan
Förlag:
Alfred A. Knopf books for young readers
Utgivningsår: 2012
Språk: Engelska

I wake up.

Immediatele, I have to figure out who I am. It's not just the body - opening my eys and discovering whether the skin on my arm is light or dark, whether my hair is long or short, whether i'm fat or thin, boy or girl, scarred or smooth. The body is the easiest thing to adjust to, if you're used to waking up in a new one each morning. It's the life, the context of the body, that can be hard to grasp.

Every day I am someone else. I am myself- I know I am myself- but I am also someone else.

It has always been like this. 
Något jag tänkte innan jag började läsa boken var förstås att det kunde bli väldigt tjatigt och enformigt att läsa. Hen vaknar upp i en kropp så får man se dens dag nästa dag är det lika dant alltså att det bara skulle bli enformig att läsa. Men det är boken verkligen inte, och det är beundransvärt att hen vaknar upp i en ny kropp varje dag men inte en enda sekund i hela boken är det tråkigt att läsa, vilket är beundransvärt av Levithan att klara det!

Det är svårt att lägga ifrån sig boken och språket flyter på så fint. Det gick riktigt snabbt att läsa ut boken även om den var på engelska. Kan ju dock också bero på att jag blev så fäst vid historien! Det finns så mycket mer jag egentligen vill skriva om boken men jag vill inte spoila, alltså inte ens det minsta, så läs boken så jag kan få diskutera den med någon! 

Det här är det första jag läser av Mr.Levithan så kan säga att han har mycket att leva upp till när jag fortsätter med resten av hans böcker. Jag hoppas jag gillar dom lika mycket för då har jag mig en ny favorit författare. Har du inte läst boken än så tycker jag inte du ska vänta mycket längre till, då går du verkligen miste om något fint. 

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 324 sid
Första meningen: I wake up.
Betyg:

This or That

Kategori: Allmänt

Fina Nella taggade mig till att göra denna. Så det gör jag självklart. OBS! jag vet att texten är helt fucked up men jag kan inte få den till att bli vanlig så det får helt enkelt bli såhär. 

1. Ljudbok eller bok i handen?
Bok i handen. Jag har inte koncentrations förmågan för att lyssna på ljudbok. 

2. Pocket eller inbunden?
Inbundet är så lyxigt men också dyrare så det blir ju mer pocket. Fast jag gillar båda!

3. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Ficton/non fiction)
Påhittad gillar jag nog mer än verkligheten. Fast det får gärna vara lite blandat. 

4. Harry Potter eller Twilight?
Harry Potter alla gånger.

5. Fantasyvärld eller vår värld?
Fantasyvärld. Eller blandat. 

6. Kindle, iPad eller annat?
Jag har inte provat något av de så kan faktiskt inte uttala mig om det. 

7. Låna eller köpa böcker?
Jag gillar att äga böckerna själv men det blir för dyrt så blandar köpa med låna, eftersom jag ändå inte läser om några böcker. 

8. Bokhandlar eller online?
Jag bor i en liten stad där vi inte har några bokhandlar så det blir ju online.

9. Ensamstående bok eller trilogi?
Vilket som, vissa passar i en serie vissa ska vara ensamstående gillar vilket som. 

10. Tjock bok eller kort bok?
Bros på boken. Är den spännande hela tiden så passar det ju som tjock men det är skönt att läsa något kortare ibland. 

11. Romans eller action?
Bros på vilket humör jag är på, jag gillar båda. 

12. Mysa under en filt eller steka i solen?
Både och, eller mer ligga i skuggan i solen klarar inte av värmen. 

13. Varm choklad eller latte?
Latte är min favorit kaffesort men jag gillar varm choklad också! 

14. Läsa recensioner eller bilda en egen uppfattning?
Recensioner ger mig lästipsen men när jag läser den bildar jag en egen uppfattning. 

Sen så taggar jag två nyfunna bloggar som jag gillar, bokslott och bookshelf!

Charlotte Hassel

Kategori: Chicklit


Titel: Charlotte Hassel
Författare: Frida Skybäck
Förlag: Frank förlag
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska

från Adlibris
: Charlotte Hassel är hemligt förlovad med sin stora kärlek den unge adelsmannen Axel Gyllenstierna, men då hon en natt under dramatiska omständigheter tvingas fly och lämna landet skiljs de åt. Först tretton år senare, 1771, ses de igen på en bal på Stockholms slott. Charlotte, som numera är bosatt på ett gods i England, har nåtts av ett oroväckande bud och motvilligt begett sig tillbaka till Sverige. Väl där får hon åter bekanta sig med de människor hon en gång lämnat.

För Axel, som aldrig kunnat glömma sin första kärlek, ger det oväntade mötet upphov till en rad frågor. Sammanstötningen blir lika smärtsam för Charlotte, som nu långsamt inser vad hon har gått miste om.

Från sitt nya hemland har Charlotte kunnat följa hur hennes familjs liv slagits i spillror, även om brevkontakten varit sparsam. Dessutom pågår en maktkamp i Sverige då kung Adolf Fredrik avlidit och kronprins Gustav befinner sig i Paris. Charlotte beslutar sig för att försöka hjälpa sin familj att återfå Hasselgården, men hon upptäcker snart att det finns starka makter i Stockholms societet som motarbetar henne.
Frida skybäck är verkligen duktig med pennan. Hon skriver jättebra och det är verkligen som om jag befinner mig på 1700-talet. Jag älskar alla detaljer som är med, bakelserna, frasande klänningar, inredningarna i alla hus. Det ger liksom ett annat djup, att boken är riktigt utarbetad. Jag kommer absolut läsa Skybäcks andra bok som hon har skrivit! 

Jag gillar Charlotte som karaktär men vid vissa tillfällen blir jag så trött på henne. Om hon bara hade sagt vissa saker så hade det aldrig blivit något problem och alla hade varit lyckliga. Men då kanske det inte hade blivit så mycket till bok? :P

Något som var väldigt dåligt var att mitt i ett kapitel så hade det blivit ett tryckfel där författarens tack hade kommit in. Väldigt dåligt och om jag hade betalat för boken hade jag varit ännu mer irriterad. 
 
Tack Frank förlag för rec-exet. 

Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 319 sid
Första meningen: Hon vaknade före alla andra och smög ut genom köksdörren.
Betyg: 
Fast det är ett starkt helt okej, nästan ett gillar men når inte riktigt upp dit. 

Serier jag läser del 2

Kategori: Allmänt

 
Syskonen Baudelaires olycksaliga liv 4/12
Bara läst fyra böcker änså länge, dock är alla böcker lika dana typ.


Belly serien 2/3
En mysig serie och ser verkligen framemot att läsa sista boken, men den är alltid utlånad på bibblan...


Elsa- triologin 1/3
Har alla böckerna hemma men inte blivit av att jag läst dem än. Riktigt roliga är de iallafall! 


Kitty Slade 1/4?
Om jag såg de på bibblan skulle jag väl låna hem dem, men annars kommer jag inte fortsätta läsa serien. 


The ghost and the goth 1/3
Så härliga framsidor! Kommer absolut läsa fotsättningen ska bara låna hem dem! 

Någon serie ni läst? Ska läsa? :) Gud är en tonåring?

Kategori: Humor


Titel: I begynnelsen var bob. Eg: There is no Bob
Författare: Meg Rosoff
Förlag: XPublishing
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska

Tänk om Gud är en lat, slapp och likgiltig tonårskille som heter Bob? Som slarvade igenom hela skapelsen på bara sex dagar och som sedan dess inte har lagt många strån i kors för att få livet på planeten att fungera? Tänk om Bob dessutom blir kär stup i kvarten, och orsakar naturkatastrofer i pur extas? Tänk dig om han en dag, en helt vanlig dag, drabbas av en förälskelse så häftig att hela världen sätts ur spel.

När jag fick hem den här boken började jag genast läsa den, inom 24 timmar var den utläst. Dock hade det gått mycket snabbare om man inte behövde jobba ibland. Boken är så rolig så jag skrattar högt. Gud är en tonårskille som heter Bob. Han är lat och jordens väder går efter hans humör. Han glömmer badkaret och jorden får översvämningar, han blir kär och det blir jordbävningar. Åh boken är så full av roliga saker så bara att komma på allt och skriva ner måste varit riktigt roligt! 

Karaktärerna består av Bob. Som är så lat och precis som man tänker en tonåring. Men innerst inne har han en mjuk sida. Men självklart lät ingen Bob styra över jorden själv (hur skulle det gått då?) nej, han har en medhjälpare Mr.B han är en förståndig man och ibland lider man verkligen med honom för att behöva stå ut med Bob. 

Boken går som räls att läsa och den är så rolig så att läsa den så här i höstmörkret tycker jag passar alldeles utmärkt. Se till att haffa en bok snarast så kommer du få dig ett gott skratt! 

Tack Xpublishing för rec-exet.

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 284
Första meningen: Å, så ljuvligt!
Betyg: 
starkt

De oheliga #1

Kategori: Zoombier

 

 Utläst i oktober. 

Titel: De vassa tändernas skog eg. The forest of hands and teeth
Författare: Carrie Ryan
Serie: De oheliga #1
Förlag: Styxx fantasy
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska

Från adlibris: Marys värld är liten - en isolerad by mitt ute i skogen, omgärdad av stängsel. Stängslet är det enda som håller Mary och de andra byborna vid liv, för på andra sidan finns De vassa tändernas skog där de oheliga ständigt rör sig i jakt på mer människokött att infektera. Så har det varit i generationer och i byn har man satt upp enkla regler för att överleva: Man gör sin plikt och följer Systerskapets order. Allt annat är oviktigt. Mary kan ändå inte låta bli att drömma om världen utanför stängslet och det som kan finnas där, om havet som hon bara hört talas om och en gång sett på ett foto.

En dag bryter sig de oheliga igenom stängslet. På några 

minuter utplånas stora delar av byn och Mary flyr ut i skogen. Kampen för att överleva har börjat och snart måste Mary göra viktiga val - mellan dröm och plikt, mellan mannen hon älskar och mannen som älskar henne. Vad finns egentligen på andra sidan av den fruktansvärda skogen?


 

Själva handlingen gillar jag jättemycket. En stad som är instängd, ingen vet om det existerar någon mer stad eller vad som har hänt med resten av världen. Och hela deras värld är som om de levde på medeltiden, kyrkan är plötsligt viktigt igen. Och deras nya traditioner är allt annat än moderna. Men sen får man veta att det är mer i framtiden. Att vår värld har funnits men att de oheliga har förstört allt. 

Karaktärerna är egentligen ingen som sticker ut så där förvånatsvärt mycket. Mary har sina dagdrömmar, velar mellan killarna hon båda gillar. Dock så utvecklas hon under boken tycker jag. I slutet när hon inseer vissa saker blir jag nästan stolt att hon fattar de besluten som hon gör, även om mycket kanske beror på flera människor än henne.

Dock tyckte jag att vissa delar i boken var väldigt sega att läsa om och jag ville bara ha mer fart och action! Dock kanske den skulle passa att bli film? 

När jag läste boken visste jag inte att det fanns en två (och kanske kommer det ut fler delar?) men det gjorde mig väldigt nyfiken på vad som händer i nästa bok! Om ni är sugna på en zoombie bok så tycker jag ni ska ta och läsa den, vem vet kanske blir nästa favorit? 

Tack Styxx fantasy för rec-exet!

Författarens hemland:
USA
Antal sidor:
333 sid.
Första meningen:
Min mamma brukade berätta för mig om havet. 
Betyg: 

100

Kategori: AllmäntDetta är min 100:bok som jag har läst i år. Att jag läst över 100 böcker i skrivandets stund är ju helt sjukt. Att jag skulle hinna läsa 100 böcker på ett år trodde jag faktiskt inte. Ska bli kul att se nästa år om jag kommer upp i samma siffra. 

Hur många böcker har ni läst i år? :) 

Törst

Kategori: vampyrer


Titel: Törst eg: Vampire Academy
Författare: Richelle Mead
Serie: #1 Vampire Academy
Förlag: Fenix förlag
Utgivningsår: 2012 (2009)
Språk: Svenska
Från adlibris:  

Internatskolan S:t Vladimir är inte som andra skolor. Där utbildas nämligen vampyrer.

Det har gått två år sedan Lissa (moroi; vampyr), den sista i den kungliga ätten Dragomir, och hennes bästa vän Rose (dhampir; halvvampyr) flydde från skolan. Kanske kan det otillgängliga internatet tyckas tryggt, men knappast när ett gäng strigoi - ondskefulla och odödliga vampyrer - gör allt för att lägga beslag på Lissas mycket speciella krafter. Död eller levande; de tänker inte vila förrän hon är deras.

Nu jagas vännerna både av skolan och av den mörka vampyrvärlden. De går inte säkra någonstans och faran lurar närmare än de någonsin kunnat ana ?


Alla har verkligen älskat Vampire Academy serien. Visst jag trodde att jag skulle gilla den, men jag trodde inte jag skulle tycka om den så mycket som alla andra. Handlingen lät bra och så men det lät inte som något som skulle sticka ut. Men sen började jag läsa den, och jag fortsatte och fortsatte. Lästa hela boken i ett. Herregud så spännande och herregud vilken bra bok! Jag hade inga direkta förväntningar då jag bara trodde att jag skulle gilla den men o'boy vilken bok. Vilka karaktärer. Rose är så häftig, jag älskar henne. Och Demitri? Japp, jag är också förälskad i han! 


Hela boken är så bra och jag vill bara läsa fortsättningen nu! Men jag vet inte vilka omslag jag ska ha. Ska jag fortsätta med dessa från Fenixförlag? De är ändå fina men tråkigt med den lila ryggen. Sen har ju inte alla böcker kommit ut än och jag vill fortsätta läsa NU! Eller de engelska men de gillar jag inte riktigt heller även om jag vet att de är mest omtycka och de vanliga svenska gillar jag inte riktigt heller. Dagens i-landsproblem. 

Tack fenixförlag för rec-exet.

Författarens hemland:
USA
Antal sidor:
314
Första meningen:
Jag kännde skräck redan innan jag hörde hennes skrik.
betyg:
 

Tävlingen är avgjord!

Kategori: Tävling

Den som vann min lilla tävling var Marie på Underbara böcker. Stort grattis till dig! 

Sammanfattning Oktober

Kategori: SammanfattningNya kontakter - Sophie Kinsella 368 sid
Jagat byte - Janet Evanovich 285 sid ej med på bilden.
Coraline - Neil Gaiman 185 sid
De vassa tändernas skog - Carrie Ryan 334 sid
Da vinci-koden - Dan Brown 502 sid
Törst - Richelle Mead 314 sid
Listan - E. Lockhart 234 sid
Det sällsamma sågverket - Lemony Snicket 199 sid
När jag lät dig gå - Gayle Forman 223 sid
En (anti)tonårings dagbok - Pete Johnsson 78 sid
Hemligt kär - Joanna Kenrick 64 sid
Toby - Russel Potter 255 sid
I begynnelsen var Bob. - Meg Rosoff 284 sid
Berättelser från yttre förorten - Shaun Tan 95 sid
Döden i dina ögon - Rachel Ward 301 sid
Beauty Queens - Libba Bray 396 sid

Antal Böcker: 16 st REKORD
Antal svenska författare: Ingen?!
Antal svenska/Engelska: 14/2
Antal sidor: 4117 sid
Antal kortisar (under 200): 5st
Antal tegelstenar (över 500): 1st
Påbörjade böcker: Charlotte Hassel och Fel grav och andra berättelser.

Summering: Nu verkar detta jättemånga böcker. Och jag hade lässvacka i 1½-2 veckor och det kan man inte alls tro. Men sen blev jag jättesugen på att läsa och så lånade jag så många bra böcker på bibblan som jag ville läsa så då gick det i racer fart! Men det är ju också 5 kortisar och det var många böcker på bara 200 sidor också.. 
 
Jag ville ju läsa fler engelska böcker med i och med lässvackan så var jag inte alls sugen, och denna månaden tänker jag inte ens säga att jag ska läsa fler engelskaböcker, det får bli som det blir.

Läste ni något bra i Oktober? :)