Bokparadiset

Största TBRen

Kategori: TBR-Hög

Jag är sugen på att läsa ALLT. Vilket också märks i min TBR, och då plockade jag ändå bort en bok... 
 

Isla and the happily ever after

Kategori: Contemporary

 
Titel: Isla and the happily ever after
Författare: Stephanie Perkins
Serie: #3 Anna and the french kiss
Förlag: Speak
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 339
 
För er som följer min instagram (för er som inte gör det heter jag elinbokparadiset) så vet ni att jag gillade den här mer än Lola men mindre än Anna. Jag tyckte om den riktigt mycket faktiskt. 

Dels älskade jag att man fick följa Isla och Josh förhållande så mycket. Oftast i böcker får man se när de blir kära men sen händer det alltid något och sen blir de först ihop när boken tar slut. Därför föll jag extra mycket när man fick läsa om deras förhållande, och det var så mysigt! 
 
Jag gillade också att de tidigare karaktärerna dyker upp och hur de känner varandra. Hade velat veta när jag läste om Anna and the French kiss att Josh var St. Clairs bästa vän, eller alltså att han skulle komma med i tredje boken, med tanke på när jag läste om den upptäckte jag att Isla är med i den. 
 
Så mysigt att få läsa om när de åker till Barcelona, det hade jag gärna läst mer ifrån. Jag älskar böcker som utspelar sig i större städer i Europa, har ni förslag på några så lämna gärna en kommentar! 

Betyg: 5/5

Hur går det med mina mål?

Kategori: Listor/Taggar

Jag älskar att kolla hur jag ligger till med mina mål, för när jag ser hur det går blir jag så peppad på att försöka klara av dem! 
 
x Först goodreadsmålet; läsa 100 böcker. 58/100 lästa än så länge. 
 
Ligger åtta böcker före mitt mål så det är toppen. Jag börjar jobba på riktigt till hösten så jag vet att det inte kommer bli alls lika mycket läst, så det är skönt att ligga före mitt mål. 
 
x Avsluta 12 serier. 6/12 just nu.
 
Det är ändå okej, men måste nog läsa ifatt många serie för att kunna avsluta sex serie till. 
 
x Slutet av året ska jag ha 10 mindre olästa böcker än vad jag har just nu, delvis 270.
 
Det här behöver jag inte ens räkna för att veta att jag är långt ifrån 260 böcker. 
 
 
 
Böcker i min hyllvärmarutmaning: 
1. Extreamly loud and incredibly close
2. Etiqutte and espionage
3. Obsidian
4. Paranormalcy
5. Nattpatrullen
6. Little Bee
7. Alice in zombieland
8. Drömgångare
9. Angelfire
10. En shopaholic får en syster
11. En shopaholic i New York
12. En shopaholic i mammas fotspår
 
3/12 den här måste jag skynda på mig om jag ska hinna färdigt med.
 
 
Böcker i min nyårstaggen:
1. Stolthet och fördom
2. Clockwork prince
3. Arvtagaren
4. My soul-serien
5. Outlander
6. The demon king
7. Nicola Yoon
8. Boktjuven
9. Fakta böcker
10. Saga vol 1
11. Fault in our stars
12. Obsidian
13. Rebel in the sand
 
2/13 så den här går det visst inte heller så bra med. Tror jag får läsa några av dessa böcker i sommar så jag kan stryka några fler böcker iaf! 

Hur går det med era mål? 

#105 En liten bookhaul

Kategori: Nya böcker

 
Några nya böcker. Har dock redan spelat in en ny sen den här så den kommer nog snart också!

En ö i havet

Kategori: Contemporary

 
Titel: En ö i havet
Författare: Annika Thor
Serie: #1 En ö i havet
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2017 (1996)
Sidantal: 286
 
Jag läst den här första gången när jag var typ 10, och jag gillade den inte alls. Jag tyckte den var dödstråkig, vilket var anledningen till att jag ville plocka upp och läsa den igen. Allt jag kan säga är att 10-åriga Elin hade helt fel, det är världens mysigaste bok, jag kan inte vänta tills jag får plocka upp resten av serien. 
 
Andra världskriget har brytit ut och Steffie och Nelli är flyktningar från Österrike. De får komma till varsin forsterfamilj i Sverige, på en ö som ligger utanför Göteborg. Deras nya hem är inte alls som de föreställt sig, ingen kan deras språk och det finns bara hav och sten. 
 
Nelli anpassar sig till det nya livet snabbare än vad Steffie gör. Steffie har mycket svårare att få kompisar och hon trivs inte riktigt lika bra hos sin fosterfamilj som Nelli gör. Men allt eftersom blir livet på ön lite bättre. Jag tycker det är så himla mysig miljö att läsa om, även om Steffie hatar ön tycker jag ändå det låter ganska drömmigt. Jag tycker den här boken är riktig mysläsning, den blir dessutom bättre ju längre tid boken går! 
 
Jag har inte läst de andra böckerna i serien men det ska bli så himla roligt att läsa dem. Jag antar att man får följa Steffie medan hon växer upp. 
 
Betyg: 4/5

Juni TBR

Kategori: TBR-Hög

Det här är vad jag har planerat att läsa i juni, dock glömde jag visa upp Winger som jag just nu håller på att läsa om. Jag hoppas verkligen jag hinner med alla böcker jag vill läsa, men vi får se! 

Everything, Everything

Kategori: Contemporary

 
Titel: Everything, Everything
Författare: Nicola Yoon
Serie: -
Förlag: Corgi children
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 310
 
Alltså den här boken har blivit hyllad överallt. Den har stått alldeles för länge oläst i min hylla och äntligen plockade jag upp den! Men tyvärr måste jag säga att jag blev lite besviken, inte för att boken var dålig men jag fick inte den där wow-känslan jag trodde jag skulle få.
 
Jag tyckte det var superintressant att läsa om någon som var allergisk mot allt. Dessutom verkade hon ändå nöjd med livet vilket jag gillade. Dock var det egentligen bara den aspekten som gjorde boken annorlunda. Karaktärerna föll jag inte riktigt för, förutom Carla. Henne älskade jag, hon verkade vara världens bästa, dessutom märktes det hur mycket hon brydde sig om Maddy. 
 
Jag älskade att det kom illustrationer och andra små "avbrott" i historien, tycker sånt ger ett annat djup för boken. Dessutom gillade jag att det var korta kapitel vilket gjorde det väldigt svårt att lägga ifrån sig boken! Dock inte superimponerad av den, men en mysig contemporary. 
 
Makera för spoiler här nedanför. 

<FONT COLOR="white">Spoiler: Jag tyckte inte alls om att det sen visade sig att hon inte var sjuk. Känns som det är för förutsägbart, det hade varit en större chock om hon faktiskt dog av att vara ute i luften. Så kunde det slutat med att man fick läsa något fint brev som hon skrivit till sin mamma eller något. Tyvärr tyckte jag slutet föll ganska platt nu. </FONT> 

Betyg: 4/5

Månadssammanfattning Maj

Kategori: Sammanfattning

Den här månaden har varit fullspäckad; jag var i Dublin, inlämning på mitt examensarbete, två jobb och en massa tid som spenderades med klasskompisar. Trots det har jag hunnit läsa en hel del, dock har det varit väldigt tomt här på bloggen.Mycket tjocka böcker, nästan 4000 sidor, det är väldigt bra för att vara mig. Plus att alla böcker var väldigt bra! Men imorgon tar jag examen vilket gör att jag bara kommer ha två jobb att fokusera på vilket ska bli så skönt. Det enda jag egentligen vill är att vila lite, men det får vänta tills slutet av nästa vecka..
 
 
43. A million worlds with you - Claudia Gray
44. Där regnbågen slutar - Cecilia Ahern
45. Caraval - Stephanie Garber
46. Inferno - Dan Brown
47. To all the boys I've loved before - Jenny Han
48. P.S I still love you - Jenny Han
49. Always and forever Lara Jean - Jenny Han 
50. Queen of Shadows - Sarah J. Maas
51. Peter Nimlbe and his fantastic eyes - Jonathan Auxier
 
Antal böcker: 9 st
Antal svenska/Engelska: 7/2
Antal sidor:  3985 sidor
Antal kortisar (under 200): 0 st 
Antal tegelstenar (över 500): 2st 
Påbörjade böcker: A treasury of classic fairy tales, Everything everything
Författarnas nationaliteter: USA (7) Irland (1) Kanada (1)
 
Köpta: 9
Bokklubbsbok: 
Rec-ex: 
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 2

Mellan böcker i en serie: 3

Avslutade serie: 1
Antal omläsningar: 2
Favoriter den här månaden: Lara Jean serien (såklart!), Queen of shadows