Bokparadiset

2x Barnböcker

Kategori: Barnböcker

 Klicka på omslaget för att läsa handlingen. 
 
Ända sen jag läste bröderna lejonhjärta så har jag velat läsa mer av vår fantastiska författarinna. Att jag inte läst mer av Lindgren. När jag hittade denna på secondhand så föll valet på denna. Såklart är boken bra, den är kanske inte lika omtalad som många andra böcker hon har skrivit men så spännande. Fast boken är för barn så sitter jag som på nålar. 

Astrid Lindgren har blivit känd för en massa saker och inte minst hennes språk, och det är speciellt. Det är ganska mycket talspråk och som smålänning är det ju trevligt att få läsa riktigt smålänska dessutom! 
 
Titel: Kalle Blomkvist och Rasmus Författare: Astrid Lindgren Förlag: Rabén&Sjögren Utgivningsår: 2002 (1953) Sidantal: 171 Betyg: Gillar! 
 Klicka på omslaget för att komma till handlingen. 
 
Precis som Astrid Lindgren så har Dahl ett speciellt språk och framförallt speciella karaktärer. Matilda som verkligen är lillgammal men hon är väldigt charmig och en härlig karaktär! Hennes föräldrar är hemska. För att inte tala om läraren som är ännu värre. Hela boken finner jag ganska bisarr dessutom är det en fruktansvärd historia. 

Titel: Matilda Författare: Ronald Dahl Förlag: Rabén&Sjögren Utgivningsår: 2012 Sidantal: 266 Betyg: Gillar inte. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: