Bokparadiset

Sommaren jag blev vacker - Jenny Han

Kategori: Ungdomsböcker

Isabel mäter livet i antalet somrar hon har levt. För henne är det helt självklart allt händer ju på sommaren. Allt som är spännande, allt som är förtrollande och allt som betyder något. Vintern är bara en transportsträcka tillbaka till sommarhuset vid havet dit hon åker med familjen varje sommarlov. Dit kommer också bröderna Jeremiah och Conrad och deras mamma Susannah, som äger huset. Tillsammans tillbringar de två familjerna hela långa sommaren där, och för Isabel existerar inget alternativ.
 
Boken är riktigt härlig att läsa och man kommer lätt in i den. Det är en sån där bok att man tror inte man har läst alls mycket men sen när man tittar var bokmärket finns är det redan en tredje del in. Man kan tro att det är en vanlig kärleks historia som man kan räkna ut allt innan i, men riktigt så är det inte, visst vissa saker kan man gissa sig till men det kan man ju alltid. 

Boken är riktigt välskriven tycker jag. Dock kan jag inte undgå att tycka att Belly (Isabel kallas det) är lite väl gnällig och barnslig ibland, men det är sån hon är helt enkelt. 

Detta är en triologi bok och jag tänker helt klart läsa bok två och tre!

Första meningen:
Utgivningsår:
Antal sidor:
Betyg:
Första meningen: Vi hade kört i ungefär sjutusen år.
Utgivningsår: 2010
Antal sidor: 249 (inbunden)
Betyg: 3++