Bokparadiset

Sirila gentlemän söker - Karin Brunk Holmqvist

Kategori: Humor

Sirila gentlemän sökes. Vi är två ensamstående damer, 81 och 79 år, varav en är lite halt. Vi söker var sin manlig vän. Vi vill gärna att ni bor i Tomelilla eller dess närhet och har bil så ni kan köra oss till Kivik när fruktträden blommar. / Sista försöket /.

Nu börjar äventyret! Alma och Margit vet inte riktigt vad sirila betyder, men det ser bra ut i kontaktannonsen, och nu väntar de ivrigt på svar. I väntan på trevliga män vänder Alma och Margit upp och ner på Solgläntans äldreboende där de bor temporärt. Deras hus ska jämnas med marken av Tomelilla kommun och i väntan på lägenheter bor de på pensionärshemmet. Där väntar utmaningar: Den bitska föreståndaren Ulla vet inte vem hon tampas med när hon trilskas med damerna, och oppositionsrådet Kjell får också sina fiskar varma. Gamla damer sitter inte där man sätter dem!

Det jag verkligen gillar är att Alma och Margit är såna riktiga mystanter! De vågar prova nya saker fast de är gamla, sätter in annonser, går datorkurs osv. Jag hoppas jag också kan va så nytänkande när jag blir tant. 

Boken är en riktig feel-good, man blir glad av den. Den är lättläst också så det går på ett kick att läsa ut den. Jag älskar verkligen som Alma och Margit är mot varandra, de är vresiga ibland men ändå berättar dem för varandra hur mycket de gillar den andra.  

Första meningen: Jädrans flåbusar, tänker Alma Nord när det två mopederna körde förbi henne i hög fart just som hon öppnat grinden och satt fötterna på den lilla grusvägen som slingrade sig förbi hennes låga, vitkalkade hus.
Utgivningsår: 2008
Antal sidor: 236
Betyg: -4

Kommentarer


Kommentera inlägget här: