Bokparadiset

Vad är en bal på slottet?

Kategori: Chicklit

Från Adlibris: Olympia Crawford Rubinstein har fullt upp med sin stora familj. Tvillingflickorna Veronica och Virginia slutar snart high school, äldste sonen Charlie går på college och lillebror Max är en pigg och livfull femåring.


Med åren har Olympia lärt sig att hantera de flesta situationer med smidighet och humor, men när Veronica och Virginia får en inbjudan till den mest exklusiva debutantbalen i New York utbryter det stora kaoset.

Olympia minns sin egen bal som en mycket speciell kväll. Hennes man Harry vill dock inte ha något att göra med en debutantbal som i hans ögon är ett otidsenligt och fördomsfullt spektakel. Rebellen Veronica håller med sin styvfar medan Virginia redan ser fram emot den perfekta klänningen. Och Olympias snobbige och rike exmake Chauncey hotar att dra in flickornas skolavgifter om de inte går på balen.

Olympia lyckas mäkla fred mellan parterna men inför den stora kvällen råkare ändå hela familjens tillvaro i gungning ...

Det jag gillade mest med denna boken var att det handlar bara om balen. Alltså det är ingen stor grej typ som i andra chick-lit böcker handlar det om att killen har varit otrogen. Men det måste inte vara så svårt, ibland kan det bara handla om en bal på slottet. 

 

Olympia som är huvudkaraktären älskar jag, hon är så fantastisk en riktig superhjälte till mamma. Alla barnen älskar henne och hennes man också. Man kan faktiskt säga att hela boken är som ett avsnitt ut 7th Heaven, fast nu är problemet löst på 184 sidor istället för 40 minuter.

 

Det är en perfekt bok om man vill ha något lättsmält och den passar utmärkt nu på sommaren att läsa!

 

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 184
Första meningen: Olympia Crawford Rubinstein for omkring i sitt kök i brownstonehusetdär hon bodde med sin familj på Jane Street i New York, nära det gamla köttpackningsdistriktet i West Village.
Betyg: 

Kommentarer

  • Frida säger:

    Svar: Väldigt lyxigt. Lite tur i oturen att de behöver renovera ^^

    2012-06-17 | 20:10:18
    Bloggadress: http://boooklovin.blogspot.com

Kommentera inlägget här: