Bokparadiset

De icke synliga - Fredrik Härén

Kategori: Ungdomsböcker

 
Från baksidan: Har du någon gång haft känslan av att det har varit någon annan i rummet, fast du vet att du är ensam hemma?
 
För den kvinnliga journalisten Alex, börjar allt med ett skolarbete om barns fantasivänner. När hon intervjuar barnen gör hon en märklig upptäckt: barnens berättelser visar en samstämmninghet som är alltför speciell för att vara en slump.


Att placera in denna boken i ett fack är mycket svårt för den innehåller lite av allt, det är spänning, fantasy, filosofi, deckare, övernaturlig vilket även Fredrik har skrivit längst bak i boken om. Att han har skrivit om hur boken kom till och hur han fick sina idéer tycker jag var oerhört roligt!

I början blev jag nästan lite knäpp av att läsa boken just det här med att man har känslan att någon är i rummet men inte är det, eftersom boken handlar om sånt.

Vad tycker jag annars om boken? Det är svårt att säga, svårt att sätta ord på utan att avslöja boken. Jag kommer definitivt läsa fotsättningen och jag undrar när den kommer för den lämnade många frågor efter sig, så jag hoppas att dem blir besvarade i bok nummer två. Hoppas även att bok nummer två kommer ha något liknande omslag! 

Utgivningsår:
Förlag:
Författare:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Utgivningsår: 2012
Förlag: Månpocket
Författare: Fredrik Härén
Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 316
Första meningen: En människa som slåss för sitt liv är inte  rädd för att dö.
Betyg: 3+/5

Recensionsex från månpocket. Tack!