Bokparadiset

Alla själars natt!

Kategori: vampyrer

  

I Bodleian Library i Oxford hittar Diana Bishop av en slump ett förhäxat alkemistiskt manuskript. Hennes upptäckt sätter igång mystiska skeenden och snart hemsöks biblioteket av demoner, häxor och vampyrer.

Mot sin vilja blir Diana indragen i något hon inte kan kontrollera och tvingas erkänna för sig själv att hon blivit förälskad i den som borde vara hennes största fiende - den bildsköne vampyren Matthew som har egna orsaker att intressera sig för manuskriptet.


 

Ibörjan jämförde jag det med twilight. Lite för lik när det gällde vampyr delen. Men sen blev det så spännade så jag tänkte inte alls i de banorna. För det blev verkligen så spännande och i sluten kunde jag inte lägga ifrån mig boken. Men så visade det sig att den finns en fortsättning. Dock har den inte kommit på svenska än.

Det fanns tre olika övernaturliga väsen med, vampyrer, häxor och demoner. Väldigt skön blandning tycker jag. Jag var för team häxor! Antar att Harry Potter har gjort så jag alltid kommer ha en förkärlek till häxor och trollkarar. 

Jag gillar verkligen kärleksscenerna mellan Diana och Matthew. Matthew är en sån vampyr som Edward i twilight. Väldigt kärleksfull och ni vet så där perfekt. Fast han är ju inte perfekt hela tiden men det känns så ungefär. Känns som alla vampyrer i kärleksböcker är så där perfekta? I alla fall deras kärlek är väldigt fin! 

Jag är lite kluven på om jag gillar den eller om jag tycker den är okej. På vissa ställen i boken är det så spännande så man blir helt betagen men andra ställen inte så. Men den får nog ändå betyget "gillar" eftersom jag lutar nog ändå lite mer åt det hållet!

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 689
Första meningen: Det var ingenting märkvärdigt med skinnbandet. 
Betyg:

Kommentarer


Kommentera inlägget här: