Bokparadiset

En mycket smula underbar!

Kategori: Feel-goodböcker

Från Bokus: Alla avskyr den perfekta familjen. Så du kommer att älska familjen Battle.

Mo Battle ska fylla femtio och är mamma till två hormonstinna tonåringar. Sjuttonåriga dottern Dora anklagar Mo för typ ALLTING, och Peter, 16 år, känner att han faktiskt är lika underbar som sin hjälte Oscar Wilde. Och så är det pappa, som ... tja, bara är pappa.

Hursomhelst, Mo har en kris. Hon är på väg att göra något ovanligt galet och själviskt, något som kommer att få hela familjen att balansera på avgrundens rand. Kommer familjen att falla? Eller kommer de, när det verkligen gäller, att finnas där för varandra?

Utläst i Juni. Alltså vilken mysig bok! Fattar inte varför jag inte läst den tidigare.

Saken är det att boken har inte så mycket handling men alla karaktärer är så fantastiska så att man vill bara höra mer av deras tankar. Mo är en mysig mamma fast inte en sån perfekt mamma, hon har sina brister och fel. Dora är precis som en jobbig tonåring men konstiga tankar och inte så speciellt genomtänkta tankar. Peter är som en gammal man fångad i en ungdomskropp. Han klär sig gammaldags och tänker lika gammalt. Deras mormor är helt fantastisk. Man får dock aldrig läsa något ur hennes tankar men de stycken hon är med i verkar hon vara världens mysigaste mormor!

Boken är rolig och jag skrattar högt flera gånger. Jag kunde absolut inte sluta läsa den. Så har du inte läst den GÖR DET!

Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 389
Första meningen: Min mamma är helt utan tvekan ett totalt satans jävla äckligt puckorövhål i typ världsklass.
Betyg:

Kommentarer


Kommentera inlägget här: