Bokparadiset

People of Sparks vs people of Ember?

Kategori: DystopierThe People of Sparks picks up where The City of Ember leaves off. Lina and Doon have emerged from the underground city to the exciting new world above, and it isn’t long before they are followed by the other inhabitants of Ember. The Emberites soon come across a town where they are welcomed, fed, and given places to sleep. But the town’s resources are limited and it isn’t long before resentment begins to grow between the two groups. When anonymous acts of vandalism push them toward violence, it’s up to Lina and Doon to discover who’s behind the vandalism and why, before it’s too late.
KAN INNEHÅLLA SPOILERS FRÅN FÖRSTA BOKEN. Läs om den HÄR.
 
Så fint omslag! Dock kan jag inte påstå att innehållet är lika roligt som omslaget. Jag tycker inte det händer så mycket i boken, och det som händer är liksom inget nytt. Eller alltså det konceptet finns i så många böcker och filmer. Dock är det väldigt tro värdigt det som händer, alltså att det blir en "kamp" mellan de olika folken. 

Det är bra, att boken är trovärdig. För de som har bott i Ember vet ju ingenting om solen och moln och gräs och alltsånt och när de vanliga människorna börjar prata om sånt så vet de faktiskt inte vad det är de pratar om. Det är bra för annars brukar sånt glömmas bort. 

Lisa och Doon som är huvudkaraktärer utvecklas inte så mycket vilket gör att de blir lite platta. Det tillkommer även nya karaktärer men inte något större djup i dem heller tyvärr. 

Boken är bra, men jag vet inte. Jag föll inte för den pladask... Men jag kommer ändå att läsa fortsättningen!

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 338
Första meningen: Dear people of Ember, we came down the river from the pipeworks and found the way to another place.
Betyg:a

Kommentarer

  • Böckerx3/Metta säger:

    Hej,

    Du har vunnit en tävling hos oss, kolla gärna din mail för info :)

    2012-07-23 | 14:08:48
    Bloggadress: http://www.bockerx3.com

Kommentera inlägget här: