Bokparadiset

Persikosommar!

Kategori: Ungdomsböcker

 
Från Adlibris: Murphy har rykte om sig att vara den vildaste tjejen i Bridgewater och besitter en förmåga att slingra sig ur de knepigaste situationer. Men när hon åker fast för stöld på Darlington Orchard måste hon betala av skulden genom att plocka persikor under den stekande solen.

Leeda har den mjukaste hy hennes pojkvän någonsin smekt. Olyckligtvis tycker inte Leedas föräldrar att han bör smeka den något mer. Istället för att få tillbringa en underbar sommar på stranden blir hon ivägskickad till sin farbrors persikoodling.

Birdie brukade skutta runt på familjens persikoodling och plocka persikor för att det var så roligt. Men nu när hennes föräldrar ska skiljas och persikoodlingen är nära konkurs vill hon inte se en persika till synd att hon inte har något val. 

Ihopfösta på Darlington Orchard kommer tjejerna att upptäcka vad sann vänskap innebär, hur man hittar söta pojkar bland persikor och, självklart, hur man plockar den perfekta persikan.
Det var en liten jobbig början, alltså bara de tre första sidorna. För det rabblades upp massa namn och det gick inte hålla reda på någon av dem. Sen gick det bra. Nu förstår man vad det var som hände i början.

Väldigt mysig liten sommarbok. Den hade inte så mycket till handling, eller det handlade mest om persikoodlingen och deras vänskap. Så det hände inte så mycket kan man säga. Men perfekt bok att läsa på stranden, i gräset eller i hängmattan. Jättehärligt omslag också! 

Det är mysiga karaktärer. Väldigt olika. Men min favorit var ändå Leeda fast hon var en sån där perfekt tjej men perfekt liv. Typ.

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 246
Första meningen: Den sommaren, när chaufförerna Saddle Tramp och Mad Dog, kom ut för att sova i sin långtradare efter att ha druckit länge och grundligt en kväll på en bar i Mertie Creek, medan de lyssnade på Kenny Chesney på jukeboxen, hittade de trosor - ett par tanga, ett par varje-dag-i-veckan (söndag) och ett par med ett apansikte mitt fram - på vindrutan.
Betyg:

Kommentarer


Kommentera inlägget här: