Bokparadiset

Här kan du hoppa genom tiden hur du vill.

Kategori: Fantasy


De tre syskonen Kate, Michael och Emma lämnades på barnhem av sina föräldrar som mycket små. Hela sitt liv har de undrat vad som fick föräldrarna att lämna dem. När de sparkas ut från sitt senaste barnhem och skickas till den mystiska staden Cambridge Falls, får de svaret. Syskonen är sedan urminnes tider utvalda och speciella, och föräldrarna lämnade bort dem för att skydda dem mot en elak trollkarl.

I ett gömt rum i den mystiske dr Pyms hus hittar syskonen en egendomlig bok med blanka sidor. Med hjälp av boken kan man resa genom tid och rum - och här tar en hisnande resa sin början. Barnen möter en ond häxa som har fångat barnen i Cambridge Falls, de möter dvärgar, vargar och magiska monster. Kampen mot häxan blir ett sagoäventyr i klassisk tappning, men samtidigt mörkt, känsloladdat och otroligt rappt berättat.


 

I början kunde jag dra paralleller både från syskonen Baudelaires och Harry Potter men det var mest i början. Men den hade allt som en "klassisk" fantasy har, övernaturliga monster, trollkarlar, häxor osv. 

En av karaktärerna jag verkligen fastnade för var Emma. Hon ska vara så tuff och slåss med killarna men innerst inne är hon en riktigt mjukis och hon behöver någon som tar hand om henne. Det var många bra karaktärer i boken tycker jag faktiskt.

Nej det har var en riktigt bra bok. Handlingen är verkligen jätte bra och det är imponernade att detta är hans första bok. Jag kommer definitivt att läsa fortsättningen.

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 351
Första meningen: Flickan ruskades vaken.
Betyg:

Andra omslag:


Jag tyckter att det i mitten är snyggast.
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg: